Rutten roept Afellay op het matje

Olga Kroeders

Ibrahim Afellay is door PSV-coach Fred Rutten op het matje geroepen. Afgelopen zondag, in de topper tegen Ajax, gaf de middenvelder Eyong Enoh tweemaal een tik met een elleboog.

"Het was onverstandig," aldus Rutten in het Algemeen Dagblad. Gisteren sprak Rutten Afellay. "Ik was er boos over. Wat er is gezegd, blijft in de kleedkamer."

De aanklager betaald voetbal van de KNVB startte gisteren een vooronderzoek naar de handtastelijkheden tussen Afellay en Enoh. Afellay riskeert nu dus een schorsing in de cruciale slotfase van dit voetbalseizoen. "Ik was niet blij met zijn actie, niemand binnen PSV was daar blij mee. Hij zelf trouwens ook niet," aldus Rutten.

Overigens zei Afellay zelf dat hij zich alleen breed maakte toen Enoh op hem af kwam lopen. Rutten is het daar echter niet mee eens. "De feiten zijn helder. Afellay wordt geprovoceerd en laat vervolgens Enoh tegen zijn arm lopen. We weten allemaal dat hij een emotionele jongen is. Daarin kan ik hem niet beschermen. Je kunt niet om feiten en daden heen."