"Renault kan in elke race punten pakken"

Peterselieman

Technisch directeur van Renault F1 James Allison legt de lat hoog voor zijn team. Het Franse Formule 1-team moet namelijk volgens hem in staat worden geacht om in elke race punten te pakken. Robert Kubica was er in Bahrein dicht bij, maar een spin in de tweede bocht gooide roet in het eten. De Pool wist nog wel naar plaats elf op te klimmen gedurende de race.

"We hebben een auto die in staat mag worden geacht om in iedere race in de punten te eindigen," zei Allison over de R30 na afloop van de race in Bahrein. "Als we de druk op de ontwikkeling blijven houden dan is er geen reden waarom we dat niet zouden kunnen doen. Ik ben teleurgesteld dat we met lege handen naar huis gaan, omdat het geen eerlijke beloning is gelet op de inspanningen van de afgelopen maanden en op de competitieve auto."

"We kunnen ongeveer zesde of zevende in de kwalificatie eindigen en dat is een veel betere positie dan eind vorig jaar. Het toont dat we een grote stap gezet hebben." Die stap is mede gezet door een aanpassing van de windtunnel. Deze werd uitgerust met een rollende weg, waardoor het testen in de tunnel veel realistischer is geworden. "Sinds die tijd is de ontwikkeling sterk verbeterd en we verwachten iedere race de auto te verbeteren. We moeten niet vergeten dat we in de kwalificatie nog een seconde achter liggen. We willen het seizoen eindigen op wat ik omschrijf als een goed niveau."