Kate Winslet en Sam Mendes uit elkaar

Kate Winslet en haar echtgenoot Sam Mendes zijn uit elkaar. De advocaat van het stel heeft bevestigd dat de Britse actrice en regisseur in scheiding liggen. Het echtpaar trouwde in 2003 en leek voor de buitenwereld één van de meest constante relaties in de showbusiness te hebben.

De relatie tussen de 34-jarige Winslet en haar echtgenoot was begin dit jaar al beëindigd. Het stel gaat als vrienden uit elkaar, zo laten Winslet en Mendes in een officiële verklaring weten. Het stel heeft twee kinderen, de 9-jarige Mia Honey en de 6-jarige Joe Alfie. Mia Honey is een dochter uit Winslets eerdere huwelijk met regisseur Jim Treapleton, en is door Mendes geadopteerd toen hij met Winslet in het huwelijk trad. De actrice en de regisseur zullen samen de zorg voor de kinderen op zich nemen.

In 2008 regisseerde Mendes zijn echtgenote nog in de dramafilm 'Revolutionary Road', waarin zij samen met haar 'Titanic'-collega Leonardo DiCaprio te zien was. 'Revolutionary Road' kwam in 2009 uit en in datzelfde jaar won Winslet een Oscar voor haar rol in de film 'The Reader'.

Mendes werd in 2000 in één klap bekend met de film 'American Beauty', waarvoor hij een Oscar voor Beste Regie won. De film won ook de Oscar voor Beste Film. Begin dit jaar werd bekend dat de regisseur op persoonlijk verzoek van Bond-acteur Daniel Craig als adviseur betrokken is bij de nieuwste James Bond-film. Als het even mogelijk is gaat de filmmaker ook dit 23e Bond-avontuur regisseren.

Kate Winslet en Sam Mendes uit elkaar
Kate Winslet en Sam Mendes uit elkaar (Foto: Novum)