FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 april 2009

Rabobank-ploeg: Selectie Gent-Wevelgem

Tom Leezer en Graeme Brown maken deel uit van de Rabobank-selectie voor de klassieker Gent-Wevelgem. Zij vervangen Joost Posthuma en Maarten Tjallingii. Verder verschijnt Rabobank met dezelfde ploeg als tijdens de Ronde van Vlaanderen.

Vorig seizoen schreef Rabo-sprinter Oscar Freire de eendagsklassieker op zijn naam. De Spanjaard zal er deze editie niet bij zijn, aangezien hij de Ronde van het Baskenland rijdt.

De Rabobank-selectie voor Gent-Wevelgem: Juan Antonio Flecha, Graeme Brown, Mathew Hayman, Tom Leezer, Sebastian Langeveld, Bram Tankink, Nick Nuyens en Pedro Horrillo. Reserves: Rick Flens en Tom Stamsnijder. Ploegleider: Erik Dekker.

Dekker: "Beter dan vorige week"

Thomas Dekker wist vandaag tijdens de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland niet met de besten mee te komen en kwam als 113e binnen op vijf minuten achterstand van de koploper.

Dekker liet via zijn website weten zich wel beter te voelen dan vorige week. Toen moest de renner van Silence-Lotto wegens ziekte de strijd staken tijdens de Internationale Wielerweek.

Dekker liet via zijn site weten: "Baskenland, lastig als altijd, jammer genoeg niet de benen zoals ze moeten zijn, maar het was beter dan vorige week. Even afwachten dus."

Essien: "Uitdoelpunt tegen Liverpool cruciaal"

Voor het vijfde seizoen op rij staan Liverpool en Chelsea dinsdag tegenover elkaar in de Champions League. Chelsea-middenvelder Michael Essien geeft zijn ploeg een goede kans.

"In de competitie moeten we gewoon winnen en afwachten wat de concurrentie doet. Maar de Champions League is natuurlijk anders", vertelt Essien tegenover Kick Off Ghana."We willen dolgraag de Champions League winnen, omdat we er vorig seizoen zo dichtbij waren. Als we op Anfield weten te scoren, hebben we een goede kans om door te gaan."

Vorig jaar stonden beide clubs tegenover elkaar in de halve finale. De heenwedstrijd op Anfield eindigde in 1-1, waarna Chelsea het in eigen stadion afmaakte: 3-2. In de finale verloren The Blues echter na penalty's van Manchester United.

Teleurgestelde Stevens is Nederland spuugzat

Huub Stevens keert nooit meer terug in de Nederlandse Eredivisie. De trainer vertelt dat in een interview met Voetbal International.

Stevens is zwaar teleurgesteld over zijn periode bij PSV. Sinds zijn vertrek heeft hij geen enkel duel van zijn geliefde club gezien. "De liefde is behoorlijk bekoeld. Alle beslissingen die ik heb genomen waren breed gedragen. Misschien heb ik soms te veel in het belang van de club gedacht, terwijl ik misschien directer had moeten reageren," aldus de coach.

De 55-jarige Limburger vindt dat de clubleiding in Eindhoven te weinig deed om de situatie te verbeteren. "Twee of drie maanden eerder had ik al aangegeven wat er moest veranderen. Daar was niks mee gedaan. Misschien ben ik wel te goeder trouw geweest."

Ruim twee maanden na zijn ontslag richt Stevens zich weer op de toekomst. "Ik word nog steeds heel veel gevraagd. Dat is prettig om te merken na wat er allemaal is gebeurd. Ik heb er bewust voor gekozen om tijdens het seizoen even nergens in te stappen, om de accu even op te laden. De kans is groot dat mijn volgende club iets exotisch wordt."

Welk land dat ook mag worden, Nederland valt dus in ieder geval af. "In Nederland ga ik niet meer aan het werk. In zeven maanden heb ik het ťťn en ander meegemaakt. Daarvoor heb ik ook jaren in het buitenland gewerkt. De erg goed georganiseerde manier van een club leiden heb ik hier helaas niet terug gevonden."

Van Uhm: veiligheid in Uruzgan kwetsbaar

"Het sneuvelen van soldaat Chadli geeft aan hoe kwetsbaar de veiligheid in Uruzgan nog is." Dat zei commandant der strijdkrachten Peter van Uhm vanavond.

Er is het afgelopen jaar grote vooruitgang geboekt in het bereiken van veiligheid. Maar het blijft voor enkelingen toch mogelijk raketaanslagen te plegen, lichtte hij toe.

"We zullen doorgaan om die enkelingen te bestrijden en daarnaast ervoor zorgen dat het overgrote gedeelte van de bevolking van Uruzgan kan blijven profiteren van de veiligheid die wij ze, samen met het Afghaanse gezag, bieden."

Na de aanslag met twee raketten op Kamp Holland waarbij vijf andere Nederlandse militairen gewond raakten en twee Afghaanse militairen lichtgewond raakten, was er nog een aanslag op de basis in Uruzgan. Er vlogen weer twee raketten over. Veel later op de avond werd Kandahar Airfield beschoten.

Twee laatst genoemde aanslagen richtten geen schade aan, zei Van Uhm. "Maar het geeft wel aan hoe reëel de dreiging van deze projectielen is." De 107 mm raketten die daarbij worden gebruikt, zijn in grote hoeveelheden aanwezig in Afghanistan. Veelal betreft het oude munitie uit eerdere conflicten. De raketten zijn uiterst onnauwkeurig en treffen volgens Van Uhm zelden doel. Maandag was daarop een trieste uitzondering.

Het aantal raketaanvallen in Uruzgan en Kandahar is de afgelopen maanden weer toegenomen. Volgens Van Uhm wordt er alles aan gedaan om deze dreiging tegen te gaan. Zo zijn er actieve beschermingsmaatregelen en voorzorgsmaatregelen getroffen op de kampen. En worden er operaties uitgevoerd in de omgeving van de vermoedelijke afvuurlocaties. Met enige regelmaat zijn daarbij opslagplaatsen met 107 mm raketten gevonden.

Veiligheid in Uruzgan kwetsbaar.  (foto: ANP)

Ellemieke Vermolen geopereerd

SBS6-presentatrice Ellemieke Vermolen is geopereerd. Ze had een acute blindedarmontsteking, meldde Shownieuws vandaag.

Na opnames van haar nieuwe tv-programma Huis te Koop! in Rotterdam raakte Vermolen gisterenmiddag plotseling onwel. Ze werd meteen naar de eerste hulp gebracht. Na het vaststellen van de diagnose moest de blondine meteen door naar de operatiekamer. Maandagmiddag werd ze ontslagen uit het ziekenhuis. Ze moet volgens Shownieuws minimaal een week rust houden. Opnames voor haar andere programma De 25 Grootste… zijn vandaag geannuleerd.

Ellemieke Vermolen schonk topkok Sergio Herman in januari de gezonde zoon Noah en was net weer aan het werk.

De eerste aflevering van Huis te Koop! is overmorgen gewoon te zien op SBS6. In het programma helpt Vermolen mensen hun huis te verkopen. In iedere aflevering maakt een koper definitief een keuze uit drie woningen die al meer dan een jaar te koop staan. Na een eerste bezichtiging krijgen de verkopers de ongezouten mening van de potentiële koper te horen. Vanaf dat moment hebben ze een week de tijd om hun huis aantrekkelijker te maken voor deze koper.


Ellemieke Vermolen geopereerd  (foto: DAG)

Maxime Verhagen: Een Twitterende rioolontstopper

Maxime Verhagen denkt dat hij modern is, want hij Twittert. Twitter is simpel gezegd een internetverzamelplaats, waar iedereen die daar op aangesloten is een berichtje of foto kan plaatsen van wat hij of zij op dat moment aan het doen is. En andere mensen kunnen dat dan weer lezen. Eén zo'n berichtje heet een Tweet. Logischer zou zijn een Twit, immers de service heet Twitter. Een twit in het Engels is echter een sufferd, een sukkel, en ik kan me voorstellen dat de gebruikers niet onder die naam bekend willen staan. Ook al noemen ze het dan anders, dat maakt het overigens niet minder waar.

Breukink tevreden over rentree Freire

Erik Breukink is tevreden over de rentree van Oscar Freire. Die maakte vandaag in Ronde van het Baskenland zijn rentree nadat hij in de Ronde van CaliforniŽ zwaar ten val kwam.

"Het viel Oscar reuze mee vandaag," aldus een optimistische Breukink op de Rabobank-website. "Toen hij uiteindelijk toch moest lossen, was er al een half peloton afgereden. Dus dat is heel bemoedigend en ook een signaal dat hij thuis niet stil heeft gezeten."

Freire bereid zich in het Baskenland voor op de Waalse klassiekers. Breukink houd echter nog een slag om de arm: "We moeten nog even afwachten hoe hij zich voelt als we drie dagen achter de rug hebben, maar de eerste signalen zijn zeer positief."

Dode bij raketaanval Kamp Holland

Bij een raketaanval op Kamp Holland in Uruzgan is een Nederlandse militair om het leven gekomen. Het gaat hier om de 20-jarige Azdin Chadli uit Uden. Chadli was pas een week in Afghanistan.

Vijf andere Nederlanders zijn gewond geraakt, waarvan twee ernstig. Ook twee Afghaanse soldaten raakten gewond. Dit maakte het ministerie van Defensie zojuist bekend. Volgens Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm is dit een van de zeldzame gevallen dat een raket van de rebellen doel trof.

Chadli is de 19e Nederlandse dode in Afghanistan. Sinds december was er geen dode meer gevallen.

RTL steunt Arie Boomsma met ludieke promo

RTL5 zendt woensdag de film 40 Days and 40 Nights uit en heeft een ludieke manier een promo gemaakt voor de film. De film gaat over een jongen die gedurende 40 dagen geen seks mag hebben. Klinkt precies als het format van 40 Dagen Zonder Seks van de EO met Arie Boomsma als presentator.

Helaas is Arie Boomsma voor drie maanden geschorst door de EO, omdat hij met pikante foto's in een homonummer van de Linda stond. Dat het een homonummer was waar Arie in poseerde was niet het grootste probleem,"maar Arie is geschorst omdat hij niet van tevoren, zoals volgens zijn contract moet, toestemming heeft gevraagd voor de shoot. Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO. Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma’s als 40 Dagen Zonder Seks waarvan Arie de presentator is. Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven", aldus Arjan Lock, de EO-directeur.

Door de schorsing is het programma 40 Dagen Zonder Seks uitgesteld tot het najaar en om Arie een steuntje in de rug te geven heeft RTL5 een promo gemaakt die hieronder te bekijken is.

Neem ook een kijkje in het SHO-forum!

De bewuste promo

Ex-wereldkampioen biathlon geeft doping toe

Voormalig wereldkampioen biathlon Frank Luck heeft vanavond toegegeven tijdens zijn carriťre doping te hebben gebruikt. De Duitser deed dat voor de camera's van de Duitse tv-zender WDR.

Luck kreeg de anabole steroÔde Turanibol toegediend. Hij zou zelf niet op de hoogte zijn geweest dat dat de doping hem werd toegediend.

De inmiddels 41-jarige Luck werd drie keer wereldkampioen namens de DDR, voor het verenigde Duitsland won hij nog acht titels. Tijdens de Olympische Spelen van Lillehammer (1994) en Nagano (1998) won hij met de Duitse estafetteploeg goud op de 7,5 kilometer. Luck stopte met de sport in 2004.

CD: pEp - Broek Uit!

Plotseling zie je een flitsend roze doosje in de schappen staan. Met grote witte letters staat er op de voorkant pEp. De formatie van deze band bestaat uit vier rockchicks die volgens eigen zeggen 'gedreven, opgewekte Nederlandstalige pop met een rauw randje' maakt. Zangeres Ella siert al wegrennend de cover, met achter haar iemand die haar broek deels naar beneden trekt. Schuin boven de bilnaad van Ella staat de aparte naam van de eerste cd van pEp: Broek Uit!.

De Ghostbusters slopen de boel dankzij regel nummer drie

"I think we'd better split up."
"Yeah, we can do more damage that way."

Aldus onze beste Ghostbusters. In de aankomende game die uit gaat komen op de PC, PlayStation 2, Nintendo DS, PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii gaan ze na jaren weer de strijd aan met spoken, Michelin mannetjes en ander tuig. Vandaag hebben we een video voor jullie die bovenstaande uitspraak als uitgangspunt gebruikt.

Chinees leeft 31 jaar met naald in achterwerk

Een Chinese man van 55 jaar oud kan na 31 jaar weer fatsoenlijk zitten. Artsen hebben een naald uit zijn achterwerk verwijderd, die daar al die tijd in zat.

De man beweert dat de naald is achtergebleven nadat deze was afgebroken toen hij in 1978 van zijn dokter een prik in zijn bil kreeg tegen een verkoudheid. Nadat de naald was afgebroken, ging de man direct naar een ziekenhuis. In de negen dagen dat de man daar lag konden de artsen aldaar de naald niet vinden.

Vier of vijf jaar geleden werd de pijn steeds heviger. De man kon bijna niet meer lopen. Toch durfde geen enkel ziekenhuis het aan op zoek te gaan naar het stuk naald. Uiteindelijk had de man toch een chirurg gevonden die de uitdaging aan durfde te gaan. Na een drie uur durende operatie kon deze chirurg de man verlossen van zijn pijn.

Fed: recessie VS een van ergste sinds 1945

De recessie in de Verenigde Staten is mogelijk een van de hevigste sinds de Tweede Wereldoorlog. Voorlopig blijft herstel uit. Dat heeft een van de bestuursleden van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, Kevin Warsh, vandaag gezegd.

De economische activiteit in de Verenigde Staten nam in het vierde kwartaal van 2008 af met 6,3 procent. Volgens Warsh gaat de economie in het eerste kwartaal opnieuw een "scherpe daling" tegemoet. De economie gaat gebukt onder een "panische" angst, die ook voor de langere termijn implicaties kan hebben, aldus Warsh.

Fed: recessie VS een van ergste sinds 1945  (foto: ANP)

Metallica in Rock and Roll Hall of Fame

Metallica is zaterdag 4 april officieel toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland. Nadat een aantal bekenden uit de muziekwereld een speech hadden gegeven en de vader van bassist Cliff Burton een emotioneel dankwoord uitsprak gaf de band nog een daverend optreden.

Vijfduizend fans konden er afgelopen zaterdag bij zijn en met eigen ogen zien hoe Metallica aan de Hall of Fame werd toegevoegd in Amerika. Bassist Flea van de Red Hot Chili Peppers en rapper RUN DMC vertelden tijdens het officiele moment wat Metallica voor hun betekend heeft. ''Ik vond het meteen mindblowing toen ik het voor het eerst hoorde'', aldus Flea.

Hieronder kan je de hele speech van Flea bekijken.

 

Jazz-saxofonist Bud Shank (82) overleden

Jazz-saxofonist Bud Shank is overleden. Dat is bekendgemaakt op zijn website.

Shank was een sleutelfiguur in de gezaghebbende jazz-scene uit de jaren vijftig aan de westkust van de Verenigde Staten. Hij speelde fluit, saxofoon en klarinet en trad op met grootheden als Sten Kenton, Howard Rumsey, Bob Cooper en Albert Mangelsdorff.

Hij werkte in zijn carrière onder meer samen met The Mamas & The Papas. In de hit California Dreamin' speelde hij de altfluitsolo. Hij werkte ook samen met de Indiase componist en sitarspeler Ravi Shankar.

Shank overleed donderdag 2 april in zijn woonplaats Tucson in de Amerikaanse staat Arizona. Hij was nog maar net terug uit San Diego in Californië waar hij nog in de studio had gezeten voor een nieuw album. Hij overleed aan een longkwaal en is 82 jaar geworden.

Punten F1-voorspeller ronde 2

Afgelopen weekend werd in Sepang MaleisiŽ de tweede race van het Formule 1-seizoen 2009 verreden. Tijd voor de uitslagen deze ronde van de FOK! F1-voorspeller en de tussenstand in het klassement.

Winnaar deze week is Joramdedoes met 34 van de 67 te behalen punten. Tweede werden Leonhart en Peterselieman met 33 punten. ElmarO en Yabadabadaan werden deze ronde gedeeld vierde met 31 punten.

In het klassement gaat Mist na twee races aan de leiding met 66 punten. Tweede staat TJDoornbos met 55 punten voor jozef444 die derde met 54 punten staat. Een punt daarachter staat Formula_Ackbar met 53 punten. De top 5 wordt gecompleteerd door exil met 51 punten.

Nieuw in de voorspeller is dat je het door jou ingevulde team na het sluiten van de database kunt bekijken. Hiermee kun je kijken hoe goed jouw team het gedurende het raceweekend presteert.

De volgende Grand Prix zal op 19 april in China worden verreden. Voorspellen voor deze race kan nog tot donderdag 16 april 23:59 uur.

Assassin's Creed teaser: op naar de Renaissance met Da Vinci

Ubisoft heeft vandaag een teaser-site voor Assassin's Creed 2 gelanceerd. De teaser wijst duidelijk op een link met Leonardo Da Vinci en laat de game daarmee een sprong in de tijd maken naar de Renaissance. Verder is er nog weinig te beleven op de website, maar binnekort zal er ongetwijfeld meer bekend worden over de game. De website is hier te vinden. Kun je niet wachten om de teaser te zien? Kijk hem dan hieronder zonder de laadtijd.

Ongure plekken en taferelen in Heavy Rain artwork

Na Fahrenheit ontwikkelt de Franse studio Quantic Dream het mysterieuze Heavy Rain voor de PlayStation 3. In de game volg je onder andere een journaliste die zaak van verdwenen personen onderzoekt en gaandeweg gruwelijke onthullingen doet. De game kent verscheidene manieren om het verhaal te doorlopen en is een van de meest prestigieuze PS3-games die binnenkort uit gaat komen. Hoe binnenkort dit gaat zijn is nog niet bekend, maar Quantic Dream streeft naar een lancering in 2009. Vandaag hebben we wat nieuwe stukjes artwork van de game.


Fight Night Round 4 toont vernieuwde physics

Fight Night Round 4 gaat de komende zomer verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De game is de tweede Fight Night-game voor de huidige generatie consoles en belooft een compleet nieuw animatiesysteem met zich mee te brengen waar eindelijk ook lengte en bereik een rol in spelen. Ook de physics engine is totaal vernieuwd wat voor de volgende spectaculaire taferelen zorgt.

Arsenal zonder Van Persie tegen Villarreal

Arsenal zal het morgen in het Champions league duel tegen Villarreal moeten doen zonder Robin van Persie. De aanvaller heeft nog te veel last van een liesblessure.

Van Persie liep de blessure op in de interland tegen Schotland. Van Persie slaagde maandagochtend niet voor een laatste fitheidstest. Daarnaast kan Arsenal in Spanje ook niet beschikken over Abou Diaby (dijbeen) en Eduardo da Silva (hamstring). Samir Nasri (ziek) en Theo Walcott (knieblessure) zijn ondanks lichte blessures wel meegereisd.

'Economisch herstel begint in China'

Het economisch herstel zal in het Westen tot 2010 op zich laten wachten. Als de wereldeconomie eenmaal begint te verbeteren, zal China de kar trekken. Dit heeft superbelegger en één van de grootste kenners van het huidige financiële systeem George Soros maandag gezegd tegenover persbureau Reuters.

Soros prees overheden wereldwijd. Volgens hem zetten beleidsmakers de juiste stappen om structurele problemen in het financiële systeem en de economie te verhelpen: "Het systeem was fundamenteel zwak en we kunnen niet terug naar waar we vandaan komen."

Soros sprak ook over de gezondheid van de Amerikaanse banken. Volgens hem is het bancaire systeem in de VS in zijn geheel insolvabel. Dit betekent dat de banken niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Soros verwacht wel dat de Amerikaanse overheid nieuw kapitaal in de banken zal steken. Ook zou de VS de huidige status van de dollar als wereldreservemunt moeten opgeven, door een mandje van verschillende valuta.

Discussieer mee op het forum over financieel-economisch nieuws en de achtergronden bij het nieuws.

George Soros

FOK!radio: nestor van FOK! loopt marathon uit

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Rotterdam stond gisteren helemaal bol van de marathon die er werd verlopen. Een van de nestors van FOK! liep ook mee. Het gaat om een van de columnisten van de FrontPage. Vanavond hoor je zijn ervaringen. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

Vorige week kon je alles al horen over The Bunker. Een real-life project dat FOK! samen met onder andere De winnaar van Big Brother I, Bart Spring in 't Veld, heeft opgezet. 35 camera's, 25 dagen, 8 personen en 1 donkere bunker, en de kijker bepaalt wat er gebeurt. Back to basics in 'The Bunker'. Samen met Bart tellen we af naar het begin van het project. In FOK!radio hoor je de laatste updates.

Ga jij naar The Bunker kijken? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).
Nolius is er vanavond niet, dus schuift Sj0rSz aan bij Martijn. Kan hij meteen de FOK!sport update doen. Daarnaast hoor je al het nieuws en modwisselingen van het FOK!forum van FA Shmoopy.

Onze nieuwe studio in Tilburg is af! Beeldmateriaal staat op onze Hyve. Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Cricketers kloppen Afghanistan

De Nederlandse cricketers hebben zich op het WK-kwalificatietoernooi geplaatst voor de Super 8 fase. Het team klopte vandaag Afghanistan.

De Afghanen maken de laatste jaren indruk met een opvallende opmars. Na titels in de vierde, derde en tweede divisie maakte het ook nu weer indruk. Nederland had het moeilijk, maar dat kwam vooral door eigen fouten. Zo miste Bukhari een simpele vangkans, waardoor Karim Khan niet 20 maar 72 runs kon maken. Uiteindelijk won Nederland nog wel de wedstrijd, vooral dankzij de punten die Van Bunge binnen sloeg.

Transfergeruchten week 14

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Luis Antonio ValenciaWigan AthleticManchester United
Cristian BenitezSantos LagunaWigan Athletic of PSV
MaiconInternazionaleReal Madrid
Cristiano RonaldoManchester UnitedReal Madrid
KakŠAC MilanReal Madrid
Xabi AlonsoLiverpoolReal Madrid
Bruno AlvesFC PortoReal Madrid
David TrťzťguetJuventusChelsea
Jordy SchellAjaxNEC
Milan JovanovicStandard LuikPanathinaikos
Petr CechChelseaBarcelona
Eljero EliaFC TwenteHSV of PSV
Jelle VossenRacing GenkAnderlecht, Club Brugge of AZ
Dwight LodewegesPSVNEC of Sparta
Raymond AtteveldSparta
Gabriel ObertanBordeaux/FC LorientManchester United
Orlando EngelaarSchalke 04PSV
Emil JohanssonHammarby IFFC Groningen
Adam JohnsonMiddlesbroughChelsea

Haussler wil AustraliŽr worden

Heinrich Haussler draagt vanaf 2010 de Australische nationaliteit. Vanaf volgend seizoen zal hij dus voor AustraliŽ wedstrijden rijden.

Haussler, de nummer twee van de Ronde van Vlaanderen, vertelt: "In 2010 rijd ik voor AustraliŽ. Mijn beslissing is definitief. Ik heb al gemerkt dat ik me meer AustraliŽr voel dan Duitser."

Op dit moment beschikt de 25-jarige Haussler, die voor het team van Cervťlo rijdt, over een dubbele nationaliteit. Haussler heeft een Australische moeder en een Duitse vader. Tot zijn veertiende levensjaar woonde hij in Down Under

Koningin en Balkenende betuigen medeleven

Koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende hebben vandaag hun medeleven betuigd aan de Italiaanse regering voor de verwoestende aardbeving in de Italiaanse regio Abruzzen en de vele slachtoffers.

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat gemeld. Balkenende stelde in een telegram mee te leven met de slachtoffers en hun familieleden.

De Europese ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken hebben maandag tijdens een bijeenkomst in Luxemburg hun medeleven betuigd aan de Italiaanse collega's. Tevens is er namens de Europese Unie hulp aangeboden aan de Italianen.

Koningin en Balkenende betuigen medeleven  (foto: ANP)

Bondscoach MacedoniŽ neemt ontslag

Srecko Katanec is maandag uit zijn functie getreden als bondscoach van MacedoniŽ. De oefenmeester lag in conflict met aanvaller Goran Pandev. Dit zou uiteindelijk ook de reden zijn geweest voor Katanec om op te stappen.

Katanec, die wegens een zelfde soort reden ook ontslag nam bij SloveniŽ, vertelt: "We hadden een klein meningsverschil. Op de een of andere manier is dat uitgelekt en heeft het de voorbereiding op de wedstrijd verstoord. Dat is voor mij ontoelaatbaar." Volgens Katanec heeft het land nu een trainer nodig die de goede verstandhoudingen binnen de selectie kan herstellen.

Vorige week speelde Katanec met zijn MacedoniŽ in de WK-kwalificatie nog tegen Nederland. Oranje won de wedstrijd met 4-0.

Groningen laat Levchenko gratis vertrekken

Evgeniy Levchenko is bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Groningen. De club heeft besloten om het aflopende contract van de middenvelder niet te verlengen.

In de winterstop spraken beide partijen al over een nieuwe verbintenis, maar een verbeterd contract voor Levchenko bleef uit. "Je kunt elkaar dan wel aan het lijntje houden, maar volgens mij schiet je daar niets mee op", aldus technisch manager Henk Veldmate tegenover VI.

De 31-jarige OekraÔner was zondag nog de matchwinnaar voor Groningen. Op bezoek bij FC Utrecht scoorde Levchenko vlak voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. De middenvelder maakte zijn zeventiende competitiegoal in 87 wedstrijden voor FC Groningen. Veldmate: "Hij is voor ons van grote waarde geweest, maar nu gaan we op zoek naar een ander."

Levchenko speelde sinds de zomer van 2005 voor FC Groningen. Daarvoor was hij actief bij Vitesse, Helmond Sport, Cambuur Leeuwarden en Sparta.

Foutje! Defensie steekt hei in brand

Tijdens een oefening met Chinook-helikopters op het militaire terrein de Oirschotse Heide is maandag een heidebrand ontstaan. De brandweer van Eindhoven moest uitrukken om de brand onder controle te krijgen. Defensie hielp daarna met de Chinook-helikopters bij het nablussen. Dat heeft Defensie vandag bekendgemaakt.

De hei vatte vlam door een zogenoemde flare, een soort rookbom, die de helikoptereenheden moest aangeven waar militairen op de grond waren. Volgens Defensie was de brandweer van Eindhoven snel ter plaatse. 


Foutje! Defensie steekt hei in brand  (archieffoto: DAG)

Winkelverkopen eurozone hard onderuit

De detailhandelsverkopen in de eurozone hebben in februari een forse knauw gekregen. Vergeleken met een maand eerder daalde de omzet 0,6 procent, en op jaarbasis werd er 4 procent minder verkocht. Dit is de scherpste daling sinds 1996, toen Eurostat begon met het meten van de winkelverkopen.

De daling is veel sterker dan analisten van te voren hadden voorspeld. Vooral in Portugal, Spanje en België gingen de verkopen het hardst omlaag. In januari stegen de detailhandelsverkopen nog wel met 0,1 procent op maandbasis.


Duitse overheid wil Hypo Re nationaliseren

De Duitse overheid wil de geplaagde hypotheekverstrekker Hypo Real Estate Holding AG overnemen, zo meldde de Financial Times (FT) dit weekend zonder bronnen te noemen. Er zou 1,26 euro per aandeel geboden worden. Het aandeel verloor vandaag 7 procent op 1,14 euro. In 2007 stond het aandeel nog op 50 euro.

Hoewel de Duitse overheid alle aandelen zou willen overnemen, zal het bod vermoedelijk niet leiden tot een volledige overname. De grootste aandeelhouder van Hypo Re, private equity bedrijf J.C. Flowers, zal het bod vermoedelijk afwijzen, schrijft FT. Het is wel mogelijk dat de Duitse overheid een meerderheidsbelang verkrijgt, aldus de krant.

Discussieer mee op het forum over financieel-economisch nieuws en de achtergronden bij het nieuws.

Positieve ochtend AEX eindigt in mineur

De AEX is na een zeer positieve ochtend toch 0,8 procent lager gesloten op 228,85 punten. Eerder op de dag stond de beursindex nog 2,3 procent in de plus. De afgelopen weken hebben beurzen wereldwijd een forse rally achter de rug, waarbij de AEX vanaf het dieptepunt 21 procent won.

Verschillende marktkenners geloven niet dat de AEX deze week zijn stijgende trend zal hervatten. De handelsweek is ook korter dan normaal, door Goede Vrijdag.

Handelaar Cees Smit van Today's Beheer kijkt maandag terug op een handelsdag waarin zich een stevige draai in het sentiment voltrok: "Maandagmorgen negeerde de markt nog het wat mij betreft weinig positieve bericht van de Financial Times dat de Duitse overheid over wil gaan tot nationalisatie van Hypo Real Estate. In Duitsland is een wet aangenomen die dit mogelijk maakt. Echter, de sterk teruggelopen detailhandelsverkopen in de eurozone en de waarneming van Morgan Stanley dat de zogeheten bear market nog niet over zijn, drukten het sentiment."

Het gegeven dat de omzetten maandag matig waren en er slechts een geringe verwachting is dat er binnen afzienbare tijd goed nieuws naar buiten komt, sterkt Smit in de visie dat de draai van maandag het begin kan zijn van een langere daling die in elk geval na maandag niet stokt.

"Ik verwacht op basis van wat we maandag hebben gezien, dat de AEX afscheid neemt van de recente rally. De focus zal nu komen te liggen op de cijfers van de banken over het eerste kwartaal. We hoorden in het nabije verleden immers de nodige positieve geluiden en die zullen bevestigd moeten worden. Daar moet tenslotte het herstel vandaan komen. Ik denk dat de risico's hier nog steeds aan de onderkant liggen", aldus Smit. Morgen trapt het Amerikaanse staalconcern Alcoa het kwartaalcijferseizoen af.

Individuele fondsen kenden vandaag grote schommelingen. Zo stond ING eventjes 10 procent in de plus om toch 2,5 procent in de min te eindigen. Winnaar van de dag was specialistisch metaalbedrijf AMG (+5,6%) en vastgoedbedrijf Wereldhave (-8,5%) werd de grootste daler.

Discussieer mee op het forum over de beurs.

Koersverloop AEX 6 april

Man krijgt nieuwe handen en nieuw gezicht

Een 30-jarige man heeft in een Frans ziekenhuis een nieuw gezicht en twee nieuwe handen en polsen gekregen. Het was voor het eerst dat deze transplantaties tegelijkertijd werden uitgevoerd, aldus een woordvoerder van het Henri Mondor ziekenhuis in Créteil vandaag.

De patiënt is een man die door een brand in 2004 ernstig verminkt raakte. Meer dan veertig mensen werkten dertig uur aan de operatie, die in het weekeinde plaatshad.

De afgelopen jaren zijn tientallen handen getransplanteerd. Deze operaties verlopen meestal zonder problemen. Gezichtstransplantaties zijn nieuwer. De eerste werd in 2005 in Frankrijk uitgevoerd. Inmiddels hebben vijf mensen een nieuw gezicht. Zij moeten zware medicijnen gebruiken om afstoting van het weefsel te voorkomen.

8-bit Mega Man, maar dan eetbaar

De goede oude tijd waarin 8-bit games hoogtij vierden zijn voorbij. Toch grijpen heel veel mensen nog terug naar deze games door middel van creatieve uitspattingen. De onderstaande uitspatting is niet alleen creatief, maar vermoedelijk ook nog eens smakelijk. De beste man heeft namelijk een 8-bit Mega Man koekje gemaakt. Schijnt het toch niet te vreten te zijn, dan kunnen we er nog altijd gewoon naar kijken toch?

Somalische piraten slaan flink toe

Somalische piraten hebben vandaag zeker drie schepen gekaapt. Dat meldden functionarissen in de regio.

Een van de gekaapte schepen is het ruim 180 meter lange Britse vrachtschip Malaspina Castle. Bij de Seychellen, ver van Somalië, wisten de piraten een Taiwanese vissersboot in handen te krijgen. Ook een Frans zeiljacht met vier mensen aan boord werd door kapers overmeesterd.

In de afgelopen 48 uur zijn in de wateren rond Somalië zeker vijf schepen gekaapt, het hoogste aantal in enkele maanden tijd. Dit gebeurde ondanks de aanwezigheid van Europese en Chinese marineschepen, die de piraterij moeten bestrijden.


Somalische piraten slaan flink toe  (foto: DAG)

Roken blijkt ook slecht voor je spieren

De spieren van mensen die roken zijn eerder vermoeid dan spieren van niet-rokers. Dat stelt Rob Wüst in zijn proefschrift over de veranderingen in de skeletspier door het roken. Deze spier regelt de bewegingen van een gewricht.

Wüst constateert dat roken acuut iets doet met spieren. "Mogelijk door beperkte zuurstofaanvoer en zuurstofgebruik van de spier door stoffen in sigarettenrook”, aldus de bewegingswetenschapper, die 9 april promoveert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In het onderzoek gaf Wüst niet-rokende en rokende proefpersonen met normale longfunctie een prikkel waardoor de bovenbeenspieren regelmatig samentrokken. Zo zag de onderzoeker wat er met de spier gebeurt, zonder rekening te houden met eventuele verschillen in motivatie.

"Het bleek dat de spieren van rokers veel eerder vermoeid waren dan die van niet-rokers, ongeacht hoeveel sigaretten per dag of hoe lang iemand had gerookt. Het lijkt er dus op dat roken acuut iets met spieren doet, mogelijk via een beperking van de zuurstofaanvoer naar en -gebruik door spieren door stoffen in de sigarettenrook."


Roken blijkt ook slecht voor je spieren  (foto: DAG)

Versus Mode voor Resident Evil 5 vanaf morgen te downloaden

Vanaf morgen is het dan eindelijk zover. De Versus Mode van Resident Evil 5 verschijnt op Xbox LIVE en het PlayStation Network. Op Xbox Live kost de content 400 Microsoft Points en op het PlayStation Network haal je de Versus Mode binnen voor €4.99.

In de Versus Mode ga je met maximaal vier spelers aan de slag in twee verschillende modi. In Slayer’s Rule is het de bedoeling om zo veel mogelijk Majini's te doden voor punten. Wie aan het eind de meeste punten heeft, wint. In Survivor’s Rule jagen de spelers op de dodelijkste vijanden van heel Resident Evil. Het is namelijk de bedoeling om elkaar van het leven te beroven. Het is mogelijk om met Chris of Sheva te spelen en later met unlockable characters.

Wereld leeft mee met ItaliŽ

Wereldleiders hebben maandag hun medeleven betoond met de slachtoffers van de aardbeving in Italië. Onder meer de Amerikaanse president Barack Obama en Paus Benedictus XVI reageerden op de tragedie, die inmiddels meer dan negentig levens heeft geëist.

"We willen onze condoleances overbrengen aan de families en we hopen dat we reddingsteams kunnen leveren”, aldus Obama. De paus liet de bisschop van het getroffen gebied weten "te bidden voor de slachtoffers, vooral de kinderen.

De voorzitter van de Europese Commissie Jose Manuel Barosso, de Russische president Dmitri Medvedev, de Franse president Nicolas Sarkozy en vele anderen uitten ook hun medeleven. De Italiaanse premier Silvio Berlusconi zegde zijn trip naar Rusland af. "Ik denk dat de situatie zo is dat de aanwezigheid van het staatshoofd op de locatie goed kan doen."

'Lindsay Lohan gedumpt door vriendin'

Een week gelden beweerde Lindsay Lohan nog dat er geen vuiltje aan de lucht was in haar relatie met dj Samantha Ronson, maar de laatste feiten lijken toch op een flinke crisis te wijzen tussen de celebs.

Lindsay moest namelijk met geweld worden weggevoerd van een feestje, dat Ronsons zus Charlotte gaf. Lohan was niet uitgenodigd maar probeerde zich toch naar binnen te forceren. Beveiligers wisten dat te voorkomen.

Volgens Perezhilton gebruikte Lohan vervolgens haar twitteraccount om haar gal te spuwen over Samantha. Zo zou ze hebben geschreven: “Oh- it’s like this? fine. Byebye”. Later verklaarde ze tegen fotografen dat ze vooral ruzie had met Sams zus. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


'Lindsay Lohan gedumpt door vriendin'  (foto: DAG)

Sanchez wint eerste etappe Baskenland

Caisse D'Espargne-renner Luis Lťon Sanchez heeft maandag de eerste etappe in de Ronde van Baskenland gewonnen. De Spanjaard kwam samen met een groep van twintig man aan en was de beste in de sprint. Samuel Sanchez, rijdend voor Euskaltel, werd tweede.

De eerste rit van de koers door Baskenland was 137 kilometer lang en had start- en finishplaats in Legazpi. In de kopgroep bevonden zich ook Damiano Cunego (Lampre), Robert Gesink (Rabobank), Cadel Evans (Silence) en Alberto Contador (Astana).

Thomas Dekker, rijdend voor Silence-Lotto, finishte op ruim vijf minuten van de kopgroep.

"Gran Turismo op zoveel mogelijk platforms"

Het hoofd van de SCEA marketing afdeling, John Koller, heeft recentelijk iets opmerkelijk gezegd. Zo liet hij ontvallen dat de volgende Gran Turismo's mogelijk niet alleen op de PlayStation 3/4 of PSP (2) komen, maar ook op meerdere platforms.

"Polyphony Digital report directly into our CEO, Kaz Hirai, so it’s a little bit of a 'wait and see' . But we look for that franchise to continue on as many platforms as possible."

Vooral de PC-markt is voor Sony het meest aantrekkelijk. Eerder had Yamauchi, de man achter Gran Turismo, laten weten dat hij geen problemen ziet in een PC-versie van Gran Turismo 5. Enfin, het is voor ons nog even wachten tot de kogel door de kerk is.

Sparta wil verder met drie beloften

Sparta Rotterdam heeft het belofteteam onder de loep genomen. Drie spelers met een aflopend contract krijgen een nieuwe aanbieding van de club, terwijl drie andere voetballers het Kasteel dienen te verlaten.

Verdediger Jami Jaliens, middenvelder Jeroen Merk en de zowel op het middenveld als voorin inzetbare Jeffrey Rijsdijk krijgen binnenkort een nieuwe, verlaagde aanbieding van Sparta. Met name Rijsdijk maakt dit seizoen een goede indruk in Jong Sparta.

Voor doelman Rick van der Burg, de dit seizoen veelvuldig geblesseerde linksback Jeffrey Schenk en spits Marvin van der Pluijm is geen plaats meer bij Sparta. Zij mogen op zoek naar een andere club.

Fast & Furious (4) is wereldwijde hit

Het vierde deel van de Fast & Furious-reeks is een wereldwijde bioscoophit. In Amerika bracht de film 72,5 miljoen dollar op. Ook in Nederland draait F&F sinds vorige week en hier bracht de film 897.033 euro op, oftewel 125.000 bezoekers in één weekend.

Opmerkelijk is dat Vin Diesel weer meedoet in dit vierde deel. Diesel brak door met deel één maar wist niet dit succes te prolongeren. Hetzelfde geldt voor Paul Walker. Beiden doen weer mee in dit derde vervolg waar het uiteraard weer om snelle auto's en mooie babes draait. Lees ook de recensie!

Uitslagen Zondaghoofdklasse

Gisteren werd er weer gespeeld in de Zondaghoofdklasse. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Argon - FC Omniworld 2-1 (1-0)
23. 1-0 Michael van Laere 88. 2-0 Patrick Lokken 90. 2-1 Jordy van Wijk

Haaglandia / Sir Winston - ADO '20 1-1 (0-0)
63. 0-1 Joey Carolina 64. 1-1 Erkan Sensoy

HBS - Elinkwijk 0-2 (0-2)
15. 0-1 Gerrit Bartels 38. 0-2 Rob Koppen

FC Hilversum - Westlandia 0-0 (0-0)

Hollandia - AFC 2-1 (1-1)
4. 1-0 Ricardo Pengel 39. 1-1 Peter Post 90. 2-1 Travis Reuser

VVSB - VUC 0-3 (0-2)
2. 0-1 Steve Kenepa 4. 0-2 Kees Thies 47. 0-3 Bob Hoogkamer (eigen doelpunt)

STAND

1. Argon 19-36 (+14, 36 goals gescoord)
2. Westlandia 19-36 (+14, 35 goals gescoord)
3. FC Hilversum 19-34
4. Haaglandia / Sir Winston 19-33
5. VVSB 20-32
6. AFC 18-31
7. Hollandia 18-25
8. ADO '20 19-25
9. HBS 20-23
10. FC Omniworld 20-22
11. VUC 17-19
12. Elinkwijk 19-19
13. DWV 19-10

Hoofdklasse B

DESK - Baronie 1-6 (0-3)
0-1 Mathijs Hage 0-2 Vincent Vervoort 0-3 Mathijs Hage 1-3 Roel Willems 1-4 Brahim Bouhadan 1-5 Thom van Santbergen 1-6 Thom van Santbergen

Gemert - UNA 3-0 (0-0)
73. 1-0 Jan Willem van der Putten 78. 2-0 Jorzolino Falkensteijn 81. 3-0 Roland van Herpen

JVC Cuijk - sv Meerssen 4-0
1-0 Randy Hofmeijer 2-0 Frits van Putten 3-0 Michael Evans 4-0 Ferdy Akankan

LONGA - sv Deurne 1-1
0-1 Joep Sijbers 1-1 Maykel Sterrenburg

OJC Rosmalen - EVV 0-2
0-1 Kristof Aelbrecht 0-2 Kristof Aelbrecht

Papendrecht - sv Venray 1-0 (0-0)
52. 1-0 Robert-Jan de Vos

Schijndel / Bol Accountants - Dijkse Boys 1-1 (0-0)
59. 0-1 Robbie Lutgens 77. 1-1 Ronnie Hoevenaars

STAND

1. Baronie 21-43
2. Gemert 20-38 (+22)
3. EVV 20-38 (+12)
4. UNA 20-31
5. Dijkse Boys 20-30
6. JVC Cuijk 21-29
7. Schijndel / Bol Accountants 20-27 (+4)
8. Papendrecht 20-27 (-1)
9. sv Meerssen 21-27
10. sv Deurne 20-26
11. DESK 21-26
12. sv Venray 20-23
13. OJC Rosmalen 21-20
14. LONGA 21-7 *

*= gedegradeerd

Hoofdklasse C

Achilles '29 - SC Joure 2-1 (1-1)
10. 1-0 Peter van Putten 24. 1-1 Pieter Westra 86. 2-1 Tim Verhoeven

Alcides - HSC '21 / Carparc 1-4 (1-3)
16. 1-0 Marc van Eijk 18. 1-1 Tim Pothast 20. 1-2 Maurice Bartelds 35. 1-3 Boy Kamphuis 85. 1-4 Shiwan Hamdaziz

De Bataven - WKE 0-0 (0-0)

FC Lienden - sv Babberich 3-2 (2-1)
17. 1-0 Roy van Dijk 20. 2-0 Jordi Brands 43. 2-1 Leon RŲmer 54. 2-2 Marvin Homan 75. 3-2 Jeroen van de Kerkhof

Quick '20 - De Treffers 0-3 (0-0)
74. 0-1 Jihad Ouchene 84. 0-2 Aleh Putsila 89. 0-3 Jihad Ouchene

Sneek Wit-Zwart - Be Quick 1887 1-1 (1-1)
35. 1-0 Age Hains Boersma 42. 1-1 Johan Molenaar

WSV - Germania 0-1 (0-1)
38. 0-1 Thomas Cillissen

STAND

1. WKE 21-39
2. Achilles '29 21-37
3. FC Lienden 20-36
4. HSC '21 / Carparc 20-35
5. Quick '20 18-34
6. De Treffers 20-34
7. Be Quick 1887 20-27
8. Sneek Wit Zwart 20-24
9. Germania 19-22
10. WSV 19-20
11. Alcides 20-19
12. SC Joure 19-18
13. De Bataven 20-16
14. sv Babberich 19-12

LEGO Rock Band zo goed als bevestigd

De geruchten waren er al eerder, maar nu zijn ze zo goed als bevestigd: LEGO Rock Band komt er aan!

In een voor goedkeuring opgestuurde versie van de speech van Dan Teasdale, senior designer bij Harmonix, op de GDC valt in een tijdslijn een verwijzing naar LEGO Rock Band te vinden. Opvallend is dat in zijn uiteindelijke speech de game niet te vinden was en dat EA voorlopig geen commentaar wenst te geven op het nieuws.

Volgens de tijdslijn zou LEGO Rock Band tussen Rock Band PSP en The Beatles Rock Band uit moeten komen, wat dus inhoudt dat we dit jaar nog kunnen genieten van een glimmend plastieken variant op de welbekende muziekgame.


Zie hier: LEGO Rock Band!

[NASCAR] Uitslag Samsung 500

Jeff Gordon heeft de Samsung 500 op de Texas Motor Speedway op zijn naam geschreven. Het was voor de klassementsleider voor het eerst in 47 races dat hij weer wist te winnen. Jimmie Johnson eindigde als tweede voor Greg Biffle.

De beste start in Texas was voor Jeff Gorden, maar hij moest naar vier ronden de leiding al afstaan aan David Reutimann en viel uiteindelijk wat plaatsen terug door een niet helemaal goed afgestelde auto. Ondertussen waren Dale Earnhardt jr. en Kurt Busch bezig aan hun opmars door het veld.

Na 97 ronden in de wedstrijd was pas de eerste caution van de dag. Er lag rommel op de baan, welke opgeruimd moest worden. Tony Stewart ging op dat moment aan de leiding, maar zag zich door de pitstops gepasseerd worden door Matt Kenseth. In de 109e ronde zag Kyle Busch de kans op een goed resultaat verpest worden door een aanrijding met John Andretti. Hij moest naar de pits met een defecte achterband. Niet veel later wist Biffle de leiding in de race over te nemen.

De tweede caution van de dag werd veroorzaakt door Elliot Sadler die zijn auto uit zag breken en achterste voren over start en finish gleed. Voor veranderingen in de top van het veld zorgde deze caution niet, omdat iedereen net naar de pits was geweest. Na de volgende serie stops en een caution ging Jeff Gordon aan de leiding voor Mark Martin en Kenseth.

Met nog iets meer dan 100 ronden te rijden raakte Sam Hornish in zijn spin Clint Bowyer. Bobby Labonte werd hier het grootste slachtoffer van, omdat hij door zijn uitwijken de muur raakte. Na een volgende caution meldde Earnhardt jr. zich vooraan door een goede pitstop. Lang kon hij er niet van profiteren, want door een zwabberende auto van Kyle Busch bij de herstart viel Earnhardt jr. ver terug.

In plaats daarvan meldden Jeff Gordon, Carl Edwards en Stewart zich weer aan het front. Edwards wist de leiding over te nemen van Gordon, maar een slechte pitstop tijdens de laatste caution van de dag wierp hem ver terug. Gordon bleef aan de leiding tot de finish, maar had het in de laatste ronden nog wel lastig met zijn teamgenoot Johnson die op zijn beurt Biffle voorbleef.

In het klassement verstevigde Jeff Gordon zijn leidende positie. De coureur staat nu op 1154 punten, waarmee hij zijn teamgenoot Johnson 162 punten voor blijft. Daarachter staan op korte afstand Kurt Busch, Clint Bowyer en Tony Stewart.

Uitslag Samsung 500

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
12Jeff Gordon Chevrolet195/10 334
29Jimmie Johnson Chevrolet175/5 334
314Greg Biffle Ford170/5 334
47Tony Stewart Chevrolet165/5 334
53Matt Kenseth Ford160/5 334
623Mark Martin Chevrolet155/5 334
716Juan Montoya Chevrolet146/0 334
828Kurt Busch Dodge147/5 334
915Jeff Burton Chevrolet138/0 334
1013Carl Edwards Ford139/5 334
111David Reutimann Toyota135/5 334
1222Denny Hamlin Toyota127/0 334
135Paul Menard Ford129/5 334
1432David Stremme Dodge121/0 334
1521Ryan Newman Chevrolet118/0 334
1618Brian Vickers Toyota120/5 334
1712Sam Hornish Jr. Dodge112/0 334
188Kyle Busch Toyota114/5 334
196Kasey Kahne Dodge106/0 334
2020Dale Earnhardt Jr. Chevrolet108/5 334
2135Casey Mears Chevrolet100/0 334
2219Clint Bowyer Chevrolet97/0 334
2340Brad Keselowski Chevrolet94/0 332
2434Michael Waltrip Toyota91/0 332
2531Martin Truex Jr. Chevrolet88/0 332
2626John Andretti Chevrolet85/0 332
2717Kevin Harvick Chevrolet82/0 331
2837Bill Elliott Ford79/0 331
2930David Gilliland Chevrolet76/0 330
3010Joey Logano * Toyota73/0 330
3133Regan Smith Chevrolet70/0 330
3242Elliott Sadler Dodge67/0 329
3341Aric Almirola Chevrolet64/0 328
3425A.J. Allmendinger Dodge61/0 328
3539Max Papis * Toyota58/0 326
3638Reed Sorenson Dodge55/0 315
DNF4David Ragan Ford57/5 293Out of Race
3836Jamie McMurray Ford49/0 255
DNF29Robby Gordon Toyota46/0 249Out of Race
DNF24Bobby Labonte Ford43/0 229In Pit
DNF11Marcos Ambrose Toyota40/0 216Out of Race
DNF27Mike Bliss Dodge37/0 76In Pit
DNF43Dave Blaney Toyota34/0 48In Pit

DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

[b]Klassement na zeven races (top 12)[/b]

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5Top10
1Jeff Gordon1154Leader70156
2Jimmie Johnson992-16270135
3Kurt Busch974-18070124
4Clint Bowyer967-18770034
5Tony Stewart963-19170025
6Denny Hamlin938-21670023
7Kyle Busch914-24071233
8Carl Edwards889-26570013
9Matt Kenseth864-29070233
10Kasey Kahne851-30370012
11David Reutimann845-30971011
12Jeff Burton835-31970013

100 Twitteraars uitgenodigd bij minister Verhagen

Dat CDA-minister Verhagen van Buitenlandse Zaken een fanatiek twitteraar is, wisten we al een tijdje. Maar dat hij zoveel van zijn followers houdt dat hij ze wil uitnodigen, dat hadden we niet gedacht.

 Maar toegegeven, een reden voor een feestje heeft hij wel. Maar liefst 10.000 mensen volgen hem op de voet in zijn werkzaamheden. Dat is een ijkpunt, dus moet dat worden gevierd, meent Verhagen. In een tweet op zijn microblog nodigt hij 100 twitteraars uit voor het feest. De minister schrijft: “Tienduizend volgers: dat vraagt om een feestje. Daarom op 2/7 een tweetup@minbuza.nl voor 100 volgers. Aanmelden kan via dit email-adres.” Als je je nog wilt aanmelden, dan zul je wel te laat zijn want 100 personen zijn snel verzameld met een groep van 10.000 volgers.

 


100 Twitteraars uitgenodigd bij minister Verhagen  (foto: DAG)

Dag van de Rechten van de PatiŽnt

Hoe moeten patiëntenrechten in de praktijk worden nageleefd? Deze vraag staat centraal tijdens de Europese Dag van de Rechten van de Patiënt op zaterdag 18 april.

Op die dag debatteren zorgverleners, verzekeraars, politici en patiëntenvertegenwoordigers in De Rode Hoed in Amsterdam over het belang van patiëntenrechten. Aanleiding is de verwachting dat minister Klink van Volksgezondheid deze zomer een nieuwe wet over patiëntenrechten indient bij de Tweede Kamer.

De organisatie van het debat is in handen van Zorgbelang Nederland. De vraag is onder andere welke rechten in de wet moeten worden opgenomen en welke patiëntenrechten het belangrijkst zijn.

Tijdens het debat spreken onder anderen Pieter Vos (algemeen secretaris Raad voor de Volksgezondheid en Zorg), Annemiek Goris (directeur Stichting Health Management Forum) en Wiro Gruisen (manager zorginnovatie zorgverzekeraar CZ). Het debat wordt geleid door oudwethouder Rob Oudkerk.

[Gerucht] Altered Beast en Shinobi naar Xbox Live Arcade?

De ESRB heeft weer eens ratings online staan van nog onaangekondigde games. Ditmaal betreft het twee SEGA-klassiekers: Altered Beast en Shinobi. Gezien de leeftijd van de games en het feit dat ze alleen naar de Xbox 360 komen lijkt het aannemelijk dat het zal gaan om Xbox Live Arcade-releases.

Shinobi kwam oorspronkelijk uit in 1987 in de arcade en vertelt het verhaal van de ninja Joe Musashi die de criminele organisatie Zeed moet stoppen van het kidnappen van kinderen. Het spel is een side-scrolling beat-em-up met vijf levels waarbij ieder level natuurlijk een eindbaas heeft.

Altered Beast kwam in 1988 in de arcade te staan en is ook een side-scrolling beat-em-up. In de game speel je een centurion die uit de dood is gehaald om de dochter van Zeus te redden. Kenmerkend voor het spel waren de ondode en demonische vijanden en de shape-shifting mogelijkheden van de hoofdrolspeler.

Wanneer de games dan in de Xbox Live Arcade zouden moeten verschijnen is helaas nog onbekend.


Links Shinobi, rechts Altered Beast.

'Drinkende Ferguson na dit seizoen naar Zenit'

Het Engelse medium The Daily Mirror komt met het bericht dat Glasgow Rangers-middenvelder Barry Ferguson na dit seizoen zal verhuizen naar het Russische Zenit Sint-Petersburg.

De 31-jarige Ferguson ging zich onlangs met doelman Allan McGregor te buiten aan een drinkpartij na de 3-0 nederlaag van Schotland tegen Nederland in groep 9 van de WK-kwalificatiereeks. Vanwege dit incident en verder onprofessioneel gedrag zal het duo nooit meer uitkomen voor de Schotse nationale ploeg. Ook Rangers nam maatregelen door Ferguson te schorsen en hem zijn aanvoerdersband te ontnemen.

Het lijkt er nu op dat Zenit de 31-jarige spelmaker wil verlossen van zijn situatie in Schotland. Oud-Rangers-manager Dick Advocaat zou Ferguson graag naar Sint-Petersburg willen halen. "Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in Schotland weet wat ik van Barry Ferguson vind", zegt de Nederlander. "Hij is nog altijd een topspeler. Misschien heeft hij een nieuwe uitdaging nodig."

Australische borsten steeds groter

De omvang van de borsten van Australische vrouwen is de afgelopen decennia aardig toegenomen, blijkt uit cijfers van de lingeriebranche. Tegenwoordig heeft veertig procent van de Australische vrouwen cupmaat DD of groter. In de jaren vijftig was de meest voorkomende maat nog B, drie maten kleiner.

Volgens deskundigen zijn onder andere vetzucht, de anticonceptiepil en vrouwelijke hormonen in voedsel en cosmetica aan te wijzen als oorzaken voor de grotere borsten. Een plastisch chirurg uit Sydney ziet de laatste tien jaar een stijgende lijn in het aantal borstverkleiningen dat hij uit moet voeren.

De lingeriemarkt speelt op de situatie in door het aanbod in grotere maten uit te breiden. Sommige merken hebben zelfs een cupmaat K geïntroduceerd. De verkoop in grote maten stijgt explosief. Volgens Victoria Jubb van lingeriemerk Eveden is er een opmerkelijke stijging te zien in het aantal slanke vrouwen met een grote buste.

tieten
Borsten Australische dames steeds groterMet dank aan TJDoornbos voor de submit.

Giel Beelen gek van verliefdheid

3FM-dj Giel Beelen is, zoals hij het zelf zegt, gek van verliefdheid. Hij is zelfs zo gek op zijn 18-jarige vriendin Guilia Wolthuis dat hij er misselijk van wordt. Zijn grote liefde heeft zelfs zijn eerste grote liefde, radiomaken, naar een tweede plaats verschoven.

Giel vertelt aan het modeblad Cosmopolitan: "Leuk, dat radioprogramma en alles wat daar omheen gebeurt, maar ik kan niet wachten tot het avond en weekend is. Dan kan ik namelijk bij haar zijn en daar draait mijn hele leven nu om. Op zondagavond rijd ik soms bijna met tranen in mijn ogen bij haar weg." De liefde tussen de twee gaat zelfs zo ver, dat Giels gezondheid er op achteruit gaat. "Ik zit nu in een fase dat ik denk: laat in godsnaam de sleur intreden, want ik word hier helemaal gek van", aldus de 31-jarige DJ.

De tortelduifjes ontmoetten elkaar in een vliegtuig vanuit Spanje, waar Giel was voor een tour van Jan Smit, terug naar Nederland. De twee zaten naast elkaar en meteen sloegen de vonken over. Ze vroeg of hij haar wilde mailen en ze wisselden e-mailadressen uit. Daaruit volgde een veelbesproken relatie. De media vond het leeftijdverschil opmerkelijk, maar Giel heeft daar zelf geen moeite mee. "Voor mijn gevoel is ze veel ouder dan ze in werkelijkheid is", aldus Giel. De VARA-dj wil zelfs al kinderen met Guilia.

Praat hier mee over 3FM.

Ja hoor, daar is hij weer.

 

Rus naar hoofdtoernooi Marbella

Arantxa Rus is er in geslaagd om zich voor het hoofdtoernooi in het Spaanse Marbella te plaatsen. In de tweede kwalificatiewedstrijd was de Nederlandse namelijk te sterk voor de Tunesische Selima Sfar. De standen waren 6-1, 3-6 en 7-6(4).

MichaŽlla Krajicek zal niet aan het WTA-toernooi in de Spaanse plaats deelnemen, maar kiest voor het ITF-toernooi in Tornhout (BelgiŽ). In de eerste ronde neemt Kleine Kraai het op tegen de 18-jarige Poolse Urszula Radwanska. Zij is het zusje van toptennisster Agnieszka Radwanska.

Dr. Doom interviewt Dr. Doom

Peter Schiff, Amerikaans econoom en investeerder, kreeg de gelegenheid om Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder, te interviewen over de wereldwijde financiële en economische crisis. Beiden hebben de illustere bijnaam Dr. Doom in de financiële media.

Schiff vroeg als eerste aan Faber wat de lange termijn effecten zijn van de vele stimuleringsplannen van overheden. Faber: "Er zijn vele academische studies gedaan naar de effecten van bailouts en stimuleringsplannen. Meer overheidsbestedingen in plaats van private investeringen werkt niet. Het enige effect wat bereikt wordt als wanneer de overheid een recessie wil bestrijden is een hogere schuldengroei."

De totale Amerikaanse schuldenberg steeg in 1980 van 130 procent naar 360 procent van het BBP in 2009 zonder daarbij de toekomstige verplichtingen mee te rekenen. Faber: "Het beste wat de Amerikaanse overheid en centrale bank hadden kunnen doen is een zwaardere recessie zijn gang laten gaan in 2001, zodat alle excessen in de kredietmarkt verdwenen waren. Nu hebben we de situatie dat de patient dood is, hoeveel stimulering het ook gegeven wordt." Economisch herstel verwacht Faber op zijn vroegst over twee jaar, en mogelijk pas over 10 jaar.

Faber ziet de huidige volatiliteit in financiële markten aanhouden: "Enerzijds leent de private sector minder uit en sparen consumenten meer. Hierdoor is krediet schaarser geworden. Anderzijds heb die clowns bij de overheid die denken dat ze elk probleem kunnen oplossen. Amerikaans minster van Financien Timothy Geithner zei pas dat ze weten hoe ze de problemen moeten oplossen. Als Geithner dit zo goed weet, waarom heeft hij dan de problemen in eerste instantie gecreëerd? Hij was nota bene president van de New York-afdeling van de Fed!" Door de interventie van de overheid en centrale banken zou de extreme volatiliteit ontstaan.

Over de voorzitter van de Amerikaans centrale bank de Fed is Faber ook niet te spreken: "Ben Bernanke is de architect van de extreme expansie van krediet door de rentes kunstmatig laag te houden. Allen hebben ze geen enkele geloofwaardigheid, het enige wat ze gaan bereiken is het erger maken van de situatie." Bernanke, en zijn voorganger Alan Greenspan, zouden het voor elkaar gekregen hebben om overal een economische zeepbel te hebben laten ontstaan: in vastgoed, aandelen, grondstoffen en staatsobligaties.

Faber verwacht dat de zeepbel in Amerikaanse staatsobligaties op enig moment gaat barsten, wanneer er door veel hogere inflatie de rentes verhoogd moeten gaan worden. Ook de dollar zou op termijn gaan vallen. Faber zou falende financiële instellingen failliet laten gaan: "De overheid garandeert spaartegoeden en polissen, en laat de rotzooi aan de aandeel- en obligatiehouders over. Dit is een veel betere deal voor de belastingbetaler."

"Het probleem met Amerikaanse overheidsfunctionarissen is dat zij de waarheid niet willen vertellen. Zij zouden moeten zeggen dat de Amerikaanse consument moet bezuinigen en meer moet sparen om zo de toekomst van volgende generaties veilig te stellen. Maar het enige wat zowel Republikeinen als Democraten willen is het stimuleren van meer consumptie. De overheid zou juist onderwijs, R&D en sparen moeten stimuleren", aldus Faber.

'Geithner is een clown'

Vakbond: JSF beter voor werk dan Saab

FNV Bondgenoten denkt dat de keuze van het Amerikaanse gevechtstoestel JSF als opvolger van de F-16 bij de luchtmacht beter is dan die van de Zweedse Saab Gripen NG.

Hettie Kijzers van de vakbond zei maandag tijdens een hoorzitting in de Tweede kamer dat Saab ons land aanbiedt om toestellen hier te assembleren. Dat is volgens haar goed voor twee- tot driehonderd banen gedurende een periode van zo'n tien jaar. De Amerikanen geven Nederlandse bedrijven bij aanschaf van de JSF de kans mee te dingen naar orders en dan gaat het om een veel langere looptijd.

Kijzers drong wel aan op meer zekerheid over werk in ons land. Zij vindt dat de Kamer niet "ja" moet zeggen tegen de JSF. "Er zit meer werkgelegenheid in, maar daar zijn stevige contracten voor nodig."

IMF: Oost-Europa moet euro invoeren

Oost- en Midden-Europese landen die getroffen worden door de economische recessie, moeten hun eigen valuta zo snel mogelijk omruilen voor de euro. Dat adviseert het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vertrouwelijk rapport waaruit de Britse krant Financial Times maandag citeert.

De sterke waardedalingen van de eigen valuta heeft in bijvoorbeeld Polen, Hongarije en Roemenië veel burgers die leningen hebben afgesloten in buitenlandse valuta in grote problemen gebracht. Invoering van de euro zou die problemen voor een groot deeel oplossen. "Zonder euro zou het aanpakken van de schuldenberg enorme binnenlandse maatregelen vergen, die op groot politiek verzet stuiten", aldus de opstellers van het rapport.

De betreffende landen, die door het IMF niet specifiek worden genoemd, zouden geen volwaardig lid van de eurozone hoeven te worden. De huidige groep eurolanden zou de toetredingsregels moeten versoepelen, zodat het mogelijk wordt om de euro in te voeren zonder zeggenschap te krijgen over de beslissingen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Het IMF schreef het rapport in maart. Volgens de Financial Times maakte het deel uit van een poging van het fonds, de Wereldbank en de Europese ontwikkelingsbank EBRD om de Europese Unie te bewegen tot een reddingsplan voor de Oost- en Midden-Europese landen.

Luuk de Jong naar FC Twente

Luuk de Jong speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van FC Twente. De talentvolle aanvaller van De Graafschap zal bij de ploeg uit Enschede een contract voor de duur van drie jaar tekenen. Daarnaast hebben de Tukkers een optie voor nog een jaar.

In zijn eerste jaar bij De Superboeren kwam De Jong, die het jongere broertje van Ajacied Siem de Jong is, dertien keer in actie. In deze duels wist hij twee keer te scoren. "Het eerste gesprek gaf me meteen een goed gevoel," aldus het talent. "De club heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en veel jonge spelers hebben zich goed kunnen ontwikkelen bij FC Twente. Dat hoop ik ook te bereiken."

Ook Steve McClaren is erg blij met de komst van De Jong. "Luuk is een getalenteerde speler, die dit seizoen de nodige ervaring in de eredivisie heeft opgedaan. Hij geeft aan dat hij zich bij FC Twente verder wil ontwikkelen als voetballer en die kans bieden wij hem graag."

De Jong stond overigens ook in de belangstelling van FC Utrecht en sc Heerenveen. De Friezen haakten eind maart al af in de strijd om de krabbel van de 18-jarige aanvaller.

Miyamoto krijgt lifetime achievement award op ELANs

Op 24 april worden in Vancouver voor de derde maal de ELANs uitgereikt. Deze prijzenshow eert het beste in visual arts waar games natuurlijk bij horen. Op IGN kon de afgelopen tijd gestemd worden voor de lifetime achievement awards. In de gamescategorie waren een hoop bekende mensen genomineerd waaronder Satoru Iwata, CEO van Nintendo, Mike Morhaime, mede-oprichter van Blizzard, en Will Wright, de man achter bijvoorbeeld De Sims. Uiteindelijk kon er natuurlijk maar ťťn persoon winnen en dat is de Japanner Shigeru Miyamoto geworden.

Miyamoto begon zijn carriŤre bij Nintendo in 1977, maar zijn ster klom flink de loop de jaren. Zo stond hij aan de wieg van gamesiconen als Mario en Zelda. Het succes begon in 1981 met de game Donkey Kong, waarna in 1985 Super Mario Bros. volgde. Van die serie werden uiteindelijk meer dan 200 miljoen games verkocht. Inmiddels heeft Miyamoto al meer dan 100 games mede-ontwikkeld bij Nintendo en het einde lijkt nog niet in zicht.Obama blijft EU-ambities Turkije steunen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich nogmaals achter het streven van Turkije naar lidmaatschap van de Europese Unie geschaard. "Laat ik duidelijk zijn: de VS staan volledig achter Turkije's pogingen lid te worden van de EU", zei hij in een toespraak tot het Turkse parlement.

Turkije is volgens Obama door meer dan alleen de bruggen over de Bosporus verbonden met Europa. Toetreding van Turkije tot de EU zou de basis van Europa versterken, zo benadrukte hij.

Ook in een toespraak in Praag, gisteren, pleitte Obama voor een Turks EU-lidmaatschap. Dit kwam hem op kritiek vanuit Europa te staan. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken zei toen dat "het niet aan de VS is om te bepalen wie lid kan worden van de EU." De Franse president Nicolas Sarkozy wees daar eveneens op. Hij kondigde aan dat hij zich tegen het Turkse EU-lidmaatschap blijft verzetten.

Obama blijft EU-ambities Turkije steunen  (foto: ANP)

SBS verzekert zich van tv-premiŤres topfilms

De SBS-groep en Metro-Goldwyn-Mayer Studios (MGM) hebben een overeenkomst gesloten, waarmee SBS zich verzekert van tv-premières van topfilms als de nieuwste James Bondfilm Quantum of Solace en Valkyrie met Tom Cruise. Dat heeft SBS maandag bekendgemaakt.

De overeenkomst bevat ook de tv-rechten voor een deel van de uitgebreide film-bibliotheek van MGM en een selectie van hun populaire tv-series als Las Vegas en Will & Grace. De films en series zijn de komende jaren te zien bij de drie zenders van SBS (Net 5, SBS 6 en Veronica).

Als gevolg van de overeenkomst heeft SBS nu de beschikking over alle James Bondfilms en alle Rockyfilms, inclusief Rocky Balboa. Verder omvat de overeenkomst onder meer de blockbusters Lions For Lambs, Four Weddings And A Funeral en The Silence Of The Lambs.

Vermeer: "Als vaste doelman iets te verliezen"

Kenneth Vermeer is dolgelukkig als eerste doelman van Ajax. De keeper krijgt de voorkeur boven Maarten Stekelenburg van de trainer Marco van Basten.

"Als vaste doelman heb je iets te verliezen, als reservedoelman heb je iets te winnen", begint de goalie zijn betoog. "De druk is anders, maar ik benader de wedstrijden van de laatste weken hetzelfde als ik altijd heb gedaan", vervolgde hij tegenover Het Parool.

Vermeer was slechts wissel bij Nederland B terwijl zijn ploeggenoot de eerste keeper van Oranje is. "Het is zoals het is en de nieuwe eerste doelman moet er het beste van maken. Als ik het niet goed doe, sta ik er zo weer naast."

Hij laat zich niet gek maken door kritiek over de hoge ballen. "De buitenwereld stelt dat, maar ik laat me daar niet gek door maken. Ik kan me op dat vlak verbeteren, maar ik kan me op Šlle vlakken verbeteren. We trainen op het totaalpakket en besteden daarbij ůůk aandacht aan de hoge ballen. Niet meer en niet minder."

Betis-aanvaller blesseert zich bij juichen

Het maken van een doelpunt is misschien wel het mooiste wat je als voetballer kunt overkomen. Het uitbundig vieren van een dergelijk heugelijk feit kan je echter ook duur komen te staan, zo ondervond Real Betis-aanvaller Sergio Garcia afgelopen weekend.

Garcia was in de wedstrijd tegen Numancia (3-3, red.) verantwoordelijk voor de openingstreffer. Bij het juichen gleed de international van Spanje echter iets te enthousiast over het gras, wat hem een zware knieblessure opleverde.

Betis maakte maandag bekend dat Garcia de kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd en hierdoor voorlopig niet in actie zal komen. De aanvaller was dit seizoen de auteur van negen doelpunten.

Cygan blij met loting Arsenal

Morgenavond spelen Arsenal en Villarreal tegen elkaar in de Champions League. Het zal een bijzondere wedstrijd worden voor Pascal Cygan. De Fransman speelde een aantal jaren bij de club uit Londen en verheugt zich op de terugkeer.

De ervaren verdediger wil niks over de wedstrijd zeggen, althans niet over het resultaat. "We hebben een goed team, met goede spelers en spelen goed voetbal zoals Arsenal", aldus Cygan. "We zijn heel erg blij, Robert (Pires, red.) en ik, want we wilden deze tegenstander graag loten."

"Ik leefde in een grote familie en was heel gelukkig. Maar wanneer je bij een club zit wil je spelen en niet op de bank zitten, dat was heel moeilijk voor me."

'Pťrez haalt KakŠ naar Real Madrid'

Oud-voorzitter van Real Madrid, Florentino Pťrez, wil zich opnieuw kandidaat stellen voor het voorzitterschap. Hij is de torenhoge favoriet in de race en om zijn positie te verstevigen heeft hij een akkoord bereikt over KakŠ.

De vicevoorzitter van AC Milan, Adriano Galliani, en Pťrez zouden een akkoord hebben bereikt over de Braziliaanse sterspeler. Er is een bedrag van zestig miljoen op tafel gelegd voor de middenvelder. Volgens de Spaanse krant Marca gaat de deal niet door indien er meer clubs aankloppen voor KakŠ.

Eerder dit seizoen lukte het Manchester City niet om de sterspeler naar Engeland te halen. Er zou een bedrag van 110 miljoen geboden zijn. Naar verwachting gaat de rijkste club ter wereld deze zomer het nogmaals proberen. Een andere Engelse club, namelijk Chelsea, zou ook in de race zijn voor KakŠ.

Het blijft een vreemd akkoord, ook omdat Pťrez zich nog niet eens officieel kandidaat gesteld heeft voor de verkiezingen, die op 14 juni gehouden zullen worden. Het akkoord zou op 16 maart gesloten zijn tijdens een ontmoeting tussen de twee heren.

Speel de nieuwste games alvast op Gamekings Live

Het voordeel van gamespers zijn is dat je af en toe weer de nieuwste games kan spelen, lang voordat ze daadwerkelijk op de markt verschijnen. Af en toe heb je als consument ook die mogelijkheid, maar daar moet je dan voor naar uitgebreide beurzen. Ditmaal krijg je als gamer ook de kans om een beetje mee te maken wat wij als pers doormaken, want op 28 april organiseert Blammo Gamekings Live, een evenement in Delft waarbij je een paar van de nieuwste games alvast in HD kunt bekijken op een bioscoopscherm en ook kunt spelen op beschikbare demopods. Het gaat hierbij om de volgende games:

Operation Flashpoint: Dragon Rising (Codemasters)
Prototype (Activision/Blizzard)
inFAMOUS (Sony PlayStation)
Red Faction Guerilla (THQ)
Riddick: Assault on Dark Athena (Atari)
UFC 2009 Undisputed (THQ)
Bionic Commando (Capcom)

Er is voor maar 350 mensen ruimte en inmiddels zijn vrijwel alle kaarten al verkocht. Als je er toch nog bij wilt zijn kun je terecht op de website. Kaartjes kosten €11 en zijn alleen te krijgen als je de leeftijd van 16 al bereikt hebt.

Pastoor valt neer tijdens mis

In de Hengelose Raphaël-Exodus kerk is de katholieke pastoor Jan van Hal (77) gisterochtend tijdens het voorlezen van de mis getroffen door een hersenbloeding. Toen hij de bekende woorden "Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?" uit het lijdensverhaal van Jezus Christus wilde uitspreken, viel de pastoor achterover op het altaar.

De onfortuinlijke pastoor is overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Aldaar heeft hij de ziekenzalving ontvangen. Hij zou gedeeltelijk verlamd zijn.

Pastoor Van Hal ging, ondanks dat hij al twee jaar met emeritaat is, nog regelmatig voor tijdens diensten in verschillende Hengelose kerken. De kerkgangers van de Raphaël-Exodus kerk zijn erg aangeslagen, volgens pastoor Bruens, die gisteren het orgel bespeelde.

Met dank aan dennistd voor de submit.

Crytek is klaar voor de opvolgers van X360 en PS3

De huidige generatie consoles heeft nog wel een paar jaar te gaan, maar desondanks is Crytek al klaar voor de volgende generatie. De CryEngine 3 zal namelijk makkelijk aan te passen zijn voor wat voor technologie Microsoft en Sony ook op tafel mogen leggen. Dit zodat ontwikkelaars die de engine gaan gebruiken niet in de problemen komen als de volgende generatie consoles uitkomt.

"If I want to make a next-gen launch title I could do that by pushing the boundaries of the engine. For me that's significant because we offer this as an enabler for people like us to look out to the future and deliver in the future. Typically when the next hardware comes along you have to start again.

It's 2009 and Triple-A games take two to three years to develop. So if a game takes 36 months to develop then you better be ready for the next-generation. That's our assumption."

Volgens Yerli van Crytek zou er prima een launchtitel ontwikkeld kunnen worden voor een nieuwe generatie met de CryEngine 3, al zal dan wel het onderste uit de kan gehaald moeten worden. Dat die mogelijkheid er is, is belangrijk voor Crytek, omdat ze de engine aanprijzen als ťťn die klaar is voor de toekomst. De volgende generatie is ook niet heel ver vooruitkijken, want een topgame heeft vaak een ontwikkeltraject van twee tot drie jaar en over 36 maanden zitten we wel bij de volgende generatie. Yerli verwacht dat de eerstvolgende console al eind 2011 op de markt is.

"I'm not sure that it's the case for all platforms, but my gut feeling is there will be a new platform by the end of 2011. Whether another arrives in 2012 or 2013 is hard to say.

Whatever happens, we don't want developers to be the victims of change and repositioning.

Hoewel het team achter Crysis nog nooit een consolegame heeft ontwikkeld, denkt Yerli dat zijn team zeker klaar is voor een toptitel op de consoles. Ze werken goed samen met Microsoft en Sony en ze weten hoe een triple-A titel ontwikkeld moet worden. Het bedrijf kan nu evenveel data via een console aanroepen als via een PC, iets waar andere developers moeite mee zouden hebben.


Crysis Warhead

Late Pasen goed voor toerisme

Pasen valt laat dit jaar en daarom verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) meer buitenlandse toeristen dan vorig jaar. Toen viel Pasen eind maart en bezochten 700.000 buitenlanders Nederland. Nu verwacht het NBTC er 800.000.

Naar schatting 65 procent van de buitenlandse gasten komt uit Duitsland en een kwart uit België, aldus het NBTC. De meeste mensen komen voor een dagje.

Ook veel Nederlanders trekken er met Pasen op uit. Ongeveer 250.000 Nederlanders houden vakantie in eigen land. Zij kiezen veelal voor een verblijf in een bungalow, maar ook kamperen is populair.

Nog eens 200.000 Nederlanders brengen het lange paasweekeinde in het buitenland door. België, Duitsland en Frankrijk zijn net als vorig jaar de populairste bestemmingen.


Late Pasen goed voor toerisme  (foto: DAG)

Crisis raakt ook groentehandel

De financiële crisis heeft de handel in groente en fruit ook geraakt. Handelshuis The Greenery zag vorig jaar de winst en omzet flink dalen.

The Greenery meldde vandaag dat de nettowinst is uitgekomen op 8,7 miljoen euro. In 2007 kwam er nog een winst van 10,5 miljoen euro in de boeken terecht. De omzet zakte met 7,5 procent tot 1,8 miljard euro.

De resultaten werden negatief beïnvloed door een daling van de gemiddelde prijs. Ook voerden de leden van het handelshuis minder groente en fruit aan. De financiële crisis zorgde er volgens The Greenery voor dat kredietlimieten van debiteuren werden ingetrokken. Ook het betaalgedrag van afnemers verslechterde, aldus het handelshuis.


Crisis raakt ook groentehandel  (foto: DAG)

Doornbos: "Heb veel opgestoken"

Robert Doornbos behaalde in zijn eerste IndyCar-race een elfde plaats. De Nederlander kwam tijdens de race in botsing met Dan Wheldon, waardoor hij door een defecte achterwielophanging achterstand opliep.

"Het was een bijzonder hectisch weekend", aldus de coureur die voor Newman/Haas/Lanigan rijdt. "Normaal als ik ergens debuteer, eindig ik op het podium en het is jammer dat mij dat hier niet is gelukt. We hebben echter heel erg hard gewerkt en hebben veel opgestoken."

"We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden vanaf de dertiende startplek. Ik had een redelijk goede eerste stint, maar ik moest al vroeg naar binnen voor mijn eerste pitstop omdat er een vlakke plek op een van mijn banden was ontstaan. Dit pakte uiteindelijk nog niet zo slecht uit, want na de eerste pitstops lag ik zevende. Vervolgens gingen we er hard tegenaan, maar maakte ik een fout met de marbles. Tijdens een neutralisatie had ik te veel van die marbles opgepikt, waardoor ik bij de herstart enorm veel posities verloor. Ik had totaal geen grip meer."

"Bij de tweede herstart ging het beter en kon ik van de tiende naar de zesde of de zevende plek opklimmen. Daarna deed ik een poging om Dan Wheldon in te halen. Ik wist dat ik meer grip had, want ik reed op de zachte band en hij zat op de harde band. Ik koos voor de binnenkant en ging erlangs. Hij raakte echter mijn achterband, waardoor mijn auto werd gelanceerd. Toen ik de grond weer raakte, was de 'wishbone' verbogen. Ik moest naar de pits en het team heeft geweldig werk verricht door mij in de race te houden. Ze hebben de 'wishbone' vervangen, waardoor ik nog drie plekken hoger ben gefinisht dan waar ik anders zou zijn geŽindigd."

"We moeten ons nu herpakken voor de race in Long Beach en ik verwacht dat we daar erg sterk zullen zijn," aldus de Nederlander die volgende week in de A1GP in Portugal zal rijden.

Noord-Korea: "Spelers werden vergiftigd"

De beladen WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord-Korea en Zuid-Korea van vorige week krijgt een staartje nu Noord-Koreaanse officials hun buurland van omkoping en vergiftiging beschuldigen. Zuid-Korea won het duel in Seoul met 1-0.

Bij de Zuid-Koreaanse bond weigert men te reageren op de aantijgingen van Noord-Koreaanse kant. "Deze aantijgingen zijn politiek gemotiveerd. Er is geen enkele grond voor. Daarom reageren we er ook niet verder op", aldus een vooraanstaand bestuurslid van de Zuid-Koreaanse voetbalbond.

Tijdens het duel in Seoul werd een Noord-Koreaans doelpunt niet toegekend, omdat de arbitrage bepaalde dat de bal niet helemaal de lijn was gepasseerd. Het Noord-Koreaanse persbureau KCNA sprak van een toonbeeld van complot en zwendel en beweerde dat hun spelers door bewuste voedselvergiftiging niet in staat waren voluit te gaan, beschuldigingen die door de Zuid-Koreanen werden afgedaan als onzin. Noord-Korea en Zuid-Korea leven al jarenlang op gespannen voet met elkaar.

-5: "Irak slechter af dan onder Saddam"

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

"Irak slechter af dan onder Saddam"

Het voormalige hoofd van de VN-wapeninspecties, Hans Blix, is van mening dat Irak er nu slechter voor staat dan onder het regime van Saddam Hoessein.

"Dat het bloeddorstige regime van Saddam is afgezet is positief, maar als de rekening wordt opgemaakt van de voor-en nadelen van de oorlog in Irak, slaat de balans negatief uit", aldus Blix vandaag in de Deense krant Jyllands Posten.

Het grote aantal dodelijk slachtoffers in Irak en de toename van het aantal internationale terreuraanvallen vindt Blix een te hoge prijs voor de bevrijding.

De afgelopen maanden heeft Blix al vaker verkondigd de oorlog tegen Irak af te keuren.

Franse politie vindt 300 kilo explosieven ETA

De Franse politie heeft in een opslagruimte in Grenoble 300 kilo explosieven gevonden, die vermoedelijk van de Baskische terreurbeweging ETA waren. Dat heeft de Franse politie vandaag laten weten.

De eigenaar van de ondergrondse opslagruimte was poolshoogte gaan nemen in de verhuurde ruimte, omdat hij al sinds december niets meer van de huurder van het depot had vernomen, aldus Franse media. Na de vondst van de explosieven schakelde de verhuurder de politie in.

De ETA strijdt al tientallen jaren voor de onafhankelijkheid van Baskenland, een gebied in het noorden van Spanje en het zuidwesten van Frankrijk. Door dat geweld zijn meer dan achthonderd mensen om het leven gekomen.

Kerr nieuwe bondscoach van De FaroŽr

Brian Kerr is de nieuwe bondscoach van De FaroŽr Eilanden geworden. De Ier ondertekende een contract tot medio 2011.

De 56-jarige Kerr was eerder bondscoach van Ierland. In 2005 moest hij vertrekken, nadat Ierland geen zicht meer had om zich te plaatsen voor het WK 2006 in Duitsland. Kerr kijkt uit naar zijn avontuur bij de FaroŽr Eilanden: "Ik houd wel van een uitdaging."

Politie stuit op Haagse Rambo

Een huis vol met kruisbogen, messen, blaaspijpen, zwaarden, boksbeugels en gebarriceerde ramen en deuren. Dat troffen Haagse politieagenten gisteren toevallig aan toen zij bij een 47-jarige bewoner van de Mijtensstraat in Den Haag langsgingen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De buurman van de man was met een medewerker van een energiebedrijf aan de deur geweest, omdat hij bij de gezamenlijke meterkast moest zijn. De 47-jarige Hagenaar liet hen wel binnen, maar bedreigde hen al snel met een hakbijl. De bezoekers gingen ervandoor en belden de politie.

Toen de agenten binnenkwamen, zagen zij dat het huis vol met wapens lag. De ramen en deuren waren gebarricadeerd met een ijzeren hekwerk. Ook werden nog verdovende middelen gevonden. De man moet verantwoording afleggen over de wapens en drugs, die onmiddellijk in beslag werden genomen.


Politie stuit op Haagse Rambo  (foto: DAG)

Homohater (12) opgepakt

Een 12-jarige Amsterdammer is gisteravond aangehouden in zijn woonplaats. Hij stond te schelden voor het huis van een homoseksuele man. Na verhoor is de jongen door de politie naar huis gebracht. Daar spraken de agenten ook de ouders van de twaalfjarige aan op zijn gedrag.

De man die het mikpunt van de scheldpartij van de jongen was, was vorige week te zien in een reportage op de zender AT5. De man wordt al jaren geterroriseerd. Jongeren uit de buurt schelden hem uit en bekogelen zijn huis met stenen. Ook heeft hij al eens vuurwerk in zijn brievenbus gekregen. De politie neemt de zaak serieus en zorgt voor extra surveillances in de buurt.

Met dank aan DJ.KRIZZ voor de submit.

Ook op ons forum kan over het nieuws gediscussieerd worden.

Verdwenen Adriano is terecht

De zoektocht naar Inter-aanvaller Adriano is ten einde. De Braziliaan verblijft momenteel bij zijn familie in Rio de Janeiro, zo werd maandag bekend.

Volgens een officiŽle verklaring kampt Adriano momenteel met een moeilijke fase in zijn leven en geeft hij er daarom de voorkeur aan bij zijn familie in BraziliŽ te blijven. De aanvaller liet na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Peru niets meer van zich horen.

Bij Inter is men het ongedisciplineerde gedrag van Adriano inmiddels helemaal zat. La Gazzetta dello Sport meldde onlangs dat de Nerazzurri het contract van de geblokte spits willen laten ontbinden.

'Geen Nederlandse slachtoffers bij aardbeving ItaliŽ'

Bij de zware aardbeving in de Italiaanse provincie Abruzzen zijn geen Nederlandse slachtoffers gevallen. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken liet dat vandaag desgevraagd weten.

De Europese Unie en een aantal landen hebben Italië inmiddels hulp aangeboden. Het aanbod kwam onder meer van Frankrijk, Griekenland, Israël en Rusland. Een Italiaanse regeringsfunctionaris zei dat de hulp niet direct nodig is. Nederland zal vooralsnog geen hulp geven. "Italië heeft geen internationale hulp gevraagd", aldus de woordvoerder. Als dat verzoek alsnog komt, bekijkt Buitenlandse Zaken de zaak opnieuw.

Zeker vijftig mensen zijn afgelopen nacht om het leven gekomen door de aardbeving.

Onderzoeker voorspelde Italiaanse beving

Een onderzoeker van het Italiaanse nationale laboratorium in het berggebied van de Gran Sasso heeft een week geleden gewaarschuwd voor een aardbeving in de regio van midden-Italië. Dat meldden Italiaanse media vandaag.

Giampaolo Guiliani deed zijn voorspelling op grond van de analyse van het gas radon dat uit de aardkorst ontsnapt. De voorspelling van de wetenschapper veroorzaakte grote onrust bij de bewoners van de plaatsen l’Aquila en Sulmona, waar al sinds februari trillingen werden waargenomen.

De gemoederen liepen zo hoog op dat Fabio Federico, de burgemeester van Sulmona, de wetenschapper publiekelijk verweet met zijn voorspellingen de bevolking onnodig angst aan te jagen.


Onderzoeker voorspelde Italiaanse beving  (foto: DAG)

Nine Inch Nails naar Amsterdam

De Amerikaanse industrial rockband Nine Inch Nails (NIN) geeft 8 juli een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het zou weleens het laatste optreden van NIN in Nederland kunnen zijn. Frontman Trent Reznor zinspeelde onlangs op de website te willen stoppen met de band die in 1988 door hem werd opgericht.

Reznor is de enige vaste lid van NIN. In de studio werkt hij vaak alleen. Bij live-optredens maakt hij gebruik van een regelmatig van samenstelling wisselende band. Bij het concert in Amsterdam bestaat de band naast Reznor uit Robin Finck (gitaar), Justin Meldal-Johnsen (bas) en Ilan Rubin (drums).

De laatste keer dat NIN een concert gaf in Nederland was in 2007 op Lowlands. Dit jaar spelen ze ook op het Rock Werchter festival in België.

'Villa wil 10 miljoen bieden op Vermaelen'

Aston Villa bereidt een bod voor op Ajacied Thomas Vermaelen. Een delegatie van de Engelse ploeg zou tijdens de laatste interland van Belgie aanwezig zijn geweest om de verrichtingen van de Belgische verdediger te volgen.

Volgens The Daily Mirror zou het gaan om een bod van negen miljoen pond, zo'n tien miljoen euro. Vermaelen heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2012. 15 februari 2004 debuteerde de 23-jarige Belg in het eerste elftal van Ajax. In totaal heeft Vermaelen tot nu toe 108 duels gespeeld voor de Amsterdammers, waarin hij tien keer scoorde.

Het is overigens maar de vraag of Vermaelen een overstap naar de Premier League-club ziet zitten. Aston Villa, waar ook Wilfred Bouma onder contract staat, heeft de laatste weken het zicht op de vierde plek, dat recht geeft op het spelen van voorronde Champions League, verloren.

Storing legt telefoonverkeer rond Zwolle plat

Het telefoonverkeer in Deventer, Apeldoorn, Zwolle en omgeving heeft vandaag enkele uren te kampen gehad met een omvangrijke storing. Enkele honderdduizenden vaste aansluitingen waren niet of nauwelijks bereikbaar, meldde KPN vandaag.

Rond 10.30 uur kwam de melding van de storing binnen. Door enkele technische onderdelen te vervangen was de storing rond twaalf uur verholpen, aldus het telefoonbedrijf. Mobiele telefonie was slechts beperkt mogelijk mede door overbelasting van het systeem.

Ook de politie was tijdelijk onbereikbaar. Noodoproepen konden wel beantwoord worden via 112, aldus de politie.


Geen telefoonverkeer rond Zwolle   (foto: DAG)

Superhelden slaan er op los in Marvel Ultimate Alliance 2

Activision heeft vijf nieuwe screenshots vrijgegeven van de superheldengame Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion. Ditmaal zul je niet als een brave alliantie het kwaad bestrijden, maar moet er een onderlinge oorlog tussen de helden uitgevochten worden. In onderstaande screenshots kun je de gevolgen zien.

Ultimate Alliance 2 is ontwikkeling voor de PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS en Wii en moet dit najaar in de winkels liggen.


Het gaat helemaal mis in het Marvel Universum. Nadat een aanval van superhelden onder leiding van Nick Fury op Latveria en Lucia von Bardas mislukt moeten ze een tegenaanval op New York stoppen. De puinhopen die hierbij ontstaan wordt de bevolking niet blij van en als gevolg komt er een wet die zorgt dat superhelden zich moeten registreren en in dienst moeten staan van de overheid. Niet iedereen is er blij mee en het gaat mis als Iron Man de zijde leidt van de regering en Captain Amerika die van de rebellen.

Lefevre: "Voorjaar is onze specialiteit"

Patrick Lefevre heeft laten weten niet verbaasd te zijn over het overwicht van Quick-Step in de eerste klassiekers van het nieuwe seizoen. Sterker nog, volgens de ploegleider van de Belgische formatie is zijn team hier op gebouwd.

"Qua budget zitten wij niet aan de top. Ons budget is 9,5 miljoen euro. Toen ik dat realiseerde kon ik twee dingen doen: huilen of er mee leven. Ik besloot me te specialiseren op de voorjaarklassiekers, en de resultaten pakken goed uit. Het grote verschil met andere teams is dat wij geen grote ronderenner in de gelederen hebben," liet Lefevre in een reactie weten.

Het contracteren van Sylvain Chavanel was in elk geval een goede zet van Quick-Step. "Iedereen wist dat Chavanel op de markt kwam eind vorig jaar. Het hielp natuurlijk dat hij vroeger fan was van Mapei (waar Lefevere manager was, red)."

Bovendien wilde Chavanel graag eens een voorjaarsklassieker op zijn naam schrijven. "Men zou ook kunnen zeggen dat je bij ons in het team moet rijden om de Ronde van Vlaanderen te winnen," aldus Lefevre. Hij besloot met een knipoog: "Zeg dat ook maar tegen Sebastian Langeveld."

Hofs wil duidelijkheid van Feyenoord

Nicky Hofs hoopt snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst bij Feyenoord. De middenvelder van de club uit Rotterdam-Zuid, die dit seizoen op huurbasis voor Vitesse speelt, wil graag weten waar hij aan toe is.

"Vitesse wil met me verder, maar ik moet wachten op Feyenoord," liet Hofs in een reactie weten. "Pas als ik weet wat zij willen, dan kan ik zelf verder."

Hofs heeft naar eigen zeggen drie mogelijkheden. Mocht Feyenoord hem niets meer kunnen bieden, dan vertrekt hij naar Vitesse. Daarnaast zou hij zich eventueel ook nog aan een buitenlands avontuur kunnen wagen. "Ik heb maar twee clubs in Nederland waar ik wil spelen. Dat weet iedereen. Feyenoord bepaalt. Daar heb ik weinig invloed op, omdat ik nog een jaar onder contract sta."

"Als Feyenoord me wil verkopen, dan is deze zomer het goede moment. Volgend jaar ben ik immers transfervrij. Maar ik kan er pas echt iets over zeggen als ik weet wat Feyenoord wil," besloot de speler.

Groningen test Australisch international

FC Groningen heeft deze week Scott Jamieson op proef. De Australisch international mag bij de nummer zes van de Eredivisie proberen een contract af te dwingen.

Jamieson kan zowel linksback als links op het middenveld uit de voeten en speelt momenteel voor Adelaide United. Daar is de international basisspeler, maar bij Bolton Wanderers kwam de speler van 2006 tot 2008 niet in actie.

Eind januari maakte Jamieson zijn debuut bij het Australisch nationaal elftal van coach Pim Verbeek in de wedstrijd tegen IndonesiŽ. Hij werd niet opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Oezbekistan vorige week.

RDW-site vermeldt status 'gestolen'

Vanaf vandaag kan een potentiële koper van een auto zien of de wagen als gestolen geregistreerd staat. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) vermeldt op haar site ook het zogeheten diefstalsignaal.

De RDW krijgt de diefstalgegevens van de politie. Volgens een woordvoerder is de informatie van de RDW altijd actueel, in tegenstelling tot andere, vergelijkbare, diensten.

Bedrijven en particulieren die een auto willen kopen, kunnen nu direct zien of het voertuig dat ze willen kopen terug te vinden is in de database van 110.000 voertuigen die gestolen zijn. Gestolen auto's die met een vals kenteken worden aangeboden zijn echter niet te herkennen, zo erkent de RDW.

Ook over auto's wordt volop gediscussieerd op ons forum.

Domenicali: "Dit is niet te accepteren"

Ferrari heeft in het Formule 1-seizoen 2009 na twee races nog geen punten gehaald. Het team kende pech, maar ook een gebrek aan snelheid en foute tactische beslissingen. Teambaas Stefano Domenicali wil dat er maatregelen worden genomen om de prestaties te verbeteren.

In MaleisiŽ haalde Felipe Massa het tweede deel van de kwalificatie niet en wisselde in de race Kimi RšikkŲnen vier ronden te vroeg naar regenbanden, waardoor de Fin twintig seconden per ronde verloor. Over wie de schuldige was, wilde de Italiaan niets zeggen. "Deze kwestie wordt eerst intern aan de kaak gesteld," aldus Domenicali.

"Ik kan wel zeggen waarom we dit deden: er was hevige regen op komst en we voelden al wat druppeltjes uit de hemel vallen. Daarom waren we ertoe bereid te gok te nemen. Zie het als een optelsom. Alleen pakte het compleet verkeerd uit."

"Dit is alweer het tweede weekend op rij waarin er van alles fout loopt en dat kan en mag absoluut niet de bedoeling zijn. We zullen onmiddellijk moeten reageren. Mensen moeten hun verantwoordelijkheden nemen, zowel qua prestaties op de baan als in het technische kader. Ik kan de huidige gang van zaken niet accepteren. In China zullen we ons moeten herstellen. Dit kan zo niet langer."

Een van de zaken die volgens de Italiaan moeten verbeteren, is de auto. "Ook moeten we onderzoeken waarom we op vrijdag – met veel benzine aan boord en op zachte banden – de tijdenlijsten aanvoeren en verder totaal niet in het verhaal voorkomen. Blijkbaar is onze auto heel gevoelig voor bepaalde omstandigheden."

Van der Zande niet in DTM

Het is Renger van der Zande niet gelukt om een stoeltje te bemachtigen in de DTM. De Nederlander maakt deel uit van het Mercedes Young Driver Programme, maar kan dit jaar niet de door hem gewenste route volgen.

De Duiste autofabrikant zal een alternatief voor Van der Zande moeten gaan bedenken. "Ze steunen me ook als ik bijvoorbeeld de Porsche Cup, A1GP of de Le Mans Series zou gaan rijden. Topsport is incasseren en weer overeind krabbelen. Het is nu eenmaal moeilijk om vanuit Nederland een serieuze autosportcarriŤre op te bouwen," aldus de Nederlander die vorig jaar nog in de Formule 3 Euroseries uitkwam.

Maatregelen tegen agressieve zwartrijder

Openbaarvervoerbedrijf RET werkt aan een scala aan maatregelen om agressie in de bus, tram en metro terug te dringen. De vervoerder opent een speciaal telefoonnummer waarop reizigers incidenten kunnen doorbellen, sms'en en foto's mogen doorsturen. "Ik denk aan graffiti, het intrappen van poortjes en getuigenissen van scheldpartijen richting ons personeel", aldus directeur Pedro Peters vandaag.

Bovendien wil de RET dat de werknemers niet alleen boetes voor zwartrijden mogen uitschrijven, maar eveneens voor vervalste vervoersbewijzen, hufterig gedrag of verstoring van de openbare orde. Ook de bevoegdheden van bepaalde RET'ers zoals conducteurs moeten worden uitgebreid zodat zij dezelfde status krijgen als een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

  (foto: ANP)

Vermiste hond overleeft 4 maanden op eiland

Een Australische hond heeft zichzelf vier maanden in leven gehouden op een eiland nadat hij overboord was geslagen.

Sophie Tucker sloeg in november overboord tijdens een tripje op zee. De boot raakte een stevige golf en toen de booteigenaren achterom keken was de hond verdwenen. Een korte hevige zoektocht van een uur leverde geen resultaat op, Sophie was verdwenen in de mist.

Tot verbijstering van zijn baasjes dook de hond echter maanden later op. Rangers, die dachten dat ze te maken hadden met een wilde hond, vingen hem op St Bees island. Toen vrienden van het stel dat verhaal hoorden, dachten ze aan de vermiste hond en ging het balletje rollen. Iets later konden hond en baasjes elkaar weer in de armen/ poten vliegen.

Naar achteraf bleek, heeft het beest na zijn duikeling van de boot kilometers gezwommen en kwam toen uit bij een eiland. In het begin zag hij er nogal uitgeteerd uit volgens de paar bewoners, maar na verloop van tijd knapte het schuwe beest zienderogen op. Dat had alles te maken met zijn nieuwe dieet: wilde babygeitjes en babykoala’s. De hond had een creatief alternatief ontdekt op de droge hondenbrokken die hij normaal gesproken kreeg.


Vermiste hond overleeft 4 maanden op eiland  (foto: DAG)

Meer dan 50 doden door aardbeving ItaliŽ

De zware aardbeving in de Italiaanse provincie Abruzzen heeft vandaag aan meer dan vijftig mensen het leven gekost. Dat meldde Roberto Moroni, minister van Binnenlandse Zaken in Italië, vandaag tijdens een bezoek aan het getroffen gebied.

Eerder gingen de autoriteiten in het land nog uit van 27 doden. Toen werd echter al gevreesd voor een groter aantal. Circa 50.000 mensen in het getroffen gebied zouden dakloos zijn geraakt.

  (foto: ANP)

Chelsea vreest voor Drogba

Mogelijk kan Chelsea woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool geen beroep doen op aanvaller Didier Drogba. De Ivoriaan heeft last van een blessure aan zijn enkel.

Drogba raakte vorige week tijdens een trainingssessie geblesseerd aan het gewricht. Bij een schietoefening liep de spits een kwetsuur aan zijn teen op, waardoor er ook een reactie naar zijn enkel kwam. Maandag of dinsdag zal duidelijk worden of Drogba, die afgelopen zaterdag tegen Newcastle United niet van de partij was, kan meespelen tegen The Reds.

'Meer clubs jagen op Rutten'

Het is nog niet definitief dat Fred Rutten volgend seizoen trainer van PSV zal zijn. Dit heeft zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma, laten weten. Er zijn namelijk nog een aantal clubs in de markt om de ontslagen oefenmeester van Schalke 04 in te lijven.

"PSV moet niet denken dat alles klaar als een klontje is. Andere clubs willen hem ook", was het statement van Ploegsma, die vandaag naar Duitsland zal afreizen. Daar zal hij met het bestuur van Schalke 04 om de tafel gaan zitten. Het doel van de conversatie is om een akkoord te bereiken over de afhandeling van het contract van de trainer. Die overeenkomst liep namelijk door tot medio 2010.

"Pas als de boel is afgewerkt en Fred helemaal vrij man is, gaan we verder kijken," ging Ploegsma verder. "Hij staat niet negatief ten opzichte van PSV, maar toen Huub Stevens er dit seizoen begon, was iedereen ook vol enthousiasme. Vervolgens zijn er toch een hoop dingen verkeerd gegaan. Dat mag niet nog eens gebeuren."

Ook Co Adriaanse staat in de belangstelling van PSV, dat ook nog op zoek moet naar twee nieuwe assistent-trainers. Jan Wouters vertrekt na dit seizoen namelijk naar FC Utrecht en Dwigt Lodeweges, nu nog interim-trainer bij de Eindhovenaren, wordt als opvolger van Mario Been bij NEC genoemd.

Klinsmann: "Nederlaag met consequenties"

Bayern MŁnchen kreeg zaterdag in de Bundesliga ongenadig hard klop van VfL Wolfsburg. Der Rekordmeister ging met 5-1 onderuit tegen Wolfsburg dat daarmee de leiding in de Duitste competitie overnam. Volgens trainer JŁrgen Klinsmann kan dat niet zonder gevolgen blijven.

"Voor mij is het belangrijk dat iedereen begrijpt wat er op het spel staat: de toekomst van Bayern," aldus Klinsmann. "De tegengoals hebben niets te maken met tactiek of techniek, maar met concentratie, discipline en opofferingsgezindheid. Dat irriteert me mateloos."

"Wat me echt woest heeft gemaakt, was dat de ploeg het na de 3-1 heeft opgegeven. Je moet jezelf pijn doen, ook als je een slechte dag hebt en de benen zwaar zijn. De spelers moeten weten dat dit verlies consequenties kan hebben. Wij zullen voor elke speler bekijken wat hij voor Bayern heeft gedaan," aldus de trainer die zondag iedereen op zijn fouten gewezen heeft.

Veel tijd voor maatregelen bij Bayern krijgt Klinsmann niet, want woensdag speelt de club al weer tegen FC Barcelona in de Champions League. "Ik ben niet bang. De spelers weten dat de hele wereld toekijkt. Daarom willen ze zich bewijzen en laten zien waartoe ze in staat zijn," aldus een strijdbare oud-international.

Wel kent Klinsmann problemen in de verdediging van zijn elftal. Daniel Van Buyten haakte wegens privť-omstandigheden af en de inzet van Lucio is twijfelachtig. Frank Ribťry en Philip Lahm zijn wel inzetbaar woensdag.

Schaker Van den Doel behaalt primeur

Schaakgrootmeester Eric van den Doel is de eerste internet schaakkampioen van Nederland geworden. De inwoner van Leiden was in de finale Maarten Solleveld met 5-0 de baas.

Solleveld kreeg wel kansen tegen Van den Doel, maar slaagde er niet in deze te benutten. Zo gaf hij in de vierde partij de zege in gewonnen positie alsnog uit handen. Aan het toernooi deden tweehonderd deelnemers mee en de winnaar was te spreken over de opzet van het geheel. "Ik vond het erg leuk. En de organisatie was voortreffelijk."

Software verkopen Engeland: Wii Fit terug aan de top

Na zes weken andere titels is het weer zover, Wii Fit was de afgelopen week de best verkochte game in Engeland. Daarmee is Nintendo nog ťťn week verwijderd van het breken van het record meeste weken op de eerste plek, een record dat Nintendo zelf in handen heeft met Pokťmon Yellow. Er is ook goed nieuws voor het al lang noodlijdende Midway, de verkopen van Wheelman stegen met 41% waardoor de game nu de 4e plek bezet achter Resident Evil 5 (-38%) en FIFA09 (+3%). Opvallend is hoe goed Call of Duty 4: Modern Warfare het nog doet. De game staat nu al 66 weken onafgebroken in de lijst en zag een verkoopstijging van 12%.


13-jarige klaar voor bevalling 1e kind

De 13-jarige Kathrin is helemaal klaar voor het moederschap. Ze staat op het punt te bevallen van haar eerste kind en de babykleertjes en de kinderkamer zijn allemaal al geregeld.

De Duitse raakte negen maanden geleden zwanger van haar 15-jarige vriend. Ze kenden elkaar toen net een maand. Ze is wel een beetje bang voor de bevalling maar is wel blij met de aanstaande baby. "Ik hoop dat de baby de ogen van Christian heeft", aldus de aanstaande moeder. Kathrin en Christian worden de jongste ouders van Duitsland. Foto's vind je hier en hier.

Stargate MMO zal het daglicht nooit zien?

Het is al een tijdje stil rond de MMO die in ontwikkeling zou zijn op basis van de welbekende science-fictionserie Stargate SG-1. Het lijkt er nu op dat de fans van de serie teleurgesteld gaan worden, want de game zal waarschijnlijk nooit in de winkels komen. Dat blijkt uit uitspraken die producer Brad Wright deed tegen fansite GateWorld.

We don’t know. It’s a shame. If it doesn’t happen — and, let’s be honest, it should be happening now if it was happening. It’s a shame. It’s a terrible shame.

They had an opportunity and they got our support, and they obviously had significant funding, and it didn’t happen. It’s kind of a drag for the fans and the time that we invested — what little of it there really was, in comparison to what they did — was still a shame that it was wasted, because it should have happened

Volgens Wright is er geen duidelijkheid over waar de game nu staat. MGM heeft geen idee hoe ver de ontwikkeling is en dat is volgens Wright een teken dat de game niet meer uit zal gaan komen. Hij vindt het vervelend voor de fans en zonde van de tijd die geÔnvesteerd is in dit project. De reden voor de problemen met de ontwikkeling zijn financiŽle zorgen bij ontwikkelaar Cheyenne Mountain Entertainment en publisher FireSky.

Met het overlijden van Stargate Worlds zou dit de tweede teleurstelling zijn voor filmstudio MGM en de fans. Eerder werd de ontwikkeling van Stargate SG-1: The Alliance al stopgezet na ruzie over de kwaliteit van het product toen het nog in de betafase verkeerde.


R.I.P.?

DVD: Rogue

Eens in de zoveel tijd komt er weer eens een echte klassieke monsterfilm voorbij. Vorig jaar werden we weliswaar getrakteerd op het vernieuwende Cloverfield, maar daarin was maar weinig aandacht voor het monster zelf. In Rogue staat, naast de hoofdrolspelers, weer een echt monster op het podium: een killer croc. Niet heel erg vernieuwend, want in Lake Placid zagen we ook al een buitenproportionele krokodil de omgeving onveilig maken. Maar vernieuwend is niet altijd het sleutelwoord om een film de moeite waard te maken, als de boel maar lekker griezelig is. Rogue was niet in de bioscopen te zien, maar is sinds kort op dvd verschenen.

V&D ook naar kleine steden

De warenhuisketen V&D wil vanaf volgend jaar vestigingen openen in kleinere steden van 50.000 tot 100.000 inwoners, zoals Lelystad. De verkoopcapaciteit bij de huidige grote vestigingen wordt uitgebreid doordat magazijnruimte wordt omgebouwd tot winkelruimte.

Dat zegt de topman van V&D, Mark McKeon, vandaag in het AD. Volgens de Britse bestuurder richtte V&D zich vorig jaar vooral op het hipper maken van de damesmode en cosmetica. Dit jaar wordt de herenmode onder handen genomen, aldus McKeon.

V&D, dat onderdeel is van detailhandelsbedrijf Maxeda, heeft sinds 2003 veel veranderingen ondergaan. Bij de keten is er volgens McKeon sprake van een 'goede stijgende lijn'.  Volgens hem komen er in de V&D’s nieuwe stijl meer bezoekers en wordt er meer omzet gedraaid.

Diabetici worstelen meer met gewicht dan met prik

Mensen met diabetes type 2 hebben meer moeite met hun gewicht dan met het injecteren van insuline. Dat blijkt uit een onderzoek van een farmaceutisch bedrijf onder vijfhonderd patiënten met suikerziekte. Voor de meesten is elke kilo die eraan komt, er een te veel.

Niet aankomen is voor velen moeilijk omdat bijna tweederde hypo's probeert te voorkomen door te eten. Bovendien komen zij aan door de insuline. De helft van de ondervraagden is bang voor een te laag bloedsuiker (hypo).

In Nederland hebben 900.000 mensen diabetes, van wie 800.000 met type 2.

Diabetici worstelen meer met gewicht  (foto: ANP)

Fokker stort neer in IndonesiŽ

Een Fokker F27 van de Indonesische luchtmacht is vandaag neergestort bij het vliegveld van Bandoeng, in het westen van het eiland Java. Dat heeft een woordvoerder van de luchtmacht gezegd.

Het toestel probeerde in stormachtig weer te landen, maar vloog tegen een hangar op het vliegveld. Aan boord van het toestel waren twintig tot dertig mensen. Volgens de Indonesische nieuwswebsite detik.com zijn er doden gevallen, maar hoeveel is niet bekend.

Fokker F27 neergestort  (foto: ANP)

[LMS] Aston Martin wint in Barcelona

Aston Martin heeft verrassend de eerste race in de Le Mans Series dit seizoen gewonnen. De auto die door Stefan MŁcke, Jan Charouz en Tomas Enge bestuurd werd, was na 1.000 kilometer te snel voor de Pescarolo van Jean-Christophe Bouillon en Christophe Tinseau.

Deze laatste ging lang aan de leiding van de race, maar de motor van de auto sloeg tijdens de laatste pitstop af, waarna het team veel tijd verloor. Aston Martin wist hiervan te profiteren en een safety car zorgde er voor dat de auto's achterelkaar kwamen te rijden. Uiteindelijk wist Aston Martin de leiding over te nemen en deze niet meer af te staan. Derde werd de auto van Team Oreca die door Bruno Senna en Stephane Ortelli werd bestuurd.

In de LMGT1-klasse wist Peter Kox samen met Roman Rusinov de race te winnen. Charles Zwolsman kwam in de LMP1-klasse uit, maar zijn team kwam niet verder dan een 28e plaats algemeen en een achtste in de klasse. Geen punten waren er voor Christijan Albers die de finish in Barcelona in zijn LMP1-auto niet zag.

Grootste pechvogel van de dag was Tom Coronel die zijn Spyker uit de LMGT2-klasse al na zes ronden met problemen aan de kant moest zetten. Michael Vergers wist met zijn teamgenoten in deze klasse wel de finish te halen, maar met een negende plaats behaalden zij geen punten.

Boek: David Bramwell - Fetisj

Geheime informatie hoort vooral in 'kleine, zwarte boekjes' te staan. Uitgeverij Librero heeft hier goed gehoor aan gegeven door hun nieuwe uitgave Fetisj een intrigerende 'little black book'-look mee te geven. Dit draagt voor dit duistere onderwerp zeker bij aan de eerste indruk en het brengt de lezer direct in de juiste sfeer. Fetisj is een boek van auteur David Bramwell. Zijn teksten worden ondersteund door foto's van Petra Joy en geinige illustraties van Matt Pagett. Je kunt dit boek oppakken om eens flink te lachen om termen als fornifilie, waarbij de slaaf een meubelstuk speelt, of odontifilie, waarbij tanden het erotiserende object zijn. Maar mocht je werkelijk geÔnteresseerd zijn in de wereld van buitensporige, alternatieve seks, dan is Bramwells fetisj zeker een waardevolle gids.

[IndyCar] Uitslag St. Petersburg

Ryan Briscoe heeft de eerste race in de IndyCar Series in 2009 op zijn naam geschreven. De AustraliŽr bleef in de straten van St. Petersburg Ryan Hunter-Reay en Justin Wilson voor. Robert Doornbos kende een sterke race, maar kwam door een crash niet aan een topklassering.

Polesitter Graham Rahal kende een slechte start en mede doordat Tony Kanaan tegen hem aan reed, viel hij ver terug. Wilson nam hierdoor de leiding over en Robert Doornbos wist op te klimmen naar een negende plaats.

Briscoe wist in de 33e ronde optimaal de profiteren van de safety car. De Penske-coureur was even daarvoor gestopt en kwam aan de leiding, omdat het hele veld moest stoppen. Aanleiding voor de gele vlag-situatie was een crash tussen Raphael Matos en Danica Patrick, waarbij beiden uitvielen. Doornbos was ondertussen doorgeschoven naar de vijfde plaats, maar zakte na de herstart terug naar plaats tien.

Na de pitstops onder groen was er in de 81e ronde de volgende neutralisatie. Scott Dixon crashte hard door een gebroken voorwielophanging na een botsing met de Japanner Hideki Mutoh. Bij de herstart ging Justin Wilson aan de leiding, maar hij zag zowel Briscoe als Hunter-Reay passeren.

Doornbos leek op weg naar een plaats in de top zes, maar een inhaalpoging op Dan Wheldon eindigde in een botsing, waarbij Wheldon in de bandenstapels eindigde en Doornbos een beschadigde linker achterwielophanging had. Mutoh zag bij deze crash ook zijn race eindigen en na een spin van Marco Andretti op zes ronden van het einde zag Doornbos zich uiteindelijk terug op een elfde plaats. De winst ging uiteindelijk naar Briscoe voor Hunter-Reay en Wilson.

De volgende race is op 19 April in Long Beach.

Uitslag Honda Grand Prix of St. Petersburg

Pos. Rijder Team Tijd
1 R. Briscoe Team Penske Winnaar
2 R. Hunter-Reay Vision Racing + 0.461
3 J. Wilson Dale Coyne Racing + 0.949
4 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing + 1.523
5 T. Kanaan Andretti Green Racing + 2.321
6 W. Power Team Penske + 3.432
7 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing + 4.067
8 D. Manning Dreyer & Reinbold Racing + 4.728
9 V. Meira A.J. Foyt Racing + 5.955
10 A. Tagliani Conquest Racing + 1 ronde
11 R. Doornbos Newman/Haas/Lanigan Racing + 4 ronden
12 S. Barrett Team 3G + 4 ronden
13 M. Andretti Andretti Green Racing DNF
14 D. Wheldon Panther Racing DNF
15 H. Mutoh Andretti Green Racing DNF
16 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing DNF
17 E.J. Viso HVM Racing DNF
18 E. Carpenter Vision Racing DNF
19 D. Patrick Andretti Green Racing DNF
20 R. Matos Luczo Dragon Racing DNF
21 M. Moraes KV Racing DNF
22 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing DNF

Stand na 1 race

Pos. Naam Team Punten
1. R. Briscoe Penske 50
2. R. Hunter-Reay Vision Racing 40
3. J. Wilson Penske 37
4. D. Franchitti Chip Ganassi 32
5. T. Kanaan Andretti Green 30
6. W. Power Penske 28
7. G. Rahal NHL Racing 27
8. D. Manning D&R Racing 24
9. V. Meira A.J. Foyt 22
10. A. Tagliani Conquest Racing 20
11. R. Doornbos NHL Racing 19
12. S. Barrett Team 3G 18
13. M. Andretti Andretti Green 17
14. D. Wheldon Panther Racing 16
15. H. Mutoh Andretti Green 15
16. S. Dixon Chip Ganassi 14
17. E.J. Viso HVM Racing 13
18. R. Matos Luczo Dragon 12
19. M. Conway D&R Racing 12
20. D. Patrick Andretti Green 12
21. M. Moraes KV Racing 12
22. E. Carpenter Vision Racing 12

Databank over zeldzame ziekten

Een aantal grote zorginstellingen gaat samenwerken om zeldzame ziekten beter in kaart te brengen. Door een centrale databank op te richten met informatie over aandoeningen die maar weinig in Nederland voorkomen, moeten patiënten in de toekomst beter kunnen worden geholpen.

Dat maakte Topinsituut Pharma in Leiden vandaag bekend. Aan het initiatief doen onder meer het Amsterdamse AMC-ziekenhuis, het Erasmus MC en de Vereniging Spierziekten Nederland mee. De instellingen hebben hun ervaringen met zeldzame ziekten vaak al geregistreerd. Deze informatie gaan zij nu met elkaar delen. De databank richt zich vooral op aangeboren stofwisselingsafwijkingen.

Het Leidse instituut schat het aantal soorten zeldzame ziekten op vijf- tot achtduizend. Tegen de meeste van deze ziekten is geen behandeling ontwikkeld vanwege een gebrek aan publieke bekendheid met de ziekten en lacunes in de beschikbare kennis.

Databank over zeldzame ziekten  (foto: ANP)

Nederland middenmoter in onderzoek en ontwikkeling

Het Nederlandse bedrijfsleven is een middenmoter waar het gaat om onderzoek en ontwikkeling. Gekeken naar het totale aantal arbeidsjaren werd in 2007 1,1 procent daarvan besteed aan research en development (R&D). Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

Bijna tweederde van de arbeidsjaren die besteed werden aan R&D, zijn voor rekening van de industrie. De in Nederland veel grotere dienstensector nam ongeveer een derde voor haar rekening.

Van de onderzochte landen besteden de Finnen het grootste deel aan onderzoek en ontwikkeling, 2,4 procent. "Ruim twee keer zoveel als Nederland", aldus het CBS. Binnen R&D wordt nieuwe kennis ontwikkeld. Het toepassen van die kennis is innovatie. Dat wordt door de Nederlandse dienstensector op grote schaal toegepast. "De sector is innovatiever dan de industrie."

Shii, de ideale spelconsole voor vrouwen

Veel vrouwen vragen zich af wat mannen zo leuk vinden aan gamen, het schieten op ruimtewezens of poolen op een TV-scherm doet menig vrouwenhart juist langzamer kloppen. Gelukkig zijn daar sommige innovatieve designers die een trend spotten en een gat in de markt zien!

Speciaal voor de vrouw die normaal niets snap van gamen is er nu de Shii, de ideale spelcomputer voor vrouwen. Woorden kunnen niet beschrijven hoe geweldig deze machine is, maar gelukkig is er een filmpje wat het wel heel goed uitlegt.

Achievement unlocked: 2,5 miljard achievements unlocked!

Microsoft mag zich weer een schouderklopje geven, hun met de Xbox 360 geÔntroduceerde Achievement-systeem heeft niet alleen Sony geÔnspireerd om met Trophies te komen, er zijn inmiddels 2.500.000.000 achievements unlocked.

In totaal hebben al die achievements geleid tot 52.000.000.000 gamerpoints, wat neerkomt op bijna 150 gamerpoints per Xbox Live Gebruiker of gemiddeld 20,8 punten per achievement.

Developers hebben echter verschillende opvattingen in hoe je achievements in het spel moet integreren. Zo is Infinity Ward van mening dat achievements netjes verspreid door de game voor moeten komen, volgens de developer vinden gamers het tof als ze iedere twee uur een bericht krijgen dat ze iets goeds of tofs aan het doen zijn. Het team achter Skate. echter gebruikte achievements om spelers te wijzen op de mogelijkheden van de community, zoals het nemen en uploaden van foto's en video's.

Developer Naughty Dog heeft echter weer een andere insteek, volgens hen zijn de leukste trophies in Uncharted die trophies die weergeven hoe goed de speler is in het spel. Bijvoorbeeld de trophie voor het krijgen van een tripple-kill, deze kan soms per toeval gebeuren maar als je erop plant en je haalt hem, dan geeft dat een zeer zelfvoldaan gevoel, aldus Naughty Dog.

Er zijn echter ook een paar not-dones waar alle developers het over eens zijn, zoals het geven van achievements voor faal-acties (zou je bijna anti-achievements kunnen noemen), onmogelijke achievements en achievements gekoppeld aan alleen een high-scores.FOK!nieuwsoverzicht week 14

 

 

Binnenlands nieuws
Minister Wouter Bos van Financiën heeft maandag een herenakkoord over matiging van de bonussen gesloten met de top van de Nederlandse financiële sector. Doel van het herenakkoord is het herstel van het vertrouwen van het publiek in de financiële sector. Die belooft nu zich te houden aan een "duurzaam en gematigd beloningsbeleid."

Afgelopen dinsdag stond Den Haag op z'n kop voor de Afghanistantop. Leiders uit de hele wereld, waaronder de Afghaanse president Karzai, kwamen naar Den Haag om over Afghanistan te praten. Keiharde toezeggingen voor grootschalige extra financiële hulp aan Afghanistan werden niet gedaan tijdens de top, maar de wereld laat Afghanistan niet zakken.

 

Woensdag was het 1 april. Traditioneel worden er vele grappen uitgehaald. Zelfs minister Donner haalde een grapje uit. Hij deed de Kamerleden een voorstel over de werktijden. Een aantal kabinetsleden ging direct op het voorstel in, maar Donner had hen dus bij de neus genomen.

Buurtcafé De Balk in Groningen mag gewoon biertjes blijven tappen in het opberghok, terwijl de klanten in het café een sigaret opsteken. Volgens minister Ab Klink (Volksgezondheid) kan deze creatieve oplossing om aan het rookverbod te voldoen door de beugel. De rechtbank in Breda bepaalde een dag later dat het rookverbod in kroegen zonder personeel niet gehandhaafd kan worden.

Internationaal nieuws
Internationaal waren de Arabische top in Doha, de NAVO-top in Straatsburg, de G20-top in Londen en de raketlancering in Noord-Korea in het nieuws.

De leiders van de Arabische landen waren bijeen in Doha, Qatar. Onder hen bevond zich ook de president van Sudan, Bashir. Bashir staat op de arrestatielijst van het Internationaal Strafhof. De leiders uit de Arabische wereld spraken echter unaniem hun steun uit voor Bashir. De Libische leider Moammar Gaddafi nam koning Abdullah van Saoedi Arabië flink op de korrel. Hij noemde de koning onder andere een "bondgenoot van de VS en een Brits product." Vervolgens liep hij boos weg.

De G20-top in Londen was volgens de Amerikaanse president Barack Obama "een keerpunt in de jacht op economisch herstel. De top in Londen was hoe dan ook historisch. Vanwege de enorme problemen waarmee we worden geconfronteerd en vanwege de tijdigheid en de omvang van ons antwoord", aldus Obama. "We hebben overeenstemming bereikt over ongekende stappen om de economische groei te herstellen en te voorkomen dat een crisis als deze ooit nog voorkomt. Daarnaast hebben we protectionisme, dat de crisis zou kunnen verdiepen, verworpen", stelde Obama. 

Tijdens de NAVO-top in Straatsburg vierden de NAVO-landen de terugkeer van Frankrijk in de internationale organisatie. Verder werd de nieuwe secretaris-generaal gekozen. De huidige premier van Denemarken, Anders Fogh Rasmussen, volgt Jaap de Hoop Scheffer op als hoogste baas van de NAVO.

Noord-Korea heeft vandaag een communicatiesatelliet gelanceerd. Landen als Zuid-Korea, Japan en de VS waren bang dat het communistische land een langeafstandsraket wilde testen.

Opmerkelijk en showbizznieuws
'Lolbroeken' hadden in de buurt van Winterswijk een Abrahampop op het spoor gezet. De machinist vreesde dat hij iemand had aangereden. Snel gearriveerde hulpdiensten stelden vast dat het om een pop ging. De politie kon de grap niet waarderen en zoekt de daders.
Een Chinees die zijn gebit reinigde met een schaar, slikte het scherpe voorwerp in toen hij in de lach schoot. Artsen hadden gelukkig voor de man niet lang nodig om de schaar weer te verwijderen.
In de Verenigde Staten zaagde een begrafenisondernemer de benen af van een lijk dat niet in de kist paste. Een ex-medewerker bracht deze beschuldiging naar buiten. De politie groef het lichaam op en deed een afschuwelijke ontdekking.

Vorige week was er nog blijdschap in huize Schuurman, deze week niets dan droevenis. Katja kreeg namelijk een miskraam.
Verder bereikte ons het nieuws dat Ex-K3'er Kathleen een carrière als schlagerzangeres begint. Madonna mag niet nog een weeskind uit Malawi adopteren. Dit bepaalde een rechtbank in het Afrikaanse land.

Economisch nieuws
De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner waarschuwde voor meer onheil. Volgens Geithner hebben 'sommige financiële instituten nog substantiële additionele overheidssteun nodig'. Gezien zijn uitlatingen lijkt het erop dat Geithner de belastingbetaler voorbereidt op meer offers.

De Nederlandse overheid heeft 81,4 miljard euro uitgegeven aan het redden van financiële instellingen. Bijna 44 miljard euro ging hiervan naar Fortis, het bedrijf dat 28 miljard euro verlies draaide in 2008.

Op donderdag verlaagt de Europese Centrale Bank de basisrente naar 1,25 procent. De ECB begon oktober vorig jaar, op het hoogtepunt van de financiële crisis, aan een serie renteverlagingen. In zes stappen is de rente met 2,5 procentpunt naar beneden gekomen.
Naast de renteverlaging van de ECB, dalen ook de spaarrentes steeds verder. Bijna alle banken hebben in de eerste drie maanden van dit jaar de rente op spaarrekeningen verlaagd. Vooral de rentes op spaardeposito's gingen omlaag. 

Overig nieuws
Deze week in het overige nieuws aandacht voor Media & Cultuur.

Omroepen Llink en BNN hadden voor 1 april genoeg betalende leden. Llink had minimaal 150.000 leden nodig om te kunnen blijven bestaan. BNN had 300.000 leden nodig om verzekerd te zijn van meer zendtijd.

Sony Pictures heeft bekendgemaakt dat er een derde Men in Black-film in de maak is. De eerste twee delen werden een groot succes en leverden 1 miljard dollar op. De schurk in de nieuwe Batman-film zal naar alle waarschijnlijkheid The Riddler zijn.

Deze week lekte een workprint uit van X-Men Origins: Wolverine. Filmmaatschappij Fox laat de FBI uitzoeken hoe de film kon uitlekken. Een columnist van Fox News werd ontslagen vanwege een recensie over deze film. Hij gaf toe de film op zijn computer te hebben bekeken en daarmee toont hij zich volgens Fox een voorstander van illegaal downloaden. 

Stevanovic: "Nog niet over contract gesproken"

Vitesse liet vorige week weten dat het de optie voor nog eens twee seizoenen in het contract van middenvelder Dalibor Stevanovic zal lichten. De Sloveen zegt tegen De Gelderlander echter dat er nog gepraat moet worden over de nieuwe verbintenis.

Lichte onduidelijkheid derhalve in Arnhem. "We moeten nog praten over het contract", zei Stevanovic na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap. "Ik verwacht dat alles goed zal gaan, maar het moet wel bevestigd worden. Ik wil er nu niet te veel over zeggen. Er is geen probleem. Ik hoop dat het snel rond komt."

Stevanovic kwam in de winterstop de gelederen van Vitesse versterken nadat zijn vorige werkgever Maccabi Petach Tikva (IsraŽl) zijn salaris niet had betaald. "Ik dacht dat ook ik een optie had, maar vorige week zeiden ze dat alleen Vitesse een optie had", meldt de Sloveen over zijn contract. "Ik wil graag bij Vitesse blijven, want ik ben heel blij hier. Maar ik wil wel graag praten over de inhoud van het nieuwe contract."

Uitslagen Engeland speelronde 31

Dit weekend werd in de Engelse competitie weer een volledige speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Manchester United voorkomt puntverlies bij Aston Villa

Manchester United blijft ook na dit weekend koploper in de Premier League. In het duel tegen Aston Villa wist de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson een achterstand (1-2) om te buigen in een voorsprong (3-2), waardoor de punten toch in Manchester konden blijven.

Cristiano Ronaldo bracht Manchester United na een kwartier spelen op voorsprong, maar vijftien minuten later was het alweer gelijk door een treffer van Carew. In de tweede helft was het Agbonlahor, die Aston Villa op voorsprong zette. Manchester United toonde echter veerkracht en boog de achterstand in de laatste tien minuten om in een voorsprong. Cristiano Ronaldo en Macheda waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Ooijer bezorgt Blackburn Rovers drie punten

Andrť Ooijer heeft dit weekend een grote rol gespeeld tijdens het duel tussen Blackburn Rovers en Tottenham Hotpsur. De verdediger van het Nederlands elftal zorgde er eigenhandig voor dat de ploeg drie punten op het conto kon bijschrijven.

Tottenham Hotspur kwam na een half uur spelen op voorsprong. De ploeg kreeg namelijk een strafschop, die door Keane werd benut. Pas in de slotfase bracht McCarthy de thuisploeg op gelijke hoogte. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Ooijer. In de 89e minuut zorgde hij er namelijk voor dat zijn ploeg geen punten verspeelde.


Uitslagen van speelronde 31:

ThuisUitUitslag
Blackburn Rovers Tottenham Hotspur 2-1
West Ham United Sunderland 2-0
West Bromwich Albion Stoke City 0-2
Hull City Portsmouth 0-0
Bolton Wanderers Middlesbrough 4-1
Newcastle United Chelsea 0-2
Arsenal Manchester City 2-0
Fulham Liverpool 0-1
Everton Wigan Athletic 4-0
Manchester United Aston Villa 3-2

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 30 21 5 4 68 52-20
2 Liverpool 31 19 10 2 67 55-21
3 Chelsea 31 19 7 5 64 51-17
4 Arsenal 31 16 10 5 58 50-27
5 Aston Villa 31 15 7 9 52 45-39
6 Everton 31 14 9 8 51 44-31
7 West Ham United 31 12 8 11 44 37-35
8 Wigan Athletic 31 11 8 12 41 30-32
9 Fulham 31 10 10 11 40 30-27
10 Manchester City 31 11 5 15 38 46-39
11 Tottenham Hotspur 31 10 8 13 38 37-36
12 Bolton Wanderers 31 11 4 16 37 36-45
13 Stoke City 31 9 8 14 35 31-47
14 Blackburn Rovers 31 8 10 13 34 35-50
15 Hull City 31 8 10 13 34 35-52
16 Portsmouth 30 8 9 13 33 32-46
17 Sunderland 31 8 8 15 32 29-41
18 Newcastle United 31 6 11 14 29 36-51
19 Middlesbrough 31 6 9 16 27 22-46
20 West Bromwich Albion 31 6 6 19 24 26-57

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1AnelkaChelsea15
2Cristiano RonaldoManchester United15
3GerrardLiverpool13

Programma speelronde 32:

Datum Thuis Uit
11/4LiverpoolBlackburn Rovers
11/4SunderlandManchester United
11/4Tottenham HotspurWest Ham United
11/4Wigan AthleticArsenal
11/4PortsmouthWest Bromwich Albion
11/4MiddlesbroughHull City
11/4ChelseaBolton Wanderers
11/4Stoke CityNewcastle United
12/4Aston VillaEverton
12/4Manchester CityFulham

Yu Suzuki doet stapje terug binnen SEGA

SEGA-legende Yu Suzuki doet een stapje terug binnen het bedrijf. De man achter klassiekers als Space Harrier, Afterburner, OutRun, Virtua Fighter en Shenmue was aan de bak als "creative officer" in de Research & Development-afdeling van SEGA.

Suzuki is echter niet helemaal verdwenen uit het Japanse bedrijf, hij zal aan de slag blijven als manager van de R&D afdeling binnen SEGA's arcade-divisie AM Plus. Dit zal echter wel in beperkte mate zijn, de invloed van Suzuki op de ontwikkeling bij AM Plus zal dan ook gering zijn.

Suzuki was al wat langer bezig te verdwijnen binnen SEGA, afgelopen jaar wist SEGA of America-president Simon Jeffrey niet eens zeker of Suzuki nog wel verbonden was met het bedrijf.

AM Plus heeft tot nu toe twee games op de (Japanse) markt gezet, Psy Phi en SEGA Race TV.


Yu Suzuki in actie

Guti weigert in te vallen

Juande Ramos heeft een probleem bij Real Madrid. Guti wilde afgelopen zaterdag namelijk niet invallen in het duel tegen MŠlaga CF. De middenvelder weigerde vijf minuten voor tijd in te vallen, nadat hem dat door de trainer werd gevraagd.

Guti is niet tevreden bij Real Madrid en zinspeelde zelfs al eens op een vertrek naar Amerika. Ook een avontuur in Dubai of Qatar zou de 32-jarige middenvelder wel zien zitten.

Eťn ding is in elk geval zeker; Guti heeft het niet naar zijn zin bij De Koninklijke, waar hij zijn hele loopbaan al voor speelt.

Krajicek heeft weg omhoog gevonden

MichaŽlla Krajicek is weer op de weg terug. Op de laatste editie van de WTA-ranglijst is de tennisster namelijk achttien plaatsen gestegen en staat nu 136e. Daarmee is zij tevens de hoogst geplaatste Nederlandse, aangezien Arantxa Rus maar twee plaatsen steeg en nu 142e staat.

Vorige week slaagde de Kleine Kraai er in om de tweede ronde van het tennistoernooi in Key Biscayne te bereiken. Daarin wist ze niet te winnen van Nadia Petrova uit Rusland.

Deze week zal Krajicek gaan deelnemen aan een toernooi in het Belgische Torhout. In de eerste ronde neemt de Almeerse het op tegen de Poolse Urszula Radwanska, de nummer 84 van de wereld.

Koop nu je eigen PlayStation manchetknopen!

Voor een aantal mensen zijn leuke manchetknopen dŤ manier om de blits te maken; voor heel veel anderen is het een manier om voor lul te lopen. Voor de eerste kleine groep mensen zal dit bericht dan ook goed nieuws zijn: er zijn tegenwoordig PlayStation-manchetknopen te koop. Voor slechts $150 dollar ben je in het bezit van twee mooie manchetknopen in de vorm van een PlayStation-controller. Wees er snel bij!Van Bronckhorst: "Nagelaten om te scoren"

Feyenoord leed zondag een pijnlijke 2-1 nederlaag tegen het laaggeklasseerde FC Volendam. Bij de gelijkmaker van de thuisploeg ging aanvoerder Giovanni van Bronckhorst vreselijk in de fout.

De international van het Nederlands elftal voelde zich na afloop naar eigen zeggen dan ook 'klote'. "We begonnen goed aan de wedstrijd, maar verzuimen de wedstrijd in het slot te gooien. Ik denk dat we genoeg kansen hebben gehad een tweede te maken, maar dat hebben we nagelaten", zei de als linksback acterende Van Bronckhorst na afloop tegenover de aanwezige media.

De speler besloot met de woorden: "Je gaat toch het veld in, om de overwinning eruit te slepen. Het is jammer dat je dan twee doelpunten tegen krijgt en dure punten verspeelt."

Massa: "Auto is niet goed genoeg"

Scuderia Ferrari kent een dramatische start van het seizoen. Na twee races staat de Italiaanse ploeg nog altijd op nul punten. Volgens Felipe Massa moet de ploeg na het foutenfestival in MaleisiŽ weer van voor af aan beginnen.

"We moeten weer helemaal vanaf nul beginnen," was de duidelijke taal van Massa. "We moeten punt voor punt begrijpen wat er mis ging en alles verbeteren. Dat is het plan. Het is niet zo dat we eerst briljant waren en nu oliedom. De auto is niet goed genoeg en daar moeten we aan werken en daarbij hebben we fouten gemaakt in de strategie."

Massa is daarnaast van mening dat de rel om de diffusers wel eens de doorslag zou kunnen geven in de strijd om het kampioenschap. "Het is duidelijk toch? De coureurs met de diffuser hebben meer downforce, dus het is erg moeilijk om met ze te vechten. Als we het kampioenschap hebben waarin het gelijk is voor iedereen vanaf de volgende race, zullen we zeker competitiever zijn. Zo niet, dan gaat het wel even duren voordat wij zo'n ding op de auto hebben, dus dan wordt het moeilijk."

Nintendo zeer milieu-onvriendelijk, Nokia groenste

Volgens de elfde editie van de Greenpeace gids naar groenere elektronica heeft Nintendo weinig stappen gemaakt in het verbeteren van een milieuvriendelijkheid. Het bedrijf scoort een 0.8 op een schaal van 0 tot 10, terwijl Microsoft een 2.7 en Sony een 5.5 scoort.

Nintendo boekt met haar 0.8 een marginale verbetering ten opzichte van de 0 die ze scoorde in 2007, maar dit voorkomt niet dat Nintendo alsnog op de laatste plaats staat.

Greenpeace over Nintendo: "Het bedrijf heeft ftalaten verbannen en houdt het gebruik van antimoon en beryllium in de gaten. Ook willen ze het gebruik van PVC uiteindelijk helemaal vermijden, maar ze hebben daar geen tijdslijn voor uitgezet. Door de groeiende activiteiten van Nintendo is ook de CO2-uitstoot met zes procent toegenomen."

Deze redenen spelen mee in de bepaling van het cijfer, maar het grootste probleem van Nintendo is het verschaffen van te weinig informatie. In zeven van de elf categorieën scoren ze een 0 door het geven van geen of te weinig informatie.

Microsofts score wordt elk jaar lager, omdat ze niet kunnen uitleggen hoe hun recyclingdata berekend wordt. Sony steeg dit jaar omdat al haar in 2008 uitgebrachte TV's voldoen aan de ES normen. De Finse GSM-fabrikant Nokia staat bovenaan de groene lijst.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games

Afellay niet met andere clubs bezig

De kans bestaat dat Ibrahim Afellay ook volgend seizoen nog voor PSV zal spelen. De aanvallende middenvelder heeft bij de Eindhovenaren een contract tot medio 2011, maar wordt al een tijdje gevolgd door scouts van diverse Europese topploegen.

Echt onder de indruk van de belangstelling van clubs uit Engeland, Spanje en ItaliŽ is Afellay echter niet. "Ik ben daar helemaal niet mee bezig. Alleen PSV telt nu", vertelt de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad.

Bij PSV hebben alle internationals maandag een extra vrije dag. Het drukke programma van de afgelopen weken zorgde ervoor dat sommige spelers pas vrijdag laat in de middag terugkeerden van hun internationale verplichtingen.

Rock Band 2 en GH: Metallica ondersteunen mics van Lips

Kom je momenteel nog in knoop als je bezig bent met een potje Rock Band of Guitar Hero? Dat is binnenkort geen probleem meer. Microsoft heeft bekend gemaakt dat de draadloze microfoons die het bedrijf verkocht samen met de karaokegame Lips binnenkort met meer games zullen gaan werken. De eerste titel die compatibel gaat zijn met de mics is Guitar Hero: Metallica van Activision, welke in Europa vanaf eind mei in de winkels ligt. Later dit jaar zal Rock Band 2 volgen, maar daar is eerst nog een digitale update voor nodig, welke deze zomer zal worden aangeboden. Er zullen nog meer titels beschikbaar worden dit jaar, welke compatibel zijn met de mics, al zal de compatibiliteit uiteraard beperkt blijven tot games die op de Xbox 360 verschijnen.

Nintendo is nog steeds zeer milieu-onvriendelijk

Volgens de elfde editie van de Greenpeace gids naar groenere elektronica , heeft Nintendo weinig stappen gemaakt in het verbeteren van een milieuvriendelijkheid. Het bedrijf scoort een 0.8 op een schaal van 0 tot 10, terwijl Microsoft een 2.7 en Sony een 5.5 scoort.

Nintendo boekt met haar 0.8 een marginale verbetering ten opzichte van de 0 die ze scoorde in 2007, maar dit voorkomt niet dat Nintendo alsnog op de laatste plaats staat.

De beredenering van Greenpeace voor dit cijfer is:

quote
"The company has banned phthalates and is monitoring use of antimony and beryllium and although it is endeavoring to eliminate the use of PVC, it has not set a timeline for its phase out," the report explains. "Nintendo discloses carbon dioxide (CO2) emissions from its own operations and commits to cutting CO2 emissions and other greenhouse gases by 2% over each previous year. However, Nintendo admits that an increase in business led to a 6% rise in CO2 emissions in 2006."


Deze redenen spelen mee in de bepaling van het cijfer, maar het grootste probleem van Nintendo is het verschaffen van te weinig informatie. In 7 van de 11 categorieŽn scoren ze een 0 door het geven van geen of te weinig informatie.

Microsofts score wordt elk jaar lager, omdat ze niet kunnen uitleggen hoe hun recycling data berekend wordt. Sony steeg dit jaar, omdat al haar in 2008 uitgebrachte TV's voldoen aan de ES normen.
Zeehondje Paro vrolijkt patiŽnten op

We kennen bijna allemaal de Cliniclowns die bij zieke mensen langsgaan in het ziekenhuis, maar in het Westfriesgasthuis hebben ze nu een nieuw 'wondertje', en zij heet: Paro.

Paro is een kleine zeehondknuffel met veel functies, zo reageert zij op aanrakingen, herkent stemmen en maakt zeehondgeluiden. Op deze manier draagt Paro bij aan het herstelproces van de patiënten op de kinderafdeling en de geriatrie.

Door het gebruik van Paro zou de bloeddruk verlagen doordat mensen vrolijker zijn en wordt de communicatie gestimuleerd. Paro kan ook emoties tonen zoals verbazing, blijdschap en boosheid.

Voorzitter van het raad van bestuur Patrick Edgar zegt dan ook: " Wie Paro ziet, vergeet dat dit babyzeehondje een robot is en wil haar aaien, knuffelen en tegen haar praten. Voor Paro zorgen, biedt afleiding voor onze kleine patiëntjes. Ook is gebleken dat Paro bij geriatrische patiënten een gunstige invloed heeft op het gedrag en de stemming. Ze komen door Paro sneller los, laten vaker blijdschap zien en leggen door het huisdier ook makkelijker contact met elkaar. Paro staat zelfs in het Guinness book of World Records als beste welzijnsrobot ter wereld. Voor het Westfriesgasthuis is het, naast het bieden van goede persoonlijke zorg, ook erg belangrijk om meer aandacht te besteden aan het comfort en welzijn van onze patiënten. Paro is hier een mooi voorbeeld van".

 

Ook rosse buurt lijdt onder crisis

Minder klanten, hogere kamerprijzen en hoerenlopers die niet meer dan 30 euro willen betalen voor een wip: ook op de Amsterdamse Wallen is de economische crisis voelbaar. In het AD klagen prostituees over hun moeilijke omstandigheden.

De Mexicaanse Che: "Vergeleken met zeven maanden geleden is het niets meer. Klanten zeggen dat ze geen geld hebben. Die willen voor 30 of 35 euro. Dat doe je dan toch maar."

De huur is ook nog eens verhoogd in januari, vertelt Che, van 50 naar 75 euro. Soms houden de prostituees nauwelijks iets over.  "Op sommige dagen verdienen we net genoeg om er de huur van te betalen."

Ook de belangenorganisatie van prostituees in Nederland, de Rode Draad, beaamt dat het slecht gaat. "Klanten pingelen vreselijk, als ze al komen", zegt Metje Blaak.

Directeur André van Dorst van de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven vreest dat de recessie voor een aantal ondernemers de nekslag kan betekenen. Maar in de luxe bordelen wordt volgens hem nog niet geklaagd over de omzet.

'Kijk voor meer nieuws over de crisis op ons forum Kredietcrisis'


Ook rosse buurt lijdt onder crisis  (foto: DAG)

Schiphol alweer niet schoongemaakt

De schoonmakers op Schiphol voeren vandaag opnieuw actie. Ze eisen onder meer een reiskostenvergoeding en vast werk. Vorige week staakten ook al honderden schoonmakers.

Schiphol Group, de exploitant van de luchthaven, had een kort geding tegen FNV Bondgenoten en de werkgevers aangespannen om de acties te laten verbieden. De voorzieningrechter in Utrecht wees die eis echter af.


Schiphol alweer niet schoongemaakt  (foto: DAG)

Fŗbregas: "Ik blijf bij Arsenal"

Op dit moment zijn er veel geruchten aan het rondgaan over de toekomst van Cesc Fŗbregas. De Spaanse middenvelder van Arsenal heeft zich uitgesproken over zijn toekomst. Hij wil bij de Londense club blijven.

Afgelopen weekend speelde Fŗbregas zijn eerste competitieduel sinds zijn knieblessure, die hij in december opliep. Hij was betrokken bij beide goals van Arsenal tegen Manchester City. De wedstrijd werd overigens door de Gunners met 2-0 gewonnen.

De Spanjaard werd in verband gebracht met de club waar hij ooit begon, FC Barcelona, en Real Madrid. "Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Arsenal en ik heb dit al meerdere keren gezegd, maar ik kan niet beÔnvloeden wat de media zegt." De woorden van de Arsenal-aanvoerder werden door de aanhang met plezier gelezen. "Dit is een verhaal dat niet ophoudt ook al zou ik zeggen dat ik mijn carriŤre beŽindig bij de club. Ik ben een trotse aanvoerder en zie mij in de toekomst bij Arsenal spelen", eindigt de speler zijn relaas.

Farrah Fawcett opgenomen met kanker

Actrice Farrah Fawcett is opgenomen in het ziekenhuis van Los Angeles. Dat meldde het showbizzblad People gisteren. De 62-jarige Fawcett, bekend van de jaren zeventig-hitserie Charlie's Angels, vecht al bijna drie jaar tegen darmkanker.

In september 2006 werd de ziekte voor het eerst geconstateerd bij de actrice. Vier maanden later verklaarde ze zichzelf als gezond, maar in mei 2007 was de kanker terug. Ze ging voor alternatieve geneeskunde naar Duitsland. Donderdag zou ze buiten bewustzijn zijn geraakt en werd ze opgenomen.

Voor meer achtergronden omtrent Farrah en haar ziekte kun je terecht op het forum.


Farrah Fawcett  (foto: ANP)

[NBA] Cavs behouden koppositie

De Cleveland Cavaliers wonnen gisteravond met 101-81 van de San Antonio Spurs. Hiermee is de 62ste overwinning van het seizoen een feit. Met slechts 15 verloren wedstrijden zijn de Cavs het beste team op dit moment in de NBA. Er zijn nog vijf duels te spelen in de NBA voordat de play-offs beginnen.

Dat LeBron James dit jaar een grote kans maakt op de meest waardevolle speler-prijs is iedereen opgevallen en dat liet de zelfbekroonde koning van de NBA gisteravond zien. Met 38 punten, zeven rebounds en eveneens zeven assists was het een topavond voor de small forward. Delonte West en Maurice Williams voegden beide 22 punten toe aan de score. Verder was er weinig hulp van overige teamgenoten. Er waren maar liefs zes spelers die de nul behielden. Onder andere Daniel Gibson en Wally Szczerbiak hadden moeite om hun schot te vinden.

Bij de Spurs waren de ogen gericht op Tim Duncan. De ervaren power forward moest de ploeg leiding geven maar kwam niet veel in het spel voor. Hij scoorde slechts zes punten en pakte zeven rebounds. De Fransman, Tony Parker, was goed voor 24 punten. Drew Gooden mocht van de bank beginnen maar kwam desondanks tot vijftien punten.

Duitse scholieren dood door versneden alcohol

Twee Duitse scholieren zijn hersendood verklaard na het drinken van versneden alcohol in een Turks hotel. Een medescholier was eerder al overleden aan de vergiftigde drank.

De twee hersendode jongens van 17 en 19 jaar liggen in een ziekenhuis in het Noord-Duitse Lübeck. Zij raakten in Turkije in coma en waren donderdag overgevlogen. De 21-jarige medescholier stierf in het hotel in de badplaats Kemer. Hij werd vrijdag begraven.

Op hun schoolreis dronk het trio met andere leerlingen een drank in de veronderstelling dat het wodka was. De alcohol was echter versneden met het giftige methanol. Vier medescholieren werden ziek, maar zij konden na enkele dagen het ziekenhuis in Turkije verlaten.


Duitse scholieren dood door versneden alcohol  (foto: DAG)

Landelijke dag tegen agressie en geweld

Op verschillende plaatsen in Nederland betogen werknemers en werkgevers vandaag tegen agressie en geweld. Vakbond FNV nam het initiatief tot deze landelijke actiedag. Verschillende bonden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben zich bij de actie aangesloten.

FNV sloeg vorige week alarm over toenemende agressie tegen werknemers van bijvoorbeeld hulpdiensten en in het openbaar vervoer. Volgens de vakbond zijn de grenzen van het toelaatbare allang overschreden.

De laatste weken zijn er veel geweldsincidenten gemeld tegenover trein- en buspersoneel. Gisteren werd nog een 37-jarige inwoner van Weesp aangehouden op station Almere-Muziekwijk. De man wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling. Hij zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan belediging en bedreiging van NS-medewerkers.

Op verschillende plaatsen in het land vinden demonstraties plaats waar naast vakbondvoorzitters ook landelijke en lokale bestuurders zijn betrokken. In Amsterdam spreekt minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en in Rotterdam is dat burgemeester Ahmed Aboutaleb. VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma zal een toespraak houden in haar eigen gemeente Almere.

Om vijf voor twaalf zullen volgens FNV overal in het land brandweer-, politie- en ambulancesirenes, treintyfoons, busclaxons en trambellen klinken, afkomstig van werknemers uit sectoren die steeds vaker met agressie te maken hebben.

Doden bij aardbeving ItaliŽ

Een krachtige aardbeving vanochtend in het midden van Italië heeft aan zeker twee personen het leven gekost. Talrijke mensen raakten gewond, meldde de Italiaanse zender Sky TG24.

Het epicentrum lag in de regio Abruzzen ten noorden van de provinciale hoofdstad L'Aquila. De beving was voelbaar in de Italiaanse hoofdstad Rome, die bijna 100 kilometer van L'Aquila ligt. Meldingen over de kracht lopen uiteen van 5,8 tot 6,7 op de schaal van Richter. Het Amerikaanse USGS houdt het op 6.3.

In L'Aquila renden mensen in paniek de straat op. Meerdere gebouwen in het historisch centrum stortten in. Reddingswerkers zochten onder het puin naar eventuele slachtoffers. Ook elders in de Abruzzen zouden huizen zijn beschadigd. Een deel van de autosnelweg naar Rome moest worden afgesloten.

Gisterenavond had zich in de streek rond het ruim tweehonderd kilometer noordelijker gelegen Ravenna een aardbeving voorgedaan met een kracht van 4,6 op de schaal van Richter. De schok werd tot in L'Aquila gevoeld.

Bezoek ook De Elementen en het aardbevingentopic .

Veiligheidsraad besluiteloos over Noord-Korea

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) heeft gisteravond in spoedberaad geen besluit genomen over een reactie op de raketlancering van Noord-Korea. De lancering eerder gisteren was in strijd met VN-resoluties.

De zitting werd verdaagd. De leden van de raad besloten verder te overleggen over een gepaste reactie op de "ernstige situatie", stelde de Mexicaanse VN-ambassadeur Claude Heller, die deze maand voorzitter is van de raad.

De Verenigde Staten hadden opgeroepen tot een "krachtig gemeenschappelijk optreden" tegen Noord-Korea. Maar twee andere permanente leden van de Veiligheidsraad, Rusland en China, zouden voor een gematigder reactie pleiten. "Elke reactie van de raad moet behoedzaam en proportioneel zijn", aldus de Chinese VN-gezant na afloop van het beraad.

Sorry, ik stap op, of zelfmoord

Een Amerikaans congreslid zei de verantwoordelijken graag de 'Japanse manier' te zien nemen; óf opstappen, al je geld inleveren, publiekelijk door het stof gaan en voor de rest van je leven een paria zijn, óf zelfmoord plegen. Japanners maakten die keuze massaal in de bankencrisis van de jaren negentig, mede door een groot plichtsbesef en een hoge moraal. Die eigenschappen zijn in onze cultuur allang weggevaagd; óns bankwezen is op sluwheid en eigenbelang gestoeld.

In crisistijden kunnen boten niet groot genoeg zijn

Het lijkt een tegenstelling maar juist in tijden van crisis kunnen de koopvaardijschepen niet groot genoeg zijn. Dat is goed voor de Rotterdamse haven en goed voor de reder, de scheepseigenaar. Rotterdam ontving zondag de 'MSC Beatrice', een schip dat ruimte biedt aan 14.000 containers. Ter illustratie; een vrachtwagen vervoert doorgaans hoogstens twee containers.

"Rotterdam is een van de weinige havens die zulke grote schepen kan hebben", licht een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam toe. De komst van zo'n megaschip levert al gauw enkele tienduizenden euro's aan havengeld op, werkgelegenheid en in het gunstigste geval gooien ze 'de tank' ook nog helemaal vol. Dat is nog eens goed voor een paar miljoen euro. "Een haven als Antwerpen kan zo'n schip niet vol hebben. Daar is de vaarweg niet diep genoeg voor."

Reder MSC bestelde de 'Beatrice' twee jaar geleden, toen de bomen nog tot in de hemel groeiden. Omdat de concurrentie in de scheepvaart altijd hevig is, werd ook toen al gekeken maar het halen van schaalvoordelen. Groter is goedkoper. "Ten opzichte van een schip dat de helft kleiner is, scheelt het 30 procent in de kosten", zegt directeur Theo van Ravesteyn van MSC Nederland. "Omdat er veel meer containers op kunnen, scheelt het 10 procent aan brandstof en de helft aan personeel."

Het grote nadeel is dat je er niet overal mee kan komen en dat het lastig manoeuvreren is. Wanneer het schip over de Westerschelde richting Antwerpen gaat, zal een deel van het scheepvaartverkeer zelfs stilgelegd worden om de containerreus te laten passeren. En ze varen bij daglicht. "De haven van Antwerpen wordt een uitdaging", aldus Van Ravesteyn.

MSC is de op een na grootste rederij ter wereld na Maersk dat "op papier" het grootste containerschip ter wereld heeft. De grote rederijen zullen de crisis wel doorstaan, alhoewel de tarieven op sommige routes gehalveerd zijn. Elke week vallen er rederijen om. Ruim een op de tien bestaande schepen ligt ergens werkloos te dobberen. "De scheepvaart is heel gevoelig voor economische crises. Dit soort schepen helpt om mee te blijven doen in de race."

In crisistijden kunnen boten niet groot genoeg zijn  (foto: ANP)

Slumdog-acteur in serie 24

De Indiase acteur Anil Kapoor krijgt een belangrijke rol in het achtste seizoen van de hitserie 24. Hij speelt een regeringsleider uit het Midden Oosten die het aan de stok krijgt met geheim agent Jack Bauer, gespeeld door Kiefer Sutherland.

De 49-jarige Kapoor speelt al meer dan een kwart eeuw in films. Maar hij brak het afgelopen jaar pas internationaal door met zijn rol als vileine gameshowhost in de veelgeprezen film Slumdog Millionaire. De productie van regisseur Danny Boyle won eind februari acht Oscars en heeft wereldwijd al meer dan 300 miljoen dollar opgebracht.

In Amerika is momenteel het zevende seizoen van 24 nog in volle gang. Seizoen 8 gaat in januari 2010 van start. De opnames beginnen binnenkort.

Slumdog Millionaire-ster in nieuwe serie 24  (foto: ANP)

Uitslagen Spanje speelronde 29

FC Barcelona en Real Madrid hebben hun titelstrijd vervolgd met een overwinning. De beide rivalen wonnen hun duels met 1-0 en hielden het gat op zes punten.

Barcelona reisde af naar Valladolid voor het lastige duel met de gelijknamige club. De thuisclub kent een goed seizoen en hoopt de aansluiting met de subtop te kunnen maken. Tegen BarÁa ging dat echter niet al te best, daar de kansen niet kwamen. Bovendien moest doelman Sergio Asenjo veelvuldig ingrijpen om de openingsgoal te voorkomen. Dat lukte tot de veertigste minuut, toen Samuel Eto'o een mooi een-tweetje over de doelman wist te lobben. Na de thee werd het doel niet meer gevonden, en dus bleek de alweer 26e treffer van de Kameroener voldoende voor de drie punten.

Real Madrid kende eveneens een moeilijke uitwedstrijd. De Koninklijke trad in La Rosaleda aan tegen de revelatie van het seizoen, MŠlaga. Real-doelman Iker Casillas moest in de eerste helft zien te voorkomen dat zijn club op achterstand kwam, want de kansen waren er wel degelijk voor Nabil Baha en AdriŠn. Zelf waren de Madrilenen later ook gevaarlijk via Gonzalo HiguaŪn en Wesley Sneijder. Vlak na rust viel de goal dan ook aan Madrileense kant. HiguaŪn rende vanaf eigen helft ongehinderd richting goal en rondde knap af. Casillas wist zijn doel vervolgens schoon te houden, en ook hier bleek de ene treffer voldoende.

Villarreal heeft de rest van het seizoen nog een moeilijke klus met het behouden van de vierde stek. Bij AlmerŪa werd afgelopen weekend niet alleen met 3-0 verloren, ook sterspeler Santiago Cazorla moest met een gebroken been afhaken. AlmerŪa liep met de drie punten iets weg bij de degradatiezone door goals van Ńlvaro Negredo, Pablo Piatti en Manť. Sevilla bevindt zich in niemandsland op de derde plaats. Door de 0-1 overwinning bij Recreativo (goal Kanoutť) hebben Los Palanganas negen punten voorsprong op Villarreal en een even grote achterstand op Real Madrid.

Valencia deed uitstekende zaken door in Mestalla te winnen van Getafe. Juan Mata opende al snel de score, en David Villa schoot even later een strafschop binnen. Via Javier Casquero's penalty vlak na rust kwamen de bezoekers nog even terug, maar nadat Raķl Albiol het duel had beslist mocht Villa nogmaals vanaf elf meter aanleggen voor de 4-1 eindstand. Atlťtico de Madrid verspeelde weer eens dure punten. In het eigen Vicente Calderůn ging het onderuit tegen degradatiekandidaat Osasuna. Walter Pandiani had met twee treffers een groot aandeel in de 2-4 eindstand.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
4/4UD AlmerŪaVillarreal CF3-0
4/4Athletic Club de BilbaoRCD Mallorca2-1
4/4Real Betis BalompiťCD Numancia3-3
4/4RC Recreativo de HuelvaSevilla FC0-1
4/4Real Valladolid CFFC Barcelona0-1
4/4MŠlaga CFReal Madrid CF0-1
5/4Club Atlťtico de MadridCA Osasuna2-4
5/4RCD EspanyolDeportivo de La CoruŮa3-1
5/4Valencia CFGetafe CF4-1
5/4Real Sporting de GijůnReal Racing Club0-2

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona2923337285-24
2Real Madrid CF2921356667-31
3Sevilla FC2917665743-26
4Villarreal CF2913774845-40
5Valencia CF2913994652-41
6Club Atlťtico de Madri291210104358-47
7MŠlaga CF291210104345-47
8Deportivo de La CoruŮa291210104338-40
9Real Valladolid CF291214143942-47
10Real Racing Club de Santander29911113636-35
11UD AlmerŪa29913133436-46
12Athletic Club de Bilbao29913133439-49
13Real Sporting de Gijůn291118183336-61
14CA Osasuna29711113232-35
15RCD Mallorca2988133234-48
16Real Betis Balompiť29710123141-47
17Getafe CF29710123139-46
18RC Recreativo de Huelva2979133027-41
19CD Numancia2983182733-59
20RCD Espanyol29510142528-46

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona26
2David VillaValencia CF21
3Diego ForlŠnClub Atlťtico de Madrid20
4Lionel MessiFC Barcelona19
5Ńlvaro NegredoUD AlmerŪa17
6Frťdťric KanoutťSevilla FC16
=Gonzalo HiguaŪnReal Madrid CF16
8Thierry HenryFC Barcelona15
9Raķl GonzŠlezReal Madrid CF14
10Sergio AgŁeroClub Atlťtico de Madrid13

Programma:

DatumThuisUit
12/4FC BarcelonaRC Recreativo de Huelva
12/4Deportivo de La CoruŮaClub Atlťtico de Madrid
12/4Real Racing ClubReal Betis Balompiť
12/4Real Madrid CFReal Valladolid CF
12/4Sevilla FCGetafe CF
12/4Real Sporting de GijůnValencia CF
12/4RCD MallorcaUD AlmerŪa
12/4CA OsasunaAthletic Club de Bilbao
12/4Villarreal CFMŠlaga CF
12/4CD NumanciaRCD Espanyol

Vier branden in korte tijd

In het Groningse Zuidbroek hebben gisterochtend in een tijdsbestek van minder dan een uur vier branden gewoed. Een schuur, een jeugdsoos, een garage en een leegstaande woning vielen ten prooi aan de vlammen. Volgens de hulpdiensten ging het in alle gevallen om uitslaande branden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De politie heeft een onderzoek gestart naar de oorzaak van de branden, die binnen een straal van vijfhonderd meter gewoed hebben. Hoewel de politie geen voorbarige conclusies wil trekken, houdt men rekening met brandstichting.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.