Massa: "Auto is niet goed genoeg"

Sjors (Sj0rSz)
Scuderia Ferrari kent een dramatische start van het seizoen. Na twee races staat de Italiaanse ploeg nog altijd op nul punten. Volgens Felipe Massa moet de ploeg na het foutenfestival in Maleisië weer van voor af aan beginnen.

"We moeten weer helemaal vanaf nul beginnen," was de duidelijke taal van Massa. "We moeten punt voor punt begrijpen wat er mis ging en alles verbeteren. Dat is het plan. Het is niet zo dat we eerst briljant waren en nu oliedom. De auto is niet goed genoeg en daar moeten we aan werken en daarbij hebben we fouten gemaakt in de strategie."

Massa is daarnaast van mening dat de rel om de diffusers wel eens de doorslag zou kunnen geven in de strijd om het kampioenschap. "Het is duidelijk toch? De coureurs met de diffuser hebben meer downforce, dus het is erg moeilijk om met ze te vechten. Als we het kampioenschap hebben waarin het gelijk is voor iedereen vanaf de volgende race, zullen we zeker competitiever zijn. Zo niet, dan gaat het wel even duren voordat wij zo'n ding op de auto hebben, dus dan wordt het moeilijk."