'Meer clubs jagen op Rutten'

Het is nog niet definitief dat Fred Rutten volgend seizoen trainer van PSV zal zijn. Dit heeft zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma, laten weten. Er zijn namelijk nog een aantal clubs in de markt om de ontslagen oefenmeester van Schalke 04 in te lijven.

"PSV moet niet denken dat alles klaar als een klontje is. Andere clubs willen hem ook", was het statement van Ploegsma, die vandaag naar Duitsland zal afreizen. Daar zal hij met het bestuur van Schalke 04 om de tafel gaan zitten. Het doel van de conversatie is om een akkoord te bereiken over de afhandeling van het contract van de trainer. Die overeenkomst liep namelijk door tot medio 2010.

"Pas als de boel is afgewerkt en Fred helemaal vrij man is, gaan we verder kijken," ging Ploegsma verder. "Hij staat niet negatief ten opzichte van PSV, maar toen Huub Stevens er dit seizoen begon, was iedereen ook vol enthousiasme. Vervolgens zijn er toch een hoop dingen verkeerd gegaan. Dat mag niet nog eens gebeuren."

Ook Co Adriaanse staat in de belangstelling van PSV, dat ook nog op zoek moet naar twee nieuwe assistent-trainers. Jan Wouters vertrekt na dit seizoen namelijk naar FC Utrecht en Dwigt Lodeweges, nu nog interim-trainer bij de Eindhovenaren, wordt als opvolger van Mario Been bij NEC genoemd.