[LMS] Aston Martin wint in Barcelona

Aston Martin heeft verrassend de eerste race in de Le Mans Series dit seizoen gewonnen. De auto die door Stefan Mücke, Jan Charouz en Tomas Enge bestuurd werd, was na 1.000 kilometer te snel voor de Pescarolo van Jean-Christophe Bouillon en Christophe Tinseau.

Deze laatste ging lang aan de leiding van de race, maar de motor van de auto sloeg tijdens de laatste pitstop af, waarna het team veel tijd verloor. Aston Martin wist hiervan te profiteren en een safety car zorgde er voor dat de auto's achterelkaar kwamen te rijden. Uiteindelijk wist Aston Martin de leiding over te nemen en deze niet meer af te staan. Derde werd de auto van Team Oreca die door Bruno Senna en Stephane Ortelli werd bestuurd.

In de LMGT1-klasse wist Peter Kox samen met Roman Rusinov de race te winnen. Charles Zwolsman kwam in de LMP1-klasse uit, maar zijn team kwam niet verder dan een 28e plaats algemeen en een achtste in de klasse. Geen punten waren er voor Christijan Albers die de finish in Barcelona in zijn LMP1-auto niet zag.

Grootste pechvogel van de dag was Tom Coronel die zijn Spyker uit de LMGT2-klasse al na zes ronden met problemen aan de kant moest zetten. Michael Vergers wist met zijn teamgenoten in deze klasse wel de finish te halen, maar met een negende plaats behaalden zij geen punten.