Doornbos: "Heb veel opgestoken"

Robert Doornbos behaalde in zijn eerste IndyCar-race een elfde plaats. De Nederlander kwam tijdens de race in botsing met Dan Wheldon, waardoor hij door een defecte achterwielophanging achterstand opliep.

"Het was een bijzonder hectisch weekend", aldus de coureur die voor Newman/Haas/Lanigan rijdt. "Normaal als ik ergens debuteer, eindig ik op het podium en het is jammer dat mij dat hier niet is gelukt. We hebben echter heel erg hard gewerkt en hebben veel opgestoken."

"We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden vanaf de dertiende startplek. Ik had een redelijk goede eerste stint, maar ik moest al vroeg naar binnen voor mijn eerste pitstop omdat er een vlakke plek op een van mijn banden was ontstaan. Dit pakte uiteindelijk nog niet zo slecht uit, want na de eerste pitstops lag ik zevende. Vervolgens gingen we er hard tegenaan, maar maakte ik een fout met de marbles. Tijdens een neutralisatie had ik te veel van die marbles opgepikt, waardoor ik bij de herstart enorm veel posities verloor. Ik had totaal geen grip meer."

"Bij de tweede herstart ging het beter en kon ik van de tiende naar de zesde of de zevende plek opklimmen. Daarna deed ik een poging om Dan Wheldon in te halen. Ik wist dat ik meer grip had, want ik reed op de zachte band en hij zat op de harde band. Ik koos voor de binnenkant en ging erlangs. Hij raakte echter mijn achterband, waardoor mijn auto werd gelanceerd. Toen ik de grond weer raakte, was de 'wishbone' verbogen. Ik moest naar de pits en het team heeft geweldig werk verricht door mij in de race te houden. Ze hebben de 'wishbone' vervangen, waardoor ik nog drie plekken hoger ben gefinisht dan waar ik anders zou zijn geëindigd."

"We moeten ons nu herpakken voor de race in Long Beach en ik verwacht dat we daar erg sterk zullen zijn," aldus de Nederlander die volgende week in de A1GP in Portugal zal rijden.