Teleurgestelde Stevens is Nederland spuugzat

Huub Stevens keert nooit meer terug in de Nederlandse Eredivisie. De trainer vertelt dat in een interview met Voetbal International.

Stevens is zwaar teleurgesteld over zijn periode bij PSV. Sinds zijn vertrek heeft hij geen enkel duel van zijn geliefde club gezien. "De liefde is behoorlijk bekoeld. Alle beslissingen die ik heb genomen waren breed gedragen. Misschien heb ik soms te veel in het belang van de club gedacht, terwijl ik misschien directer had moeten reageren," aldus de coach.

De 55-jarige Limburger vindt dat de clubleiding in Eindhoven te weinig deed om de situatie te verbeteren. "Twee of drie maanden eerder had ik al aangegeven wat er moest veranderen. Daar was niks mee gedaan. Misschien ben ik wel te goeder trouw geweest."

Ruim twee maanden na zijn ontslag richt Stevens zich weer op de toekomst. "Ik word nog steeds heel veel gevraagd. Dat is prettig om te merken na wat er allemaal is gebeurd. Ik heb er bewust voor gekozen om tijdens het seizoen even nergens in te stappen, om de accu even op te laden. De kans is groot dat mijn volgende club iets exotisch wordt."

Welk land dat ook mag worden, Nederland valt dus in ieder geval af. "In Nederland ga ik niet meer aan het werk. In zeven maanden heb ik het één en ander meegemaakt. Daarvoor heb ik ook jaren in het buitenland gewerkt. De erg goed georganiseerde manier van een club leiden heb ik hier helaas niet terug gevonden."