Lefevre: "Voorjaar is onze specialiteit"

Patrick Lefevre heeft laten weten niet verbaasd te zijn over het overwicht van Quick-Step in de eerste klassiekers van het nieuwe seizoen. Sterker nog, volgens de ploegleider van de Belgische formatie is zijn team hier op gebouwd.

"Qua budget zitten wij niet aan de top. Ons budget is 9,5 miljoen euro. Toen ik dat realiseerde kon ik twee dingen doen: huilen of er mee leven. Ik besloot me te specialiseren op de voorjaarklassiekers, en de resultaten pakken goed uit. Het grote verschil met andere teams is dat wij geen grote ronderenner in de gelederen hebben," liet Lefevre in een reactie weten.

Het contracteren van Sylvain Chavanel was in elk geval een goede zet van Quick-Step. "Iedereen wist dat Chavanel op de markt kwam eind vorig jaar. Het hielp natuurlijk dat hij vroeger fan was van Mapei (waar Lefevere manager was, red)."

Bovendien wilde Chavanel graag eens een voorjaarsklassieker op zijn naam schrijven. "Men zou ook kunnen zeggen dat je bij ons in het team moet rijden om de Ronde van Vlaanderen te winnen," aldus Lefevre. Hij besloot met een knipoog: "Zeg dat ook maar tegen Sebastian Langeveld."