Klinsmann: "Nederlaag met consequenties"

Peterselieman
Bayern München kreeg zaterdag in de Bundesliga ongenadig hard klop van VfL Wolfsburg. Der Rekordmeister ging met 5-1 onderuit tegen Wolfsburg dat daarmee de leiding in de Duitste competitie overnam. Volgens trainer Jürgen Klinsmann kan dat niet zonder gevolgen blijven.

"Voor mij is het belangrijk dat iedereen begrijpt wat er op het spel staat: de toekomst van Bayern," aldus Klinsmann. "De tegengoals hebben niets te maken met tactiek of techniek, maar met concentratie, discipline en opofferingsgezindheid. Dat irriteert me mateloos."

"Wat me echt woest heeft gemaakt, was dat de ploeg het na de 3-1 heeft opgegeven. Je moet jezelf pijn doen, ook als je een slechte dag hebt en de benen zwaar zijn. De spelers moeten weten dat dit verlies consequenties kan hebben. Wij zullen voor elke speler bekijken wat hij voor Bayern heeft gedaan," aldus de trainer die zondag iedereen op zijn fouten gewezen heeft.

Veel tijd voor maatregelen bij Bayern krijgt Klinsmann niet, want woensdag speelt de club al weer tegen FC Barcelona in de Champions League. "Ik ben niet bang. De spelers weten dat de hele wereld toekijkt. Daarom willen ze zich bewijzen en laten zien waartoe ze in staat zijn," aldus een strijdbare oud-international.

Wel kent Klinsmann problemen in de verdediging van zijn elftal. Daniel Van Buyten haakte wegens privé-omstandigheden af en de inzet van Lucio is twijfelachtig. Frank Ribéry en Philip Lahm zijn wel inzetbaar woensdag.