Domenicali: "Dit is niet te accepteren"

Peterselieman
Ferrari heeft in het Formule 1-seizoen 2009 na twee races nog geen punten gehaald. Het team kende pech, maar ook een gebrek aan snelheid en foute tactische beslissingen. Teambaas Stefano Domenicali wil dat er maatregelen worden genomen om de prestaties te verbeteren.

In Maleisië haalde Felipe Massa het tweede deel van de kwalificatie niet en wisselde in de race Kimi Räikkönen vier ronden te vroeg naar regenbanden, waardoor de Fin twintig seconden per ronde verloor. Over wie de schuldige was, wilde de Italiaan niets zeggen. "Deze kwestie wordt eerst intern aan de kaak gesteld," aldus Domenicali.

"Ik kan wel zeggen waarom we dit deden: er was hevige regen op komst en we voelden al wat druppeltjes uit de hemel vallen. Daarom waren we ertoe bereid te gok te nemen. Zie het als een optelsom. Alleen pakte het compleet verkeerd uit."

"Dit is alweer het tweede weekend op rij waarin er van alles fout loopt en dat kan en mag absoluut niet de bedoeling zijn. We zullen onmiddellijk moeten reageren. Mensen moeten hun verantwoordelijkheden nemen, zowel qua prestaties op de baan als in het technische kader. Ik kan de huidige gang van zaken niet accepteren. In China zullen we ons moeten herstellen. Dit kan zo niet langer."

Een van de zaken die volgens de Italiaan moeten verbeteren, is de auto. "Ook moeten we onderzoeken waarom we op vrijdag – met veel benzine aan boord en op zachte banden – de tijdenlijsten aanvoeren en verder totaal niet in het verhaal voorkomen. Blijkbaar is onze auto heel gevoelig voor bepaalde omstandigheden."