Stargate MMO zal het daglicht nooit zien?

Het is al een tijdje stil rond de MMO die in ontwikkeling zou zijn op basis van de welbekende science-fictionserie Stargate SG-1. Het lijkt er nu op dat de fans van de serie teleurgesteld gaan worden, want de game zal waarschijnlijk nooit in de winkels komen. Dat blijkt uit uitspraken die producer Brad Wright deed tegen fansite GateWorld.

We don’t know. It’s a shame. If it doesn’t happen — and, let’s be honest, it should be happening now if it was happening. It’s a shame. It’s a terrible shame.

They had an opportunity and they got our support, and they obviously had significant funding, and it didn’t happen. It’s kind of a drag for the fans and the time that we invested — what little of it there really was, in comparison to what they did — was still a shame that it was wasted, because it should have happened

Volgens Wright is er geen duidelijkheid over waar de game nu staat. MGM heeft geen idee hoe ver de ontwikkeling is en dat is volgens Wright een teken dat de game niet meer uit zal gaan komen. Hij vindt het vervelend voor de fans en zonde van de tijd die geïnvesteerd is in dit project. De reden voor de problemen met de ontwikkeling zijn financiële zorgen bij ontwikkelaar Cheyenne Mountain Entertainment en publisher FireSky.

Met het overlijden van Stargate Worlds zou dit de tweede teleurstelling zijn voor filmstudio MGM en de fans. Eerder werd de ontwikkeling van Stargate SG-1: The Alliance al stopgezet na ruzie over de kwaliteit van het product toen het nog in de betafase verkeerde.


R.I.P.?