FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 7 april 2009

Klink past rookbeleid niet aan

Ondanks de vrijspraak van een Bredaas rookcafé worden kleine cafés vooralsnog niet ontzien door de inspecteurs van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Dit meldde minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid vandaag.

Kamerlid Halbe Zijlstra (VVD) had Klink gevraagd de inspecties bij kleine cafés op te schorten tot na de uitspraak in de Bredase zaak. De rechter oordeelde vrijdag in deze zaak dat er een groot verschil is tussen eenmanszaken en horecazaken met werknemers in dienst. In eerstgenoemde zou volgens de rechter geen rookverbod gelden.

Het Openbaar Ministerie is tegen de uitspraak in beroep gegaan. Tot die tijd wil Klink het aantal controles niet verminderen. Maar de VWA zal ook niet extra gaan controleren, aldus de minister. Klink weet nog niet wat hij gaat doen als ook het hof een streep door het rookverbod in cafés zonder personeel haalt. 

Met dank aan mouthman voor de submit.

Discussieer ook op ons forum mee over het rookverbod.

'PSV grijpt ook naast Ooijer'

De transfer van André Ooijer naar PSV zou mogelijk op losse schroeven staan. Ryan Nelsen, aanvoerder van de Blackburn Rovers, heeft dit nieuws dinsdag naar buiten gebracht.

"Hij heeft nog niet getekend bij een andere club. Hij wil zijn opties openhouden. Ik weet dat Blackburn hem graag wil behouden. Als we niet degraderen is de kans groter dat André blijft," aldus Nelsen, die erg zeker van zijn zaak lijkt.

Ooijer bereikte een aantal weken geleden een mondeling akkoord met PSV, maar zou inmiddels aan het twijfelen zijn. Het huidige contract van de verdediger loopt nog tot het einde van dit seizoen.

Het zou in elk geval een tegenvaller voor PSV zijn, dat eerder vanavond ook al slecht nieuws uit Schotland ontving. Jan Vennegoor of Hesselink zou namelijk ook in de belangstelling van de Eindhovenaren staan, maar tekende bij zijn huidige werkgever Celtic voor een jaar bij.

Rus bereikt tweede ronde Marbella

Arantxa Rus heeft haar partij in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Marbella weten te winnen. Maria-Teresa Torro Flor moest haar meerdere erkennen in onze landgenote.

Rus kende een stroeve start tegen de Spaanse nummer 910 van de wereld, die met een wildcard tot het hoofdtoernooi werd tegelaten, en verloor de eerste set met 6-4. Vervolgens draaide het spelbeeld om en wist Rus de volgende twee sets met 6-2 en 6-0 te winnen en bereikte daarmee de tweede ronde.

Hierin treft de Nederlandse de winnares van de partij tussen Kaia Kanepi en Rossana De los Rios.

'Feyenoord heeft Oostenrijker op de korrel'

Feyenoord zou belangstelling hebben voor Christoph Saurer. De middenvelder speelt momenteel in de hoogste Oostenrijkse divisie voor LASK.

Volgens Sportwoche, een groot Oostenrijks tijdschrift over sport, heeft Saurer van de Rotterdammers een aanbieding gekregen om stage te komen lopen in Rotterdam-Zuid. De 23-jarige middenvelder spreekt de berichtgeving van het tijdschrift tegenover Laolo tegen. "Ik weet daar niks van, maar ik sta wel open voor een proefperiode."

Het contract van Saurer loopt aan het einde van dit seizoen af, maar Feyenoord kan achter het net vissen, aangezien LASK een optie heeft bedongen de verbintenis met twee jaar te verlengen.

Koster nieuwe trainer Club Brugge

Adrie Koster gaat met ingang van komend seizoen aan de slag als de trainer van Club Brugge. De Zeeuw wordt de opvolger van Jacky Mathijssen, die geen nieuw contract kreeg bij de Belgische club.

Koster, momenteel trainer van Jong Ajax, tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Waarschijnlijk neemt hij afscheid van Jong Ajax met een prijs, want er is nog maar één punt nodig voor het landskampioenschap.

Bennati meldt zich af voor Gent-Wevelgem

Daniele Benatti zal woensdag niet meedoen met de Belgische klassieker Gent-Wevelgem. De sprinter moet vijf dagen rust houden vanwege een dijbeenblessure.

Benatti deed afgelopen zondag mee met de Ronde van Vlaanderen, maar moest dankzij deze blessure na honderd kilometer de strijd opgeven. De plaats van de Italiaan in de wedstrijdselectie van Liquigas wordt ingenomen door zijn landgenoot Francesco Chicchi.

'Vennegoor wil niet terug naar PSV'

Jan Vennegoor of Hesselink zal niet naar PSV terugkeren. De boomlange spits stond in de belangstelling van de Eindhovense club, maar hij kiest voor een langer verblijf bij Celtic.

Wel heeft Vennegoor of Hesselink te kennen gegeven zich gevleid te voelen met de interesse van zijn oude ploeg, maar de aanvaller blijft minimaal nog één seizoen actief in Schotland. Het huidige contract van Vennegoor of Hesselink, die eerder ook voor FC Twente uitkwam, loopt deze zomer af.

Voetbal: Uitslagen Champions League 07/04

Vanavond werden de eerste twee wedstrijden in de kwartfinales van de Champions League gespeeld. Manchester United nam het op tegen FC Porto en Villareal speelde tegen Arsenal. De andere twee wedstrijden in de kwartfinales worden morgen gespeeld.

 

Villareal - Arsenal

Villarreal en Arsenal hebben elkaar op een 1-1 gelijkspel gehouden in hun onderlinge ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League. Hoogtepunt was de treffer van Emmanuel Adebayor.

De Londenaren begonnen zenuwachtig aan het duel, en dat leverde direct kansjes voor de thuisclub op. Arsenal-doelman Manuel Almunia blesseerde zich al snel, leek verder te kunnen maar moest later alsnog vervangen worden. De Spaanse doelverdediger moest echter nog wel een bal uit zijn net vissen, want de defensie van the Gunners liet Marcos Senna wel heel vrij, waarop de aanvoerder van ruim twintig meter raak knalde. Trainer Arsène Wenger moest voor rust nog voor een tweede maal wisselen, toen ook William Gallas geblesseerd moest afhaken.

De ploeg van Wenger kwam maar moeilijk in de wedstrijd, en miste spelers als Robin van Persie (geblesseerd) en Andrei Arshavin (niet speelgerechtigd). Spits Adebayor werd slechts sporadisch bereikt en Theo Walcott speelde ver onder zijn normale niveau. Dit zorgde ervoor dat El Submarino Amarilla nonchalanter ging spelen en Arsenal meer ruimte gaf. Dat resulteerde in de 66e minuut in de gelijkmaker, toen Adebayor een bal van Cesc Fàbregas op de borst controleerde en middels een omhaal in het doel van Diego López werkte.

Naar het einde toe mocht Senna nog enkele afstandsschoten lossen en kwam invaller Guille France nog eenmaal gevaarlijk voor de goal van Almunia's vervanger, Łukasz Fabiański, maar verder dan dat kwam de ploeg van coach Manuel Pellegrini niet. Ook de Londense ploeg wist na de gelijkmaker niet meer doel te treffen, waardoor de twee clubs in het Emirates Stadium deze strijd nog moeten beslissen.

Villarreal CF (ESP) - Arsenal FC (ENG) 1-1
10' Marcos Senna 1-0
66' Emmanuel Adebayor 1-1

Stadion: El Madrigal, Villarreal
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Tom Henning Øvrebø (NOR)
Gele kaart: Cesc Fàbregas, Alexandre Song, Emmanuel Adebayor, Samir Nasri (Arsenal)

Opstellingen:

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Godín, Gonzalo, Capdevila; Cani (Mati Fernández/46), Senna, Egurén, Ibagaza (Guille Franco/78); Rossi, Llorente (Pirès/70).

Arsenal FC: Almunia (Fabiański/28); Sagna, Touré, Gallas (Djourou/43), Clichy; Song; Denílson, Fàbregas, Nasri, Walcott (Eboué/78); Adebayor.

Manchester United - FC Porto

Manchester United is er in eigen huis niet in geslaagd om FC Porto te verslaan. De eerste wedstrijd van deze kwartfinale eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Een furieus begin leverde Porto het belangrijke uitdoelpunt op. In de vierde minuut scoorde Rodríguez de 0-1. Van der Sar moest in het eerste kwartier nog een aantal keer handelend optreden. In de vijftiende minuut ging Porto-verdediger Bruno Alves in de fout, hij zag Rooney over het hoofd toen hij wilde terug spelen op zijn keeper. Rooney faalde oog in oog met Hélton niet; 1-1.

Manchester United leek vervolgens de controle over de wedstrijd te krijgen, maar Porto kreeg dankzij goed aanvallend spel de betere kansen. Echter kon niemand van Porto de kansen benutten en ging men rusten bij een stand van 1-1.

In de tweede helft leek het erop dat Manchester United niet bij machte was om een tweede doelpunt te maken. Porto was met de 1-1 stand tevreden, maar in de 85e minuut leek het dan toch fout te gaan voor de Portugezen. Carlos Tevez wist de 2-1 te maken.

Ook deze wedstrijd leek in een overwinning te eindigen voor Manchester United, maar nog geen vijf minuten na de 2-1 maakte Mariano de gelijkmaker; 2-2. De Engelse club zal dus in de return moeten scoren om de volgende ronde te halen.


Karakteristieken

Manchester United - FC Porto 2-2
4’ Rodríguez 0-1
15’ Rooney 1-1
85’ Tevez 2-1
89’ Mariano 2-2

Toeschouwers: 70.000
Scheidsrechter: Konrad Plautz (AUT)
Stadion: Old Trafford
Gele kaart: Bruno Alves, Hélton (FC Porto)

Opstellingen

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Evans (G. Neville/72), Evra, Fletcher, Carrick, Scholes (Tevez/72), Ronaldo, Rooney, Park (Giggs/59)

FC Porto: Hélton, Sapunaru, Rolando, Bruno Alves, Cissokho, Lucho Gonzalez, Fernando, Raul Meireles (Costa/79, Madrid/90+4), Lopez, Hulk, Rodriguez (Mariano/80)

Uitslag Manchester United - Porto

Manchester United is er in eigen huis niet in geslaagd om FC Porto te verslaan. De eerste wedstrijd van deze kwartfinale eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Een furieus begin leverde Porto het belangrijke uitdoelpunt op. In de vierde minuut scoorde Rodríguez de 0-1. Van der Sar moest in het eerste kwartier nog een aantal keer handelend optreden. In de vijftiende minuut ging Porto-verdediger Bruno Alves in de fout, hij zag Rooney over het hoofd toen hij wilde terug spelen op zijn keeper. Rooney faalde oog in oog met Hélton niet; 1-1.

Manchester United leek vervolgens de controle over de wedstrijd te krijgen, maar Porto kreeg dankzij goed aanvallend spel de betere kansen. Echter kon niemand van Porto de kansen benutten en ging men rusten bij een stand van 1-1.

In de tweede helft leek het erop dat Manchester United niet bij machte was om een tweede doelpunt te maken. Porto was met de 1-1 stand tevreden, maar in de 85e minuut leek het dan toch fout te gaan voor de Portugezen. Carlos Tevez wist de 2-1 te maken.

Ook deze wedstrijd leek in een overwinning te eindigen voor Manchester United, maar nog geen vijf minuten na de 2-1 maakte Mariano de gelijkmaker; 2-2. De Engelse club zal dus in de return moeten scoren om de volgende ronde te halen.


Karakteristieken

Manchester United - FC Porto 2-2
4’ Rodríguez 0-1
15’ Rooney 1-1
85’ Tevez 2-1
89’ Mariano 2-2

Toeschouwers: 70.000
Scheidsrechter: Konrad Plautz (AUT)
Stadion: Old Trafford
Gele kaart: Bruno Alves, Hélton (FC Porto)

Opstellingen

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Evans (G. Neville/72), Evra, Fletcher, Carrick, Scholes (Tevez/72), Ronaldo, Rooney, Park (Giggs/59)

FC Porto: Hélton, Sapunaru, Rolando, Bruno Alves, Cissokho, Lucho Gonzalez, Fernando, Raul Meireles (Costa/79, Madrid/90+4), Lopez, Hulk, Rodriguez (Mariano/80)

Uitslag Villarreal - Arsenal

Villarreal en Arsenal hebben elkaar op een 1-1 gelijkspel gehouden in hun onderlinge ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League. Hoogtepunt was de treffer van Emmanuel Adebayor.

De Londenaren begonnen zenuwachtig aan het duel, en dat leverde direct kansjes voor de thuisclub op. Arsenal-doelman Manuel Almunia blesseerde zich al snel, leek verder te kunnen maar moest later alsnog vervangen worden. De Spaanse doelverdediger moest echter nog wel een bal uit zijn net vissen, want de defensie van the Gunners liet Marcos Senna wel heel vrij, waarop de aanvoerder van ruim twintig meter raak knalde. Trainer Arsène Wenger moest voor rust nog voor een tweede maal wisselen, toen ook William Gallas geblesseerd moest afhaken.

De ploeg van Wenger kwam maar moeilijk in de wedstrijd, en miste spelers als Robin van Persie (geblesseerd) en Andrei Arshavin (niet speelgerechtigd). Spits Adebayor werd slechts sporadisch bereikt en Theo Walcott speelde ver onder zijn normale niveau. Dit zorgde ervoor dat El Submarino Amarilla nonchalanter ging spelen en Arsenal meer ruimte gaf. Dat resulteerde in de 66e minuut in de gelijkmaker, toen Adebayor een bal van Cesc Fàbregas op de borst controleerde en middels een omhaal in het doel van Diego López werkte.

Naar het einde toe mocht Senna nog enkele afstandsschoten lossen en kwam invaller Guille France nog eenmaal gevaarlijk voor de goal van Almunia's vervanger, Łukasz Fabiański, maar verder dan dat kwam de ploeg van coach Manuel Pellegrini niet. Ook de Londense ploeg wist na de gelijkmaker niet meer doel te treffen, waardoor de twee clubs in het Emirates Stadium deze strijd nog moeten beslissen.

Villarreal CF (ESP) - Arsenal FC (ENG) 1-1
10' Marcos Senna 1-0
66' Emmanuel Adebayor 1-1

Stadion: El Madrigal, Villarreal
Toeschouwers: 25.000
Arbiter: Tom Henning Øvrebø (NOR)
Gele kaart: Cesc Fàbregas, Alexandre Song, Emmanuel Adebayor, Samir Nasri (Arsenal)

Opstellingen:

Villarreal CF: Diego López; Ángel, Godín, Gonzalo, Capdevila; Cani (Mati Fernández/46), Senna, Egurén, Ibagaza (Guille Franco/78); Rossi, Llorente (Pirès/70).

Arsenal FC: Almunia (Fabiański/28); Sagna, Touré, Gallas (Djourou/43), Clichy; Song; Denílson, Fàbregas, Nasri, Walcott (Eboué/78); Adebayor.

Opnieuw zware schok rampgebied Italië

Het rampgebied in het centrum van Italië is vanavond wederom getroffen door een zware beving. Dat meldden de Italiaanse autoriteiten.

De beving had een kracht van ongeveer 5,6 op de schaal van Richter. Of het om een nieuwe aardbeving gaat of een tweede naschok van de beving van maandagochtend is niet duidelijk.

Door de laatste trillingen zijn opnieuw gebouwen in de stad L’Aquila verwoest. L’Aquila en omgeving zijn toch al zwaar getroffen door de beving van gisterenochtend. Volgens de meest recente cijfers zijn daardoor 228 mensen omgekomen. Eerder op de dag had de Italiaanse premier Silvio Berlusconi bekendgemaakt dat er 207 lijken geborgen waren.

Een brandweerman trof dinsdag in de brokstukken het stoffelijk overschot van zijn stiefdochter aan. Hij barstte uit in tranen en stortte ineen toen het gruis van het lijk van de jonge vrouw werd geveegd. Ze werd gevonden in de brokstukken van een huizenblok.


Opnieuw zware schok rampgebied Italië  (foto: DAG)

Vanaf 2013 internet in treinen NS

Uit een brief van minister Eurlings aan de Tweede Kamer blijkt dat de NS verwacht dat 83% van de intercitytreinen in 2013 voorzien is van een internetverbinding. De NS werkt hier al langer aan. Eerder dit jaar meldde zij nog dat er vanaf 2010 internet in de treinen zou komen.

Eurlings is bereid het plan te subsidiëren met vijftien miljoen euro, mits de spoorsector een gezamenlijk plan maakt. Dit om te voorkomen dat alle partijen aan een eigen systeem werken. Prorail en Arriva hebben namelijk al een proefproject lopen in samenwerking met KPN. Op het traject Leeuwarden-Groningen bieden zij al een internetverbinding aan.

Met het bedrag van vijftien miljoen euro, dat al in 2007 door de Tweede Kamer is afgedwongen voor internet in de trein, denkt Eurlings het invoeren van internet te kunnen versnellen. "Internet is dan in het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar voor 83 procent van de intercitystoelen in plaats van 58 procent in 2019." Op de vraag van Eurlings waarom vervoerder Connexxion wel zonder overheidssteun internet kan aanbieden antwoordt de NS dat Connexxion slechts enkele treinstellen heeft, waardoor het eenvoudiger is de benodigde apparatuur te installeren.

Verder meldt Eurlings in de brief nog dat er dit jaar een proef gestart wordt met een indicator voor reizigerspunctualiteit. In de punctualiteitscijfers wordt meegenomen hoeveel reizigers van de trein en gebruik maken. Een vertraging van tien minuten voor vijfhonderd mensen telt dan zwaarder mee voor de beoordeling van de prestatie van de NS dan een vertraging van twintig minuten voor vijftig reizigers.

Zie voor meer informatie over treinen ook het treinentopic op ons forum.

Mai-Lan Playmate van het Jaar

De Brabantse Mai-Lan is Playmate van het jaar geworden. Er stemden meer dan 25.000 mannen op de donkerharige schone.

Omdat Playboy wederom een besloten feestje van de uitreiking had gemaakt kunnen we je alleen de cover laten zien. Maar uiteraard koop je de Playboy alleen voor de interviews en daarmee kom je deze maand zeker aan je trekken.

FOK!ker Doordevil krijgt namelijk 20 vragen voor zijn kiezen. Uiteraard wensen wij Mai-Lan veel geluk met het winnen van de titel. Want met de titel kun je het nog ver schoppen. Zo is Dorien-Rose tegenwoordig het gezicht (lees: lichaam) van lingeriemerk Sapph en had ze onlangs een nummer één-hit.



Mai-Lan Party voor Playboy.

Mechelse herder werpt vijftien pups

De eigenaren van Mechelse herder Laila moeten wel heel verbaasd geweest zijn toen hun hond afgelopen weekeinde het leven schonk aan maar liefst vijftien gezonde pups.

Maar dat was nog niet eens het meest bijzondere, de vader van de pups bleek namelijk een Jack Russel te zijn: Milo, de hond van de overburen.

Begin februari was Laila loops, haar eigenaar zag wel dat Milo zijn best deed om Laila te dekken, "Hy stie yn'e handstand" (Hij stond in de handstand) vertelde eigenares Mia. Niemand had verwacht dat de herder in verwachting kon raken van zo'n klein hondje, toch bleek later dat dit wel het geval was. Moeder en pups maken het goed.

 

'GM bereidt faillissement voor'

De Amerikaanse autoproducent General Motors (GM) treft 'intense' en 'ernstige' voorbereidingen voor een mogelijk faillissement. Dat stelt persagentschap Reuters op basis van bronnen dichtbij het dossier. GM zou focussen op het oprichten van een nieuw GM met alleen de gezonde activa.

Het plan om GM op te splitsen in een 'goed' GM, bestaande uit de meest succesvolle onderdelen, en een 'slecht' GM, lijkt daarmee de overhand te halen.

Als dat plan doorgaat is het een slechte zaak voor de schuldeisers van het huidige GM, omdat maar een gedeelte van de obligatieschuld van GM zal worden overgedragen naar het 'nieuwe' GM. GM-baas Fritz Henderson die vorige week het roer overnam van Rick Wagoner, verklaarde eerder een herstructurering buiten de rechtbank te verkiezen.


Come and join us!!

Enthousiasme! Dat is het belangrijkste woord van FOK! en haar crew. Door de enorme dosis enthousiasme van de bijna 250 crewleden die FOK! bezit, zijn we in staat om één van de belangrijkste websites van Nederland te zijn. Maar om nog groter te worden hebben we ook jouw hulp nodig. Wil jij samen met de crew leuk en actueel nieuws neerzetten op de Frontpage? Bekijk dan hieronder de vacatures!

Allround nieuwsposters:

Het nieuws gaat 24 uur per dag door, komt vanuit alle uithoeken van de wereld en is zeer divers van aard. Wij zijn op zoek naar mensen die een brede interesse hebben en nieuws willen schrijven over zeer uiteenlopende onderwerpen die ook uit zeer uiteenlopende bronnen komen. Denk bijvoorbeeld aan binnenlands nieuws uit de nationale media, internationaal nieuws uit Engelse, Duitse, Spaanse, … media, wetenschappelijke tijdschriften, showbizzwebsites, enz, enz, enz.

Ochtend nieuwsposters:

Om de ochtenden goed te kunnen voorzien van nieuws zijn we op zoek naar nieuwsposters die over het algemeen in de vroege ochtend actief zijn op FOK! Het gaat dan om de tijden van 06:00 tot ongeveer 09:00. Ben jij enthousiast, gemotiveerd, en kan je tegen feedback? Dan is dit je kans om deel uit te maken van de crew bij FOK!

Specials:

Naast de allround nieuwsposters, zijn we ook op zoek naar mensen die specials willen en kunnen schrijven. Hierbij kun je denken aan onderwerpen als het neerstorten van het vliegtuig van Turkish Airlines, rekeningrijden, een groot evenement, de zaak-Holleeder, etc. Achtergronden verzamelen (waarbij ook de topics op het forum kunnen worden gebruikt), samenvatten van de gebeurtenissen en vooruitblikken op mogelijke gevolgen.

De bovenstaande vacatures zijn op vrijwillige basis. We bieden je een plaats binnen de leukste crew van heel Nederland. Je bent samen met ons verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening op de Frontpage en je berichten worden gelezen door een miljoenenpubliek! Wil je meewerken aan een nog beter FOK!? Stuur dan nu je sollicitatiemail naar: frontpage@fok.nl

Vermeld in je sollicitatie duidelijk je username, voor welke vacature je solliciteert en vertel in het kort wat over jezelf.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

Uiteraard zullen er ook nieuwe vacatures blijven verschijnen op onze vacaturesite.

Zege Trofimov in Baskenland

Joeri Trofimov heeft de tweede etappe in de Ronde van Baskenland gewonnen. De Rus kwam solo over de streep.

De etappe ging van over 164 kilometer van Ataun naar Villatuerta. Trofimov liet in de slotfase zijn Estse medevluchter Rein Taaramae achter. De twee waren op zo’n 20 kilometer voor het einde weggesprongen uit een kopgroep van vier. In die groep zat ook Raborenner Bauke Mollema, die uiteindelijk nog opgeslokt werd door het peloton.

De Spanjaard Luis Leon Sanchez behoud de leiding in het algemeen klassement.


Plan nieuw stadion Helmond eindelijk behandeld

Na lang wachten zal het plan om een nieuw stadion te bouwen voor Helmond Sport eindelijk worden besproken door de plaatselijke gemeenteraad.

Dinsdag 14 april zal het plan worden besproken door de raadscommissaris, waarna op 12 mei tijdens een raadsvergadering van de gemeente Helmond zal worden besloten of het stadion er ook daadwerkelijk komt.

Algemeen directeur Mario Captein is blij dat er nu eindelijk duidelijkheid gaat komen. "Ik ben blij dat het zover is, maar eigenlijk had het nieuwe stadion er nu al moeten staan", zei Captein tegenover Elf Voetbal. "De eerste paal had allang de grond in gemoeten."

Het onderkomen, dat tussen de vijftien en achttien miljoen euro zal kosten, zal moeten gaan dienen als multifunctioneel centrum. Ook voor zaken als kinderdagopvang, naschoolse opvang en een sportmedisch centrum zal er ruimte zijn. Het stadion moet in 2013 klaar zijn.

Vandereycken ontslagen bij België

René Vandereycken is per direct ontslagen als bondscoach van België. Dit heeft François de Keersmaecker, voorzitter van de Belgische voetbalbond, zojuist bekend gemaakt.

Aanleiding zijn de slechte resultaten van de nationale ploeg, waardoor die zich waarschijnlijk niet gaat plaatsen voor het WK van 2010. Afgelopen week werd er twee keer verloren van Bosnië-Herzegovina. Onder Vandereycken, die in 2005 Aimé Anthuenis opvolgde, miste de ploeg ook al het EK van 2008.

Gedrogeerde vrouwen kregen kind met afwijking

Tien vrouwen die in kerkelijke opvanghuizen in Groot-Brittannië opgroeiden in de jaren zeventig en tachtig hebben nu zelf kinderen gekregen. Op zich niet echt heel bijzonder, ware het niet dat de vrouwen in de opvanghuizen zodanig gedrogeerd werden, dat zij kinderen kregen die aangeboren afwijkingen hebben. Deze tien vrouwen werden opgevangen in het Kendall huis in Kent. Dit meldde de BBC vandaag.

Eén van de vrouwen, Teresa Cooper, kreeg in circa drie jaar tijd 1248 keer medicijnen toegediend. Ze kreeg een dosis valium die tien keer zo hoog lag als de hoeveelheid die wordt aangeraden, zo valt te lezen in haar dossier. Cooper heeft drie kinderen gekregen die allemaal al vanaf de geboorte afwijkingen hebben. De BBC vreest dat niet alleen deze tien vrouwen de dupe zijn geworden, maar dat nog honderden vrouwen werden gedrogeerd in de opvanghuizen waar ze opvang kregen in dezelfde periode. 

Mike Lindsay, nationaal coördinator voor de Rechten van het Kind in Engeland verklaarde: "Het gebruik van kalmeringsmiddelen om het gedrag van kinderen onder controle te houden was algemeen geaccepteerd door de gebrekkige medische kennis in die tijd." De Anglicaanse Kerk heeft laten weten mee te werken aan een toekomstig onderzoek. Er zal echter geen sprake zijn van een intern onderzoek.

Bekijk hier een filmpje van de BBC over dit nieuws. Op ons eigen forum kun je ook over dit en ander nieuws praten! 

'IMF-geld is helikoptergeld'

Hoofdeconoom Jürgen Stark van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft geen goed woord over voor het extra geld dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de wereldeconomie wil pompen: "Het is helikoptergeld. Er is niet onderzocht of de wereld wel zit te wachten op dit geld. Vroeger deden we uitgebreid studies naar dit soort dingen."

Stark ageerde tegen de beslissing van de G20 om via het IMF 250 miljard dollar extra in de wereldeconomie te pompen. Dat geld wordt beschikbaar gesteld in de munteenheid van het fonds, de zogenoemde Special Drawing Rights (SDR). In feite wordt daarmee de geldpers van het IMF aangezet.

"Het is pure geldcreatie, helikoptergeld voor de wereld", aldus Stark, die doelde op de beroemde uitspraak van de Amerikaanse econoom Milton Friedman dat centralebankiers een economische crisis moeten bestrijden door vanuit een helikopter geld uit te strooien over de mensheid. Ook Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse bank de Fed, heeft de bijnaam Helicopter Ben.

Het nieuwe geld is bedoeld om de wereldeconomie te stimuleren. Verschillende analisten waarschuwen echter dat het extra geld de kans vergroot op een sterke stijging van de inflatie.

Discussieer mee op het forum over financieel-economisch nieuws en de achtergronden bij het nieuws.


Geen gezamenlijk stadion Willem II en RKC

Het plan om een gezamenlijk stadion te bouwen voor de BVO's Willem II en RKC Waalwijk zal niet worden uitgevoerd, aldus het Brabants Dagblad. Sinds eind maart was één onderkomen voor beide clubs een serieuze optie.

Willem II wil nu echter het huidige stadion in het gebied Nieuw Stappegoor uitbreiden. Het college van B&W van de gemeente Tilburg is akkoord met dit plan, aldus wethouder van Sport Jan Hamming. Dit plan is echter nog niet helemaal waterdicht.

Een samenwerking met RKC behoort, ondanks het afketsen van het plan een gezamenlijk stadion te bouwen, nog altijd tot de mogelijkheden. Willem II wil de handen met de Waalwijkers ineen slaan bij de bouw van een geheel nieuw opleidingscentrum.

Avondklok moet reljeugd in toom houden

Burgemeesters kunnen straks een avondklok instellen voor kinderen onder de twaalf jaar die op straat rondhangen en daar voortdurend overlast veroorzaken. De ouders moeten er dan voor zorgen dat hun kind 's avonds niet alleen de straat opgaat. Ouders die dat verzuimen, zijn strafbaar.

De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met deze nieuwe bevoegdheid voor burgemeesters. Een Kamermeerderheid steunde een PvdA-voorstel om een nieuwe wet tegen voetbalvandalisme en ernstige overlast uit te breiden met de avondklok voor 12-minners. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken wil met het amendement de overlast door hangjeugd terugdringen en ouders doordringen van hun taak als opvoeders.

De Kamer schaarde zich vandaag ook achter de nieuwe wet tegen vandalisme en ernstige overlast. De wet geeft burgemeesters en officieren van justitie meer bevoegdheden om preventief op te treden tegen vandalen en andere veroorzakers van overlast. Het parlement breidde de nieuwe wet verder uit met een regeling die de voorbereiding van openlijke geweldpleging strafbaar stelt.

De coalitiepartij ChristenUnie kon zich niet vinden in alle uitbreidingen van het wetsvoorstel en moest daarom tegen de hele wet stemmen. De regeringspartij steunde het oorspronkelijke wetsvoorstel, maar vindt de extra bevoegdheid tot het opleggen van een avondklok voor 12-minners 'veel te zwaar voor een burgemeester', zei Kamerlid Ed Anker. Hij verzette zich ook tegen de aanvulling die de voorbereiding van openlijk geweld strafbaar maakt, omdat de Raad van State zich daarover niet heeft kunnen uitspreken.

Alles van The Beatles komt opnieuw uit

De muziek van The Beatles komt later dit jaar opnieuw uit. De veertien originele platen zijn daarvoor intensief digitaal bewerkt, aldus de platenmaatschappijen Apple Corps en EMI Music vandaag.

Op 9 september verschijnt de cd-box The Beatles: Rock Band, samen met een videospel van de 'Fab Four'. In de game kunnen fans zich als een lid van de befaamde popgroep voordoen.

Geluidstechnici van de Abbey Road Studios in Londen waren vier jaar bezig met het remasteren van de grammofoonplaten voor een digitale weergave. De muziek van The Beatles kreeg hierdoor een nooit eerder bereikte kwaliteit, zeggen de platenmaatschappijen. Het is ook de eerste keer dat de eerste vier platen van de band op een cd in stereo te horen zijn.

De cd-box bevat naast de muziek ook replica’s van de originele albumhoezen en korte documentaires over de totstandkoming van de albums.

Met dank aan Morthill voor de submit.

Ben je geïnteresseerd in The Beatles? Dan kun je terecht in het Beatlestopic in het Muziekforum!


Alles van The Beatles komt opnieuw uit  (foto: DAG)

Vogel weg bij Blackburn Rovers

Blackburn Rovers en Johann Vogel hebben met wederzijds goedvinden het contract van de 32-jarige Zwitser met onmiddellijke ingang beëindigd, zo meldt Sky Sports. In Engeland kwam Vogel nauwelijks aan de bak.

Vogel speelde tussen 1999 en 2005 voor PSV en ontwikkelde zich in Eindhoven tot een gewaardeerde basiskracht. Zijn transfer naar AC Milan in 2005 bracht de Zwitser echter niet wat hij had verwacht en bij zijn volgende werkgever Real Betis Sevilla kreeg Vogel zelfs een conflict.

Mark Hughes besloot de middenvelder in maart 2008 naar Blackburn Rovers te halen. Met het vertrek van Hughes verdwenen echter ook de kansen op speeltijd voor Vogel. Paul Ince en Sam Allardyce lieten de Zwitser zo goed als altijd buiten het elftal.

Provincie steunt Sporting Limburg niet

De provincie Limburg zal geen geld in Sporting Limburg steken. De Stuurgroep Topvoetbal in Limburg had bij de provincie een verzoek voor 6,5 miljoen euro ingediend. Dit zou dan ook in samenwerking met andere regionale overheden op tafel gelegd kunnen worden.

Dat geld zou dan in een periode van vier jaar worden uitgekeerd. In ruil daarvoor zou Sporting Limburg dan garant staan voor maatschappelijke activiteiten.

Eerder liet de provincie nog weten wel brood te zien in een voorstel voor financiële steun, maar men zou dan wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Eén daarvan was de volledige sanering van de schulden, die nu nog bij Roda JC en Fortuna Sittard open staan.

"Tot een volledige schuldsanering is het echter ondanks onder meer financiële toezeggingen van de gemeenteraad Kerkrade niet gekomen," is in een verklaring te lezen. "Of op termijn de schulden van Fortuna Sittard alsnog kunnen worden afgelost is immers nog ongewis. Zo bezien is niet voldaan aan de voorwaarde dat de schuldenlast van beide clubs volledig is gesaneerd."

McLaren moet zich verantwoorden voor WMSC

Het Formule 1-team van McLaren moet zich op 29 april verantwoorden bij de World Motor Sport Council van de FIA. Het team had in Australië de wedstrijdleiding misleid en daardoor werden Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen in Melbourne uit de uitslag gehaald.

Aanleiding hiervoor was dat Hamilton Jarno Trulli aan het einde van de race onder de safety car voorbijgestoken was, toen de Italiaan van de baan geraakt was. McLaren beval Hamilton de positie terug te geven aan de Toyota-coureur, waarop deze na de race 25 seconden straf kreeg. Hamilton had na de race tegen de wedstrijdleiding gezegd dat de Italiaan hem op eigen initiatief passeerde, maar uit radioverkeer bleek dat Hamilton gehoorzaamd had aan de opdracht om Trulli voorbij te laten.

McLaren wordt nu gedaagd vanwege artikel 151c van de Internationale Sportcode van de FIA: elk frauduleus gedrag of elke actie die schadelijk is voor het belang van de competitie of voor de motorsport in het algemeen.

Door te liegen tegen de wedstrijdleiding in Australië kreeg Hamilton de derde plaats, terwijl Trulli terugzakte naar plaats twaalf door een 25 seconden tijdstraf. Hiermee is het belang van de sport geschaad, omdat Trulli onterecht teruggezet was in de uitslag. McLaren moet hiervoor uitleg geven en kan mogelijk hiervoor zwaar gestraft worden. Het niet mee mogen doen aan enkele races dit jaar behoort tot de opties.

Hamilton bood in Maleisië voor zijn gedragingen uitgebreid excusus aan de fans aan. De Britse wereldkampioen was geschrokken van de impact van de leugen en zei dat hij het team te veel vertrouwd had in deze kwestie. McLaren ontsloeg op haar beurt sportief directeur Dave Ryan die verantwoordelijk wordt gehouden voor het liegen tegen de stewards.

In een verklaring stelde McLaren: "We gaan alles in het werk stellen om volledig samen te werken met de WMSC en verwelkomen de mogelijkheid om met de FIA te handelen in het belang van de Formule 1. Hedenmiddag zijn de wegen van McLaren en haar voormalig sportieve directeur Dave Ryan formeel gescheiden. Hierdoor is hij geen werknemer meer van welk onderdeel van de McLaren-groep dan ook."

Didulica twijfelt over toekomst

Begin dit jaar zei Joey Didulica nog dat hij aan het einde van dit seizoen weg wil bij AZ, maar zo uitgesproken als toen over zijn toekomst is de keeper niet meer.

Sinds een maand vervangt hij de geblesseerde Sergio Romero in het AZ-doel en dat heeft de situatie enigszins veranderd. "Zeker met de Champions League in aantocht zijn er een hoop redenen om te blijven. Dat is het hoogst haalbare voor een clubvoetballer. Spelen tegen de grootste clubs van de wereld, daar droom je van als kind. Dat kan een reden zijn om te blijven. Maar tegelijkertijd besef ik dat Romero onaantastbaar is na hoe hij dit seizoen heeft gepresteerd. De kans is groot dat hij straks weer keept, zo realistisch ben ik wel. Hij is eerste keus en dat moet ik accepteren. Ook dat is een factor in de beslissing die ik moet nemen, want het belangrijkste is dat je speelt. Zeker na wat mij is overkomen met mijn blessure," aldus Didulica.

Wil Didulica dan toch weg, dan kan hij zich nu in de kijker van clubs spelen. "It puts me back in the shop window. Maar ik heb nog een eenjarig contract en de club kan ook ‘nee’ zeggen als ik weg wil. Dat is vorig jaar in de zomer en in de winterstop ook gebeurd. Veel meer kan ik er nu niet over zeggen, want ik heb er nog niet over nagedacht. Ik heb met mijn zaakwaarnemer Søren Lerby de afspraak om na de laatste wedstrijd van het seizoen mijn toekomst te bespreken. Op dit moment wil ik gewoon wedstrijden keepen en kampioen worden."

Rapport: mentaliteitsverandering bankiers nodig

In het bankwezen is een fundamentele mentaliteitswijziging en heroriëntatie nodig. Banken moeten zich weer primair gaan richten op de belangen van de klant en minder op die van aandeelhouders. Het beloningsbeleid bij financiële instellingen moet op de schop en het toezicht op deze bedrijven moet worden verbeterd.

Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van de zogenoemde Commissie-Maas, die vandaag zijn gepresenteerd. De commissie, onder leiding van oud-bankier Cees Maas, wijst nadrukkelijk op de eigen verantwoordelijkheid van de banken. De aanbevelingen zijn bedoeld om het vertrouwen in de banken te herstellen. "Dat vertrouwen is door de financiële crisis, ook in Nederland, behoorlijk geschaad", aldus de commissie.

Met name het vertrouwen in de maatschappelijke rol die banken vervullen, is volgens de commissie aangetast. "Daarbij is twijfel ontstaan aan de ethische en morele opvattingen en gedragingen van bankiers. Dat wordt extra gevoed door hoge variabele beloningen (bonussen) die in het verleden en ook thans nog wel aan bankiers werden en worden gegeven."

Als het gaat om toezicht, stelt de commissie vast dat toezichthouders de bevoegdheid hebben om aan een bank extra kapitaaleisen op te leggen. Maar in de praktijk gebeurde dat bijna niet. Volgens de commissie is het duidelijk dat bij zulke bevoegdheden ook een hoge mate van professionele kennis en inzicht wordt vereist. "De professionaliteit van de toezichthouders dient op dat punt te worden verhoogd."

[NHL] Stand per 07-04-2009

Hieronder vind je de stand in de NHL per 07-04-2009.

Uitleg

De stand is dit keer wat anders opgemaakt dan normaal gesproken, aangezien de play-offs eraan zitten te komen. In de normale divisiestanden is het lastig te zien welke teams zich hier nu wel of niet voor lijken te gaan plaatsen. In deze stand is dat duidelijk te zien aan de streep. De ploegen boven de streep plaatsen zich, die daaronder maken nog kans op plaatsing. De al uitgeschakelde ploegen worden niet genoemd.

Een Z voor de ploeg betekent dat deze de conference titel gewonnen heeft. Dit team (Boston) wordt automatisch als eerste geplaatst in de Eastern Conference, waardoor ze tot aan de Stanley Cup finale altijd thuisvoordeel hebben. Een Y voor de ploeg betekent dat deze de divisietitel gewonnen heeft. Dit geeft recht op een van de eerste drie plaatsingsplekken voor de play-offs. Een X voor de ploeg geeft aan dat de ploeg gegarandeerd geplaatst is voor de play-offs.

De stand

Western ConferenceEastern Conference
1. Y – San Jose Sharks1151. Z – Boston Bruins112
2. Y – Detroit Red Wings1112. Y – Washington Capitals104
3. X – Calgary Flames963. X – New Jersey Devils102
4. X Chicago Blackhawks974. Philadelphia Flyers95
5. X – Vancouver Canucks945. X – Carolina Hurricanes95
6. Columbus Blue Jackets906. Pittsburgh Penguins93
7. Anaheim Ducks887. Montreal Canadiens92
8. Nashville Predators868. New York Rangers89
----------------------------------------
9. St. Louis Blues869. Florida Panthers89
10. Minnesota Wild8310. Buffalo Sabres85
11. Edmonton Oilers83- -

Australische Sherlock zet Zweedse politie te kijk

Een Australische vader heeft na een speurtocht van een kleine week zijn twee verdwenen kinderen teruggevonden in Zweden. De man was het gepruts van de Zweedse politie, die al zes maanden zonder resultaat op zoek waren naar zijn zoons, meer dan zat en besloot het heft zelf in handen te nemen.

De in Melbourne woonachtige man vloog naar Zweden, huurde een auto en begon gewapend met een verrekijker en een flinke dosis vaderliefde te posten in de buurt van het huis van de ouders van zijn ex-vrouw. De Zweedse ex was na de scheiding de voogdij over haar kroost kwijtgeraakt en mocht de kinderen slechts twee keer per jaar zien, zodoende was de vrouw de voornaamste verdachte. Na een kleine week zonder succes besloot de man te gaan luisteren aan de deur. En dit leverde direct een bekend geluid op.

"Bij de deur hoorde ik hun stemmen. Een onwaarschijnlijk goed gevoel", aldus de dolgelukkige vader. Meteen belde hij de lokale politie die het huis 's nachts bestormde. Daar werden beide ontvoerde zoons, 10 en 11 jaar jong, gezond en wel aangetroffen. De moeder is opgepakt.

De vader is ondanks het opzichtig falen van de Zweedse politie, die naar eigen zeggen "alle mogelijke schuilplaatsen hadden uitgekamd", niet boos. "Ik ben al lang blij dat mijn kinderen niets is overkomen!"

[NHL] Canadiens onderuit richting play-offs

De Montreal Canadiens hebben hun thuiswedstrijd tegen de Ottawa Senators verloren met 3-2. Door deze nederlaag worden de laatste drie wedstrijden voordat de play-offs beginnen van extra groot belang, aangezien ze slechts drie punten voor staan op de nummer negen in de conference.

Dany Heatley van de Senators was verantwoordelijk voor de mineurstemming in het Bell Centre stadion. Met nog acht minuten op de klok scoorde hij binnen 38 seconden twee goals. De laatste goal, een afstandsschot, leek houdbaar voor goalie Jaroslav Halak. De puck verdween echter onder zijn arm door in het net. De derde goal van de Senators kwam op naam van Chris Campoli. De Senators zijn overigens al geruime tijd uitgeschakeld voor het halen van de play-offs.

Aan de kant van de Canadiens scoorde Alex Kovalev zijn 25e treffer van het seizoen, en scoorde Mathieu Dandenault met met nog vier seconden te gaan in de tweede periode. De Canadiens blijven door deze nederlaag op de zevende plaats in de conference staan, en met nog drie wedstrijden te spelen blijft de voorsprong op de nummer negen drie punten.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Montreal CanadiensOttawa Senators2-3
Buffalo SabresDetroit Red Wings1-4
Calgary FlamesLos Angeles Kings1-4

Vooronderzoek naar gedrag fans Roda JC

De KNVB heeft besloten een vooronderzoek in te stellen naar het wangedrag van een deel van de supporters van Roda JC tijdens de wedstrijd tegen Ajax afgelopen zondag.

Een groepje fans achter het doel van Ajax-doelman Kenneth Vermeer gooide in de tweede helft tribunestoeltjes op het veld uit woede over de aanstaande fusie met Fortuna Sittard. Roda JC zal binnen twee weken met een verklaring moeten komen over wat er is gedaan om de ongeregeldheden te voorkomen. Daarna volgt een schikkingsvoorstel van de aanklager. De straf kan variëren van een boete tot een wedstrijd zonder publiek.

Speciale moslimastoelen blijven ongebruikt

Theater Zuidplein dat voor een optreden van de Marokkaanse stand-up comedian Salaheddine vijftig stoelen apart hield voor moslimvrouwen, heeft dit voor niets gedaan. De voorstelling werd bezocht door relatief veel jonge islamitische vrouwen, maar geen van hen maakte gebruik van de mogelijkheid apart te zitten. Het initiatief van het theater om meer islamitische vrouwen naar het theater te lokken heeft wel geleid tot vragen van Anita Fähmel, raadslid voor Leefbaar Rotterdam. 

Zij wilde weten of de vijftig speciaal gereserveerde stoelen op de voorste balkonrijen wel door de beugel kunnen. Het stadsbestuur vindt dat het moet kunnen, geen enkele theaterbezoeker heeft er last van volgens de burgemeester en wethouders. Hun opvatting is: "Volgens onze westerse waarden is de vrijheid van mensen om hun bestaan naar eigen opvattingen te leven een groot goed." Een opvatting die volledig langs het standpunt van minister Van der Laan van Integratie heengaat. Hij vindt het ontoelaatbaar dat er stoelen waren gereserveerd. Volgens hem is het in strijd met de Algemene wet gelijke behandeling.

'Van Bronckhorst stopt als international na 2010

Giovanni van Bronckhorst heeft in een interview te kennen gegeven dat hij na het WK van 2010 in Zuid-Afrika waarschijnlijk zal afzwaaien als international. De aanvoerder van Feyenoord heeft momenteel 89 caps achter zijn naam staan.

Van Bronckhorst was op meerdere eindtoernooien van de partij met het Nederlands elftal en zal naar alle waarschijnlijkheid ook in Zuid-Afrika acte de presence geven. Zijn grootste droom is echter kampioen worden met zijn club Feyenoord. "Het enige wat nu nog belangrijk is, is dat we gaan werken aan een betere toekomst", aldus Van Bronckhorst hierover.

3D Realms geeft acht oude games vrij als freeware

De heren van 3D Realms zijn hun archieven in gedoken en ontdekten daar enkele games die ze niet meer verkochten en waar nog steeds vraag naar was! Tof als ze zijn hebben ze de ontwikkeling van Duke Nukem Forever even links laten liggen en hebben ze de acht oude games als freeware uitgebracht!

Het gaat hier om acht echt stokoude games, allemaal uit de jaren 80, allemaal oude juweeltjes van Apogee. Hieronder bevindt zich de eerste game die Apogee ooit gemaakt heeft, Kroz. Naast Kroz, een tekst-adventure game, zijn nog twee andere tekst-adventures (opnieuw) vrijgegeven, evenals vier side-scroilling games en een trivia spel.

De games zijn hier en hier te vinden. Omdat het gaat om pre-Windows games zal een DOS-emulator als DOSbox noodzakelijk zijn om de games op nieuwerwetse computers te spelen. Vergeet ook niet dat de games zijn vrijgegeven als freeware, wat niet inhoudt dat je alles met de games mag doen wat je zelf wilt.



Kroz

Rentree Wolters na langdurig blessureleed

Na achttien maanden geblesseerd te zijn geweest en gerevalideerd te hebben heeft Jannes Wolters zijn rentree bij FC Emmen mogen vieren. De 29-jarige Wolters speelde maandag in het belofteteam van de club uit de Jupiler League, zo meldt RTV Drenthe.

Wolters leverde een prima prestatie in de wedstrijd tegen Jong FC Volendam en luisterde zijn terugkeer op met een treffer. De middenvelder komt terug van een zware knieblessure. Wolters, oud-speler van AZ, kampte met slijtage achter de knieschijf. Een chronische ontsteking volgde later. Het kraakbeen van het gewricht groeit niet meer aan, waardoor de spieren eromheen de klappen moeten opvangen.

Red Alert 3 hotfix laat internetlozen weer spelen

Spelers van Red Alert 3 zonder internetverbinding merkten dat ze met de laatste patch, dat wil zeggen versie 1.09, het spel niet meer konden spelen als ze geen internetverbinding hadden. Niet de bedoeling natuurlijk, daarom heeft EA snel een hotfix uitgebracht zodat iedereen weer kan genieten van die rare capriolen van die malle Russen.

Omdat patch 1.09 nog niet behandeld was hier op FOK!games leek het mij handig om even aan te geven wat je allemaal voor veranderingen mag verwachten als je van versie 1.08 overstapt naar de laatste versie. Naast een aantal veranderingen in de balans van de game is de belangrijkste toevoeging een Community News vensterwelke bij het opstarten van de game in het menu te vinden is. Daarnaast is de mod-support uitgebreid ter voorbereiding van de lancering van de SDK en zijn sommige animaties aangepakt en verbeterd.

Command & Conquer: Red Alert 3 patch 1.10 is 256 MB zwaar en is onder andere te vinden bij onderstaande mirrors:

Officiële mirror
Gamer's Hell
AtomicGamer
Fangaming
The Patches Scrolls

Baanwielrenner Dajka (27) overleden

De Australische baanwielrenner Jobie Dajka is in zijn woning in Adelaide dood aangetroffen. Het is nog onbekend waaraan de oud-wereldkampioen keirin is overleden.

In 2004, vlak voor de start van de Olympische Spelen in Athene, werd Dajka uit de nationale baanploeg gezet, nadat hij tijdens een dopingcontrole had gelogen. In 2005 raakte de Australiër opnieuw in opspraak, nadat hij zijn coach Martin Barras fysiek had aangevallen. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf en een schorsing van een half jaar opgelegd.

De Australiër gaf eerder toe alcoholproblemen te hebben en last te hebben gehad van een depressie.

In zijn loopbaan won Dajka zeven medailles bij het WK baanwielrennen, op sprint, teamsprint en keirin.

Eminem terug met nieuwe single

Eminem, oftewel Marshall Matters, is terug met een nieuwe single. Het gerucht ging eerder dat Crack A Bottle de nieuwe single werd, maar de rapper heeft uiteindelijk toch gekozen voor het nummer We Made You van zijn nieuwe album Relapse. Vandaag is de clip voor het eerst vertoond op muziekzender MTV.

In het nummer worden vele celebrities op de hak genomen, onder andere Jessica Simpson, Britney Spears en vooral Amy Winehouse. Eminem zelf is in de clip ook nog te zien als Star Trek karakter en Elvis Presley. Naast Eminem zingen ook Dr. Dre en 50 Cent mee in het nieuwste nummer. Het album Relapse komt in mei in de winkels te liggen.

Praat hier mee over Eminems nieuwe single!

Het nieuwe nummer van Eminem

Programma Pinkpop compleet

Het programma van Pinkpop is nu helemaal compleet met de toevoeging van Rowwen Hèze, Noisettes en Mando Diao, dat maakte de organisatie vandaag bekend. Het optreden van Rowwen Hèze wordt cadeau gegeven door de provincie Limburg, ter gelegenheid van de 40ste (jubileum)editie.

Onder andere Bruce Springsteen, Elbow, Depeche Mode, Placebo, De Staat, Keane, Anouk, Franz Ferdinand en Snow Patrol staan dit jaar op het programma. Pinkpop vindt dit jaar plaats van 30 mei tot en met 1 juni.

Ubisoft en Warner Bros. hebben interesse in Midway?

Begin dit jaar ging dan eindelijk het licht uit bij Midway. Het bedrijf verkeerde al langer in de financiële problemen en nu moest dan toch een faillissement worden aangevraagd. Het bedrijf had nog $173 miljoen op de balans staan, maar daartegen een schuldenlast van $337 miljoen. Momenteel kan Midway onder artikel 11 haar activiteiten nog gewoon doorzetten, maar nu het team achter Mortal Kombat dreigt te vertrekken zal dat ook niet lang door kunnen gaan. Toch lijkt er redding in zicht, niet minder dan drie bedrijven zouden de ontwikkelaar willen opkopen.

Zo zou Midway al weken in overleg zijn met Ubisoft en daarnaast zou de vice president van Warner Bros. onlangs nog bij Midway op bezoek gegaan zijn. Daarnaast zou een privé investeerder uit Chicago nog interesse hebben. Midway zelf weigert te reageren op deze geruchten, wat het dus voorlopig blijven. Volgens bronnen van Kotaku zou Warner Bros. op dit moment in ieder geval de grooste kandidaat voor de overname.


Mortal Kombat vs DC ging nog 3 miljoen keer over de toonbank

Mercedes stapt mogelijk uit Formule 1

Motorenfabrikant Mercedes stapt mogelijk uit de Formule 1. Redenen hiervoor zouden de economische crisis en de slechte seizoensstart van McLaren zijn. Daarbovenop is er het schandaal waarbij Lewis Hamilton in Australië tegen de wedstrijdleiding had moeten liegen van het team.

De FIA kan besluiten om naast de diskwalificatie van Hamilton in Melbourne McLaren-Mercedes nog meer straf op te leggen, omdat het als een zeer zwaar vergrijp wordt gezien. Daarom willen enkele Mercedesbazen in Stuttgart de positie van het merk in de autosport heroverwegen.

Een van de autosportbazen van Mercedes Norbert Haug wilde tegen GPWeek in Maleisië nog niets zeggen over te toekomst van het merk in de Formule 1. "Als u me vraagt of we de komende tien jaar blijven, kan ik daar echt geen antwoord op geven. Ik heb liever overwinningen dan de discussies die we nu voeren. We zijn absoluut ongelukkig met de situatie zoals die er nu is."

Mocht Mercedes uit de Formule 1 stappen, dan moet McLaren op zoek naar een nieuwe partner. Sinds 1995 zorgden de Duitse krachtbronnen al voor de voortstuwing van de auto's van het Britse team. Ook Force India en Brawn GP hebben een deal met Mercedes, waardoor ook zij mogelijk naar nieuwe motoren op zoek moeten gaan.

Vliegen, glijden en balanceren in Disney|Pixar's Up

THQ heeft een paar screenshots vrijgegeven van een aantal versies van de game Up. In deze screenshots krijgen we een beetje een idee van wat je allemaal mag gaan doen in de uiteindelijk game. Zaken als vliegen, vechten en de wat meer standaard platformelementen.

Up is in ontwikkeling voor de PC, PS2, PS3, PSP, X360, NDS, Wii en Mac.

Nintendo DS

Wii


PC



Up neemt ons, net als in de gelijknamige film van Disney/Pixar, mee op avontuur door Zuid-Amerika met Carl Fredricksen en zijn jonge sidekick Russell. Alle karakters uit de film zullen speelbaar zijn in singleplayer of in co-op. Je zult je een weg banen door de jungle, waarbij je menig gevaar zult moeten overkomen zoals gevaarlijke dieren en verraderlijke landschappen.

Sinaasappelwalm doet dansen

Discobezoekers die een sinaasappellucht ruiken, blijven langer, dansen meer en vinden de avond leuker. Pepermunt heeft ook een dansopwekkende werking, maar is minder goed voor de omzet.

Dat heeft industrieel ontwerper Dirk-Jan Oudshoorn van de Technische Universiteit Delft vastgesteld, zo bleek dinsdag. Hij onderzocht het effect van geuren op 850 bezoekers van discotheken in Delft, Leiden en Utrecht. Hij is intussen zijn eigen bedrijf Moodscent gestart, dat naar zijn zeggen gespecialiseerd is in 'geuroplossingen in de horeca.'

Brawn: "Ferrari en McLaren komen wel bij"

Ross Brawn is er van overtuigd dat zijn team Brawn GP binnenkort weer onder druk wordt gezet door de teams van Ferrari en McLaren. Jenson Button behaalde in de eerste twee races dit seizoen voor Brawn GP twee overwinningen, terwijl de twee grootmachten gezamenlijk nog maar één punt hebben.

Hoewel er mensen in de Formule 1 roepen dat het speelveld is veranderd, wil Brawn er niets van weten. Het is volgens hem nog geen indicatie voor de rest van het seizoen. Brawn denkt dat de voorsprong dit seizoen alleen maar is gekomen doordat enkele teams de focus al snel naar de 2009-auto hebben verlegd in plaats van de auto van 2008 te blijven doorontwikkelen.

"Het is een weerspiegeling van wat er de laatste twee jaren is gebeurd," aldus Brawn. "Met zulke grote reglementswijzigingen en een kampioenschap om voor te vechten, was het voor hen heel lastig om te zeggen 'we stoppen met de ontwikkeling van de auto voor dit jaar en geven alle aandacht aan de auto voor volgend jaar'."

"Voor ons was het niet eens een intelligente beslissing, het was heel simpel. We hadden geen goede auto, dus waarom er nog in investeren? Voor hen was de beslissing een stuk lastiger, maar ze zijn beide erg sterk en de bedrijven kunnen goede auto's bouwen, dus ze zullen er wel weer bij komen."

"Ze betalen de prijs voor het winnen van het kampioenschap in 2008. Normaal ontwikkel je een auto die als deze voor het kampioenschap meedoet, doorontwikkeld wordt voor het nieuwe seizoen, waardoor je geen tijd verliest," aldus de Brit.

"Maar alles wat ze vorig jaar gedaan hebben om het kampioenschap binnen te halen, kon na de laatste race in de vuilnisbak. We hebben nu nieuwe aerodynamicaregels en slicks, dus vrijwel alles wat ze aan het eind van het jaar gedaan hebben, kon wel weg."

PETA begint campagne in World of Warcraft

De dierenrechtenorganisatie PETA heeft weer een manier bedacht om gamers te betrekken bij de kruistochten tegen de kwade industrieën die dieren mishandelen. Ditmaal krijgen mensen in World of Warcraft de mogelijkheid om de strijd aan te binden met de boze mensen. Thrall weigerde namelijk om de jacht op babyzeehondjes te verbieden, ondanks dat de Alliance meerdere keren daarom heeft gevraagd, omdat Ogrimmar grof geld verdient aan het bont. Activisten van de Alliance mogen nu de strijd aan gaan met deze hordestrijders, want als je zeehondjes doodt ben je in dienst van de Lich King.

Dit alles is uiteraard een weergave van de Canadese zeehondenjacht en bedoeld als protest tegen de regering aldaar. Mocht je zin hebben om dit spektakel te bekijken of om er aan mee te doen, dan kun je zaterdag met je lvl 70+ character inloggen op de realm WhisperWind.

Lucille Werner gaat trouwen

TROS-presentatrice Lucille Werner stapt op zaterdag 6 juni in huwelijksbootje met haar vriend Servaas Snoeijers. Dat liet de presentatrice van programma’s als Lingo en de CAP Awards vandaag weten. De TROS-coryfee heeft vijf jaar een relatie met haar vriend en gaat trouwen in Nederhorst den Berg.

Werner is niet alleen bekend van haar tv-werk. Ze is vanaf 2006 ambassadrice van de belangenvereniging voor vrijwilligers, waarbij ze streeft naar meer bekendheid en aandacht voor het vrijwilligerswerk. Ze heeft ook de Lucille Werner Foundation in het leven geroepen. Deze beijvert zich voor een positieve beeldvorming van mensen met een handicap. Ze is ambassadrice van verscheidene organisaties die zich richten op integratie van mensen met een functiebeperking. Als gevolg van zuurstoftekort bij haar geboorte, heeft Werner zelf moeite met lopen.

Ook op het forum kun je over de bruiloft van Lucille meepraten.


Lucille Werner gaat trouwen  (foto: DAG)

Defensie-imams donderdag in dienst

De Nederlandse krijgsmacht heeft vanaf donderdag twee imams in dienst. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigde vandaag een bericht daarover in weekblad Vrij Nederland (VN).

Het gaat om Ali Eddaoudi en Souad Aydin. Zij zijn respectievelijk van Marokkaanse en Turkse origine. Eddaoudi werkte voorheen als geestelijk verzorger in de Koepelgevangenis in Breda. De afgelopen jaren verwierf hij bekendheid als publicist (lees hier enkele van zijn stukken). Aydin was tot voor kort verbonden aan de Fatih-moskee in Soest, die bestuurd wordt door de organisatie Milli Görüs, zo schrijft VN.

De twee islamitische geestelijk verzorgers (igv’s) hebben de afgelopen weken een opleiding gevolgd bij Defensie om mee te kunnen draaien in de krijgsmacht. Donderdag krijgen zij tijdens een besloten ceremonie op de Koninklijke Militaire Academie in Breda hun baret uitgereikt. De imams zijn als burger in dienst van Defensie, maar dragen wel een uniform, aldus de zegsman.

"Defensie is lang op zoek geweest naar imams. We zijn blij dat we er eindelijk twee hebben”, zei de voorlichter. Al in 2003 vond staatsecretaris Cees van der Knaap dat er igv’s moesten komen. Volgens de voorlichter konden de twee islamitische organisaties die de geestelijk verzorgers moesten voordragen, maar geen beslissing nemen. In 2008 besloot Defensie alleen het Contactorgaan Moslims en Overheid als 'officiële zendende instantie' te erkennen. De voordracht van Eddaoudi en Aydin was toen snel rond.

Bezoek ook eens het Defensieforum.

Doorrijden na ongeval: vrijspraak

Als automobilist ben je al snel schuldig aan het verlaten van de plaats ongeval. Zo ook een 28-jarige vrouw uit Dordrecht. Zij verzuimde na een ongeval om te vragen aan de fietsster die tegen haar auto was aangereden, hoe het met haar ging. Daarom eiste Justitie 250 euro boete tegen de Dordtse. 

In december vorig jaar reden de vrouw en een fietsster op de kruising van de Noordendijk en Noorderstraat toen er twijfel ontstond wie er als eerste zou gaan. De automobiliste nam hierop de voorrang die zij ook had. De fietsster had inmiddels ook besloten door te rijden en reed tegen de zijkant van de auto. 

De 28-jarige stapte vervolgens uit om te kijken of er schade aan de auto was en om naar de vrouw op de fiets te kijken. Deze was inmiddels verder gereden. Later deed zij echter aangifte tegen de automobiliste door middel van het kenteken omdat er een slag in haar wiel zat en ze zich 'als een muis waar overheen gereden was' voelde. 

L. Visser, officier van justitie, vindt dat de vrouw aan de fietsster had moeten vragen hoe het maar ging en dat ze zichzelf bekend had moeten maken. Zij was het daar niet mee eens: "Dat hoeft toch niet alleen van mij uit te gaan." waarop de rechter haar corrigeerde: `Dat moet wel degelijk van u uitgaan."

Het verlaten van de plaats van ongeval is alleen strafbaar wanneer iemand zeker weet, of redelijkerwijs kan vermoeden, dat er schade of letsel bij de tegenpartij is. Omdat de fietsster uit haar gedrag niet liet blijken schade of letsel te hebben, werd de automobiliste vrijgesproken.

Nintendo maakt zich geen zorgen over verkopen Wii

Het was afgelopen maand dan eindelijk zover, voor het eerst in zestien maanden wist de PlayStation 3 in Japan meer exemplaren te verkopen dan de Wii: 146.948 tegenover 99.335. Een verschil dat weinig voorstelt als je bedenkt dat de Wii nog steeds vijf miljoen keer meer verkocht is dan de PS3, maar het toont wel aan dat de Wii wat aan het teruglopen is in populariteit. Waar de verkopen van de PS3 toenamen ten opzicht van vorig jaar, namen die van de Wii met 63% af. Ondanks dat maakt Nintendo zich nergens zorgen over, het is pas het begin van het jaar en verkopen liggen altijd laag om deze tijd.

Volgens veel analisten is de reden dat de PS3 beter verkocht dat er een paar games op uitkwamen die niet op de Wii verschenen zoals Yakuza 3 en Resident Evil 5. Nintendo geeft ook toe dat recente titels als Wii Music niet zo goed verkopen als het bedrijf gehoopt had. Daar moet in het tweede halfjaar van 2009 verandering inkomen met nieuwe hardware en een sterke software line-up.

Ondanks dat de interesse in het nieuwe van de Wiimote wat lijkt weg te ebben zien analisten geen enkel probleem voor Nintendo. De fabricagekosten zouden sinds de launch bijna gehalveerd zijn en er is dus nog ruimte voor een flinke prijsdaling. Daarnaast zou Nintendo een goedkope variant kunnen lancering in landen waar de consument wat minder te besteden heeft.

Adriaanse weg bij RB Salzburg

De Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg gaat niet verder met trainer Co Adriaanse. De clubleiding maakte dat dinsdag bekend. Salzburg is koploper in de hoogste klasse van het Oostenrijkse voetbal.

Adriaanse heeft bij Salzburg een contract tot het einde van het lopende seizoen. Vorige zomer werd de Nederlander als opvolger van de Italiaan Giovanni Trapattoni aangesteld. "Er waren enkele zaken die een verlenging van het contract in de weg stonden”, liet technisch directeur Heinz Hochhauser van Red Bull Salzburg dinsdag weten.

Salzburg gaat momenteel met vijf punten voorsprong aan de leiding in de Oostenrijkse competitie. Huub Stevens werd eerder al genoemd als mogelijke opvolger van Adriaanse in Salzburg, waar ook de Nederlanders Barry Opdam en Robin Nelisse spelen.

Interview G. Schilling en Allesoversterrenkunde

Govert Schilling (1956) publiceert in binnen- en buitenland over ruimteonderzoek, het heelal, astronomie en nog veel meer. Tientallen boeken staan er inmiddels op zijn naam en in 2002 mocht hij een Eureka-oevreprijs in ontvangst nemen voor zijn bijdragen. In 2007 werd planatoïde 10986 naar Govert vernoemd.

2009 is het 'Internationaal jaar van de sterrenkunde' en met een compleet vernieuwde website hoopt Govert Schilling een bijdrage te kunnen leveren aan de popularisering van dit facinerende vakgebied.

FOK! zou FOK! natuurlijk niet zijn als we niet meer wilden weten over de mens achter Govert Schilling. We hebben de gelegenheid gehad om hem een aantal vragen te stellen, wat drijft hem en is het volgens hem mogelijk dat we niet alleen zijn in het heelal. Lees hier het gehele interview.

Voor meer astronomisch nieuws en weetjes kun je terecht op het forum 'De Elementen'.

Theo – het perfecte kind

Er zijn ouders die perfecte kinderen hebben, denken ze. De ettertjes die gaten in schuttingen trappen, aan elke katten-, honden- en meisjesstaart trekken die ze te pakken kunnen krijgen, belletje lellen, online pesten, euro’s op de rails leggen, leren hacken en zich vermaken met hun eerste breezersletjes, terwijl papa en mama ze beschermen met de nationaal ingeburgerde kreet: ‘dat doet mijn kind niet.’ En er zijn ouders die perfecte kinderen willen hebben.

Twentse ambassade op de Wallen

Een ambassade tussen de coffeeshops, dronken Engelse toeristen en hoeren? Binnenkort zou het zomaar waar kunnen zijn. Een aantal Twentse ondernemers ziet het wel zitten om een Twentse ambassade te openen op de Wallen in Amsterdam. Ze willen zich daar aan klanten presenteren en vergaderingen houden. Ook kunnen Twentenaren die in Amsterdam wonen er gezellig een biertje drinken.

De ondernemers willen het beeld dat veel mensen van de regio hebben graag bijstellen. Weg dus met de associatie met dronken boeren die al voor twaalf uur een beugelfles Grolsch opentrekken. Danny de Vries, een van de ondernemers die betrokken zijn bij het project, zegt dat mensen maar weinig over de regio weten. "Mensen verwarren de regio vaak met Drenthe of de Achterhoek. Twente is veel meer dan een paar dorpjes achteraf. Er is bijvoorbeeld hartstikke veel te doen op het gebied van kunst en cultuur, maar men associeert dat niet met Twente. Daarnaast is het ook vooral een innovatieve regio, met veel bedrijvigheid."

De Twentenaren vinden het dus nodig om zich in het westen te promoten. De ambassade moet de eigen identiteit tonen, maar vooral ook de bestaande vooroordelen ontkrachten. Interesse vanuit het bedrijfsleven is er genoeg, de organisatie heeft al tientallen reacties ontvangen. De bedrijven kunnen elkaar op deze manier versterken, is de verwachting. Ondernemers lopen makkelijk bij elkaar binnen, en hebben een geschikte plek om gasten te ontvangen.

Maak kennis met alle regio's van Nederland in het Stad & Streek forum.

Advocaat hoeft Ferguson niet

Dick Advocaat is niet van plan om Barry Ferguson naar Rusland te halen. De Daily Mirror meldde dat Zenit St. Petersburg interesse had in de diensten van de Schot, maar Advocaat zegt de speler niet nodig te hebben.

"Anatoli Timostsjoek doet het voortreffelijk op die positie," aldus de Haagse oefenmeester in Russische dienst. In het verleden haalde Advocaat wel de in Schotland in opspraak geraakte Fernando Ricksen naar Rusland en de media dachten dat hij dit met Ferguson ook zou gaan doen.

De Schot ging met Allan McGregor na de met 3-0 verloren interland tegen Nederland uit. Dit kwam hen op een straf te staan in de wedstrijd tegen IJsland te staan. Nadat ze op de reservebank gebaren hadden gemaakt tegen de pers konden beide spelers meteen vertrekken. Ook kwam hiermee hun interlandloopbaan ten einde.

Golf: De Vries debuteert als professional

Floris de Vries debuteert woensdag als profgolfer op de Hi5 Pro Tour op de Sojuela Golf Club La Rioja in Spanje. De 19-jarige Nederlander zal uitkomen voor Golf Team Holland.

"Het is zaak door het spelen van zo veel mogelijk wedstrijden het juiste ritme te pakken te krijgen," aldus De Vries die bij de amateurs zeer verdienstelijk speelde.

"Ik heb nu een paar jaar bijna alle grote amateurtoernooien gespeeld. Ik denk dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging." Dit zal hij doen op de EPD Tour die qua niveau onder de Europese en de Challenge Tour valt. Mocht hij bij de beste vijf golfers aan het eind van het seizoen zitten, dan promoveert hij naar de Challenge Tour.

"Ik denk dat er geen ruimte is voor het spelen van andere wedstrijden dan de EPD Tour. Die plaats bij de eerste vijf van de jaarranking is het allerbelangrijkste," aldus de speler uit Apeldoorn die voor dit seizoen een duidelijk doel heeft.

Het Golf Team Holland heeft als doel jong talent te begeleiden in het begin van hun golfcarrière. De spelers die nu in het team zitten en begeleiding krijgen zijn: Inder van Weerelt, Joost Luiten, Wil Besseling, Marjet van der Graaf, Richard Kind, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel.

Langeveld niet in Gent - Wevelgem

Sébastian Langeveld zal morgen niet starten in de wielerkoers Gent - Wevelgem. De renner uit de Rabobankploeg kampt met een buikgriep. Hierdoor is ook onzeker of de jonge renner zondag kan starten in Parijs - Roubaix.

Rick Flens zal Langeveld in de Belgische koers gaan vervangen. In de Ronde van Vlaanderen kwam Langeveld er zondag niet aan te pas en de Nederlander wilde deze week laten zien dat hij wel in vorm was. Daarvoor had hij met name 'De hel van het noorden' voor uitgekozen.

'Schumacher blunderde voor Ferrari in Sepang'

Michael Schumacher was aanwezig bij Ferrari tijdens het desastreus verlopen Grand Prix weekend in Maleisië. De Duitser zou volgens de geruchten verantwoordelijk zijn voor de falende tactiek van het Italiaanse team. Zijn manager Willi Weber ontkent dat echter in alle toonaarden.

In de kwalificatie in Sepang drong Felipe Massa door onoplettendheid niet door tot het tweede deel en in de race werden er op de auto van Kimi Räikkönen al regenbanden gemonteerd op het moment dat het nog droog was. De Fin verloor hiermee erg veel tijd. Op beide beslissingen zou Schumacher veel invloed gehad hebben.

De Britse krant The Times gaf Schumacher de schuld van het geblunder en de Duitser ontkrachtte dit zelf in Bild niet. "Daar kan ik geen antwoord op geven. Dat wordt intern besproken." Ook Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ging er niet verder op in. "Dit is iets wat we binnenskamers houden en niet naar buiten brengen."

Weber was in La Gazzetta dello Sport duidelijk over dat Schumacher niets met het geblunder te maken zou hebben. "De kritiek op Schumacher is volslagen idioot. Zijn contract met Ferrari eindigt aan het einde van het jaar en ik weet niet of dat verlengd wordt. Deze aanval op hem slaat nergens op. Hij kent het team en was in Maleisië, maar de beslissingen worden door de teamleiding genomen."

'Europese tour voor Britney Spears'

Britney Spears komt naar Europa, althans dat is wat vader Spears met de advocaten van Britney heeft overlegd. De vader van Britney is aangewezen als bewindvoerder van de zangeres. De Europese tour, evenals een Australische tour, is nog niet officiëel bevestigd door Britney zelf.

Waarschijnlijk heeft Britney zelf er niet veel over te zeggen, omdat alle zakelijke beslissingen lopen via haar vader. Dit is besloten nadat ze al voor de tweede keer is opgenomen in een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Het volgende overleg voor een tour is op 14 april, dus dan wordt bekend of Britney Europa onveilig gaat maken.

Neem ook een kijkje in ons MUZ-forum!

Bruyneel verdedigt Armstrong

Johan Bruyneel heeft het in L'Equipe opgenomen voor Lance Armstrong. De Amerikaanse wielrenner kwam in opspraak nadat hij ongepast gedrag zou hebben vertoond bij een dopingcontrole in Frankrijk.

"Die controleur sprak in het Engels, dat hij Lances 'urine, blood en hair' kwam onderzoeken. Ik vroeg de man om nadere uitleg en wat meer geduld. Enkele dagen eerder hadden wat mannen rond ons tijdelijke onderkomen rond gelopen, dat was merkwaardig. Toen zij zich voorstelden als functionarissen van de internationale wielerunie heb ik onmiddellijk de UCI gebeld en die zei, dat alles in orde was," aldus Bruyneel.

"Dat wilde ik ook aan die controleur meedelen maar die zat op dat moment te bellen. De man aan de andere kant van de lijn leek zich nogal op te winden en wilde de politie erbij halen. Daarop meldde de controleur, dat ik erbij was en dat het ok was."

Volgens Bruyneel is alles daarna op een gemoedelijke wijze verlopen. "Ik begrijp dan ook niet, dat ineens een dergelijk rapport opduikt over wangedrag van Armstrong. Ze moeten hem kennelijk altijd hebben."

Pet Shop Boys komen naar Amsterdam

De Pet Shop Boys komen naar ons land en wel naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. De Britten Neil Tennant en Chris Lowe komen op 22 juni naar de hoofdstad. Dat maakte Mojo Concerts vandaag bekend. De Pet Shop Boys zijn vooral bekend door hun wereldhit Always On My Mind.

Het duo begon met muziek maken in de jaren 80 met vooral elektronische beats. Twee weken geleden kwam het Britse duo met een nieuw album, genaamd Yes. De kaartverkoop voor het concert begint vrijdag.

Neem ook een kijkje in ons MUZ-forum!

De Pet Shop Boys met hun recente single Love Etc.

YouTube levert (nog steeds) niks op

Je zou verwachten dat een site die zo populair is als YouTube bakken met geld op zou leveren. Maar niks is minder waar. Volgens de Amerikaanse analist Spencer Wang kost de razend populaire website juist handen vol geld. 'Komend jaar zal Google, dat eigenaar is van YouTube, 470 miljoen dollar verliezen aan de website.'

Wang is een vooraanstaand analist bij Credit Suise. Volgens hem slaagt YouTube er niet in om voldoende advertenties te verkopen en zodoende een goede omzet te draaien. Momenteel lopen er campagnes op zo'n drie procent van de pagina's van YouTube. Dit levert de website weliswaar zo'n 240 miljoen dollar op, maar YouTube is dit geld net zo hard weer kwijt aan het inkopen van voldoende bandbreedte voor haar miljoenen bezoekers, en het afkopen van auteursrechten.

Google is sinds oktober 2006 eigenaar van YouTube. De zoekgigant kocht de videowebsite voor ruim 1.6 miljard dollar. De geruchten dat YouTube Google alleen maar geld zou kosten werden eind 2008 al bevestigd door Google-CEO Eric Schmidt, die in een interview met CNBC stelde dat YouTube 'mogelijk nog jaren verlies zou draaien'.

Toch leidt de uitbreidingsdrang van Google niet onder de slechte resultaten van YouTube. Google schijnt momenteel in de race te zijn om microblog-site Twitter over te nemen.


YouTube levert (nog steeds) niks op  (foto: DAG)

De Hond moet dokken aan klusjesman

Opiniepeiler Maurice de Hond is ook in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan Michaël de Jong - de zogeheten klusjesman in de Deventer moordzaak - en diens vriendin. De Jong spande in 2007 een civiele zaak aan tegen De Hond, omdat deze hem telkens publiekelijk aanwees als de dader in de geruchtmakende zaak.

De rechtbank vond deze uitlatingen eerder al onrechtmatig en veroordeelde De Hond tot het betalen van in totaal 90.000 euro smartengeld en 10.000 euro aan materiële schadevergoeding. Het hof heeft het inhoudelijke oordeel gehandhaafd, maar verlaagde het te betalen smartengeld tot in totaal 35.000 euro.

In 2007 diende de zaak ook al voor de strafrechter. De Hond kreeg toen een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd wegens smaad.


Maurice de Hond moet dokken aan klusjesman  (foto: DAG)

Mosley: "Zelfde motor in meerdere raceklasses"

FIA-president Max Mosley heeft een nieuw plan gelanceerd om de kosten van de autosport verder naar beneden te brengen. De Brit wil dat verschillende raceklasses van hetzelfde type motoren gebruik gaan maken.

Mosley maakte afgelopen weekend bij de door Sébastien Loeb gewonnen rally van Portugal zijn plannen bekend. "We kijken naar de mogelijkheden voor een 'wereldmotor', die in 2013 zou moeten worden ingevoerd. In de Formule 1 zouden we een turbo gebruiken en er komt een normale versie voor de lagere categorieën. In het wereldkampioenschap rally zouden we of een turbo of een standaardversie kunnen gebruiken. Maar dit plan staat nog in de kinderschoenen."

Eind vorig seizoen wilde Mosley al een standaardmotor invoeren in de Formule 1 en hij schreef daarvoor al een tender uit. De fabrikanten waren hierop tegen en uiteindelijk is het voorstel van tafel gegaan.

Maleisië wil andere starttijd, Ecclestone weigert

De organisatie van de Formule 1 Grand Prix in Maleisië wil kijken of het mogelijk is om de race volgend jaar eerder te laten starten. Zondag begon de race om 17:00 plaatselijke tijd en eindigde met een code rood wegens regenval. De organisatie wil dit volgend jaar voorkomen.

Datuk Mokhzani, voorzitter van het circuit in Sepang zei dat de starttijd wegens de grotere kans op regenval in Maleisië aangepast zou moeten worden. "We zullen er zeker naar kijken. We weten nog niet hoe laat de race volgend jaar precies van start zal gaan. We zullen onderzoeken of de starttijd veranderd moet worden."

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is tegenstander van het eerder op de dag houden van de race in Maleisië. "Ik zie niet in wat er mis is met deze starttijd. Als we de race om 14.00 uur waren gestart, dan zou het namelijk ook gewoon hebben geregend," aldus de Brit die van de race in een eerder stadium nog een avondrace had willen maken.

Bewaarplicht internetverkeer Europa van start

Alle Europese internetproviders zijn sinds gisteren verplicht om gegevens over de communicatie via internet op te slaan. Het gaat om zaken als tijdstip, tijdsduur en deelnemers aan een conversatie. De gegevens moeten minimaal een jaar bewaard blijven. Ze kunnen door de autoriteiten opgevraagd worden, in geval van een onderzoek naar een verdachte. Hiervoor is dan wel gerechtelijke toestemming nodig.

Tegenstanders van de bewaarplicht stellen dat dit een groot gevaar voor Europese burgers is. De bewaarplicht kan verstrekkende gevolgen hebben. De Europese beleidsmakers hebben het voorstel door de stemming gekregen door de wet op te rekken. "Door te zeggen dat het om een commerciële, in plaats van een justitiële aangelegenheid ging, was een eenvoudige stemming voldoende, in tegenstelling tot justitiële zaken, waar een unanieme uitslag van de stemming voor vereist is", zegt Jim Killock van de Open Rights Group.

Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken is de bewaarplicht van groot belang, omdat publieke en nationale veiligheid prioriteiten van de overheid zijn. De opslag van de communicatiegegevens zou essentieel zijn in de strijd tegen misdaad en terrorisme.

Met dank aan Pjet voor de submit.

Op ons forum is meer te vinden over computers en internet in Digital Corner.

Krajicek naar tweede ronde Torhout

Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde van het ITF-toernooi van Torhout bereikt. Krajicek versloeg knap de als zesde geplaatste Urszula Radwanska in drie sets: 7-6(5), 6-7(5) en 6-2.

Krajicek, de nummer 154 van de wereld, kwam in de eerste set een break voor, maar wist die voorsprong niet succesvol te verdedigen. De eerste tie-break werd vervolgens gewonnen door drie punten op rij.

In de tweede set kwam de 18-jarige Poolse twee keer op een break voorsprong, maar Krajicek wist net op tijd terug te komen om een tie-break te forceren. Deze ging echter wel verloren, zodat een derde set de beslissing zou moeten brengen. In de derde set was een dubbele break voor de Kleine Kraai genoeg om de winst binnen te halen.

In de tweede ronde moet Krajicek het opnemen tegen Aravane Rezai. De Française, die met een wildcard het toernooi binnenkwam, versloeg de Kazachstaanse Yaroslava Shvedova met indrukwekkende cijfers: 6-2 en 6-0.

'FEMA-concentratiekampen debunked'

Een van de grootste conspiracytheoriën zou zijn debunked door het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Popular Mechanics en het Fox News-programma The Glenn Beck Program. Het betreft zogeheten FEMA-camps, concentratiekampen die in Amerika zouden zijn opgericht om Amerikaanse burgers in op te sluiten in tijden van crisis.

FEMA staat voor Federal Emergency Management Agency, de Amerikaanse rampenbestrijdingsorganisatie, onder andere bekend wegens het heldhaftige optreden tijdens orkaan Katrina in 2005.

 
Op Youtube staan verschillende video's waarbij deze FEMA-camps te zien zouden zijn. Het meest populaire filmpje, met meer dan één miljoen hits, blijkt uit 1995 te dateren. Popular Mechanics onderzocht het betreffende kamp en kwam tot de ontdekking dat het kamp een repareerfaciliteit voor treinen van Amtrak is. Amtrak, staande voor National Railroad Passenger Corporation, is de nationale spoorwegmaatschappij voor passagiersvervoer in de VS.
 
De stem onder het filmpje zou van Linda Thompson zijn, een notoire conspiracy-aanhanger. Popular Mechanics komt dan ook tot de conclusie dat het geen concentratiekampen zijn.
 

Michael Jordan in Hall of Fame

Eindelijk is het dan zover, gisteren werd bekend gemaakt dat Michael Jordan een plek zal krijgen in de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Officieel zal Jordan in september toetreden in de Hall of Fame.

Air Jordan, volgens velen de beste basketballer aller tijden, scoorde in vijftien jaar 32.292 punten namens de Chicago Bulls en de Washington Wizards. Alleen Kareem Abdul-Jabbar en Karl Malone scoorden meer punten gedurende hun carrière.

De zesvoudig NBA-kampioen Jordan is niet de enige speler die toegevoegd wordt aan de Hall of Fame, ook John Stockton en David Robinson treden toe. Deze drie basketballers wonnen in 1992 met het Dream Team goud op de Olympische Spelen in Barcelona.

Arnautovic gewild in Serie A

Marko Arnautovic mag zich in de belangstelling verheugen van een reeks clubs uit Zuid-Europa. AS Roma en Genoa hebben interesse in de spits van FC Twente.

Naar verluidt hebben beide teams al concrete interesse in de Oostenrijker, die afgelopen zomer nog dicht bij een transfer naar Feyenoord was. FC Twente kan een flinke transfersom vragen, aangezien Arnautovic nog een contract heeft tot 2011.

Dit seizoen maakte Arnautovic, vooral als rechtsbuiten, al twaalf doelpunten voor FC Twente. Ook debuteerde hij vorig jaar in de nationale ploeg van Oostenrijk.

Genoa en AS Roma staan momenteel vierde en zesde in de Italiaanse Serie A en maken, net als FC Twente, nog volop kans op deelname aan de Champions League.

Neem een kijkje naar het concept van Dawn of War II

Om een uitgever over te halen om geld te geven zodat een spel gemaakt kan worden maken developers vaak pre-visualisaties, waarmee duidelijk moet worden hoe het spel eruit zal zien en hoe het ongeveer zal spelen.

Nu heeft Relic, de developer van Warhammer 40.000: Dawn of War II, hun pre-visualisatie vrijgegeven, zodat we kunnen zien hoe zij de game in gedachten hadden nog voordat ze eraan begonnen waren. Verschillen die we zien zijn vliegende units, een wat enthousiastere physisc-engine en het realtime gebruik van gevonden wargear (in tegenstelling tot het volledige spel, waarin je alleen tussen de missies door kan veranderen). Let wel, dit zijn dus geen echte gameplaybeelden, dit is compleet met de hand gemaakt door de jongens en meisjes bij Relic.

Lees voor meer informatie over Warhammer 40.000: Dawn of War II onze review.

Aanslag op Obama verijdeld

In Turkije is een aanslag op de Amerikaanse president verijdeld. De Turkse politie meldde dat ze vorige week een man van Syrische origine heeft opgepakt, die van plan was Barack Obama te vermoorden.

De gearresteerde man was in het bezit van een perskaart van Al-Jazeera, maar er bestaat onduidelijkheid over de authenticiteit van deze kaart. De zender ontkent de inwoner van Istanbul in dienst te hebben. Volgens CNN is de verdachte, die toegegeven zou hebben dat hij samen met handlangers van plan was Obama neer te steken, na enkele uren alweer vrijgelaten omdat hij psychisch verward zou zijn en geen gevaar zou vormen.

Hoewel de man in kwestie volgens Amerikaanse veiligheidsdiensten niet in de gelegenheid is gekomen om zijn plannen uit te voeren en dus "niet voor gevaar heeft gezorgd", liet men weten de zaak "zeer ernstig" op te nemen. Amerikaanse presidenten zijn geregeld doelwit van bedreiging, zo voegden de veiligheidsinstanties daaraan toe.

Barack Obama is tot vandaag in Turkije om de onderlinge band te verbeteren en spreekt vandaag met enkele religieuze leiders.

Geboren tussen autostoel en dashboard

Meestal duren bevallingen wel iets langer dan ongeveer tien minuten. Annelies Plevier en Casper Arink uit Dordrecht hadden ook liever gehad dat hun dochter Esmée op een normale manier geboren werd. Hun dochter werd namelijk afgelopen vrijdag om zes minuten over acht in de avond geboren. In de auto tussen het dashboard en de autostoel wel te verstaan. 

Hoewel Annelies al twee dagen over tijd was, wees niets erop dat ze snel zou bevallen. Terwijl Casper thuis kwam rond half zeven en Annelies de aardappelen op het vuur zette braken de vliezen. Zonder zich een moment te bedenken werd de verloskundige gebeld. Casper: "Jetske kwam direct. Annelies bleek al zoveel ontsluiting te hebben dat we besloten direct door te rijden naar het ziekenhuis."

Onderweg naar het Albert Schweitzer ziekenhuis, op de Cravensteinstraat ter hoogte van de Herradesstraat schreeuwde Annelies dat ze het niet zou redden, ze moest 'nu' bevallen. Toen buurtbewoners haar geschreeuw hoorden dachten ze dat er een ongeluk gebeurd was. Een bevalling in een auto is veel interessanter en met een deken voor de ramen kon uiteindelijk voorkomen worden dat de hele buurt de bevalling live kon meemaken. 

Esmée werd om 20:06 uur geboren, 55 centimeter lang en 3850 gram zwaar. Ze is kerngezond. Het hele gezin inclusief de verloskundige werd onder escorte van motoragenten naar het ziekenhuis gebracht. Jetske Vocke, de verloskundige, vertelt: "Je moet improviseren, op zo’n situatie kun je niet trainen. Ik heb het in mijn 25-jarige carrière twee keer eerder meegemaakt. Zelfs een keer in mijn eigen auto. Maar als zulke bevallingen goed gaan, zijn het de krenten in de pap."

Ilse DeLange komt met clubtour

Wegens het grote succes van haar album 'The Great Escape' en uitverkochte optredens in Ahoy van vorige maand start Ilse in november een korte clubtour. Dat maakte het management van de zangeres vandaag bekend. November dit jaar zal zij met haar band zes grote clubs door heel Nederland aandoen met een show waarin onder andere 'Incredible' en 'The Great Escape' centraal staan.

Ze zal onder andere in Utrecht, Den Haag, Groningen en Amsterdam komen. De zangeres kijkt erg uit naar de tour: "Voor mij is 2009 nu al een fantastisch jaar. Ik vind het geweldig dat ik dit jaar mag afsluiten met een tour langs deze mooie clubzalen." De kaartverkoop start aanstaande zaterdag.

'Alderweireld tot 2014 Ajacied'

Toby Alderweireld staat op het punt tot medio 2014 bij te tekenen bij Ajax, zo meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. De 20-jarige verdediger maakt sinds dit seizoen deel uit van de A-selectie van de Amsterdammers.

Momenteel loopt het contract van Alderweireld bij Ajax aan het einde van volgend seizoen af. De Belg werd ooit uit de jeugdopleiding van Germinal Beerschot Antwerpen weggeplukt en kwam dit seizoen vijf keer in actie voor de ploeg van Marco van Basten. Opvallend genoeg gaf Alderweireld al drie keer acte de presence in de UEFA Cup en verscheen hij in de Eredivisie pas twee keer binnen de lijnen.

Afellay: "Vertrek Aissati doodzonde"

Jarenlang waren ze bijna onafscheidelijk bij PSV: Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati. Laatstgenoemde vertrok afgelopen zomer echter naar Ajax, een transfer die Afellay nog altijd betreurt.

Tegenover Sportweek betitelt de middenvelder van PSV het vertrek van zijn maatje Aissati als 'doodzonde'. "Ismaïl is gewoon een fantastische speler. Als je ziet hoe hij zich nu weer profileert bij Ajax na zo'n lange afwezigheid, dan heb ik daar veel bewondering voor. Hij heeft zich van heel ver moeten terugvechten. Maar kwaliteit komt altijd bovendrijven. En Issy ontwikkelt zich nog steeds. Het getuigt van mentaliteit dat hij dit niveau nu al haalt. En hij wordt alleen maar fitter en sterker, dat belooft echt veel voor de toekomst."

In Eindhoven kwam Aissati ondanks zijn talent nauwelijks aan de bak, waarna de speler zelf op een breuk aanstuurde. Afellay hierover: "Ik ben van mening dat iemand met zijn kwaliteiten altijd zal spelen, bij welke club dan ook. Aissati heeft echt alles, hij kan scoren, hij kan doelpunten voorbereiden, hij heeft een groot loopvermogen. Hij is niet zo sterk zeg je, pfff… Vergis je daar niet in. Het is een potig mannetje, hoor. Je moet echt niet per ongeluk tegen hem oplopen."

"Ik ben enorm blij dat hij het nu zo goed doet bij Ajax. Nee, ik ben niet verrast, integendeel zelfs. Dit doet alleen maar verlangen naar meer. En voor hem zelf is het extra mooi dat hij alle critici de mond heeft gesnoerd. Zo zie je ook een beetje hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Het is allemaal erg betrekkelijk. De ene dag ben je een held, de andere dag kan je er niks meer van. Daar moet je als jonge speler zelf een weg in vinden."

Blanka maakt cameo in Flock trailer

Developers vinden het vaak leuk om karakters van andere games in hun eigen game te stoppen om daarmee vaak wat ongein uit te halen. Zo ook in Flock! waarin Blanka uit Street Fighter te zien is als veredeld rotsblok, waardoor we hem kunnen gebruiken om niet alleen hekjes open te beuken maar ook om schapen doodsbang mee te maken.

In FLOCK! bestuur je een UFO met de taak om kuddedieren naar je moederschip te lokken. Zorg ervoor dat je obstakels ontwijkt en het temperament van de beestjes onder controle houdt zodat ze niet weglopen van waar ze naartoe moeten. Zorg dat je de kudde binnen de tijd naar het moederschip lokt en ontdek verborgen bonussen. Flock wordt 9 april verwacht op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Zwagerman schrijft Boekenweekgeschenk

De Boekenweek draait volgend jaar, bij de 75ste editie, om het thema 'jong'. De stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft schrijver Joost Zwagerman ingehuurd om het geschenk te schrijven. Dat boekje ontvangt iedereen die in de Boekenweek minimaal 11,50 aan boeken besteedt.

Zwagerman, zelf overigens 45, is bekend van romans als Gimmick!, De Buitenvrouw en Vals Licht. Zijn laatste roman dateert van 2003 (Chaos en Rumoer). Tegenwoordig publiceert hij veelal essays.

De jubileumeditie van de Boekenweek wordt in 2010 gehouden van 10 tot en met 20 maart. Het motto is 'Titaantjes - Opgroeien in de letteren', ontleend aan het gelijknamige verhaal van Nescio uit 1918.

Met dank aan DaMart voor de submit.

Ook in het forum Theater, Taal & Kunst wordt aandacht besteed aan de boekenweek.

BioWare van plan om Dragon Age DLC beter aan te pakken

BioWare heeft nogal wat kritiek gekregen op hun enige DLC pakket voor Mass Effect, Bring Down the Sky. Ondanks dat het wel een leuk pakketje was duurde het erg lang voor deze op de markt was, was het vooral meer van hetzelfde en kon je de DLC niet spelen als je het spel al uitgespeeld had.

BioWare is dan ook nu al aan het nadenken over de DLC voor Dragon Age en is van plan om twee jaar lang spelers te voorzien van nieuwe DLC. Volgens Greg Zeschuk van BioWare is er nu al een team bezig met de DLC en zal er voornamelijk gekeken worden naar of de DLC wel een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Videogamers zijn volgens Zeschuk namelijk zeer slimme consumenten die niet voor het lapje te houden zijn.

You have to remember that video game consumers are some of the smartest, most connected people on the planet. You can’t trick them with anything, so don’t even try. I don’t think it’s so much as to trick them, as it is the strategy behind it has to be fully thought out.

[...]

The key is to make players feel like they’re getting good value, and if you have to pay something extra for it, they should feel like they’re getting something that really enhances the experience. A brand new adventure or something that makes the whole game look cool.

Dragon Age: Origins heeft nog geen definitieve releasedatum, maar wordt eind dit jaar verwacht op de PC.

Man snijdt neus van echtgenote af

Een Pakistaanse vrouw zal het voortaan zonder neus moeten stellen, omdat haar man het reukorgaan in een boze bui heeft afgesneden. De echtgenoot vermoedde dat ze vreemdging.

Jalnar Mamdani gebruikte een scherp voorwerp om het gezicht van zijn vrouw Aisa te bewerken. Vervolgens nam hij hun twee kinderen mee en sloeg hij op de vlucht.

De politie is momenteel nog naar de dader en zijn kinderen op zoek. In een ziekenhuis in het zuiden van Pakistan wordt ondertussen alles in werk gesteld om het gezicht van de mishandelde vrouw te redden.

Jaloerse varkensboer vergiftigt melk

Een jaloers varkensboer uit het West-Vlaamse Wingene wordt ervan verdacht een grote hoeveelheid melk van zijn buurman te hebben besmet met antibiotica. Dit meldt de Vlaamse krant De Standaard vandaag.

De varkensboer was jaloers op de melkveehouder van de naastgelegen boerderij, omdat deze een relatie was begonnen met zijn vrouw. De varkensboer zinde vervolgens op wraak en zou een flinke hoeveelheid antibiotica in de melktank van zijn rivaal hebben gekieperd. Deze vergiftigde melk besmette in de fabriek vervolgens nog veel meer melk waardoor de schadepost voor zuivelbedrijf Campina behoorlijk opliep.

Het gerecht in Brugge heeft ernstige aanwijzingen dat de varkensboer achter de vergiftiging zit. De man hangt een claim van een miljoen boven het hoofd. Zelf ontkent de jaloerse boer echter elke betrokkenheid bij het voorval.

2 nieuwe Crichtonboeken na zijn dood

Er komen nog twee boeken uit van de vorig jaar overleden schrijver Michael Crichton. De bedenker van Jurassic Park en E.R. stierf na een lang ziekbed aan kanker.

Voor zijn dood schreef hij echter nog twee boeken. Een ervan gaat over piraten en komt in november uit. Het tweede boek was voor 2/3e af en er wordt gezocht naar een ghostwriter die het boek kan afmaken. Dit jaar verschijnt ook een remake van zijn filmregiedebuut Westworld uit 1972.


Schoonbroer onthoofd voor negentig dollar

In het zuiden van Egypte, in de plaats Nag Hamadi, is een man onthoofd door zijn eigen zwager. Het slachtoffer was een arts van Egyptisch-Zweedse afkomst en zou er financieel niet slecht bij zitten.

De dader, zijn zwager, en een handlanger waren er van overtuigd dat er negentigduizend dollar bij het slachtoffer in huis zou liggen. Zij drongen op 29 maart de woning van de arts binnen en onthoofdden hem, achteraf bleek dat het slachtoffer slechts negentig dollar in huis had.

Inmiddels zou de dader een bekentenis hebben afgelegd tegenover de politie.

Knappe zege voor Noom in Cairo

Orla Noom heeft gisterenavond op de On The Run Heliopolis Open 2009 een knappe overwinning geboekt op de Hongkongse Joey Chan.

In de openingsronde van de On The Run Heliopolis Open 2009 in het Egyptische Cairo, gevuld met een totale prijzenpot van circa vijftienduizend euro, moest de 23-jarige squashster alleen de derde game laten aan het grote Aziatische talent die de laatste tijd goed in vorm is. In de overige drie games domineerde Noom echter de partij, waardoor de overwinning van de als zevende geplaatste Nederlandse nimmer in gevaar kwam. Het werd 11-7, 11-6, 1-11, 11-5.

De mondiale nummer veertig moet het nu opnemen tegen topfavoriete Rachael Grinham. De Australische nummer drie van de wereld was in de eerste ronde eveneens in vier games (11-4, 9-11, 11-6, 11-6) te sterk voor Dipika Pallikal uit India.

Boek: Susan Bakos - De seksbijbel voor vrouwen

Er zijn over bepaalde onderwerpen echt genoeg boeken. Seks en de bijbel zijn daar beide goede voorbeelden van. Van de gecombineerde soort, de seksbijbel, kijken we ook niet meer op. En anno 2009 is het ook niet meer heel bijzonder om met een Seksbijbel voor vrouwen te komen. De New Yorkse sexpert Susan Crain Bakos besloot dat het nodig was en voegde deze titel toe aan haar indrukwekkende seks-teksten-carrière. Bakos schreef niet alleen een dozijn boeken over seks (waaronder de oorspronkelijke Seksbijbel), maar publiceert wereldwijd artikelen en blogt zich ongans.

Muziekindustrie blij met nieuwe prijsbeleid iTunes

De muziekindustrie en Apple gaan ervan uit dat het nieuwe prijsbeleid in de iTunes Store zorgt voor een stijging van de omzet. De prijs van muzieknummers wordt namelijk afhankelijk van de populariteit van het nummer of de artiest.

Met het nieuwe prijsbeleid kan een nummer 69 dollarcent, 99 dollarcent of 1 dollar en 29 cent kosten. Voorheen was de prijs van elk los nummer 99 dollarcent. Deze enkele prijs voor alle nummers zat de muziekindustrie nogal in de weg. De muziekbedrijven willen dat Apple verschillende tarieven voor bepaalde nummers in gaat stellen omdat in de ogen van consumenten niet alle nummers evenveel waard zijn. De muziekindustrie krijgt nu (na jaren) eindelijk haar zin. Het merendeel van de losse nummers in de iTunes Store blijft 99 dollarcent kosten. Maar de prijs van populaire nummers wordt verhoogd naar 1 dollar en 29 cent. De oudere muzieknummers zullen goedkoper worden: die gaan naar 69 dollarcent.

De muziekindustrie denkt dat een prijsverhoging van 30 cent voor de meeste consumenten geen probleem zal zijn. Maar de muziekindustrie is desondanks toch angstig voor de reactie van consumenten op de prijsverhoging. Om te voorkomen dat consumenten massaal in de war raken, verdedigt de muziekindustrie zich nu al met het argument dat voor elk nummer dat duurder wordt er tien oude nummers goedkoper worden. Tevens zegt de muziekindustrie dat consumenten ook baat hebben bij het flexibele prijsbeleid omdat met de extra omzet die het oplevert muziekbedrijven nieuwe digitale producten kunnen ontwikkelen. Een consument krijgt bijvoorbeeld bij een nummer dat 1 dollar en 29 cent kost ook een ringtone en de bijbehorende clip.

Doden door schietpartij Duitse rechtbank

Bij een schietpartij in een rechtbank in de Duitse stad Landshut zijn zeker twee mensen doodgeschoten en meerdere verwond. De dader zou volgens de politie niet meer leven. Er bestaat onduidelijkheid over waar de schietpartij zich precies heeft voorgedaan in het gebouw.

Volgens een rechtbankwoordvoerder vond de schietpartij plaats voor een rechtszaal. Politiewoordvoerder Thomas Plößl zegt echter dat er in de zaal zelf is geschoten.

Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar verschillende media melden dat het vermoedelijk om een erfzaak gaat. Een vrouwelijk slachtoffer en de dader waren volgens de rechtbankwoordvoerder familie van elkaar.

Nieuwe shooter Close Range binnenkort verkrijgbaar

Het FPS-genre wordt steeds drukker en met de release van Close Range wordt het er niet rustiger op. In Close Range is het de bedoeling om zoveel mogelijk mensen in het gezicht te schieten. Je krijgt hierbij volledige vrijheid om te kiezen in welk deel van het gezicht en met welk wapen je ze afschiet. Bekijk de reportage over de game hieronder:



Mocht het filmpje niet werken, dan kun je ook hier klikken.

Het is niet bekend of en wanneer de game in Europa zal verschijnen.

Gay Pride: vol is vol

Wie zich nog wil aanmelden voor de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam heeft pech. De organisatie kreeg de afgelopen tijd meer dan honderd aanmeldingen. In de hoofdstedelijke grachten is plek voor maximaal tachtig vaartuigen. De inschrijving was niet eerder zo snel vol, aldus organisator Pro Gay.

Vorig jaar meldden zich ook meer deelnemers aan dan het beschikbaar aantal plekken. "Daarom hebben we dit jaar gewerkt met maximale aantallen boten per categorie om iedereen een kans te geven deel te nemen", zei bestuurslid Hugo Braakhuis. Hij liet weten dat Pro Gay overdonderd is door de animo.

Volgens de organisatie is het niet mogelijk meer dan tachtig boten te laten meevaren. "De grachten zijn niet van elastiek en nu zit er al vier uur tussen de eerste en laatste boot", meent Braakhuis.

Pro Gay wil volgend jaar overgaan op loting bij de inschrijving. Deelnemers die dit jaar niet van de partij kunnen zijn, maken daarbij drie keer zoveel kans op een plek in de Gay Pride. Ook boten die dit jaar voldoende punten scoren voor creativiteit, aankleding en gay-uitstraling hebben een streepje voor.

 


Gay Pride: vol is vol  (foto: DAG)

Pechtold: Nee tegen Wilders

D66 is niet van plan na de volgende Kamerverkiezingen met de PVV van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Pechtold spuide deze mening in politiek café Libertijn in Amsterdam. Hij reageerde hiermee op de uitspraken van VVD-leider Mark Rutte die dat zondag niet uitsloot.

Pechtold werd door Rutte zijn uitspraken gemotiveerd kleur te bekennen. De D66-leider is van mening dat Wilders de maatschappij elementair aan het ontwrichten is en vindt het een ramp voor het land dat men gelooft dat Wilders oplossingen biedt. Pechtold: 'Dit is een man die wil dat we in bepaalde gevallen op de knieën richten van stadionbezoekers. Ik wil niet met een xenofoob en extremist in een kabinet zitten'. D66 staat in de laatste peilingen op 17 zetels, de PVV staat momenteel op 32 zetels.

Nederlander gedood door olifant

Een Nederlandse toerist is vanochtend in India doodgetrapt door een wilde olifant. De man was op reis in Kaziranga National Park en werd daar onder de voet gelopen door het beest.

De dood van de man is nog niet bevestigd door het ministerie van Buitenlandse zaken, maar volgens de directeur van het park betreft het een 60-jarige man. Hij zou onder leiding van een gids met acht medereizigers zeldzame apen en vogels aan het bekijken zijn geweest.

Bij de groep liepen tevens enkele gewapende bewakers die op de olifant hebben geschoten. Het is niet bekend of de olifant gewond is geraakt.

AZ-belgen: "Goed mis bij België"

AZ is dit seizoen een oase van rust en is positief voor de Belgische spelers van de club, die het verschil met de omstandigheden bij de Rode Duivels schrijnend vinden. Gill Swerts, Sebastien Pocognoli en Maarten Martens komen als ze zich bij de Rode Duivels melden van de hemel in de hel.

Sebastien Pocognoli werd in de Belgische pers recent zelfs gekraakt door Stijn Stijnen, die zei dat de linksback na de tweede pandoering tegen Bosnië-Herzegovina had lopen lachen in de kleedkamer. De Franstalige speler zou daarbij zelfs neus aan neus hebben gestaan met Timmy Simons van PSV. "Klopt niets van", zei de AZ-Belg. "Maar als ze zo in de pers beginnen te praten, is er iets niet goed. Ik heb wel wat afkeurende gebaren gemaakt naar onze keeper."

De linksback trekt een harde conclusie en laat, net als ploeggenoot Maarten Martens, blijken dat het bij de Duivels behoorlijk mis is. Hij zegt: "Bij ons nationaal team is de cohesie niet goed, waar dat bij AZ juist wel het geval is. Dit zou in Alkmaar nooit gebeuren. Akkefietjes horen in de kleedkamer te blijven. Wij zijn bij AZ één groep, met een geweldige beleving. Daarom heb ik hier ook nooit problemen. En als speler presteer je nu eenmaal beter als je vertrouwen hebt in de groep waar je mee werkt. In Nederland is de mentaliteit heel anders dan in België. Het probleem is: bij de Rode Duivels wil niet iedereen voor iedereen werken."

Ook Maarten Martens voelt zich niet erg thuis bij de nationale ploeg. Vorige week moest hij beide duels met Bosnië zelfs vanaf de tribune bekijken, terwijl hij topfit was. "Bizar? Ja, bizar kun je het inderdaad wel noemen. Telkens heb ik het gevoel, dat ik in een andere wereld ben beland als ik naar mijn vaderland terugreis."

"Toen ik in Bosnië doorhad dat ik er weer naast kwam te staan, ben ik me meteen gaan focussen op de wedstrijd van AZ. Hier heb je een goede visie en duidelijkheid en ik ben een speler die dat nodig heeft. Jammer, dat het zo moet lopen in ons vaderland", aldus de technische middenvelder, die bij AZ onomstreden is.

Gesink wil aanval in Baskenland zoeken

Wielrenner Robert Gesink wil in de komende dagen in de Ronde van het Baskenland de aanval zoeken. De Rabo-renner eindigde in de eerste etappe in de kopgroep op een achttiende plaats, maar wil voor de prijzen gaan in Spanje.

"Komende dagen moet ik in de finale maar eens vaker naar voren rijden om dat gruwelijke sprintvermogen van mij eens in de strijd te gooien", zegt Robert Gesink op zijn eigen site na de door Luis Leon Sanchez gewonnen eerste etappe.

De Euskatel-ploeg reed in Baskenland het peloton aan gort door in de afdaling en op het vlakke deel voor de laatste beklimming flink door te trekken. "Daardoor begonnen we met een kleine groep netjes van voren aan de slotmuur", aldus Gesink die blij met het werk van de Basken was.

"De eerste meters was het nog een hels karwei om de parkerende oranjemannetjes van Euskatel, die hard op kop hadden gereden te ontwijken. Maar later, lekker op gang gekomen kwamen we met een select gezelschap boven en dat gaf toch een goed gevoel. Op de laatste vier vlakke kilometers kwam zelfs de tweede groep nog terug aansluiten wat natuurlijk wel jammer was maar dan hadden we maar harder door moeten rijden."

Weer fikse tegenslag voor Haase

Robin Haase heeft weer een flinke tegenslag in het herstel na zijn knieblessure te verduren gekregen. Zijn knie, waaraan hij 16 juli geopereerd werd, zit namelijk weer vol met vocht.

Haase slikte de afgelopen vijf weken ontstekingsremmers en dat leek zijn vruchten af te werpen. "De afgelopen drie weken deed ik weer volop krachttraining en veel oefeningen en heb ik met de jongens zelfs al wat punten gespeeld", aldus Haase. "Ik dacht nog 'het gaat eindelijk goed', maar vorige week voelde ik me wat verkouden en prompt reageerde die knie. Het was eerst een druppeltje, dat verdween weer, maar nu zit de knie echt vol met vocht."

Vorig jaar april was Haase nog de beste Nederlander met zijn 58e positie op de wereldranglijst. Afgelopen jaar is hij door zijn knieblessure afgezakt naar de 324e plek. Bij zijn rentree mag Haase acht toernooien gebruik maken van zijn protected ranking.

Eurlings schuift km-heffing op lange baan

De kilometerheffing wordt voorlopig niet ingevoerd, zo liet minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) gisterenavond in een brief weten. Volgens het regeerakkoord zou de heffing vóór 2011 worden ingevoerd, maar dat plan is nu van de baan. De coalitiepartijen PvdA en CU willen dat voor de verkiezingen minstens de vrachtwagens per km gaan betalen.

Als argument voor zijn beslissing, voert Eurlings aan dat de risico's te groot zijn. Hij vindt dat hij hiermee een belofte heeft ingelost: "Zorgvuldigheid boven snelheid". Daarom wordt in zijn termijn de kilometerheffing niet ingevoerd.

De oppositie is niet tevreden met de beslissing. De VVD-Kamerlid Aptroot noemt de brief laf. "De minister heeft steeds een grote mond gehad, hij heeft nooit naar waarschuwingen geluisterd. Nu durft hij de heffing niet in te voeren. Laf. Slappe knieën."

SP-Kamerlid Roemer zag het al aankomen. "Het CDA heeft de kilometerheffing nooit gewild. Ze riepen in de vorige kabinetsperiode: eerst rijden, dan beprijzen." Het SP is tegen de heffing omdat het volgens hen 'elitebelasting' zou zijn.

De andere aanvankelijke voorstander van de kilometerheffing, GroenLinkser Vendrik, noemt het een klap in het gezicht van milieuminister Cramer (PvdA). De prijs zou worden bepaald naar milieukenmerken van de auto. "Eurlings heeft eerst de luchtvaart gered met het afschaffen van de vliegtaks, en nu dit. Dat is niet goed voor het milieu."

Meisje (13) dood door aanrijding

Een 13-jarig meisje uit de Brabantse plaats Schaijk is vanochtend verongelukt, nadat ze op een kruising in botsing kwam met een auto. Het meisje fietste rond half acht naar school, maar verleende op een kruising geen voorrang aan een auto die bestuurd werd door een 39-jarige man uit Schaijk.

Een traumahelikopter rukte uit, maar de hulpverleners konden het meisje niet meer redden. Ze is ter plaatse aan haar verwondingen overleden.

Volgende DLC voor Fable 2 komt in mei

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de volgende expansion die per DLC zal worden aangeboden voor Fable 2 vanaf mei te downloaden zal zijn van Xbox Live. In See the Future zul je de vloeken moeten opheffen die op drie items zitten van Murgo, de handelaar die je al tegenkwam als kind. Als je de volledige content uitspeelt krijg je een blik in de toekomst van Albion en wat er zal gaan gebeuren met de lijn der helden. Naast nieuwe quests zal de DLC ook bol staan van de nieuwe items om te gebruiken.

See the Future zal in mei verschijnen voor de prijs van 560 Microsoft Points.




Heracles Almelo polst Cziommer

Heracles Almelo ziet in Simon Cziommer een goede opvolger voor de vertrokken aanvallende middenvelder Ricky van den Bergh.

Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma heeft al een gesprek gehad met de 28-jarige Duitser. Mocht de transfervrije speler verhuizen naar Almelo dan keert hij terug naar Twente waar hij zijn carrière is begonnen bij FC Twente.

Cziommer heeft nog een contract tot de zomer bij AZ. Hij is op dit moment verhuurd aan FC Utrecht omdat hij in Alkmaar weinig kans had op speelminuten.

Veldkamp reageert op ontslag

Bart Veldkamp heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag als bondscoach van het Amerikaanse schaatsteam. Veldkamp zag Shani Davis en Trevor Marsicano goed presteren, maar zij vielen niet onder zijn hoede. Chad Hedrick die wel onder Veldkamp trainde, presteerde niet zoals verwacht.

Hedrick uitte veel kritiek op de trainingmethoden van Veldkamp die de Amerikaan op een traditioneel schaatsprogramma liet rijden in plaats van het in de Verenigde Staten gebruikelijke inlineskaten. Later slikte de olympisch kampioen op de 5.000 meter in Turijn deze kritiek overigens wel weer in.

"Ik ben teleurgesteld dat ik niet door zal gaan als bondscoach. Ik heb een goede tijd gehad met mijn schaatsers en ik zag positieve ontwikkelingen," aldus de ontslagen trainer.

-5: Rouvoet vreest voor dictatuur van LPF

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

Rouvoet vreest voor dictatuur van LPF

In de Nieuwe Revu, vandaag verschenen, uit de fractie-voorzitter van de ChristenUnie, André Rouvoet, keiharde kritiek naar de LPF toe. Rouvoet beschuldigt de LPF ervan openlijk anti-godsdienstige fundamentalistische uitlatingen te doen. Zo maakt Rouvoet zich zorgen vanwege uitlatingen van de LPF, die een totaal verbod voor hoofddoekjes en andere religieuze uitingen zou indiceren.

Zo zegt Rouvoet tegenover de Nieuwe Revu: "Dat neutralisme - het in de praktijk afschaffen van de godsdienstvrijheid - vind ik fundamentalistisch. Dat is gevaarlijk voor de rechtsstaat én grondrechten als de vrijheid van meningsuiting. Het zou zelfs kunnen leiden tot een seculiere dictatuur. Ik vind dat Van Aartsen en de VVD-fractie te weinig weerstand bieden aan die denkbeelden. Het beeld van de VVD is diffuus. Aan de ene kant biedt Van Aartsen als politiek leider Kamerleden als Hirsi Ali en Wilders de ruimte om harde uitspraken te doen over de
islam en allochtonen.
"

 

Zeer jonge tennisster wint bij debuut

Tennisster Madison Keys heeft bij haar WTA-debuut voor een verrassing gezorgd door in Ponte Vedra Beach te winnen van van de Russische Alla Kudryavtseva. Het veertienjarige talent versloeg de nummer 81 van de wereld met 7-5 en 6-4.

Keys is bij haar debuut in het profcircuit bij de vrouwen de op een na jongste die een partij wist te winnen. Alleen Mary Joe Fernandez was jonger toen die met haar dertien jaar en zeven maanden haar eerste winstpartij boekte.

Ongepast gedrag Armstrong bij dopingcontrole

Het Franse antidopingbureau AFLD maakt in een rapport melding over ongepast gedrag van Lance Armstrong bij een onaangekondigde controle op 17 maart dit jaar. Het rapport is inmiddels naar de wielrenunie UCI en antidopingbureau WADA verstuurd.

Niet bekend is wat het ongepaste gedrag van de zevenvoudig Tour-winnaar precies inhoudt. De bewuste dag was Armstrong aan het trainen aan de Côte d'Azur, waar hij bij een controle naast bloed en urine ook haar af moest staan.

De UCI wil nog niet ingaan op de zaak van de 37-jarige renner die onlangs in de etappekoers Castilla y Leon zijn sleutelbeen brak. "Als het gaat om een onaangekondigde controle van een nationaal bureau, dan is dat bureau ook de bevoegde instantie," aldus een woordvoerder van de UCI.

Condoleanceregister Azdin Chadli massaal getekend

Het condoleanceregister op de website van het ministerie van Defensie voor de gesneuvelde Azdin Chadli is veelvuldig bezocht. Enkele uren na opening hadden al zeker vijfhonderd mensen hun medeleven betuigd.

De 20-jarige soldaat der eerste klasse kwam maandagavond om het leven door een raketaanval op de basis Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Behalve collega's vanuit Afghanistan en Nederland, tonen ook veel burgers hun medeleven en respect. Veel partners en ouders van militairen reageren emotioneel. 'Annelies' schrijft: "Mijn vriend is vorig jaar ongedeerd teruggekeerd uit Afghanistan, ik voel nog steeds de grote angst die bij jullie werkelijkheid is geworden. Azdin, rust in vrede."

Ook minister van Defensie Eimert van Middelkoop, de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, en staatssecretaris van Defensie Jack de Vries tekenden het condoleanceregister. " Met het overlijden van Azdin Chadli verliest de Nederlandse krijgsmacht opnieuw een militair die zich met gedrevenheid heeft ingezet voor onze veiligheid en een betere toekomst voor de Afghaanse bevolking. Militairen als Chadli verdienen ons diepste respect."

Het condoleanceregister is hier  te vinden. 

Nog geen akkoord over afkoopsom Rutten

Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van trainer Fred Rutten, en het Duitse Schalke 04 hebben nog geen overeenstemming bereikt over de hoogte van de afkoopsom voor de onlangs op non-actief gezette oefenmeester. Eerder bestond de verwachting dat er maandag witte rook zou komen.

Zover is het dus nog niet, al is Ploegsma optimistisch gestemd. ”Ik heb gisteren met Schalke een eerste gesprek gevoerd. Dat was beslist niet negatief", aldus de zaakwaarnemer tegenover het Algemeen Dagblad. "Van een vijandige sfeer was geen sprake. Vandaag praten we verder."

Intussen hoopt PSV op de achtergrond dat de zaak zo snel mogelijk beklonken wordt. De Eindhovenaren willen Rutten dolgraag aanstellen als de nieuwe trainer van de club en verklaarden zich onlangs zelfs bereid bij te willen dragen aan het voldoen van de afkoopsom aan de trainer.

[A1GP] Liuzzi rijdt voor Team Italië

Team Italië heeft zich in de A1GP komend weekend verzekerd van de diensten van Vitantonio Liuzzi. De Italiaan die in het verleden onder meer in de Formule 1 reed, zal zijn land op het circuit van Portimão in Portugal gaan vertegenwoordigen.

Liuzzi was afgelopen weekend nog derde coureur bij Force India en vloog in de nacht van zaterdag op zondag nog terug naar Europa om maandag en dinsdag in Modena in de A1GP-simulator plaats te gaan nemen. Op vrijdagmiddag zal hij voor het eerst op het circuit in actie te bewonderen zijn.

Liuzzi: "Ik kijk er naar uit om te rijden in de A1GP-auto en weer bezig te zijn met racen, iets wat ik het liefste doe. Ik ben blij dat Vijay Mallya en Force India mij de kans hebben gegeven om hier te mogen racen, zodat ik de adrenaline en atmosfeer weer kan ondervinden."

Liuzzi zal niet alleen in Portugal voor Italië gaan racen, maar ook op het circuit van Brands Hatch. Het team gaat proberen om hem nog meer races te laten rijden dit jaar.

FF XIII moet tien keer succesvoller worden dan kleine titels

Final Fantasy XIII is inmiddels al zo'n vijf jaar in ontwikkeling. Dat is lang voor een game en het kost ontwikkelaar Square Enix dan ook klauwen met geld. Duidelijk is dan ook dat de game een enorm verkoopsucces moet worden, om nog rendabel te zijn, maar hoe succesvol weet alleen SE zelf. Volgens producer Yoshinori Kitase moet FF XIII ongeveer tien keer zo succesvol zijn als andere kleinere titels, door de enorme druk die er op SE is komen te liggen. Dat zei hij in een interview met Edge Magazine. Maar er zijn absoluut geen compromissen gesloten op het gebied van gameplay of creativiteit. De game is ontwikkeld in samenwerking met de gehele staf, iedereen kan en mag input geven.

"You're right there is an unusual sort of pressure on Final Fantasy XIII, I'd say we need this game to have ten times the success of these smaller titles.

But I don't think that means we've compromised in terms of the game design or creativity in any way. Indeed, the development of the game has very much followed in the tradition of the previous titles in the series, welcoming input from the full range of development staff."

'Spelers in Engeland fitter dan de rest'

Met vier clubs in de kwartfinale van de Champions League heersen de Engelse clubs momenteel in Europa's belangrijkste bekertoernooi voor clubs. Het lijkt vrij eenvoudig om deze ontwikkeling te verklaren: spelers van Engelse clubs zijn simpelweg fitter dan de rest, zo valt in het AD te lezen.

Het Engelse bedrijf Prozone heeft met nauwkeurige computermodellen aangetoond dat de conditie en fitheid van de spelers in Engeland extreem hoog is. Met name Liverpool-middenvelder Steven Gerrard springt er in positieve zin uit. Gerrard is de fitste en meest dynamische speler van de Premier League. Zijn collega's in de Engelse top blijven echter niet ver achter.

De successen in de Champions League zijn het gevolg van de enorme ontwikkeling die Engelse clubs op fysiologisch gebied hebben doorgemaakt. Zo beschikken bijna alle Premier League-clubs over hypermoderne trainingscomplexen met zwembaden, medische ruimtes, fitnesszalen en overdekte velden. Verder zijn er bij de clubs fysiologen en artsen in dienst, waardoor er dagelijks met hartslagmeters en andere technische hulpmiddelen kan worden getraind.

Hierdoor hebben de profs in de hoogste divisie van Engeland zich ontwikkeld tot 'elite-atleten'. De voetballers lopen vandaag de dag veel meer, het sprinten is de afgelopen vier seizoenen met 40% toegenomen in de Premier League en er zijn veel meer 'high intensity'-acties (handelingen zoals een korte actie, tackle of een beweging uitgevoerd op minimaal 75% van sprintsnelheid) te zien. Het is met name dit laatste aspect dat zo bepalend is voor de kracht en de dynamiek van het voetbal in de Premier League.

Wie denkt dat de Engelse clubs het alleen maar winnen door het pure loopwerk, heeft het echter mis. Volgens de statistieken van Prozone is het aantal acties en passes over het gehele veld drastisch gestegen de afgelopen jaren, maar is het aantal keren dat het strafschopgebied wordt gepenetreerd minder geworden. Daarentegen is het aantal doelpunten gelijk gebleven.

Conclusie: de bal wordt vaker en sneller rondgespeeld in de ploeg, men is geduldiger met het geven van een beslissende pass of opening, maar wanneer deze pass wordt gegeven is het meteen gevaarlijk. Oftewel, de continentale speelstijl in de hoogste Engelse versnelling.

Dronken beller zonder rijbewijs opgepakt

Afgelopen weekeinde is een 40-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden in Bergen. De man reed zonder rijbewijs rond, terwijl hij niet hands-free zat te bellen.

Omdat hij een telefoon aan zijn oor hield, trok hij de aandacht van de politie. Agenten hielden de man aan, waarna bleek dat deze niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook had hij gedronken, zo bleek uit een blaastest. Tot slot bleek nog dat de man nog een dag cel tegoed had vanwege wildplassen.

Met dank aan j_du_pee voor de submit.

Sir Alex vreest fysiek sterk FC Porto

Alex Ferguson vreest de fysieke kwaliteiten FC Porto, de tegenstander van Manchester United vandaag in de kwartfinale van de Champions League. Hij vreest met name de spits Hulk.

”Fysiek is FC Porto ijzersterk”, vertelt Ferguson. ”Ze hebben veel dreiging, vooral van Hulk in de punt van de aanval. Hij is een zeer goede speler. In deze fase van de competitie zou het stompzinnig zijn om te denken dat het makkelijk gaat worden. We zullen vol gas moeten geven.”

Sir Alex heeft niet de beschikking over Rio Ferdinand en de Braziliaan Anderson. Beide keerden terug met blessures van wedstrijden met hun nationale team. Of Gary Neville en Ryan Giggs ingezet wordt beslist Ferguson op het allerlaatste moment. Afgelopen zondag speelden beide veteranen nog de volle tijd tegen Aston Villa. Manchester won deze wedstrijd uiteindelijk met 3-2. De zeventienjarige Federico Macheda scoorde in blessuretijd de winnende treffer. Als beloning zit hij ook bij de selectie voor de wedstrijd tegen FC Porto.

”Ik kan het niet maken om hem buiten de selectie te laten”, vertelt de Schot over Macheda. ”Zijn doelpunt heeft de club opgezweept. Tegen Aston Villa waren we breekbaar in defensief opzicht, maar we zijn wel ons eigen spel blijven spelen.”

BMW bouwt nieuwe diffuser

Het Formule 1-team BMW Sauber wil niet wachten op de uitspraak van het Court of Appeal van de FIA over het diffuserissue. Het Duits/Zwitsere team is volgens teambaas Mario Theissen nu zelf bezig om nieuwe diffuser met twee lagen te bouwen.

"De teams die een diffuser hebben die uit twee delen bestaat, waren opnieuw dominant", aldus de Duitser in Maleisië. "We willen dat de FIA nu snel duidelijkheid geeft over deze situatie, zodat de regels straks niet meer op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Dit is namelijk niet goed voor de sport. Een sport is alleen maar interessant als iedereen zich aan dezelfde regels houdt. De situatie in de Formule 1 is momenteel te vergelijken met een honderd meter sprint, waarbij sommige hardlopers een voorsprong van tien meter krijgen op de rest."

"Dit is ook de reden dat we een protest hebben ingediend na de kwalificatie in Maleisië. Aangezien andere teams in Australië al protest hadden aangetekend, was dit vooral een formele kwestie. Hiermee hebben we er namelijk voor gezorgd dat ook de uitslag van de Grand Prix van Maleisië aangepast kan worden, mochten de rechters van het International Court of Appeal ons op 14 april gelijk geven," aldus Theissen die niets van de omstreden diffusers moet hebben.

Toch is BMW Sauber nu zelf ook begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe diffuser. "Noodgedwongen zijn we al begonnen aan de ontwikkeling van een vergelijkbare diffuser. We zullen onze wagen namelijk volledig moeten herzien om een zogenaamde dubbele diffuser op onze auto te kunnen zetten. Dat is niet zomaar even gebeurd. En de drie teams die al met zo'n diffuser rijden, zitten ondertussen ook niet stil met de doorontwikkeling van hun diffusers. Helaas gaat deze kwestie ten koste van ons streven om de kosten omlaag te brengen. En daarnaast is het ook van invloed op de veiligheid. Met een dubbele diffuser heb je namelijk nog hogere bochtensnelheden dan vorig jaar, terwijl de nieuwe aërodynamische regels juist bedoeld zijn om die omlaag te brengen."

Heavy Troopers uit Wolfenstein slopen alles

Activision heeft een korte trailer vrijgegeven van de opkomende WWII-shooter Wolfenstein. Hierin krijgen we de Heavy Trooper van de Nazi's in beeld en duidelijk is dat deze jongen niet zo makkelijk neer te halen is als je standaard kanonnenvoer.

Wolfenstein is momenteel in ontwikkeling voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Met Wolfenstein keren we terug naar de Tweede Wereldoorlog waarin de Nazi's door middel van occulte zaken het tij proberen te keren. Je kruipt weer in de huid van B.J. Blazkowicz met als enige doel het stoppen van de Duitsers voor ze inderdaad de oorlog weten te winnen.

Schutter New York was woest op politie

De Vietnamese immigrant die vrijdag in de Amerikaanse staat New York dertien mensen doodschoot, kwam tot zijn daad uit woede over de manier waarop de politie hem zou hebben behandeld. Dat blijkt uit een brief die de schutter kort voor de moordpartij naar Amerikaanse media stuurde.

De vrijdag geposte brief kwam gisteren aan bij de nieuwszender News 10 Now, in een pakketje waar ook foto’s en identiteitsbewijzen zaten. In de brief schrijft de man dat hij Jiverly Wong heet en dat hij mensen wil doodschieten omdat de politie hem al achttien jaar lang het leven zuur maakte. "De politie zorgde ervoor dat ik mijn baan verloor. De politie zorgde ervoor dat ik arm werd', aldus de schutter.

De in Vietnam geboren Amerikaan plaatste vrijdag zijn auto bij het pand van de American Civic Association in Binghamton, ruim 200 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Hij schoot onder meer op een klas met nieuwe immigranten die werden 'ingeburgerd'. Nadat hij dertien mensen had omgebracht, pleegde de dader zelfmoord.


Schutter New York was woest op politie  (foto: DAG)

Zelftest op kans baarmoederhalskanker

Elke vrouw kan vanaf nu zelf testen of zij besmet is met het humaan papillomavirus (HPV). De test is bedoeld voor meisjes en vrouwen vanaf 16 jaar en is te verkrijgen bij humacare.nl. Meisjes die twijfelen over een vaccinatie kunnen, indien ze het virus niet dragen, zich na zo'n test alsnog laten vaccineren.

HPV en het vaccin daartegen is, sinds het in het Rijksvaccinatieprogramma is opgenomen, een veel besproken onderwerp. Met deze test kan men thuis zelf een uitstrijkje maken, deze dient dan naar het laboratorium opgestuurd te worden. De uitslag is binnen twee weken daarna, online op een persoonlijke adviespagina te bekijken.

Gabri weer geblesseerd

Gabri heeft opnieuw een blessure opgelopen. De Spanjaard moest zich maandag nog voor de rust van een wedstrijd van het beloftenteam al laten vervangen wegens een enkelblessure.

Gabri stond dit jaar pas twaalf keer in de basis bij Ajax. Hij begon het seizoen met een enkelblessure, speelde een aantal wedstrijden niet wegens een hersenschudding en was de afgelopen weken niet beschikbaar wegens een kuitblessure.

Jong Ajax won met 2-0 van jong Sparta en heeft nu aan één punt genoeg om het kampioenschap bij de beloftes binnen te halen.

Vecht tegen de nazi's in muziekvideo Velvet Assassin

Developer Replay Studios is druk bezig met Velvet Assassin voor de Xbox 360 en PC. In de game zal je als Britse geheim agente Violet Summer achter de vijandelijke linies proberen zo veel mogelijk schade aan te richten aan alles wat in Nazi-handen is. Zij die het verhaal van Violette Szabo kennen zullen misschien stukjes van het verhaal herkennen, hier is de game namelijk op gebaseerd. Vandaag is er een muziekvideo verschenen met beelden van de game.

MBO'ers blijven plakken op school

Het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) verwacht komend schooljaar veertigduizend extra leerlingen op de ROC's als gevolg van de afnemende werkgelegenheid. Omdat leerlingen geen stageplek of baan kunnen vinden kiezen ze voor langer onderwijs op school.

De MBO Raad heeft de Tweede Kamer maandag in een brandbrief gevraagd om meer geld. Komend schooljaar is 225 miljoen euro extra nodig om de leerlingen op de roc's onderwijs aan te kunnen bieden. Als de recessie langer aanhoudt, zal het benodigde bedrag oplopen tot 800 miljoen, denkt voorzitter Jan van Zijl. Een leerling op een ROC - vier dagen school, een dag per week stage - kost 5.000 euro per jaar; twee keer zo veel als een leerling in de beroepsbegeleidende leerweg - vier dagen werken en een dag school.

Van Zijl noemt het ironisch dat het kabinet 'slechts' 500 miljoen beschikbaar stelt voor de aanpak van jeugdwerkloosheid, en dat deze bovendien niet naar het MBO gaat, "dat juist extra kosten maakt om jeugdwerkloosheid te voorkomen. Dat is het paard achter de wagen spannen."

 


MBO'ers genieten langer onderwijs  (foto: DAG)

Moreno moe na rentree

Héctor Moreno heeft maandag zijn rentree gemaakt bij Jong AZ. De middenvelder speelde één helft mee. De beloftes van AZ verloren uiteindelijk met 2-0 van jong SC Heerenveen.

De 21-jarige Mexicaan Moreno brak op 13 december het een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet. ”Het ging goed, ik heb geen pijn gevoeld”, reageerde Moreno na de wedstrijd. ”Ik ben nu erg moe, maar dat is ook logisch na zo lang geen wedstrijd gespeeld te hebben. Volgende keer hoop ik een uur te kunnen spelen.”

Moreno hoopt erbij te zijn als AZ een eventueel kampioenschap kan vieren. ”Hij moet conditie opbouwen bij Jong AZ”, vertelde AZ-coach Louis van Gaal enkele dagen geleden. ”Ik heb ergens gelezen dat Héctor zelf denkt dat hij dit seizoen nog in het eerste kan spelen. Dat zou dan meer zijn omdat ík het hem gun.”

TV: Samantha Who?

Op 7 april gaat op NET5 de nieuwe 'vrouwenavond' van start. Met een drietal heuse vrouwenseries hoopt de zender ons weer de lente door te slepen. Naast het tweede seizoen van onze eigen Nederlandse serie S1ngle, worden ook twee Amerikaanse hitseries uitgezonden: Being Erica - seizoen 2 (bespreken we hier op FOK! volgende week) en Samantha Who? - seizoen 2. Een heerlijk avondje, mannen de deur uit, thee en bonbons op tafel, vriendinnen om je heen en genieten maar...



13.000 plastic tasjes per leven

Iedereen die boodschappen doet, verslijt in zijn leven 13.000 plastic tasjes. Dat stelt de Britse overheid, die een campagne begint om het winkelpubliek hun tasjes te laten hergebruiken.

"We kunnen simpelweg niet blijven doorgaan met elk jaar miljarden nieuwe tasjes te gebruiken. Het is verspilling en een zichtbaar symbool van onze wegwerpmaatschappij", zei minister Jane Kennedy van Milieu.

Volgens Brits onderzoek gebruikt een gemiddelde consument meer dan 160 nieuwe plastic tasjes per jaar. In 2008 zijn er 9,9 miljard nieuwe tassen over de toonbank gegaan.

Vorig jaar waarschuwde premier Gorden Brown de detailhandel actie te ondernemen. Anders zou hij hen dwingen klanten te laten betalen voor de tassen. De nieuwe campagne moet mensen aanmoedigen tassen te hergebruiken. De zeven grootste supermarkten hebben toegezegd voor mei de uitgifte met de helft te hebben teruggedrongen.

Personeel vraagt vaker salarisvoorschot

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ziet dat steeds meer bedrijven betrokken raken bij de financiële problemen van hun personeel. Het aantal werknemers met schulden groeit volgens onderzoek en dat leidt tot verzoeken tot salarisvoorschotten of loonbeslag. In dat laatste geval laat een schuldeiser beslag leggen op een deel van het salaris van de werknemer. Bedrijven zijn verplicht daar aan mee te werken.

Een kwart van de werkgevers die meedeed aan het Nibud-onderzoek zegt tegenwoordig 'vaak' te maken te hebben met loonbeslagen. Verder wordt 40 procent van de personeelsmanagers wel eens gevraagd om een lening door een werknemer - 30 procent verstrekt die ook.


Krap bij kas? Dan een voorschot vragen bij de baas.  (foto: DAG)

Gamemuziek die ook voor porno geschikt zou zijn

Bij alle vormen van entertainment duurt het even voordat ze geaccepteerd worden door de grote massa en bestaan er in de begin jaren altijd een hoop vooroordelen over. Rock-muziek zou kinderen aanzetten tot het satanisme, gewelddadige films en games zorgen voor gewelddadige jeugd en porno zorgt voor een oversekste samenleving. Wat zou er gebeuren als je meerdere van deze vormen van entertainment samenvoegt?

Het is nu mogelijk om daar achter te komen want op Minusworld hebben ze een top vijf gemaakt van beste game-muziek wat gebruikt zou kunnen worden in een pornofilm. Op de vijfde plek staat het nummer White Sugar van de game Killer 7 gevolgd door de Wood Man Theme van Mega Man 2 op vier. Wie ooit seksuele denkbeelden bij Sonic zal erg genieten van de Casino Night Zone theme uit Sonic The Hedgehog 2. Runner-up is You Go Girl uit Disgaea: HOD. De game die er met de eerste plek vandoor gaat is Marvel VS. Capcom 2. Blijkbaar is het muziekje tijdens het selecteren van je karakter een echte aanrader.


#1: Marvel VS. Capcom 2 - Player Select Theme
#2: Disgaea: HOD - You Go Girl
#3: Sonic The Hedgehog 2 - Casino Night Zone
#4: Mega Man 2 - Wood Man Theme
#5: Killer 7 - White Sugar

De top vijf met fragmenten is hier te beluisteren.

Dit is natuurlijk de mening van één website. Wat vinden jullie? Wat is nou echt goede muziek om op een eenzame vrijdagavond lekker te... vul zelf maar in.

Nintendo DSi ongekend succes in Engeland

Afgelopen week introduceerde Nintendo in Europa de Nintendo DSi, een upgrade van de "oude" DS Lite met onder andere een camera. Blijkbaar zaten veel Engelsen hierop te wachten want het afgelopen weekend verkocht de handheld beter dan alle andere consoles bij elkaar. Dit kwam vooral door het hoge aantal pre-orders, dit lag hoger dan bij de DS Lite en veel winkeliers spraken van fenomenale cijfers. Games voor de Nintendo DS verkochten ook flink beter door de launch van de DSi.

De verwachting is dat het komende paasweekend de verkopen goed zullen blijven, maar wel zullen terugzakken. Dit komt door het wegvallen van de vele pre-orders. De komende weken zal de nieuwe handheld het waarschijnlijk nog gewoon goed blijven doen.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games, of lees de DSi Launchspecial, uiteraard ook op FOK!games.

 


 

Dodental beving Italië stijgt gestaag

Het dodental door de aardbeving in de regio Abruzzen in Midden-Italië is tot 179 opgelopen . Dat hebben reddingwerkers in de zwaar getroffen stad L'Aquila vandaag laten weten.

Het dodental stond eerder op circa 150. De zoektocht naar overlevenden gaat door. De werkzaamheden worden bemoeilijkt door aanhoudende regen.

Een etmaal na de verwoestende aardbeving gelden nog ongeveer 250 mensen als vermist. Ruim honderd personen zijn levend onder puin vandaan gehaald. De hoop vervliegt dat nog veel meer personen kunnen worden gered, aldus de autoriteiten. Vanochtend konden reddingswerkers nog twee studenten in L'Aquila uitgraven.

  (foto: ANP)

Zwembad-pedo bekent huilend schuld

Huilend van angst zat de 22-jarige W. van V. uit Amersfoort bij de politie schuld te bekennen. Hij en een vriend hadden twee meisjes van 12 en 13 jaar oud aan hun borsten en vagina betast in de wildwaterbaan van de Eemhof in Zeewolde. De vriend N.E. uit Amersfoort beweerde dat het wellicht heel erg per ongeluk gebeurd zou kunnen zijn, maar eigenlijk hadden ze niet aan de meisjes gezeten.

De meisjes denken daar echter anders over. Zij waren met een groepje aan het zwemmen in de Eemhof. Er zou over en weer zijn gesjanst en W. van V. maakt een 'likkend gebaar' naar de meisjes, waarop de badmeester hen na een waarschuwing uit het bad stuurde.

Bij de politie kreeg Van V. opeens last van een paniekstoornis, maar medicijnen die zijn moeder kwam brengen kreeg hij niet. Volgens zijn advocaat heeft hij onder druk van de politie een valse verklaring afgelegd en daarom trok Van V. zijn verklaring in. De rechter had hier geen boodschap aan, de dienstdoende agent had niets bijzonders gemerkt en heeft correct gehandeld.

W. van V. en N.E. krijgen een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. De rechter vond dat er geen sprake meer was van een geintje, want het leeftijdsverschil was te groot.


Afblijven!

Huiswerk niet gemaakt? Het raam uit!

Een meisje in Egypte was zo bang voor haar leraar, dat ze van de derde verdieping naar beneden sprong. De leerlinge had haar huiswerk niet gemaakt en vreesde straf. Door haar sprong raakte ze zwaargewond.

Haar angst was niet geheel ongegrond: in oktober was in Egypte een 11-jarige leerling gestorven nadat hij in zijn maag was getrapt door zijn leraar. Ook hij had zijn huiswerk niet gemaakt. Die leraar werd veroordeeld tot zes jaar cel.

Afgelopen maand was een Egyptische docent opgesloten omdat hij kokend water naar het gezicht van een student zou hebben gegooid. De leraar was woedend dat de student hem tijdens de pauze stoorde.


Huiswerk niet gemaakt? Het raam uit!  (foto: DAG)

Premier: 'Laffe aanval' op Kamp Holland

Premier Jan Peter Balkenende en minister Eimert Van Middelkoop (Defensie) hebben gisterenavond hun afschuw uitgesproken over de aanslag op Kamp Holland in Afghanistan. Daarbij kwam een 20-jarige militair om het leven; vijf anderen raakten gewond.

"Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van soldaat Azdin Chadli. Hun verdriet is bijna niet voor te stellen. Het kabinet leeft intens met hen mee", aldus Balkenende gisterenavond in een eerste reactie.

"We denken ook aan de gewonden en hun naasten. We hopen op een voorspoedig herstel. En niet in de laatste plaats aan de Nederlandse mannen en vrouwen in Afghanistan, die vandaag een collega verloren bij de laffe aanval op Kamp Holland."

Minister Eimert van Middelkoop noemde het bericht een grote schok. "Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden, de gewonden en de eenheid van soldaat eerste klasse Azdin Chadli", zei de minister vanuit de Roemeense havenstad Constanza.

"De afgelopen maanden was het rustig in Uruzgan en werd hard gewerkt aan veiligheid en opbouw." De minister bezoekt in Roemenië een internationale marine-oefening en werd vlak na aankomst van het slechte nieuws op de hoogte gesteld.

Op de website van Defensie is inmiddels een condoleanceregister geopend voor de gesneuvelde soldaat Azdin Chadli.


Premier: 'Laffe aanval'  (foto: DAG)

CD: Röyksopp - Junior

De uit Noorwegen afkomstige band Röyksopp is bij de meeste mensen bekend geworden door het nummer ‘Eple’ uit 2001. Deze staat voornamelijk in het geheugen gegrift omdat dit het muziekje was tijdens de installatie van een Apple-computer. Dat ze daarna nog twee geweldige albums hebben uitgebracht weten helaas minder mensen. Het derde album heet Junior deze zal in de (na)zomer van dit jaar opgevolgd worden door, hoe kan het ook anders, Senior.

OV-chip doorstaat toets op details na

Het aantal zwartrijders is minimaal gehalveerd, een derde van de reizigers heeft het idee dat de sociale veiligheid in de metro is verbeterd en het merendeel van de reizigers geeft de ov-chipkaart het rapportcijfer 7 of hoger. Dat blijkt vandaag uit een evaluatie van de introductie van de ov-chipkaart in de Rotterdamse metro op verzoek van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer).

Uit het rapport blijkt dat de helft van de reizigers die de ov-chipkaart gebruikt, kiest voor een anonieme ov-chipkaart. Het aantal ritten dat in de Rotterdamse metro is gemaakt na 29 januari, toen de strippenkaart taboe werd, is zo goed als gelijk gebleven aan de periode ervoor. Wel hebben mensen massaal gewacht met het aanschaffen van de chipkaart tot het echt moest. Vier op de tien wachtte af tot 'D-day'.

Het aantal mensen dat vergat uit te checken en daardoor 4 euro kwijt was aan een rit, ongeacht de afstand is zo goed als gehalveerd. Alleen in de bus en tram komt het bij reizigers die reizen op saldo nog bij ruim 3 procent voor. In de metro is dat 0,48 procent. Vervoerder RET heeft stickers geplakt waarop mensen eraan worden herinnerd, dat heeft kennelijk geholpen.

  (foto: ANP)

Chris Brown ontkent schuld

De Amerikaanse muzikant Chris Brown pleitte gisteren tegenover de rechter niet schuldig te zijn aan mishandeling van zangeres Rihanna. Vorige maand werd Brown aangeklaagd voor mishandeling en bedreiging van zijn vriendin.

Rihanna zelf was niet aanwezig in de rechtbank. Haar advocaat, Donale Etra, vertelde journalisten na de hoorzitting dat Rihanna hoopt op een schikking, maar dat ze tegen Brown zal getuigen, mocht dat nodig zijn. De volgende zitting is op 29 april. Als Brown schuldig wordt bevonden aan de mishandeling, riskeert hij een celstraf van bijna vijf jaar.

Chris Brown ontkent schuld  (foto: ANP)

Twee doden bij aanrijding Malden

Als gevolg van een eenzijdige aanrijding op de rijksweg A73 ter hoogte van het Gelderse Malden zijn vannacht twee mensen overleden.

Een derde persoon, de bestuurder van de auto, raakte gewond. Dat maakte de politie bekend.

Door onbekende oorzaak raakte de auto rond 00.30 uur van de weg. Het voertuig kwam in de middenberm terecht. De auto vloog in brand. Alleen de bestuurder wist op tijd uit het voertuig te komen. Twee passagiers lukte dit niet, zij overleden ter plaatse.

Crysis Wars een week lang gratis te spelen

Crysis is nog steeds één van de mooiste games die er is. Zelfs anderhalf jaar na de release van de game hebben high-end computer nog steeds moeite om het spel vloeiend met maximale effecten op het scherm te toveren, al is het de vraag of dat aan de computers ligt of aan laks programmeerwerk van Crytek. Maar Crysis bevat sinds Crysis Warhead (de stand-alone uitbreiding) ook een uitgebreide multiplayermode, Crysis Wars.

Om meer mensen bekend te maken met deze mode (en waarschijnlijk ook om mensen te laten kwijlen op de graphics van de game en ze zo te motiveren om het volledige spel te halen) zal deze vanaf komende donderdag een week lang gratis te spelen zijn.

Je kunt jezelf nu al voorbereiden op deze week van gratis online gamen door nu al Crysis Wars te downloaden en dan donderdag je serial te claimen. Je serial krijg je toegestuurd als je lid wordt van MyCrysis, de officiële communitysite voor Crysis. Als je de game nu al binnenhaalt kun je in ieder geval de komende twee dagen alvast op een lokaal netwerk je gang gaan, online spelen is echter onmogelijk tot je een serial invoert. Downloadlinks voor de client vind je hier.


Het zal er heet aan toe gaan komende week!

Mark Rutte en de criminele economie

Er gaat geen dag voorbij of er wordt een NS-medewerker voor de trein geslingerd, ambulancepersoneel massaal gestenigd, of een buschauffeur hardhandig afgeranseld. De ernst van de situatie is inmiddels ook tot Den Haag doorgedrongen, want politiek Nederland verdringt zich om schande te spreken van deze wanpraktijken. Mark Rutte waagde het zelfs om met een oplossing te komen. Zijn lumineuze idee bestaat uit een busje pepperspray dat de brave OV-broeders bij zich zouden moeten dragen. Oog om oog, tand om tand, zo is het liberale gedachtegoed in deze kwestie.

Achterban CU steunt AOW-verhoging

Uit een peiling onder de leden van de ChristenUnie (CU) blijkt dat zij het plan van het kabinet om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar steunen. 1743 leden deden in totaal mee aan het onderzoek.

23 procent ziet niets in het plan, omdat de mensen die jarenlang AOW-premie hebben betaald nu opeens nog twee jaar moeten doorwerken voor ze zelf AOW krijgen. Kwart van de ondervraagden vindt het een pijnlijke maar onvermijdelijke maatregel. Ruim de helft is het eens met de plannen van het kabinet.

Overlord: Minions details en debuut trailer

Deze zomer komen Codemasters en Climax met een nieuwe Overlord-game, namelijk Overlord: Minions. Overlord Minions is een puzzle action game exclusief ontwikkeld voor Nintendo DS. De hoofdrol is in deze game weggelegd voor Giblet, Blaze, Stench en Zap. Deze Minion-brigade wordt geassisteerd door Minion-baas Gnarl. De game, die zich afspeelt in het Overlord-universum, kent uiteraard weer de humor die we kennen van de serie.

Je voert het bevel over je team van Minions en laat hen een aantal puzzels oplossen om te voorkomen dat Silas, het hoofd van een nieuwe sekte, de machtige Dragon opnieuw tot leven wekt en hiermee het regime van de Overlord in gevaar brengt. De game is volledig te besturen met de touchscreen. Hieronder de speciale vaardigheden van de Minions en een debuut trailer.

Giblet is een bruine Minion en de voornaamste vechter van allemaal: dapper, bereidwillig en een beetje dom. Blaze is een rode Minion met pyromane neigingen die met vuurballen gooit en hiermee een machtig wapen met een groot bereik in handen heeft. Stench is een gluiperige groene Minion wiens weerzinwekkende scheten niet alleen buitengewoon brandbaar zijn, maar die ook nog eens in een mum van tijd korte metten maken met de vijand puur en alleen door hun enorme stank. Zap is een blauwe Minion en de mystieke sjamaan van het stel. Dankzij de magische krachten die hij in zijn lichaam heeft, kan hij de andere Minions genezen als hen iets overkomt.

Overlord: Minions ligt vanaf juni dit jaar in de winkels

Helderse raad akkoord met vertrekregeling Hulman

De gemeenteraad van Den Helder is gisteravond na een debat van bijna twee uur akkoord gegaan met de vertrekregeling die de gemeente en burgemeester Stefan Hulman vorige week afspraken.

De coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA kregen steun van de oppositiepartijen D66 en het lokale KiesKees. Hiermee ontstond een ruime meerderheid van 21 tegen tien stemmen voor het voorstel de woning van Hulman in Julianadorp te kopen voor 580.000 euro. In ruil daarvoor neemt Hulman per 1 mei zelf ontslag als burgemeester en ziet hij af van wachtgeld en schadeclaims.

Burgemeester Hulman

Vertrekregeling Hulman akkoord bevonden  (foto: ANP)

Dobberen in Groningse Dode Zee

Zechstein Minerals in Veendam, een dochter van magnesiumproducent Nedmag, haalt magnesiumzout uit de grond en bedacht dat de omgeving daar best van mag profiteren. Met een soort Dode Zee bij Tripscompagnie bijvoorbeeld, een lintdorp bij Hoogezand.

De plannen zijn nog niet heel concreet: voor het zoutmeer moet nog een haalbaarheidsonderzoek worden verricht. Wel gaat het om 'serieuze mogelijkheden', zegt voorzitter Ab Meijerman van de Streekraad Oost-Groningen, een samenwerkingsverband van zeven gemeenten in het oosten van de provincie. 'Het zout heeft een heel bijzondere zuiverheid. We proberen te kijken wat we daarmee in de toeristische en wellness-sfeer zouden kunnen doen.'

Behalve een soort Dode Zee zouden er ook een relaxstrand en een hotel kunnen komen. Meijerman verwijst naar kuurcomplex Fontana in Nieuweschans - sinds kort zelfs Bad Nieuweschans geheten - waar gebruik wordt gemaakt van allerlei soorten zout en mineralen om te kuren. 'Zechstein kent nu al medische toepassingen voor het zout.'

Overigens zou het niet de eerste keer zijn dat er een 'zee' ligt in Oost-Groningen. De magnesiumrijke zouten in de bodem bij Veendam werden dertig jaar geleden bij toeval ontdekt toen Shell daar naar gas zocht. De mineralen zijn een overblijfsel van de Zechstein Zee. Die strekte zich 250 miljoen jaar geleden uit van Engeland tot Polen.


Binnenkort in een zoutbad dobberen in Groningen?  (foto: DAG)

Nintendo DSi ongekend succes in Engeland

Afgelopen week introduceert Nintendo in Europa de Nintendo DSi, een upgrade van de "oude" DS Lite met oa een camera. Blijkbaar zaten veel Engelsen hierop te wachten, want het afgelopen weekend verkocht de handheld beter dan alle andere consoles bij elkaar. Dit kwam vooral door het hoge aantal pre-orders, dit lag hoger dan bij de DS Lite en veel winkeliers spraken van fenomenale cijfers. Games voor de Nintendo DS verkochten ook flink beter door de launch van de DSi.

De verwachting is dat het komende paasweekend de verkopen goed zullen blijven, maar wel zullen terugzakken. Dit door het wegvallen van de vele pre-orders. De komende weken zal de nieuwe handheld waarschijnlijk het nog gewoon goed blijven doen in ieder geval.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.