Geschiedenis van de striptease (#7)

We naderen het einde van deze reeks over de naakte venusheuvels. Dit is deeltje 7:

In Engeland werden de ‘stervende’ Muziektheaters in de jaren 50 gebruikt voor striptease voorstellingen om ze nog enigszins rendabel te houden. Met meerdere danseressen tegelijk op de bühne waren het voor die tijd graag geziene naaktspektakels.

De moeilijkheid voor de danseressen was echter dat het in Engeland verboden was om tepels en/schaamheuvels te tonen tijdens dansbewegingen. Toch kon deze belachelijke wet de meisjes niet verhinderen spiernaakt op te treden. Hiervoor hadden ze een soort ansichtkaart in elke hand, net groot genoeg om de ‘verboden vruchten’ provisorisch te verbergen zolang ze dansbewegingen maakten.

Telkens, ongeveer na iedere halve minuut, bleven ze dan ( afwisselend in een andere pose) stilstaan met opgeheven of uitgestrekte armen om hun borsten en venusheuvels voor de toeschouwers zichtbaar te maken. Zoals bij elke wet was er altijd wel een manier deze te omzeilen maar het duurde tot 1960 voordat de wet toestond dat danseressen volledig naakt hun beroep ten uitvoer mochten brengen.

In Canada had striptease en naaktdans voor de economie grote voordelen. De stripteasueses, “Peelers” genoemd introduceerden hier de “Lapdance” en de “Tabledance” en grote multinationals als Spesrmint Rhino organiseerden deze naaktvoorstellingen. Deze werden als “Exportmiddel” ingevoerd in Engeland, Centraal Europa, Rusland, Australië enz. Op een catwalk dansen meerdere meisjes gelijktijdig, “gekleed” in een minislipje en een kousenbandje om een van de bovenbenen.

Toeschouwers steken geld tussen deze “kousenbandjes” en als de dame het genoeg vindt stroopt ze het slipje af en danst dan “privé” voor de gulle gevers. Voor de wet moesten deze meiden minimaal achttien jaar zijn, maar of ze dit ook werkelijk altijd waren? Uit diverse verhalen over politie-invallen in deze clubs blijkt in ieder geval dat dit niet zo is…..!

Alleen in Rusland was/is de wet milder, vooral als het kunst betreft. Striptease, naaktdans en naakt poseren wordt hier als kunst beschouwd en mag vanaf veertien jaar door meisjes ‘uitgebeeld’ worden, mits toestemming van een van de ouders of opvoeders. Voorwaarde is wel dat dit in een erkende studio zonder publiek gebeurd. Dit alles alleen in soft-erotische sfeer waarbij ze wel kompleet ontbloot mogen zijn.

Stripteaseuses voor publiek moeten wel achttien jaar zijn, maar de meeste (kleine) discotheken waar naaktshows gepresenteerd worden vragen niet naar de leeftijd van de meisjes die zich in de weekeindes graag laten bewonderen nadat ze alles uitgetrokken hebben. Zo kan het gebeuren dat discobezoekers zich kunnen vergapen aan de prachtige blote venusheuvels,borsten,billen, benen, buik enz. van een zestien-of zeventienjarige.!

In 2006 werd de striptease ook in Noorwegen eindelijk officieel als kunst (voor achttienplussers) beschouwd en derhalve vrijgesteld van belasting….. wanneer volgen de andere landen??? Wanneer zal deze kunst zover geaccepteerd zijn dat we in een museum de vele manieren van striptease door de tijd heen, kunnen bekijken uitgevoerd door levende modellen??? wordt vervolgd…. Met dank aan lovepussy voor de submit