[NBA] Cavs behouden koppositie

De Cleveland Cavaliers wonnen gisteravond met 101-81 van de San Antonio Spurs. Hiermee is de 62ste overwinning van het seizoen een feit. Met slechts 15 verloren wedstrijden zijn de Cavs het beste team op dit moment in de NBA. Er zijn nog vijf duels te spelen in de NBA voordat de play-offs beginnen.

Dat LeBron James dit jaar een grote kans maakt op de meest waardevolle speler-prijs is iedereen opgevallen en dat liet de zelfbekroonde koning van de NBA gisteravond zien. Met 38 punten, zeven rebounds en eveneens zeven assists was het een topavond voor de small forward. Delonte West en Maurice Williams voegden beide 22 punten toe aan de score. Verder was er weinig hulp van overige teamgenoten. Er waren maar liefs zes spelers die de nul behielden. Onder andere Daniel Gibson en Wally Szczerbiak hadden moeite om hun schot te vinden.

Bij de Spurs waren de ogen gericht op Tim Duncan. De ervaren power forward moest de ploeg leiding geven maar kwam niet veel in het spel voor. Hij scoorde slechts zes punten en pakte zeven rebounds. De Fransman, Tony Parker, was goed voor 24 punten. Drew Gooden mocht van de bank beginnen maar kwam desondanks tot vijftien punten.