Luuk de Jong naar FC Twente

Luuk de Jong speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van FC Twente. De talentvolle aanvaller van De Graafschap zal bij de ploeg uit Enschede een contract voor de duur van drie jaar tekenen. Daarnaast hebben de Tukkers een optie voor nog een jaar.

In zijn eerste jaar bij De Superboeren kwam De Jong, die het jongere broertje van Ajacied Siem de Jong is, dertien keer in actie. In deze duels wist hij twee keer te scoren. "Het eerste gesprek gaf me meteen een goed gevoel," aldus het talent. "De club heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en veel jonge spelers hebben zich goed kunnen ontwikkelen bij FC Twente. Dat hoop ik ook te bereiken."

Ook Steve McClaren is erg blij met de komst van De Jong. "Luuk is een getalenteerde speler, die dit seizoen de nodige ervaring in de eredivisie heeft opgedaan. Hij geeft aan dat hij zich bij FC Twente verder wil ontwikkelen als voetballer en die kans bieden wij hem graag."

De Jong stond overigens ook in de belangstelling van FC Utrecht en sc Heerenveen. De Friezen haakten eind maart al af in de strijd om de krabbel van de 18-jarige aanvaller.