FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 april 2007

Overheid 'schoont' mobieltjes voor verkoop

Icoon TelecomDe dienst Domeinen Roerende Zaken, onderdeel van het ministerie van Financiën, verkoopt niet langer gebruikte mobiele telefoons waarvan de informatie niet eerst door de dienst is gewist. Dat heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) woensdag aan de Tweede Kamer gemeld.

Het besluit is genomen na ophef over een partij mobiele telefoons die nog vol persoonlijke informatie van de hand is gedaan. Dagblad Metro bracht de zaak eind januari aan het licht.

Volgens de regels moeten diensten als politie of justitie, die inbeslaggenomen goederen overdragen aan Domeinen, de gevoelige informatie wissen. Een uitzondering werd tot op heden gemaakt voor computers die Domeinen altijd zelf moet 'schonen'.

In de kwestie van de mobiele telefoons is Domeinen daarom zonder controle tot verkoop overgegaan. Een deel van de telefoons kon weer worden opgespoord, schrijft De Jager woensdag. Om in de toekomst nieuwe problemen te voorkomen, zal volgens de staatssecretaris bij nieuwe goederen Domeinen steeds aanbieden om mogelijke gevoelige informatie zelf te wissen.

Keith Richards snoof niet aan vader

Icoon ShowbizzWie dacht dat het toetsenbord uit 10.500 voor Christus de meest opmerkelijke 1 aprilgrap van 2007 was, komt bedrogen uit. Rolling Stone Keith Richards heeft zijn verhaal over het snuiven van het as van zijn vader verzonnen, zo bekende hij tegenover het muziekblad NME.

In de NME van afgelopen dinsdag vertelde Richards dat hij een deel van het as van zijn vader heeft opgesnoven. "Het vreemdste dat ik ooit heb gesnoven? Mijn vader, ik snoof mijn vader. Hij was gecremeerd en ik kon het niet nalaten om hem met een beetje cocaïne op te snuiven. Het voelde prima." Zoals sommigen al vermoedden, blijkt dat onzin te zijn: "Het was een grapje. Er klopt niets van. Zie het maar als een 1 aprilgrap" was Richards' reactie op de commotie na zijn 'bekentenis'.

Richards zei er niet bij wat dan wél het vreemdste was dat hij ooit heeft gesnoven. Bovendien is niet bekend is of Richards bij het doen van zijn 'bekentenis' toevallig ook een wit neusje had.

Ierse ministers vast in lift

Zes Ierse ministers hebben tientallen minuten met elkaar moeten doorbrengen in een kleine lift. Na een half uur besloten de excellenties het leger maar op te trommelen om hen uit hun hachelijke situatie te bevrijden.

Onder de zes ministers die vastzaten in de lift van een regeringsgebouw in Dublin was ook minister Dermot Ahern van Buitenlandse Zaken, zo meldde de Ierse pers vandaag. Aangezien het alarm defect was en het na twintig minuten al knap warm begon te worden in dat kleine hokje, besloten de gedupeerden dat de strijdkrachten hen maar moesten komen helpen, aldus Ahern.

Aanvankelijk overwoog men nog even contact op te nemen met de minister van Financiën; deze paste niet meer in de lift. Maar het sextet nam toen toch maar het besluit om het leger erbij te halen.

Uitslagen 1/4 finale Champions League (04-04-07)

Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinale van de Champions League. De returns worden staan voor volgende week dinsdag op de agenda.

Chelsea – Valencia 1-1
Op Stamford Bridge troffen Chelsea en Valencia elkaar. De thuisploeg had het meeste balbezit in de eerste helft maar deed daar relatief weinig mee. Uitgespeelde kansen leverde het niet op voor de Engelsen. Wel kansen aan de kant van Valencia. Eerst was het Silva die van dichtbij de bal overschoot, kort daarna moest Cech in actie komen om Del Horno het scoren te beletten. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong door een prachtig doelpunt van David Silva die vanaf grote afstand de bal over de doelman heen schoot. Na de pauze begon Chelsea goed wat al snel resulteerde in een goede mogelijkheid voor Kalou. In de 53e minuut bracht Drogba de stand weer in evenwicht door de 1-1 achter Canizares te koppen. In het restant van de tweede helft bleef Chelsea de beste ploeg en creëerde de meeste kansen. Doelpunten vielen er echter niet meer.

AS Roma – Manchester United 2-1

AS Roma speelde in het eigen Stadio Olimpico tegen Manchester United. Na iets meer dan een half uur mocht Manchester United-speler Paul Scholes gaan douchen na een rode kaart. Scholes kreeg twee keer een gele kaart voor overtredingen op Totti en Wilhelmsson. Het betere Roma kwam kort voor rust op voorsprong door een doelpunt van Taddei. In het vervolg kwam United op gelijke hoogte door de gelijkmaker van Rooney die de bal goed aannam en onberispelijk raak schoot. Toch zou er nog éénmaal gescoord worden, ditmaal door Roma. Van der Sar pareerde een afstandsschot van Mancini nog maar in de rebound wist Vucinic de Nederlandse doelman wel te verschalken, hiermee was tevens de eindstand bereikt.

13-jarigen scheuren rond in bestelbus

Icoon PolitieTwee 13-jarige jongens scheurden dinsdag rond in een gestolen bestelbus in Hoorn. De knapen reden tachtig kilometer per uur op de Drieboomlaan waar vijftig was toegestaan en werden betrapt door de politie.

De jongens uit Zwaag en Alkmaar bleken de auto een week eerder te hebben gestolen. De knapen waren uiteraard niet in het bezit van een rijbewijs. De politie heeft de jonge autodieven gearresteerd.

Vrouw veinst zelfmoord voor 1 aprilgrap

Een Chinese man heeft een scheiding aangevraagd, nadat zijn vrouw een gruwelijke 1 aprilgrap met hem had uitgehaald. Ze had gedaan alsof ze zichzelf had verhangen.

De man kwam thuis van een zakentripje, zag een groot zwart ding hangen en deed het licht aan. Hij zag toen zijn vrouw bungelen. De geschrokken man belde onmiddellijk de politie en alarmeerde ook het personeel van het flatgebouw.

Toen de helpers de vrouw los maakten en op de grond legden sprong ze overeind en begon hard te lachen. De zogenaamde zelfmoord bleek een 1 aprilgrap te zijn. De vrouw heeft geen spijt van haar daad, ze wil met deze 'geintjes' haar huwelijk spannend houden. Voor de man hoeft het niet meer, hij heeft een scheiding aangevraagd.

Man smokkelt 175 kameleons in bagage

Een Kroatische man is op de luchthaven van Zagreb betrapt met 175 levende kameleons in zijn bagage. De man kwam uit Bangkok en dacht de dieren wel door de bewaking te kunnen smokkelen. Volgens hem konden de kameleons zich immers goed camoufleren.

Douanemedewerkers kwamen in actie toen ze merkten dat de bagage van de Kroaat bewoog. De man heeft de dieren op een markt in Thailand gekocht. De verkoper had hem wijsgemaakt dat de dieren zich onzichtbaar konden maken, maar dat gebeurde jammerlijk genoeg niet. De kameleons waren bij aankomst in Zagreb uitgeput, uitgedroogd en zwaar gestresst.


De man smokkelde 175 kameleons in zijn bagage

Curaçao maakt alternatief voor Slotverklaring

Icoon BinnenlandsCuraçao kan ook zonder de slotverklaring haar schuldenproblematiek oplossen. Dat is de belangrijkste boodschap die begin deze week naar buiten is gebracht door een commissie die is opgericht door het bestuurscollege van het eiland.

Curaçao weigerde november vorig jaar het zogenoemde slotakkoord aan te nemen. In dit akkoord neemt Nederland een groot deel van de Antilliaanse schulden over in ruil voor meer toezicht op financieel en justitieel gebied.

Als alternatief voor de slotverklaring heeft de Commissie Financiële Perspectieven Land Curaçao, onder leiding van Caryl Monte, voormalig gevolmachtigde minister bij de Europese Unie voor de Nederlandse Antillen, een alternatief uitgewerkt.

Privatisering van de Isla-raffinaderij, een bewuster energiebeleid en het afstoten van een deel van de schuld zijn de belangrijkste aanbevelingen voor het wegwerken van de schuld. De schuld bedraagt volgens de commissie 2,6 miljard gulden (1,1 miljard euro).

Op het advies is al veel kritiek gekomen van onder meer de Kamer van Koophandel op Curaçao die het rapport een 'fata morgana' noemt. Zij gaat uit van een schuld van 4,5 miljard gulden (2 miljard euro) en heeft vooral kritiek 'op het afschuiven van een deel van de schuld aan Nederland'. Volgens Caryl Monte is geen van de eilanden de 'natuurlijke rechtsopvolger van de Antillen, en zijn ze dus niet verantwoordelijk voor de schuld'.

De schuld afschuiven? 

'Curryterroristen' eindelijk opgepakt

Icoon MisdaadDe politie van Werkendam hoopt met de aanhouding van vier mannen in de leeftijd van 15 tot 21 jaar een serie aanslagen met currysaus te hebben opgelost.

Vier dagen lang werden weggebruikers in en rond Werkendam belaagd door curryspuiters. Op een enkele avond was de saus echter op en werden er eieren gegooid naar jeugdige fietsers. De vier gingen met een scooter of vanuit een auto te werk. Ze worden verdacht van het onderspuiten van tientallen weggebruikers met currysaus.

De politie heeft de vier opgepakt naar aanleiding van enkele aangiften en de oplettendheid van een van de doelwitten, maar er worden meer aangiften verwacht.


Het wapentuig

'Neonazi's imiteren honden'

Icoon Binnenlands Buurtbewoners van het dorpje Harmelen stellen dat neo-nazi's en skinheads graag honden imiteren. In het dorpje bezorgen neonazi's veel overlast door tegen speeltoestellen te plassen, waar vervolgens de kinderen weer op gaan spelen.

Een van de buurtbewoners was de overlast zo zat, dat hij de walgelijke acties van de jongeren heeft gefilmd en het filmpje naar de politie opstuurde. Naast het wildplassen, laten de in Harmelen als 'Lonsdalejongeren' bekend staande jongeren afval achter in het speeltuintje en verspreiden ze er neonazistische propaganda met leuzen als 'Hitler was right' erop.

Een omwonende is laaiend op de rechtsextremistische jongeren. "Eerst lekker bier zuipen, dan de lege blikken over een speelplaats smijten en vervolgens tegen een kinderspeeltuig pissen. Ben je dan een aso of niet? Dit is Harmelen op z’n smalst. Maar goed de buurt ruimt het zelf wel op!"

De filmende buurtbewoner durft uit angst voor wraakacties de opnames niet openbaar te maken. "De jongens zijn op de beelden herkenbaar en er is uit af te leiden vanaf welke plek ze gemaakt zijn. Voor je het weet komen ze je huis verbouwen."

De gemeente is al langer op de hoogte van de probleemjongeren. Vooral in het nabijgelegen Mauritshof veroorzaken ze veel overlast. "De burgemeester, die tevens wijkwethouder is in Harmelen, is zelfs al met die jongeren gaan praten", meldt de gemeentevoorlichter.

Ook de politie weet van de raddraaiers. "Vorig jaar vond de overlast voornamelijk plaats in het Nassaupark. Daar heben we toen hard tegen opgetreden. De jongeren kunnen nu rekenen op dezelfde warme belangstelling. Wij waarschuwen niet, maar bekeuren meteen. Wildplassen levert bijvoorbeeld een boete op van 75 euro", aldus de politiewoordvoerder.


[Update] Online gamen op de Wii: 25 mei

Vanaf 25 mei kunnen wij Europeanen dan eindelijk online gamen op de Wii. De game die het hele online gamen op de Wii moet gaan aftrappen is Mario Strikers Charged, de explosieve voetbalgame met Mario en zijn vrienden.

De game kan met twee tot vier spelers online gespeeld worden in ranked of unranked matches. Daarnaast zijn er leaderboards beschikbaar om te kijken hoe goed (of slecht) je bent. De verkoopprijs van de game ligt rond de 50 euro.

Met dank aan alle submitters voor het berichten van dit nieuws

Update 20:50u

Dankzij Eurogamer kunnen we nu wat meer details over hoe het online gamen werkt vertellen. Allereerst is het mogelijk om met twee spelers op één Wii te spelen tegen twee spelers op een andere Wii via het online netwerk.

Mario Strikers Charged! maakt gebruik van het Friend Code systeem, elke speler heeft een eigen code welke door anderen toegevoegd moet worden wil je met/tegen ze spelen. Het is gelukkig ook nog wel mogelijk om tegen onbekenden te spelen, alleen wel enkel tegen gamers uit dezelfde regio (dus geen random matches tegen Amerikanen).

Militair mag in vrije tijd drinken

Icoon BinnenlandsMilitairen hoeven in hun vrije tijd hun drankgebruik niet te matigen, maar moeten er wel voor zorgen dat hun functioneren niet te lijden heeft onder alcohol. Dat is de strekking van de definitieve gedragscode voor het personeel van defensie die staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Dat militairen buiten oefeningen en operaties hun drankgebruik moeten matigen heeft defensie uit de code gehaald. Volgens een woordvoerder wekte die tekst de indruk dat soldaten zich ook in hun vrije tijd moesten inhouden met alcohol. Vanuit de militaire bonden was daar kritiek op gekomen. Nu staat er in de code dat tijdens oefeningen en operaties maar ook tijdens de normale dienst drinken uit den boze is, tenzij de commandant daar toestemming voor geeft.

Tijdens een oefening mag een commandant bijvoorbeeld op een vrije zaterdagavond toestemming geven om een biertje te drinken. Het gebruik van drugs is bij defensie altijd verboden.

In de oorspronkelijke code staat dat een defensiemedewerker de belangen van Defensie niet schaadt, ook niet buiten diensttijd. De laatste toevoeging is geschrapt. Wel moet personeel van Defensie zich altijd realiseren dat de buitenwereld hem ook in zijn vrije tijd als een militair ziet.

Robert definitief naar Spanje

Robert de Pinho de Souza, beter bekend als Robert, vertrekt definitief bij PSV en gaat voor Real Betis Sevilla spelen. De speler komt al anderhalf jaar op huurbasis uit voor de Spaanse club, die 3.5 miljoen euro op tafel moeten leggen.

In tegenstelling tot PSV ziet Real Betis Sevilla het wel zitten in Robert. De Braziliaan heeft het vertrouwen inmiddels uitbetaald met zeven doelpunten en is hiermee topscorer van de ploeg van trainer Luis Fernandes.

In het verleden kwam Robert ook nog uit voor Coritiba, Sevette FC, Spartak Moskou en Atlas. Toch beleefde de speler zijn mooiste moment vorig jaar bij de Eindhovense club. Dit was tijdens de kwartfinale in de Champions League tegen Olympique Lyon. De Braziliaan zorgde er toen eigenhandig voor door de Brabanders met een rake strafschop naar de halve finale van dit mondiale toernooi voor clubs te schieten.

Scans van FFXII Revenant Wings

Het Japanse gamesmagazine Famitsu staat wekelijks boordevol nieuws en info over de nieuwste (Japanse) games. Deze week hadden we al plaatjes van de Final Fantasy Tactics games, maar er is meer! Ook Final Fantasy XII Revenant Wings laat zich zien:

Op de scans vind je onder andere een aantal characters en locaties. Final Fantasy XII Revenant Wings is een opvolger van Final Fantasy XII voor de PS2 en komt in juni uit in Japan. Wanneer de game naar het Westen komt is helaas nog niet bekend.

Grote brand in Den Hoorn

Icoon BrandIn een bloembollenkas aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn woedt een zeer grote brand. De brand is ontstaan in een schuur, waarnaast een opslag ligt met onder meer hout. Daartussen zit een brandwerende muur. De brand veroorzaakt een grote zwarte wolk die in de wijde omtrek te zien is.

De brandweer van Wateringen is uitgerukt om de brand te bestrijden. Op dit moment zijn meerdere korpsen ter plaatse, die ervoor proberen te zorgen dat het vuur niet overslaat. Ook helpen enkele brandweerlieden de eigenaar van de kas met het redden van belangrijke spullen, zoals computers.

Brand in Den Hoorn


Met dank aan vanBnaarC voor de submit.

[RvV] Dekker kiest voor ervaring

Erik Dekker en Frans Maassen, ploegleiders van Rabobank, hebben de selectie bekend gemaakt voor de Ronde van Vlaanderen. Hieruit is gebleken dat dit duo kiest voor de aanwezige ervaring binnen de equipe.

Michael Boogerd, Oscar Freire, Juan Antiono Flecha, Joos Posthuma, Jan Boven, Léon van Bon, Gerben Löwik en Matthew Hayman zullen in Brugge aan de start verschijnen. Verder zullen Pedro Horillo en Rick Flens als vervangers gaan fungeren.

Van Bon mag zich in dit gezelschap de renner met de meeste ervaring noemen. De Nederlander neemt namelijk voor de tiende keer deel aan de Ronde van Vlaanderen. De laatste keer dat een renner van Rabobank deze wielerwedstrijd op zijn naam schreef was Rolf Sörensen. Dat is inmiddels alweer tien jaar geleden.

Sutil: "Snel zijn en geen fouten maken"

Adrian Sutil, coureur van Spyker F1, heeft veel zin in de Grand Prix van Maleisië. De teamgenoot van Christijan Albers kwam tijdens de race in Australië als laatste over de finish. Dit kwam onder meer doordat hij twee keer een straf van de wedstrijdleiding ontving.

Komend weekend is Sutil van plan om een goede race te rijden en zo min mogelijk fouten te maken. "Ik heb nog nooit eerder in Sepang gereden, maar ik ben bekend met de lay-out van het circuit", aldus de coureur. Hij heeft zich, mede door het spelen van computerspelletjes, voorbereid op de race van komend weekend. "Ik heb veel geleerd van de race in Australië. Ik hoop al het geleerde toe te kunnen passen in Maleisië. Het doel is om snel te zijn en geen straffen meer te krijgen. Ik weet zeker dat ik die fouten niet weer zal maken."

Schaaf: "Duitsland heeft Van Gaal niet nodig"

Louis van Gaal verlengde onlangs zijn contract bij AZ en liet daarin een clausule opnemen dat hij medio 2009 als bondscoach kan gaan werken bij een vijftal landen. Een van die landen is Duitsland. De trainer van de tegenstander van AZ in de UEFA-cup, Thomas Schaaf, denkt echter niet dat Duitsland op de Nederlander zit te wachten.

Momenteel is Joachim Löw de bondscoach van Duitsland. Löw was tijdens het WK assistent van Klinsmann. "Volgens mij heeft Duitsland op dit moment een uitstekende bondscoach. We hebben Van Gaal niet nodig", aldus Schaaf over zijn collega bij het Duitse nationale team.

Wel heeft de trainer van Werder Bremen respect voor de Nederlander. "Hij heeft een succesvol team neergezet bij AZ en de mensen geënthousiasmeerd voor het aanvallende voetbal."

Einde seizoen voor Pothuizen

NEC kan de laatste vier wedstrijden van het seizoen geen beroep meer doen op Patrick Pothuizen. De speler ondervindt namelijk teveel hinder van zijn lies. Na het duel met Excelsior onderging hij een operatie, maar inmiddels heeft een ontsteking de kop op gestoken.

Pothuizen zal hierdoor opnieuw onder het mes moeten. De verwachting is dat de middenvelder in de playoff-wedstrijden weer van de partij is. Er was overigens ook nog goed nieuws te melden. De kans is groot dat de 34-jarige voetballer binnenkort een contract voor één seizoen bij zijn huidige werkgever zal tekenen.

Frankrijk eert Molyneux

In het jaar 2004 werd Peter Molyneux in Engeland tot lid van de 'Order of the British Empire' benoemd. Deze titel kreeg hij voor zijn verdiensten in de game-industrie. Frankrijk kan als traditionele 'rivaal' natuurlijk niet achterblijven en ook daar krijgt Molyneux nu een onderscheiding. Hij wordt er benoemd tot 'Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres', aangezien de Franse overheid in tegenstelling tot bijna de hele wereld, games wel als kunstvorm ziet.

Wanneer de crewleden van FOK!games hun lintje mogen ophalen is nog niet bekend.



Peter lijkt nog niet echt onder de indruk

Van Buyten: "Het waren belangrijke goals"

Daniël van Buyten, speler van Bayern München, speelde gisteren een goede wedstrijd. De Belg was in het Champions League-duel tegen AC Milan (2-2) tweemaal trefzeker, waardoor zijn ploeg even zo vaak op gelijke hoogte kwam. Hierdoor heeft de Duitse club een prima uitgangspositie voor de volgende ronde.

"Het zijn ongetwijfeld de belangrijkste goals uit mijn carrière. Bij de 2-2 viel de bal plots voor mijn voet. Ik heb niet nagedacht en heb gewoon getrapt, ook al was het met mijn linkervoet", aldus een opgetogen Van Buyten tegenover VRT Teletekst.

Aan het begin van dit seizoen kreeg de Belgische speler veel kritiek over zich heen. Ondanks dat lijkt hij zich steeds beter bij Bayern München te ontwikkelen. "Ook de ploeg speelt nu beter, we spelen beter georganiseerd en dat komt mijn spel ten goede."

Italiaans officiële taal van Italië

Icoon Opmerkelijk Het klinkt vanzelfsprekend dat Italianen Italiaans spreken. Toch is pas vandaag besloten dat Italiaans de officiële taal is van Italië. De grondwet moest gewijzigd worden om dit mogelijk te maken. Uiteindelijk waren er zelfs 75 tegenstanders in het parlement van Italië.

Federico Bricolo, een van de tegenstanders, zegt dat zijn nationaliteit en taal Venetiaans is en niet Italiaans. "Het is de taal die mijn familie spreekt en die in scholen en op het werk gebruikt wordt. Ik kom uit Venetië en daarom is mijn taal Venetiaans", zei hij in het parlement. Daarna werd zijn microfoon uitgezet, omdat volgens de wet alleen Italiaans in het parlement mag worden gesproken.

Italiaans was na de Tweede Wereldoorlog niet in de grondwet opgenomen om nationalistische dictators tegen te gaan. Het land Italië ontstond pas in 1870 toen allerlei rivaliserende koninkrijkjes besloten tot eenwording. De taal uit de Italiaanse streek Toscane werd gepromoveerd tot Italiaans. Door de geschiedenis zijn er veel politieke, culturele en taalverschillen in het gebied dat nu Italië heet. Dialecten uit sommige streken zijn totaal onverstaanbaar voor andere streken.

T-Mobile: "Niet alleen Ullrich op strafbank"

T-Mobile is van mening dat Jan Ullrich niet de enige moet zijn die gestraft wordt voor het aandeel in de dopingzaak van arts Eufemiano Fuentes. Gisteren wees een DNA-test namelijk uit dat de Duitse renner weldegelijk gebruik had gemaakt van doping.

"Hij hoort niet in zijn eentje in het beklaagdenbankje", aldus Rolf Aldag, directeur van T-Mobile. "Jan is maar een van de 51 namen op de lijst. Die moet nu helemaal worden afgewerkt. Nu moet iedereen kleur bekennen."

Aldag was ook van mening dat de andere verdachte sporters zich beschikbaar moeten stellen om genetisch materiaal af te staan. De eerste naam die hierbij viel was die van Ivan Basso. De Italiaan werd door zijn nationale wielerbond vrijgesproken, aangezien er onvoldoende bewijs was. Uiteindelijk von de renner onderdak bij Discovery Channel PCT. Ook vond de voorzitter van T-Mobile dat op alle betrokken personen druk moet worden uitgeoefend. "Van de UCI, de organisatoren, het WADA en de officieren van justitie. Het is nu duidelijk geworden dat de Spaanse documenten wel degelijk iets voorstellen. Tegen de vijftig anderen zijn er even sterke aanwijzingen als tegen Ullrich."

T-Mobile heeft inmiddels besloten om de renners die voor hen actief zijn met regelmaat op verboden middelen te controleren. Dit gebeurde sinds oktober al vier keer. "Het is vervelend omdat het de voorbereiding onderbreekt, maar het is nodig. Je kunt niet achteraf geschokt reageren als iemand is betrapt."

De aantijgingen jegens Ullrich hebben Aldag nog maar een duidelijk gemaakt dat alleen vertrouwen niet voldoende is. Hier zou namelijk veel meer voor nodig zijn. "Ik heb heel lang getwijfeld. Dat is nu voorbij. Ik kan me niet meer voorstellen dat die zakken bloed voor iets anders dan voor prestatiebevordering lagen opgeslagen."

Berger walgt van Spyker

Gerhard Berger, teambaas van Scuderia Toro Rosso, is niet blij met de houding van het Spyker F1 team inzake de rel om de wagens van het Italiaanse team en de wagens van Super Aguri. Berger vindt de houding van het Nederlandse team verre van sportief.

Naar verluidt zou Spyker een rechtzaak hebben aangespannen om Scuderia Toro Rosso en Super Aguri uit de uitslagen voor het constructeurs-kampioenschap te laten schrappen. Beide teams zouden rijden met een chassis dat niet door henzelf is ontwikkeld en men zou zich daarom geen constructeur mogen noemen. Gerhard Berger heeft officieel nog niets vernomen van de aanklacht: "Vooralsnog is dat meer roddel dan waarheid". De Oostenrijker vindt dat het team van Spyker een andere houding moet aannemen: "Dit heeft niks met sport te maken, dit gaat alleen maar om de commercie, om geld." Dit seizoen zal één team buiten de boot vallen wanneer de inkomsten uit de televisierechten verdeeld worden, alleen de eerste tien teams komen hiervoor in aanmerking.

'Leuke' grap: laxeermiddelen in donuts!

In het Amerikaanse Holtsville zijn vijf scholieren aangehouden vanwege een geintje dat niet door de beugel kon. Ze hadden namelijk donuts voorzien van laxeermiddelen uitgedeeld aan hun mede-leerlingen.

Nadat ze het geintje eens hadden zien voorbijkomen in een televisieprogramma op MTV, besloten ze het zelf eens te proberen. Ze verstopten laxeerpillen met een chocoladesmaakje in een stel donuts, en deelden ze uit. Negentien scholieren en een leraar aten de donuts.

Uit voorzorg werden de hulpdiensten ingeroepen, omdat enkele leerlingen maagpijn hadden gekregen. Gelukkig werd er niemand naar het ziekenhuis doorverwezen.

De vijf jongens van dertien en veertien jaar zijn door de politie gearresteerd. "Dit is geen leuke grap. Ze hebben leerlingen in gevaar gebracht", aldus een woordvoerder van de school. Welke straf de jongens kunnen verwachten is nog niet bekend.

KLM raakt minder koffers kwijt

Icoon VervoerDe KLM is niet meer de luchtvaartmaatschappij die de meeste koffers kwijt raakt. Het bedrijf is vorig jaar aanmerkelijk minder koffers kwijt geraakt dan het jaar ervoor. Dit blijkt uit cijfers van de Europese organisatie van luchtvaartmaatschappijen.

In 2005 stond de KLM Europees gezien nog op de eerste plaats van maatschappijen die bagage kwijtraken. Nu staat de maatschappij op een zesde plaats. Per duizend vervoerde passagiers raakte de KLM gemiddeld 16,4 koffers kwijt. De maatschappij vervoerde vorig jaar ruim 22,6 miljoen passagiers.

British Airways staat nu eerste op de ranglijst, met gemiddeld 23 stuks bagage dat kwijt raakt. Bij Air Malta is de kans op een zoekgeraakte koffer het kleinst.

De positie van Air Portugal op de ranglijst is opvallend. De maatschappij bezet de tweede plaats terwijl 7,46 miljoen passagiers werden vervoerd. De andere maatschappijen vervoerden tussen 22 en 55 miljoen passagiers.

Van Gaal: "Werder moeilijk te bestrijden"

Louis van Gaal, trainer van AZ, denkt dat zijn ploeg veel moeite zal hebben met Werder Bremen. De Alkmaarse ploeg speelt donderdag, in het kader van de kwartfinales van de UEFA Cup, tegen de Duitse club. Volgens de oefenmeester is deze opponent moeilijk te bestrijden.

"Ze zijn goed georganiseerd en scoren bovendien heel gemakkelijk", aldus Van Gaal. De trainer benadrukte bovendien dat veel spelers van Werder Bremen ook individueel erg sterk zijn. "Vooral Miroslav Klose, Torsten Frings, Diego en Per Mertesacker zijn zeer goede voetballers." In de Duitse competitie staat Werder Bremen momenteel op de tweede plaats en is nog volop in de race voor het landskampioenschap.

Van Gaal kan, voor het treffen met Werder Bremen, beroep doen op achttien spelers. Hiertoe behoren ook Simon Cziommer en Rogier Molhoek. Eerder dit seizoen kreeg de Duitse club het voor elkaar om Ajax uit het UEFA Cup-toernooi te knikkeren. De trainer van AZ hoopt dat zijn ploeg niet hetzelfde lot zal ondergaan.

"Ajax werd in Bremen volledig weggespeeld", was de nuchtere conclusie van Van Gaal. In Duitsland verloren de Amsterdammers met 3-0. Tijdens de return in Amsterdam leefde het elftal van trainer Henk ten Cate dusdanig op, waardoor ze nog even aan de volgende ronde mochten denken. Uiteindelijk werd het 3-1, maar was Ajax uitgeschakeld. "Die tweede ontmoeting was absoluut geen graadmeter. Bremen had toen al zo'n ruime marge, dan ga je toch anders een wedstrijd in."

Nieuwe namen grote festivals bekend

Icoon Muziek: Rock WerchterDe organisaties van North Sea Jazz, Rock Werchter, Pinkpop en Wâldrock hebben de afgelopen dagen allen nieuwe namen van acts die een optreden verzorgen bekendgemaakt.

Het grote nieuws van North Sea Jazz is dat het festival zangeres Katie Melua heeft gestrikt om de concertenreeks op 12 juli 2007 te openen. Mr. Pinkpop (Jan Smeets) wist te melden dat de laatste acts voor het festival bekend zijn, en het programma dus compleet is. The Noisettes treden op de eerste dag (26 mei) op het 3FM-podium, zo maakte de organisatie vandaag bekend. Het Burgumse metalfestival Wâldrock heeft vandaag juist de eerste namen vrijgegeven: Within Temptation, Dropkick Murphy's, Moonspell, Testament, WASP, Celtic Frost, Vader en Osdorp Posse zijn sowieso op het festival aanwezig. Tot slot wordt de artiestenlijst voor festival Rock Werchter uitgebreid met het voormalige Genesis-wonder Peter Gabriel. Gabriel is de oorzaak van een prijsverhoging met 6 euro van de kaartjes voor de laatste dag van Werchter.

De acts van Pinkpop 2007 zijn nu allemaal bekend. In totaal zullen er 39 artiesten optreden: Goose, Juliette & The Licks, Within Temptation, Marilyn Manson, The Noisettes, Wir Sind Helden, Good Charlotte, Viberider, Stevie Ann, C-mon & Kypski, Gabriel Rios, Razorlight, Iggy & the Stooges, Snow Patrol, Muse, Ozark Henry, Gogol Bordello, Ilse Delange, Lostprophets, The Nightwatchman, Paolo Nutini, Maxïmo Park, Amy Winehouse, The Fratellis, Wolfmother, Scissor Sisters, Arctic Monkeys, Linkin Park, Smashing Pumpkins, 30 Seconds to Mars, Stone Sour, Dave Matthews Band, Evanescence, KoЯn, Five o'clock Heroes, Maria Mena, Macy Gray, The Magic Numbers en The Kooks.

Politie speelt met water

In Shenyang, een stad in Noordoost China heeft de politie een verdachte met de hulp van een brandweerspuit uit een raam van een gebouw gespoten. De man viel daarop enkele meters naar beneden op een zacht luchtkussen. Politie kwam tot deze drastische maatregel omdat de onderhandelingen over zijn overgave na enkele uren vastliepen.

De man wordt verdacht van moord op zijn 71 jarige schoonmoeder en zijn 13-jarige neefje.


Foto door: REUTERS


Met dank aan PatoPato voor de submit.

Spel: Fart Fart Game

Het is weer avond en voor de echte Nederlander is het woensdag gehaktdag, maar gelukkig ben ik dat zelf maar half, dus hoef ik me niet aan die verplichting te houden. Na een heerlijke Zuid-Europese maaltijd ben ik wel toe aan een spelletje.

De hoofdpersoon in deze game heeft kennelijk hetzelfde op als ik, want het blijft waaien. Gemiddeld laat een mens 8 tot 25 scheten per dag, en dit is een mooie dag om dat gemiddelde even omhoog te helpen. Laat er zoveel mogelijk in deze Fart Fart Game, zo lang je buurman het maar niet kan horen. Na mijn portie Bacalhau van vanavond kwam ik zelf op een highscore van 7090 punten.

Met dank aan ursel voor de submit.

[Upd] Zware blessure Aurelio

Het seizoen voor Fabio Aurelio, speler van Liverpool, is mogelijk ten einde. De Braziliaan blesseerde zich dinsdagavond in het Champions League duel tegen PSV.

De 27-jarige verdediger werd per brancard van het veld gedragen, en de blessure lijkt op het eerste oog ernstig. Trainer van Liverpool, Rafael Benitez verklaard aan Sky Sports het volgende: "Het is afwachten, maar het lijkt ernstig. Hij heeft erg veel last van zijn achillespees. Woensdag ondergaat hij een MRI-scan, dan weten we meer".

Update:
Liverpool kan de komende tijd geen beroep doen op Fabio Aurelio. De Braziliaanse verdediger van The Reds heeft namelijk zijn achillespees gescheurd. Hierdoor zal de speler drie tot vier maanden niet kunnen spelen.

"Een scan heeft aangetoond dat zijn achilleespees volledig is afgescheurd", lichtte Ian Cotton, een woordvoerder van Liverpool, woensdag toe. "Hij zal vandaan nog worden geopereerd."

Stade Rennes hengelt naar Hansson

De Franse sportkrant L'Equipe heeft vernomen dat Stade Rennes zich met Petter Hanson van SC Heerenveen wil versterken. Mocht de transfer doorgaan, dan is de captain van de Friezen de vierde Zweed in korte tijd die zijn geluk in Frankrijk gaat beproeven.

Kim Källström, Andreas Isaksson kwamen in het verleden uit voor Stade Rennes, maar verlieten de club voor respectievelijk Olympique Lyon en Manchester City. Erik Edman speelt nog altijd bij de Franse club. Hij werd twee seizoenen geleden overgenomen van Tottenham Hotspur.

Hansson is na dit seizoen transfervrij. Dit betekent dat hij voor niks naar een andere club kan verhuizen, wat erg interessant is voor Stade Rennes. In het verleden had de 30-jarige international van Zweden ook al aangegeven wel oren te hebben naar een nieuw avontuur.

Vijftien jonge asielzoekers verdwenen

Icoon BinnenlandsVijftien minderjarige asielzoekers zijn sinds november 2005 spoorloos. Elf van de verdwenen asielzoekers zaten in het vertrekcentrum voor asielzoekers in Ter Apel en de overige vier zaten in het asielzoekerscentrum in Zuidlaren. Het gaat om asielzoekers uit India, Nigeria en Sierra Leone. Dit maakte staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak dinsdag bekend in de Tweede Kamer.

Minderjarige asielzoekers verdwijnen wel vaker uit opvangcentra. Vermoed wordt dat de jongeren het slachtoffer zijn van mensensmokkelaars. Het centrum van Ter Apel zou niet zo goed beveiligd zijn als andere centra, waardoor er vaak mensen verdwijnen.

Jongeren die afkomstig waren van het gesloten vertrekcentrum op Schiphol werden opgevangen in ter Apel. Het centrum op Schiphol werd in 2005 gesloten wegens gebrekkige brandveiligheid. Volgens Albayrak gaat het centrum op Schiphol op 1 mei weer open.

Zwarthoed ook komend seizoen huurling

RTV Noord-Holland meldt dat AZ-keeper Theo Zwarthoed ook komend seizoen verhuurd zal worden.

Zwarthoed kreeg vanmiddag in een gesprek met de technische staf van AZ te horen dat hij in feite derde keeper is, en dat het beter zou zijn als de doelman op huurbasis voor een andere club zou uitkomen.

Dit jaargang kwam de keeper van AZ uit voor Excelsior, waar hij 27 competitiewedstrijden onder de lat stond. Afgelopen maand verloor hij echter zijn basisplaats aan Ronald Graafland.

Inter gaat verder met Cruz

Julio Ricardo Cruz, oud-speler van Feyenoord, heeft een nieuw contract voorgeschoteld gekregen van Internazionale.

De website van Radio Rijnmond meldt vandaag dat de 32-jarige spits van Inter zijn contract met één jaar zal verlengen. Op de website van Inter wordt er vreemd genoeg nog geen melding van gemaakt.

Cruz is geen basisspeler bij de aanstaande kampioen van Italië, alhoewel zijn statistieken indrukwekkend zijn. Hij stond vijf keer in de basis, viel vijf keer in, en scoorde vijf keer.

Top of Flop User's Choice: Sign Up

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De tip van FunnyDealer kreeg vorige week bijna alleen maar positieve reacties: Just Jack - Starz in their Eyes was een top, dus.

De tip van deze week is van een anonieme submitter:

idee voor top of the flops:
Face Tomorrow -Sign Up

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Twee uur Japans

Dit is een film speciaal voor mensen met het nodige zitvlees, maar het is de moeite waard, want meestal zijn de filmpjes van de Japanse televisie maar erg kort maar daar breng ik nu verandering in.

Want wil je wel eens weten hoe een heel programma eruit ziet, dat kan nu met deze twee uur durende special van een programma genaamd Lincoln, hoe ze aan die titel komen geen flauw idee, wat ik wel weet is dat het een knap vreemd programma is....

Stungun vermomd als GSM geeft ophef in VS

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de vrije verkoop van een stungun vermomd als mobiele telefoon. Een stungun is een wapen dat een zeer krachtige elektrische schok geeft, waardoor je een aanvaller tijdelijk kunt verlammen. In sommige gevallen heeft het gebruik van een stungun de dood tot gevolg gehad voor het slachtoffer.

De Cell Phone Stun Gun ziet eruit als een normaal mobieltje. Het apparaat is echter niet te gebruiken als normale telefoon, onder de behuizing bevindt zich elektronica die een schok van zo'n 800.000 volt kan geven. De Cell Phone Stun Gun gebruikt drie batterijen. Een veiligheidsknop moet ervoor zorgen dat de stungun niet per ongeluk een schok geeft.



Met dank aan PatoPato voor de submit.

Liverpool mengt zich in strijd om Torres

Fernando Torres, aanvalsleider van Atletico Madrid, staat in de belangstelling van Liverpool.

De Engelse interesse is niet nieuw voor de Spanjaard. Naast Liverpool is ook Manchester United geïnteresseerd in Fernando Torres. De Mancunians zitten dun in hun aanvallers. Naast Louis Saha en Wayne Rooney heeft manager Alex Ferguson weinig opties.

Liverpool heeft zo een 60 miljoen euro om haar selectie te versterken. Hierbij kijkt Rafael Benitez eerst naar de spitspositie.

Vitesse wil door met Benson

Vitesse heeft de optie in het contract van Fred Benson gelicht. De aanvaller komt nu tot 2008 uit voor de club uit Arnhem.

Benson, die zijn debuut maakte in het seizoen 2004-2005, speelde deze competitie al 23 wedstrijden waarin hij zes keer tot scoren kwam. Naast Benson verlengden ook de assistent-trainers Pieter Huistra en Dick de Boer van hoofdcoach Aad de Mos hun contract tot medio 2008.

Quaresma verlangt naar Primera Division

Ricardo Quaresma, speler van FC Porto, wil graag terugkeren in de Primera Division. Zo meldt de Portugees international aan de Spaanse krant AS.

De vleugelspits van FC Porto kwam al eens eerder uit in de Primera Division, toen nog voor FC Barcelona. Nu staat de aanvaller in de belangstelling van Atletico Madrid. Quaresma legt uit: "De interesse is uitermate mooi, maar ik blijf er kalm onder. De Spaanse Liga is fantastisch, ik zou er graag willen spelen".

Naast Atletico Madrid zijn er ook nog andere gegadigden voor de diensten van Quaresma. Naar verluidt azen ook Chelsea en Internazionale op de sleutelspeler van FC Porto.

Werkstraf voor beledigen agent in Ondiep

Icoon JustitieEen man die betrokken was bij de rellen in de Utrechtse wijk Ondiep is woensdag veroordeeld tot een werkstraf. De 24-jarige man was aangeklaagd voor het beledigen van agenten in de wijk. Hij kreeg een werkstraf van veertig uur. De straf voor een ander vergrijp, diefstal, is hierbij inbegrepen.

Een andere man, een 48-jarige inwoner van Utrecht, kreeg geen straf opgelegd. De rechter achtte het echter wel bewezen dat de man een agent had beledigd, maar er zou sprake zijn geweest van verzachtende omstandigheden. Tegen de man was een voorwaardelijke boete van 500 euro geëist.

De komende weken zullen nog meer mensen voor de rechter moeten verschijnen voor misdaden die zij gepleegd zouden hebben bij de rellen in Ondiep. Een van hen wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij zou met zijn auto zijn ingereden op een groep ME'ers. Donderdag werden drie andere mannen vrijgesproken van betrokkenheid bij de rellen van vorige maand in Ondiep.

Ruil Koevermans - Buffel in de maak

De Glasgow Rangers willen er nu echt werk van maken om Danny Koevermans los te weken bij AZ. De Schotten betrekken zelfs Thomas Buffel bij de deal om de Alkmaarders over de streep te trekken.

De Belgische middenvelder van de Rangers, die onlangs terugkwam van een zware blessure, heeft al eerder aangegeven in een andere competitie te willen voetballen. In de winterstop zou de spits bijna zeker naar Hannover 96 gaan, maar de deal ketste op het laatste moment af.

Koevermans is al meerdere malen in verband gebracht met de Rangers. In Glasgow zien ze in de Nederlandse international de ideale opvolger van Dado Prso. Koevermans zelf bevestigd niets, maar sluit ook niets uit.

ESA zoekt vrijwilligers voor 'marsreis'

Icoon RuimtevaartHet Europese Ruimtevaartagentschap ESA zoekt kandidaten voor een 'reis' naar Mars. Zes mensen zullen gedurende vijfhonderd dagen op elkaar aangewezen zijn en op elkaars lip moeten leren leven op een oppervlakte van 200 vierkante meter, maakte het agentschap woensdag bekend.

Twee van de deelnemers aan het Mars500-experiment worden door ESA geleverd. In een afgelegen uithoek van Rusland zullen de 'Mars-reizigers' een gesimuleerde ruimtereis naar de rode planeet maken. Het testcentrum bestaat uit aan elkaar geschakelde metalen tanks. Smalle doorgangsluiken bieden doorgang naar een medische hoek, het onderzoekslaboratorium, de keuken en het woongedeelte.

Na een reis van 250 dagen krijgen de testpersonen ook toegang tot een speciale tank die dienst doet als Mars-habitat. Daarin kan een verblijf op de Rode planeet worden nagebootst. Vervolgens moeten de deelnemers nog een terugreis van 250 dagen maken.

Het Mars500-experiment is opgezet door het Russische Instituut voor Biomedische Problemen. Het ESA doet mee omdat het de psychologie van een langdurige reis wil onderzoeken, aldus ESA-wetenschapper Marc Heppener. Onderweg is voldoende tijd voor wetenschappelijke experimenten. ESA zoekt nog naar geschikte voorstellen.

Half juni gaat er een oproep voor vrijwilligers de deur uit. De selectie is vergelijkbaar met die voor astronauten. De bemanning moet beschikken over een wetenschappelijke achtergrond, techniek beheersen en medisch onderlegd zijn.

Heidfeld gaat voor podium

BMW-coureur Nick Heidfeld hoopt dat zijn team aankomende zondag in de Grote Prijs van Maleisië voor het podium kan vechten. Het Duitse team heeft veel indruk gemaakt tijdens de wintertests en zette deze goede lijn door in de eerste race van dit seizoen.

BMW pakte vorig seizoen de vijfde plaats in het constructeurs-kampioenschap. Dit jaar lijken de Duitsers kans te maken op een top drie klassering. "Ons doel voor de start van het seizoen was het halen van een vierde plaats in het kampioenschap. Ik zou het behalen van die doelstelling al een succes vinden", vertelt Heidfeld.

"Maar nu we zo'n sterke start van het seizoen meemaken en we kunnen vechten voor de derde plaats wil ik dat natuurlijk behouden, en ik hoop erg dat we dat kunnen bereiken", vervolgt de Duitser.

Oorlogsbunker wordt verbouwd tot villa

Icoon OpmerkelijkEen Haagse bunker uit de Tweede Wereldoorlog krijgt een wel heel opvallende nieuwe bestemming: De gemeente Den Haag heeft besloten het gebouw te gebruiken als basis voor een nieuw te bouwen villa.

De bunker aan de Badhuisweg was in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de Atlantikwall, de linie die de Duitsers langs de Europese kust (van het noordelijkste puntje van Noorwegen tot de Franse grens met Spanje) aanlegden om zich tegen aanvallen vanuit Groot-Britannië en de Verenigde Staten te kunnen verweren. Er zijn langs de Atlantikwall in totaal ongeveer 6000 bunkers gebouwd. In Den Haag werd er vlak na de Tweede Wereldoorlog al eens een bunker tot woonhuis omgetoverd, dat gebouw staat nu op de lijst met 'beschermde architectuur van de wederopbouwperiode.'

De yuppenbunker moet in september klaar zijn en krijgt de naam 'La Defense'. Op 7 maart heeft de wethouder van Bouwen en Wonen het startsein voor de verbouwing gegeven.

De bunker
De betreffende bunker

Prijsstunters in luchtvaart punctueler

Icoon VervoerGoedkope luchtvaartmaatschappijen vliegen over het algemeen punctueler dan hun duurdere collega's. Maar als er een vertraging optreedt, is de ellende voor de passagier meteen een stuk groter.

Dat blijkt uit onderzoek door de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Een verklaring voor beide constateringen ligt in het feit dat de prijsstunters vaak vanaf kleinere, regionale vliegvelden vliegen.

Daar is het luchtruim minder druk dan boven bijvoorbeeld Schiphol en treden er minder vertragingen op. Maar als een vlucht dan toch geannuleerd is, heeft de prijsstunter in het dorp bij het regionale vliegveld vaak geen hotel achter de hand om de passagiers te laten overnachten.

Ritwinst Bennati in De Panne

De tweede etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde is gewonnen door de Italiaan Daniele Bennati. De Italiaan was in de massasprint de Australiër Graeme Brown te snel af. De etappe van vandaag ging over 227 kilometer en ging van Zottegem naar Koksijde/St.Idesbald.

Voor de ontsnapping van de dag tekenden Jarno van Mingeroet en Sergej Lagoetin. De Belg en de Rus gingen na 90 kilometer koersen in de aanval. Na een vlucht van ruim 130 kilometer werd het duo in de kraag gevat. In de finale probeerden Steven de Jong en Sébastien Rosseler nog tevergeefs weg te komen.

De Italiaan Luca Paolini werd zesde en bleef in het bezit van de leiderstrui. Hij heeft negen seconden voorsprong op landgenoot Alessandro Ballan. Beste Nederlander is Joost Posthuma, hij staat vierde op twintig seconden achterstand op Paolini.

Scheurtjes kabinet over Afghanistan

Icoon Politiek Er is een groot meningsverschil ontstaan binnen de coalitie over de verlenging van de missie in Afghanistan. CDA wil de missie verlengen, maar PvdA en ChristenUnie willen in de zomer van 2008 het land uit. De beslissing moet deze zomer gemaakt zijn. Er wordt moeizaam "geheim" overleg gevoerd om een kabinetscrisis te vermijden. Het kabinet-Balkenende II was gevallen op dit thema.

CDA wil koste wat het kost doorgaan met de missie in Uruzgan. Nederland zou een "modderfiguur slaan" en een watje worden binnen de NAVO als het zou besluiten te vertrekken. "Er zijn 37 NAVO-lidstaten actief in Afghanistan. Alle landen blijven langere tijd. Maar wij willen na twee jaar als eerste weer weg, zonder een goede reden", aldus een CDA'er. NAVO-topman (en tevens CDA'er) Jaap de Hoop Scheffer heeft Nederland gevraagd door te gaan met de missie.

Naast de coalitie zijn ook in het kabinet strubbelingen. Het door CDA-gedomineerde Buitenlandse Zaken wil blijven, maar het door CU-gedomineerde Defensie wil "koste wat kost in 2008 weg". Zo zou het militaire apparaat de missie niet aan kunnen qua materieel en personeel. Ook het door PvdA-gedomineerde ministerie van Ontwikkelingssamenwerking wil vertrekken. Beide ministeries willen de militairen in Afrika inzetten.

Het is prijsschieten voor de oppositie. SP-Kamerlid Harry van Bommel vindt dat Nederland niet moet zwichten uit druk van de NAVO en de Verenigde Staten. "De druk is immens om te verlengen, maar de krijgsmacht kraakt en piept". GroenLinks-Kamrlid Mariko Peters vindt het nu al te laat. "We zijn erin getuind. Toen we ja zeiden tegen de missie, hebben we een te grote broek aangetrokken". Ook de VVD lijkt tegen te zijn. "We peren 'm gewoon. Dit wordt een herhaling van Srebrenica", aldus een VVD'er. VVD'er Hans van Baalen vindt dat Nederland wel een makkelijkere Afghanistanmissie kan accepteren, zoals in het "veilige noorden".

Owusu-Abeyie kiest voor Ghana

Quincy Owusu-Abeyie wil zijn interlandloopbaan voortzetten bij Ghana. De aanvaller van Spartak Moskou heeft hiertoe besloten omdat hij uit beeld is geraakt bij Jong Oranje.

Voor zijn 21e verjaardag, op 15 april, moet de oud-speler van Ajax een Ghanees paspoort in zijn bezit hebben. Hij komt daarvoor in aanmerking omdat zijn ouders afkomstig zijn uit Ghana. Via zijn management heeft de aanvaller de Ghanese voetbalbond opdracht gegeven zijn paspoortaanvraag in orde te brengen. Hij hoopt daardoor per direct zijn opwachting te kunnen maken bij het West-Afrikaanse land. Als voorwaarde heeft hij wel gesteld dat hij zijn Nederlandse paspoort behoudt.

"Ik kijk er heel erg naar uit. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht deze stap te zetten, maar door de omstandigheden heb ik niet lang getwijfeld," aldus Owusu-Abeyie die verder zei dat Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan hem niet het gevoel heeft gegegeven dat hij nog bij de groep komt. "En ik ga niet zitten wachten. Als je me niet wil hebben, dan houdt het op".

Wethouder rijdt 70 kilometer te hard

Icoon OpmerkelijkWethouder Berent Daan van Purmerend is vrijdag 9 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De wethouder werd betrapt door de politie toen hij met een snelheid van 100 kilometer per uur over de Purmerdijk reed. Op die plek mag eigenlijk slechts 30 kilometer per uur gereden worden.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt het verhaal. Daan, die onder andere verantwoordelijk is voor onderwijs in de gemeente Purmerend, was volgens een woordvoerder op weg naar zijn werk. De wethouder betreurt het incident ten zeerste, maar verwacht niet dat het gevolgen heeft voor het functioneren van zijn persoon.

Microsoft weigert hulp bij opsporen Xbox 360 dief

Een gebruiker van het drukbezochte Macrumors forum kwam onlangs weinig vrolijk thuis, er bleek bij hem in gebroken te zijn. Apart genoeg was alleen zijn Xbox 360 met accessoires meegenomen. Een HDTV, een Macbook en een Wii stonden er nog gewoon. Natuurlijk liet hij de politie langskomen om onder andere naar vingerafdrukken te zoeken, iets wat helaas niks opleverde. Tevens kon de man de politie assisteren met een lijst van gestolen games en de bon van de 360 waarop het serienummer ervan staat. De man plaatste in zijn initiële post op het macrumors forum tevens zijn gamertag zodat men kon zien of iemand online zou gaan met de Xbox 360.

Het verhaal werd aparter toen twee dagen later de Xbox 360 ineens via WiFi verbond met zijn computer. Dit via de Connect 360 service waarmee films, foto's en muziekbestanden gedeeld kunnen worden. Dit gaf dus aan dat de Xbox 360, die aangesloten was op het netwerk via WiFi adapter, nog binnen het bereik van het netwerk van de man zat. Na wat rondkijken in de buurt wist hij dan ook te bepalen in welke huizen zijn 360 nu zou kunnen verblijven omdat nergens anders 's nachts de TV of het licht aan stond terwijl de 360 verbonden was. Voor extra bewijs bleef de man bijhouden wanneer de Xbox 360 online kwam en wie er in zijn buurt dan thuis was.

Omdat er echter geen direct bewijs was kon de politie niks doen om de situatie te verhelpen. Langsgaan bij de verdachte huizen zou er tevens enkel toe kunnen leiden dat de dieven de 360 zouden dumpen. Enige dagen later stopte de 360 met het verschijnen op het wireless netwerk, maar bleek de console wel het internet op te gaan met de account van de originele eigenaar.

Hieruit volgt natuurlijk dat Microsoft makkelijk in logs kan terugvinden van welk IP adres de logins afkomstig zijn. Het bleek echter dat Microsoft onder geen beding bereid was om aan dit verzoek gehoor te geven. Noch de politie noch de originele eigenaar van de console kregen een positief antwoord. Volgens Microsoft was het onmogelijk om het IP adres af te lezen bij een login op Xbox Live.

Het is afwachten of er ooit nog schot in de zaak komt, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de man ooit nog zijn Xbox 360 terug zal zien zolang Microsoft niet bereid is om hulp te bieden.

Wil je de originele forumthread nog eens helemaal uitpluizen, dan kan dat hier.

Cramer: verwijderingsbijdrage op de schop

De verwijderingsbijdrage gaat op de schop. Dat blijkt uit een brief die minister Jacqueline Cramer (PvdA) van Milieu vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De bewindsvrouw vindt dat de regeling te weinig transparant is.

Daarnaast stelt ze dat producenten onnodig grote fondsen opbouwen ten koste van de portemonnee van consumenten. De minister wil afspraken maken met de bedrijven en brancheorganisaties zodat de verwijderingsbijdrage omlaag kan.

In eerste instantie gaat ze er vanuit dat dat lukt op vrijwillige basis. Cramer kondigt aan dat ze met regelgeving komt, als de gesprekken niet het gewenste resultaat hebben.

Problemen met whammy bar in Guitar Hero 2

Op dit moment staan er veel X360-eigenaren te springen en te rocken op onder andere Wolfmother, Rage Against The Machine en Nirvana: Guitar Hero 2 is uit. En ook de eerste problemen met de X-plorer gitaarcontroller zijn inmiddels gemeld. Zo zou de whammy-bar (het pookje dat je gebruikt om lange noten te vervormen) niet bepaald lekker reageren, als hij überhaupt al reageert.

Er zijn ook al tegenberichten opgedoken van mensen die claimen dat alles prima werkt. Bij nader onderzoek lijkt het erop dat er twee verschillende gitaren uitgebracht zijn. Degene met de pedal-port aan de onderkant van de gitaar lijkt het probleemgeval te zijn. De gitaar die de pedal-port aan de zijkant heeft lijkt vooralsnog probleemloos te zijn.

Er is nog geen officieel statement van Red Octane of Harmonix over dit verschijnsel, maar we houden jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.


Boven probleemloos, onder whammy-problemen

2 weken geen trein tussen Almelo en Hengelo

Icoon VervoerTussen Almelo en Hengelo zal tot midden april geen personentreinverkeer rijden. Dat heef spoorbeheerder ProRail bekend gemaakt. De tests van een nieuw veiligheidssysteem zijn niet naar wens verlopen, waarna de vervoerder heeft besloten een second opinion uit te laten voeren, voordat er weer treinen gaan rijden.

Volgens ProRail zitten er fouten in het ontwerp van het bureau dat de beveiligingssoftware heeft ontworpen. Dit heeft ProRail doen besluiten het systeem helemaal opnieuw te laten controleren en deels opnieuw te laten ontwerpen. De verwachting is dat de controle pas in de tweede helft van april gereed zal zijn.

Tussen Almelo en Hengelo is momenteel maar één spoor beschikbaar, dat gebruikt wordt door de internationale trein richting Duitsland en goederenvervoer. Tussen de twee steden rijden nu bussen.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn kwaad op ProRail en hebben al aangekondigd een schadevergoeding te eisen. Mensen die gedupeerd zijn, kunnen hun geld terug krijgen. NS declareert dat dan weer bij ProRail.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Heerenveen bekijkt contracten Storm en Johnson


SC Heerenveen maakt geen gebruik van de optie om de huidige contracten van middenvelder Bo Storm en aanvaller Will Johnson te verlengen. Dat heeft de Frieze club vandaag bekend gemaakt.

Beide 20-jarige spelers tekenden vorig jaar een contract voor één seizoen. Volgens directeur Yme Kuiper is de Friese club nog wel in overleg met de Deen en de Canadees over een contract met een andere invulling.

Voetbalwedstrijden en pretparken worden duurder

Icoon EconomieAls het aan het kabinet ligt, gaat de prijs van pretparken, gezamenlijk met kaartjes voor een sportwedstrijd fors omhoog. Niet alleen wedstrijden en pretparken zullen flink duurder worden, maar ook de attracties bij kermissen zullen flink in prijs stijgen. Voor wedstrijden moeten de fans veertig miljoen euro per jaar meer neertellen dan nu het geval is, Voor pretparken en kermissen geldt dat er in totaal 30 miljoen euro meer betaald moet worden dan men nu al doet.

Men gaat er vanuit dat de prijs voor volwassenen en kinderen voor de Efteling 30 euro gaat kosten, waar deze nu nog 26 euro is. Het kabinet probeert met deze maatregel ongeveer 100 miljoen euro te kunnen binnenhalen door de BTW voor attracties van 6% naar 19% te verhogen. Deze prijsverhoging geldt niet voor theater en concertgebouwen. Saillant detail is dat deze zelfs subsidie ontvangen.

Met dank aan M42 voor de herschreven submit.

Gezocht: enorme sigaret

Icoon OpmerkelijkDe eigenaar van een tabakwinkel in Pensacola (Florida) is op zoek naar zijn 3 meter lange sigaret. De sigaret zat tot vorige week woensdag vast aan het dak van zijn winkel.

De peuk blies rook aan 1 kant en woog zo'n 25 kg. Eerst dacht de eigenaar dat een aantal tieners een geintje hadden uitgehaald, maar nu geeft hij een beloning van $50 aan degene die er voor zorgt dat hij zijn sigaret weer terug krijgt.

Met dank aan Jeekay voor de vertaalde submit.

'Arrestatie in liquidatieonderzoek Houtman'

Icoon MisdaadDe politie heeft dinsdagavond een arrestatie verricht in het onderzoek naar de liquidatie van drugs- en vastgoedhandelaar Kees Houtman. Dat meldde het NOS Journaal woensdag.

De arrestatie zou zijn verricht na een besloten deel, dinsdagavond, in het proces tegen Willem Holleeder en c.s. Toen werd over een anonieme getuige gesproken, met de bijnaam 'C'. De arrestatie wordt door enkele bronnen als een belangrijke ontwikkeling in het onderzoek omschreven.

Kees Houtman, die in november 2005 bij zijn villa in Amsterdam-Osdorp werd doodgeschoten, geldt als een van de afpersingsslachtoffers van Holleeder en enkele medeverdachten.

FOK!ker: ik heb de langste

Icoon Literatuur'Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden'. Dat was volgens de TROS het langste woord. De omroep had een prijsvraag uitgeschreven in het programma Lingo en dit zestig letters lange woord won. Maar volgens FOK!ker Mark Versteegden heeft hij een langer woord bedacht.

"Redelijk geschokt was ik toen ik jullie bericht las over het langste woord van Nederland!! Spijtig wil ik jullie mededelen dat ik een langer woord heb gevonden." En inderdaad, het nieuwe woord is langer: kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéledenlijst.

"Hopelijk nemen jullie deze zaak uiterst serieus en vermelden mijn nieuw gevonden woord op jullie website met natuurlijk de naam van de vinder", voegt Mark er nog toe in zijn mailtje. Bij dezen.

[upd] Britse marinemensen vandaag vrij

De Iraanse parlementsvoorzitter Gholam Ali Hadad Adel heeft "de verandering van toon" van Groot-Brittannië begroet in de ruzie over de vijftien Britse marinemensen die gevangen zitten in Iran. Dat meldden Iraanse staatsmedia woensdag.

"De juiste stappen die de Britten in de afgelopen dagen hebben genomen maken de toon van hun retoriek meer begrijpelijk en in plaats van controverse zijn ze meer geneigd tot onderhandelingen", aldus de parlementsvoorzitter die in zijn functie een van de invloedrijkste politieke functionarissen van het land is.

Update 15.20 uur
De Iraanse president Ahmadinejad heeft toegezegd dat de 15 gearresteerde Britten vrij zullen worden gelaten. Op een persbijeenkomst in Teheran sprak hij van 'gratie' voor de 15 Britten en van een 'gift' aan de Britse regering.

De marinemensen komen na het einde van de persconferentie vrij, aldus de president. Ze zullen direct naar een luchthaven worden gebracht en teruggevlogen naar Groot-Brittannië.

Tevens prees Ahmadinejad de Iraanse kustwacht, om de "moedige manier waarop zij de nationale grenzen heeft verdedigd". Tot slot zei hij dat de Britten hun fouten zouden moeten toegeven. Groot-Brittanië ontkent namelijk dat de 15 Britten zich in Iraanse territoriale wateren bevonden.



Met dank aan Eveli voor de submit.

Harde toon rechts in Franse verkiezingscampagne

De rechtse presidentskandidaat in Frankrijk, Nicolas Sarkozy, en zijn nog rechtsere tegenstrever Jean-Marie Le Pen kiezen voor een steeds hardere toon om in de gunst van de rechtse kiezer te komen.

In een interview zei Le Pen vandaag dat niet alle rassen gelijk zijn en Sarkozy beloofde dat hij de invloed van de buitenlandse radicale islam op Franse moslims radicaal zal indammen. De opmerkingen van Le Pen in de krant Le Monde hebben al geleid tot boze reacties van maatschappelijke groepen in Frankrijk.

Le Pen zegt in de krant: ''Een ouder persoon is niet gelijk aan een jong persoon, een persoon met één been is geen sterdanser. Je kunt de ongelijkheid van rassen ook niet in twijfel trekken. Zo kunnen zwarten harder rennen dan blanken, maar blanken zijn weer beter in het zwemmen'', aldus Le Pen.

Ho-Pin Tung naar GP2

De 24-jarige Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung gaat volgende week in het voorprogramma van de Formule 1 rijden in de GP2 serie voor het BCN Competition-team.

De regerend F3-kampioen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de eerste Chinese Formule 1 coureur wil worden en de raceklasse GP2 is daarvoor een prima opstap. Na het met overmacht behalen van het Duits Formule 3-kampioenschap werd Ho-Pin gevraagd voor Team China uit te komen in de toen resterende wedstrijden in A1GP. Ho-Pin Tung schonk China het eerste podium, door in in Australië als derde over de finish te komen.

Het BCN Competition–team is al vanaf de start van deze opstapklasse naar de Formule 1 actief. Teameigenaar Enrique Scalabroni heeft een rijke ervaring in de autosport en heeft onder andere voor Williams, Ferrari en Team Lotus in de Formule 1 gewerkt.

"Ik ben echt erg blij en super gemotiveerd om van de uitgelezen kans iets te maken,’ verklaart de coureur. Ik ben mijn sponsors dankbaar dat ze hebben bijgedragen aan deze fikse stap in mijn carrière. Ik ga samen met het team al komend weekend keihard aan de slag om het maximale te bereiken. Dit zal best lastig zijn, want doordat de overeenkomst pas zo laat kon worden gesloten, zit er voor mij geen testwerk meer in. Ik heb dus een nadeel ten opzichte van de collega’s, dus ik moet heel snel leren. Maar laat duidelijk zijn dat het een enorme stap is om van een A1-GP-auto in de GP2-auto te stappen, dat zal best wennen zijn. Maar ik ben vol vertouwen dat ik het team, de sponsors en de vele fans, juist ook die in China, in de loop van het seizoen mooie resultaten kan geven," aldus Ho-Pin.

Ho-Pin Tung betreurt het enorm dat hij niet aan de start kan verschijnen van de A1GP-race in China, die in Shanghai wordt verreden, gelijktijdig met de eerste GP2-race van het seizoen. "Sinds ik A1GP reed voor Team China was het doel om in Shanghai voor vuurwerk te zorgen, dat zal nu niet gaan. Maar ik weet zeker dat heel China mijn belangrijke stap op weg naar de Formule 1 zal steunen."

Kritiek binnen GroenLinks op partijkoers

Gisteren hebben zo'n 250 leden van GroenLinks een manifest uitgebracht waarin zij kritiek uiten op de koers en het imago van de partij. Onder hen zijn veel raadsleden, wethouders en leden van afdelingsbesturen. Eén van de initiatiefnemers is Eerste Kamerlid Leo Platvoet, van wie het partijcongres eerder een motie afwees die vroeg om een discussie over de koers van de partij.

Volgens het manifest is GroenLinks ''als het groene en linkse alternatief aan forse erosie onderhevig.'' Thema's als gemeenschapszin en solidariteit ontbreken te veel in de koers van de partij vinden de criticasters. Ze vinden de partij bovendien een te elitaire uitstraling hebben. ''GroenLinks zoekt te weinig allianties met maatschappelijke groeperingen, zoals de vakbeweging. De partij is te ambtelijk en politiek georiënteerd, waardoor de gewone kiezer zich niet meer herkent.''

Forse kritiek wordt geleverd op het pleidooi van fractievoorzitter Femke Halsema voor een andere visie op de verzorgingsstaat. Halsema en haar fractiegenoot Van Gent schreven ruim anderhalf jaar geleden een notitie, waarin zij pleitten voor het bieden van meer kansen op werk aan mensen buiten het arbeidsproces. De rechten van mensen in het arbeidsproces zouden daarvoor wat afgezwakt moeten worden.

De opstellers van het manifest is dit al tijden een doorn in het oog. De nadruk ligt in de partij te veel op betaalde arbeid als middel tot zelfontplooiing, vinden zij. Het manifest bepleit een heropening van de discussie in GroenLinks over hoe de verzorgingsstaat in te richten en over het milieuprofiel van de partij.

Het complete manifest is hier te vinden.

Met dank aan neegij voor de submit.

Karaokecolumn: Mohamlet

Gisteren in het nieuws: een Marokkaan heeft een fikse zak geld gekregen van Guusje ter Horst -in haar functie als voorzitster van het 'TAX-videoclipfonds'- om zijn diepe afkeer van Nederland voor een wat breder publiek kenbaar te maken.

Nou is polemiek een mooie, Hollandse traditie, maar mijn gewekte nieuwsgierigheid kwam opnieuw bedrogen uit: weer die oude klaagzang van ongeletterde boeren die hier na de gastarbeidergolf alsnog probeerden wat welvaart weg te snoepen maar beledigd moesten concluderen dat een baan en een carriere alleen weggelegd waren voor diegenen die zich middels mentale dwangarbeid tot intelligente werknemers lieten hersenspoelen! We weten onderhand dat een beetje trotse Rifanalfabeet met traditionele hoogmoed dat onmogelijk kan verdragen, ook deze 'Salah Edin' niet. Het ligt weer allemaal aan de onredelijke Nederlanders. We zijn onbeschaafd en ongelovig, we beledigen deze parels van de woestijn, we gunnen ze zelfs het kleinste handtasje niet, kortom, geef die arme jongens nou eindelijk eens een reden waarom ze geen terrorist zouden worden. Een beetje homo allochtonis wordt immers tot geweld gedwongen in dit heidense land.

Voer voor psychologen als de Uni's van Nederland zich eindelijk durven los te maken van hun socialistische dogma's, maar tot die tijd zitten we er mooi mee. En ach, dan kun je maar beter grijnzend genieten van zo'n fenomeen, en die paar moordpartijen -uit 'frustratie'- nemen we op de koop toe. Job Cohen trekt dan op zijn beurt de knip en zet een standbeeld voor je neer. Handig, de ene PvdA'er betaalt de haatpropaganda, de andere financiert je herdenkingsplechtigheid. Divide et impera.

Maar nog even terugkomend op die psychologen: De aangenomen naam van deze nieuwe knuffel is 'Salah Edin', en dat verwijst naar Saladin, een vroegere -en zeer succesvolle- arabische ruziezoeker. Stel je voor dat Frans Bauer ineens met een steekhoedje het podium opkomt, nors de zaal in kijkt, zijn linkerhand in zijn glittervestje steekt en rondschreeuwt dat iedereen hem vanaf dat moment 'Napoleon' moet gaan noemen, en vervolgens een rijmpje opdreunt waarin hij duidelijk maakt hoe stoer hij is en hoe stom alle andere mensen zijn, en dat hij heel veel Josefientjes kan uitwonen omdat hij de keizer van het levenslied is.

Waar Frans vastgebonden op een brancard schuimbekkend de gesloten afdeling ingereden wordt, krijgt deze Berberse evenknie een zak geld en een status als rolpatroon. Blijkbaar denkt de overheid dat je met dit soort gasten het maximale uit een Berber kan halen, en dat alle kleine beetjes helpen. En dan ben ik een 'racist'.

Maar goed, daar moet dus wat tegengas aan gegeven worden, want er bestaat ook nog een Rifrapper die wel weet wat poezie is. Die de tegenstrijdigheden van het leven in een migratieland heeft moeten bevechten en toegeeft daar niet altijd even succesvol in geweest te zijn. Een man die zijn eigen falen net zo diep bestudeert als zijn successen, en zich daarom ook een prachtige artiestennaam heeft aangemeten: Mohamlet. De Deense prins die de valse koning vermoorde, maar daar zelf ook aan ten onder ging.. Het enige wat hem kon troosten was de geest van zijn vader, al het aardse bestond voor hem uit verraad, bedrog en waan.

Deze rapper, deze volbloedartiest heeft geen cent subsidie ontvangen. Hij is niet weggezet als rolmodel, zit zelfs in de gevangenis omdat zijn wanhoopsdaad op geen enkele vorm van begrip mocht rekenen. Hij is niet stoer, ziet er niet lekker uit, heeft zelfs een goede opleiding. En uitgerekend deze jongen laat onze overheid volledig barsten.

Daarom uit zijn oevre dit verdichte gebed. Sinds mijn verhuizing is mijn arabisch drastisch achteruitgegaan, helaas kan ik geen tekst en/of vertaling aanbieden. Wel kan ik opmaken dat Khomeini een 'oetlul' schijnt te zijn.

McEwen niet in Ronde van Vlaanderen

Robbie McEwen zal aankomende zondag niet van start gaan in de Ronde van Vlaanderen. De sprinter van Predictor-Lotto had al last van zijn rug, en nu is hij daarnaast ook nog ziek geworden.

De rugblessure liep de Australiër op bij een valpartij in de Tirreno - Adriatico. Hij dacht vandaag weer fit genoeg te zijn om te trainen, maar heeft last gekregen van buikgriep. McEwen besloot daarop na overleg met de ploegleiding de Ronde van Vlaanderen te laten schieten.

Griekenland doet fanclubs in de ban

Icoon SportGriekenland heeft honderden voetbalfanclubs in de ban gedaan na rellen met een dodelijke afloop vorige week. De fans kunnen geen kaarten meer kopen via de club en krijgen ook geen financiële ondersteuning meer, zoals reisgeld voor uitwedstrijden.

Supporters mogen nog wel in clubverband naar een wedstrijd kijken en samenkomen, maar de 'navelstreng' met de club wordt verbroken, zei de Griekse minister van Sport, George Orfanos woensdag.

Vorige week werd een fan vermoord tijdens supportersrellen na een volleybalwedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos. Er vielen ook negen gewonden en de buitenwijk Peania in Athene veranderde in een 'oorlogsgebied'.

Orfanos kondigde ook aan dat volgend seizoen electronische tickets en videocamera's in de stadions worden ingevoerd. De voorzitter van AEK Athene, Demis Nikolaidis, vond de nieuwe regels nog te soepel. ''Laten we gewoon drie jaar niet meer meedoen aan internationale wedstrijden'', zei Nikolaidis, die al twee seizoenen overhoop ligt met de supporters van zijn club.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Australiër woont in onderwaterwoning

Icoon OpmerkelijkEen Australische marinebioloog heeft zichzelf opgesloten in een woning op de bodem van een meer. Hij wil er twee weken doorbrengen en voorzien in zijn eigen zuurstof-, voedsel- en elektriciteitsbehoefte.

Algen moeten voor voldoende zuurstof zorgen alsmede voor voldoende voedsel. Met een hometrainer wil hij de benodigde energie opwekken. De onderwaterwoning meet negen kubieke meter. Voor het geval dat de algen niet voldoende zuurstof produceren heeft de wetenschapper wel voorzorgsmaatregelen getroffen. Hij heeft een noodvoorraad verse lucht.

Del Piero wil langer bij Juventus blijven

De aanvoerder van Juventus, Alessandro Del Piero, wil zijn contract bij de Italiaanse club graag verlengen. De huidige verbintenis loopt tot medio 2008.

De 32-jarige aanvaller zou graag zijn contract willen verlengen tot 2012, maar Juventus zou echter niet verder willen gaan dan een verbintenis tot medio 2009. Del Piero speelt al sinds het seizoen 1993/1994 voor de Bianconeri. Daarvoor kwam hij twee jaar uit voor Padova.

[upd] Giftige stof in Spijkenisse neergedaald

Icoon PolitieIn Spijkenisse-Noord is vanmiddag een stof neergedaald die bij inademing kankerverwekkend is, zo meldde de politie. Waar de stof vandaan komt is volgens hulpdiensten nog onduidelijk.



Update 13.07: Volgens de politie hebben de hulpdiensten de situatie onder controle en valt het gevaar voor de bevolking mee.

De gemeente denkt dat de stof afkomstig is van een petro-chemische installatie van Shell, die vlakbij staat. Radio Rijnmond meldt dat het poeder branderige ogen kan veroorzaken.

Update 14.21 uur
Het is niet zeker of de stof wel kankerverwekkend is. Er wordt nu gesproken over een 'giftige' stof; mogelijk aluminiumoxide. De stof is vannacht al neergedaald in een oppervlakte van 4 vierkante kilometer.

De stof komt vermoedelijk van de fabrieken van Shell bij Pernis. Een woordvoerder van het bedrijf zei ''dat er een redelijke kans is dat het bij Shell vandaan komt''.

Welke illegaal mag blijven? SMS nu!

Icoon OpmerkelijkOp het Muntplein in Brussel staat sinds woensdagochtend een glazen kooi die wordt bewoond door vijf personen zonder (geldige) papieren. Het gaat om een Russische vrouw, een Marokkaanse man, een Congolese vrouw, een Servische man en een Colombiaanse vrouw. Eén van hen is genaturaliseerd, de overige vier niet. Gedurende de twee dagen dat ze in de kooi zullen verblijven, kunnen burgers per sms of via de website wiemagblijven gokken wie van hen de verblijfspapieren kreeg en waarom. Tot nu toe worden de grootste kansen toegedicht aan de vrouwelijke kandidaten.

Initiatiefnemer van deze actie is het Forum Asiel en Migraties, dat "de willekeur van het huidige regularisatiebeleid [wil] aankaarten." Het Forum ijvert voor duidelijke en wettelijke criteria voor regularisatie. Daarnaast moeten aanvragen sneller worden behandeld.


Vlnr: Tatiana, Rusland, gehuwd, 2 kinderen -
Bozidar, Servië, gehuwd, 2 kinderen -
Marie-Josée, Congo, gehuwd, 3 kinderen -
Samir, Marokko, alleenstaand -
Eva, Colombia, gehuwd, 3 kinderen.

Wie mag zich Belg noemen?


Met dank aan CobusNet en Del_Toro voor de submit.

Microsoft wacht nog even met Motion Control

Microsofts Chris Satchell heeft aangegeven dat Microsoft nog even de kat uit de boom kijkt op het gebied van Motion Control. Waar Nintendo's Wii en Sony's Six-axis al op de markt zijn, zegt Microsoft te wachten totdat het concept zichzelf heeft bewezen.

In gesprek met CVG zei de developer group GM dat het geen zin heeft om iets te ontwikkelen waar niemand op zit de wachten. Vooralsnog is er geen grote vraag naar deze techniek vanuit gamers en uitgevers.

""there's no point building the hardware if nobody really wants it.[...] One thing I'm not certain of is that third-parties are super-excited about that motion control - or at least they're not showing it with the games that are hitting the shelves yet.[...]We're yet to see a really good game on Wii that really says 'OK that control kicked ass'."

Deze uitspraken gaan in tegen de uitspraken van Peter Moore een tijdje geleden. Deze had het toen nog over duidelijke plannen van Microsoft in deze richting. Dit zou er op kunnen wijzen dat Microsoft het succes van deze "nex-gen technology" vindt tegenvallen.

Lille in beroep tegen straf UEFA

De Franse voetbalclub Lille gaat in beroep tegen de boete van 60.000 euro die de UEFA de club oplegde naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens het Champions League-duel tegen Manchester United.

In de eerste wedstrijd van de achtste finales dreigden de spelers van Lille ermee om uit protest van het veld te stappen nadat Ryan Giggs zeven minuten voor tijd de enige treffer uit een snel gegeven vrije trap scoorde. Bovendien waren er ook schermutselingen met fans van Manchester United. De UEFA gaf Lille daarom een boete, maar de nummer zes uit de Franse competitie heeft nu te kennen gegeven dat het zich niet neerlegt bij de straf.

Schotse boer verft schapen rood

Om automobilisten op te vrolijken, heeft een Schotse boer zijn schapen rood geverfd. File-rijders hebben dan wat leuks om naar te kijken, zo is Andrew Jack van mening. Volgens de boer was het een heel karwei om alle 54 schapen van een rood kleurtje te voorzien. "We hebben een diervriendelijke spray gebruikt, dus de schapen hebben er weinig last van", aldus Jack.

"Het is leuk en het vrolijkt dingen op", zo is Jack van mening. "De schapen zijn een grote attractie geworden. Ze zien er fantastisch uit."

Volgens de broer zullen de schapen een maand met het vrolijke kleurtje rondlopen. Daarna worden ze geschoren.


Bèèèèèèèèh


Met dank aan Hades.nl voor de submit.

Tetsuya Nomura over Kingdom Hearts

Nu Kingdom Hearts II Final Mix uit is in Japan kan het brein achter Kingdom Hearts, Tetsuya Nomura, aan de slag met diens nieuwe project. Nu kennen we allemaal de trailer die aan het einde van Kingdom Hearts II Final Mix te bekijken was, maar het is de vraag of dit een trailer is van Kingdom Hearts III of een ander Kingdom Hearts gerelateerd spel?

In een gesprek met Nomura gaf hij het volgende antwoord op de vraag wie de nieuwe characters zijn die in het geheime einde naar voren komen:

quote
"They are people who have some relation to the new series," said the producer. "However the next title won't just be Kingdom Hearts III. If it were III, we wouldn't call it a new series."


Hij heeft hier natuurlijk wel een punt. Ze noemen het een 'nieuwe serie'', maar Kingdom Hearts III zou juist dan een vervolgdeel genoemd worden. Reden genoeg om de ontwikkelingen in de gaten te gaan houden.

Wethouder legt trouwfunctie neer door homohuwelijk

Icoon BinnenlandsIn de gemeente Smallingerland heeft een wethouder van de ChristenUnie zijn functie als trouwambtenaar neergelegd omdat hij anders mogelijk homo's had moeten trouwen. Dat heeft de gemeente vandaag laten weten.

De gemeenteraad van het Friese plaatsje heeft onlangs na een motie van de PvdA besloten dat alle trouwambtenaren in de gemeente zowel hetero- als homohuwelijken moeten voltrekken. Deze beslissing was voor Jan Rozema voldoende om op te stappen als trouwambtenaar. Hij blijft wel gewoon aan als wethouder.

Het opstappen van Rozema volgt op een periode waarin weigerambtenaren flink ter discussie stonden. In de politiek en onder de bevolking ontstond veel weerstand tegen de mogelijkheid voor een ambtenaar om onderscheid te maken op seksuele geaardheid op basis van gewetensbezwaren.

Negen jaar cel voor eerwraak in Hengelo

Icoon JustitieDe 40-jarige Turk Osman Ö. uit Hengelo is gisteren door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 9 jaar celstraf wegens eerwraak. De rechtbank achtte bewezen dat Ö. zijn 38-jarige echtgenote Gülsen Gür, moeder van zijn drie kinderen, in september 2004 vanwege zijn geschonden eergevoel heeft gedood.

De man betrapte 's avonds zijn echtgenote in hun woning op telefoonseks met een andere man. Hij bleek stiekem opnamen te hebben gemaakt van die gesprekjes, waardoor zijn vrouw door de mand viel. Daarop vermoordde hij zijn vrouw.

De verdachte was niet aanwezig tijdens de uitspraak. Zijn voorlopige hechtenis werd al in januari 2005 geschorst nadat er onduidelijkheid was ontstaan over de manier waarop Gülsen Gür was gestorven. Sindsdien kon Ö. zich als vrij man bewegen.

De rechtbank oordeelde gisteren dat Ö. nu onmiddellijk de gevangenis in moet.

Vreemde wereld

Ooit een LSD trip meegemaakt? Nee? Dan is dit filmpje wel geinig om een beetje een beeld te krijgen van wat er dan door je hoofd spookt.

Onder invloed zijn deze vijf minuten waarschijnlijk nog geiniger. Na zo'n tripje is het misschien ook wel eens goed om het te compenseren met een beetje kunst. Hoe krijg je jezelf anders zo gek om de Mona Lisa na te gaan maken in MS Paint?

Met dank aan Dreetjuh voor de submit.

Gametrailers vergelijkt GTA IV en Saints Row

Videowebsite Gametrailers.com heeft een vergelijking geplaatst tussen de Xbox 360 GTA-kloon Saints Row en beelden uit de trailer van de nieuwste iteratie in de Grand Theft Auto serie, Grand Theft Auto IV. Een aantal screenshots vind je hieronder, het filmpje zelf kun je hier bekijken in Quicktime format en hier in Windows Media. Ook is er een versie in lagere resolutie, deze kun je hier en hier vinden in respectievelijk Quicktime en Windows Media format.




Europese GBA releasedata

Zelfs voor de GBA komen er nog games uit de komende maanden:

13.04.07 - Final Fantasy V Advance (Nintendo)
27.04.07 - Another World (ZOO Digital Publishing)
04.05.07 - Nicktoons Battle for Volcano Island (THQ)
Juni 2007 - Final Fantasy VI Advance (Nintendo)
Q2 2007 - F24 Stealth Fighter (Majesco)
Q2 2007 - Teen Titans (Majesco)
Q2 2007 - Teen Titans 2 (Majesco)

De lijst uit te komen GBA games wordt steeds kleiner...

Bewegende beelden van Ninja Gaiden: Dragon Sword

Zoals al even bekend is komt Ninja Gaiden naar de Nintendo DS met als titel; Ninja Gaiden: Dragon Sword. Het spel zal voor het grootste deel met de stylus te besturen zijn en het blocken zal gebeuren met de toetsen. Vele gamers vroegen zich af of een spel als Ninja Gaiden eigenlijk wel zou gaan werken op de Nintendo DS.

Om een korte impressie van de gameplay te geven hebben wij een filmpje voor jullie. Bekijk het filmpje HIER.

Europese Nintendo DS releasedata

Ook voor de Nintendo DS zijn er een aantal releasedata bekend gemaakt door Nintendo:

13.04.07 - Pokémon Ranger (Nintendo)
13.04.07 - Hotel Dusk: Room 215 (Nintendo)
13.04.07 - Harvest Moon DS (Nintendo / Rising Star Games)
19.04.07 - The Settlers (Ubisoft)
20.04.07 - Diddy Kong Racing DS (Nintendo)
April 2007 - Jin Jin (505 Games)
April 2007 - Wild Wild Western (505 Games)
April 2007 - Zendoku (Eidos)
April 2007 - Lunar Knights (Konami)
April 2007 - Lost in Blue 2 (Konami)
April 2007 - Yu-Gi-Oh! World Championship 2007 (Konami)
April 2007 - Impossible Mission (System 3)
04.05.07 - Final Fantasy III (Square Enix)
04.05.07 - Nicktoons Battle Volcano Island (THQ)
04.05.07 - Chicken Shoot + Egg Catcher (ZOO Digital Publishing)
11.05.07 - Picross DS (Nintendo)
25.05.07 - Custom Robo Arena (Nintendo)
Mei 2007 - Fishing DS (505 Games)
Mei 2007 - Tangram (505 Games)
Mei 2007 - Spider-Man The Movie 3 (Activision)
Mei 2007 - Pirates of the Caribbean: At World's End (Disney)
Mei 2007 - Pony Friends (Eidos)
Mei 2007 - Death Jr and the Science Fair of Doom (Konami)
Mei 2007 - Marvel Trading Card Game (Konami)
Mei 2007 - Steel Horizon (Konami)
01.06.07 - Herbie: Fully Loaded (Disney)
08.06.07 - ANNO 1701 (Disney Interactive Studios)
08.06.07 - 8 Ball All Stars (Oxygen)
08.06.07 - Powershot Pinball Constructor (Oxygen)
15.06.07 - Mahjong (dtp)
Juni 2007 - Wario: Master of Disguise (Nintendo)
Juni 2007 - Kirby Mouse Attack (Nintendo)
Juni 2007 - Metroid Prime Pinball (Nintendo)
Juni 2007 - Puzzle League DS (Nintendo)
Juni 2007 - Shrek The Third (Activision)
Juni 2007 - Meteos: Disney Magic (Disney)
Juni 2007 - Best of tests DS (Neko Entertainment)
Q@ 2007 - Code Lyoco (Game Factory/K.E. Media)
Q2 2007 - Pet Alien (Game Factory/K.E. Media)
Q2 2007 - Panzer Tactics DS (10tacle Studios)
Q2 2007 - Dino Master (Majesco)
Q2 2007 - F24 Stealth Fighter (Majesco)
Q2 2007 - Mech Assault Phantom War (Majesco)
Q2 2007 - Nacho Libre (Majesco)
Q2 2007 - Super Black Bass Fishing (Majesco)
Q2 2007 - Guilty Gear Dust Strikers (Majesco / THQ)
Q2 2007 - B-17 Fortress in the Sky (ZOO Digital Publishing)
Q2 2007 - Frisbee Freestyle/Frisbee Golf (ZOO Digital Publishing)

Europese Wii releasedata

Nintendo heeft een aantal releasedata bekend gemaakt voor aankomende Wii games:

13.04.07 - Wing Island (Nintendo / Hudson)
20.04.07 - Chicken Little: Ace in Action (Disney Interactive Studios)
April 2007 - Cooking Mama Wii (505 Games)
April 2007 - Elevator Action (505 Games)
April 2007 - Pop’n Pop (505 Games)
April 2007 - Heatseeker (Codemasters)
April 2007 - BIONICLE Heroes (Eidos / TT Games)
April 2007 - Eledees (Konami)
April 2007 - Impossible Mission (System 3)
25.05.07 - Mario Strikers Charged Football (Nintendo)
Mei 2007 - Brunswick Bowling Wii (505 Games)
Mei 2007 - World Championship Poker Ft Howard Lederer: All In Wii (505 Games)
Mei 2007 - Spider-Man The Movie 3 (Activision)
Mei 2007 - Pirates of the Caribbean: At World's End (Disney Interactive Studios)
Mei 2007 - Mortal Kombat: Armageddon (Midway)
Mei 2007 - Puzzle Balls (System 3)
Mei 2007 - Chicken Shoot + Egg Catcher (ZOO Digital Publishing)
29.06.07 - Mario Party 8 (Nintendo)
Juni 2007 - Pangya! Golf with Style (Nintendo)
Juni 2007 - Dave Mirra Racing Wii (505 Games)
Juni 2007 - Transformers (Activision)
Q2 2007 - Mercury Meltdown Revolution (Ignition)

Kissi terug naar Bulgarije

Abdelkarim Kissi vertrekt naar Bulgarije. De middenvelder heeft in Beroe Stara Zagora een nieuwe club gevonden.

Afgelopen december liet Kissi zijn contract bij SC Heerenveen ontbinden omdat hij ontevreden was met zijn rol als reserve. De afgelopen maanden trainde de Marokkaan mee met hoofdklasser MSC-Antaris uit Meppel. Kissi speelde al eerder in de Bulgaarse competitie, toen voor Litex Lovech.

Prijsdaling PSP in Amerika

In Amerika gaat de prijs van een PSP Core pack omlaag van 199 naar 169 dollar. In deze bundel zit een PSP, een oplader en een batterij. De luxe bundel van de PSP (hierin vind je ook een memory stick en een beschermhoesje) krijgt vooralsnog geen prijsdaling, maar verwacht wordt dat deze snel zal volgen.

In Europa is er nog geen prijsdaling aangekondigd, maar ook hier wordt verwacht dat deze niet lang op zich zal laten wachten.

Met dank aan Cyberia en Gamer_V voor de submits

The Age of Conan Beta

Vandaag is de inschrijving voor de Beta van The Age of Conan Beta begonnen. Wanneer het betatesten begint is nog niet zeker maar je kunt je vast HIER inschrijven.

Als beta-tester krijg je gratis toegang tot de game en is het de bedoeling dat je gaat kijken of er fouten in de game zitten. Ook moet je feedback geven over de inhoud van de game en of het wel leuk is om te spelen.

Straatmuzikant in water gegooid

Icoon PolitieDe Leidse straatmuzikant Stanley Bowes is maandag door voorbijgangers die zijn saxofoonspel niet konden waarderen, het water ingesmeten. De uit Groot-Brittannië afkomstige Bowes zat urenlang in het lentezonnetje te spelen toen twee voorbijgangers hem ineens een por in de rug gaven, waardoor de muzikant met saxofoon en al in het water van de Oude Rijn belandde.

Met hulp van twee passanten in een bootje kon hij met zijn saxofoon weer op de wal komen. Daar deelde hij een aantal klappen uit aan de duwende persoon, waarop de gealarmeerde politie hem in de boeien sloeg en in zijn onderbroek afvoerde. Op het bureau deed Bowes aangifte van vernieling van zijn instrument.

Bowes is al vaker in opspraak gekomen door zijn belabberde spel. Na een klachtenreeks bij het Leidse centraal station werd zijn saxofoon daar twee jaar geleden in beslag genomen. Bij de kantonrechter moest hij vorig jaar beloven dat hij nóóit meer een noot zou spelen in de stationsomgeving. Toen hij zijn sax na een half jaar terugkreeg, ging hij echter onmiddellijk weer naar zijn vertrouwde plek. Wederom werd zijn saxofoon toen in beslag genomen.

Bowes zegt dat hij artistiek wordt ondergewaardeerd. Het publiek zou zijn 'improvisaties' niet op waarde weten te schatten.


E for All Expo (E3) prijzen bekend

Zoals bekend is er dit jaar geen E3 meer. Gelukkig is er een ander evenement voor in de plaats gekomen, de E for All Expo in Los Angeles. Deze beurs zal, in tegenstelling tot de E3, voor iedereen toegankelijk zijn.

Heb je interesse in een kaartje? Let dan goed op want de prijzen zijn bekend:

Eén dag (donderdag of vrijdag): $ 50,-
Eén dag (zaterdag of zondag): $ 75,-
Vier-dagenpas: $ 110,-

Het evenement wordt gehouden van 18 t/m 21 oktober 2007 in het LA Convention Center. Je moet echter geen E3 kloon verwachten vertelt de organisatie: When you look at a trade-only event like E3, you might have a booth that was constructed for US$ 10 million because it was primarily focused on investors, retailers, and media.

Meer info over de tickets vind je op de website van de beurs.

Film: Hot Fuzz

Hot Fuzz, de nieuwe film van de makers van Shaun of the Dead is binnenkort in de Nederlandse bioscopen te zien. Bij onze overburen op dat eilandje heeft de film al aardig wat geld in het laatje gebracht en nu moet ook de rest van de wereld er aan geloven. De humorvolle zombiefilm Shaun of the Dead was destijds een verrassend groot succes, dat zijn budget vele malen heeft terug verdiend. Verrassend zal het nu niet meer zijn, maar dat Hot Fuzz grote kans heeft om opnieuw een groot succes te worden lijkt duidelijk. Voldoet de nieuwe film van Edgar Wright en Simon Pegg aan de verwachtingen?

Zweeds kind mag toch geen 'Metallica' heten

Icoon Muziek De ouders van de Zweedse 'Metallica' moeten mogelijk op zoek naar een nieuwe voornaam voor hun dochter. De rechter oordeelde in maart nog dat de naam niet in strijd is met de wet. Toch weigeren de Zweedse autoriteiten de naam officieel te registreren.

Metallica zou volgens de autoriteiten te veel lijken op de metalband en op het woord 'metaal'. Daarom zijn de autoriteiten in hoger beroep gegaan. Tot die tijd heeft het 6 maanden oude meisje officieel geen naam. De ouders geven hun strijd echter niet op, en hebben hun dochter al wel succesvol laten dopen.

Door het ontbreken van een naam heeft het meisje overigens ook geen paspoort kunnen krijgen. Daardoor moest een geplande vakantie van het gezin in Duitsland afgezegd worden.

Met dank aan BlokHout voor de submit.

Katamari naar de Wii

Er zijn een aantal nieuwe games voor de Wii verschenen in databases van verkopers. Het gaat om de volgende drie games:

- Beautiful Katamari (Namco Bandai)
Release: November 2007

- Dragon Blade: Wrath of Fire (D3P)
Release: September 2007

- Namco Museum Remix (Namco Bandai)
Oktober 2007

Katamari is een game waarin je met een plakkerige bal de wereld rondloopt om alles wat je tegenkomt op te rollen. Langzaam wordt je bal steeds groter en uiteindelijk kun je hele gebouwen oprollen.

Twee maal Resident Evil voor de Wii

Er komen in totaal twee Resident Evil games aan voor de Wii. De eerste is Resident Evil Umbrella Chronicles. Deze game is een 1st person gun shooter (vergelijkbaar met bijvoorbeeld Time Crisis) en vertelt het verhaal van de ondergang van de Umbrella Corporation. In de game kom je de personages Chris, Jill, Rebecca, Billy en Wesker tegen.

Een scan van de game uit de Famitsu:

Naast RE:UC komt er ook een remake van Resident Evil 4 naar de Wii. Deze remake is gebaseerd op de PS2 versie van de game inclusief alle extra's, maar met geupgrade graphics. Nieuw in de game zijn uiteraard speciale Wii controls waaronder het zwaaien van de Wiimote voor messteken.


PS2 versie van RE4

DVD: Ober

Alex van Warmerdam mag je gerust één van Neerlands boeiendste filmmakers noemen. Zwarte humor, surrealistische situaties en wereldvreemde personages zijn in zijn werk altijd een zekerheid. Voor Abel (1986) en De Noorderlingen (1992) ontving hij al meerdere Gouden Kalveren. Vorig jaar moest hij met Ober enkel genoegen nemen met de prijzen voor Beste Scenario en Production Design, maar de concurrentie was met onder andere Zwartboek en Nachtrit dan ook behoorlijk zwaar.


BOS komt met Cybermonnik

Wie worstelt met het leven of vragen over het boeddhisme heeft, kan sinds deze week bij de Cybermonnik van de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) terecht. De virtuele geestelijke geeft via de website van de omroep antwoord op allerlei vragen.

De Cybermonnik is een ervaren boeddhist die zijn reactie op boeddhistische uitgangspunten baseert. Verscheidene 'monniken' zullen de functie vervullen. De eerste is Zen-filosoof Maurice Knegtel. Zijn antwoorden zijn bedoeld als handreiking om het boeddhisme meer en op een praktische wijze in het leven te integreren.

De BOS is een zogenaamde 39f-omroep (genoemd naar  wetsartikel 39f van de Mediawet). Dat artikel regelt dat een kerk- of een ander genootschap met een geestelijke grondslag, uitzendtijd kan krijgen via de publieke omroep. Naast de BOS heb je onder meer de Joodse Omroep, de Nederlandse Moslim Omroep, de Humanistische Omroep en de Organisatie Hindoe Media.

 

UK verkoop PS3 82% gedaald

Het verkoop van de PS3 in de UK is dramatisch gezakt na de release week. Volgens de officiële cijfers van Chart Track is de verkoop van de PS3 in de tweede week met maar liefst 82% gezakt. Dit houdt overigens in dat de PS3 zo'n 30.000 keer over de toonbank ging in deze week.

Chart Track is een organisatie die data verzamelt van 90% van de UK game retailers, waaronder GAME, Gamestation, Play.com, Asda en HMV.

De verkopen van Resistance en Motorstorm daalden zo'n 60%, maar beide games staan gewoon in de top 3 van Engeland.

Yolanthe Naakt

Yolanthe Cabau van Kasbergen is een van de babes waar de gemiddelde man niet omheen kan. Een tijdje terug stond ze in de FHM met een aantal pittige foto's die op een positieve manier nog lang in het geheugen gegrift blijven.

Ook Svensational, een van de heren uit de FOK!Sport-redactie, kon niet met zijn vingers van de muis afblijven en ging op zoek naar nog naaktere foto's dan in de FHM stonden. Zijn resultaat overtreft alle voorgaande foto's en hij heeft meteen een link in zijn signature gezet. Volg de halve FOK!Weblog-crew naar zijn profiel en je vindt de link naar de foto's vanzelf in zijn signature!

Update 13:46
De link is ondertussen uit zijn signature verwijderd. Voor het resultaat kan je naar zijn fotoboek surfen. Vanaf pagina 44 ongeveer.

Verst. gehandicapten terug uit woonwijken

Icoon BinnenlandsDe Twentse Zorgcentra halen verstandelijk gehandicapten die tien jaar geleden werden gedwongen in gewone wijken te gaan wonen, terug naar grotere terreinen. Op die terreinen voelen zij zich veiliger en beschermder dan naast 'gewone' mensen, zegt directeur Hans van der Molen.

''Je moet de omgeving aanpassen aan de gehandicapten en niet andersom.'' Van der Molen bevestigt berichtgeving daarover in de Volkskrant. Hij keert zich tegen het overheidsbeleid, dat juist ernaar streeft dat verstandelijk gehandicapten niet meer op grote terreinen in de bossen wonen, maar midden in de stad. Zo zouden ze beter integreren in de samenleving.

In de praktijk blijken de gehandicapten zich vaak eenzaam en ongelukkig te voelen in de woonwijken. Zij kunnen er niet hun eigen leven leiden. Zo kunnen ze op een groot terrein op hun eigen fiets rondrijden, maar is dat in het drukke stadsverkeer onmogelijk.

Bovendien staan 'gewone' Nederlanders soms vijandig tegenover hun verstandelijk gehandicapte buren. Zij hadden ''vriendelijk lachende mongolen'', zoals Van der Molen het noemt, als buur verwacht, maar merken dat veel verstandelijk gehandicapten geheel ander gedrag vertonen. Van integratie komt in zo'n situatie niets terecht. De voorstanders van integratie zeggen dan dat de verzorgers en de instellingen zich meer moeten inspannen om een betere relatie op te bouwen, maar daarmee worden die overvraagd, aldus Van der Molen.

Prijzen Rock Band bekend, Guitar Hero gitaren zijn compatible

Direct bij de aankondiging van Rock Band rees de vraag wat dat grapje nu moet gaan kosten. Degenen die in het bezit zijn van Guitar Hero kunnen min of meer opgelucht adem halen. De Guitar Hero gitaren zullen compatible zijn met de game.
Jason Boothe, een medewerker van Harmonix, verzekert op het Rock Band Forum dat de oude controllers gewoon zullen werken, en dat er nieuwe features toegevoegd zullen worden. Hij kon niet op details in gaan.

Gamewinkel Gamestop heeft alvast wat prijzen op haar site staan voor Rock Band. De game zal $59,99 gaan kosten, zoals te verwachten viel. De drum set zal voor $79,99 over de toonbank gaan, de gitaar kost $59,99 en de microfoon $39,99.
Dit zijn vooralsnog richtprijzen, en er zijn nog geen zogenaamde pack-prijzen bekend. Ter vergelijking, de gitaar van Guitar Hero kost los $39,99, de game kostte $49,99 en een pack kostte $79,99. Wellicht dat dit enige indicatie is voor Rock Band-packs.

Katwijk komt met campagne tegen vloeken

De gemeente Katwijk gaat dit jaar zo'n 12.000 euro steken in een campagne tegen vloeken en ander onwelvoeglijk taalgebruik. De gemeenteraad van Katwijk riep het college van B&W, bestaande uit CDA, SGP en het lokale Gemeentebelangen, daar vorig jaar september toe op.

De anti-vloekcampagne bestaat uit lespakketten voor het voorgezet onderwijs. Verder komen er bierviltjes, affiches en folders voor alle sportverenigingen. De actie zal een maand lang ondersteund worden met grote posters in bushaltes en een advertentie in twee lokale kranten.

Met dank aan someone voor de submit.

Boek: Fatou Diome - Ketala

Als je sterft, heb je niets meer aan al je bezittingen. Je meubels, je sieraden, je kleren, je zakdoek. Als de jonge, Afrikaanse vrouw Memoria sterft, worden, zoals de islamitische cultuur voorschrijft, haar bezittingen acht dagen later verdeeld. Die verdeling van een erfenis heet een 'ketala'. Memoria's bezittingen besluiten elkaar in die acht dagen hun herinneringen over hun eigenaresse te vertellen, zodat ze elk een volledig verhaal met zich mee kunnen nemen als ze straks worden verdeeld. Een origineel idee. Ketala is Diome's tweede roman, na het goed ontvangen De Golven van de Oceaan.

AD ziet oplage fors dalen

Icoon BinnenlandsHet gaat niet goed met het Algemeen Dagblad (AD). De krant zag de betaalde oplage in het vierde kwartaal van 2006 met 12,1 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Hoi, het instituut voor media auditing. Had het AD in het vierde kwartaal van 2005 nog een oplage van 556.638 exemplaren, een jaar later was dat 489.043.

Ook andere kranten zagen de oplage dalen. De Telegraaf moest vier procent inleveren, van 733.330 naar 698.913 exemplaren. Ook de zondageditie moest terug: van 679.702 naar 656.505. De oplage van de Volkskrant daalde van 293.995 naar 287.168 en die van NRC Handelsblad van 251.190 naar 244.131.

Maar het is niet alleen maar ellende in de krantenwereld. Trouw blijft het goed doen met een stijging van 108.405 naar 111.775. Het Financieele Dagblad ging van 58.477 naar 60.203 exemplaren. En ook Het Parool blijft stijgen: van 86.833 naar 87.252 exemplaren.

De gratis dagbladen Metro en Spits zitten ook flink in de lift. Metro ging van 478.870 naar 481.141 en Spits van 414.904 naar 424.257.

Monstergolven op Noordzee bestaan

Golven op de Noordzee van 17 meter hoog of hoger bestaan. Volgens onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn monstergolven ''van alle eeuwen'' en de KNRM waarschuwt dan ook de scheepvaart, aldus een woordvoerder.

Tijdens de zware noordwesterstorm in november vorig jaar werden door een meetboei bij Schiermonnikoog extreem hoge golven van 19,8 en 17 meter gemeten. In januari berichtte Rijkswaterstaat dat de metingen incorrect waren en dat de golven niet hoger zijn geweest dan 8,43 meter. ''Het kan zijn dat die meting niet klopt, maar dat betekent niet dat er geen monstergolven zijn'', aldus Kees Brinkman van de KNRM.

Vooral ter hoogte van de Waddeneilanden kunnen de grote golven optreden. "Bij noorderwind hebben die golven vanuit vrijwel de Noordpool vrijbaan om te groeien. Als ze dan bij de ondiepere kusten van Nederland komen, breken ze en met name die brekers, ook wel Witte Tijgers genoemd, zijn gevaarlijk", aldus Brinkman.

De brekers kunnen voor aanzienlijke schade zorgen bij vooral de scheepvaart. Zo heeft de KNRM meldingen binnengekregen van kapotgeslagen ruiten en deuren, verschoven of overboord geslagen containers en ladingen dekhout die zijn losgeraakt. Bij de bewuste stormdag in november is de reddingsboot van de KNRM driemaal omgeslagen door de zware brekers.


Koikarpers en een babyeendje

Waarschuwing: dit is een aaaah wat lief filmpje, of moet het een aaaah wat knap filmpje zijn, nou ja hoe dan ook het is in ieder geval een grappig filmpje.

Koikarpers zijn dure maar best tam te krijgen vissen en ze eten dan ook met gemak uit je hand, wat daar lief, knap of schattig aan is, niets natuurlijk. Behalve dat ze hier niet uit de hand eten maar gevoed worden door een eendenkuikentje, dat is dan wel weer lief en knap toch ?

AZ waarschijnlijk met Molhoek en Cziommer

Louis van Gaal, trainer van AZ, zal vandaag bekijken of hij Rogier Molhoek en Simon Cziommer zal toevoegen aan de selectie van AZ voor het UEFA Cup duel tegen Werder Bremen.

Beide spelers komen terug van een langdurige blessure. Molhoek had te kampen met een verrekking aan zijn bovenbeen, terwijl Cziommer veel last had van een kuitblessure.

Nourdin Boukhari haakt waarschijnlijk af. De middenvelder was goed op weg om te herstellen, maar kreeg opnieuw liesproblemen in een wedstrijd met Jong AZ.

VS: kinderen opgepakt na schoolseks

Not Safe For Work (NSFW)In Amerika zijn vier leerlingen van een school in het plaatsje Spearsville (Louisiana) gearresteerd nadat ze seks met elkaar hadden bedreven in een klaslokaal voor de ogen van andere leerlingen. Het gaat om twee 11-jarige meisjes en twee jongens van 12 en 13 jaar. Een vijfde jongen van 11 jaar, die op de uitkijk stond, werd aangehouden wegens medeplichtigheid aan de obsceniteit.

De in totaal tien leerlingen waren door een leraar voor een kwartier alleen in de klas gelaten, omdat hij een vergadering had met oudere leerlingen. Justitie bekijkt nog of deze man wegens onachtzaam gedrag kan worden vervolgd.

De sheriff van Spearsville zei dat hij na 44 dienstjaren van weinig dingen nog geschokt raakt, maar dat dit hem toch wel heel erg aangreep.

De kinderen zijn na ondervraging naar hun ouders gebracht. Ze zullen binnenkort terecht moeten staan in een jeugdrechtbank. Wat voor straf ze te wachten staat, is niet bekend.

Met dank aan PatoPato voor de submit.

Werder Bremen zonder Jensen tegen AZ

Werder Bremen zal donderdagavond in het UEFA Cup duel tegen AZ niet kunnen beschikken over Daniel Jensen.

Jensen moet wegens aahoudende spierklachten verstek laten gaan tegen AZ. Afgelopen weekeinde speelde de Deense middenvelder echter wél 90 minuten tegen Energie Cottbus.

Bremen-coach Thomas Schaaf kan wel weer beschikken over middenvelders Tim Borowski en Frank Baumann, zij kwamen beide terug van een blessure.

Otten mag vertrekken bij Feyenoord

Feyenoord-speler Mark Otten, die dit seizoen op huurbasis voor NEC uitkomt, mag vertrekken bij de Rotterdammers. Een transfer is echter niet zo logisch als doet vermoeden.

Hoewel Feyenoord niet verder wil met Otten, lichtte de club onlangs nog wel de optie in het contract. De Rotterdammers willen namelijk geld zien. NEC-voorzitter Leen Looyen verklaart echter dat de vraagprijs voor de verdediger te hoog is. Er heeft zich nog geen andere club gemeld voor Otten.

'VS steunen Pakistaanse militanten in Iran'

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten steunen in het geheim een militante Pakistaanse groepering die een serie dodelijke acties heeft uigevoerd in Iran. Dat hebben Amerikaanse en Pakistaanse inlichtingenbronnen tegen de Amerikaanse zender ABC News gezegd.

Tijdens de aanvallen doodden leden van de groepering Jundullah Iraanse militairen en functionarissen en namen zij ook enkele van hen gevangen. De soennitische beweging voert de aanvallen uit vanuit Baluchistan in het zuidwesten van Pakistan. Jundullah (Allahs Brigades) kwam in februari nog in het nieuws met een aanslag op een bus van de Iraanse Revolutionaire Garde in het zuidoosten van Iran. Daardoor kwamen elf mensen om het leven.

De VS, aartsvijand van Iran, adviseren de groepering en moedigen Jundullah's leider Abd el Malik Regi aan, aldus anonieme Amerikaanse overheidsmedewerkers. Regi heeft naar eigen zeggen enkele van de Iraanse gevangenen persoonlijk onthoofd.

Amerikaanse functionarissen zouden goede banden onderhouden met de jonge Pakistaan, maar hem niet direct financieel steunen. De groepering krijgt wel via Iraanse bannelingen geld toegestopt, vertelden leden van de Pakistaanse Baluchi-stam de Amerikaanse nieuwszender.

Een CIA-medewerker ontkende in een reactie het bericht. De VS zouden alleen samenwerken met de groepering bij het speuren naar leden van het terreurnetwerk al-Qaeda in het zuidwesten van Pakistan.

Bronnen bij de Pakistaanse overheid beweerden evenwel dat de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney in februari met de Pakistaanse president Pervez Musharraf over de geheime campagne heeft gesproken. Een woordvoerder van Cheney wilde daar niet op reageren.

Einde seizoen voor Sagnol

Het goede resultaat van Bayern München tegen AC Milan (2-2), heeft ook een keerzijde. Willy Sagnol is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld door een flinke knieblessure.

De Franse verdediger verdraaide lelijk zijn knie in een duel met Kaká. Sagnol was door de absentie van Oliver Kahn voor het eerst in zijn loopbaan aanvoerder in een Champions League duel.

Hoewel de precieze schade woensdag aan het licht moet komen, houdt de club uit Beieren rekening met een herstelperiode van minmaal zes weken. En dat zou dus einde competitie voor de verdediger betekenen.

Brandweer bevrijdt vrouw (318 kilo) uit badkamer

Icoon OpmerkelijkAmerikaanse brandweermannen zijn uren bezig geweest om een 318 kilo zware vrouw uit haar badkamer te bevrijden. Zij braken een deel van een buitenmuur weg en verwijderden een raam voor ze de vrouw uit de tweede verdieping van haar huis in de staat New Jersey hadden getakeld.

De vrouw belde de hulpdiensten nadat ze in de badkamer was gevallen en niet meer overeind kon komen. Ambulancepersoneel kreeg haar niet op de been zodat er uiteindelijk 25 brandweerlieden aan te pas moesten komen. Zij hadden vijf uur nodig om, behalve de muur en het raam, ook het toilet en de verwarming te verwijderen en de vrouw in een speciaal aangepaste ambulance te krijgen.

Boek: Machiel Kuijt - Tien jaar achter Thaise tralies

Tien jaar achter Thaise tralies is het verhaal van de Amsterdamse marktkoopman en fanatiek thaibokser Machiel Kuijt. Hij wordt op verdenking van drugssmokkel in Thailand gearresteerd en in de bak gegooid. In maart 2007 komt hij vrij. Op de dag dat hij landt op Schiphol, komt zijn boek uit. Parooljournalist Bert Steinmetz heeft hierin de brieven samengebracht die Machiel schreef vanuit de cel. Er staan ook bijdragen in van zijn moeder en zijn Nederlandse advocaat.

Benitez: "Effectief opgetreden"

Ondanks de meer dan goede uitgangspositie houdt Liverpool-trainer Rafael Benitez een stok achter de deur. Het effectieve optreden van dinsdagavond was pas de eerste stap.

Benitez geeft uitleg: "Er mag totaal geen ruimte voor lichtvaardigheid zijn. De tweede wedstrijd op Anfield moet serieus genomen worden. Van 0-3 terugkomen is absoluut een mogelijkheid, kijk maar naar onze Champions League finale in 2005".

Benitez was echter wel te spreken over de hoog uitgevallen zege van Liverpool op PSV: "De drie doelpunten waren fraai, én ze zijn door drie verschillende spelers gemaakt. Het was uiterst effectief. We wisten dat zij problemen hadden, en daar hebben we op ingespeeld", aldus Benitez.

Jong Oranje oefent tegen Suriprofs

Jong Oranje is de komende tegenstander van het jaarlijkse benefietduel tegen de Suriprofs, een ploeg van profvoetballers met Surinaamse afkomst.

Het duel vindt plaats op 26 mei in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Zoals gebruikelijk gaat de opbrengst naar diverse sociale en sportontwikkelingsprojecten in Suriname.

Voor de ploeg van bondscoach Foppe de Haan is het een goede voorbereiding op het EK, dat op 10 juni begint in eigen land.

Frings vraagt Juve bedenktijd

Torsten Frings heeft Juventus bedenktijd gevraagd. De middenvelder van Werder Bremen staat erg in de belangstelling van de Italiaanse club.

De nog tot 2009 onder contract staande Frings vroeg in een persconferentie om nog even na te mogen denken over een mogelijke transfer naar De Oude Dame. Juventus is erg geïnteresseerd in de middenvelder, maar het is nog niet duidelijk in hoeverre Bremen mee wil werken aan een tussentijds vertrek.

Frings legt uit: "Ze willen me heel erg graag en tevens zou dit mijn laatste grote uitdaging zijn. Wat dat betreft klopt alles precies, en toch blijft het een moeilijke keuze. Juve wil me niet zomaar als een aanwinst, maar als dé speler", aldus Torsten Frings.

Inwoner van Beijing koopt vliegen voor schonere stad

Icoon OpmerkelijkDe gepensioneerde restauranteigenaar Guo Zhanqi is een opmerkelijke actie begonnen om de Olympische spelen in Beijing tot een succes te maken. Hij geeft twee yuan (0,19 euro) aan iedereen die hem een dode vlieg geeft.

Ambtenaren in Beijing zijn een campagne begonnen tegen spugen op straat, vervuiling en het voordringen in rijen, om de sfeer in de stad te verbeteren voor de Olympische Spelen. "Er waren altijd massa's vliegen bij de ingang van mijn restaurant, en niet minder binnenin. Het was gewoon smerig. Hopelijk beginnen nu meer mensen vliegen te doden." zei de 60-jarige tegen de Beijing Youth Daily. Hij heeft ook al een slogan. "Geen vliegen, nieuw Beijing. Geen vliegen, fantastische Spelen."

Met dank aan Jeekay voor de herschreven en vertaalde submit.

Blessures voor Farfán en Mendez

Na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Liverpool is de ziekenboeg van PSV weer twee nieuwe spelers rijker. Jefferson Farfán viel tegen de Engelsen uit met een hamstringblessure en Edison Mendez kampt met knieklachten.

Vandaag ondergaat Farfán een MRI-scan om duidelijkheid te krijgen over de ernst van de kwetsuur. PSV vreest dat ook Mendez de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen NEC niet haalt. Naast Farfan en Mendez zijn ook Arouna Koné, Alex en Ibrahim Afellay geblesseerd.

Oma kicks the bass

Nu het nummer Freefall van Jeckyll and Hyde, (je weet wel, die clip met legomannetjes waarin echte mensen in Rotterdam midden op straat gaan jumpen) terecht op nummer 1 staat, verwacht ik natuurlijk dat heel Nederland jumpend de straat op gaat om met de voetjes en beentjes van de vloer te gaan.

Die geweldige clip, waarin ik persoonlijk ook een hele seconde lang als figurant in beeld ben, wordt niet alleen bekeken door jongeren. Er gaat momenteel een hele wereld open voor de senioren. Mijn oma, die helaas niet zo goed ter been meer is en daardoor ook niet kan jumpen, heeft haar ouderdom overwonnen en laat graag weer even zien dat ze van alle markten thuis is. Hier trouwens ook.

Met dank aan Stakkertje voor de submit.

Marktvergroting

Momenteel is er binnen de game-industrie een toverwoord dat over ieders lippen komt: marktvergroting. Marktvergroting valt het beste te omschrijven als een hogere omzet halen door je producten te verkopen aan consumenten die niet tot je oorspronkelijke doelgroep behoren. Binnen de game-industrie betekent dit games ontwikkelen voor mensen die normaal gesproken geen games spelen. Nintendo lijkt hier met de DS en de Wii tot nu toe het beste in te slagen. Maar ook Sony en Microsoft nemen stappen op dit terrein. Maar betekent dit nu dat wij, de serieuzere gamers, straks niks meer te gamen hebben?

Koeman: "Erg pijnlijk"

Na afloop van de zware thuisnederlaag tegen Liverpool maakte PSV-trainer Ronald Koeman een verslagen indruk. De Eindhovenaren gingen gisteravond met 0-3 ten onder.

"Dit is heel pijnlijk. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Fysiek en mentaal hebben we het moeilijk. De uitwedstrijd zaterdag tegen NEC is cruciaal voor ons,” aldus Koeman die tot aan de openingstreffer van Gerrard nog wel redelijk tevreden was over zijn ploeg. „Toen was er nog weinig aan de hand. De organisatie stond redelijk goed. Maar vooral in de tweede helft waren we nergens meer. We kwamen heel slecht uit de kleedkamer. Dat gebeurt ons de laatste tijd wel vaker. Er was helemaal geen organisatie meer bij ons. Dat heeft Liverpool goed afgestraft.”

Litmanen nog een jaar door

Jari Litmanen weet niet van ophouden. De oud-Ajacied speelt het komende seizoen ook nog voor Malmö FF. Dit heeft de Zweedse club gisteren bekend gemaakt.

De aanvallende middenvelder hoopt in de Zweedse competitie, die aankomende zaterdag van start gaat, zijn vierhonderdste competitiewedstrijd te spelen. De 36-jarige Litmanen staat nu op 391 duels. Daarvan speelde hij er 179 voor Ajax in de jaren 1992 tot 1999 en 2002-2004. Litmanen, die sinds 2005 voor Malmö speelt, heeft in totaal 162 treffers gescoord.

Waarom was Dracula een vampier?

Frogwares, een ontwikkelaar uit de Oekraine, is bekend van de Sherlock Holmes-games The Mystery of the Mummy, The Silver Earring en The Awakened. Daarnaast maakten ze enkele games op basis van de boeken van Jules Verne: 80 Days en Journey to the Center of the Earth. Nu hebben ze een nieuwe literaire franchise ontdekt om games over te maken: Bram Stokers Dracula.

Het spel zal worden uitgegeven door Focus Home Interactive en moet in het eerste kwartaal van 2008 in de winkels liggen. In Dracula: Origin zul je meer te weten komen over hoe Dracula een vampier werd. Je speelt het spel als Professor Van Helsing die op jacht is naar Dracula. Het verhaal brengt je naar onder andere Londen, Egypte, Oostenrijk en natuurlijk het beroemde kasteel van 'The Prince of Darkness'.

Uit de vrijgegeven concept art kunnen we alvast concluderen dat de personages die je tegenkomt bijzonder charmant zullen zijn.






Olifant Indra vertrapt eigen jong

Icoon BinnenlandsDierenpark Amersfoort was er helemaal klaar voor: na een dracht van 22 maanden zou olifant Indra gaan bevallen. Twee webcams waren in de stal opgehangen om mensen thuis de mogelijkheid te geven de bevalling live te kunnen 'meemaken'.

Kijkers naar de webcams zagen dinsdagavond hoe het olifantenjong ter wereld kwam en direct na de geboorte werd vertrapt door de moeder en een andere volwassen vrouwtjesolifant. Nog lange tijd konden de sitebezoekers toezien hoe het inmiddels dode jong door de twee olifanten over de stalvloer werd rondgeschopt. Rond half twaalf besloot iemand de webcams uit te zetten en waren de beelden niet meer te bekijken.

Op het FOK!forum zaten veel FOK!kers al een tijdje te wachten op de bevalling. Zij waren getuige van de gruwelijke mishandeling.

De olifanten net na de geboorte
De olifanten, net na de geboorte
Foto: Bluezz

Met dank aan Gallard, renszom en WebForce voor de submit.

Keith Richards snoof zijn vader op

Drugsgebruik bij artiesten komt vaak voor en sommigen doen daar helemaal niet moeilijk over. Dat Keith Richards van een snuifje op z'n tijd houdt, is dan ook bekend. De 63-jarige Stones-gitarist is daar in een interview met het muziekblad New Musical Express heel open over.

In het interview werd gevraagd naar het vreemdste dat hij ooit gesnoven heeft. Vervolgens zei Richards:"Mijn vader. Ik snoof mijn vader. Hij was gecremeerd en ik kon het niet nalaten hem met een beetje coke op te snuiven". Volgens Richards voelde het prima. Zijn vader overleed drie jaar geleden.

Richards werd in 1967 voor het eerst veroordeeld voor drugsbezit. Daarna volgden nog tal van veroordelingen en afkickprogramma's. Het is onbekend of Richards geheel 'helder' was tijdens het interview en/of hij zijn interviewers in de maling nam.


Keith Richard

Met dank aan dorre voor de submit.

Spel: Swords and Sandals 2

We beginnen vandaag met een spel waar je een tijdje zoet mee zal zijn. Maak eerst zelf je eigen ventje en ga dan in de volle arena in de clinch met andere gladiators. Dat publiek moet natuurlijk ook geëntertained worden dus zorg dat je wint in stijl! Met het prijzengeld kan je dan bijna eindeloos veel upgrades en armour kopen. Ook de humor zit hier goed dus maak je borst maar nat voor Swords and Sandals 2.

Journalist beëindigt recordtijd in cel

Icoon BuitenlandsEen Amerikaanse journalist is dinsdag na 226 dagen vrijgelaten uit zijn cel in Californië. De 24-jarige Joshua Wolf zat in gevangenis omdat hij justitie weigerde beeldmateriaal te geven. Nooit eerder in de geschiedenis van de Verenigde Staten zat een journalist om die reden zo lang in de cel.

De verslaggever bereikte dinsdag een akkoord met het openbaar ministerie waarbij hij in ruil voor zijn vrijheid video-opnames van een gewelddadige demonstratie in San Francisco op internet zette. Hij had uit principe geweigerd de beelden uit 2005, waarop overigens geen strafbare feiten zijn te zien, aan de autoriteiten te geven. Die wilden het materiaal gebruiken voor hun onderzoek naar de personen die tijdens de demonstratie een politieauto in brand staken en een agent verwondden.

Verdonk Nieuwsmaker van het Jaar

Icoon MediaRita Verdonk is dinsdagavond in Amsterdam tijdens het Feest voor de Journalistiek uitgeroepen tot Nieuwsmaker van het Jaar 2006. De oud-minister krijgt die titel omdat haar naam vorig jaar het meest werd genoemd in de Nederlandse media.

"Door mijn lijsttrekkerscampagne weet ik wat het is om in de belangstelling te staan. Ik heb geleefd middenin een mediaorkaan. En ik heb sommigen van jullie ook wel eens vervloekt", aldus Verdonk dinsdag tegen de aanwezige journalisten. De VVD-politica pleitte voor het hooghouden van de vrijheid van meningsuiting. "Vrijheid van meningsuiting is beschermen dat waar de gevestigde orde het mee oneens is", aldus Verdonk.

Tegels
Tijdens het Feest voor de Journalistiek werd dinsdag voor het eerst De Tegel uitgereikt aan journalistieke producties en talenten. De Tegel vervangt een aantal journalistieke prijzen, zoals de Prijs voor de Dagbladjournalistiek.

De winnaars van De Tegel 2006:
Dag- en weekbladen:
- Nieuws: Joost de Haas en Bart Mos met 'De AIVD-affaire', De Telegraaf.
- Achtergrond: Gerard van Westerloo met 'De kippenmoord', NRC Handelsblad.
- Talent: Robert van de Griend, Vrij Nederland.
Radio en televisie:
- Nieuws: Jikke Zijlstra en Martijn Brink met een reportage over fraude met diploma's, uitgezonden door het NOS Journaal en het Radio 1 Journaal.
- Achtergrond: Judith Pennarts met reportages over alcoholmisbruik door kinderen, uitgezonden door NOVA.
- Talent: Myranda Grit, Netwerk/NCRV.
Multimedia:
- Nieuws: KiesKompas (samenwerking dagblad Trouw/Vrije Universiteit).
- Achtergrond: De Nieuwe Reporter (weblog).

Verdonk maakte het nieuws in 2006

Welpje - mijn grote ontdekking bij scouting

Bij de welpen deden we leuke dingen. Gipsafdrukken maken en spoorzoeken, knutselen en toneelspelen. Ik vond het erg leuk. Er waren drie leidsters. Één ervan vond ik heel aardig. Ze heette Marloes en ze woonde vlakbij ons. Ze was een jaar of achttien, was kort, maar had een vriendelijk gezicht met sproetjes en ze had prachtig lang krullend donkerblond haar dat tot onder op haar rug hing.

PSV in superleague racecompetitie

PSV gaat zich in de autosport wereld begeven. In een nieuw te starten internationale autosportcompetitie tussen diverse voetbalclubs treft PSV teams als AC Milan, FC Porto en Olympiakos. De nieuwe klasse draagt de naam Superleague Formula.

Het motto van de nieuwe autosportcompetitie is The passion of football joins the excitement of motorsport. Alle auto’s die hierin meerijden zullen gelijkwaardig aan elkaar zijn, de bolide wordt uitgerust met een V12-motor.

Naast de ploegen die al mee zullen doen is de organisatie, waarvan het hoofdkwartier in Barcelona zetelt, nog in onderhandeling met onder andere FC Barcelona, Valencia, Real Madrid, Inter, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Schalke 04, Galatasaray, Anderlecht, Boca Juniors, Flamengo, Club America (Mexico), Shanghai Shenua (China) en Samsung Bluewings (Zuid-Korea) .


De PSV-bolide zoals die in 2008 door Europa zal racen

De FIA heeft inmiddels toestemming gegeven om de competitie doorgang te laten vinden. In augustus 2008 zal de eerste race worden verreden, in totaal staan er zes races op het programma op circuits in Europa. Later hoopt de organisatie het aantal races uit te breiden naar zeventien racen verdeeld over meerdere continenten. PSV zal zelf niet actief deelnemen aan de competitie maar verbindt een licentie aan een team. Hiervoor zal jaarlijks een vergoeding worden ontvangen.

Submitters: Herjo, sasquatsch & de_Bouwer

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.