Van Gaal: "Werder moeilijk te bestrijden"

Sjors (Sj0rSz)
Louis van Gaal, trainer van AZ, denkt dat zijn ploeg veel moeite zal hebben met Werder Bremen. De Alkmaarse ploeg speelt donderdag, in het kader van de kwartfinales van de UEFA Cup, tegen de Duitse club. Volgens de oefenmeester is deze opponent moeilijk te bestrijden.

"Ze zijn goed georganiseerd en scoren bovendien heel gemakkelijk", aldus Van Gaal. De trainer benadrukte bovendien dat veel spelers van Werder Bremen ook individueel erg sterk zijn. "Vooral Miroslav Klose, Torsten Frings, Diego en Per Mertesacker zijn zeer goede voetballers." In de Duitse competitie staat Werder Bremen momenteel op de tweede plaats en is nog volop in de race voor het landskampioenschap.

Van Gaal kan, voor het treffen met Werder Bremen, beroep doen op achttien spelers. Hiertoe behoren ook Simon Cziommer en Rogier Molhoek. Eerder dit seizoen kreeg de Duitse club het voor elkaar om Ajax uit het UEFA Cup-toernooi te knikkeren. De trainer van AZ hoopt dat zijn ploeg niet hetzelfde lot zal ondergaan.

"Ajax werd in Bremen volledig weggespeeld", was de nuchtere conclusie van Van Gaal. In Duitsland verloren de Amsterdammers met 3-0. Tijdens de return in Amsterdam leefde het elftal van trainer Henk ten Cate dusdanig op, waardoor ze nog even aan de volgende ronde mochten denken. Uiteindelijk werd het 3-1, maar was Ajax uitgeschakeld. "Die tweede ontmoeting was absoluut geen graadmeter. Bremen had toen al zo'n ruime marge, dan ga je toch anders een wedstrijd in."