PSV in superleague racecompetitie

Gerard (RedFever007)
PSV gaat zich in de autosport wereld begeven. In een nieuw te starten internationale autosportcompetitie tussen diverse voetbalclubs treft PSV teams als AC Milan, FC Porto en Olympiakos. De nieuwe klasse draagt de naam Superleague Formula.

Het motto van de nieuwe autosportcompetitie is The passion of football joins the excitement of motorsport. Alle auto’s die hierin meerijden zullen gelijkwaardig aan elkaar zijn, de bolide wordt uitgerust met een V12-motor.

Naast de ploegen die al mee zullen doen is de organisatie, waarvan het hoofdkwartier in Barcelona zetelt, nog in onderhandeling met onder andere FC Barcelona, Valencia, Real Madrid, Inter, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Schalke 04, Galatasaray, Anderlecht, Boca Juniors, Flamengo, Club America (Mexico), Shanghai Shenua (China) en Samsung Bluewings (Zuid-Korea) .


De PSV-bolide zoals die in 2008 door Europa zal racen

De FIA heeft inmiddels toestemming gegeven om de competitie doorgang te laten vinden. In augustus 2008 zal de eerste race worden verreden, in totaal staan er zes races op het programma op circuits in Europa. Later hoopt de organisatie het aantal races uit te breiden naar zeventien racen verdeeld over meerdere continenten. PSV zal zelf niet actief deelnemen aan de competitie maar verbindt een licentie aan een team. Hiervoor zal jaarlijks een vergoeding worden ontvangen.

Submitters: Herjo, sasquatsch & de_Bouwer