Owusu-Abeyie kiest voor Ghana

Olga (Nuongirl)
Quincy Owusu-Abeyie wil zijn interlandloopbaan voortzetten bij Ghana. De aanvaller van Spartak Moskou heeft hiertoe besloten omdat hij uit beeld is geraakt bij Jong Oranje.

Voor zijn 21e verjaardag, op 15 april, moet de oud-speler van Ajax een Ghanees paspoort in zijn bezit hebben. Hij komt daarvoor in aanmerking omdat zijn ouders afkomstig zijn uit Ghana. Via zijn management heeft de aanvaller de Ghanese voetbalbond opdracht gegeven zijn paspoortaanvraag in orde te brengen. Hij hoopt daardoor per direct zijn opwachting te kunnen maken bij het West-Afrikaanse land. Als voorwaarde heeft hij wel gesteld dat hij zijn Nederlandse paspoort behoudt.

"Ik kijk er heel erg naar uit. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht deze stap te zetten, maar door de omstandigheden heb ik niet lang getwijfeld," aldus Owusu-Abeyie die verder zei dat Jong Oranje-bondscoach Foppe de Haan hem niet het gevoel heeft gegegeven dat hij nog bij de groep komt. "En ik ga niet zitten wachten. Als je me niet wil hebben, dan houdt het op".