FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 15 november 2006

Uitslagen Kwalificatiewedstrijden EK 2008

Vandaag zijn er in het kader van de kwalificatie voor EURO 2008 zeven wedstrijden afgewerkt. Het waren de laatste loodjes van het lopende kalenderjaar, in 2007 wordt de kwalificatie vervolgd. Hieronder vind je de uitslagen.

Groep A:

Finland - Armenië 1-0
10' Nurmela 1-0

België - Polen 0-1
19' Metusiak 0-1

Portugal - Kazachstan 3-0
8' Simão 1-0
30' Ronaldo 2-0
86' Simão 3-0

Stand:

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Finland5117-2
2.Servië4106-1
3.Polen5106-5
4.Portugal478-3
5.België574-2
6.Kazachstan521-6
7.Armenië410-5
8.Azerbeidzjan411-8

-----------------------------

Groep D:

Cyprus - Duitsland 1-1
15' Ballack 0-1
43' Okkas 1-1

Ierland - San Marino 5-0
7' Simoncini (e.d.) 1-0
24' Doyle 2-0
31' Keane 3-0
57' Keane (pen.) 4-0
85' Keane 5-0

Stand:

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Duitsland41019-2
2.Tsjechië41013-2
3.Slowakije4612-9
4.Cyprus448-12
5.Ierland449-7
6.Wales335-8
7.San Marino300-26

-----------------------------

Groep E:

Macedonië - Rusland 0-2
18' Bystrov 0-1
31' Arshavin 0-2

Israël - Kroatië 3-4
8' Colautti 1-0
35' Srna (pen.) 1-1
39' Eduardo 1-2
54' Eduardo 1-3
68' Benayoun 2-3
73' Eduardo 2-4
89' Colautti 3-4

Stand:

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Kroatië41013-3
2.Rusland485-1
3.Engeland476-2
4.Macedonië574-3
5.Israël479-6
6.Estland300-4
7.Andorra401-19

De vaginale garde

Er zijn altijd mensen die een compleet onschuldig object kunnen veranderen in iets wat je nooit meer aan wilt raken, gelukkig ken ik haar niet maar als ik haar zou kennen dan zou ik een zelfgemaakt ommelet ter plekke weigeren

Want denk je alles gezien te hebben wat dames in zich zelf kunnen inbrengen, nee hoor, je hebt je vergist want ik presenteer u een garde, en geen kleine ook.

Ik ben benieuwd of Joop Braakhekke dit ook kan.

George Clooney meest sexy man ter wereld

Icoon BinnenlandsActeur George Clooney is de meest sexy man ter wereld, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People woensdag. "Brad Pitt zal overstuur zijn", aldus de 45-jarige Oscarwinnaar in een reactie.

Het tijdschrift kiest ieder jaar wie de meest sexy man is. De afgelopen twee jaar was het Clooneys collega en vriend Brad Pitt. "Brad genoot van die titel. Ik zei altijd: Meest Sexy Man tegen hem en dan antwoordde hij: twee keer. Maar die titel is nu van hem afgenomen, dus hij zal niet blij zijn."

Op de internetpagina schrijft People over de motivatie om Clooney te kiezen: "Heb je hem gezien?! Behalve zijn klassieke schoonheid, blijft de acteur benaderbaar en bescheiden."

Voetbal: Uitslag Nederland - Engeland

Icoon Nederlands ElftalMet Clarence Seedorf in de basisopstelling begon Nederland aan de oefenwedstrijd tegen Engeland. Aan Engelse zijde ontbraken diverse spelers, acht spelers meldden zich af bij bondscoach Steve McLaren. Ondanks de afzeggingen wist Engeland Nederland op 1-1 te houden. Van der Vaart wist de eer vlak voor tijd te redden.

Nederland begon redelijk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele kansen voor onder meer Robben, die door Engelse verdediging slalomde. Zijn schot kon echter door doelman Robinson gepareerd worden. De kopbal van Landzaat die daarop volgde, was niet zuiver genoeg om een doelpunt op te leveren.

Een fout van Boulahrouz werd door de Engelsen niet afgestraft waardoor het meer dan een half uur 0-0 stond. In de 37e minuut kwam Engeland toch op voorsprong door een doelpunt van Rooney. De aanvaller kreeg de bal over rechts aangespeeld van Joe Cole waarna hij de bal achter Timmer kon prikken.

De tweede helft begon met een aanvallender Oranje, hetgeen resulteerde in onder meer schoten van Van der Vaart en Seedorf. Gevaarlijk was het allerminst. Ook een combinatie tussen Robben en Van der Vaart leverde geen resultaat op, de handsbal randje zestienmeter werd door arbiter Michel niet bestraft.

De beste kans aan Engelse zijde was voor Rooney. Helemaal vrijstaand, vlak voor de ingevallen Stekelenburg, kwam de spits niet verder dan een slap schot. Een afstandsschot van Carrick even daarna ging rakelings naast.

Met nog vier minuten officiële speeltijd kwam Nederland toch nog op gelijke hoogte. Een corner kwam op het hoofd van Vennegoor of Hesselink die vervolgens doorkopte naar Huntelaar. Die laatste kopte de bal voor de voeten van Van der Vaart die de 1-1 binnen kon schieten. De slotfase leverde nog kansen op, één voor Nederland en twee voor de Engelsen, Gerrard, Lamard en Huntelaar wisten hun kans echter niet te verzilveren waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan totdat de scheidsrechter het genoeg vond en affloot.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Uitslag Nederland - Engeland

Met Clarence Seedorf in de basisopstelling, begon Nederland aan de oefenwedstrijd tegen Engeland. Aan Engelse zijde ontbraken diverse spelers, acht spelers meldden zich af bij bondscoach Steve McLaren. Ondanks de afzeggingen wist Engeland Nederland op 1-1 te houden. Van der Vaart wist de eer vlak voor tijd te redden.

Nederland begon redelijk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele kansen voor ondermeer Robben, die door Engelse verdediging slalomde. Zijn schot kon echter door doelman Robinson gepareerd worden. De kopbal van Landzaat die daarop volgde, was niet zuiver genoeg om een doelpunt op te leveren.

Een fout van Boulahrouz werd door de Engelsen niet afgestraft waardoor het meer dan een half uur 0-0 stond. In de 37e minuut kwam Engeland toch op voorsprong door een doelpunt van Rooney. De aanvaller kreeg de bal over rechts aangespeeld van Joe Cole waarna hij de bal achter Timmer kon prikken.

De tweede helft begon met een aanvallender Oranje, hetgeen resulteerde in ondermeer schoten van Van der Vaart en Seedorf. Gevaarlijk was het allerminst. Ook een combinatie tussen Robben en Van der Vaart leverde geen resultaat op, de handsbal randje zestienmeter werd door arbiter Michel niet bestraft.

De beste kans aan Engelse zijde was voor Rooney. Helemaal vrijstaand, vlak voor de ingevallen Stekelenburg, kwam de spits niet verder dan een slap schot. Een afstandsschot van Carrick even daarna ging rakelings naast.

Met nog vier minuten officiële speeltijd kwam Nederland toch nog op gelijke hoogte. Een corner kwam op het hoofd van Vennegoor of Hesselink die vervolgens doorkopte naar Huntelaar. Die laatste kopte de bal voor de voeten van Van der Vaart die de 1-1 binnen kon schieten. De slotfase leverden nog kansen op, één voor Nederland en twee voor de Engelsen, Gerrard, Lamard en Huntelaar wisten hun kans echter niet te verzilveren waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan totdat de scheidsrechter het genoeg vond en affloot.



Opstelling

Nederland:Timmer/ (45’- Stekelenburg), Boulahrouz/ (60’- Jaliens), Ooijer/ (83’- Vennegoor of Hesselink), Mathijsen, Emanuelson, Landzaat, Schaars, Seedorf, Van der Vaart, Robben, Kuyt/ (60’- Huntelaar)

EngelandRobinson, Richards, Ferdinand, Terry, A. Cole, Gerrard, Carrick, Lampard, J. Cole/ (77’- Richardson), Johnson/ (73’- Wright-Phillips), Rooney

Wedstrijdverloop:

Nederland - Engeland

37’ Rooney (ENG) 0 - 1
86’ Van der Vaart (NED) 1 - 1

A. Cole (ENG)

Arbiter:
Michel (Slw)

Toeschouwers:
45.000

Opnieuw tbs'er ontsnapt

Icoon Politie Een tbs'er uit een kliniek in Poortugaal (nabij Rotterdam) is woensdag ontsnapt tijdens een begeleid verlof. Dat heeft het ministerie van Justitie bekendgemaakt. Het gaat om de tbs-kliniek Kijvelanden, dezelfde kliniek als waaruit in oktober een man ontsnapte die vervolgens twee mensen bedreigde en een vrouw verkrachtte.

De vandaag ontsnapte tbs'er wist zich van zijn begeleiders te ontdoen tijdens een bezoek aan een begraafplaats in Heerlen. Hij zat vast voor een vermogens- en zedendelict, maar zou volgens het openbaar ministerie geen groot risico vormen.

De laatste tijd is er veel te doen om ontsnappende tbs'ers. Zo werd minister Hirsch Ballin van Justitie onlangs nog door de Tweede Kamer op het matje geroepen na de vorige ontsnapping uit Kijvelanden. Eind oktober ontsnapte er ook een tbs'er uit een kliniek in Rekken. Hij kon enkele dagen later aangehouden worden.

The best of Donald Rumsfeld

Ik geef het eerlijk toe, toen ik deze submit zag had ik eerst zoiets, nou dat zal wat zijn, want als er een iemand niet grappig is dan is dat de inmiddels afgetreden 21e Minister van Defensie Donald Rumsfeld wel.

Maar goed, zoals vaker het geval is moet je je niet laten leiden door de eerste indruk want anders hadden we dit geniale filmpje niet te zien gekregen.

En zeg nu zelf, dat zou toch jammer geweest zijn.

Met dank aan dfr0st voor de submit.

Actie FOK! voor FOK groot succes

FOK! voor FOKDe eerste resultaten van de kerstactie FOK! voor FOK zijn bekend. ElisaB, die de betalingen in kaart brengt, maakte vanmiddag bekend dat er na een halve week al meer dan 68 donaties zijn binnengekomen. Dit alles is samen goed voor 1.453,88 euro!

Het geld gaat naar stichting FOK, Fibrosekinderen Op Kamp. Deze stichting zet zich in voor kinderen met Cystic Fibrosis; een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, die bij één op de 3600 baby's voorkomt. Jaarlijks worden er ongeveer 50 baby's met Cystic Fibrosis geboren. Patiënten maken te taai slijm in hun hele lichaam, wat voornamelijk problemen geeft in de luchtwegen, de darmen, alvleesklier en lever. Ze overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd. De gemiddelde levensverwachting bedraagt 30 jaar.

De stichting FOK wil voor patiëntjes internettoegang in ziekenhuizen en middelen voor contact via internet, zoals camera's en microfoons bewerkstelligen. Wil je ook je steentje bijdragen? Meedoen aan de actie kan via dit topic op het FOK!forum.

CDA loopt nog verder uit op PvdA

Icoon VerkiezingenHet CDA loopt nog verder uit op de PvdA. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond die zojuist bekend is geworden. Het CDA wint 1 zetel en scoort er nu 44. De PvdA daalt er twee en komt uit op 35. De VVD stijgt licht met een zetel.

Ook nu wint de SP weer. Dit keer komen er twee zetels bij, tot 26. Dit lijkt ook ten koste te gaan van GroenLinks dat nu op 5 zetels staat, eentje minder. D66 staat vast op 2. Wilders zakt met zijn Partij voor de vrijheid een zetel naar 4.

Volgens de Hond neemt het aantal twijfelaars onder SP-stemmers af. Dat zou dus betekenen dat de PvdA de kiezers die verloren zijn, niet terug krijgt.

Debat
De lijsttrekkers gingen vanavond in debat in Rotterdam. Éen Vandaag zond het debat uit. Kijkers kozen Jan Marijnissen van de SP als winnaar. Hij liet Bos en Balkenende achter zich.

'CDA'er is rijk, PvdA'er oud en VVD'er gelukkig'

Icoon Politiek De GroenLinkser doet vaak aan yoga, de CDA'er heeft een hoog inkomen, de PvdA'er hecht belang aan materiële zaken en de VVD'er is zelfverzekerd. De hoogleraar Roos Vonk en studente Sanne Nauts van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben persoonlijkheidsvariabelen en politieke voorkeur vergeleken om zo een profiel op te kunnen stellen van kiezers bij bepaalde partijen. Zo kan dus het profiel van de typische SP-stemmer of de stereotiepe CDA-kiezer geconstrueerd worden. In hoeverre klopt deze voor jou?

CDA
De doorsnee CDA-kiezer is een man. Hij verdient goed (61% verdient bovenmodaal). De CDA-er scoort erg laag op narcisme. Voor de stereotype CDA-er zijn andere mensen een sterke bron van geluk. Verder heeft de CDA-er, net als de D66-er, geen erg duidelijk profiel.

Net als de doorsnee D66-stemmer heeft de CDA-kiezer niet zo’n duidelijk profiel als de andere stemgerechtigden.

PvdA
De gemiddelde PvdA-er is wat ouder dan de andere linkse stemmers. Net als de kiezers van andere centrumpartijen hebben ze relatief veel zelfwaardering en zijn ze gelukkig. Hun geluk is in relatief sterke mate gebaseerd op materiële zaken, hetgeen voor socialisten opvallend is.

PvdA-kiezers en VVD-stemmers hebben toch nog iets gemeen: ze worden allebei gelukkig van materiële zaken.

VVD
De stereotype VVD'er is nog vaker een man, die goed verdient (76% van de VVD-ers verdient bovenmodaal). De VVD-er is erg tevreden met zichzelf: zijn zelfvertrouwen is het hoogst van alle kiezers en hij scoort ook hoog op narcisme. Hij vindt dat hij recht heeft op bepaalde privileges en een bijzondere behandeling. Hij voelt zich over het algemeen gelukkig en heeft weinig negatieve emoties. Dit geluk haalt hij, meer dan elke andere kiezer, uit materiële zaken en minder dan anderen uit spirituele. Hij wordt niet ongelukkig van maatschappelijke problemen of wereldleed.

SP
De stereotype SP-stemmer heeft vrij veel overeenkomsten met de kiezers van andere linkse partijen: SP-stemmers zijn overwegend vrouwen en ze zijn vrij empathisch (zowel affectief als cognitief), scoren laag op narcisme en hebben relatief weinig behoefte aan closure (duidelijkheid, structuur, zekerheid). Waar de stereotype SP-er zich onderscheidt van alle andere partijen, is blowen: SP-kiezers gebruiken ietsje vaker softdrugs dan alle andere kiezers. Bovendien is opvallend dat SP-ers relatief ongelukkig worden van materiële zaken.

LPF
De stereotype LPF-kiezer is relatief oud en verdient, in vergelijking met andere partijen, buitengewoon slecht (36% van de LPF-kiezers in de steekproef verdient bovenmodaal). Hij heeft weinig positieve gevoelens en veel negatieve. Hij heeft moeite zich voor te stellen hoe een ander zich voelt. De LPF-er heeft weinig zelfvertrouwen en scoort ook laag op narcisme. Hij scoort echter hoog op een specifiek aspect van van narcisme, namelijk entitlement: net als de stereotype VVD-er is hij van mening dat hij recht heeft op een bijzondere behandeling. Het geluk van de gemiddelde LPF-kiezer hangt in sterke mate af van materiele zaken en nauwelijks van spirituele. Anders dan de stereotype VVD-er ligt de stereotype LPF-er juist wél wakker van maatschappelijke problemen. Tot slot heeft hij een erg hoge behoefte aan closure.

GroenLinks
GroenLinks-kiezers zijn op veel eigenschappen vergelijkbaar met de stereotiepe SP-er. Ze scoren samen met SP-ers het hoogst op empathie. Ze lijken wat meer gericht op zelfreflectie dan andere kiezers; ze doen vaker aan yoga dan alle andere kiezers. Samen met de Christenunie-kiezers houden ze het vaakst een dagboek bij.

D66
De stereotype D66-stemmer heeft een erg lage behoefte aan closure (duidelijkheid, structuur, zekerheid). Hij of zij kan goed leven met ambiguïteit en onvoorspelbaarheid. Dit is de enige variabele die de stereotype D66-er lijkt te onderscheiden van andere kiezers. Op andere variabelen scoort de D66-kiezer erg standaard en heeft hij of zij geen duidelijk profiel. Of de hoge tolerantie voor ambiguïteit samenhangt met de principes van de partij of met kenmerken van de 'overblijvers' (die nu nog op D66 stemmen) is niet duidelijk.

ChristenUnie
De stereotype Christenunie-kiezer is erg jong (gemiddeld 33 jaar) en heeft relatief weinig zelfvertrouwen. Hij is buitengewoon empathisch in affectieve zin en scoort hierop het hoogst van alle partijen (de cognitieve empathie is juist weer hoger bij SP en GroenLinks). De Christenunie-kiezer heeft een sterke preventiefocus; hij is sterk gericht op normen en verplichting.

Twijfel jij nog bij welke partij je hoort? kijk dan eens in de FOK! Lijsttrekkersenquête 2006!

Rooie wangetjes

Weet iemand wat er hier aan de hand is, is dit een les op de PABO, onder het motto een educatieve tik daar is niets mis mee, of zijn deze dames aan het vechten over wie er het eerst in het pashokje mag.

Of zijn deze dames gewoon zo gek dat ze het leuk vinden om elkaar hard op bek te slaan, en op de een of andere manier heb ik het gevoel dat dat hier aan de hand is.

Ieder z'n meug zullen we maar zeggen, maar ik denk dat ik deze rage aan mij voorbij laat gaan.

Met dank aan Karstman voor de submit.

"HSV hoeft Thomas Doll niet te ontslaan"

Dat het niet goed gaat met Hamburger SV is inmiddels bekend. De ploeg staat momenteel op de vijftiende plaats in de Bundesliga. Ondanks de slechte prestaties, is het ontslaan van de trainer niet de juiste oplossing, dat vindt althans Rafael van der Vaart.

“De supporters staan nog achter ons en als ze de trainer eruit gooien, heeft de club een groot probleem”, vertelt Rafael van der Vaart ”De supporters houden van de trainer. En ik ben voor hem naar Hamburg gekomen”, aldus de oud-Ajacied.

”Bij ons in de Bundesliga komt er geen RBC voorbij, dat je tussendoor even met 5-0 oprolt”, aldus Van der Vaart. ”We speelden onlangs in Cottbus (uitslag 2-2). Ik ging daarheen met de gedachte: ik ga er even twee inleggen. Het was echt zo'n oud stadion, twintigduizend man. Maar het leek of ze gesnoven hadden, die lui. Ze gingen als de brandweer.”

HSV heeft slechts tien punten behaald uit twaalf wedstrijden. Dat zjn twee punten meer dan de nummer laatst, FSV Mainz 05, bij elkaar heeft gesprokkeld. Doll kreeg tot de winterstop de tijd om HSV op de ranglijst te laten stijgen.

Geen bezoekende supporters meer in Argentinië

Het is voor Argentijnse supporters niet meer mogelijk om hun ploeg in uitwedstrijden te steunen. De Argentijnse voetbalbond stelde vandaag een verbod in, dat het meereizen van fans niet toestaat. Het Ministerie van Veiligheid en Sportzaken steunt het besluit van de AFA.

De AFA nam deze beslissing nadat het afgelopen weekend weer uit de hand liep tijdens een competitiewedstrijd. In de wedstrijd tussen Independiente en Racing Club gingen aanhangers van Racing Club op de vuist met de politie. Dit liep zo ernstig uit de hand dat de wedstrijd gestaakt moest worden. De staking van afgelopen weekend was al de derde wedstrijd die dit seizoen afgebroken werd, eerder werden ook al twee duels gestaakt na supportersrellen.

Datum Bavaria City Racing bekend

Het jaarlijkse Formule 1 evenement in Rotterdam, Bavaria City Racing, wordt gehouden op 19 augustus 2007. Die datum werd vandaag door de organisatie, Rotterdam Racing, bekend gemaakt.

Net als bij de vorige editie zal ook deze keer het grootste gedeelte van het parcours vrij toegankelijk zijn voor de fans. Voor de tribuneplaatsen direct langs het parcours zal de kaartverkoop in het voorjaar van 2007 starten. Uiteraard is de organisator blij dat de datum is vastgelegd. ‘’We zijn blij dat de definitieve datum nu bekend is, zodat we met de Formule 1-teams en coureurs concrete afspraken kunnen maken. Met deze datum zitten we weer in de vakantieperiode van de Formule 1, tussen de Grand Prix’ van Hongarije en Turkije’’, aldus Robert Heilbron van Rotterdam Racing.

Vormfout in dopingzaak-Landis

Er is een fout gemaakt in het onderzoek naar het dopinggebruik van de Amerikaanse wielrenner Floyd Landis. De winnaar van de Tour de France van 2006 werd na afloop van een bergetappe betrapt op dopinggebruik. Nu heeft het dopinglab van Châtenay-Malabry toegeven dat er fouten zijn gemaakt.

Dit maakte Jacques de Ceaurriz, directeur van het dopinglap, bekend in de Franse krant Le Monde. ”Het nummer van het B-staal is 995 474, maar op het proces verbaal staat 994 474. Dat betekent niet dat het B-staal niet van Landis is, maar dat zal wel aangevoerd worden door zijn advocaten die voor vrijdag 'nieuwe elementen in de verdediging van Landis' hadden aangekondigd'', zo liet de directeur weten.

KFC-logo vanuit de ruimte te zien

Icoon OpmerkelijkHet logo van de Amerikaanse restaurantketen Kentucky Fried Chicken is sinds vandaag net als de Chinese Muur met het blote oog vanuit de ruimte waar te nemen. In de woestijn van de Amerikaanse staat Nevada bouwde KFC aan een gigantisch logo van "Colonel Sanders", de oprichter van KFC.

KFC is de eerste merknaam die vanuit de ruimte te zien is en daarmee tevens de eerste reclamecampagne die eventueel ook door toevallig passerende buitenaardse wezens is waar te nemen. Gregg Dedrick, de directeur van KFC, stelde in een verklaring dat KFC vereerd zou zijn als buitenaardse wezens voor KFC kiezen bij een bezoek aan planeet Aarde.

Het logo bestaat uit 65000 gekleurde tegels van elk ongeveer 33 centimeter breed en lang welke net als een puzzel naast elkaar gelegd zijn. De lokatie van het logo is ook opvallend: Colonel Sanders is namelijk te zien in de buurt van het beruchte "Area 51", een geheime militaire basis die vaak in verband wordt gebracht met UFO's en buitenaardse wezens.

Gregg Didrick verklaarde in ieder geval: "Als we vandaag bericht krijgen uit de ruimte dat het logo te zien was, of het nu van astronauten is of van buitenaardse wezens, sturen we een bestelling van onze beroemde kipmaaltijd naar boven."


Het logo gezien vanuit een vliegtuig

Karres stopt als hockeyinternational

Hockeyster Sylvia Karres heeft besloten om zich niet langer beschikbaar te stellen voor het Nederlands vrouwenhockeyteam. De 30-jarige Leidse kan het niet langer opbrengen om tophockey te combineren met het begin van een maatschappelijke carriere.

Afgelopen zomer werd de speelster van Rotterdam nog topscorer op het wereldkampioenschap hockey in Madrid, waar Nederland de titel greep.

Ook verdedigster Chantal de Bruin en reservegoalie Eveline den Haan stellen zich niet langer beschikbaar voor het team van bondscoach Marc Lammers.

Bos: Coalitie met CDA moeilijker dan ooit

Icoon Verkiezingen Volgens PvdA-leider Wouter Bos is een coalitie met het CDA "moeilijker dan ooit" en is samenwerking met GroenLinks en SP een"doodnormale optie". Hij heeft dat gezegd voor het IKON-tv-programma van Paul Rosenmöller.

"De afstand tussen de PvdA en het CDA is groter dan ooit en een coalitie met het CDA is moeilijker te realiseren dan ooit het geval is geweest", aldus Wouter Bos. Hij lijkt hiermee de koers van enkele prominente PvdA-politici te volgen, die door de slechte peilingen vonden dat Bos zich prominenter uit moest laten over een links kabinet.

"Het CDA schuift elke poging om aandacht te vragen voor elementaire beginselen als eerlijk delen en zorg voor de gemarginaliseerden opzij. Het CDA zegt dat het beter gaat met de groei en dat het gaat om de eigen verantwoordelijkheid. Dat staat zo haaks op elkaar dat het moeilijk is om te zoeken wat je nog bindt."

Over een eventuele andere coalitie zegt Bos: "Samenwerking met de SP en GroenLinks na de verkiezingen is een doodnormale optie, waar ooit een natuurlijke voorkeur was voor het CDA of een andere grote partij. De SP en GroenLinks zijn realistischer geworden. Eén ding staat voorop: wat voor land willen we met elkaar? Als de SP en GroenLinks graag met mij willen bouwen aan een land waar iedereen zijn plek vindt, waarin de verschillen tussen mensen kleiner worden in plaats van groter, dan doe ik dat graag met die partijen".

Ik en mijn berenval...

Waarom? Dat is het enige wat ik denken kan als ik naar dit filmpje kijk… Waarom?

Wanneer bedacht je dat het misschien wel eens een goed idee zou kunnen zijn om bijvoorbeeld je hand in een berenval te stoppen? Je moet toch redelijk simpel zijn om überhaupt al op het idee te komen? Hopelijk straft God meteen en hebben ze zich heel veel pijn gedaan!

Ik stop mijn hand/hoofd/voet/vinger lekker in een berenval!

Met dank aan Gurb voor de submit.

Oranje met Mathijsen tegen Engeland

Joris Mathijsen kan woensdag gewoon meespelen in de oefeninterland van het Nederlands Elftal tegen Engeland. Een woordvoerder van de Oranje selectie heeft dit woensdag bevestigd.

Gisteren liep de verdediger van Hamburger SV een blessure aan zijn neus op. Uit voorzorg riep bondscoach Marco van Basten een andere speler op, namelijk Johnny Heitinga. Nu is gebleken dat Mathijsen voldoende hersteld is om tegen de Engelsen in actie te komen. Het duel tussen Nederland en Engeland zal woensdag om 20:45 beginnen en wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Hoogendorp wil in Duitsland blijven

Rick Hoogendorp zal voorlopig nog niet terugkeren in de Eredivisie. De aanvaller van WfL Wolfsburg zou volgens geruchten in de belangstelling van onder andere ADO Den Haag en Willem II staan.

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin in Wolfsburg. Ik heb niks te klagen. Wolfsburg is geen swingende stad en al helemaal geen Den Haag, maar we zitten redelijk dicht bij Berlijn en Hannover. We kunnen alle kanten op.", was het commentaar van Hoogendorp.

Aan het begin van dit jaar vertrok Hoogendorp bij RKC Waalwijk en ging bij WfL Wolfsburg aan de slag. Vanwege een aantal geblesseerde spelers binnen de selectie van de Duitse club mocht de aanvaller de afgelopen drie wedstrijden in de basis starten. Ondanks dat is hij niet verzekerd van een basisplaats bij de Duitsers. Menig keer mocht de geboren Hagenaar de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Van Gaal: "Rooney geen wereldtopper"

Louis van Gaal heeft in een interview met het Engelse BBC Sport gezegd dat hij Wayne Rooney nog geen wereldtopper vindt. De trainer van AZ vindt dat de Engelse aanvaller van Manchester United nog veel moet leren.

Van Gaal heeft kritiek op de tactische onkunde van de Engelse voetballers. Rooney is volgens Van Gaal nog niet een speler van wereldformaat, in tegenstelling tot Gerrard en Lampard. "Tactisch gezien kunnen Engelse voetballers nog een hoop leren van Nederlanders. Spelers als Gerrard en Lampard behoren al wel tot de wereldtop, maar Rooney nog niet. Hij moet nog een hoop leren", aldus Van Gaal.

De Nederlanse trainer vindt ook dat de Engelsen op het WK verder hadden moeten komen dan de kwartfinale, waar Engeland tegen Portugal sneuvelde na het nemen van strafschoppen. "Engeland had veel offensiever en creatiever moeten spelen tijdens het WK. Met dit spelersmateriaal was veel meer mogelijk geweest."

Album van de dag: Deftones

Het is 17 uur en iedereen komt langzaam thuis druppelen van een zware werkdag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, vandaag is Saturday Night Wrist aan de beurt. Dit is het nieuwe album van de Metal band Deftones, die 31 oktober uit kwam. Natuurlijk wil ik jullie deze fantastische plaat niet onthouden, het duurde alleen een tijdje voor ik een goede link had gevonden. Sommigen vinden hem beter en sommigen vinden hem minder dan hun vorige album White Pony uit 2000, die eerlijk gezegd niet te overtreffen was. De hoes alleen al is het kopen van deze plaat waard .

1. Hole in the Earth 4:09
2. Rapture 3:25
3. Beware 6:00
4. Cherry Waves 5:17
5. Mein
met Serj Tankian 3:59
6. U, U, D, D, L, R, L, R, A, B, Select, Start 4:12
7. Xerces 3:42
8. Rats!Rats!Rats! 4:00
9. Pink Cellphone
met Annie Hardy 3:54
10. Combat 4:46
11. Kimdracula 3:15
12. Riviére 3:45

De .rar is hier te downloaden. (82 MB)

Masters: Blake naar laatste vier

James Blake heeft zich, na Roger Federer, als tweede geplaatst voor de halve finales van de Masters Cup in Sjanghai. De Amerikaan versloeg in zijn tweede partij de Rus Nicolai Davydenko met 2-6, 6-4 en 7-5.

Davydenko brak tweemaal in de eerste set en won deze eenvoudig met 6-2. Blake had aan het begin van de partij veel moeite zijn service binnen de lijnen te krijgen. Ook in de tweede set begon Davydenko met een servicebreak. Blake herstelde zich echter en won vijf games op rij en wist even later de set uit te serveren. In de derde set was de Rus duidelijk vermoeider dan de Amerikaan. Op zijn derde matchpunt sloeg de als achtste geplaatste Blake toe.

Charisteas: "Feyenoord vóór Griekenland"

Angelos Charisteas vindt Feyenoord op dit moment belangrijker dan zijn vaderland Griekenland. Charisteas, die van een liesblessure hersteld is, sloeg deze week een uitnodiging af voor de interland van woensdag tegen Frankrijk.

"Griekenland speelt een oefenwedstrijd, maar zaterdag zijn de belangen van Feyenoord in het competitieduel met AZ veel groter", aldus de aanvaller die niet het risico wilde oplopen dat zijn blessure zou opspelen door het spelen van twee zware wedstrijden in één week. "Ik was een tijdje geblesseerd aan de lies. Misschien zou ik een risico nemen door woensdag met Griekenland te spelen en zaterdag met Feyenoord tegen AZ. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik er zaterdag sta, dan gaat het erom."

Screenshots van Bullet Witch

Wederom heeft developer Cavia Inc. enkele screenshots van hun spel Bullet Witch vrijgegeven. In het spel speel je als de heks genaamd Alicia, die met allerlei wapens en verscheidene magische krachten, haar demonische tegenstanders terug naar de onderwereld helpt. Het spel ligt al een tijd in de Japanse winkels, maar wij als Europeanen zullen in maart van het jaar 2007 ook de kans krijgen om Alicia mee te helpen in haar strijd.






Sluiter onderuit in Dnjepropetrovsk

Raemon Sluiter is op het Challenger-toernooi in Dnjepropetrovsk in de tweede ronde uitgeschakeld. Sluiter, als achtste geplaatst, ging met 2-6 en 1-6 hard onderuit tegen de relatief onbekende Zwitser Marco Chiudinelli.

Sluiter had in Dnjepropetrovsk veel punten voor de wereldrangijst te verdedigen, omdat hij er vorig jaar de finale haalde. Door de vroege uitschakeling zal de Rotterdammer komende week een duikeling op de wereldranglijst maken. Hierdoor zal Sluiter, nu nog de nummer 84 van de wereld, in januari vrijwel zeker niet direct worden toegelaten tot het hoofdtoernooi van de Australian Open.

Real haalt twee jonge Argentijnen

Real Madrid versterkt zich in januari met twee jonge Argentijnse spelers, namelijk de 18-jarige Gonzalo Higuain en de 20-jarige Fernando Gago. Het duo is afkomstig van respectievelijk River Plate en Boca Juniors. Gisteren werd ook al bekend dat de Spaanse club Marcelo heeft aangetrokken.

Real Madrid moet voor Higuain tien miljoen euro op tafel leggen, aldus zijn vader. Gago is nog vijf miljoen duurder. Ramón Calderón, voorzitter van De Koninklijke, heeft namelijk aangegeven dat hij de selectie van de club wil gaan verjongen. Momenteel zijn een groot aantal spelers van het eerste elftal 30 jaar of ouder. Tot deze groep behoren onder andere Roberto Carlos, Ronaldo, David Beckham, Fabio Cannavaro en Ruud van Nistelrooy.

Ten Cate wil Grygera behouden

Henk ten Cate, trainer van Ajax, kan alleen maar positief zijn over het spel van Zdenek Grygera. De oefenmeester hoopt dan ook dat de verdediger in de toekomst bij de Amsterdamse club zal blijven. De Tsjech heeft namelijk een aflopend contract.

"Mijn houding ten aanzien van Grygera had aanvankelijk ook te maken met de verhalen uit de overlevering. Maar ik vind hem een fantastische verdediger, een goede prof en bovendien een speler die prima klikt met Jaap Stam. Ik zie het als mijn plicht in elk geval te proberen om hem over te halen", zegt Ten Cate in Voetbal International.

1 procent internet is porno

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Uit een onderzoek in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Justitie blijkt dat één procent van alle webpagina's expliciet seksueel materiaal bevat. Het onderzoek is gebaseerd op zoekgegevens die de zoekmachine Google verplicht moest afstaan aan de Amerikaanse regering.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie wilde het onderzoek gebruiken om een wet door te voeren die kinderen moet beschermen tegen porno op internet. Het onderzoek, uitgevoerd door Philip B. Stark van de toonaangevende University of California-Berkeley, helpt de overheid echter totaal niet. Het zal de rechter waarschijnlijk niet overtuigen dat er wetten nodig zijn om te voorkomen dat kinderen in aanraking komen met porno op het internet.

Er is veel minder porno op het web dan vroeger. In de vroege dagen van het internet bleek uit onderzoek dat 83,5 procent van alle afbeeldingen in zogenoemde nieuwsgroepen pornografisch waren. Dat onderzoek had de roep op censuur op seks op internet aangewakkerd. Het nieuwe onderzoek kan mogelijk nieuw licht werpen op dit debat.

Agentes willen met rok de straat op

Icoon ShockingAgentes hebben onlangs een nieuwe politierok gekregen, die is bedoeld voor officiële plechtigheden. De dames vinden de rokken echter zo mooi, dat zij hem ook op straat willen aandoen. Daartoe druppelen de verzoeken bij de politievakbonden binnen.

De politietop vindt het idee onverstandig. Zo zouden intieme delen van het vrouwelijk lichaam openlijk zichtbaar kunnen geraken. Of in de woorden van politiewoordvoerder Cees den Bakker: "Een rok is lastig als je tijdens een actie onverwacht rare capriolen moet uithalen."

Daarnaast wijst de woordvoerder op een ander probleem: er zit geen 'knuppelzakje' aan de broek, waarin agentes een wapenstok kunnen stoppen. Duizenden rokken behoeven een aanpassing, wanneer deze op straat gedragen dienen te worden.

Minister van Binnenlandse Zaken, Johan Remkes, gaat in december met de vakbonden en korpschefs praten. Hij is de onrust over het nieuwe politieuniform meer dan beu. Een paar maanden geleden klaagden tientallen vrouwelijke agenten over nieuwe politieblouses, die te doorschijnend zouden zijn. De agentes zagen zich toen genoodzaakt om nieuwe, verhullende bh's aan te schaffen.

Klien testrijder Honda F1

Honda Racing F1 heeft Christian Klien bevestigd als testcoureur voor komend seizoen. De 23-jarige Oostenrijker zal samen met James Rossiter het testduo vormen.

Naast testcoureur zal Klien eerste reserve zijn, mocht er iets gebeuren met de racecoureurs. Klien maakt naar alle waarschijnlijkheid eind november zijn eerste kilometers voor Honda.

Vanzelfsprekend is Klien blij met de deal: "Ik ben erg blij dat Honda mij heeft aangenomen. Dit is een fantastische kans voor mij. Ik mag werken voor een van de beste fabrieksteams en samenwerken met twee van de beste coureurs in de Formule 1. Ik heb drie seizoenen Formule 1-ervaring in mijn bagage en hoop dat ik Honda kan helpen bij het verwezenlijken van haar ambities. Dit is ook een mooie manier om mijn carrière te vervolgen. Ik kijk uit naar mijn eerste ritje met de auto."

'Werkgevers doen geen fluit voor oudere werknemer'

Icoon BinnenlandsWerkgevers doen volgens de FNV geen fluit om oudere werknemers aan de slag te houden. Dat stelt de vakcentrale woensdag in het FNV e-magazine op basis van onderzoek met de Universiteit Utrecht onder circa zeshonderd werkgevers en medewerkers personeelsbeleid.

Acht op de tien zei beleid rondom vertrek en behoud van oudere werknemers te hebben. Van de werkgevers had 14 procent beleid om ouderen aan het werk te houden, bijvoorbeeld scholing, taakroulatie of doorstroming, te hebben uitgewerkt.

Verder zeiden de ondervraagden vaker concrete plannen te hebben om vervroegd stoppen mogelijk te maken (41 procent), dan om dat te ontmoedigen (10 procent).

'Aanpak jeugdwerkloosheid regering faalt'

Icoon PolitiekHet kabinet heeft volgens CDA'er Hans de Boer te weinig gedaan om werkloze jongeren met onvoldoende scholing aan de slag te krijgen. Volgens de voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid heeft het Rijk wel beleid gemaakt, maar verantwoordelijkheid ontlopen bij de uitvoering.

"Maar al te vaak kiepert het Rijk problemen bij gemeenten en scholen over de heg", aldus De Boer woensdag in het blad Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW. "Ik ben zelf lid van het CDA. Maar als ik kijk naar het beroepsonderwijs dan heeft dit kabinet - mede onder invloed van het CDA - zich teveel verlaten op de eigen verantwoordelijkheid van de scholen. ROC's moesten zelf maar zien wat ze doen met contacten met het bedrijfsleven en uitvalpercentages."

Super Aguri bevestigt Davidson


Na zes jaar testrijder geweest te zijn voor het Honda Racing F1 team, heeft Anthony Davidson eindelijk een racestoeltje weten te bemachtigen bij Super Aguri F1

“Dit is een geweldige kans voor me en ik kijk ontzettend uit naar mijn eerste jaar als volledige race coureur. Ik wil iedereen binnen Super Aguri en Honda bedanken voor deze kans. Ik kijk er naar uit om bij Super Aguri te gaan werken. Ik ben onder de indruk van de verbeteringen die het team dit jaar heeft doorgemaakt. Ze zijn ontzettend hard aan het werk en erg gemotiveerd.” vertelt Davidson

Teambaas Aguri Suzuki is tevens zeer tevreden met het aanstellen van Davidson:
“Anthony heeft heel veel ervaring in de Formule 1. Ik ben ontzettend blij met ons nieuwe team. We zullen er zeker weer op vooruit gaan en ik kijk er naar uit om onze twee coureurs in het gevecht te zien.”

Euroborg krijgt eerste interland

Op 6 februari volgend jaar zal de eerste interland gespeeld worden in het Euroborg-Stadion. De KNVB heeft dinsdag het oefenduel van Jong Oranje tegen Jong Rusland aan het stadion van FC Groningen toegewezen.

De ploeg van bondscoach Foppe de Haan is bezig aan een reeks oefenwedstrijden in het kader van het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder de 21 dat volgend jaar in ons land wordt gehouden.

Pakistan wijzigt verkrachtingswetten

Icoon BuitenlandsHet Pakistaanse parlement heeft ingestemd met een wetswijziging over verkrachting en overspel. Vrouwen die zijn verkracht, hoeven niet langer vier mannelijke ooggetuigen op te voeren die haar verhaal bevestigen om te voorkomen dat ze mogelijk vervolgd wordt wegens overspel.

Islamitische fundamentalisten in het parlement verzetten zich tot het laatst toe tegen de nieuwe wet voor de bescherming van vrouwen. Door een dergelijk wetsartikel zou Pakistan verworden tot een ''maatschappij van vrije seks''. Ze namen uiteindelijk niet deel aan de stemming.

Vrouwen hebben het zwaar in Pakistan. In 80 procent van de huwelijken komt huiselijk-, seksueel en/of psychologisch geweld voor. Vier op de vijf vrouwen die worden gearresteerd, worden verkracht door politie of gevangenisbewakers, aldus cijfers van de organisatie Dokters van de Wereld.

Europese Unie stelt Microsoft ultimatum

Icoon Economie De Europese Unie heeft de Amerikaanse softwaregigant Microsoft een ultimatum gesteld. Voor volgende week donderdag moet het concern gedetailleerde informatie over alle geheime protocollen van zijn Windows-besturingssysteem aan zijn concurrenten hebben overhandigd. Als Microsoft niet op de eis ingaat, dan riskeert het bedrijf een dwangsom van drie miljoen euro per dag. Daarmee dreigde Europees Commissaris Neelie Kroes van Mededinging in de woensdageditie van de Britse krant The Guardian.

Kroes stelt dat ze haar geduld verliest. "Ik heb niet het eeuwige leven", aldus Kroes over de opgevoerde druk. Volgens haar gaf Microsoft nog steeds niet alle verlangde informatie. Concurrerende bedrijven hadden bij Kroes geklaagd over de gegeven documentatie. Ze vergeleek het met een puzzel waarvan stukjes ontbreken.

Ze vindt dat haar voorganger, Mario Monti, er niet in is geslaagd Microsoft te temmen. Ze ontkent dat ze een vendette voert tegen Microsoft, maar ze zegt wel dat ze zal optreden als Microsoft zich niet aan de regels houdt. Ze noemt zichzelf de 'scheidrechter van het spel' en vindt dat Microsoft 'het spel' eerlijk moet spelen.

In maart 2004 legde de Europese Commissie Microsoft al een boete op van 497 miljoen euro wegens misbruik van de dominerende marktpositie. Microsoft maakte volgens de EU misbruik van haar monopoliepositie door Windows Media Player in Windows te integreren. In juli van dit jaar kwam daar nog een boete bovenop die kan oplopen tot 280,5 miljoen euro: deze boete werd net als deze opgelegd omdat Microsoft te weinig zou doen om Windowsprotocollen open te stellen voor concurrerende bedrijven.

Groepering dreigt met acties tegen Dakarrally

Icoon TerrorismeEen gewapende Algerijnse groepering, de GSPC, dreigt met acties indien de Dakarrally zijn ritten in het grensgebied tussen Mauritanië en Mali niet schrapt.

De GSPC, zo'n 600 man sterk, vecht momenteel een conflict uit met de Algerijnse geheime dienst en de plaatselijke bevolking over de controle van het grensgebied tussen Mauritanië en Mali. Net daar wil de organisatie drie etappes rijden. "Het risico op gewapende aanvallen met gijzelneming is reëel", waarschuwde een analist in de Franse krant Le Monde.

Een woordvoerder van de Dakarrally bevestigde in L'Equipe dat ze door buitenlandse zaken op de hoogte zijn gebracht van de dreiging. "Maar we wachten op verdere details. Voor het ogenblik is er geen sprake van het parcours te veranderen." De Dakarrally 2007 vertrekt op 6 januari vanuit Lissabon en moet op 20 januari de Senegalese hoofdstad bereiken.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Volleybalvrouwen onderuit tegen Japan

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben bij het wereldkampioenschap in Japan de eerste wedstrijd in de strijd om de vijfde tot achtste plaats verloren van Japan. Het gastland was met 3-1 (25-21 25-27 25-21 25-21) te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger.

Door de nederlaag slaagde Oranje er niet in om het beste resultaat ooit op een WK te verbeteren. Morgen speelt Nederland om de zevende plaats tegen Cuba. Deze positie is sinds 1998 de beste klassering van de Oranje-vrouwen op een WK.

U2 wint rechtszaak tegen vroegere styliste

Icoon MuziekDe leden van de Britse popgroep U2 hebben de rechtszaak gewonnen die zij hadden aangespannen tegen hun vroegere styliste, Lola Cashman. Zij moet enkele gestolen kledingstukken teruggeven. Deze stal zij van de bandleden, toen zij in 1987 op de Joshua Tree Tour waren.

Cashman eigende zich een cowboyhoed, wat oorringen, een groene trui en een broek toe. De waarde van deze goederen wordt geschat op zo'n 5000 euro. De styliste hield tijdens de rechtszaak vol dat zij de verschillende kledingstukken van de bandleden had gekregen, maar de rechter vond het verhaal van Bono en zijn kornuiten net iets geloofwaardiger.

Terroristen dreigen met acties tegen Dakarrally

Een gewapende Algerijnse groepering, de GSPC, dreigt met acties indien de Dakarrally zijn ritten in het grensgebied tussen Mauritanië en Mali niet schrapt.

De GSPC, zo'n 600 man sterk, vecht momenteel een conflict uit met de Algerijnse geheime dienst en de plaatselijke bevolking over de controle van het grensgebied tussen Mauritanië en Mali. Net daar wil de organisatie drie etappes rijden. "Het risico op gewapende aanvallen met gijzelneming is reëel"., waarschuwde een analist in de Franse krant Le Monde.

Een woordvoerder van de Dakarrally bevestigde in L'Equipe dat ze door buitenlandse zaken op de hoogte zijn gebracht van de dreiging. "Maar we wachten op verdere details. Voor het ogenblik is er geen sprake van het parcours te veranderen."

De Dakarrally 2007 vertrekt op 6 januari vanuit Lissabon en moet op 20 januari de Senegalese hoofdstad bereiken.

Duur huwelijksfeestje voor Tom en Katie

Icoon ShowbizzZo kort voor het huwelijk van de tortelduifjes Tom Cruise en Katie Holmes komen er steeds meer details over de dag waarop zijn elkaar eeuwige trouw zullen beloven naar voren. Zo is bekend geworden dat de beelden van het huwelijk voor 1,5 miljoen euro verkocht zijn.

Het geld zal aan een goed doel worden gegeven, meldde een Italiaanse krant vandaag. De rechten voor de televisie zijn trouwens even duur als het huwelijksfeestje, daar dit door Giorgio Armani himself aan is gekleed. Om de gasten niet in het donker te laten staan is niet gezorgd voor lampen, maar zijn 6000 kaarsen besteld die de geur van koffie en rozen moeten gaan verspreiden.

Valencia laat oog vallen op Reina

Het Spaanse Valencia is naarstig op zoek naar een waardige opvolger van hun doelman, Santiago Cañizares. Daarbij heeft Liverpool-goalie Pepe Reina de aandacht gewekt van de Champions League-deelnemer.

Hoewel Cañizares net een nieuwe tweejarig contract getekend heeft bij Los Ches, wil de club toch graag zo snel mogelijk een sterke backup hebben voor hun sluitpost. De 36-jarige Cañizares kan niet al te lang meer doorgaan.

De huidige reservedoelman, de Fransman Ludovic Butelle (23), is tevens veelbelovend. De ploeg van Quique Florés prefereert echter een meer ervaring doelman. Technisch directeur Amadeo Carboni heeft aangegeven dat Reina de man is die de club graag wil aantrekken. De 24-jarige Reina is bij Liverpool een vaste waarde onder de lat, sinds de zomer van 2005, toen hij voor ¤6 miljoen van Villarreal werd overgenomen.

Liverpool-trainer Rafael Benítez zal zijn keeper echter niet zomaar laten gaan. Reina is namelijk één van zijn favoriete spelers, en was een belangrijke aanwinst voor Liverpool. Benítez wil zelfs zijn tot 2009 lopende contract verlengen. Bronnen in Spanje beweren dat Reina terugverlangt naar Valencia, waar hij furore maakte als doelman van Villarreal.

Hackte vriend Landis computer dopinglab?

Het computersysteem van het Parijse dopinglab Châtenay-Malabry heeft bezoek gekregen van een hacker. Deze hacker vervalste en verspreidde informatie over de onderzoeken naar Floyd Landis.

Châtenay-Malabry is een gerenommeerd dopinglab dat in juli van dit jaar de urinestalen van ‘Tourwinnaar’ Floyd Landis onderzocht. Het lab kreeg de voorbije maanden bezoek van een hacker die interne documenten oppikte. De inhoud van de documenten werd vervalst. Daarna zijn de vervalste documenten doorgestuurd naar diverse officiële instanties waaronder internationale organisaties als de UCI, WADA en IOC. Daarnaast is de informatie gestuurd naar journalisten en naar Howard Jacobs, de advocaat van Landis.

De mail met de documenten was ondertekend door Norman Crépin, die zich voordeed als medewerker bij Châtenay-Malabry. In de mail stond uitgelegd dat er in de bijlagen interessante informatie te vinden was. Daarnaast werd er melding gemaakt van het feit dat er in de dopingtests meermaals fouten waren geslopen. Zo zouden codes van diverse stalen verwisseld zijn geweest. "Onze excuses daarvoor", verontschuldigde Crépin zich namens Châtenay-Malabry zich.

Uiteindelijk bleek dat die Crépin niet voor Châtenay-Malabry werkte en dus een buitenstaander was die het dopinglab in diskrediet wilde brengen. De ontvangers van de mail kwamen hier vrij snel achter. In de mails stonden vele fouten: er werd krakkemikkig Frans gebruikt, de naam van het dopinglab was verkeerd gespeld en de documenten waren niet voorzien van een handtekening van de baas van Châtenay-Malabry.

De vraag is nu wie de hacker is? De afdeling computercriminaliteit van de Franse politie zou de dader alvast op het spoor zijn. De Franse sportkrant L’Equipe meent zelfs te weten dat het gaat om een persoon uit de omgeving van Floyd Landis. Landis noemt de beschuldigingen aan zijn adres alvast "onjuist en ongefundeerd" en noemt tegelijk de veiligheidsproblemen in Châtenay-Malabry "verontrustend".

'Rutte wint verkiezingen als hij trouwt'

Icoon Showbizz Het is nog niet te laat voor VVD-lijsttrekker Mark Rutte, maar hij moet wel snel aan het werk. Het enige wat de VVD nog kan doen om te winnen bij de verkiezingen is een "droomhuwelijk" van Mark Rutte regelen, het liefst zo kort mogelijk voor de verkiezingen. Dat is de conclusie van een denktank van veertig communicatiedeskundigen na een flinke dag brainstormen.

De deskundigen stellen dat Rutte enkele cruciale fouten gemaakt heeft in zijn campagne. De strategen van de Utrechtse Communicatie Kring zeggen dat zijn uitlatingen over zijn moeder en over zijn voorkeur voor tv-presentatrice Sacha de Boer niet verstandig zijn geweest. Hij zou zichzelf neergezet hebben als een puber.



21 november 2006: Mark Rutte zegt 'ja' tegen Sacha de Boer

CD Britse moslimband uiterst omstreden

De laatste cd van de islamitische band Fun-Da-Mental uit Groot-Brittannië is zo controversieel dat critici in het Verenigd Koninkrijk amper kunnen geloven dat de teksten zo maar mogen worden gepubliceerd. Voordat de BBC over de band berichtte, liet de omroep eerst door juristen onderzoeken of het afdrukken van de teksten niet tegen de wet was.

De frontman van de band, Aki Nawaz, zegt niets verkeerds te zien in liedjes over zelfmoordterroristen, een moskee op Ground Zero of uitspraken van Osama bin Laden gelardeerd met een soulvolle backbeat. Hij zegt juist bruggen te willen bouwen. ''Moslims krijgen vaak het verwijt dat zij zich afzijdig houden in het debat over terrorisme. Ik vind dat terecht en wil met mijn nieuwste cd de discussie aanzwengelen.''

De cd is getiteld 'All is war, the benefits of g-had' (spreek uit: jihad) en de band had de grootste moeite het album uitgebracht te krijgen. Zelfs het eigen platenlabel van Fun-Da-Mental trok de handen af van het project. Twee directeuren betwijfelen of Nawaz' verzoeningsgerichte boodschap met teksten als ''Ik zal wraak nemen, met mijn laatste adem zal ik opstaan om jullie te vervloeken'' wel op de juiste waarde worden geschat door het grote publiek. Ze verwachten rechtzaken en dreigden al met opstappen als 'All is war' toch bij hen zou verschijnen. HMV en Virgin, de grootste platenzaken in Groot-Brittannië, durfden het niet aan de cd te verkopen. Ze zijn bang voor reacties van boze klanten.

Fun-Da-Mental bestaat al sinds 1991 en heeft een trouwe schare fans, vooral jongeren van Pakistaanse komaf. De eerdere cd's trokken veel minder belangstelling, hoewel ook die vol staan met opruiende, boze muziek.

De 43-jarige frontman van de band, zelf vader van vier kinderen die in Londen wonen, zegt absoluut tegen aanslagen te zijn: ''Mijn eigen zoontje zat op het moment van de aanslagen in de metro. Hem is niets overkomen, maar het had wel gekund. Ik verwerp de aanslagen, maar ook het buitenlandse beleid.''

Mogelijk hoop voor Landis

Icoon Tour de FranceHet Franse dopinglaboratorium heeft een fout gemaakt bij het onderzoek naar het dopinggebruik van de Amerikaanse wielrenner Floyd Landis. Dit vertelde de directeur van het instituut vandaag in de Franse krant "Le Monde".

Tijdens het onderzoek is schijnbaar iets misgelopen met de etiketten die op de urinemonsters van de wielrenner moesten. "Het identificatienummer van het B-staal dat de winnaar van de Tour de France 2006 afleverde, werd jammerlijk genoeg verkeerd genoteerd op het proces-verbaal van de tegenexpertise. Het nummer van het B-staal is 995 474, maar op het pv staat 994 474. Dat betekent niet dat het B-staal niet van Landis is, maar dat zal wel aangevoerd worden door zijn advocaten die voor vandaag nieuwe elementen in de verdediging van Landis hadden aangekondigd."

De directeur van het laboratorium trekt er echter niet zo zwaar aan. "Dit is een dactylofout, die de waarde van de analyse of de herkomst van het staal niet in twijfel kan trekken. Dit zijn nu eenmaal zaken die gebeuren"

Harrison: Second Life-achtige taferelen voor de PS3

User created-content gaat een belangrijke rol vervullen op de PS3, aldus Phil Harrison. En je kunt daarbij denken aan levels, maar Harrison denkt meer in de richting van gedrag, omgevingen en physics. Het is de bedoeling dat gamers tools krijgen om al dit te veranderen op een gebruiksvriendelijke manier.

Hij verwijst in het interview naar Second Life als metafoor voor waar ze mee bezig zijn. Op dit moment is zowel Sony als een extern bedrijf bezig met de tools te ontwikkelen voor een game waarvan Harrison de naam niet mag zeggen. Het wordt in elk geval mogelijk om dit alles met de muis te bedienen.

FIA en GPMA sluiten eindelijk deal

De machtsspelletjes in de F1 lijken verleden tijd nu de FIA en de Grand Prix Manufacturers Association (GPMA) eindelijk een deal gesloten hebben. Het zou gaan om een overeenkomst voor ten minste vijf jaar. Volgens een verklaring van Max Mosley is er overeenstemming bereikt over alle openstaande discussiepunten.

In mei dit jaar was er reeds overeenstemming bereikt over het financiële plaatje in de Formule 1. Toen deze deal gesloten werd hebben de GPMA fabrikanten (Renault, DaimlerChrysler, BMW en Honda) hun plannen een rivaliserende raceklasse op te zetten definitief naar de prullenbak verwezen.

Desondanks moesten de laatste details nog uitgewerkt worden. In augustus verklaarde de FIA al dat zij en de GPMA volledige overeenstemming bereikt hadden. Nu zullen de contracten op korte termijn ondertekend worden.

Het huidige Concorde Agreement, waarin het bestuur van de Formule 1 is vastgelegd, loopt eind 2007 af. Door het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst verbinden de fabrikanten zich ook aan de Formule 1 tot tenminste 2012.

Wat onder andere is vastgelegd is de wijze waarop beslissingen binnen de Formule 1 genomen worden. Vanaf 2008 zullen onderhandelingen niet meer met de teambazen gevoerd worden, maar met de directie van de fabrikant. Vrijwel alle teams zijn eigendom van een fabrikant, of zijn aan een fabrikant verbonden middels een motorendeal. De privé teams, waaronder Williams, zullen ook hun inbreng behouden.

Ook is vastgelegd dat de Formule 1 relevanter moet worden voor de fabrikanten. Het moet hét ontwikkelingsplatform worden waar de fan, en dus de klant van de fabrikant, van profiteert. Met andere woorden, de ontwikkelingen in de Formule 1 zullen hun weg naar de straatauto´s moeten gaan vinden.

De overeenkomst wordt door Max Mosley en Burkhard Goeschel, directeur van de GPMA, als een doorbraak gezien in de toekomst van de Formule 1.

Monteiro in Rally van de Algarve

Tiago Monteiro, afgelopen F1 seizoen teamgenoot van Christijan Albers bij Spyker F1, doet op uitnodiging van Peugeot Portugal mee aan de Rally van de Algarve.

De rally, welke overigens niet meetelt voor het WRC kampioenschap, wordt komend weekend verreden.

Monteiro zal achter het stuur kruipen van een Peugeot 206 GTi. Voor Monteiro is het een geweldige uitdaging om in een rally van start te gaan. Monteiro bestuurde in zijn loopbaan al diverse auto's uit andere raceklassen. Zo zat hij achter het stuur van ChampCars, Formule 3, Nissan World Series en Formule 1 bolides.

Pastors wil Antillen onder curatele stellen

Icoon PolitiekOm de overlast van bolletjesslikkers en criminelen aan te pakken, moeten de Antillen onder curatele worden gesteld. Als dit niet mogelijk is, moeten de eilanden onafhankelijk worden. Dat zegt Marco Pastors, lijsttrekker van EénNL in een interview met NU.nl.

"We hebben te maken met een luchtbrug met bolletjesslikkers en criminelen die deze kant op komen, geholpen door de Antilliaanse regering of in ieder geval niet tegenhouden. Dan moet je daar ingrijpen", vindt Pastors. Nederland moet "uit verantwoordelijkheidsgevoel" de Antillen nog één kans geven en onder curatele stellen. "Anders moeten we afscheid nemen", aldus Pastors.

Ook wil EénNL Antilliaanse criminelen gevangen zetten op de Antillen en daarna in de Antilliaanse maatschappij laten integreren. "Van de Antillianen komt 20 procent in aanraking met de politie. Met dit soort afwijkingscijfers moet er maar een uitzondering zijn", vindt Pastors. Antillianen zouden bovendien niet automatisch het recht hebben om in Nederland hun straf uit te zitten, omdat de eilanden toevallig deel uitmaken van het Nederlands Koninkrijk, denkt hij. "Als de Friezen dezelfde afwijkingscijfers gaan vertonen als Antillianen zetten we hen ook gevangen in Leeuwarden."

Enkele weken geleden is besloten dat de Nederlandse Antillen als staatsvorm zullen ophouden te bestaan. Curaçao en Sint Maarten worden autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Asfalthappen

Ik heb het al vaker geroepen, sporten is helemaal niet zo gezond als men beweerd, goed met een lekker stuk fietsen is niets mis, je ruikt het bos, het versgemaaide gras, kortom je geest komt tot rust en je hersenen kunnen even lekker doorwaaien.

Maar deze jongeman heeft het principe van een lekker rustig stuk fietsen niet helemaal begrepen, eerst neem hij een vreemde afkorting over een trapleuning en krijgt vervolgens bijna een afdruk van een voorbumper van een auto in zijn voorhoofd.

Ik hou het bij lekker fietsen langs de Maas, een stuk minder gevaarlijk.

[WRC] Loeb laat rally Wales lopen.

Kersverse kampioen Sebastien Loeb zal niet deelnemen aan de Rally van Wales. Het risico om zich opnieuw te blesseren na net hersteld te zijn van een gebroken arm vindt hij te groot.

Loeb brak zijn arm in september en had gepland om tijdens de Rally van Wales zijn comeback te maken. De angst om opnieuw een blessure aan zijn arm op te lopen en het begin van het nieuwe seizoen te missen vindt hij echter te groot en daarom laat hij de seizoensafsluiter in Wales aan zich voorbij gaan.

"Er is weinig kans dat ik mee zal doen in de rally van Wales", vertelt de Franse Kronos Citroën coureur."Er staat dit seizoen niets meer op het spel wat belangrijker is dan de start van volgend seizoen."

"Ik ben bij verschillende doktoren geweest, en allen zeggen dat ik drie maanden rust nodig heb om volledig te herstellen," vertelt hij. "Ik heb geen zin mezelf weer te blesseren en weer helemaal opnieuw te moeten beginnen."

Loeb had inmiddels een voorsprong van 35 punten op zijn naaste rivaal Marcus Grönholm, toen hij bij een mountainbike-ongeluk zijn arm brak. Doordat Grönholm in Australië slechts vijfde werd, behaalde Loeb zijn derde opeenvolgende titel.

Loeb zal nu weer in actie verwacht worden bij de eerste rally van 2007, in Monte Carlo op 18 januari.

Weer beschuldigingen tegen Jan Ullrich

De Duitse dopingexpert Werner Franke komt met nieuwe beschuldigingen aan het adres van Jan Ullrich. Franke beweert dat de wielrenner in de Ronde van Italië van dit jaar werd behandeld door de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Dat schrijft de Duitse krant Tagesspiegel.


Franke zou de informatie eind september gekregen hebben tijdens een meeting met Spaanse agenten die de zaak onderzoeken. Franke zou vervolgens een dossier met informatie over de contacten tussen Ullrich en Fuentes overgedragen hebben aan het Duitse gerecht. Uit dit dossier zou blijken dat Ullrich en Fuentes elkaar hebben ontmoet in Madrid, op 10 mei. Franke beweert ook dat de Spaanse politie over foto’s beschikt waarop Ullrich en Fuentes samen te zien zijn. Er zouden bij de arts ook documenten zijn gevonden waarop de voornaam van Ullrich staat.

De beschuldigingen van Franke roepen de nodige vragen op. Waarom mocht hij het dossier in Spanje zomaar inzien? En hoe kon Ullrich midden in de Ronde van Italië zomaar in Spanje zijn, zonder dat ook maar iemand is opgevallen? Dat vraagt ook Wolgang Strohband, manager van Jan Ullrich zich af.

Strohband verwerpt de aantijgingen van Franke. "De Giro d'Italia van dit jaar was van 6 tot en met 26 mei. Hoe kan Ullrich dan op 10 mei in Madrid zijn geweest?" Franke heeft hiervoor echter wel een verklaring: "Op 10 mei was er een rustdag in de Giro. Ullrich kan op die dag op en neer gevlogen zijn naar Madrid".

[Gerucht] PS3-launch in de USA met maar 200.000 consoles?

Er gaat wederom een gerucht de ronde over het aantal launch-consoles die beschikbaar zullen zijn tijdens de Amerikaanse launch. Sony heeft beloofd dat er 400.000 stuks beschikbaar zullen zijn, maar de analist Colin Sebastian verwacht dat er slechts 150.000 tot 200.000 aanwezig zullen zijn.

Het is natuurlijk maar een analist die dit zegt, maar het is al langer bekend dat Sony problemen heeft met de productie van de PS3. Volgens de analist zal Sony in totaal 750.000 consoles verschepen naar de US voor het einde van het jaar. Sebastian verwacht dat er bij de launch van de Wii in de US 1.2 miljoen stuks aanwezig zullen zijn in de US, en vier miljoen wereldwijd tegen het einde van het jaar.

De launch van een console is volgens Sebastian echter niet het belangrijkste en de verwachting is dat beide consoles ergens volgend jaar genoeg verkocht hebben om echt invloed te hebben op de software-verkopen. Dit jaar zullen de software-verkopen nog voornamelijk veroorzaakt worden door de Xbox 360, PS2, Nintendo DS en PSP.

Of deze aantallen echt kloppen zullen we zien over twee dagen; dan zal namelijk de PS3 in de Amerikaanse winkels verkocht worden.

400.000 Wii's bij launch Japan

Het lijkt erop dat de Japanners bij de launch van de Nintendo Wii een stuk meer consoles krijgen dan het geval was bij de PS3-launch. Volgens Nintendo Japan zullen er 400.000 consoles beschikbaar zijn bij de launch op 2 december, waar er 80.000 tot 90.000 PS3's te koop waren. Toch lijkt het aantal consoles vrij karig aangezien er volgens eerdere berichten 4 miljoen Wii's wereldwijd beschikbaar zouden zijn bij de launch. Daarvan krijgt Japan dus maar één tiende. Het is in ieder geval te hopen voor de Japanners dat de 400.000 consoles niet allemaal worden opgekocht door illegale Chinezen.

Federline smeekt Spears: Neem me terug

Icoon Showbizz Na de ferme taal van Kevin Federline, dat hij wraak zou nemen op Britney Spears na de scheiding, lijkt hij van toon veranderd te zijn. Hij heeft Spears gesmeekt hem terug te nemen en heeft er "alles voor over". De 'rapper' erkent fouten gemaakt te hebben in de relatie, maar wil dat Spears hem de kans geeft om de fouten recht te zetten en het huwelijk te redden.

"Kevin heeft Brit de afgelopen week gesmeekt hem terug te nemen. Hij is helemaal ondersteboven van haar wens om te scheiden en moet steeds huilen. Hij heeft er alles voor over om Britney terug te krijgen. Hij beseft dat hij niets is als hij haar niet meer in zijn leven heeft", aldus een anonieme bron. "Hij heeft haar zelfs bonbons en bloemen gestuurd, maar Britney wil er niets van weten. Zelfs op Kevins sms'jes en gedichtjes reageert ze niet".

Spears is blij eindelijk van hem af te zijn en wil nu alles wat ook maar enigszins met Federline te maken heeft uit haar leven weren. Zo ruimt ze alle spullen op die haar doen denken aan haar voormalige echtgenoot. "Zijn CD's, asbakken, naar nicotine walmende kleding en mannentijdschriften. Kevin gooide zijn troep echt overal neer. En dit irriteerde Britney mateloos. Nu Kevin vertrokken is en alle puinhoop opgeruimd, geniet ze er weer van om thuis te zijn".

Je zus in ruil voor een guild-lidmaatschap

Stel je bent een World of Warcraft speler, je wilt in een guild. Voor de grap zegt één van de guild-recruiters dat je alleen lid kan worden als je twee lekkere Scandivische zussen hebt. Het toeval wil dat je één lekkere Scandinavische zus hebt, en ze vragen om foto's als bewijs. Natuurlijk doe je dat, leuk linkje naar Photobucket, en het hele forum kan je zus bewonderen.

Alleen staan in dat Photobucket-account ook foto's van je zus die "minder" geschikt zijn voor de buitenwereld. Helaas voor Degos, de wannabe-guildmember in kwestie, zaten er een paar handige users in de Transcended guild, en gingen in het Photobucket-mapje zitten wroeten.

De discussie kun je hier volgen.

Kok gaat duurste pizza ter wereld maken

Icoon OpmerkelijkEen Schotse chef heeft de duurste pizza ter wereld bedacht. In de pizza zit onder andere cognac, in champagne ondergedompelde kaviaar, kreeft en 24-karaats goud.

De man, Domenico Crolla, hoopt de pizza, te kunnen verkopen voor tenminste 5.000 dollar op eBay. Al het geld dat hij hieraan verdient wil hij naar een goed doel storten, FOK! voor Fok misschien?

Crolla heeft de pizza de naam "Pizza Royale 007" gegeven, omdat hij denkt dat het een echte pizza is voor geheim agent James Bond. "Als er een pizza zou zijn die bij 007 paste, zou het deze zijn. Iedereen houdt van pizza, en dit zou een erg luxe ervaring zijn."

De pizza is 30 centimeter lang en heeft als basis een saus van zongedroogde tomaten. Hierop zitten toppings waaronder Schotse zalm en natuurlijk de kaviaar, kreeft en het goud. Dit alles wordt afgemaakt met wat balsamicoazijn. Domenico wil de pizza thuis bij de winnende bieder gaan bereiden, of in een van zijn restaurants

Alcohol geen doping meer voor biljarters

Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) heeft zijn lijst met verboden middelen voor 2007 gewijzigd. Het US Anti-Doping Agency (USADA) meldt dit op zijn website. Alcohol voor biljarters mag weer.

Biljarters mogen met ingang van 1 januari alcohol drinken tijdens de competitie. Beta-blokkers zijn niet langer een taboe voor amateurschakers. Beta-blokkers verlagen de bloeddruk en helpen de hartslag te reguleren.

ROVER: Marktwerking OV juist goed

Icoon Staking Reizigersvereniging ROVER is niet te spreken over de staking van werknemers tegen marktwerking in het openbaar vervoer. ROVER is juist een voorstander van marktwerking in het openbaar vervoer. De organisatie constateert dat het openbaar vervoer de laatste jaren achteruit is gegaan, maar wijdt dit niet aan marktwerking.

Zo stelt ROVER dat juist geprivatiseerde bedrijven het beter doen dan staatsbedrijven. "De RET is helemaal in handen van de gemeente Rotterdam en het is het minst efficiënte en duurste OV-bedrijf in Nederland. Dus het verhaal van de SP dat een nutsbedrijf het beste af is 'in handen van het volk' is klinkklare kletskoek", aldus een woordvoerder. Het Haagse vervoersbedrijf HTM doet het juist wel erg goed, omdat het een privaat bedrijf is. "Door de knoet van de markt kun je een beter product krijgen voor hetzelfde geld". ROVER denkt dat het openbaar vervoer achteruit is gegaan door bezuinigingen, niet door marktwerking.

Ook is ROVER niet tevreden over de manier van staken. In de vier grote steden rijden geen trams, metro's en bussen tussen 10.00 uur en 16.00 uur. In de overige uren kan men gratis reizen. ROVER vindt het jammer dat de reizigers de dupe worden. In de spitsuren is reizen wel mogelijk, maar ROVER denkt dat er dan toch voornamelijk abonnementhouders in het OV zitten die niet profiteren van het gratis reizen. Ook zullen dagjesreizigers amper profiteren van de staking. Door het OV de hele dag gratis te maken, hadden de bonden net zo goed actie kunnen voeren en had de reiziger nog voordeel gehad ook.

Karla Peijs, de minister van Verkeer en Waterstaat, is ook niet blij met de acties van de bonden. "Ik heb echt m'n best gedaan om te voorkomen dat deze acties doorgaan", aldus Peijs. "Ik begrijp de gevoelens van het personeel, maar snap niet dat de vakbonden kiezen voor stakingen. Ze hadden ook kunnen kiezen voor alleen een demonstratie. Nu duperen ze de reizigers".

De vakbonden FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV vinden het allemaal wel meevallen. Ze hebben gekozen voor staking in de daluren om spitsreizigers te ontzien. "Een uiterste middel om duidelijk te maken dat de marktwerking in het openbaar vervoer is mislukt", aldus Andries van den Berg van FNV Bondgenoten. "Met het oog op de verkiezingen" willen de bonden dat privatisering weer "op de politieke agenda wordt gezet".

Bandstemmen

Bezoeker mivak is zelf uiterst geinteresseerd in bandstemmen en heeft voor ons twee artikelen geschreven, hieronder vind je het eerste artikel, morgen volgt de tweede.

Contact maken met geesten spreekt al eeuwen lang tot de verbeelding. In 1936 verklaarde de Nobelprijswinnaar en natuurkundige Sir Oliver Lodge: "Wij zullen nog eens een apparaat uit vinden dat nog nauwelijks meetbare trillingen in hoorbare klanken kan omzetten en dat de stemmen van overledenen voor ons hoorbaar zal maken. Ook de dodenwereld heeft haar radio-telefonie; wij zijn echter nog niet met al de ontvangstmogelijkheden uitgerust, die ons de kans geven de seinen te verstaan." In zijn begin periode was Thomas Alva Edison al bezig met een apparaat dat hij vulde met een chemisch goedje. Zo hoopte hij stemmen van overledenen op te vangen. In 1939 probeerde de Amerikaanse fotograaf Atilla Von Szalay, om stemmen vast te leggen op door hem zelf gemaakte grammofoonplaten.

J�rgenson

In juni 1959, doet de Zweed Friedrich J�rgenson een vreemde ontdekking. Als hij met een bandrecorder op zijn landgoed loopt om vogelgeluiden op te nemen, ontdekt hij iets vreemds. Hij hoort wel vogels, maar hij hoort vogels die al geen jaren meer in Zweden voorkomen! Naast deze vreemde ontdekking hoort hij tussen het geruis door op zijn bandrecorder nog meer vreemde klanken. Als hij zich concentreert op deze geluiden, hoort hij dat het stemmen zijn. Hij herkent deze stemmen als die van zijn overleden vrienden. Ze roepen dingen als ‘Waarom horen wij er niet meer bij.’ ‘Friedrich je wordt geobserveerd’ en ‘Niemand zegt iets tegen ons.’ J�rgenson moet als aan de grond genageld hebben gestaan. Stel je eens voor dat je midden in een bos loopt en je hoort ineens een stem maar je ziet niemand! Hij was hier zo verbaasd over dat hij vier jaar lang z’n mond hield. Eerst dacht hij dat zijn bandrecorder stuk was gegaan door de lange autorit. Hij liet mensen van de Zweedse radio en technici de bandrecorder en de tape nakijken. Er was niets mis mee en er was niet mee geknoeid!

In die vier jaar begint hij bewust met experimenteren. Een aantal maanden later legt hij zelfs tijdens een opname de stem vast van zijn moeder. Ze noemt hem bij zijn koosnaampje: Friedel. Als hij na vier jaar besluit om het zwijgen te doorbreken, zet hij zijn bevindingen op papier en schrijft een boek dat in 1964 uitkomt: ‘Gesprek met de doden.’ Nadat hij het bandstemmen fenomeen wereldkundig heeft gemaakt, nodigt hij wetenschappers en parapsychologen uit om naar zijn bandstemmen te komen luisteren. Het woord bandstemmen is afgeleid van de ‘band’ op de bandrecorder. J�rgenson spreekt zelf over ‘paranormale stemmen’.

Konstantin Raudive

E�n van de mensen die later ook een belangrijk bandstem-opnemer werd, was dr. Konstantin Raudive. Een parapsycholoog in hart en nieren die studeerde in Zweden. Na het lezen van het boek van J�rgenson en een aantal bezoeken, besloot Raudive zelf te gaan experimenteren. En in 1965 legde hij z’n eerste stem vast. Vanaf de ontmoeting met J�rgenson, tot aan zijn dood in 1974, neemt hij alleen maar stemmen op. Hij onderzoekt de stemmen zeer grondig. Dit onderzoek is ook zijn dood geworden. Het intensief afluisteren van de stemmen eiste zijn tol en hij stierf door uitputting. Hij liet een omvangrijk archief met meer dan 120.000 stemmen na en schreef twee boeken. In het Engels noemt men dit fenomeen EVP, Electronic Voice Phenomena. Een goede Nederlandse vertaling zou zijn: Elektronisch Stemmen Fenomeen.

Nederlandse Pioniers

In Nederland zijn er ook pioniers op dit gebied. Zoals de inmiddels overleden Hagenaar Branton de Geus. Een kleurrijk figuur die het bandstemmen fenomeen bekend maakte bij het Nederlandse publiek door met een stand op beurzen te gaan staan. Hij was te zien in het programma ‘Paradijsvogels’. Ook op de radio was hij soms te beluisteren bij het programma: ‘Het Zwarte Gat.’Een wekelijks programma over het paranormale. De Geus stond bekend om zijn scherpe tong. Hij heette eigenlijk Anton de geus. Toen hij in een klooster te Uden theologie studeerde, schreef men altijd Br. Voor zijn naam van Broeder. Hij heeft dat maar zo gelaten en Br. Anton werd Branton. In het klooster konden ze de humor van Branton niet echt waarderen. Zo stond er in de heilige boeken …en stak met de linkerhand de koning de dolk in de buik zodat zijn darmen over de grond puilden, dan schreef de Geus in de kantlijn: Woensdag gehaktdag! Duizenden mensen ontving hij in zijn Haagse woning. De mensen kwamen bij hem om contact te maken met hun overleden dierbare. Ze vonden troost als ze de stem konden horen van een bekende. Dat dit helaas niet altijd lukte, laat zich raden. Geesten laten zich nou eenmaal niet dwingen. Als ze geen zin hebben om te praten, houden ze zich stil. Jaarlijks bezocht hij ook de congressen in het Duitse Fulda. Hier kwamen onderzoekers en enthousiastelingen naar toe om elkaar stemmen te laten horen. Ook J�rgenson was hier een vaak geziene gast die later een goede bekende van Branton werd. De Geus stierf in Den haag op 10 januari 2005 op de leeftijd van 91 jaar.

Hans Kennis

Een andere Nederlandse bandstemmen pionier van het eerste uur is Hans Kennis die toen in Amsterdam woonde. Destijds studeerde hij Culturele Antropologie en Egyptologie. Hij studeerde destijds Parapsychologie bij de bekende Nederlandse professor dr. Wilhelm Tenhaeff. Die verklaarde dat de bandstemmen volgens hem een paranormaal karakter hadden. Hans Kennis kwam met het bandstemmen fenomeen in aanraking toen hij naar de uitzending ‘Zienswijze’ keek van

Jack van Belle. Hij was tevens de vertaler en bewerker van het boek ‘Breaktrough’, dat geschreven was door niemand minder dan Konstantin Raudive. Hans vertaalde het boek als: ‘Paranormale Stemmen.’ Een zeer populair boek in die tijd, waar ook een grammofoonplaatje met stemmen bij zat.

Op een avond in 1972 besloot hij zelf eens een experiment uit te voeren. Nu of nooit, moet hij gedacht hebben. Hij gebruikte hierbij de zogenoemde ‘microfoon methode’. Een methode waarbij men de microfoon aansluit op de bandrecorder zonder daarbij gebruik te maken van achtergrondgeluid. Bij het afluisteren van de opnames hoorde hij een mannenstem roepen: ‘Willen helpen!’…’helpen.’ Een vreemde bijkomstigheid bij het opnemen is dat je op het moment dat je aan het opnemen bent, helemaal geen stemmen hoort. Je hoort ze meestal pas nadat je de opname terugluistert. Wat je wel zag, was dat de metertjes uitsloegen op de bandrecorder zonder dat er hoorbaar iets werd gezegd. Hans deed kleine experimentjes en trad met de stemmen in dialoog. Net als J�rgenson, die de stemmen vragen stelde en een antwoord kreeg! Zo stelde Hans de stemmen eens de vraag hoeveel is 5 x 7. Hierop kwam het antwoord ‘tien.’ Bij het afluisteren van de band bleek dat de ‘zeven’ een beetje onduidelijk was uitgesproken en ook als ‘twee’ kon worden verstaan. Blijkbaar was hij gewoon verkeerd verstaan! Hiermee was meteen aangetoond dat de stemmen niet uit ons eigen bewustzijn konden komen. Hans kwam na jaren van onderzoek tot de conclusie dat de stemmen een spiritistische oorsprong moesten hebben. De stemmen geven antwoord op rekensommetjes en reageren ook op situaties die zich op het moment van opnemen in de kamer voordoen. Hiervan zijn niet alleen bij hem, maar ook bij andere stemopnemers voorbeelden te over. In 2005 ontwikkelt Hans Kennis de zogenoemde DNG-Methode. DNG staat voor Digital Noise Generating-methode. Een methode die hij per toeval ontdekt als hij tijdens een opname met zijn toetsenbord over de tafel schuift. Na het filteren met Adobe Audition (een audio-bewerkingsprogramma) bleek dat zeer verstaanbare stemmen te horen waren! Een ander vreemd aspect van de stemmen is het ritme en de meertaligheid in ��n zin. Dit polyglotte verschijnsel is uiterst zeldzaam en komt alleen voor bij stemopnemers die meerdere talen spreken. Soms hoor je tijdens een opname de moeite die de entiteit heeft om de zin uit te spreken omdat het zoveel energie kost.

'Situatie in Turkse cellen onmenselijk'

Icoon MisdaadVolgens Atilla Kart, Turks parlementslid van de oppositionele Republikeinse Volkspartij (CHP), hebben de onmenselijke omstandigheden in de zwaarst bewaakte gevangenissen van Turkije geleid tot de dood van 122 gedetineerden. Zeshonderd anderen zijn zo getekend door het gevangenisregime dat zij voor de rest van hun leven wrakken zijn. De parlementariër heeft De Turkse minister van Justitie Cemil Cicek gevraagd waarom hij niets doet met rapporten, verzoeken en aanbevelingen van de Orde van advocaten en de Vereniging van artsen.

Het ontwerp van de ultramoderne zwaar bewaakte gevangenissen in Turkije en de filosofie erachter - voorkom contact tussen gevangenen - zijn overgenomen uit Amerika. In de VS heten ze 'supermax'-gevangenissen en worden er de gevaarlijkste criminelen opgeborgen. Tallozen lopen er als gevolg van isolatie psychotische stoornissen op.

'Isolatiefolter'
Volgens de Belgische advocaat Jan Fermon zitten er in de zwaar bewaakte Turkse cellen voor 95 procent politieke gevangenen. Hij bezoekt in Istanbul de advocaat Behic Asci, die sinds 5 april in hongerstaking is, uit protest tegen de 'isolatiefolter' in de instellingen. ''Politieke gevangenen zitten 23 uur per dag in hun cel. Ze worden een uur per dag gelucht op een piepkleine kale betonnen binnenplaats waar ze geen contact hebben met medegevangenen. Louter om de wil van de gedetineerden te breken'', aldus de Belg.

Fermon: ''Gevangenissen zijn er niet om mensen te beletten te denken. Bovendien worden absurde disciplinaire straffen gegeven. Zo mocht een gevangene een jaar lang niet door zijn familie worden bezocht, omdat hij had geprotesteerd.''

Duizenden zonder gas en licht winter in

Icoon EconomieDuizenden Nederlanders dreigen de komende winter zonder gas en licht door te moeten brengen. Een nieuwe wet die afsluiting tijdens de winter onmogelijk had moet maken, heeft een vertraging opgelopen, en gaat op zijn vroegst 1 januari in. Energiemaatschappijen hebben al aangegeven dat ze zich tot die tijd aan de huidige wetten zullen houden.

In het jaar 2005 privatiseerde de overheid de energiemarkt; energiebedrijven in handen van de overheid werden verkocht aan particulieren. De regering werd toen bekritiseerd, dat deze verkoop ertoe zou leiden dat arme mensen in de kou komen te staan. Om die mogelijkheid uit te sluiten, beloofde de regering een wet op te stellen, die het verbied om mensen tussen 1 oktober en 1 april af te sluiten van energie, ookal betalen ze hun rekening niet. Doordat de invoering van deze wet vertraging heeft opgelopen, kunnen bedrijven tijdens deze winter alsnog wanbetalers korten op de levering van energie.

De Bijstandsbond en de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK) schatten het aantal mensen dat zonder gas en licht leeft op enkele duizenden.

Van der Vaart schikt zich in nieuwe rol

De terugkeer van Clarence Seedorf heeft consequenties voor Rafael van der Vaart. Seedorf neemt vandaag de stek van Van der Vaart in op linksmidden. Van der Vaart zelf is verbannen naar de rechtsbuitenplaats.

"Natuurlijk ben je dan verbaasd, maar ik heb er niet zoveel problemen mee," aldus de van een blessure herstelde middenvelder. "Ik heb in het Nederlands elftal eerder rechtshalf gestaan en ook bij HSV vanaf de rechterkant gespeeld. Bij Oranje moet ik me sowieso altijd een beetje aanpassen, omdat de plek waar ik het best tot mijn recht kom, de nummer 10-positie, onder Van Basten niet bestaat. De ultieme rechtsbuiten zal ik nooit zijn. Je zal mij niet op snelheid langs de flank zien denderen. Een echte actie heb ik alleen in de kleine ruimte".

Van der Vaart heeft geen problemen met zijn verwijdering. "Ik snap dat hij een kans krijgt nu hij is opgeroepen. Ik vind hem een goede jongen en een goede voetballer. Een rustpunt, in die zin dat Seedorf zich nooit verstopt".

Standen NHL per 14 november

Er gebeurde deze week weinig in de NHL. Er vielen geen ontslagen en er waren weinig grote verrassingen op het ijs. Het meest opvallende was eigenlijk de 4-3 overwinning van Phoenix op Minnesota, de nummer laatst tegen de nummer drie van de Western Conference.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New Jersey Devils17106 1214346
New York Rangers18107 1216361
Pittsburgh Penguins1686 2185251
New York Islanders1576 2164146
Philadelphia Flyers17312 283668
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres17151 1318051
Toronto Maple Leafs19115 3256962
Montréal Canadiens1694 3215347
Ottawa Senators17610 1135652
Boston Bruins1457 2124057
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers20125 3277261
Carolina Huricanes1997 3216565
Washington Capitals1785 4205455
Tampa Bay Lightning1797 1195950
Florida Panthers1969 4165166
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Detroit Red Wings17124 1254733
Nashville Predators15104 1214842
Chicago Blackhawks1669 1134050
St. Louis Blues1759 3134257
Columbus Blue Jackets1559 1113346
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Minnesota Wild17116 0225039
Edmonton Oilers1898 1194949
Calgary Flames1787 2184642
Vancouver Canucks19810 1174450
Colorado Avalanche1778 2165252
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks18131 4306240
San Jose Sharks19136 0266043
Dallas Stars16124 0244529
Los Angeles Kings20610 4165165
Phoenix Coyotes17512 0104169

Mijlpaal honkballers in Intercontinental Cup

Voor het eerst in de historie heeft het Nederlands honkbalteam de halve finales bereikt van de Intercontinental Cup. De honkballers waren zeker van de halve finale door een 13-2 overwinning op Zuid-Korea.

Het was de vierde zege in zes wedstrijden voor Oranje, genoeg om zeker te zijn van een plek bij de laatste vier. De honkballers treffen donderdag in de zevende speelronde Australië. De uitkomst van dat duel bepaalt tegen wie Oranje speelt in de halve finale: Japan of negenvoudig winnaar Cuba.

De Intercontinental Cup is een internationale honkbal competitie georganiseerd door de International Baseball Federation. In 1973 was Italië de eerste winnaar. Tot 1999 werd het toernooi tweejaarlijks gehouden. Sinds 2002 staat het toernooi eens in de vier jaar op de kalender.

Nederland doet voor de vijfde keer mee aan de Intercontinental Cup. Een vierde plaats in 1983 was het beste resultaat, maar destijds was de opzet van het toernooi anders.

Tsunamiwaarschuwing voor Japanse oostkust

Icoon BuitenlandsHet Japan Meteorological Agency (JMA) heeft vanmorgen een tsunamiwaarschuwing gegeven voor de Japanse oostkust. Aanleiding hiervoor is een aardbeving met een kracht van 8,1 op de schaal van Richter nabij de Koerillen-eilanden ten noorden van Japan. Hoewel het ontstaan van een vloedgolf verre van zeker is, raadt het JMA bewoners van de oostkust aan zich naar hoger gelegen gebieden te begeven. Er wordt rekening gehouden met een golfhoogte van tenminste twee meter.

Het noordelijke deel van Japan, het eiland Hokkaido, zou het grootste risico lopen getroffen te worden door een eventuele vloedgolf. Een overheidswoordvoerder voor het stadje Shibetsu zei dat ongeveer 4000 van de 6100 inwoners op 'risiconiveau' leven en aangeraden waren om zich naar hoger gelegen stadsdelen te begeven. Van schade door de beving zelf lijkt vooralsnog noch in Japan, noch in Rusland, noch elders sprake te zijn.

D66 meest homovriendelijke partij

Icoon PolitiekD66 is de meest homovriendelijke politieke partij van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van de GayVote. COC Nederland lanceerde die website om homokiezers te informeren over de mate waarin en de wijze waarop politieke partijen bereid zijn zich in te zetten voor homobeleid.

De partij van Alexander Pechtold kiest volgens het COC, dat de analyse uitvoerde, vaker de kant van homo's dan andere partijen. Zo vindt D66 als enige partij dat landen die willen toetreden tot de EU het burgerlijk huwelijk moet opstellen voor paren van het gelijke geslacht (homohuwelijk) en dat adoptie door homoseksuele paren moet worden erkend.

Het CDA kiest, in tegenstelling tot de andere thema's, bij het thema zorg en ouderen wel nadrukkelijk de kant van homoseksuelen. De partij pleit voor meer woonvoorzieningen voor homoseksuele ouderen, dit in tegenstelling tot de VVD. De liberalen stellen daarentegen als enige dat vrijheid van godsdienst en onderwijs ondergeschikt is aan vrijheid van meningsuiting en non-discriminatie. De PvdA komt de homokiezer op de belangrijkste thema's tegemoet, maar is terughoudend om budget vrij te maken om geformuleerde doelen te realiseren. D66 en GroenLinks zijn daartoe wel bereid. Ten opzichte van PvdA en GroenLinks blijft de SP fors achter als het gaat om het homovriendelijke gehalte van de partij.

Homokandidaten
Bijna 66% van de homokiezers stemt op een partij die aandacht besteedt aan holebi-beleid. Een derde zegt een voorkeurstem op een homo of lesbienne te willen uitbrengen. Enkel bij D66 en het CDA staan daarvoor zowel homo- en lesbo-kandidaten echt hoog op de kandidatenlijst. Bij D66 Boris van der Ham (2) en Kajsa Ollongren (5) en bij het CDA kan gestemd worden op Gerda Verburg (4) en Joop Wijn (6). Bij de SP vinden we Krista van Velzen (5) en bij GroenLinks Mathieu Heemelaar (9).

Voor de Gayvote werden alle politieke partijen uitgenodigd om aan de hand van 52 politieke stellingen kleur te bekennen. Alle belangrijke partijen deden mee, met uitzondering van ChristenUnie en SGP. Het COC noemt het verwerpelijk dat de ChristenUnie, een partij die een brugfunctie kan vervullen in een volgend kabinet, weigerde mee te werken. ''Een partij die een sleutelfunctie in een volgend kabinet kan vervullen, kan zich niet onzichtbaar maken op belangrijke maatschappelijke thema's. Ook niet als het een thema is waarbij ze zich niet prettig voelen.''.


Score op alle thema's voor alle partijen



Volledige uitslag vind je op Gayvote

Barcelona vecht schorsing drietal aan

Barcelona is het niet eens met de straffen die de Spaanse voetbalbond gisteravond uitdeelde aan assistent-trainer Johan Neeskens, teammanager Carles Naval en middenvelder Motta. Naar aanleiding van een incident in de wedstrijd tegen Real Zaragoza heeft het drietal een schorsing gekregen.

Motta kreeg het in dat duel aan de stok met Juanfran, waarna Neeskens en Naval zich ermee gingen bemoeien. Neeskens greep Juanfran hierbij zelfs bij de keel. Voor de Spaanse voetbalbond was dat aanleiding om de Nederlandse assistent-trainer voor één duel te schorsen. Ook Motta en Naval krijgen één wedstrijd schorsing aan de broek, maar volgens Barcelona zijn deze straffen onterecht. De Catalanen hebben aangekondigd om in beroep te gaan.

Feyenoord overwintert in Turkije

Feyenoord belegt in de winterstop een trainingskamp in Turkije. De Rotterdamse voetbalclub maakte dit vandaag bekend.

Van 8 tot en met 15 januari zal de selectie van trainer Erwin Koeman in Belek verblijven en zal ter plekke ook deelnemen aan het toernooi om de Efes Cup. Behalve Feyenoord nemen ook het Duitse Hertha BSC en de Turkse topclubs Galatasaray en Besiktas deel aan het toernooi.

Marechaussee onderschept 2400 lawinepijlen

Icoon OpmerkelijkTijdens een reguliere controle in het kader van Mobiel Toezicht Vreemdelingen (MTV), heeft de marechaussee een grote partij illegaal vuurwerk onderschept. Nabij Zwartemeer (gemeente Emmen) werd een 56-jarige Nederlandse man aangehouden, die maar liefst 1500 kilo illegaal vuurwerk vervoerde.

Onder de in beslag genomen partij bevonden zich onder meer 2400 lawinepijlen en een onbekend aantal nitraatbommen, zware kanonslagen en Chinese rollen. De man was onderweg van Duitsland naar Nederland. Bij een huiszoeking werd nog eens 450 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ChristenUnie wil af van seks op tv

Als het aan de ChristenUnie ligt worden seksueel getinte videoclips en tv-programma's verboden als producenten en televisiezenders er niet uit vrije wil mee stoppen. Dat verklaarde CU-Kamerlid Tineke Huizinga gisteravond in het EO-televisieprogramma Het elfde uur.

Andere politieke partijen willen via overleg tot afspraken komen, maar als dat niet lukt wil Huizinga censuur vooraf toepassen: ''Dit gaat wel om de geestelijke gezondheid van onze kinderen.''

Censuur is iets dat de grote partijen niet willen. De VVD vindt het in eerste instantie een verantwoordelijkheid van ouders om in de gaten te houden waar hun kinderen naar kijken. De PvdA vindt censuur vooraf een ''hellend vlak''. Het CDA wil de media alleen vragen ''er verantwoord mee om te gaan''.

Full Auto 2 geen launchtitel meer in de USA

Nadat bekend werd dat Oblivion op de PS3 is uitgesteld naar begin volgend jaar, is nu bekend geworden dat Full Auto 2 uitgesteld is naar begin december in Amerika.

De PlayStation 3 komt op 17 november uit in Amerika en als Full Auto 2 begin december echt uitkomt dan is dat nog wel binnen de 'launchwindow'. Maar mensen die op de launchdag een PS3 kopen moeten dus wel nog een aantal weken wachten op dit spel. Een andere launchgame is FEAR, maar een aantal winkels in Amerika hebben de launchdatum veranderd naar begin 2007. Het lijkt er dus op dat ook deze game is uitgesteld, maar het gaat hier alleen maar om winkels die de datum hebben veranderd en er is nog niks officieel bevestigd

Generaal pardon in Duitsland

Icoon BuitenlandsDe Duitse bondskanselier Angela Merkel wil een nieuw beleid ten aanzien van asielzoekers invoeren. Allereerst wil zij 190.000 asielzoekers twee jaar legaal in Duitsland laten verblijven. De asielzoekers die gedurende deze periode hun eigen broek op kunnen houden, mogen langer dan twee jaar in Duitsland wonen. Wanneer asielzoekers op deze manier vijf jaar in Duitsland verblijven, verwerven zij het recht om permanent in het land te wonen.

Niet alle asielzoekers maken aanspraak op deze regeling. De groep van 190.000 personen behelst de asielzoekers die al acht jaar of langer in Duitsland wonen, of met een gezin gedurende zes jaar in het land zijn. De nieuwe regeling moet nog worden goedgekeurd door de ministers van binnenlandse zaken van de deelstaten.

Wat is Dit: Opgave 62 - Uitslag

En wederom hadden jullie 2 ronden nodig voor deze opgave. Deze keer was het destrovel die het goede antwoord gaf. Op zijn antwoord zijn twee lifters: JtS en singlemetkids en zij krijgen dus 3 punten, ook krijgt Bees 2 punten voor zijn dichtbij antwoord.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand staat JtS nog steeds aan de leiding en staat nu op 72 punten. In de kwartaalstand zijn er nu 4 koplopers, namelijk cw2cu, destrovel, Dope-E en FOKKER007 die op 12 punten staan.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Karabijnhaak/Karabiner

Tot WiD.

Bourdais gelooft niet meer in F1

Sebastien Bourdais heeft aangegeven niet meer te rekenen op een toekomst in de Formule 1. De Fransman probeert al een aantal jaar een Formule 1 racestoeltje te krijgen, maar strandde altijd in de onderhandelingen.

Bourdais, drievoudig en regerend kampioen in de ChampCar-serie, zal toch nog altijd blijven hopen op een kans in de koningsklasse van de internationale autosport.

"Het is zeer frustrerend maar er zijn zoveel getalenteerde coureurs die het nooit tot de Formule 1 hebben geschopt", vertelt de Fransman in L'Equipe. "Ik kan nu wel gaan roepen dat het oneerlijk is, maar zo hard is de wereld van de Formule 1. Die is nog nooit eerlijk geweest. Ik denk alleen dat mijn kansen inmiddels wel verkeken zijn. Frustrerend."

De grootste kans van Bourdais op een Formule 1-contract was een aanbieding voor een racestoelte bij Arrows. Het raceteam van Tom Walkinshaw ging echter failliet. Daarna heeft de Fransman nog een aantal keer de mogelijkheid gehad om te gaan testen voor een Formule 1-team, maar kreeg nooit de garantie op een racestoeltje in een later stadium. "Ik had er alles voor over om dat te bereiken. Ik wilde bij wijze van spreken alles opgeven wat ik in vier jaar heb opgebouwd", aldus Bourdais.

Komend seizoen zal Bourdais waarschijnlijk blijven rijden in de ChampCars. Daarnaast wordt de Fransman in verband gebracht met Peugeot, die dit jaar mee willen gaan doen in de vierentwintig uur van Le Mans. "Niets is nog besloten, maar hopelijk komen we er snel met Peugeot uit" aldus Bourdais over het evenement in zijn geboorteplaats.

Eind september recordaantal vacatures

Icoon EconomieEind september was er een recordaantal vacatures. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er waren 219.000 onvervulde banen. Dat is 6000 meer dan in recordjaar 2000, toen er 213.000 vacatures waren. Na die tijd ging het economisch minder en nam het aantal vacatures af. In het derde kwartaal van 2003 was er een dieptepunt van maar 92.000 vacatures. Daarna steeg het aantal weer met gemiddeld 11.000 per kwartaal.

In het derde kwartaal van dit jaar steeg het aantal vacatures met 30.000. De sterkste groei vertoonden de industrie, de bouw en de zakelijke dienstverlening. Daaronder vallen onder meer advocaten, accountants en ICT-specialisten.

Daarnaast werden er ook 274.000 vacatures vervuld in het derde kwartaal.

Belgische pedofielenjager zelf veroordeeld

De rechtbank in het Belgische Turnhout heeft Marcel Vervloesem woensdag veroordeeld tot drie jaar cel voor kindermisbruik en het bezit van kinderporno. Vervloesem was in de jaren negentig een zelfverklaarde pedofielenjager.

Tegen Vervloesem waren tien klachten ingediend, onder meer door zijn jongere broer. Die zou zijn misbruikt tussen 2004 en 2005.

In de nadagen van de affaire-Dutroux in de jaren negentig, leidde de Belg de zogeheten werkgroep Morkhoven. Die zou een wereldwijd netwerk van pedofielen op het spoor zijn.

Volgens Vervloesem zijn de aanklachten het werk van een groepje leugenachtige types. Hij kondigde aan in beroep te gaan.

[update] Betatest multiplayer Halo 3

Het gonst op internet momenteel van de geruchten. Volgens de site van Teamxbox.com volgt er om 11:00 uur Nederlandse tijd een groot nieuwsbericht over de Xbox360. Volgens de geruchten is het nieuws over Halo 3.

We'll be posting a BIG breaking story at 2AM PST (that's 5AM for you East Coast folks), so be sure to check back then! It'll be the top story on the front page of TeamXbox, you won't miss it.

We can't tell you what it is, but trust me when I say you'll be happy you stayed up! Trust us, these are really BIG BIG BIG BIG BIG BIG news!

Update

Het grote nieuws is bekend.

Spelers wereldwijd zullen in 2007 kunnen meedoen aan een grote betatest van de multiplayer mode. Niet alleen kunnen zo hopelijk alle bugs uit het spel worden gehaald, maar kunnen veel fans al vroeg een proefje van Halo 3 krijgen. Daarnaast komt er exclusieve content voor Halo 2 op Xbox Live Marketplace en zal er 4 december een nieuw 60 seconde durende reclamespot verschijnen.

Tenslotte nog een mooie nieuwe screenshot:



Hier vindt je een grotere versie van dit screenshot.

Rattenplaag door bloeiende bamboe

Zeldzame bloeiende bamboe heeft in het oosten van India geleid tot een rattenplaag. Bewoners van circa 150 dorpen in de staat Mizoram hebben de afgelopen weken al 200.000 ratten gedood die afkomen op de vruchten van de bamboe maar ook niet vies zijn van de opbrengst van boerenakkers.

Hordes ratten struinen momenteel de bossen van Mizoram af, waar ze zich te buiten gaan aan de kleine groene vruchten van de wilde bamboe die slechts eens in de 48 jaar bloeit. De rattenlekkernij, barstensvol eiwitten, bevordert ook nog eens de voortplanting van de knaagdieren. Het verdelgen van de dieren zal volgens lokale deskundigen nog tot het einde van de oogsttijd, in december, duren.

Hbo wil extra geld voor allochtone leerling

Icoon OnderwijsVier hogescholen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag willen ongeveer duizend euro extra per allochtone leerling per jaar ontvangen van het Rijk. Het geld zeggen ze nodig te hebben om te voorkomen dat studenten van buitenlandse komaf voortijdig de school verlaten.

Op de vier hbo-scholen in de Randstad zit ongeveer de helft van alle hbo-studenten met een allochtone achtergrond.

Het extra geld is alleen nodig voor allochtone studenten die ouders hebben met een lage opleiding. Zij krijgen in hun studie namelijk weinig steun van hun ouders. Ook kiezen ze vaak de verkeerde studie.

FOK! Lijsttrekkersenquête 2006: antwoorden!

Enige tijd geleden riepen we jullie via de Frontpage, het Forum en de Weblog op vragen te stellen aan de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen van 22 november. Van de 24 partijen die deelnemen waren er maar liefst 22 bereid om jullie vragen te beantwoorden!

Benieuwd wat de standpunten van de verschillende partijen zijn bij voor jullie belangrijke onderwerpen en of de lijsttrekkers FOK! ook weleens bezoeken?
In de FOK! Lijsttrekkersenquête 2006 lees je de antwoorden van onder andere Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Mark Rutte, Jan Marijnissen, Femke Halsema, Alexander Pechtold, André Rouvoet, Bas van der Vlies, Geert Wilders en Hilbrand Nawijn!

Klik hier om naar de FOK! Lijsttrekkersenquête 2006 te gaan!

Tilburgse tandarts mept angstig kind

Icoon OpmerkelijkEen tandarts uit Tilburg heeft begin deze maand de 12-jarige Jan van den Heuvel, die in paniek raakte bij het zien van de verdovingsspuit, een enorme knal voor zijn hoofd gegeven. Moeder Kaat van den Heuvel, die erbij was, stapte meteen naar de politie. Agenten konden zo met eigen ogen aanschouwen dat Jan een vuurrode wang had, een dikke lip en een kapot oor.

De tandarts schreef daags na het incident een excuusbrief voor zijn ''onprofessionele en buitengewoon onproportionele gedrag''. In de brief noemde hij het een volstrekt verkeerde actie. ''Ik handelde in een opwelling. Ik wilde Jan bij de les houden. Hij was zo angstig dat ik hem had moeten doorsturen naar een andere arts.''

Moeder Van den Heuvel zet haar aanklacht tegen de tandarts toch door. ''Hij heeft mijn kind niet te slaan. Hij is notabene een dokter. Bovendien hoorde ik dat hij zestien jaar geleden ook al eens een kind geslagen heeft.'' De tandarts zal binnenkort gehoord worden door de politie.

Met dank aan D_tje voor de submit.

De la Rosa ook in 2007 bij McLaren

Tijdens een bezoek aan Spanje heeft teambaas Ron Dennis bevestigd dat Pedro de la Rosa ook in 2007 coureur zal zijn voor McLaren Mercedes.

Dennis weigerde echter antwoord te geven op de vraag of de la Rosa in de tweede wagen naast wereldkampioen Fernando Alonso zal plaatsnemen. Terwijl ook GP2 kampioen Lewis Hamilton een gegadigde is voor dit stoeltje, werden de geruchten dat Mika Häkkinen een terugkeer zou maken in de F1, door Dennis van tafel geveegd.

Ron Dennis heeft Alonso ook beloofd dat er een winnende bolide volgend seizoen aan de start zal staan. "We weten allebei hoe zwaar het is, maar Fernando en McLaren weten beiden wat er nodig is om er te komen", volgens Dennis. "Ik geloof er heilig in dat hij met ons kan winnen, en hij ook, anders had hij niet bij ons getekend. Fernando is de regerend kampioen en ik voel de verantwoordelijkheid om hem een pakket te geven waarmee hij ook in 2007 kampioen kan worden."

'Rusland net als nazi-Duitsland'

Icoon BuitenlandsEen minister uit Georgië heeft zijn noorderbuur Rusland verweten "een soort etnische zuivering" tegen Georgiërs door te voeren. De minister van Euro-Atlantische Integratie, Giorgi Baramidze, vindt dat de Russische acties veel overeenkomsten vertonen met de behandeling die joden in de jaren dertig in Duitsland toekwam.

Baramidze deed zijn uitspraken in Brussel. Hij noemde enkele voorbeelden uit de praktijk, om zijn beweringen te staven. "Georgische bedrijven [in Rusland] worden gesloten, net als in de vroegere jaren dertig. Toen heette het 'Koop niet van de joden', nu is de leuze 'Laat Georgiërs geen zaken doen'. Dat is de werkelijkheid. Het gaat om meer dan slechts een economische boycot".

Het NRC meldt dat Rusland nog een hele reeks andere sancties tegen Georgiërs heeft doorgevoerd. Zo is de grens tussen beide landen gesloten, Georgiërs die in Rusland werken kunnen hun geld niet meer naar het vaderland overmaken, Georgische producten worden niet op de Russische markt toegelaten, en honderden Georgische illegalen zijn met vrachtvliegtuigen het land uitgezet.

Daarnaast steunen de Russen de wil van Zuid-Ossetië om onafhankelijk te worden van Georgië. Afgelopen weekeinde werd daar een referendum over gehouden, waarbij 98 tot 99% van de Osseten voor onafhankelijkheid zouden hebben gekozen. De Europese Unie heeft gezegd dat ze zowel het referendum, als de uitslag niet erkent.

Aanleiding voor dit conflict is de pro-Westerse politiek die Georgië al 15 jaar aanhoudt. Gesterkt door de steun van het Westen, werden onlangs vier vermeende Russische spionnen in Georgië opgepakt, en met veel theater en kabaal uit het land gezet. Hierop riep Vladimir Poetin (de Russische president) allerlei represaille-maatregelen in het leven.

Gears of War eerste indruk

Een weekje geleden kreeg FOK!Games de kans om even te ruiken aan een vroege versie van Gears of War. Te kort voor een heuse preview, maar lang genoeg om even te melden of het de hype waarmaakt. En we kunnen melden dat het een geweldig spel is!

In Gears of War is het één en al schieten en schuilen. De mensen van Unreal Tournament hebben een prachtige shooter voor de Xbox 360 weten neer te zetten met grote levels en indrukwekkende vijanden. Je kunt kiezen het verhaal helemaal in je eentje te spelen of samen met je vrienden van Xbox Live het verhaal van Gears of War tot een goed einde te brengen.

Met heerlijke wapens zoals de ingebouwde kettingzaag zaai je dood en verderf onder de Locusts en andere vijanden. Grafisch springt het bloed je nog net niet letterlijk om de oren, maar het is een pareltje. De muziek zwelt aan en je wordt van cut-scene naar cut-scene geslingerd, terwijl de kogels in Dolby Surround om je oren vliegen. Je wordt panisch en je realiseert je dat aanvallen en schuilen een continue opgave is. Na een uur spelen ben je doodmoe, maar heel voldaan, tenminste als je van Third Person Shooters houdt. Fraggen!


Kill 'em all!

Deze titel kon wel eens de allerbeste single- en multiplayer ervaring worden die de Xbox 360 tot nu toe heeft gezien. Hype of niet? Wie niet overtuigd is kan beter even wachten op onze volledige review, maar Gears of War lijkt alles in huis te hebben wat een fantastische shooter nodig heeft.

Binnenkort de voledige review op FOK!Games!


Domenech:"Henry moet gouden bal winnen"

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, heeft gezegd dat niemand anders dan Thierry Henry de Gouden Bal 2006 moet winnen. Domenech is van mening dat de spits van Arsenal het meeste recht heeft op de prestigieuze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door het tijdschrift France Football.


"Geen twijfel over mogelijk. Thierry heeft dit seizoen zowel de Champions League- als de WK-finale gespeeld en bovendien was hij in beide toernooien van doorslaggevend belang. Ik zie niet in waarom hij deze prijs níet zou krijgen. Als iemand anders de Gouden Bal krijgt, is dat in mijn ogen onrechtvaardig", aldus de Franse bondscoach.

Over twee weken wordt bekend of Domenech gelijk zal krijgen. Naast titelverdediger Ronaldinho en Henry lijkt ook doelman Gianluigi Buffon een belangrijke kandidaat.

Familiekiekjes slecht voor efficiëntie werknemer

Icoon OpmerkelijkFoto's van familieleden op het bureau zijn slecht voor de efficiëntie van werknemers. Dat is al althans de stellige overtuiging van de Britse belastingdienst.

Zeker 14.000 ambtenaren kregen volgens de Britse krant The Times van woensdag opdracht hun bureaus te ontdoen van persoonlijke tintjes.

Naast foto's deed het management met het zogenoemde Lean-programme ook mobiele telefoons en etenswaren in de ban. Bureaus moeten netjes opgeruimd zijn om de productiviteit van werknemers te verhogen. Tegenstanders van de maatregel spreken van ''ontmenselijking'' van ambtenaren.

Vrijwel alle gijzelaars Bagdad vrij

Icoon BuitenlandsVrijwel alle gijzelaars die dinsdag in Bagdad werden meegenomen uit een gebouw van het ministerie van Onderwijs zijn door de politie bevrijd. Twee personen worden nog vastgehouden, liet een woordvoerder van de Iraakse regering woensdag weten.

In eerste instantie werd bericht dat de ontvoerders, in politie-uniformen en met circa twintig auto's, honderd tot 150 personen hadden gekidnapt. Naar nu blijkt namen de gijzelnemers 39 mensen mee.

Onder hen waren vijf bezoekers, zestien werknemers van het ministerie en achttien beveiligingsmedewerkers. Twintig personen kwamen dinsdag al vrij, gevolgd door zeventien op woensdagochtend, aldus woordvoerder Ali al-Dabbagh.

Geknuffel leidt tot aanklacht terrorisme

Icoon OpmerkelijkEen verliefd stel is aangeklaagd wegens schending van de Amerikaanse antiterreurwet. De man en vrouw hadden elkaar in een vliegtuig geknuffeld, wat tot afkeurende reacties van andere passagiers leidde. De man legde onder meer zijn hoofd in de schoot van zijn geliefde.

Een steward greep in en vroeg het stel herhaaldelijk op te houden. De man reageerde verbolgen en dreigde met ernstige gevolgen als de steward hen niet met rust liet. De steward waarschuwde de autoriteiten, die het paar na de landing arresteerden.

De vrouw en man moeten rekening houden met een celstraf van twintig jaar. Volgens de advocaat van de man wilde zijn cliënt slechts zijn beklag doen over de steward bij diens meerderen.

Vaticaan kritisch over hoofddoek immigranten

Het Vaticaan heeft zich voor het eerst kritisch uitgelaten over het gebruik van de islamitische hoofddoek in Europa. Volgens kardinaal Renato Martino moeten immigranten de tradities, cultuur en religie van hun nieuwe thuisland respecteren.

Op die manier wordt de integratie van migranten vergemakkelijkt, aldus Martino dinsdag op een persconferentie. Hij is een van de topkardinaals van de rooms-katholieke kerk en belast met migratiekwesties.

Met de kritiek op de hoofddoek voegt het Vaticaan zich in de groeiende rij politieke en religieuze leiders in Europa die hun bezorgdheid uitten over de hoofddoeken bij islamitische immigranten. Zij vrezen dat hoofddoekjes de integratie belemmeren.

Met dank aan Manchester, FOKwa en Reigndear voor de submit.

CD: Terri Walker - I Am

Haar eerste twee albums kwamen hier in Nederland niet eens uit, maar Terri Walkers derde album zou haar de roem moeten brengen die zij verdient. Haar debuut Untitled werd bij de MOBO awards van 2003 al genomineerd voor het Beste Album naast namen als Beyoncé, maar haar tweede plaat werd door velen als een flop beschouwd. Met een nieuwe platenmaatschappij probeert ze het nu een derde maal. The UK Princess of Soul keert terug naar haar roots met I Am.




Engelbewaarders maken overuren

Na een wilde achtervolging van een kerel op een gestolen scooter, slagen de politiemensen in dit filmpje erin om de dief te vatten.

Als ze de gestolen scooter echter op hun pick-up willen laden worden ze aangereden door een niet zo oplettende en blijkbaar dronken chauffeur. Lichamen van politiemensen en hun helpers worden door de lucht gegooid, maar een enkeling komt klem te zitten onder de jeep die de pick-up heeft aangereden. Als bij wonder vallen er geen doden, wel een aantal zwaar gewonden.

DVD: Monster

Maar liefst 15 prijzen, waaronder een Oscar, ontving Charlize Theron voor haar rol van Aileen Wuornos die in 2002 de dodelijke injectie kreeg voor de moord op zeven mannen. De transformatie van één van de mooiste vrouwen op aarde in een beruchte niet al te aantrekkelijke seriemoordenaarster overrompelde vele jury's. Volledig terecht, want Monster geeft vooral dankzij Theron een aangrijpende kijk in het hoofd van een seriemoordenaarster.



Kargbo dubbel gestraft

Voetballer Sydney Kargbo wist al dat hij tot aan de winterstop niet meer aan voetballen toe zou komen. Zijn club FC Brussels legde hem namelijk een schorsing op vanwege een brute tackle met twee benen op de enkels van tegenstander Jimmy Hempte.

In navolging van zijn club heeft de Belgische voetbalbond het broertje van Willem II-er Ibrahim Kargbo een schorsing opgelegd van acht wedstrijden. FC Brussels zal, zoals wel werd verwacht, geen beroep aantekenen tegen de strafmaat. "Met zulke acties beschadigen spelers het imago van Brussels en verliest mijn club aan geloofwaardigheid. En dus ben ik consequent met mezelf: ik schors de speler. Daar heb ik geen scheidsrechters of kaartensysteem voor nodig," aldus Johan Vermeersch, voorzitter van FC Brussels.

EénNL vergelijkt islamisering met nazisme

De gevestigde orde treedt niet op tegen de islamisering van Nederland, net zomin als de politiek in de jaren dertig verzuimde het oprukkende nazisme aan te pakken. Dat is de strekking van een radiospotje van EénNL.

Het spotje wordt woensdag uitgezonden en was dinsdagavond al te horen in het tv-programma Pauw& Witteman. EénNL-lijsttrekker Marco Pastors zei in het programma dat de overheid moet optreden nu onder druk van moslim-extremisten columnisten en cabaretiers zich niet meer vrij durven uitspreken, Ayaan Hirsi Ali het land moet verlaten, Theo van Gogh vermoord werd, eerwraak steeds vaker voorkomt en kinderen ontvoerd worden naar het land van herkomst.

''Wanneer zeggen we nu: tot hier en niet verder'', aldus Pastors. Er is wel geen islamitisch land dat ons bezet, maar wel een gemeenschap waar extreme figuren niet worden aangepakt, zei Pastors in antwoord op vragen van de interviewers waar nu precies de parallel ligt tussen de bezetting door de nazi's en de komst van moslims.

Hij vindt het tijd dat geïntegreerde moslims optreden. ''Ik hoor weinig moslims die zeggen dat het zo niet langer kan en die vinden dat zij de misstanden in de eigen gemeenschap moeten aanpakken.''

De volledige tekst van het spotje luidt: ''Voor de Tweede Wereldoorlog durfde de gevestigde orde de Duitsers niet aan te pakken, nu treedt onze politiek niet op tegen de islamisering. EénNL durft wel te vechten voor onze vrijheden.''

"Jong Oranje miste nauwkeurigheid"

Jong Oranje verloor de oefeninterland tegen Jong Engeland gisteravond met 0-1. Bondscoach Foppe de Haan vond de enige treffer van de wedstrijd typerend voor het vertoonde spel.

"In die situatie was het positiespel matig, terwijl ook de balsnelheid niet goed was. De Engelsen speelden compacter, terwijl wij soms te veel tijd nodig hadden. Soms speelden we ook met te veel mensen voor de bal. Dat maakte ons extra kwetsbaar. We waren soms ook te veel toeschouwer; werd er te lang gekeken naar wat gebeurde. Gelukkig heeft iedereen wel hard gewerkt. De instelling was ook goed. Alleen misten we wat precisie en nauwkeurigheid", aldus De Haan.

FOK! Lijsttrekkersenquête 2006: antwoorden!

Enige tijd geleden riepen we jullie via de Frontpage, het Forum en de Weblog op vragen te stellen aan de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen van 22 november. Van de 24 partijen die deelnemen waren er maar liefst 22 bereid om jullie vragen te beantwoorden!

Benieuwd wat de standpunten van de verschillende partijen zijn bij voor jullie belangrijke onderwerpen en of de lijsttrekkers FOK! ook weleens bezoeken? In de FOK! Lijsttrekkersenquête 2006 lees je de antwoorden van onder andere Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, Mark Rutte, Jan Marijnissen, Femke Halsema, Alexander Pechtold, André Rouvoet, Bas van der Vlies, Geert Wilders en Hilbrand Nawijn!


Klik hier om naar de FOK! Lijsttrekkersenquête 2006 te gaan!


Wil je reageren op de FOK! Lijsttrekkersenquête 2006, klik dan hier voor het reactieformulier en hier voor de reacties!

FOK! Lijsttrekkersenquête 2006

FOK! Lijsttrekkersenquête 2006


FOK! Lijsttrekkersenquête 2006

Op 22 november is het weer zo ver: we mogen naar de stembus! Er kan ditmaal gekozen worden uit maar liefst 24 verschillende partijen: van bekende partijen als CDA, PvdA, VVD of SP tot partijen als Nederland Transparant, Continue Directe Democratie Partij, Groen Vrij Internet Partij en Tamara's Open Partij. Wat zijn de standpunten van deze partijen bij voor jullie belangrijke onderwerpen en bezoeken de lijsttrekkers FOK! ook weleens? Je leest het in de FOK! Lijsttrekkersenquête 2006!

Wederom blessure voor Swerts

Gill Swerts heeft aan het oefenduel van Vitesse tegen Babberich een blessure overgehouden. De Belgische verdediger viel uit met een blessure aan zijn linkerknie, hetzelfde gewricht dat hem eerder maanden aan de kant hield.

Vlak na rust liep Swerts de blessure op, en hij werd direct van het veld gedragen. Over de ernst van de blessure is nog niets duidelijk, maar bij de Arnhemmers vreest men het ergste. "Hij heeft nu nog te veel pijn om het goed te beoordelen", aldus fysiotherapeur Jan Kortekaas. Swerts zal vandaag worden onderzocht in het Medisch Centrum van Arnhem.

Vitesse won de oefenwedstrijd met 5-3, mede door vier treffers van Mads Junker.

Braziliaanse volleybalsters naar finale WK

De Braziliaanse volleybalvrouwen hebben zich als eerste weten te plaatsen voor de finale van het wereldkampioenschap in Japan.

De Zuid-Amerikaanse vrouwen rekenden in de halve eindstrijd met 3-1 (25-17 25-14 21-25 25-20) af met Servië en Montenegro. Nederland moet het volgend jaar in de groepswedstrijden voor het Europees kampioenschap tegen de Servische vrouwen opnemen.

In de finale moet Brazilië het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Rusland en titelverdediger Italië.

'Speekselpijnstiller' sterker dan morfine

Icoon MedischFranse onderzoekers hebben een nieuw soort pijnstiller gemaakt, die geproduceerd kan worden uit menselijk speeksel. Deze stof blijkt tot ongeveer zes keer zo sterk te zijn als morfine, zonder de bijwerkingen die morfine heeft, zoals hallucinaties. De stof zou zelfs geschikt kunnen zijn als antidepressivum.

De pijnstiller, die 'opiorfine' genoemd wordt, is getest op ratten. De ratten werden op plateaus met naalden gezet. Injectie met een gram opiorfine per kilo lichaamsgewicht een bleek ongeveer even sterke pijnstillende werking te hebben als drie tot zes gram morfine. De stof zorgt ervoor dat de opiaten, die je lichaam produceert als het pijnprikkels ervaren heeft, niet opgeruimd worden, maar in het lichaam actief blijven. Normaal worden deze opiaten wel opgeruimd, waardoor de pijnsensatie groter wordt.

Onderzoekster Christine Rougeot van het Pasteurinstituut in Parijs verwacht dat de stof relatief eenvoudig synthetisch te maken is. Wellicht is het ook mogelijk om een patiënt medicijnen toe te dienen die de natuurlijke aanmaak van opiorfine in het lichaam stimuleren.

Australië, Ghana gelijk in oefenduel

Australië heeft dinsdag in een oefeninterland tegen Ghana met 1-1 gelijkgespeeld. John Aloisi bracht de Aussies op voorsprong na het succesvol nemen van een penalty. Een kwartier voor tijd maakte Junior Agogo de gelijkmaker.

Bij Australië stonden PSV'er Jason Culina en Luke Wilkshire van FC Twente in de basis. Brett Holman van NEC mocht invallen.

Wales boekte een ruime oefenzege op Liechtenstein. Door twee treffers van Jason Koumas en één van Craig Bellamy en Chris Llewellyn won Wales de oefenwedstrijd met 4-0.

Sam Fisher voortaan gladgeschoren?

Reclames integreren in games is een ontwikkeling die de laatste tijd van de grond lijkt te komen. Via een persbericht heeft Ubisoft bekend gemaakt dat ze wel een hele bijzondere samenwerking zijn aangegaan. En wel met cosmeticafabrikant NIVEA.

De samenwerking is nu al te zien aangezien reclames voor producten van NIVEA FOR MEN zijn geïntegreerd in Splinter Cell: Double Agent. Dit beperkt zich vooralsnog tot billboards in het spel, maar hoe lang zal het duren voordat Sam Fisher zijn stoppels moet inleveren?



DVD: Poseidon



In de jaren zeventig was er een ware hype in de filmwereld; de ene na de andere rampenfilm vond zijn weg naar de bioscoop en zo werd de wereld getuige van veel films over aardbevingen, uitbarstende vulkanen, grote branden en zinkende schepen. Hoogtepunt was de spectactulaire onderwaterfilm The Poseidon Adventure, waarin onder andere Gene Hackman een weg naar boven probeerde te vinden in een gekapseisde cruiseboot. 34 jaar later, de rampenfilm is inmiddels volledig ingeburgerd met grote titels als The Day After Tomorrow en Dante's Peak, is het zinken van de Poseidon weer het onderwerp van een film: Poseidon. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Jong Oranje verliest oefeninterland

Jong Oranje heeft gisteravond de oefeninterland tegen Jong Engeland met 1-0 verloren. In de eerste helft werd de winnende treffer gescoord door Justin Hoyte.

De ploeg van bondscoach Foppe de Haan had weinig in te brengen tegen de Engelse leeftijdsgenoten, die verzuimden om de score uit te breiden. De Haan liet Sherjill MacDonald debuteren in de basis. De 21-jarige aanvaller van AGOVV Apeldoorn wist dit seizoen al negen maal te scorne in deeerste divisie. Quincy Owusu-Abeyie, de razendsnelle linkerspits van Spartak Moskou, maakte zijn rentree bij Jong Oranje.

Vermoorden babyverkrachter 'noodweer'

Icoon Justitie Een rechtbankjury in het Braziliaanse Ribeirão Preto heeft een vrouw vrijgesproken die de verkrachter van haar baby had doodgestoken. Volgens de rechtbank handelde de 31-jarige moeder uit noodweer om de eer van haar kind te kunnen redden.

De verkrachter van de baby was een 15-jarige jongen. Hij werd op heterdaad betrapt door de vader van het kind. Die sloot de jongen in, en wilde hem vasthouden totdat de politie kwam. Zijn vrouw dacht daar echter anders over, en stak de jeugdige verkrachter met een mes in zijn rug.

Bonden leggen OV in grote steden plat

Icoon VervoerUit onvrede over de marktwerking voeren de vakbonden FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV woensdag actie in het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In deze steden rijden vrijwel geen trams, metro's en bussen in de uren tussen de ochtend- en de avondspits.

De hele dag wordt er niet gecontroleerd op vervoersbewijzen. In de rest van het land rijdt het openbaar vervoer gewoon volgens de dienstregeling. De staking beperkt zich tot de grote steden omdat het personeel van de OV-bedrijven weinig heil verwacht van de aanbestedingsverplichting. Ze zijn bang dat een andere eigenaar slechtere arbeidsvoorwaarden hanteert en lagere lonen uitbetaalt.

Sinds zes jaar bestaat er al marktwerking in het OV en elders in het land zijn er al overnames geweest. Onlangs schaarde een meerderheid in de Tweede Kamer zich nog achter de marktwerking in de vier grote steden. Desondanks stelden de vakbonden vorige week een ultimatum aan het kabinet om de marktwerking met twee jaar uit te stellen. Een gesprek tussen de vakbonden en verkeersminister Karla Peijs leverde maandag niets op en daarmee werden de acties onvermijdelijk.

De FNV organiseert woensdag rond het middaguur een actiebijeenkomst op het Plein, voor de Tweede Kamer in Den Haag. Daar geven FNV-voorzitter Agnes Jongerius en politieke kopstukken van SP, GroenLinks en PvdA acte de présence. De bonden verwachten dat ongeveer duizend leden mee zullen doen aan dit protest.

De eerste chocoletters

Kosten nog moeite sparen we op het moment met de Win je naam in chocoletters actie die we op dit moment voeren. Kattenkwaaduithalen in de supermarkt en daar dan een beloning voor krijgen. Niks mis mee natuurlijk.

De eerste chocoletters fotos zijn alweer binnen. De snelste mailer was Bert. Bert had nog een kort verhaaltje bij zijn chocoletterfoto.

quote:
Een zeer waar gebeurd verhaaltje,
Tijdens een heropenings receptie van een supermarkt filiaal, liep het ook tegen sinterklaas.
De toenmalige bedrijfsleider, heet Johan Doodeman, en een aantal grappenmakers hadden snel voor de receptie van de opening even deze move gemaakt met choco leters.

Malle Doodeman

Een enigzins leuk verhaal maar niet precies wat we zoeken.

Ook hadden we een mailtje binnen van Roel123. Deze jongen durft niet zo goed naar buiten. Hij durft ook niet zo goed te zeggen dat hij geen leven heeft. Roel123 heeft namelijk heel stoer en vol kattenkwaad een foto gemanipuleerd met het magische programma "Photoshop". Nog een beetje oefenen voor je weer iets dergelijks probeert graag roel.

'OM had metselmoorden mogelijk kunnen voorkomen'

Icoon JustitieDe metselmoorden hadden mogelijk voorkomen kunnen worden als het Openbaar Ministerie (OM) eerder had ingegrepen. Dat zei raadsman Frank van Ardenne dinsdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Hij is advocaat van een van de hoofdverdachten van de moorden die zich in 2004 in Den Haag afspeelden.

Uit rapporten van de Criminele Inlichtingen Eenheid blijkt dat een van de twee slachtoffers, Rob Mahabier, mogelijk deel uitmaakte van een criminele organisatie die zich bezighield met cocaïnehandel. ''Misschien speelt er een hoger belang en is dat de reden waarom de twee slachtoffers nooit zijn aangehouden'', aldus Van Ardenne.

Rob Mahabier en Jeroen Dekkers werden op 12 augustus 2004 in de Haagse Cartesiusstraat om het leven gebracht. De twee werden ingemetseld aangetroffen.



Jeroen Dekkers & Rob Mahabier

De dikke en de kleine laten zich zien

Na de humoristische game Asterix & Obelix XXL: Mission Las Vegum zal er binnenkort een nieuwe Asterix & Obelix game verschijnen. De bekende dikke Obelix zal samen met zijn kleine maatje Asterix onderweg verschillende mini-games tegenkomen waarvoor de stylus gebruikt zal moeten worden. Het spel zal twee spelers ondersteunen door gebruik te maken van de WiFi mogelijkheden.

De game zal 17 november in de winkels liggen.





ProRail krijgt harde kritiek om ontsporingen

Icoon VervoerSpoorbeheerder ProRail heeft een flinke tik op de vingers gekregen in een rapportage van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Aanleiding waren de vervormingen van het spoor, die deze zomer ontsporingen veroorzaakten van treinen bij Zwammerdam (30 juni) en Landgraaf (1 juli).

De inspecteurs zetten vraagtekens bij de kwaliteit van de relatie tussen ProRail en de aannemers, de voorbereiding van werkzaamheden en de bijbehorende risicoanalyses. Verder presteert ProRail ondermaats als het gaat om het signaleren van potentieel gevaarlijke situaties.

Ook besteedde de spoorbeheerder onvoldoende aandacht aan de veiligheidsprocedures. ''De inspectie maakt zich naar aanleiding van de bevindingen zorgen'', aldus de IVW-rapporteurs. Bij het ongeval in Zwammerdam raakten vier mensen licht gewond. In Landgraaf bleef iedereen ongedeerd.
Spoorspatting
De spoorspattingen, zoals de vervormingen in het jargon heten, deden zich voor op hete zomerdagen op trajecten waar kort ervoor onderhoud had plaatsgevonden. Het ballastbed, waarin de rails en de spoorbielzen liggen, was in beide gevallen nog niet stabiel genoeg om weer treinen op volle snelheid over het spoor te laten rijden.

Onderzoek van de IVW heeft aan het licht gebracht dat er in juli ruim 140 keer sprake was van spoorspatting. In een nader onderzoek wordt de situatie met spoorvervormingen op het Nederlandse spoor vergeleken met de situatie in omliggende landen. Het moet in het eerste kwartaal van 2007 worden afgerond.

Minister Karla Peijs van Verkeer heeft de resultaten inmiddels naar de Tweede Kamer gestuurd. In een brief schrijft ze dat ProRail direct na de incidenten bij Zwammerdam en Landgraaf passende maatregelen heeft genomen.

Mede naar aanleiding van de ontsporingen heeft ProRail verder de veiligheidsagenda 2007-2008 opgesteld. Daarin staat een reeks voorstellen die moeten leiden tot meer veiligheid op het spoor.




Ontsporing dankzij een knik in een spoorstaaf, ontstaan bij werkzaamheden


SP komt steeds dichter bij PvdA

Icoon VerkiezingenDe SP blijft stijgen in de peilingen en het verschil met de PvdA wordt steeds kleiner. In de politieke barometer van Interview NSS en het tv-programma NOVA komt de SP dinsdag uit op 28 zetels, twee meer dan een dag eerder.

De PvdA zakt in de peiling één zetel en komt dinsdag uit op 32. Dat zijn er nog maar vier meer dan de SP. Bij de Kamerverkiezingen van 2003 haalde de SP negen zetels en de PvdA 42.

De VVD krijgt dinsdag 22 zetels, twee minder dan maandag en zes minder dan in 2003. Ook het CDA levert dinsdag een zetel in en komt nu uit op 45, nog altijd een zetel meer dan bij de vorige Kamerverkiezingen. De ChristenUnie (nu drie zetels) krijgt dinsdag zes zetels, tegen vijf op maandag.

GroenLinks blijft in de barometer op zeven zetels staan (nu acht). D66 (zes) de Partij voor de Dieren en de SGP (twee) staan op twee zetels.

De PVV van Geert Wilders die maandag nog op drie zetels stond, krijgt er in de peiling van dinsdag vier.

Top of the Pops stopt ook in Nederland

Icoon TelevisieBNN stopt met Top of the Pops. De omroep heeft bekend gemaakt dat eind december de laatste aflevering van het muziekprogramma wordt uitgezonden. Zes jaar geleden verscheen de Nederlandse versie van het van oorsprong Engelse programma voor het eerst op tv.

De Britse omroep BBC stopte eind juli al met Top of the Pops in Engeland. BNN ging door, maar zegt nu dat "het bijzonder lastig werd om internationale acts in het Nederlandse programma te krijgen". Dit is dan ook de reden voor het verdwijnen van de show.

Trailer van Call of Duty 3 verschenen

Er is een nieuwe trailer verschenen van Call of Duty 3 voor de Nintendo Wii. Dit nieuwe deel van de Call of Duty-reeks speelt zich af in Normandië en jij als speler participeert in de missie om Frankrijk te bevrijden. Hoewel de Wii-versie de grafische kwaliteit van de Xbox 360 en de PS3 niet kan bijhouden, zal ontwikkelaar Treyarch wel gebruik maken van de bewegingssensor-functionaliteit om een draai aan de gameplay te geven. Het richten en schieten zal bijvoorbeeld worden gedaan met de Wii-mote. Call of Duty 3 zal één van de launchgames van de Wii zijn.

Je kunt de trailer hier downloaden.



Tactische Dungeons & Dragons screens

Er zijn nieuwe screens verschenen van Dungeons & Dragons: Tactics. In deze game neem je de rol op je van een sterfelijk kind, dat in een conflict tussen twee draken belandt, die beiden strijden om god te worden van de wereld. Je eigen keuze tussen goed of slecht en de quests die je aanneemt, zullen uiteindelijk beslissen welke kant zal zegevieren.

Het spel zal gebruik gaan maken van de Wi-Fi mogelijkheden van de PSP. Spelers kunnen in co-op mode in een groep single-player quests oplossen, of in de Deathmatch mode elkaar het leven zuur maken met hun party van avonturiers. Ook zal er downloadable content, in de vorm van nieuwe kerkers en dungeons, beschikbaar komen.

Het spel zal op 23 maart 2007 verschijnen voor de PSP.




Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.