Bourdais gelooft niet meer in F1

Sebastien Bourdais heeft aangegeven niet meer te rekenen op een toekomst in de Formule 1. De Fransman probeert al een aantal jaar een Formule 1 racestoeltje te krijgen, maar strandde altijd in de onderhandelingen.

Bourdais, drievoudig en regerend kampioen in de ChampCar-serie, zal toch nog altijd blijven hopen op een kans in de koningsklasse van de internationale autosport.

"Het is zeer frustrerend maar er zijn zoveel getalenteerde coureurs die het nooit tot de Formule 1 hebben geschopt", vertelt de Fransman in L'Equipe. "Ik kan nu wel gaan roepen dat het oneerlijk is, maar zo hard is de wereld van de Formule 1. Die is nog nooit eerlijk geweest. Ik denk alleen dat mijn kansen inmiddels wel verkeken zijn. Frustrerend."

De grootste kans van Bourdais op een Formule 1-contract was een aanbieding voor een racestoelte bij Arrows. Het raceteam van Tom Walkinshaw ging echter failliet. Daarna heeft de Fransman nog een aantal keer de mogelijkheid gehad om te gaan testen voor een Formule 1-team, maar kreeg nooit de garantie op een racestoeltje in een later stadium. "Ik had er alles voor over om dat te bereiken. Ik wilde bij wijze van spreken alles opgeven wat ik in vier jaar heb opgebouwd", aldus Bourdais.

Komend seizoen zal Bourdais waarschijnlijk blijven rijden in de ChampCars. Daarnaast wordt de Fransman in verband gebracht met Peugeot, die dit jaar mee willen gaan doen in de vierentwintig uur van Le Mans. "Niets is nog besloten, maar hopelijk komen we er snel met Peugeot uit" aldus Bourdais over het evenement in zijn geboorteplaats.