[WRC] Loeb laat rally Wales lopen.

John (Spooky4u)
Kersverse kampioen Sebastien Loeb zal niet deelnemen aan de Rally van Wales. Het risico om zich opnieuw te blesseren na net hersteld te zijn van een gebroken arm vindt hij te groot.

Loeb brak zijn arm in september en had gepland om tijdens de Rally van Wales zijn comeback te maken. De angst om opnieuw een blessure aan zijn arm op te lopen en het begin van het nieuwe seizoen te missen vindt hij echter te groot en daarom laat hij de seizoensafsluiter in Wales aan zich voorbij gaan.

"Er is weinig kans dat ik mee zal doen in de rally van Wales", vertelt de Franse Kronos Citroën coureur."Er staat dit seizoen niets meer op het spel wat belangrijker is dan de start van volgend seizoen."

"Ik ben bij verschillende doktoren geweest, en allen zeggen dat ik drie maanden rust nodig heb om volledig te herstellen," vertelt hij. "Ik heb geen zin mezelf weer te blesseren en weer helemaal opnieuw te moeten beginnen."

Loeb had inmiddels een voorsprong van 35 punten op zijn naaste rivaal Marcus Grönholm, toen hij bij een mountainbike-ongeluk zijn arm brak. Doordat Grönholm in Australië slechts vijfde werd, behaalde Loeb zijn derde opeenvolgende titel.

Loeb zal nu weer in actie verwacht worden bij de eerste rally van 2007, in Monte Carlo op 18 januari.