FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 november 2006

Link schittert in nieuwe screens

De release van Zelda komt steeds dichterbij, dus verschijnen er weer een aantal screens om de game in the picture te houden.

In The Twilight Princess zul je opnieuw in de huid van Link kruipen om Hyrule en prinses Zelda van het kwaad te beschermen. Het spel zal gebruik gaan maken van de speciale Wii besturing op de Wii, maar zal ook gewoon voor de GameCube verschijnen en met een normale GameCube controller te spelen zijn.

De Gamecube-versie zal vanaf 15 december beschikbaar zijn en de Wii-versie, die overigens breedbeeld en 480P ondersteuning biedt voor HD TV bezitters, tegelijk met de release van de Wii console op 8 december."Digitale distributie heeft geen effect op retailers"

Kim Pallister, directeur van de casual games divisie van Microsoft vertelde in een interview met GamesIndustry.biz dat hij niet gelooft dat de groei in de digitale distributie van games gevolgen zal hebben voor retailers, in iedergeval niet op de korte termijn.
"[...]
"In terms of the short term, I don't think they're going to suffer a great deal for a number of reasons.

Number one, most of the digital distribution today, the vast majority of it is done in places like the casual games space where the download size is not so formidable as to limit that. We're still a ways away from a six gigabyte image being something you can easily transfer out.

So in some ways, it doesn't overlap. It also grows the industry in different ways; it allows for titles that maybe couldn't do the volume for an individual retailer to justify the shelf space."
[...]"


Volgens Pallister kan de digitale distributie van games zelfs positieve gevolgen hebben voor de retailers. Zo zouden retailers hierdoor in contact kunnen komen met consumenten die anders nooit een bezoek zouden brengen aan een gameshop.
"[...]
"You see some of the more successful casual games that kind of bubble up eventually doing boxed products to tap into that type of consumer who likes to shop in that environment.

So in the short term, I don't think there's necessarily a threat; I think they complement one another, if anything... It'll cause some shifts, but I don't think [retailers are] doomed any day soon."
[...]"


Pallister ziet het wel gebeuren dat in de toekomst volledige 360-games digitaal gedistribueerd zullen gaan worden, maar misschien zal de omvang van deze games ook dermate toenemen dat ze groter groeien dan de bandwith groei waardoor het onmogelijk zal zijn. Volgens hem draait het er allemaal om dat de consument zelf de keuze heeft op welke manier hij of zij zijn games wil ontvangen.

Digitale distributie van games wordt steeds populairder. Microsoft doet dit zelf met Xbox Live Arcade, waar kleine arcade spelletjes kunnen worden gedownload. PC-gamers kunnen via Steam legaal een aantal nieuwe games downloaden.

Mijn politieke keuze

Daar stond ik dan op 2 oktober 2004 samen met nog 300 000 mede demonstranten op het museumplein in Amsterdam.
We voelden ons solidair, we waren tegen het kabinet Balkenende 2. Iedereen was vertegenwoordigd, oud en jong, arm en rijk. Ik voelde me gelukkig.

Nu zijn er volgende week verkiezingen en het CDA staat hoog in de peilingen, de PvdA heeft zijn uitstraling verloren en VVD mag blij zijn als het de derde partij blijft.
Nu zou je denken dat na al de ellende die het kabinet Balkende ons gebracht heeft men zou weten hoe het niet moet.

Maar nee, de mensen zijn zo angstig gemaakt, de campagne die de regeringspartijen voeren, gaan niet over hun partijprogramma’s, maar over hoe het programma van de PvdA in elkaar zit.
We worden bang gemaakt, want Wouter Bos zou alleen voor allochtoon en werkelozen zijn. Het liefst laten ze doorschemeren dat alle werkelozen van allochtonen afkomst zijn, en anders zijn de werkelozen luiaards die liever hun hand ophouden.
Volgens de regeringspartijen moet juist die WW verlaagd worden en de bijstand afgeschaft, wat er is werk voor iedereen. In de jaren dertig noemden ze dit werkverschaffing, het was ongeschoold werk, zwaar en men kreeg net genoeg geld om te overleven.
Misschien kunnen ze deze mensen ook direct een boevenpakje geven, wat Wilders graag zou zien.

En als ze dit bij de Nederlander hebben ingepeperd, komt er de klap op de vuurpijl door te verklaren dat alle uitkeringen worden opgebracht door werkenden.
Dat de gemiddelde werknemer een groot deel van de WW premie zelf ophoest is men gemakshalve vergeten. De WW is een volksverzekering en zoals het woord al zegt, je verzekert je voor het geval je dit nodig zou hebben.

Volgens CDA en VVD staat links voor potverteren, de werkende mens zou de rekening gepresenteerd krijgen. Maar ik ben een werkende persoon, mijn man en ik werken samen, omdat we niet alleen van het minimumloon kunnen rondkomen. Ik werk dus niet voor 2 of 3 vakanties, voor dure gebruiksmiddelen, maar om netjes op tijd mijn vaste lasten te kunnen betalen.
Ik heb de afgelopen jaren diep in de buidel moeten tasten, ziektekosten gingen flink omhoog, net zoals de energiekosten, de uitkeringen gingen omlaag, de huren omhoog ( en God behoede ons, misschien straks de huren geheel vrij) schoolboeken rijzen de pan uit en mijn salaris werd bevroren.

En wat krijg ik terug van deze o zo sociale en christelijk kabinet, € 52,- voor een jaar. Ja hoor, dat is toch heel zoet of moet ik zeggen wrang.

Zalm verkondigt nog vlak voor de verkiezingen dat hij nog een grote meevaller heeft en dat daarmee het betalingstekort weer kleiner wordt.

Dus wat doen de Nederlander, weer stemmen op het CDA. Het klootjesvolk laat zich meeslepen door angst en zeer kleine cadeautjes.

Ik stem SP, al hoewel ik een tijd aan de PvdA heb gedacht, tactisch stemmen, maar nu Bos heeft gezegd dat hij zelfs met de VVD wil regeren, ben ik zijn gedraai beu.
Ik ga stemmen op een partij die wel denkt aan solidariteit, realisme en krachtdadigheid.
Of ik het met alles eens ben, nee, geen een partij kan een programma maken waar je geheel achter staat.

Alleen ben ik bang dat ik volgend jaar weer op het museumplein sta te demonstreren, alleen voel ik me niet zo gelukkig meer, want van de velen die mee lopen, zullen er ook velen zijn die toch op de regeringspartijen hebben gestemd.

Zij zullen gedacht hebben dat inderdaad alleen de werkeloze allochtoon of de beroepswerkelozen aangepakt zouden worden. Tot het blijkt dat ze zelf in hun portemonnee
gepakt worden, of dat ze buiten hun schuld niet meer kunnen of mogen werken.

En ja dan willen ze wel de solidariteit hebben, die ze anderen geweigerd hebben.

Uithaal Gullit naar Engeland

Ruud Gullit heeft uitgehaald naar het nationale team van Engeland. De voormalig Nederlands international gaf aan dat Engeland in principe gemakkelijk zou moeten winnen van landen als Macedonië.

De kwalificatiereeks voor EURO 2008 verloopt alles behalve soepel voor de ploeg van bondscoach Steve McClaren. The Three Lions speelden onder meer gelijk tegen Macedonië, en verloren zelfs van Kroatië. Volgens Gullit moet de wereldkampioen van 1966 een vast systeem moeten hanteren.

De voormalig trainer van Newcastle United en Feyenoord vertelde ook dat Engeland vooral in het buitenland verkeerde resultaten boekt. "Natuurlijk zouden ze moeten winnen van Macedonië", aldus Gullit. "Ze spelen Champions League voetbal, het hoogste niveau. Hoe kan het dan mogelijk zijn dat ze niet van Macedonië kunnen winnen?"

"Ik weet niet wat het probleem is met Engeland. Nederland heeft een systeem dat werkt, daar waar het Engelse systeem hapert. Engeland weet niet wat ze met de spelers die ze hebben aan moeten. Nederland functioneert tenminste. Zodra Engeland in het buitenland aantreedt kunnen ze niet presteren. Als de snelheid van het spel vermindert, kan Engeland zich niet aanpassen", vertelde Gullit aan de Engelse pers.

Steve McLaren's team krijgt woensdagavond de kans om in de Amsterdam ArenA het ongelijk van Gullit te bewijzen, wanneer Oranje het opneemt tegen The Three Lions.

Juventus wil volgend jaar Scudetto pakken

Giovanni Cobolli Gigli vertelde onlangs dat Juventus, de club waar hij voorzitter van is, volgend jaar de titel in de Serie A alweer wil winnen. Juventus speelt op dit moment in de Serie B.

Juventus degradeerde afgelopen seizoen naar de Serie B na het beruchte beïnvloedingsschandaal. De Italiaanse club raakte zijn titel kwijt aan Internazionale en moest een divisie lager met puntaftrek beginnen. Enkele weken terug werd van de straf verlaagd en ook door goede resultaten steeg De Oude Dame gestaag, waardoor het nu derde staat.

Cobolli Gigli wil dit jaar niet alleen de Serie B-titel verkrijgen, maar de preses heeft de scudetto van het seizoen 2007/2008 zelfs al op de korrel. "Het winnen van de scudetto zal een verplichting zijn", zo meldde hij Sky Italia. "We zullen ongetwijfeld terug zijn in de hoogste klasse en waarschijnlijk zullen we minder lief zijn dan we nu zijn."

Vrouw vermoedelijk aan varkens gevoerd

Icoon MisdaadEen vrouw die in 2002 in het Engelse Surrey werd vermoord is vermoedelijk geëindigd als varkensvoer. De vrouw, Tina Baker, werd door haar jaloerse echtgenoot, een varkensboer, van het leven beroofd.

De jury van de zaak kreeg te horen hoe Tina voor de moord aan de politie had verteld dat haar man haar had gedreigd 'in stukken te snijden en voor de varkens te gooien'. Negen dagen na de verdwijning in juli 2002 diende haar man opeens een aanvraag in om een belastingkorting te krijgen als 'enige eigenaar'. Bovendien haalde hij 7.500 euro van zijn rekening en beweerde dat deze door zijn vrouw waren gestolen. Ten slotte vervalste hij papieren die het moesten laten lijken dat zijn vrouw een BMW had gekocht. De boer krijgt binnenkort te horen welke straf hem boven het hoofd hangt.

Met dank aan voor de submit.

Larsson mogelijk verhuurd

Het Zweedse Helsingborgs heeft bevestigd dat de club Henrik Larsson wellicht wil verhuren voor een periode van drie maanden. Naar verluidt is zijn oude club FC Barcelona geïnteresseerd in de diensten van de Zweed.

Barcelona kent personele problemen in de aanval, en Spaanse bronnen beweren dat de ex-Barça-speler in de belangstelling staat van de Catalanen. De voormalig international heeft inmiddeld aangegeven dat hij nog niet gecontacteerd is door de Spaanse topclub, die hij afgelopen zomer na twee jaar verliet.

Helsingborgs heeft echter toegegeven dat een aanbod hen zeker niet slecht in de oren zou klinken, zeker gezien het Zweedse voetbalseizoen niet begint voor april. "We hebben nog niets gehoord, dus we zien wel wat er gebeurt", meldde sportdirecteur Bosse Larsson. "Zij zitten in een andere financiële wereld dan wij, waardoor een aanbod financiëel zeer aantrekkelijk uit zou kunnen pakken voor ons."

Barcelona zag de afgelopen weken diverse spelers uitvallen met blessures. Allereerst raakte topspits Samuel Eto'o ernstig geblesseerd aan zijn knie. Afgelopen weekend viel Argentijns internatonal Lionel Messi in de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza uit met een enkelblessure, en in de training ging Messi's landgenoot Javier Saviola ook tegen de vlakte.

Veel mensen niet goed op de hoogte van prijs PlayStation 3

Veel Amerikanen zullen komende vrijdag erg gaan schrikken als ze hun PlayStation 3 gaan kopen, zo bleek uit een onderzoek van Compete. Het onderzoek, dat zich richtte op actieve gamers en afgelopen oktober gehouden werd, gaf aan dat 48 procent van deze groep denkt dat de PlayStation 3 voor minder dan 300 US dollar in de winkel zal liggen.

Toen deze groep vervolgens de echte prijs verteld werd (US $499 / $599 voor de 20GB / 60GB versies) vond 60 procent hiervan deze prijs veel te hoog. Van de totale onderzochte populatie vond 73 procent de aanschaf van een PS3 te duur. De prijs van een Wii zal potentiele kopers minder af gaan schrikken, 75% van de ondervraagden verwachtte dat deze meer dan 200 dollar zou gaan kosten. De Wii zal in de Verenigde Staten 249 dollar gaan kosten.

Van de huidige PS2-bezitters zegt 63 procent de PS3 te zullen gaan halen, terwijl slechts 39 procent van de GameCube-eigenaren zegt een Wii te zullen gaan halen. Van de GameCube-eigenaren zegt 40 procent een PS3 te zullen gaan kopen.

Momenteel is er het meeste vraag naar de PlayStation 3, gevolgd door de Wii. Er is het minste vraag naar de 360, maar deze is dan ook al geruime tijd verkrijgbaar in de winkel.Manchester geen optie voor Becks

Ex-Engels international David Beckham heeft onlangs aangegeven dat hij een terugkeer naar zijn oude club Manchester United uitsluit. De Engelsman staat onder druk bij zijn club Real Madrid.

Beckham is op het moment in onderhandeling over een contractverlenging bij Real Madrid, maar omdat hij van coach Fabio Capello niet veel speeltijd krijgt wil hij eerst zekerheid. Zijn huidige contract loopt aankomende zomer af, waardoor hij transfervrij mag vertrekken.

Becks heeft al van de Spanjaarden te horen gekregen dat hij met andere clubs mag onderhandelen voor een overgang in januari, als hij vindt dat zijn toekomst niet in het Santiago Bernabéu stadion ligt. Toch is een terugkeer naar de club waar hij een ster werd geen optie voor de middenvelder.

"Ik heb prachtige jaren gekend bij Manchester United - veel, heel veel geweldige jaren. Maar dat is voorbij", vertelde hij The Sun. "Natuurlijk mis ik mijn vrienden in Manchester en zijn er andere dingen waar ik naar terug verlang - maar dat hoofdstuk is afgesloten."

Ondertussen is er veel belangstelling voor Beckham. Uiteraard wil Real Madrid zijn contract verlengen, maar er zijn meer kapers op de kust. Vanuit de Verenigde Staten zijn Major League-clubs met veel geld geïnteresseerd in de ex-aanvoerder van Engeland. Ook vanuit zijn vaderland gaan er geruchten dat clubs als Arsenal en Newcastle United een oogje hebben op DB7.

Steun het goede doel met marketplace

Microsoft steunt Dance4Life, de jongerenafdeling van de Wereld AIDS Campagne, door een video aan te bieden van DJ Tiësto en Faithless-zanger Maxi Jazz. De Dance4Life video is voor 150 Microsoft Points te downloaden op Xbox Live Marketplace en de opbrengst hiervan gaat in zijn geheel naar Dance4Life. Daarnaast is er ook een gratis Dance4Life-promotievideo te downloaden.

Sinds september lopen er vele Dance4Life projecten op scholen waarbij honderdduizenden jonge mensen, afkomstig uit dertien landen, betrokken zijn. Op 25 november, de zaterdag voor Wereld AIDS Dag, zullen er grote dance evenementen gehouden worden in de verschillende landen waarbij iedereen gezamelijk danst, in het echt en via satellietverbindingen.

"We zijn er trots op dat we op Xbox Live Marketplace niet alleen digitaal topvermaak voor Xbox 360-gebruikers aanbieden, maar dat we er ook onze bijdrage leveren aan de wereldwijde strijd tegen HIV en AIDS," zegt Richard Teversham van Xbox. "Xbox-eigenaren krijgen, wanneer ze de Dance4Life-video downloaden, de groten der aarde van de dance-scene voorgeschoteld en steunen tegelijkertijd het goede doel."

"Dit is een uitstekende manier om Dance4Life te steunen," zegt Mariet Dingemans, hoofd communicatie van Dance4Life International. "We moedigen dergelijke initiatieven van harte aan, want als we écht iets willen veranderen, dan is de mobilisering van de wereldbevolking cruciaal. Het is goed om te zien dat Xbox Live Marketplace op zo'n positieve manier wordt gebruikt en we zijn Microsoft én de Xbox-gamers dankbaar voor hun bijdrage."Masters: Nalbandian verliest weer

David Nalbandian heeft ook zijn tweede partij op tijdens de Masters Cup in Shanghai verloren. Ivan Ljubicic was met drie sets te sterk voor de Argentijn: 5-7, 7-6(7), 7-5. Eerder wist de titelverdediger ook al niet te winnen van Roger Federer.

Nalbandian won de eerste set, maar het ging niet altijd even makkelijk. In de tweede set leek het er op dat Argentijnse tennisser deze zou gaan winnen, maar in de tie-break bleek Ljubicic toch te sterk: 9-7. In de derde en beslissende set brak de Kroaat bij een stand van 5-5 en speelde de partij daarna beheerst uit.

In de groep waar Nalbandian en Ljubicic in uitkomen gaat de Zwitser Federer aan de leiding. Andy Roddick en de tennisser uit Kroatië staan gedeeld tweede. Het duo heeft allebei een wedstrijd in winst om weten te zetten.

Een leger van twee mannen in een nieuwe oplegger

Er is een nieuwe trailer verschenen van Army of Two. De trailer is in HD- of gewone kwaliteit te bekijken. In Army of Two moet je, zoals de naam al voorzichtig indiceert, verschillende missies uitvoeren waarbij je de leiding neemt over een leger bestaande uit twee zeer sterke soldaten. De speler moet strategieën ontwikkelen om de beide soldaten door het strijdveld te leiden.

Gewone kwaliteit:
mov-file | wmv-file

HD kwaliteit:
mov-file | wmv-file


Minder dan één game verkocht per PS3

Enterbrain, uitgever van het Japanse tijdschrift Famitsu, heeft bekend gemaakt dat de game - console verkoopratio in Japan voor de PS3 is blijven steken op 0,98, minder dan één game per console. Hieruit blijkt dat er een flink aantal PS3's is gekocht met het doel deze via sites als eBay door te verkopen. Best verkopende games als Mobile Suit Gundam en Ridge Racer 7 bleven al steken op een kleine 30.000 stuks.

Romme krijgt contract aangeboden

Gianni Romme, trainer van Anni Friesinger, heeft van de Duitse schaatsbond (DESG) een contract aangeboden gekregen. Hierdoor wordt het voor de Brabander mogelijk om de Duitse schaatsster tijdens wedstrijden op het ijs bij te staan.

Mocht het inderdaad zo zijn dat Romme akkoord gaat, dan zal hij wel een onkostenvergoeding moeten betalen. "We hebben hem zeker geen goede aanbieding kunnen doen", aldus Gerd Heinze, voorzitter van de DESG. "Maar ja, Romme is ook niet te vergelijken met Joachim Franke die zich decennia lang verdienstelijk heeft gemaakt voor het schaatsen in Duitsland."

Guardiola stopt met voetballen

Josep Guaridola, voormalig speler van FC Barcelona, hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Het hoogtepunt in de carriére van de Spanjaard bij de Catalaanse ploeg was het winnen van de Europa Cup I in 1992. Ronald Koeman wist in die wedstrijd nog te scoren.

Behalve het winnen van deze prijs won Guardiola met FC Barcelona ook nog zes keer het landskampioenschap. Bovendien won de club in 1997 de Europa Cup voor bekerwinnaars. Ook kwam hij 47 keer uit voor de Spaanse nationale ploeg. "In mijn hoofd wil ik nog steeds voetballen, maar het lichaam geeft aan dat het genoeg is", waren de woorden van de verdediger op de Spaanse radio.

In 2001 verliet Guardiola de ploeg waar hij zoveel successen boekte. De speler beproefde zijn geluk bij onder andere Brescia en AS Roma. Aan zijn tijd in Italië zit overigens nog een zwart randje. De Spanjaard werd geruime tijd geschorst, vanwege het gebruiken van het verboden middel nandrolon. Na het Italiaanse avontuur speelde de 35-jarige Guardiola nog voor een aantal clubs in Qatar en Mexico. Toch zal hij het voetbal niet helemaal de rug toe keren, aangezien hij aan de slag wil als trainer.

Heitinga uit voorzorg bij selectie

Johnny Heitinga is uit voorzorg opgeroepen door Marco van Basten voor de oefeninterland tegen Engeland van komende woensdag. Joris Mathijsen is namelijk niet helemaal fit. De verdediger van Hamburger SV liep dinsdag een lichte blessure aan zijn neus op.

"Hij kreeg een tik op zijn neus", aldus bondscoach Van Basten tegenover het ANP. "De neus was niet gebroken maar is wel in het ziekenhuis recht gezet. Joris kan tegen de Engelsen spelen. Voor de zekerheid hebben we Heitinga toch maar opgeroepen."

Momenteel beschikt Van Basten over een keurkorps van twintig spelers, inclusief de verdediger van Ajax. Deze groep moet het woensdag tegen de Engelsen op gaan nemen. Het duel wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Ooijer aanvoerder tegen Engeland

De wedstrijd van het Nederlands Elftal, woensdag tegen Engeland, zal voor André Ooijer toch enigzins speciaal zijn. De verdediger van Blackburn Rovers draagt dan namelijk de aanvoerdersband, aangezien Edwin van der Sar de oefeninterland aan zich voorbij laat gaan.

Van der Sar zal woensdag tegen de Engelsen niet spelen, omdat de sluitpost zichzelf enige rust wil gunnen. Dit besluit is in overleg met bondscoach Marco van Basten genomen. Toen de recordinternational liet weten zijn interlandcarriére voort te zetten werd ook gelijk afgesproken dat hij niet elke wedstrijd beschikbaar zou zin. Voor Ooijer is het overigens de eerste keer dat hij de aanvoerder van Oranje zal zijn.

[update] Verdonk wil vicepremier worden

Rita VerdonkAls de VVD na 22 november in de regering komt, wil VVD-minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) vice-premier van het land worden. Zij gaat er vanuit dat het CDA wint, en een coalitie vormt met de VVD. Ze zei dat dinsdag bij BNR Nieuwsradio.

Daarnaast wees Verdonk erop dat de leider van de VVD, Mark Rutte, waarschijnlijk geen ministerpost krijgt toebedeeld bij regeringsdeelname. De gewoonte wil dat de leider van de VVD alleen in het kabinet komt, wanneer de partij de premier mag leveren (dat is tot nog toe niet voorgekomen). De peilingen geven aan dat de VVD niet de grootste partij van Nederland zal worden. VVD-leider Mark Rutte blijft wat Verdonk betreft dan ook fractievoorzitter na de stembusgang van 22 november.

Verdonk gaf ook aan voor welke portefeuilles zij interesse heeft. Dat zijn: verkeer, onderwijs, zorg of veiligheid.

Volgens de politieke barometer van De Hond, komen het CDA en de VVD samen op 70 zetels uit. Vijf tekort om voorstellen door de Tweede Kamer heen te krijgen. Theoretisch gezien kan de ChristenUnie, met vijf voorspelde zetels, dat gat opvullen. De VVD heeft echter laten weten dat dit uitgesloten is, omdat André Rouvoet een generaal pardon wil, en tegen euthanasie en abortus is.

Update 18.35 uur
VVD-lijsttrekker Mark Rutte vindt dat Verdonk op de zaken vooruit loopt. Hij vindt dat de zaken in de goede volgorde behandeld moeten worden: eerst verkiezingen, dan de formatie en daarna pas de 'poppetjes'. Bovendien bepaalt niet Verdonk maar Rutte zelf wie de vice-premier wordt. Rutte zal zelf plaatsnemen als fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer.

VVD-minister Gerrit Zalm vindt het "op zich niet zo'n gekke gedachte" dat de nummer twee van de partij vice-premier wordt. Wel is hij het met Rutte eens dat hij beslist en dat Verdonk op de zaak vooruit gelopen is.

VVD woest op vereniging verplegers

Icoon MedischEdith Schippers, vicefractievoorzitster van de VVD is woedend op de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden V&VN. Volgens Schippers zet de V&VN de liberalen ten onrechte weg als een partij die niets voor de handen aan het bed doet.

"Ik heb me bijvoorbeeld de laatste jaren erg ingezet voor verbetering van de carrièremogelijkheden van verpleegkundigen en daar gaan we mee door", zei zij dinsdag. Aanleiding is de zorgmeetlat die de V&VN maandag presenteerde. Daarin beoordeelt de vereniging de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen.

De PvdA en de SP staan bovenaan. Alleen deze twee partijen kregen een voldoende. De VVD belandde samen met de Partij voor de Vrijheid onderaan, met als rapportcijfer respectievelijk een 2 en een 0. Volgens Schippers komt dat omdat de V&VN alleen naar het VVD verkiezingskrantje heeft gekeken.

De V&VN snapt niet waarom de VVD niet eerder aan de bel heeft getrokken. "Wij hebben zes weken geleden hetzelfde gedaan met de concept-verkiezingsprogramma's en toen heeft de VVD niet gereageerd", zei een woordvoerder.

De VVD heeft dit jaar het verkiezingsprogramma op een nieuwe manier gepresenteerd. "In plaats van een boekwerk van 78 pagina's, hebben wij een krant gemaakt waarin alleen de nieuwe plannen staan opgenomen", legt Schippers uit. Over alle onderwerpen die er niet in staan blijft het VVD-standpunt hetzelfde als de afgelopen jaren. "Dit betekent dat als je een zorgmeetlat maakt, je verder moet kijken dan die vier pagina's."

Nu kreeg de VVD strafpunten omdat de financiële paragraaf niet duidelijk zou zijn. Ook is niet meegenomen dat de VVD zich de afgelopen jaren hard heeft ingezet voor de taakherschikking en differentiatie.

De V&VN vindt dat de VVD die informatie duidelijker op haar website moet zetten. "Wij willen dat 400.000 verpleegkundigen op de website van de politieke partijen kunnen zien wat de gevolgen van een verkiezingsprogramma zijn voor hun werk", zei een woordvoerder. Die informatie is op de website van de VVD volgens hem niet beschikbaar of niet te begrijpen.

Win je naam in chocoletters

Het is nogal een actie. Je naam in chocoladeletters. (Max 10 letters). Deze wereldprijs geven we weg binnenkort op de weblog. Om te winnen is er wel een bergje creativiteit nodig. Het is geeneens heel erg veel creativiteit. Maar een beetje. We kennen allemaal wel de stellages met chocoladeletters in de supermarkten. Deze supermarkten bieden met die stellages natuurlijk een mooie bron van kattekwaad als het op de juiste manier wordt aangepakt.

Het idee is simpel:

Voorbeeld:

Als je dit op een leuke manier zelf ook weet te reproduceren en de foto hier in de reacties weet te posten en, of de foto mailt naar weblog@fok.nl dan maak jij! kans op je eigen naam (Max 10 letters) in chocoladeletters.

Om het geheel nog iets meer uit te leggen wisten een paar crewleden het juiste idee vast te leggen.
IJsmeis is onze eigen fokslet en guitarist.nl plaatst vast een terug vind post.

Album van de dag: Foo Fighters

Skin en Bones, zo heet het nieuwe (live)album van de Foo Fighters, die 7 november uit kwam, maar die lekte 1 november al uit op diverse torrentsites. Het is een live-plaat, opgenomen in Los-Angeles waar ze hun bekende nummers spelen maar er zitten ook een aantal nieuwe tussen.

01. Razor 6:48
02. Over And Out 5:56
03. Walking After You 5:18
04. Marigold 3:19
05. My Hero 4:51
06. Next Year 4:34
07. Another Round 4:55
08. Big Me 3:01
09. Cold Day In The Sun 3:26
10. Skin And Bones 4:01
11. February Stars 5:51
12. Times Like These 5:25
13. Friend Of A Friend 4:01
14. Best Of You 5:02
15. Everlong 6:37

De .rar is hier te downloaden.

Met dank aan Sven voor de link.

Update: Helaas is het downloadlimiet voor Nederland bereikt. Hier is een nieuwe link.

Nieuwe anti-terrorisme wetten goedgekeurd

Icoon BinnenlandsJustitie kan personen die van plan zijn een terroristische aanslag te plegen sneller vastzetten. Bijzondere opsporingsbevoegdheden zoals die nu bestaan bij zware en georganiseerde criminaliteit, kunnen ook tegen terrorisme worden ingezet. Dat kan ook sneller dan voorheen.

Dat regelt een nieuwe wet voor terrorismebestrijding waar de Eerste Kamer dinsdag mee instemde. Eerder dit jaar ging ook een meerderheid binnen de Tweede Kamer akkoord. Doel is mogelijke terroristen zo snel mogelijk aan te pakken. De wet is een vervolg op een eerdere antiterreurwet, waarin de straf omhoog ging en samenspanning strafbaar werd.

Voor het in bewaring nemen van mogelijke terroristen kan een redelijk vermoeden van schuld volstaan, tot nu toe waren daarvoor ernstige bezwaren vereist. Zo kan een aanslag in de kiem worden gesmoord en krijgt een officier van justitie meer tijd de verdenking te onderbouwen.

Bij de bijzondere opsporingsbevoegdheden gaat het om observatie, infiltratie, pseudokoop en het zetten van telefoontaps. De officier van justitie kan hiervoor al toestemming geven als er aanwijzingen zijn voor een strafbaar feit, een redelijk vermoeden is niet langer nodig. In zowel Tweede als Eerste Kamer was dit een punt dat veel vragen opriep.

Een tweede wet waar de Eerste Kamer dinsdag mee akkoord ging betreft een verbod van organisaties die op terrorismelijsten staan van de Verenigde Naties of de Europese Unie. Dit betekent dat het strafbaar wordt de activiteiten van zo'n organisatie in Nederland voort te zetten.

Nederland tekent voor nieuwe fase JSF

Icoon BuitenlandsStaatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie - CDA) heeft dinsdag in Washington een overeenkomst getekend om verdere stappen te kunnen zetten bij de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF). Dit vliegtuig wil Nederland als opvolger van de F-16.

Van der Knaap ondertekende de overeenkomst samen met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Gordon England. Het JSF-project komt daarmee na de ontwikkelingsfase eindelijk in een stadium van productie.

Aan het project nemen negen landen deel, behalve Nederland zijn dit: Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië, Turkije, Australië, Canada, Noorwegen en Denemarken. De ontwikkelkosten bedragen voor Nederland 800 miljoen Dollar. Hiernaast moet er nog een prijs worden betaald om een JSF aan te schaffen. De beramingen over de kosten per toestel, zijn met de tijd flink gestegen. Hoeveel de uiteindelijke kosten precies zullen bedragen, is daarom nog niet met zekerheid te zeggen. Onderzoekers denken dat het project - met de huidige prijzen - ongeveer 14,6 miljard Euro zal bedragen. Daarvoor krijgen wij 85 toestellen.

'Linkse coalitie rampzalig voor economie'

D66-Tweede Kamerlid Bert Bakker stelt in een notitie dat een linkse coalitie van PvdA, SP en GroenLinks rampzalig is voor de economie. Hij heeft de verkiezingsprogramma's van de drie naast elkaar gezet en concludeert dat hun plannen een ramp zijn voor de economie, de werkgelegenheid en de overheidsfinanciën. Hij heeft zich gebaseerd op de doorrekening van de verkiezingsprogramma's door het Centraal Planbureau.

In de notitie schrijft Bakker dat de programma's leiden tot een daling van de groei met 0,1% en een toename van de structurele werkloosheid met 0,4%. Oók doen de drie linkse partijen nauwelijks iets om de kosten van de vergrijzing op te vangen.

De D66'er heeft de uitkomsten voor PvdA, SP en GroenLinks ieder voor een derde meegeteld. ''Dat zal weliswaar niet het resultaat zijn van formatiebesprekingen tussen de drie partijen, maar het geeft wel de richting aan'', aldus Bakker.

''Als je deze resultaten ziet, slaat de schrik je om het hart. Het programma van de PvdA alleen is al rampzalig, maar als je daar SP en GroenLinks bij optelt wordt het nog erger.''

Bakker zette in de notitie de CPB-scores van de linkse drie naast die van D66. Zijn partij komt op veel terreinen als beste uit de bus. Het D66-programma leidt onder meer tot een economische groei van 0,3% en een daling van de structurele werkloosheid met 0,5%. D66 doet ook van alle partijen (inclusief CDA en VVD) het meeste om de kosten van de vergrijzing betaalbaar te houden.

Real haalt talent naar Spanje

Real Madrid heeft een jonge Braziliaanse linksback aangetrokken. De 18-jarige Marcelo Vieira Da Silva Junior - kortweg Marcelo - zal vanaf dit seizoen de kleuren van Los Merengues gaan verdedigen.

Marcelo werd van het Braziliaanse Fluminense overgenomen om de huidige eveneens Braziliaanse linksback, Roberto Carlos, te kunnen vervangen bij blessures, schorsingen en zijn aanstaande pensioen in enkele seizoenen. Om te voorkomen dat men binnen enkele jaren opnieuw een speler moest aantrekken, heeft de Spaanse titelkandidaat dus de 18-jarige Marcelo naar de hoofdstad gehaald.

Marcelo tekende tot 2012 bij Real Madrid. Hij kon direct worden overgenomen, maar zal voorlopig spelen in het tweede van Real Madrid. Real Madrid B, ook bekend als Real Castilla, komt uit in de Segunda División, en mist hun eigen linksback door een blessure. Mocht Roberto Carlos geblesseerd raken dan zal Marcelo doorstromen naar het 'echte' Real Madrid.

Ondertussen probeert De Koninklijke ook de gaten die de 'oude' Fabio Cannavaro en Emersón achter gaan laten binnen een paar jaar op te vangen. Het Argentijnse duo Fernando Gago (20) en Gonzalo Higuain (18) lijkt ook de richting van Madrid te kiezen, terwijl onder meer FC Barcelona en AC Milan ook op het vinkentouw zitten om de spelers te contracteren.

Zweedse kernreactor stilgelegd

Icoon BuitenlandsEen van de de reactoren in de grootste Zweedse kerncentrale, Ringhals geheten, is vanochtend stilgelegd. Dit nadat zich een explosie had voorgedaan, gevolgd door een brand.

De explosie deed zich voor in een transformator, buiten de reactor zelf. Reactor nummer 3 van de vier werd niet geraakt en er was dus ook geen gevaar voor een radioactief lek. Na de explosie trad het beveiligingssysteem van de centrale in werking en liet de reactor ophouden met zijn werk. De brand die ten gevolge van de explosie was uigebroken was binnen twee uur geblust.

"Vanuit het oogpunt van nucleaire veiligheid was dit geen ernstig incident", zei een woordvoerder. "Het gebeurde op ruime afstand van het reactorgebouw", ongeveer zeventig meter. Wanneer de reactor, die een vermogen van zo'n 1.000 Megawatt heeft, weer op wordt gestart is nog niet bekend.

Met dank aan daanski82 voor de submit.

GroenLinks wil zorgfonds voor illegalen

GroenLinks-lijsttrekker Femke Halsema heeft vandaag een initiatiefwet gepresenteerd dat een waarborgfonds voor illegalen mogelijk moet maken. Met zo'n fonds kunnen de illegalen medische zorg krijgen. GroenLinks verwacht dat daar 25 miljoen euro uit de Rijksbelastingpot voor nodig is.

Halsema wil zo een einde maken aan situaties waarin zieke illegalen door ziekenhuizen weggestuurd worden, omdat ze niet in direct levensgevaar verkeren. Dat is volgens haar gebeurd met een vrouw met een bobbeltje in haar borst. ''Als er lang genoeg wordt gewacht, wordt zorg vanzelf acuut.''

Het fonds is alleen bedoeld om de zorgkosten te dekken van mensen die zich niet kunnen verzekeren. Onverzekerden met een Nederlands paspoort vallen daar niet onder, want die kunnen zich wel verzekeren.

Artsen zijn overigens wel wettelijk verplicht om medisch noodzakelijke zorg te geven. Er zijn volgens Halsema echter steeds meer ziekenhuizen die alleen nog maar acute zorg willen leveren. Dit komt omdat zorgverzekeraars het budget voor zorg aan illegalen beperken.

In juni berichtte FOK! al over schrijnende gevallen in Rotterdam. Een man met een gebroken voet, een jongen met geelzucht, een kindje met ernstige allergie en een man die langzaam blind wordt door lenstroebeling, allen werden niet geholpen. Plaatsvervangend voorzitter Hans van Dijk van de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen zei toen dat hij het graag anders zou zien, maar beleid is beleid.

Seedorf in basis Oranje

Afgaande op de laatste training van Oranje in de voorbereiding op het oefeninterland tegen Engeland van aankomende woensdag, zal Clarence Seedorf in de basis van het Nederlands elftal starten.

Seedorf begint naar alle waarschijnlijkheid als linkermiddenvelder tegen de Engelsen. Dirk Kuyt zal in de spits staan. Rafael van der Vaart begint dan op de rechterkant. Daarbij is het de bedoeling dat Van der Vaart een vrije rol krijgt en regelmatig achter Kuyt verschijnt. Emanuelson zal de geblesseerde Giovanni van Bronckhorst vervangen als linkervleugelverdediger.

Vermoedelijke opstelling:
Timmer
Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen, Emanuelson
Landzaat, Schaars, Seedorf
Van der Vaart, Kuyt en Robben.

Wederom Litouwse trainer Hearts

De Litouwer Eugnijus Riabovas is de nieuwe coach van Hearts, de huidige nummer drie in de Schotse eerste klasse. De club heeft dit vandaag bekend gemaakt. Riabovas is de opvolger vant Eduard Malofeev, die moest opstappen na het 1-1 gelijkspel van afgelopen maandag tegen Falkirk.

Malofeev kwam aan het roer bij Hearts nadat de toenmalige trainer, Valdas Ivanauskas, eveneens een Litouwer, op 24 oktober opstapte wegens gezondheidsredenen. Zo luidde althans de officiële verklaring. Maar volgens Schotse media kon Ivanauskas het niet vinden met voorzitter Vladimir Romanov, die hij dictatoriaal gedrag zou hebben verweten.

Balkenende boos op PvdA-kamerlid

CDA-leider Jan Peter Balkenende is boos over de uitspraak van PvdA-Tweede Kamerlid Frank Heemskerk dat uitvoering van het zorgplan van het CDA ertoe kan leiden dat ''meer mensen doodgaan''. Balkenende heeft hierover volgens zijn campagneleider gebeld met PvdA-leider Wouter Bos.

Volgens de premier zijn de woorden van Heemskerk bedenkelijk en hoort de campagne niet op deze manier gevoerd te worden. Balkenende kreeg Bos niet te pakken en sprak diens voicemail in.

Bos kon vervolgens Balkenende niet bereiken en liet op zijn beurt via de voicemail weten dat dit niet de manier is om het debat te voeren, aldus een PvdA-woordvoerder. ''Wij maken ons grote zorgen over de marktwerking in de zorg, maar het is niet onze bedoeling deze hele zware beschuldigingen tegen het CDA te doen.''

Heemskerk
Heemskerk sprak vanochtend tijdens een verkiezingsbijeenkomst met de pers over het CDA-plan om miljarden te besparen op de zorg door meer efficiëncy, toen hij zijn uitlatingen deed. Volgens hem is dat plan 'bloedlink'. Het zal ertoe leiden dat ziekenhuizen zich vooral concentreren op lucratieve verrichtingen.

Ze zullen bezuinigen op dure patiënten en niet meer investeren. ''Daardoor zullen er meer mensen doodgaan'', voorspelde Heemskerk.

Volgens het Kamerlid wordt door het CDA-plan 80 procent van het budget vrij onderhandelbaar tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars. ''De zorgverzekeraars zullen de ziekenhuizen het mes op de keel zetten. Die zullen dan besparen op kostbare behandelingen en medicijnen.'' Volgens Heemkerk haalt het CDA met zijn zorgplannen de VVD rechts in.

Ooijer blijft positief over Blackburn

Ondanks de teleurstellende start van dit seizoen, zegt André Ooijer dat zijn club Blackburn Rovers nog steeds een goede prestatie zou kunnen neerzetten.

Afgelopen zomer verruilde Ooijer PSV voor Blackburn, sindsdien kon de middenmoter nog niet veel overtuiging in het spel brengen. De laatste vier wedstrijden werden zelfs allemaal verloren. "Dat is zorgelijk, maar als we blijven spelen zoals tegen United, ben ik zeker dat we nog veel punten gaan pakken tegen andere teams", aldus Ooijer tegenover het Britse blad Lancashire Evening Telegraph.

De kans dat Blackburn dit weekend de serie nederlagen verbreekt is echter wel aanwezig. De club moet het dan opnemen tegen het Tottenham Hotspur van Nederlander Martin Jol. De Spurs kunnen dit seizoen ook nog niet overtuigen en staan ook in de onderste regionen van de Engelse Premier League.

Al 7000 aanmeldingen voor de Lama's

Icoon CabaretAl ongeveer 7000 gegadigden hebben zich aangemeld als nieuwe Lama. Door het vertrek van de Lama's Sara Kroos en Arie Koomen moest het gelijknamige improvisatieprogramma van BNN op zoek naar vervangers.

De inschrijving op www.lamagezocht.nl is dinsdag gesloten. Rond deze tijd verschijnt de derde dvd van het programma. Presentator-eindredacteur Patrick Lodiers wil alle Lama's in spe ontvangen, maar Lama Tijl Beckand denkt daar anders over. Lodiers: "Het verrast me hoeveel mensen zich aanmelden. En ja, ik vind dat we ze dan eigenlijk wel allemaal moeten zien. Dat is wel zo eerlijk, al is het een enorme klus."

Beckand ziet dat niet zitten. "Als er vijf geschikte mensen bijzitten, is het heel veel." Hij verklaart: "Er zijn vijf factoren: je moet in het openbaar spreken zonder dat je weet wat je precies gaat zeggen, dat moet bovendien grappig zijn en dat voor een zaal vol publiek, terwijl je weet dat er een miljoen tv-kijkers zijn. Er zijn er weinig die dat kunnen en durven." De nieuwe Lama moet in elk geval gezellig zijn, vindt Beckand, en niet te veel op de klok kijken. Goed spel is ook belangrijk.

Inmiddels is besloten de zoektocht volgend jaar op tv te brengen, al is de vorm van dat programma nog totaal onbekend, aldus Lodiers. Hij staat er nog steeds versteld van dat het programma de Gouden Televizierring 2006 heeft gewonnen. "Het vergroot wel de druk op het programma, we moeten meer ons best doen."

Beckand wil sowieso meer spanning in de show. "We willen meer met kleine verhaaltjes gaan werken, zodat je in enkele minuten ook nog eens een verhaallijn in de gaten moet houden. Zo blijft het leuk, ook voor ons."

Masters: Federer met veel moeite door

Roger Federer heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de Tennis Masters Cup in Sjanghai. De Zwitserse nummer één van de wereld versloeg in de Rode Groep met veel moeite de Amerikaan Andy Roddick met 4-6, 7-6(8) en 6-4. Federer overleefde in de tiebreak van de tweede set drie matchpoints.

Roddick, die net als Federer zijn eerste partij bij de Masters had weten te winnen, ging voortvarend van start. De Amerikaan wist Federer al vroeg op een break achterstand te zetten, en had zelfs uitzicht op een dubbele break. Door veel het net op te zoeken hield Roddick de Zwitser continu onder druk.

Nadat hij de eerste set had gewonnen, kwam Roddick aanvankelijk goed weg in het tweede bedrijf, toen hij bij de stand 4-5 twee setpoints wist weg te werken. Federer was aangeslagen en kwam in de tiebreak snel op een 0-3 achterstand. Roddick kreeg op zowel bij 6-4 als bij de stand 8-7 matchpoints, maar die wist hij niet te verzilveren.

De Amerikaan wist die klap niet meer te boven te komen, en in de derde en tevens beslissende set werd hij op 1-1 gebroken, waarna de overwinning van Federer niet meer in gevaar kwam.

Kritiek op komende lijken-expositie

Icoon KunstEen expositie met opgezette lijken die vanaf 25 november te zien zal zijn in de Amsterdamse Beurs van Berlage, is ethisch gezien niet verantwoord. Dat stelt filosoof Rob van Gerwen, docent esthetica aan de Universiteit Utrecht.

Op de expositie 'Bodies The Exhibition' worden speciaal geprepareerde menselijke lichamen getoond. De tentoonstelling zorgde eerder in New York en London al voor opschudding.

Nazi's
Volgens Van Gerwen leidt het ''respectloos tentoonstellen'' van lijken tot ''een afname van respect voor levenden.'' Hij deinst er zelfs niet voor terug om een vergelijking met de nazi's te maken: ''Die smolten lijken om tot zeep.''

De docent esthetica stelt dat mensen ''geen eigenaar'' zijn van hun lichaam. ''Een lijk behoort de mensheid en moet daarom met respect behandeld worden. Het menselijk lichaam is niet vergelijkbaar met een auto die je aan de schroothandelaar verkoopt, die er vervolgens mee kan doen wat hij wil.'' Volgens hem verliest in de tentoonstelling het lichaam zijn menselijkheid. ''Het lichaam is alleen nog artistiek materiaal. Je kunt er als kunstenaar vervolgens van alles mee doen.''

Het tentoonstellen van opgezette lijken is, evenals de ophef erover, niet nieuw. De Duitse kunstenaar en hoogleraar pathologie Günther von Hagens doet dat al jaren met zijn Körperwelten-show. Hij staat vooral bloot aan kritiek omdat hij niet volledig kan uitsluiten dat enkele lichamen van geëxecuteerde gevangenen zijn. Hij verkrijgt de lijken uit China.Info over tentoonstelling op BodiesAmsterdam.nl

Japan wil 860 walvissen vangen

Icoon FinancieelHet Japanse Visserijbureau heeft bekendgemaakt dat het land 850 dwergwalvissen en tien vinvissen zal doden. Dit zal gebeuren tijdens de jaarlijkse walvisjacht in het Zuidpoolgebied, die morgen begint en totaan april voortduurt.

De Internationale Walvisvaartcommissie heeft de walvisjacht in 1986 verboden, maar voor Japan werd een uitzondering gemaakt. Het land beweert dat zij de vele honderden walvissen voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt. Er zijn echter weinig mensen die dit geloven. In werkelijkheid wordt walvisvlees, dat een delicatesse is in Japan, gewoon verkocht aan de hoogste bieder.

Eerder dit jaar gingen ook IJslanders op walvisjacht.


Een geschoten vinvis (archieffoto)

Reed nieuwe trainer Charlton Athletic

Charlton Athletic heeft vandaag bekend gemaakt dat assistent-trainer Les Reed gepromoveerd is tot hoofdcoach van Charlton. Reed vervangt Iain Dowie, die maandag werd ontslagen.

De 41-jarige Dowie was pas sinds mei aan de slag bij Charlton, dat daarvoor vijftien jaar lang getraind werd door Alan Curbishley. Dowie is de eerste trainer die dit seizoen is ontslagen in de Premier League.

Apple boos op makers gPod

Icoon DigitalEen Japans bedrijfje heeft zich de woede van Apple op de hals gehaald. Het bedrijf wil namelijk de gPod op de markt brengen. Een vibrator die drie elektromotortjes bevat, die worden aangedreven door geluid. De vibrator kan bijvoorbeeld worden aangesloten op een iPod, maar ook worden ingesteld om op een bepaalde stem te reageren.

Apple vindt dat de naam te veel lijkt op haar mp3-speler iPod. Volgens de Japanners is de naam afgeleid van G-spot en van het Japanse woord voor masturbatie: jii. Apple gelooft dit niet en wil dat het bedrijfje de naam verandert. Maar de Japanners willen het apparaatje dit jaar nog uitbrengen.

Veel problemen door Borat

Icoon ShowbizzNiet alleen twee Amerikaanse corpsstudenten hebben problemen als gevolg van de gedragingen van de Kazachstaanse reporter Borat, aka Sacha Baron Cohen. Ook veel andere personages uit de film ondervinden negatieve gevolgen van hun optreden in de film.

In de film Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan speelt Cohen de reporter Borat die rondtrekt in de Verenigde Staten. Hierbij ontmoet hij allerlei mensen, die niet weten dat zijn rol gespeeld is. Hij misdraagt zich flink, maar speelt tegelijkertijd de onschuld zelve, wat overal tot komische situaties leidt. Zijn slachtoffers wisten echter niet van tevoren dat ze in een internationale film terecht zouden komen en hadden ook geen negatieve gevolgen van hun optreden verwacht.

Televisiemaker Dharma Arthur, degene bij wie Borat in een ochtendprogramma zat, waarin hij onder andere de weerman omhelst terwijl die het weer aan het presenteren is, zegt dat ze ontslagen is als gevolg van zijn streken. Ronald Miller, aanwezig op het diner waarbij Borat een hoer (die overigens wel gespeeld was) uitnodigt, baalt ook stevig van zijn optreden in de film.

Van Pamela Anderson, op wie Borat verliefd wordt, is niet bekend of ze speelde of in het geheim te grazen is genomen. Haar woordvoerder zegt dat ze geen interviews geeft over Borat. " De vraag of het een verrassing was of niet, laten we liever aan de verbeelding over. Pam houdt van Borat en Borat houdt van Pam."


Borat is niet bij iedereen geliefd.

Tiago Costa per direct weg bij Hearts

Heart of Midlothian en Tiago Costa gaan per direct uit elkaar. Het bestuur van de Schotse voetbalclub heeft gezegd dat de verdediger niet kon aarden bij Hearts en terugkeert naar zijn vaderland Portugal.

Afgelopen zomer kwam de 21-jarige Portugees naar Hearts. De verdediger maakte de overstap van Benfica en tekende een tweejarig contract. Bij Hearts speelde hij slechts één competitiewedstrijd.

Romeinse muntschat gevonden in Cuijk

Icoon Historie Er is een grote muntschat uit de Romeinse tijd gevonden in het Noord-Brabantse Cuijk. Er zijn meer dan tweehonderd zilveren Romeinse munten gevonden. De schat zit in een twintig centimeter hoge aardewerken pot, die was afgedekt met een omgekeerde halve kruik. Dat heeft de gemeente Cuijk bekend gemaakt.

Het is volgens de gemeente een van de grootste Romeinse muntschatten die tijdens archeologisch onderzoek in Nederland is aangetroffen. Röntgenfoto's laten zien dat de munten in lederen buidels zijn verpakt. Ook zitten er sieraden in. De pot is 220 na Christus in een kuil begraven, precies op een plaats waar bliksem was ingeslagen. Onderzoek moet nog laten zien of de plek toevallig of als offer is uitgekozen. Het onderzoek naar de schat zal zes maanden duren. De eerste onderzochte munt is een zilveren munt die geslagen is door de regering van de Romeinse keizer Elagabalus.

Het is een goede dag voor de archeologie vandaag. Ook zijn er waardevolle botresten gevonden bij de aanleg van een tunnel voor Randstadrail.

Sonetti nieuwe trainer Ascoli

Nedo Sonetti is de nieuwe trainer van Ascoli. De 65-jarige Italiaan werd dinsdag door de club benoemd tot opvolger van Attilio Tesser, die maandag ontslagen werd.

Sonetto, die Ascoli in het seizoen 1990/1991 naar de Serie A leidde, tekende een contract tot aan het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. Sonetti was eerder onder meer werkzaam bij Catania, Ancona en Palermo. Vorig seizoen trainde hij het Sardijnse Cagliari.

Winkeldief stelt bewaking voor raadsel

Icoon OpmerkelijkEen winkeldief heeft bewakingsmedewerkers in een warenhuis in Estland lange tijd voor een raadsel gesteld door o.a. make-up schijnbaar volledig te laten verdwijnen. De man ging binnen in één van de kleedhokjes met een vol winkelmandje, maar kwam vervolgens met een leeg mandje weer naar buiten.

De beveiliging had het één en ander gezien op de beelden van de bewakingscamera's en fouilleerde de man grondig. Daarbij werd echter niets gevonden. Uiteindelijk viel bij het personeel het kwartje, waarop zij de man sommeerden zijn kunstbeen te openen. In een holte van dit been werd voor 57 euro aan cosmetica aangetroffen. De man stond als veelpleger bekend bij de politie.

Met dank aan tha-bass voor de submit.

Noodtoestand in Tsjaad

Icoon OorlogDe noodtoestand is afgekondigd in Tsjaad. De regering heeft hiertoe besloten na de bloedige gevechten van de afgelopen tijd tussen verschillende bevolkingsgroepen. De afgelopen weken zijn als gevolg van de gevechten honderden mensen omgekomen.

In Tsjaad, dat in Centraal-Afrika ligt, woedt al een tijd een heftige strijd tussen verschillende Afrikaanse stammen en Arabische milities die uit Soedan afkomstig zijn. Vooral in de regio die grenst aan Darfur is het mis. Anderhalve week geleden zei de Tsjadische minister van Communicatie al dat verschillende dorpen in dit gebied verwoest waren door het Soedanese leger. Dat kon toen echter niet bevestigd worden door hulporganisaties.

In de regio zijn sinds 2003 minstens 200.000 mensen omgekomen door de gevechten. Meer dan twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen.

VVD wakker, Rutte slaapt

Rutte is compleet de controle over zijn partij kwijt. Het zit de nagel op zijn doodskist nog steeds een beetje dwars dat ze zelf niet gekozen is als Lijsttrekker van de VVD en ze geeft nog maar eens aan aan de besluiten van de VVD leden lak te hebben.

Ze is al een paar weken druk bezig met een eigen campagne en laat nog regelmatig van zichzelf spreken. Ze heeft voor zichzelf ook al een leuke nieuwe functie bedacht. Verdonk wil Vicepremier worden.

Één van de , zo niet de meest, gehate politieke personen van het moment denkt haar partij er een plezier mee te doen om duidelijk aan te geven veel te veel verantwoordelijkheid te willen hebben. De mensen die vanmorgen naar aanleiding van de file oplossing van Rutte enigszins geneigd waren om toch maar op de VVD te stemmen zullen nu nog wel eens extra nadenken. Want Verdonk op zo'n belangrijke plek. Dat wil je niet.

Sutil wil vaste Spyker testcoureur worden

De 23-jarige Adrian Sutil wil de vaste testrijder van het Spyker F1-team worden. De Duitse coureur was afgelopen seizoen al een aantal maal actief als vrijdagcoureur bij het Nederlandse team.

In de vrijdagsessies liet de Duitser steeds goede tijden zien. Vooral de zevende plek in Frankrijk maakte veel indruk. Sutil hoopt nu als vaste testcoureur bij het team te kunnen beginnen. Ook Spyker geeft aan Sutil graag te willen behouden voor 2007.

"Ik heb een geweldig jaar achter de rug en wil graag in de Formule 1 blijven. Ik hoop dat ik op zijn minst een serieuze testrol kan krijgen, dat ik in actie kan komen tijdens alle vrijdagtrainingen en alle testsessies", vertelt de jonge Duitser.

Sutil werd dit jaar Japans Formule 3-kampioen. Eigenlijk wil de Duitser graag racen, maar Sutil realiseert zich dat hij eerst meer zal moeten laten zien. "Je kunt niet zomaar op alle teams afstappen en vragen of ze je een racezitje kunnen geven. Het is helemaal moeilijk om bij een fabrieksteam naar binnen te komen. Ik heb met enkele teams gesproken. Ze hebben echter al zoveel coureurs op hun verlanglijstjes. Het is moeilijk om er tussen te komen."

Meer hoofddoekverboden op Vlaamse scholen

Steeds meer Vlaamse scholen stellen een hoofddoekverbod in. In de stad Antwerpen mogen meisjes nog maar op twee scholen een sluier dragen.

Volgens de Antwerpse wethouder van Onderwijs veroorzaakt het verbod weinig problemen. ''De meeste meisjes doen gewoon hun hoofddoek uit aan de schoolpoort.'' Een incident op zeker één school ligt ten grondslag aan de maatregel. ''De meisjes die wel een hoofddoek droegen, zetten de andere allochtone meisjes onder druk om er ook een te gaan dragen. Toen heeft het schoolbestuur besloten om de situatie voor iedereen gelijk te trekken en een verbod in te voeren. Je ziet: de meisjes zonder hoofddoek worden eerder onderdrukt dan zij die er wel een dragen.''

Ingrijpen
Organisaties van allochtonen in België vinden dat de overheid moet ingrijpen. De Vlaamse minister van onderwijs houdt zich echter afzijdig. Hij laat de beslissing over aan de scholen zelf. Premier Guy Verhofstadt en minister Patrick Dewael van binnenlandse zaken zijn uitgesproken voorstanders van een verbod op scholen en bij de overheid.

Het Vlaamse Steunpunt Allochtone Meisjes en Vrouwen vindt dat allochtone meisjes door het oprukkende verbod niet meer vrij kunnen kiezen naar welke school ze gaan en welke studierichting ze daar volgen. En dat heeft weer gevolgen voor hun kansen op de arbeidsmarkt.

Vorig jaar diende bij onze zuiderburen nog een proces over het verbod. Zes studentes een school in Hasselt stapten naar het gerechtshof omdat hun onderwijsinstelling een verbod had ingesteld op 'hoofddeksels'. Dat gebeurde na een reeks incidenten tussen moslimleerlingen en studentes en docenten die geen hoofddoek dragen. Het hof oordeelde dat het verbod niet in strijd is met anti-discriminatiewetgeving omdat de school voor iedereen toegankelijk is, ongeacht de etnische afkomst of geloofsovertuiging van de leerling.

De moslimgemeenschap in België ziet nog maar één oplossing: het oprichten van eigen, islamitische scholen. Anders dan in Nederland bestaan die nog niet bij onze zuiderburen.

Archeologische vondsten tunnel Randstadrail

Icoon Historie Bij het boren van een tunnel voor RandstadRail in Rotterdam zijn dierlijke botresten gevonden uit het pleistoceen. De botresten zijn waardevol archeologisch materiaal, omdat er weinig bekend is over dit gebied in de periode van de laatste grote ijstijden. Dat zegt woordvoerder Ton Guiran van het Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam.

De botresten worden verzameld uit grond die vrijgekomen is het bij boren van de tunnel. " Dat gebeurt op een diepte van 25 tot 30 meter", aldus Guiran. "Over die periode weten we nog niet zo veel". De tunnel, waar de stukken opgegraven zijn, komt te liggen tussen het toekomstige station Blijdorp en het station Rotterdam Centraal.
De Universiteit Leiden gaat de vondsten de komende maanden onderzoeken.

RandstadRail is een spoorverbinding tussen Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. Een deel van het traject rijdt al. Eind 2008 zal het hele infrastructurele project klaar zijn.

Standen NBA per 13 november

Na twee weken en zes of zeven wedstrijden per team is de stand in de NBA een mix van verrassingen en bevestigde verwachtingen. Voornamelijk consistent goed presteren blijkt lastig te zijn aan het begin van het seizoen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionWLPCTL 10STREAK
New Jersey Nets330.5003-3 L 1
Philadelphia 76ers330.5003-3 L 3
Toronto Raptors240.3332-4 L 2
New York Knicks260.2502-6 L 3
Boston Celtics160.1431-6 L 3
Central DivisionWLPCTL 10STREAK
Cleveland Cavaliers520.7145-2 W 3
Indiana Pacers430.5714-3 L 1
Chicago Bulls330.5003-3 W 1
Detroit Pistons340.4293-4 L 1
Milwaukee Bucks250.2862-5 L 4
Southeast DivisionWLPCTL 10STREAK
Atlanta Hawks420.6674-2 L 1
Orlando Magic530.6255-3 W 2
Miami heat330.5003-3 L 1
Washington Wizards330.5003-3 L 1
Charlotte Bobcats150.1671-5 L 3
Western Conference
Northwest DivisionWLPCTL 10STREAK
Utah Jazz610.8576-1 W 2
Portland Trail Blazers430.5714-3 L 1
Seattle Supersonics440.5004-4 W 3
Denver Nuggets230.4002-3 W 2
Minnesota Timberwolves240.3332-4 L 4
Pacific DivisionWLPCTL 10STREAK
Los Angeles Clippers510.8335-1 W 5
Sacramento Kings420.6674-2 W 3
Los Angeles Lakers530.6255-3 W 1
Golden State Warriors430.5714-3 W 2
Phoenix Suns250.2862-5 W 1
Southwest DivisionWLPCTL 10STREAK
San Antonio Spurs510.8335-1 W 4
Houston Rockets520.7145-2 W 4
New Orleans/Oklahoma City Hornets430.5714-3 L 3
Dallas Mavericks240.3332-4 W 2
Memphis Grizzlies150.1671-5 L 4

Clijsters blijft bij haar besluit

Kim Clijsters zal volgend jaar haar laatste tennistoernooi voor Belgisch publiek spelen bij de Proximus Diamond Games in Antwerpen. De Belgische tennisvedette heeft vandaag wederom gezegd dat 2007 haar laatste jaar als topspeelster zal zijn.

Clijsters laat zich niet overhalen door het Belgische Olympisch Comité om door te gaan tot en met de Olympische Spelen van Peking 2008. "Een medaille zou schitterend staan op haar erelijst", aldus René Roelandt van het BOC. Clijsters zelf voelt daar niets voor. "Ik heb besloten in 2007 te stoppen. Als ik een besluit heb genomen, blijf ik daar ook achter staan."

Het Diamond Games tennistoernooi wordt gespeeld van 12-18 februari in het Antwerpse Sportpaleis.

Uitslagen NFL speelronde 10

Voor het eerst sinds week drie kwamen alle teams weer in actie. Met spanning werd niet spaarzaam omgegaan: dertien wedstrijden werden met zeven punten of minder beslist. De Colts werden het eerste team ooit dat twee seizoenen achtereen met negen overwinningen opende. Het was echter niet geheel zonder geluk.

Uitslagen
12 novBuffalo Bills@ Indianapolis Colts16-17
12 novSan Francisco 49ers@ Detroit Lions19-13
12 novSan Diego Chargers@ Cincinnati Bengals49-41
12 novBaltimore Ravens@ Tennessee Titans27-26
12 novCleveland Browns@ Atlanta Falcons17-13
12 novWashington Redskins@ Philadelphia Eagles3-27
12 novGreen Bay Packers@ Minnesota Vikings23-17
12 novNew York Jets@ New England Patriots17-14
12 novKansas City Chiefs@ Miami Dolphins10-13
12 novHouston Texans@ Jacksonville Jaguars13-10
12 novDenver Broncos@ Oakland Raiders17-13
12 novSt. Louis Rams@ Seattle Seahawks22-24
12 novDallas Cowboys@ Arizona Cardinals27-10
12 novNew Orleans Saints@ Pittsburgh Steelers31-38
12 novChicago Bears@ New York Giants38-20
13 novTampa Bay Buccaneers@ Carolina Panthers10-24

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots630.667201131
New York Jets540.556177207
Buffalo Bills360.333140180
Miami Dolphins360.333146168
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens720.778198137
Cincinnati Bengals450.444216217
Cleveland Browns360.333150184
Pittsburgh Steelers360.333215207
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts9001.000249189
Jacksonville Jaguars540.556185127
Houston Texans360.333144206
Tennessee Titans270.222146243
West DivisionWLTPCTPFPA
Denver Broncos720.778158111
San Diego Chargers720.778297175
Kansas City Chiefs540.556193182
Oakland Raiders270.222105181
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New York Giants630.667214182
Philadelphia Eagles540.556233163
Dallas Cowboys540.556250174
Washington Redskins360.333165217
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears810.889272120
Green Bay Packers450.444185217
Minnesota Vikings450.444147158
Detroit Lions270.222175222
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints630.667229197
Atlanta Falcons540.556180181
Carolina Panthers540.556161173
Tampa Bay Buccaneers270.222112197
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks630.667189199
San Francisco 49ers450.444162251
St. Louis Rams450.444202221
Arizona Cardinals180.111144223

Situatie playoffs
AFCTeamBalans
1.Indianapolis Colts¹9-0
2.Denver Broncos¹7-2
3.Baltimore Ravens¹7-2
4.New England Patriots¹6-3
5.San Diego Chargers7-2
6.Jacksonville Jaguars5-4
7.New York Jets5-4
8.Kansas City Chiefs5-4
NFCTeamBalans
1.Chicago Bears¹8-1
2.New Orleans Saints¹6-3
3.New York Giants¹6-3
4.Seattle Seahawks¹6-3
5.Philadelphia Eagles5-4
6.Atlanta Falcons5-4
7.Dallas Cowboys5-4
8.Carolina Panthers5-4

¹ Divisieleider

Saudi-Arabië zal hek langs grens Irak bouwen

Saudi-Arabië begint volgend jaar met de bouw van een veiligheidshek langs de 900 kilometer lange grens met Irak, om te voorkomen dat islamitische extremisten het land binnenkomen. Het project kost ruim 9 miljard euro.

Dit zei de Saudische minister van Binnenlandse Zaken tegen de Koeweitse krant al-Anbaa. Saudi-Arabië vreest dat in Irak een burgeroorlog uitbreekt. ''Een grenshek om ons van Irak te scheiden is essentieel geworden om de veiligheid te garanderen'', zei minister prins Nayef. De bouw zou zeker vijf jaar in beslag nemen.Bellers 'sekslijn' horen hondengehijg

Een dierenopvangcentrum in Amsterdam is een ludieke actie gestart waarbij bellers van een 'sekslijn' geld doneren voor de bouw van een nieuw asiel. Het dierenopvangcentrum heeft in de rubriek 'privé en erotiek' in het AD een advertentie geplaatst voor "De Hijglijn".

Deze 0906-lijn blijkt in werkelijkheid echter geen sekslijn te zijn. Bellers horen wel gehijg, maar dat is het gehijg van een hond. Na een aantal seconden maakt het dierenopvangcentrum zich bekend en wordt de beller bedankt voor zijn of haar bijdrage. Een telefoontje kost 90 eurocent per gesprek.

Hoeveel mensen al gebeld hebben en op zoek waren naar een ander soort gehijg is bij de redactie niet bekend.

Advertentie voor De Hijglijn in het AD
Advertentie voor "De Hijglijn" in het AD

Geldboete voor trage docenten

Icoon Onderwijs De Universiteit van Tilburg overweegt een geldboete in te voeren voor docenten die traag zijn met het nakijken van tentamens. Docenten van de Faculteit Economie geven een op de drie keer de tentamenuitslag te laat terug. Een boetesysteem kan dat mogelijk voorkomen.

Willem Buijink, vice-decaan onderwijs aan de Faculteit Economie, stelt dat het niet genoeg is om docenten achter de broek aan te zitten en te herinneren om snel de tentamens na te kijken. Daarom wil hij mogelijk een geldboete invoeren, die de verschillende departementen moeten betalen als een docent de termijn niet op tijd haalt. Daardoor worden veelplegers aangepakt. Ook zou er een sociale druk ontstaan waardoor docenten beter op tijd zouden zijn.

De uitslagen moeten volgens de universiteit binnen vijftien dagen aangeleverd zijn op het onderwijsbureau. Het onderwijsbureau heeft daarna vijf dagen om de cijfers aan de studenten bekend te maken. Het is nog niet helemaal bekend of de docenten of het onderwijsbureau de traagste factor is in het proces.

Internationale atletiekbond schorst Algerije

Algerijnse atleten mogen voorlopig niet deelnemen aan internationale wedstrijden. De internationale atletiekfederatie IAAF heeft Algerije gisteren namelijk voor onbepaalde tijd geschorst.

De IAAF heeft Algerije geschorst omdat Yahia Guidoum, de Algerijnse minister van Sport, in september de gehele top van de Algerijnse atletiekbond schorste. De IAAF heeft Guidoum verzocht om de bestuurders weer in functie te nemen, maar de Algerijn weigerde. Vorige week stelde hij zelfs een geheel nieuw bestuur aan. "De IAAF is een voorstander van democratische gekozen bestuurders zonder bemoeienissen van de regering", aldus Lamine Diack, voorzitter van de IAAF.

Honderd Irakezen uit ministerie ontvoerd

Icoon BuitenlandsGewapende mannen in politie-uniform hebben dinsdag op klaarlichte dag ongeveer honderd mensen ontvoerd uit een gebouw van het ministerie van Onderwijs in Bagdad. Dat maakte een woordvoerster van het departement bekend.

Bij de gegijzelden gaat het om werknemers, beveiligingspersoneel en bezoekers van het directoraat onderzoek in de wijk Karrada. Alle vrouwen in het gebouw moesten hun mobiele telefoon inleveren. Zij werden in een ruimte opgesloten. De gijzelnemers gingen er daarna in veertig auto's met hun gevangenen vandoor.

Volgens een getuige keek de politie werkloos toe terwijl de overvallers de identiteitsbewijzen van de werknemers en bezoekers van het ministerie onderzochten. De soennieten werden gescheiden van de sjiieten. Alleen de soennieten werden ontvoerd.

Stilgelegd
Het onderwijs aan de universiteiten in de Iraakse hoofdstad Bagdad wordt stilgelegd. Volgens de minister van Onderwijs is de maatregel een gevolg van de ontvoering.

''We hebben geen andere keuze dan het onderwijs aan de universiteiten te staken, in elk geval in Bagdad, totdat we weten wat er is gebeurd'', zei Abed Dhiab al-Ujaili in het parlement.

RuG stuurt 7.000 medewerkers 'ontslagmail'

Icoon OpmerkelijkDe Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft per ongeluk vrijwel alle medewerkers een 'ontslagmail' gestuurd. Circa 7000 werknemers kregen maandag een bericht in hun inbox.

In de mail viel te lezen dat hun dienstverband is beëindigd en dat daarom het persoonlijk e-mailadres komt te vervallen. ''Een foutje in het mailsysteem'', zo omschrijft een woordvoerder van de RuG het voorval dinsdag. ''Een van de computersystemen was vastgelopen met als gevolg dat er dus 7000 mailtjes zijn verstuurd.''

De afdeling gemeenschappelijk administratief internet, de afzender van het bericht, kreeg per kerende post honderden mailtjes terug. Veel mensen maakten zich zorgen, terwijl anderen vooral mailden om de afzender van het bericht sterkte te wensen met het afhandelen van alle reacties, vertelt de zegsman. ''Een aantal werknemers vroeg zich zelfs af of het salaris nog wel zou worden overgemaakt.'' De universiteit neemt maatregelen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Sinouh inzetbaar tegen Feyenoord

Khalid Sinouh kan aankomend weekend gewoon in actie komen in de topper tussen Feyenoord en AZ. Afgelopen weekend liep de doelman van de Alkmaarders een blessure aan zijn dijbeen op, maar de kwetsuur valt mee.


Sinouh traint nog wel apart van de groep, maar zal op tijd fit zijn voor de wedstrijd in De Kuip. Voor trainer Louis van Gaal is dat een meevaller, omdat ook Joey Didulica nog altijd niet inzetbaar is, en hij anders was aangewezen op derde doelman Job Bulters, die afgelopen zaterdag al het veld inkwam als vervanger van Sinouh.

Paardenmisbruiker probeert getuige te wurgen

Icoon JustitieVorige week is in het Gelderse plaatsje Doorwerth een 21-jarige Amsterdammer betrapt toen hij bezig was in een manege een paard te misbruiken. De paardenneuker probeerde daarop de werknemer die hem betrapte, te wurgen.

Het seksgebeuren werd op video vastgelegd met een bewakingscamera die in de stal hing. Daarop is de Amsterdammer te zien terwijl hij half ontkleed bij het paard staat. Justitie legt de man dierenmishandeling én poging tot doodslag en mishandeling ten laste. Vooral op poging tot doodslag staat een hoge gevangenisstraf (maximaal 15 jaar).

Met dank aan YubYub, Esposa, Funkamental en VHware voor de submit.

Zoektocht overvallers Nederlands stel opgevoerd

Icoon MisdaadDe Nieuw-Zeelandse autoriteiten hebben de jacht op de overvallers van het Nederlandse stel op huwelijksreis uitgebreid. Het aantal rechercheurs is verhoogd van twintig naar dertig. Dat meldden Nieuw-Zeelandse media dinsdag.

Het echtpaar liet dinsdagavond (lokale tijd) een medewerkster van slachtofferhulp een verklaring voorlezen voor het Nieuw-Zeelandse televisiestation TV3. "De reden waarom we naar Nieuw-Zeeland kwamen, waren de mensen. We willen iedereen laten weten dat we niet minder zijn gaan denken over de Kiwi's. De manier waarop iedereen ons hulp heeft aangeboden is absoluut hartverwarmend en we willen hen danken voor de overweldigende steun. Het gaat gegeven de omstandigheden goed met ons."

De politie heeft naar eigen zeggen nog geen idee van de identiteit van de daders. De enige beschrijving die zij heeft, rept van twee Maori-mannen in de leeftijd van twintig tot veertig jaar, stevig gebouwd en met kennis van de omgeving.

Oproep dichten kloof islam en Westen

Icoon BuitenlandsTwintig vooraanstaande wereldburgers bepleiten dat snel een einde wordt gemaakt aan de groeiende kloof tussen de islam en het Westen. Onder de prominenten zijn de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar Desmond Tutu en de Iraanse oud-president Mohammed Khatami.

De belangrijkste oorzaak van de kloof ligt volgens hen niet in de godsdienst en de geschiedenis maar in recente politieke ontwikkelingen, zoals de oplopende spanningen tussen Israël en de Palestijnen.

De twintig hebben hun document maandag in Istanbul overhandigd aan secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties. Dat meldde de BBC. De VN-topman erkende dat geen enkel conflict zo'n symbolische en emotionele betekenis voor mensen heeft als de spanningen in het Midden-Oosten.

Moeder vermeend Jackson-slachtoffer veroordeeld

Icoon BuitenlandsDe moeder van een jongen die door de Amerikaanse popster Michael Jackson zou zijn misbruikt (Jackson werd vrijgesproken), is veroordeeld wegens uitkeringsfraude. Een Californische rechtbank legde Janet Arvizo 150 uur dienstverlening op.

De 38-jarige moet ook de ruim 8600 dollar terugbetalen die zij onterecht aan bijstand ontving. Arvizo raakte eerder al in opspraak omdat zij 150.000 dollar aan inkomsten niet aan de belastingdienst had opgegeven.

De vrouw uit Los Angeles beschuldigde Jackson ervan dat hij haar minderjarige zoon had misbruikt. Een spraakmakend proces volgde. De jury sprak de wereldster in juni 2005 vrij.

[Upd]Buijs akkoord met schorsing

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Feyenoorder Danny Buijs een schikkingsvoorstel gedaan van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De middenvelders zou een klap zou hebben uitgedeeld aan Danko Lazovic van Vitesse.

De 24-jarige Buijs moet vandaag nog laten weten of hij akkoord gaat met deze straf. Na de wedstrijd tegen FC Twente begon de KNVB ook al een vooronderzoek naar de middenvelder, maar toen leverde dat geen schorsing op.

Update 12:00 uur

Danny Buijs is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, en mist nu dus de komende drie competitiewedstrijden van de Rotterdammers.

Levenslang voor onvindbare Libiër

Icoon JustitieDe rechtbank in Almelo heeft de 31-jarige Libiër H. A. dinsdag bij verstek veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Dat is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De man doodde op 9 augustus 2004 zijn ex-vrouw Marisse van der Burg in een woning aan de Markeloseweg in Goor (Overijssel) en ontvoerde daarna hun dochter Isra.

A. en zijn dochter zijn tot op de dag van vandaag onvindbaar. Het slachtoffer werd in de zomer van 2004 vermoord met tape en koord. Ze werd enkele uren na het misdrijf aangetroffen met 27 meter tape om haar hoofd.

A. kreeg hulp van zijn vriend M. Samen met zijn vriendin en dochter vertrok hij na de moord naar Libië. De medeverdachten van A. zijn al eerder veroordeeld. Zijn vriendin is inmiddels op vrije voeten. M. zit een straf van 16 jaar uit.Dochtertje Isra

Wat is Dit: opgave 62 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

Film: The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

Leatherface kennen we allemaal. De angstaanjagende kettingzaagbediener met enkele lichte psychopathische trekjes heeft het dan ook niet makkelijk gehad in zijn jeugd. Dat hij uiteindelijk mensen bewerkt met attributen als vleeshaken en andere wapens in The Texas Chainsaw Massacre is een rechtstreeks gevolg van het gebrek aan familieliefde dat hij gehad heeft. Klinkt best interessant. Deze sequel van producer Michael Bay en regisseur Jonathan Liebesman, The Beginning, zou ons dan ook moeten leren wat zich allemaal heeft afgespeeld voordat de zwaar gestoorde zoon uit de Hewitt familie in 2003 Jessica Biel en haar vrienden op de doorzaagtruc trakteerde om ze vervolgens te verorberen tijdens het avonddiner.

Schelpdiervisserij schaadt beschermde Waddenzee

BinnenlandsHet Waddengebied ondervindt ondanks de status beschermd natuurgebied schadelijke gevolgen van de schelpdiervisserij. Bepaalde trekvogelsoorten zijn in aantal afgenomen.

Dat schrijven onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en de Rijksuniversiteit Groningen in het wetenschapsblad PLoS Biology woensdag. De onderzoekers baseren zich op de kwaliteit van wadplaten als foerageergebied voor kanoeten. Deze trekvogels zijn voor hun voedsel afhankelijk van kokkels, in het wad levende schelpdieren.

Uit het onderzoek blijkt dat het wadoppervlak dat ongeschikt is om voedsel te halen tussen 1988 en 2002 is toegenomen van 66 procent naar 87 procent. Die verslechtering schrijven de onderzoekers toe aan bevissing; alleen in onbeviste gebieden behield het wadoppervlak dat wel voldoet dezelfde omvang.

Wadplaten
De schelpdiervisserij exploiteerde tijdens de onderzoeksperiode driekwart van de wadplaten. Bij schelpdiervisserij gedurende een langere periode verandert echter de samenstelling van de bodem. De bovenste 5 centimeter van de wadbodem wordt omgewoeld. Alle organismen die groter zijn dan 19 millimeter worden daarbij verwijderd. Dat leidt tot een steeds grover sediment, waar schelpdieren uit de Waddenzee zich niet of nauwelijks willen vestigen.

De biodiversiteit in de Waddenzee wordt onder meer beschermd door de Europese Vogel- en Habitatrichtlijnen. Volgens de onderzoekers leidde de verminderde kwaliteit van de kokkels en de afname van het aantal tot een daling van het aantal kanoeten in de Waddenzee. Deze lokale afname kan op zijn beurt de achteruitgang van de gehele Europese populatie verklaren.Spierscheuring voor Kum

In de competitiewedstrijd van afgelopen weekend tegen Sparta moest ADO Den Haag-verdediger Christiaan Kum zich al na zeventien minuten spelen laten vervangen. Onderzoek heeft uitgewezen dat Kum een spier in een bovenbeen heeft gescheurd.

De trainer van ADO, Frans Adelaar, hoop dat hij, ondanks de spierscheuring, zondag tegen Vitesse alweer een beroep kan doen op de verdediger, die dit seizoen een vaste waarde bij ADO is.

Luton Town-coach beledigt vrouwelijke grensrechter

Luton Town-coach Mike Newell is in Engeland in opspraak geraakt. Newell had na afloop van de wedstrijd Luton Town-Queens Park Rangers kritiek op de vrouwelijke grensrechter Amy Rayner.

"Ze zou hier niet mogen zijn. De incapabele scheidsrechters en assistenten die we hebben, zijn al erg genoeg. Als je dan ook nog vrouwen gaat toelaten, ontstaat er een groot probleem". De ophef die daarop ontstond deed Newell snel in zijn schulp kruipen. Inmiddels heeft de coach al excuses beloofd aan Rayney.

De Luton Town-coach deed deze uitspraak nadat zijn ploeg een strafschop werd onthouden in het verloren duel (3-2). Volgens Newell is het totaal onverantwoord om vrouwen op hoog niveau te laten fluiten of vlaggen. Dat dat wel gebeurt, ziet hij als een krampachtige vorm van positieve discriminatie. "Dit is Championship-voetbal, geen wedstrijdje in het park".

Het bestuur van Luton Town heeft al afstand genomen van de uitspraken van de coach. "We distantiëren ons van de uitspraken van Newell. Zij zijn ongepast," aldus het bestuur in een persbericht. Newell wordt door het bestuur vandaag op het matje geroepen.

Ook de vrouwen in het Engelse voetbal hebben verontwaardigd gereageerd op de uitspraken. Heather Rabbatts, voorzitter van Millwall: "Dit soort seksisme moet net zo worden aangepakt als racisme". En international Rachel Yankey. "Amy is een voorbeeld. In een door mannen gedomineerde sport heeft zij de moed om iets te doen waar ze van houdt".

Mike Newell is duidelijk geschrokken van de ophef naar aanleiding van zijn uitspraken. "Ik wil eerst persoonlijk mijn excuses aanbieden aan Amy voordat ik met een reactie in het openbaar kom".

[A1GP] Da Silva nieuwe algemeen directeur

Vanaf 1 januari 2007 is Pete da Silva de nieuwe algemeen directeur van de A1GP-serie. De 48-jarige Braziliaan krijgt de dagelijkse leiding over het kampioenschap voor landenteams.

Da Silva, nu nog directeur van Siemens Zuid-Afrika, is erg blij met zijn nieuwe baan. "Ik kijk ernaar uit om de A1GP op commercieel gebied verder uit te breiden. De A1GP is een uniek product met een hoog entertainment-gehalte. Dit is voor mij een mooie kans om mijn passie voor autosport te combineren met mijn zakelijke ervaring."

Mens vs ballen

Waarom vinden sommige mensen het toch leuk om pijn te lijden, ik persoonlijk zou geen enkele reden weten waarom ik me op zo'n korte afstand door een paintbal geweer zou moeten laten beschieten, maar gelukkig had deze jongen wel een reden, en kunnen wij lekker lachen.

Maar je kunt ook per ongeluk een bal tegen je aankrijgen, zoals deze reporter bijvoorbeeld, toch knap hoe snel hij weer op de been is want die bal komt niet echt zachtjes aan.

CD: The Bauer Melody of 2006

Speciaal voor het Cross-linx festival schreef het Nederlandse popduo Bauer een drie kwartier durend stuk om uitgevoerd te worden door het Metropole Orkest. Het combineren van verschillende stijlen en genres is weer hip tegenwoordig, helemaal als het om klassieke muziek gaat. Zo komt eind deze maand het album Aluminium uit, waarin nummers van The White Stripes vertolkt zullen worden door een heus orkest. De keuze voor Bauer, het project van voormalig Bettie Serveert drummer Berend Dubbe in samenwerking met zangeres en toetsenist Sonja van Hamel, is niet eens zo vreemd. De popliedjes op hun vorige drie albums waren immers al duidelijk gestructureerd en gecomponeerd. Door het gebruik van vele samples en verschillende instrumenten zou je niet verwachten dat er maar twee muzikanten achter de naam Bauer schuilen.


Kerstactie 'FOK! voor FOK' van start

FOK! voor FOKNet als vorig jaar (de Warme Voeten Actie) wordt er ook dit jaar weer een kerstactie op FOK! georganiseerd. De naam van de actie is deze keer 'FOK! voor FOK'. Er wordt namelijk geld ingezameld voor stichting FOK. Deze stichting zet zich in voor kinderen met taaislijmziekte.

De ziekte, Cystic Fibrosis geheten, is een ongeneeslijke, aangeboren aandoening, die bij één op de 3600 baby's voorkomt. Jaarlijks worden er ongeveer 50 baby's met Cystic Fibrosis geboren. Patiënten maken te taai slijm in hun hele lichaam, wat voornamelijk problemen geeft in de luchtwegen, de darmen, alvleesklier en lever. Ze kampen met klachten die steeds ernstiger worden en overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd. De gemiddelde levensverwachting van een Cystic Fibrosis patiënt bedraagt 30 jaar.

Fibrosekinderen Op Kamp, kortom stichting FOK, heeft als doelstelling activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren met Cystic Fibrosis (CF). In de afgelopen 30 jaar werden vakantiekampen georganiseerd, ook als er intensieve medische zorg nodig was. Daardoor hadden de CF-ers onderling plezier en konden ze ervaringen en verdriet delen. Tevens waren de ouders eens een week 'vrij' van de intensieve zorg.

Nieuw medisch inzicht heeft duidelijk gemaakt dat kinderen (maar ook oudere patiënten) in de toekomst van elkaar afgezonderd moeten worden. Dit houdt in dat kampen, maar ook andere gelegenheden waarbij veel patiënten bij elkaar komen, niet meer gehouden kunnen worden. Voor heel veel patiënten een ramp, omdat ze veel hadden aan het contact met hun lotgenoten.

Stichting FOK heeft besloten door te gaan met het organiseren van activiteiten voor CF-ers. Momenteel is men bezig met twee verschillende projecten: het verschaffen van toegang tot internet (primair in kinder- en ziekenhuizen) om daarmee onderlinge contacten mogelijk te maken (denk aan PC's en webcams, software en internetverbindingen) en het organiseren van uitjes voor kinderen met broertjes of zusjes, vrienden en/of andere gezinsleden.

Doe mee!
FOK! wil de stiching hier graag bij ondersteunen en roept iedereen die wat kan en wil missen op geld over te maken. Ga naar dit topic op het forum voor meer informatie over de actie en het rekeningnummer waarnaar je jouw bijdrage kunt sturen. De actie is maandag gestart en momenteel is er al 560,88 euro binnen! Er is zelfs een user die 100km gaat lopen om geld op te halen!

Van Hanegem snapt niets van bondscoach

Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad kritiek geuit op bondscoach Marco van Basten. "Ik kon Van Basten in de zaak Seedorf eigenlijk wel volgen. Maar nu niet meer.”

Van Hanegem haalt in zijn column een paar keer uit naar Van Basten. Van Hanegem twijfelt aan de geloofwaardigheid en onafhankelijkheid van de bondscoach. "Marco van Basten heeft Clarence Seedorf terug gehaald. Daar begrijp ik hélemaal niks van. Echt niet. Ik kan het niet anders verklaren dan voorlopig te concluderen dat Van Basten dus tóch, in tegenstelling tot wat hij daar vrijdag zelf over zei, is gezwicht voor de campagne van Clarence", zegt Van Hanegem in zijn column.

"Ineens gaat dat geklets over de selectie van bepaalde spelers me enorm tegen staan. Wanneer zijn we met een kluitje in het riet gestuurd en wanneer niet? Nu weet ik niet meer wanneer ik hem moet geloven. Daar heb ik de pé over in, want geloofwaardigheid is een belangrijk goed".

"Laat ik het netjes zeggen: als het waar is dat hij is gezwicht voor een hoop gedoe in de media, dan is dat voor mij een grote tegenvaller. Ik geloofde echt dat hij onafhankelijk dacht. Maar nu maakt hij een rare beweging. Ineens komt Seedorf in beeld, terwijl die nu echt niet beter speelt dan in de aanloop naar het WK".

Anne Frankboom zal gekapt worden

Icoon BinnenlandsDe beroemde Anne Frankboom in Amsterdam wacht de kap. Er is een kapvergunning aangevraagd voor de monumentale kastanjeboom in de tuin van Keizersgracht 188, aldus stadsdeel Amsterdam-Centrum dinsdag. In haar dagboek schrijft Anne Frank een paar keer over de boom, die ze vanuit haar huis aan de Prinsengracht kon zien.

De conditie van de boom is al jaren slecht. Recent onderzoek wees uit dat inmiddels 42 procent van het hout verrot is. De boom is dermate ziek, dat herstel is uitgesloten. Met een geschatte leeftijd van 150 tot 170 jaar is de monumentale boom een van de oudste kastanjebomen van Amsterdam.

Het ontbreken van reactiegroei op snoeiwonden en het afsterven van het stamschot en wortelaanzetten betekenen volgens onderzoekers dat de boom niet langer in staat is de aantastingen te weren. Ook de explosieve toename van de Ganoderma-schimmel en aantasting van de wortels door de honingzwam zijn tekenen van verder verval. De houtschimmels zullen zich met de verminderde weerstand sneller uitbreiden.

Verschillende bedrijven hebben de boom in de loop der jaren onderzocht. Het stadsdeel heeft ook het onafhankelijke bomeninstituut Alterra en De Bomenwacht geraadpleegd. Het uit voorzorg verwijderen van de boom is volgens het stadsdeel de enig overgebleven optie. Na de kap zal op de plek van de huidige boom een stekje worden geplant.

Anne Frankboom

Ljungberg Zweeds voetballer van het jaar

Voor de tweede maal in zijn carriére is Arsenal-voetballer Fredrik Ljungberg gisteravond uitgeroepen tot Zweeds voetballer van het jaar. In 2002 legde de 29-jarige middenvelder ook beslag op de gouden bal.

Dit jaar wist Ljungberg met Arsenal de finale van de Champions League te halen, waarin het verloor van Barcelona. "Ik ben ontzettend trots op deze prijs", aldus Ljungberg. "Het was een kleurrijk jaar. De Champions League-finale heeft zijn sporen achter gelaten. Dat was heel zwaar. Voor mij persoonlijk was het WK toch het mooiste evenement van het jaar." Tijdens het WK in Duitsland bereikte Ljungberg met Zweden de tweede ronde. Zweden werd uitgeschakeld door het gastland.

Rumsfeld aangeklaagd in Duitsland

Icoon BuitenlandsEen groep advocaten heeft in Duitsland een aanklacht ingediend tegen de vorige week opgestapte Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld. Ze beschuldigen hem ervan het gebruik van marteling in Irak en in Guantánamo Bay te rechtvaardigen en goed te keuren.

Het Openbaar Ministerie heeft de ontvangst van de 220 pagina's tellende aanklacht bevestigd, verklaarde een van de raadslieden dinsdag. De advocaten treden op namens elf gewezen Iraakse gevangenen van de beruchte gevangenis Abu Ghraib bij Bagdad en een gedetineerde van het detentiecentrum op de marinebasis Guantánamo Bay.

De juristen vragen in de aanklacht het Duits Openbaar Ministerie een vooronderzoek te beginnen en een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar Rumsfeld en andere hooggeplaatste functionarissen wegens het goedkeuren van oorlogsmisdaden.


Donald Rumsfeld

Rainbow Six: Vegas uitgesteld

Gisteren is Rainbow Six: Vegas gold gegaan, wat betekent dat de game af is en in productie wordt genomen. Op 22 november zal hij dan ook op schema verschijnen in de Amerikaanse winkels. In Europa aan de andere kant zullen we langer moeten wachten dan gepland, de release is hier namelijk uitgesteld tot 1 december. Waarom Ubisoft hiertoe heeft besloten is niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen zijn dat ze bang zijn dat de release te dicht op die van Gears of War zit, maar waarom hij in Amerika dan wel op schema uit komt, ondanks dat het verschil daar ook maar een kleine twee weken is, is dan niet duidelijk.

Mysterieuze salmonella-uitbraak in Twente

Icoon GezondheidIn Twente zijn ruim honderd mensen besmet met een zeldzame salmonella-bacterie. Het gaat om het Salmonella typhimurium faagtype 560.

"Vanaf december vorig jaar zijn er in ons land 140 besmettingen van dit type geconstateerd, ruim honderd patiënten wonen in Twente", aldus Karel Soethoudt, arts infectieziekten van de GGD Twente dinsdag.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zoekt naar de bron van de mysterieuze besmettingsgolf in Twente. Volgens de GGD Twente melden zich nog steeds nieuwe patiënten. Het zijn vooral kinderen tot vijf jaar die last hebben van diarree met daarin bloed en slijm.

India en Pakistan hervatten vredesoverleg

Icoon BuitenlandsDe voormalige aartsvijanden India en Pakistan hervatten dinsdag hun vredesbesprekingen. Waarnemers verwachten dat New Delhi er bij Islamabad op aan zal dringen extremisten te beteugelen.

De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken, Riaz Khan, zei bij aankomst in New Delhi dat hij hoopt op een constructieve dialoog.

Het vredesproces tussen de Zuid-Aziatische buurlanden stagneerde na de dodelijke bomaanslagen van juli in het financiële centrum van India, Mumbai (Bombay). New Delhi beschuldigde Pakistan van betrokkenheid. Islamabad wees de aantijgingen van de hand.

Riaz Khan

'Puistjes maken jongeren suïcidaal'

Icoon OnderzoekPuistjes zijn een reden voor zelfmoord bij jongeren. Van tieners met ernstige acne heeft een derde overwogen zichzelf te doden, 13 procent deed daadwerkelijk een poging. Dat blijkt uit Nieuw-Zeelands onderzoek.

Aandoeningen van de huid kunnen de geestelijke gezondheid beïnvloeden in een fase waarin jongeren op zoek zijn naar een eigen identiteit en zelfwaarde, aldus wetenschappers van de universiteit van Auckland.

Voor het onderzoek werden gegevens van bijna 10.000 leerlingen gebruikt. Van de jongeren met veel puistjes had een kwart symptomen van depressie, 9 procent kampte met angst.

VVD wil investeren in 'super-snelwegen'

Icoon PolitiekDe VVD wil twee miljard euro uittrekken voor bestrijding van files. In de Randstad moeten voor snelverkeer aparte rijstroken zonder afslagen komen. Lijsttrekker Mark Rutte denkt daarbij aan een soort intercitysnelwegen naar België en Duitsland en tussen de grote steden.

We moeten het lokale verkeer scheiden van het doorgaande verkeer, want we weten dat die vermenging nu juist leidt tot files", aldus Rutte dinsdag op Radio 1. Lokaal verkeer kan volgens hem straks terecht op wegen die parallel lopen aan de nieuwe intercitywegen. Verkeer dat maar kort van zo'n weg gebruik maakt, zou dan alleen maar op de rechter rijstrook mogen rijden.

Op plekken waar de snelweg niet kan worden verbreed, wil de VVD dubbeldeks-rijstroken aanleggen, bijvoorbeeld op de A9 bij Amstelveen. Verder moet de maximumsnelheid buiten de Randstad omhoog naar 130 kilometer per uur en moeten de 80-kilometerzones bij de grote steden verdwijnen, aldus de VVD.

De partij wil tegelijkertijd ook geld uittrekken voor verbetering van het openbaar vervoer. "Het zogenoemde rondje Randstad, snelle treinverbindingen tussen de grote steden, moet er snel komen", aldus Rutte.

Verdonk: generaal pardon is breekpunt

Icoon VerkiezingenEen generaal pardon voor asielzoekers die al langer in Nederland zijn, is voor de VVD onbespreekbaar. "Het is een breekpunt voor ons", aldus VVD-minister Rita Verdonk dinsdag in een interview met het AD.

De boodschap is vooral gericht aan het adres van de ChristenUnie die CDA en VVD na de verkiezingen wellicht aan een meerderheid in de Tweede Kamer kan helpen. Maar Verdonk geeft de voorkeur aan een kabinet met twee partijen. "Ik merk nu hoe prettig dat is. Ik mis (de oude coalitiepartij) D66 helemaal niet."

Breekpunt voor Verdonk

Topman marine weg na negatieve publiciteit

Icoon BinnenlandsDe directeur Operaties van de Koninklijke Marine, commandeur Frans van den Berg, heeft ontslag genomen. De topman stapt volgens een woordvoerder op vanwege "negatieve publiciteit" over intimiteiten binnen de marine.

De woordvoerder zei dit naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Van den Berg werd in 2002 ontheven van zijn functie als eskadercommandant na een intern onderzoek naar ongewenste intimiteiten aan boord van het fregat Willem van de Zaan. Van den Berg werd aanvankelijk overgeplaatst naar de VS maar werd later lid van de Admiraliteitsraad, het directieoverleg van de marine.

Beschuldigingen
Of de topman opstapt vanwege een nieuwe beschuldiging is niet duidelijk. Bij de zegsman van de marine is "geen nieuw incident bekend". Van den Berg heeft maandag "in het belang van de marine" zijn ontslag aangeboden. Dat is door de marineleiding aanvaard.

Een commissie onder leiding van Boele Staal concludeerde eerder dit jaar dat binnen de krijgsmacht ongewenst gedrag betrekkelijk veel voorkomt en dat dit binnen de marine ernstiger is dan bij andere onderdelen. Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de melding van seksuele incidenten aan boord van het fregat Hr.Ms. Tjerk Hiddes zoals verkrachting, aanranding, drugsgebruik en machtsmisbruik.

Ongewenste intimiteiten aan boord?

FC Twente wil stadion uitbreiden


FC Twente wil in de komende jaren het Arke Stadion uit gaan bouwen. Momenteel is het stadion bij vrijwel elke thuiswedstrijd volledig uitverkocht. Daarom hopen de Tukkers het aantal stoeltjes van 13.250 tot 36.000 te kunnen vergroten.

Als voorbeeld geldt daarbij het Emirates Stadium van het Engelse Arsenal. Een speciale werkgroep zal de mogelijkheden uitzoeken. Als Twente erin zal slagen de uitbreiding door te zetten, dan hopen ze in de toekomst gastheer te kunnen zijn van duels van het Nederlands Elftal.

FC Twente speelde jarenlang in het Diekman Stadion. In 1998 werd het Arke stadion in gebruik genomen.

Yo-ho-ho and a bottle of rum (Website Schateiland online)

Wie heeft er nu nooit gehoord van het beroemde boek 'Schateiland' van R.L. Stevenson, over herbergierszoontje Jim die een schatkaart vindt en met de piraat Long John Silver in aanraking komt? Er zijn immers vele verfilmingen gemaakt en zelfs een (Japanse) tekenfilm (oorspronkelijke titel: Takarajima).

Game-ontwikkelaar Kheops Studios, eerder bekend van onder andere Echo: Secrets of the Lost Cavern, Return to Mysterious Island, Safecracker en Voyage, heeft besloten om op basis van het boek een game te maken. Gezien de historie van het bedrijf is het niet moeilijk te raden dat ook dit spel een adventure zal worden. In het Engels gaat het spel Destination: Treasure Island heten, en in het Frans L'Ile Au Tresor.

Er is inmiddels een Engelstalige website online gezet met achtergrondinfo, screenshots, een trailer en nog veel meer. Je vindt de website *hier*. Mocht je in enige mate Frans beheersen, dan kun je een demo van het spel proberen (downloaden vanaf de Franstalige website of Worthplaying of 3D Gamers).Film: The Black Dahlia

De zesenzestigjarige Brian De Palma is één van de regisseurs van de gouden generatie waar ondermeer ook Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en George Lucas toe behoren. De Palma-films zijn over het algemeen makkelijk te herkennen. Deze zijn meestal stijlvol gefilmd, ongeacht de inhoud, en laten vaak merken dat Alfred Hitchcock De Palma's grote voorbeeld is. De grootste successen heeft hij gekregen met Carrie, Scarface, The Untouchables, Carlito's way en Mission: Impossible. Na een afwezigheid van vier jaar, is De Palma terug met The Black Dahlia.

PS3 gaat gameplay opnemen & Killzone nieuws

Phil Harrison heeft weer eens van zich laten horen. En dit keer laat hij de wereld weten dat Sony aan een functie voor de PS3 werkt waarmee gameplay-video opgenomen kan worden.
Normaal gesproken zou je dit met een directe video-stream doen die opgeslagen wordt op de HDD, maar gezien de grote hoeveelheden data die dat genereert, zeker op 1080p is dat geen optie.
In plaats daarvan zal de software alle input registreren. De data die dit oplevert is vele malen kleiner, en dus beter geschikt om via het internet te delen. Op dit moment wordt het in een game geïmplementeerd die nog niet wereldkundig is gemaakt.

Killzone
Een van de showcase-titels tijdens E3 2005 was Killzone. Een titel die veel stof op deed waaien, want waren de beelden nu real-time of pre-rendered? Inmiddels is duidelijk dat de beelden pre-rendered waren, maar van de game zelf is sindsdien weinig of niets meer vernomen.
Phil liet Eurogamer weten dat de game nog volop in ontwikkeling is, en dat het het stadium bereikt dat hij getoond kan worden aan het publiek. In 2007 zal het publiek kennis maken met de PS3-editie van Killzone.

Harrison vertelde dat de verwachtingen voor deze titel zowel intern als extern enorm hoog zijn, en Sony weigert de game te tonen voordat hij de verwachtingen meer dan waar kan maken. Hoewel de volgende uitspraak uiteraard met een korreltje zout genomen dient te worden, zei hij over de game het volgende:

"I can tell you, though, that some elements already exceed the trailer"

Laudrup beste Deense voetballer ooit

Michael Laudrup is in zijn land verkozen tot beste Deense voetballer ooit. Laudrup kreeg tijdens het gala, dat live te volgen was op tv, een trofee uitgereikt door zijn oud-ploeggenoot bij Juventus, Michel Platini.

104-voudig Deens international Laudrup speelde in zijn carrière onder anderen voor BK Kopenhagen, Brondby, Lazio Roma, Juventus, FC Barcelona, Real Madrid en Ajax. Met Barcelona veroverde hij behalve vier landstitels op rij ook de Europacup 1. Nadat hij bij de Catalaanse club was vertrokken werd hij ook met Real Madrid Spaans kampioen.

In 1998 stopte hij met profvoetbal nadat hij met Ajax de landstitel en de nationale beker had gewonnen. Vervolgens werd hij assistent-trainer bij het Deense nationale team. In 2002 ging hij aan de slag als trainer van Brondby. Afgelopen zomer besloot Laudrup zijn contract bij die club niet te verlengen en een sabbaticaljaar te nemen.

Friesinger boos op Duitse schaatsbond

De Duitse schaatsster Anni Friesinger is boos op de Duitse schaatsbond. Sinds afgelopen zomer wordt de meervoudig Europees en wereldkampioene allroundschaatsen begeleid door Gianni Romme. Friesinger wil dat Romme dezelfde rechten krijgt als de andere Duitse coaches.

Tijdens de eerste wedstrijden om de wereldbeker, afgelopen weekeinde in Heerenveen, had Romme geen coachaccreditatie, waardoor hij zijn pupil niet vanaf het ijs kon coachen. Vooral Friesinger, die in Thialf beide 1000 meters en de 1500 meter op haar naam schreef, wond zich daar danig over op.

"De bond kan een sporter helpen en voor hem of haar alles zo makkelijk mogelijk maken. Of men kan een sporter tegenwerken. En dat laatste is nu het geval", aldus Friesinger. Gerd Heinze, de voorzitter van de Duitse schaatsbond, heeft inmiddels laten weten dat hij nog voor de World Cup van aankomend weekeinde in Berlijn met zowel Friesinger als Romme rond de tafel wil gaan zitten om de problemen uit de wereld te helpen.

Gezocht: cursus omgaan met je woede

Coach zijn is veel moeilijker dan je denkt, je moet in ieder geval verstand hebben van de sport (of doen alsof), dan moet je ook nog om kunnen gaan met al die eigenwijze sporters die precies doen waar ze zin in hebben. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is kom je tijdens de wedstrijd ook nog scheidsrechters tegen.

En als je dan ook nog een slechte dag hebt gehad, parkeerboete, ruzie thuis, of weet ik wat en dan doet die irritante scheidsrechter iets waar je het niet mee eens bent en dan moet je gewoon even stoom afblazen.

Met dank aan een onbekende submitter voor de submit.

Riis gaat eigen renners controleren

De Deen Bjarne Riis gaat serieus werk maken van de strijd tegen doping. De ploegleider van de wielerploeg CSC heeft gisteren aangekondigd dat zijn renners, onder wie de Nederlander Karsten Kroon, regelmatig door een onafhankelijke arts gecontroleerd gaan worden op doping.

Vanaf december zullen de renners van CSC regelmatig worden getest op het gebruik van onder anderen epo en aranesp. "Het is de enige manier om te bewijzen dat we zuiver zijn", aldus Riis, voormalig Tourwinnaar, die zelf in het verleden ook werd verdacht van het gebruik van doping.

Gepensioneerde Hedman tekent bij Chelsea

Ondanks dat hij al een jaar was gestopt als actief voetballer, is doelman Magnus Hedman er in geslaagd om een contract af te dwingen bij Chelsea. De 33-jarige Zweed zal de rest van het seizoen de rol van derde keeper bij de regerend kampioen van Engeland gaan vervullen.


In 2005 beëindigde Hedman, voormalig doelman van Celtic en Coventry City, zijn loopbaan. Hij ging aan de slag als voetbal-analyticus bij de televisie. Vorige week werd bekend dat de Zweed op proef was bij Chelsea, dat na het wegvallen van Cech, wegens een ernstige blessure, een keepersprobleem had.

De VVD wordt wakker

Rutte heeft het door, je moet zorgen dat je jezelf en je partij in de kijker speelt. En de beste manier om dat te doen is je doelgroep prikkelen. Wilders heeft zijn allochtonen roep. Bos concentreert zich op emotioneel onstabiele. Jan mikt op de boomknuffelaars. Dan blijven er eigenlijk nog weinig grote groepen over om te benaderen. Rutte heeft daar wat op bedacht, gewoon de file rijders "prikkelen". Rutte trekt twee miljard uit in zijn verkiezingsprogramma om de burger van de nare files te verlossen. Er moeten "Super snelwegen" komen die van grote stad naar grote stad leiden en waar een verbreding niet mogelijk is bij een kritiek traject moeten er gewoon Amerikaanse dubbeldek snelwegen komen.

Terwijl Rutte dus fanatiek bezig is met de mening van de file rijders mee te pakken heeft hij ook nog bedacht dat er buiten de randstad om verdomt weinig files staan. De mensen die daar wonen moet je ook bereiken natuurlijk. Dat is ook zo gedaan. Rutte wil de maximum snelheid buiten de randstad naar 130 tillen.

Goed zo Rutte, zo krijg je de stemmen.

DVD: Ultraviolet

SubheaderPak elementen van Blade, The Matrix, Underworld, Dracula en Kill Bill bij elkaar, en het enige dat mist voor Scary Movie 8 is een horror-film. Dit keer is de combinatie Ultraviolet geworden. Het plot is eenvoudig. Een stel domme geleerden heeft een virus in handen gekregen, en zij probeerden het te gebruiken om een super-soldaat te maken. Het ging mis, en een groot deel van de bevolking werd besmet. Holocaust-achtige taferelen volgden, en de besmette mensen verdwenen langzaam. Als dan een nieuw wapen blijkt te bestaan, proberen de Hemophagen dit wapen te pakken krijgen. Violet is de aangewezen persoon om het wapen te stelen. Als ze het eenmaal in haar handen heeft, blijkt het een jongen te zijn. Zijn bloed bevat een virus dat alle Hemophagen zal doden. Ze zet er alles op om hem te redden, omdat ze hoopt dat ze via het virus eindelijk een geneesmiddel kunnen maken voor hun ziekte.

Trainer Trost weg bij Lierse

Lierse SK, de hekkesluiter in de Belgische Jupiler League, en trainer René Trost hebben hun samenwerking per direct beeindigd. Lierse heeft dit seizoen tot nu toe slechts twee punten gehaald en staat acht punten achter Sint-Truiden, de nummer voorlaatst.

Hulptrainer Eric Van Meir zal voorlopig de honneurs waarnemen. Deze week zal het bestuur van Lierse zich beraden over een definitieve opvolging van Trost. De oud-speler van Roda JC was een jaar werkzaam als trainer bij Lierse, hij volgde destijds de ontslagen Paul Put op.

EA reageert op kritiek beleid Marketplace

Uitgever Electronic Arts heeft de laatste tijd veel kritiek te verduren gehad over hun beleid omtrent het aanbieden van downloadable content via Xbox Live Marketplace. Vooral het voor geld aanbieden van allerlei zaken die ook gewoon via het spel kunnen worden unlocked of cheatcodes wordt ze niet in dank afgenomen. Termen als "nickle and diming to dead", "rape simulator" en "EA, if it�s in the game you can download it" worden vaak gehoord.

Een woordvoerder van EA is deze week hierover geinterviewd op de podcast van Major Nelson, de officiële radioshow van de Xbox360. Zijn verweer was o.a. dat ze mensen de keus willen geven op alles van een game te ervaren, ook wanneer ze niet de tijd hebben om deze helemaal uit te spelen. Over het aanbieden van cheatcodes kwam hij met het verweer dat er nu ook al veel geld wordt verdiend met het aanbieden van cheatcodes en strategie gidsen.


"There are places where cheat codes are free but those are on websites and those websites are making money by selling advertising.There'll still be a healthy business around hint guides, magazines, website... I just look at the Marketplace as yet another extension of ways in which consumers are going to be able to access the content they want."

Eerste kritische geluiden over Zelda

Als er een heilig huisje is waar moed voor nodig is om tegen te schoppen, dan is het Zelda: Twilight Princess op de Nintendo Wii. Toch zijn er een aantal sites die dit doen. Onduidelijk is of dit op waarheid berust of het gewoon een poging is om aandacht voor de eigen gamesite te generen.

Zo is op de gamesite van Joystiq te lezen dat de graphics van de nieuwe Zelda misschien niet zo mooi zijn als iedereen hoopt.


In sum: it's clear that we're playing a GameCube game that's had motion-sensitive controls bolted on in order to move Wii boxes off of retailer shelves.

Dat staat overigens niet in de review van het spel, maar het commentaar van een van de medewerkers. Hierbij krijgt hij overigens bijval van niemand minder dan Gabe van Penny Arcade. Deze had onderstaande te zeggen:

See the problem is that he's partially right. The game doesn't look very good. I don't just mean it doesn't look like Gears of War either, I mean it doesn't even look good for a GC game and let's be honest here that's what we're talking about.

Hij eindigt echter met een positieve noot.


Playing Zelda with the Wii controller is super fun. -The game play is a blast. -The story is great. -You'll never even think about the graphics while you're playing it.

Pinball Lego

Dat er met Legoblokjes soms best wel spannende en leuke dingen kunnen worden gemaakt dat weten we al langer dan vandaag. De Nederlandse jongens Gerrit Bronsveld en Martijn Boogaarts zijn er vorig jaar zelfs in geslaagd om een heuse flipperkast in elkaar te steken uit 99,9% legoblokjes. De machine werkt met echte 50 eurocent stukken.

Dus kinderen, vraag aan Sinterklaas zo’n 20.000 legoblokjes en start het bouwen.

Laatste reviews en specials
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
©FOK.nl e.a.