Weer beschuldigingen tegen Jan Ullrich

De Duitse dopingexpert Werner Franke komt met nieuwe beschuldigingen aan het adres van Jan Ullrich. Franke beweert dat de wielrenner in de Ronde van Italië van dit jaar werd behandeld door de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Dat schrijft de Duitse krant Tagesspiegel.


Franke zou de informatie eind september gekregen hebben tijdens een meeting met Spaanse agenten die de zaak onderzoeken. Franke zou vervolgens een dossier met informatie over de contacten tussen Ullrich en Fuentes overgedragen hebben aan het Duitse gerecht. Uit dit dossier zou blijken dat Ullrich en Fuentes elkaar hebben ontmoet in Madrid, op 10 mei. Franke beweert ook dat de Spaanse politie over foto’s beschikt waarop Ullrich en Fuentes samen te zien zijn. Er zouden bij de arts ook documenten zijn gevonden waarop de voornaam van Ullrich staat.

De beschuldigingen van Franke roepen de nodige vragen op. Waarom mocht hij het dossier in Spanje zomaar inzien? En hoe kon Ullrich midden in de Ronde van Italië zomaar in Spanje zijn, zonder dat ook maar iemand is opgevallen? Dat vraagt ook Wolgang Strohband, manager van Jan Ullrich zich af.

Strohband verwerpt de aantijgingen van Franke. "De Giro d'Italia van dit jaar was van 6 tot en met 26 mei. Hoe kan Ullrich dan op 10 mei in Madrid zijn geweest?" Franke heeft hiervoor echter wel een verklaring: "Op 10 mei was er een rustdag in de Giro. Ullrich kan op die dag op en neer gevlogen zijn naar Madrid".