[Gerucht] PS3-launch in de USA met maar 200.000 consoles?

Er gaat wederom een gerucht de ronde over het aantal launch-consoles die beschikbaar zullen zijn tijdens de Amerikaanse launch. Sony heeft beloofd dat er 400.000 stuks beschikbaar zullen zijn, maar de analist Colin Sebastian verwacht dat er slechts 150.000 tot 200.000 aanwezig zullen zijn.

Het is natuurlijk maar een analist die dit zegt, maar het is al langer bekend dat Sony problemen heeft met de productie van de PS3. Volgens de analist zal Sony in totaal 750.000 consoles verschepen naar de US voor het einde van het jaar. Sebastian verwacht dat er bij de launch van de Wii in de US 1.2 miljoen stuks aanwezig zullen zijn in de US, en vier miljoen wereldwijd tegen het einde van het jaar.

De launch van een console is volgens Sebastian echter niet het belangrijkste en de verwachting is dat beide consoles ergens volgend jaar genoeg verkocht hebben om echt invloed te hebben op de software-verkopen. Dit jaar zullen de software-verkopen nog voornamelijk veroorzaakt worden door de Xbox 360, PS2, Nintendo DS en PSP.

Of deze aantallen echt kloppen zullen we zien over twee dagen; dan zal namelijk de PS3 in de Amerikaanse winkels verkocht worden.