Valencia laat oog vallen op Reina

Maikel (WeebI)
Het Spaanse Valencia is naarstig op zoek naar een waardige opvolger van hun doelman, Santiago Cañizares. Daarbij heeft Liverpool-goalie Pepe Reina de aandacht gewekt van de Champions League-deelnemer.

Hoewel Cañizares net een nieuwe tweejarig contract getekend heeft bij Los Ches, wil de club toch graag zo snel mogelijk een sterke backup hebben voor hun sluitpost. De 36-jarige Cañizares kan niet al te lang meer doorgaan.

De huidige reservedoelman, de Fransman Ludovic Butelle (23), is tevens veelbelovend. De ploeg van Quique Florés prefereert echter een meer ervaring doelman. Technisch directeur Amadeo Carboni heeft aangegeven dat Reina de man is die de club graag wil aantrekken. De 24-jarige Reina is bij Liverpool een vaste waarde onder de lat, sinds de zomer van 2005, toen hij voor ¤6 miljoen van Villarreal werd overgenomen.

Liverpool-trainer Rafael Benítez zal zijn keeper echter niet zomaar laten gaan. Reina is namelijk één van zijn favoriete spelers, en was een belangrijke aanwinst voor Liverpool. Benítez wil zelfs zijn tot 2009 lopende contract verlengen. Bronnen in Spanje beweren dat Reina terugverlangt naar Valencia, waar hij furore maakte als doelman van Villarreal.