"HSV hoeft Thomas Doll niet te ontslaan"

Gerard (RedFever007)
Dat het niet goed gaat met Hamburger SV is inmiddels bekend. De ploeg staat momenteel op de vijftiende plaats in de Bundesliga. Ondanks de slechte prestaties, is het ontslaan van de trainer niet de juiste oplossing, dat vindt althans Rafael van der Vaart.

“De supporters staan nog achter ons en als ze de trainer eruit gooien, heeft de club een groot probleem”, vertelt Rafael van der Vaart ”De supporters houden van de trainer. En ik ben voor hem naar Hamburg gekomen”, aldus de oud-Ajacied.

”Bij ons in de Bundesliga komt er geen RBC voorbij, dat je tussendoor even met 5-0 oprolt”, aldus Van der Vaart. ”We speelden onlangs in Cottbus (uitslag 2-2). Ik ging daarheen met de gedachte: ik ga er even twee inleggen. Het was echt zo'n oud stadion, twintigduizend man. Maar het leek of ze gesnoven hadden, die lui. Ze gingen als de brandweer.”

HSV heeft slechts tien punten behaald uit twaalf wedstrijden. Dat zjn twee punten meer dan de nummer laatst, FSV Mainz 05, bij elkaar heeft gesprokkeld. Doll kreeg tot de winterstop de tijd om HSV op de ranglijst te laten stijgen.