Gears of War eerste indruk

Arjen (Mr_Belvedere)
Een weekje geleden kreeg FOK!Games de kans om even te ruiken aan een vroege versie van Gears of War. Te kort voor een heuse preview, maar lang genoeg om even te melden of het de hype waarmaakt. En we kunnen melden dat het een geweldig spel is!

In Gears of War is het één en al schieten en schuilen. De mensen van Unreal Tournament hebben een prachtige shooter voor de Xbox 360 weten neer te zetten met grote levels en indrukwekkende vijanden. Je kunt kiezen het verhaal helemaal in je eentje te spelen of samen met je vrienden van Xbox Live het verhaal van Gears of War tot een goed einde te brengen.

Met heerlijke wapens zoals de ingebouwde kettingzaag zaai je dood en verderf onder de Locusts en andere vijanden. Grafisch springt het bloed je nog net niet letterlijk om de oren, maar het is een pareltje. De muziek zwelt aan en je wordt van cut-scene naar cut-scene geslingerd, terwijl de kogels in Dolby Surround om je oren vliegen. Je wordt panisch en je realiseert je dat aanvallen en schuilen een continue opgave is. Na een uur spelen ben je doodmoe, maar heel voldaan, tenminste als je van Third Person Shooters houdt. Fraggen!


Kill 'em all!

Deze titel kon wel eens de allerbeste single- en multiplayer ervaring worden die de Xbox 360 tot nu toe heeft gezien. Hype of niet? Wie niet overtuigd is kan beter even wachten op onze volledige review, maar Gears of War lijkt alles in huis te hebben wat een fantastische shooter nodig heeft.

Binnenkort de voledige review op FOK!Games!