FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 november 2006

Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (09/11)

Icoon KNVB BekerVanavond werd de laatste serie wedstrijden in de derde ronde van KNVB Beker gespeeld. Voor echte verrassingen zorgde deze ronde. De twee amateurclubs vlogen met ruime cijfers uit het toernooi. Dinsdag en woensdag stonden er ook al een aantal duels op het programma.

Jong AZ maakte korte metten met SC Genemuiden door de ploeg met 8-1 naar huis te sturen. Tijdens de rust stond de ploeg al op een comfortabele 5-0 voorsprong. In de laatste tien minuten van het duel kwamen hier nog drie treffers bij. De uitspelende ploeg redde de eer door ook een keer te scoren. FC Utrecht besliste de wedstrijd, tegen Rijnburgse Boys, pas in de tweede helft. In de eerste drie kwartier werd er maar één keer gescoord. Twintig minuten voor het verstrijken van de speeltijd werd de voorsprong, aan de hand van vier treffers, snel uitgebreid.

De confrontatie tussen HFC Haarlem en FC Den Bosch leverde een overwinning voor de thuisploeg op. Het doelpunt viel pas in de slotfase van de wedstrijd. PSV kende weinig moeite met Vitesse. De Arnhemse ploeg keek voor rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Ongeveer tien minuten voor het einde werden er nog twee treffers aan toegevoegd. Ook Ajax bekert verder na een overwinning op ADO Den Haag. De Amsterdammers kwamen na zes minuten spelen al op voorsprong. Pas in de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld.

De uitslagen van vanavond:
Jong AZ - SC Genemuiden (8-1)
HFC Haarlem - FC Den Bosch (1-0)
FC Utrecht - Rijnsburgse Boys (5-0)
Vitesse - PSV (0-4)
Ajax - ADO Den Haag (2-0)

----------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen KNVB-beker 09/11/2006

Er werden vanavond een aantal wedstrijden gespeeld in de strijd om de KNVB beker. Hieronder vind je de uitslagen.

Jong AZ* - SC Genemuiden 8-1

17' Molhoek 1-0
28' Narsingh 2-0
31' Plat 3-0
34' Vormer 4-0
45' Molhoek 5-0
79' V. Dijk 5-1
86' Plat 6-1
87' Luyckx 7-1
90' Plat 8-1



Vitesse - PSV 0-4 *
18' Koné 0-1
25' Culina 0-2
78' Farfán 0-3
84' Simons 0-4

HFC Haarlem* - FC Den Bosch 1-0
84' El Gaaouiri 1-0


FC Utrecht* - Rijnsburgse Boys 5-0
37' V. Dijk 1-0
71' Kruys 2-0
73' Nelisse 3-0
75' Fortuné 4-0
78' Nelisse 5-0



Ajax* - ADO Den Haag 2-0
8' Stam 1-0
65' Huntelaar 2-0

* = door naar de volgende ronde

Seedorf

In sportkatern van de Volkskrant van afgelopen zaterdag een column over de voetballer Sno. Wie? Tsja, dat vroeg de columnist zich dus ook af. Evander Sno zit namelijk in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal.

Sno is een middenvelder van Celtic. Ooit jeugdspeler van Ajax en Feyenoord en hij speelde ook bij NAC. En is dit seizoen overgenomen door Celtic. Wie hem vorige week woensdag heeft zien voetballen in de Champions League tegen Benfica zal vraagtekens hebben gezet bij de kwaliteit van deze voetballer. Maar hij zit wel in de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal.

En waarom niet, zo vroeg de columnist van de Volkskrant zich af, laten ik eens iemand noemen: Clarence Seedorf.

Het blijft altijd weer een interessant moment wanneer die naam valt. Seedorf. Gevierd voetballer bij AC Milan, een vaste waarde. De regisseur op het middenveld, de route volgens welke zo'n beetje elke aanval loopt, das Dreh und Angelpunkt. Voorziet de spitsen van Milan geregeld van bruikbare ballen. Die Seedorf. Beroemd in Milaan, berucht in Italië en dus de hele voetbalwereld. Maar gepasseerd bij het Nederlands Elftal. Want Seedorf zit niet in de voorlopige selectie.

De naam van Seedorf valt eens in de zoveel maanden wel als het om het Nederlands Elftal gaat. Maar ik vraag me toch ernstig af waarom? Bij Milan laat hij wekelijks zien hoe goed hij kan voetballen maar bij onze nationale trots heeft hij nooit potten kunnen breken. Miste geregeld penalty's. Hij was immer de pispaal van het Nederlandse volk na weer een teleurstellende wedstrijd. En bij Milan speelt hij een rol in een systeem dat bij het Nederlands Elftal niet wordt gespeeld. Seedorf is eigenlijk altijd uitgekotst.

Kritiek op het beleid van Van Basten? Prima. Maar niet over de rug van Seedorf!

'Professioneel gamer is zware baan'

Icoon Games Tom Taylor, ook wel bekend als Tsquared, stelt dat professioneel gamen niet zo'n droombaan is als het klinkt. "Veel mensen denken dat het spelen van videogames niet veel werk is. Maar het laat weinig tijd over voor vakantie. In vijf jaar heb ik nog nooit enige tijd voor mezelf gehad", aldus Taylor.

Elke dag moet hij twaalf uur computergames spelen om scherp te blijven. Naast de vele uren die hij kwijt is aan het spelen, houdt hij zijn lichaam en geest in conditie met een strak sportschema en een goed dieet. Hij rent veel, doet aan gewichtheffen en let goed op zijn eetgedrag. Wel drinkt hij extra veel van de energiedrank Red Bull als er een belangrijke wedstrijd aan zit te komen. En hij heeft succes: elk jaar verdient hij tussen de 120.000 en 150.000 Amerikaanse dollar aan prijzengeld. Hij verdient dat geld met toernooien in de game Halo 2. Ook verdient hij geld door 'gameles' te geven: mensen kunnen voor 115 dollar per uur leren om goed spelletjes te spelen.

Ondanks dat hij weinig tijd voor zichzelf heeft, doet de publiciteit het volgens hem goed bij de vrouwtjes. "Ik denk dat het wel voordelig werkt", zegt hij op de vraag of publiciteit zorgt voor extra aandacht. In zijn vrije tijd beantwoordt de topgamer fanmail en update hij zijn blog.

Hij speelt al competitief sinds zijn veertiende en werd pro-gamer vanaf zestien jaar. Hij is gestopt met school om een goede gamecarrière na te streven. Sinds 2004 heeft de topgamer een contract van 250.000 dollar met het professionele toernooi Major League Gaming. Ook is hij de teamleider van Str8 Rippin. Volgens Stuff Magazine behoort hij tot de twintig meest invloedrijke personen onder de dertig jaar oud.

Bot wil Europese vlag afschaffen

Icoon Europa Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken vindt dat in een nieuw EU-verdrag "overbodige ballast" als een Europese vlag geschrapt moet worden. Een nieuw verdrag moet eenvoudiger worden dan de door Nederland en Frankrijk afgewezen Europese grondwet. "Een nieuw verdrag gaat er zeker komen", aldus Bot op een Europa-bijeenkomst van afgestudeerden.

Bot wil de Europese grondwet niet aanpassen, maar wil een geheel nieuw verdrag in het leven roepen. Bot denkt dat Nederlanders en Fransen tegen de grondwet gestemd hebben, omdat zij ontevreden waren met de ontwikkeling van de Europese Unie. Een nieuw verdrag moet volgens Bot daarom meer rekening houden met zorgen en eisen van Europese burgers.

Het nieuwe verdrag moet "bemoeizucht en bureaucratie" verminderen. Bot wil dat de Europese Unie zich terughoudender opstelt. Hij vindt dat de lidstaten veel zaken beter zelf kunnen regelen.



Vlag van Europa

PS3 krijgt update direct na de launch

Zodra je een PS3 heb kunnen bemachtigen in Japan of Amerika op de launchdag dan staat er gelijk een update klaar voor de console. Wanneer je de PS3 aansluit op het internet zal er een update geïnstalleerd worden die het mogelijk maakt om gebruik te maken van het PlayStation Network.

Een andere update zal tegelijk komen met de firmware-update 3.0 voor de PSP eind november. Deze update zal de communicatie tussen de PSP en de PS3 verbeteren en zorgen dat je de PS3 zal kunnen besturen met de PSP. Ook zal het dan mogelijk worden om content voor je PSP te downloaden via de PS3.

Japanners in de rij voor een Wii pre-order

Vandaag was er al het bericht dat Amerikanen twee weken van te voren in de rij staan om een PS3 te bemachtigen, maar aan de andere kant van de wereld in Japan staan mensen ook in de rij voor een console. Bij één winkel in Tokyo stonden 150 Japanners in de rij om een pre-order te plaatsen voor een Wii.

Rond half acht 's ochtends stond er al een rij van ongeveer twintig mensen en toen de winkel open ging om tien uur was dit aantal opgelopen tot 150 mensen. De eerste mensen (hoeveel pre-orders er zijn aangenomen is niet bekend) hebben hun naam mogen opschrijven en de winkel zal hen dan een Wii verkopen op de launch-dag, het is dus geen pre-order van Nintendo zelf.



Kuipers tegen Hedrick op schaatsmijl

Simon Kuipers zal tijdens de 1500 meter, komend weekend tijdens de wereldbeker in Heerenveen, flink wat concurrentie hebben. Tijdens de loting van donderdag werd de schaatser voor de schaatsmijl gekoppeld aan Chad Hedrick.

Kuipers en Hedrick zullen in de veertiende rit in actie komen. De laatste rit op deze afstand wordt verreden door Enrico Fabris, Olympsich kampioen, en Shani Davis, wereldkampioen allround. Op de 500 meter duurt het iets minder lang voordat er een Nederlander in actie komt. In rit twee verschijnt Erben Wennemars namelijk aan de start. Hij zal het op moeten nemen tegen Gerard van Velde.

Op de 1000 meter bij de vrouwen staat een rit tussen Marianne Timmer en Anni Friesinger op het programma. Dit tweetal zal in de vijftiende en tevens laatste rit in actie komen. De wedstrijden om de wereldbeker in Thialf in Heerenveen gaan morgen van start en duren tot en met zondag.

Grote chaos in H&M door Viktor&Rolf-collectie

Icoon Weird Honderden vrouwen hebben de H&M-filialen in Nederland bestormd, omdat er een kledingcollectie van de modeontwerpers Viktor & Rolf werd aangeboden voor een vriendschappelijke prijs. Veel vrouwen besloten om 's nachts voor de winkel te wachten om als eerste de winkel in te kunnen.

Om klokslag tien uur ging de H&M in de Amsterdamse Kalvertoren open. "Klootzak, open de deur", zo klinkt het. Toen de deuren open gingen, leek het wel oorlog: vrouwen renden als gekken de winkel in, rukten verschillende kledingstukken uit elkaars handen, gilden naar elkaar en probeerden allemaal zo snel mogelijk de collectie van Viktor & Rolf in handen te krijgen. In twee minuten was de hele vrouwenafdeling van de winkel leeggehaald, inclusief kleding die helemaal niks met Viktor & Rolf te maken had. Het was zo'n chaos dat het winkelpersoneel de rekken niet meer kon vullen, en besloot de nieuwe kledingstukken de winkel in te gooien vanuit het magazijn.

Esther legt haar strategie uit. "Ik heb gewoon wat bij elkaar gegraaid. Pakken wat je pakken kunt is de truc. Ik zie wel wat ik ermee doe, het is zo uniek. Dit moet je gewoon hebben", legt ze uit. Iemand die de trouwjurk gemist had, was wel blij dat ze in ieder geval kon zien wie de jurk gekocht had. "Ik ben blij dat ik de twee meisjes gesproken heb die de trouwjurk hebben gekocht. Één van de meiden gaat in Italië trouwen", vertelt ze aan de pers. Stephania en Eleni van 17 hebben ook de trouwjurk gescoord. Ze willen de jurk misschien voor veel geld gaan verkopen om daarna een "echte" Viktor & Rolf-trouwjurk te kopen voor hun trouwdag later. "We zijn echt fan en lagen hier echt niet voor niets om 6 uur 's ochtends voor de deur", leggen ze uit.

H&M-persvoorlichtster Elke Kieft is overdonderd door alle aandacht. "Dit overstijgt alle voorgaande keren", zegt ze. "In alle andere filialen was de collectie een succes. In Den Haag lagen er 's nachts om twaalf uur al een groep meisjes voor de deur te wachten. Maar ik heb ook laaiend enthousiaste berichten gehoord uit Koeweit, Dubai, Stockholm en Parijs. Vooral de bruidsjurk en de trenchcoat waren geliefd. En wat me vooral opviel was dat er veel modieuze mannen bij waren. Ze bestaan dus toch".

Het idee achter de collectie is volgens de ontwerpers 'lovestory'. Zo bevatten de kledingstukken hartjes en pijltjes. Het is een combinatie van moderne couture en luxe sportsware. De collectie was vandaag te koop in 13 H&M-winkels in de Benelux. Wereldwijd is de collectie in 250 filialen in 24 landen te koop. De vrouwencollectie bestaat uit 35 stuks en de herencollectie uit 25 stuks. Vooral de trouwjurk die het modeduo speciaal voor H&M ontwierp is een enorm succes. De jurk heeft een winkelwaarde van ongeveer 300 euro. Voor Viktor & Rolf had de Zweedse winkelketen al eerder grote modeontwerpers als Karl Lagerfeld en Stella McCartney gestrikt. Als je geen kledingstuk hebt kunnen bemachtigen: er worden talloze stukken verkocht op online handelssites als Ebay en Marktplaats.nl.



Vrouwen vechten om kleding te bemachtigen


Vrouwen wachten 's nachts voor H&M

Lazovic biedt excuses aan

Danko Lazovic heeft zijn excuses aangeboden aan de supporters van Feyenoord. Afgelopen weekend, toen zijn ploeg Vitesse tegen de Rotterdammers speelde, wist de aanvaller te scoren. Deze treffer vierde de Serviër nogal uitbundig.

Behalve dit voorval was er nog iets waar de Feyenoord-fans zich aan ergerden. Toen Serginho Greene met een blessure op de grond lag werd er gewoon doorgespeeld. "Het is logisch dat Feyenoord-supporters boos zijn na een doelpunt, de fans zijn altijd ontevreden bij een tegengoal, ik kan slechts sorry zeggen", was de reactie van Lazovic. Hij realiseerde zich dat hij het doelpunt niet zo uitbundig had moeten vieren.

Vuurpijl tussen billen loopt slecht af

Een 22-jarige soldaat uit Engeland is in zijn vrije tijd door een Jackass-achtige stunt in het ziekenhuis beland. De jongeman stond met een paar vrienden bij een kampvuur in het Engelse Monkwearmouthon, toen hij op het idee kwam een vuurpijl vanuit zijn achterwerk te lanceren. Een maat van hem zou het filmen met de camera van zijn mobiele telefoon.

De pijl kwam echter niet los uit de anus van de waaghals en een regen van vuur en een ontploffing troffen zijn achterste. Eerst liep hij nog weg maar na een paar meter viel hij bloedend neer. Hulpdiensten brachten hem meteen naar het ziekenhuis waar artsen ernstige, interne verwondingen vaststelden. Zo was de endeldarm van de jongeman volledig verbrand.

Volgens ooggetuigen probeerde de soldaat een stunt uit die hij ooit had gezien in het MTV-programma Jackass. Daarin schiet Steve-O wel met succes vuurwerk weg vanuit zijn achterwerk.

Het filmpje staat online, maar stelt weinig voor (slecht beeld).

Even een aanvulling: Volgens een aantal FOK!kers heeft de soldaat de vuurpijl 'verkeerd om' in zijn anus gestoken. Vandaar waarschijnlijk de grote interne schade. (En als bonus nog een filmpje van een ander geval.)

Wat is Dit: Opgave 61 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijs:

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Doornbos in beeld bij Honda

Robert Doornbos zou in beeld zijn bij Honda Racing F1 voor de teststoel van 2007. Het team zou zich hebben gemeld bij het management van de Rotterdammer.

Er moet wel rekening worden gehouden met een aantal concurrenten. Ook Gary Paffet en Christian Klien zijn in beeld bij het Japanse team.

"Christian was hier vorige week donderdag samen met zijn vader en Gary is ook zeker een optie. We praten met beiden en de kans is vrij groot dat er volgende week een besluit wordt genomen", aldus teambaas Nick Fry.

In 2007 mogen de teams twee coureurs aanwijzen die op vrijdag testen, zolang beide chassis het hele weekend gebruikt worden. Hiermee zal het testen buiten de races minder worden. BMW heeft onlangs naar buiten gebracht dat het van plan is haar derde coureur ook op de vrijdagen in te zetten. Honda is dit vooralsnog niet van plan. De testcoureur van Honda zal dus niet actief zijn in de raceweekenden.

"Ik hoop dat andere teams het wél doen, want dat is alleen maar goed voor ons. Onze derde coureur rijdt alleen als één van onze racecoureurs daar niet toe in staat is. We hebben ze duidelijk gemaakt dat onze racecoureurs zoveel mogelijk willen testen, en dus ook op vrijdag.", aldus Nick Fry over het inzetten van vrijdagcoureurs.

Dat BMW wel haar derde coureur wel wil gaan inzetten op vrijdag kan Fry niet begrijpen. "Dat zullen Heidfeld en Kubica niet leuk vinden. Wat BMW in feite zegt is dat er voor één van de twee in 2008 geen plek meer is. Als je geen vertrouwen in je coureurs hebt moet je ze zo snel mogelijk kwijt zien te raken. Dat is voor beide partijen beter."

Huidig Honda testcoureur Anthony Davidson lijkt helemaal niet meer in beeld te zijn bij het Japanse team. Het lijkt erop dan ook op dat Davidson zal gaan racen bij Super Aguri.

Fox News: PSP is PlayStation Porn-able

Fox News doet wel vaker vreemde uitspraken en onderzoeken, en ook vandaag is er weer een leuk filmpje verschenen waarin FOX kijkers waarschuwt voor de gevaren van de PlayStation Porn-able. Wist jij dat je kind toegang heeft tot porno, geweld, hoe-maak-ik-een-bom-sites, nazipropaganda en een hele schare pedofielen zonder jouw toezicht!? Het advies van FOX: beveilig de PSP met een wachtwoord. Volgens de experts (ja, FOX heeft echt experts geraadpleegd) is het ook goed om eens met je kind te praten over de gevaren van de PSP.


Amerikanen nu al in de rij voor de PS3

Icoon GamesOp 17 november komt hij pas uit, maar nu al liggen er in de Verenigde Staten mensen in tentjes voor de winkel om de PS3 te kunnen bemachtigen. Er zullen in totaal ongeveer 350.000 consoles beschikbaar zijn. Anders dan bij bijvoorbeeld de lancering van de Xbox 360 is er bij de PS3 geen pre-ordersysteem.

Voor een Best Buy-vestiging (een elektronicaketen in de Verenigde Staten) liggen al sinds afgelopen maandag een zevental mensen. Het is maar te hopen voor deze mensen dat de winkel PS3-consoles binnen krijgt. Opmerkingen zoals "Is de rij voor de PS4 aan de andere kant?", krijgen de wachtenden veelvuldig naar hun hoofd.

Nu al in de rij
Mensen zitten nu al in de rij.

Voor meer (opmerkelijk) gamesnieuws kun je terecht op FOK!games

McLaren haalt aërodynamica-expert Renault

Nicolas Hennel de Beaupreau zal de aërodynamica-afdeling van McLaren Mercedes komen versterken. De Fransman komt over van Renault F1 om ervoor te zorgen dat de nieuwe McLaren beter aansluit op de rijstijl van Fernando Alonso.

Hennel de Beaupreau werkte eerder bij het team van Scuderia Ferrari en Benetton. Alonso zou, in tegenstelling tot de McLaren coureurs van de afgelopen jaren, de voorkeur geven aan een stijf afgestelde auto met de neiging tot overstuur. Kimi Räikkönen, Pedro de la Rosa, Juan Pablo Montoya, David Coulthard en Mika Hakkinen gaven allemaal de voorkeur aan een neutral afgestelde wagen, met lichte neiging tot onderstuur.

Politici kibbelen over Studio Voetbal

Het is nog onduidelijk of Balkenende en Rutte zondag te gast zullen zijn in programma Studio Voetbal van de NOS. Afgelopen zondag nodigde presentator Jack van Gelder spontaan de lijsttrekkers van het CDA, de PvdA, de VVD en de SP uit. Wouter Bos van de PvdA en Jan Marijnissen van de SP, beiden voetballiefhebbers, waren direct enthousiast; Balkenende en Rutte twijfelden beiden erg.

Het CDA en de VVD bedachten een oplossing en wilden Maxime Verhagen (PSV-fan) en Henk Kamp (FC Twente), respectievelijk de nummer 2 en 3 op de lijst van het CDA en de VVD, afvaardigen. Dit voorstel viel echter niet in goede aarde bij de PvdA: "Óf er komen lijsttrekkers, óf niet. En dan dus ook Bos niet", aldus een woordvoerder. Presentator Jack van Gelder is het daarmee eens: "We hebben alleen de lijsttrekkers uitgenodigd en het lijkt me ook hartstikke leuk voor ze. Dus hier zijn we nog niet over uitgesproken."

Aanleiding voor de spontante uitnodiging van Van gelder was vaste analist Youri Mulder, mede-ondertekenaar van een GroenLinks-oproep topinkomens aan te pakken. "Het leek me hartstikke leuk om de lijsttrekkers ook eens te laten praten over zaken buiten de pensioenen of de hypotheekaftrek", aldus Van Gelder, die bij de vorige verkiezingen op de LPF stemde. "Bijvoorbeeld over voetbalrellen, de kosten van politie-inzet of geld voor de sport. Als Ajax van PSV heeft gewonnen, gaan we ze echt niet vragen of er te weinig met de punt naar voren of naar achteren is gespeeld."

Van Gelder, Balkenende, Bos, Rutte, Marijnissen, Mulder en Borst

Bos wil coalitie met VVD en GroenLinks

PvdA-leider Wouter Bos heeft het liefst een kabinet van PvdA, VVD en GroenLinks. "Het is nog nooit geprobeerd, het is nieuw en het zal veel jonge mensen het kabinet binnen brengen", aldus Bos. Hij voegt er wel aan toe dat hij niet weet hoe reëel een dergelijke coalitie is. Dat heeft hij geschreven op de website van de PvdA.

Een journalist van het tijdschrift Nieuwe Revu had de politicus voor het blok gezet om zijn favoriete coalitie te kiezen. Overigens zou de coalitie tussen PvdA, VVD en GroenLinks volgens alle opiniepeilingen niet genoeg zetels halen voor een meerderheid in de Tweede Kamer.

Eerder zei Bos een linkse coalitie nog een "fantastische mogelijkheid" te vinden. In een debat op RTL4 leek Bos juist weer te kiezen voor een coalitie met CDA. Nu lijken VVD en GroenLinks zijn voorkeur te hebben.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Site toont woningen BN'ers via Google Maps

Icoon InternetEen internetbureau heeft een website gelanceerd waarop op basis van Google Maps de woningen van bekende Nederlanders in beeld worden gebracht. Op de site, Casabobo.nl, kan gezocht worden naar BN'ers op basis van regio, naam en woonplaats. Ook zijn de BN'ers ingedeeld op soort, zoals: acteurs, artiesten, politici, presentatoren en sporters.

Volgens de makers is de site bedoeld voor "de voyeuristische internetter". De makers zeggen de mogelijkheden van Google Maps duidelijker te willen maken voor een breed publiek. Of de BN'ers in kwestie blij zijn met het initiatief is de vraag. De gegevens hebben ze achterhaald via internetzoekmachines. "Casabobo.nl brengt daarom geen privacygevoelige informatie naar buiten, maar toont de publiek bekende gegevens op een innovatie manier. Op verzoek verwijdert Casabobo de gegevens van de persoon in kwestie.", aldus de makers.

De site toont heeft naast een zoekmachine ook een kaart waarop met icoontjes de BN'ers worden aangeduid. De gebruiker kan inzoomen om zo de huizen te bekijken. De regio's waar zich relatief veel bobo's ophouden, zoals de grachtengordel van Amsterdam, politiek Den Haag en het Gooi, zijn speciaal aangeduid. Op dit moment zijn er zo'n 90 BN'ers vermeld en vindbaar op de website. De bedoeling is dat dit steeds verder uitgebreid wordt. Gebruikers van de site kunnen zelf een bijdrage toevoegen, die na verificatie wordt toegevoegd aan het bestand.

Overigens kan de site de drukte maar moeilijk aan. Op moment van schrijven is de site uit de lucht. Eerder was deze wel bereikbaar, maar toen zeer traag. Nieuwsgierigen zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Basso wil Giro en Tour winnen

Ivan Basso heeft een duidelijk doel gesteld voor het komende wielerseizoen. De Italiaan wil het namelijk voor elkaar krijgen om zowel de Giro d'Italia als de Tour de France op zijn naam te schrijven. Tijdens het ondertekenen van een tweejarig contract bij Discovery Channel PCT maakte de renner dit bekend.

"Ik overdrijf niet als ik zeg dat er een nieuw leven begint voor mij", waren de woorden van Basso. Vorig jaar schreef de Italiaan de Giro ook al op zijn naam. Voor de Ronde van Frankrijk werd hij uitgesloten, vanwege het dopingschandaal rond de Spaanse arts Fuentes. Bovendien werd hij toen door zijn voormalige werkgever CSC op non-actief gezet.

Bij zijn nieuwe werkgever krijgt Basso ook te maken met Lance Armstrong. De zevenvoudig Tourwinnaar is nog altijd nauw verbonden met het team. In Austin (Texas) hervat Basso op 3 december de training voor het nieuwe wielerseizoen. "Ik ben ongelooflijk blij. Ik krijg de volledige steun van de ploeg bij het verwezenlijken van mijn ambities", aldus Basso.

Zalm: Balkenende neemt afstand van eigen beleid

VVD-vicepremier Gerrit Zalm vindt het onbegrijpelijk dat premier Jan Peter Balkenende het met de VVD 'succesvol' gevoerde kabinetsbeleid niet tot inzet van de verkiezingen maakt.

Zalm is erg teleurgesteld dat Balkenende nu wel de vruchten van de hervormingen wil plukken, maar tegelijkertijd het beleid wil afzwakken, zoals het afschaffen van de no-claim in de zorg. "Hij is niet consistent. Het was niet gek geweest als ook Balkenende zijn nek had uitgestoken voor het kabinet-Balkenende", zegt Zalm donderdag in een vraaggesprek met het ANP. "Blijkbaar is het toch te veel VVD-beleid geweest."

Zalm is ervan overtuigd dat de CDA-premier na de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november wegloopt met een ander, namelijk de PvdA. De VVD kiest onomwonden voor voortzetting van de coalitie met het CDA.

Zalm verwerpt ook de claims van Balkenende dat het CDA de hervormingen in zorg en sociale zekerheid heeft bedacht en als eerste aandrong op financiële soliditeit. De stelselherziening in de zorg lag al onder het paarse kabinet klaar, benadrukt de VVD-bewindsman. "En voor zover ze al aan iets getrokken hebben, was dat niet aan het financiële beleid. Van CDA-ministers die de staatsschuld in 25 jaar wilden aflossen, heb ik in elk geval geen last gehad", zegt Zalm.

Zalm waarschuwt voor een nieuw kabinet van CDA en PvdA. Volgens hem dreigen dan twee horrorscenario's. "Of ze ruilen dingen tegen elkaar uit. Dan krijgt de PvdA een beperking van de hypotheekrenteaftrek en bejaardenbelasting en het CDA bijvoorbeeld een grotere efficiëncy in de zorg. Of er gebeurt helemaal niets. Dat lijkt me een reële optie. Dan verpietert de economie, terwijl we dat ons gezien de ontwikkelingen in de internationale economie niet kunnen permitteren. Balkenende wil de komende jaren rust? Rust vind je op het kerkhof."

Zalm gaat tot 22 november nog veel de boer op met de resultaten van het kabinetsbeleid. Hij past ervoor zelf voor de verkiezingen duidelijkheid te geven over zijn eigen toekomst om zo de peilingen proberen wat op te stuwen.

Pokerface
Zalm blijkt meer dan een pokerface te hebben.

Orale en anale seks mag in Singapore

Goed nieuws voor liefdeskoppels in Singapore. Het altijd vooruitstrevende land heeft de wet dusdanig veranderd dat pijpen, beffen en anale seks nu zijn toegestaan. Zolang het in de slaapkamer gebeurt en het tussen man en vrouw is. Homoseks is nog steeds streng verboden.

In 1997 werd een wet aangenomen die bepaalde dat 'tegennatuurlijk seksueel gedrag' verboden werd. Daar stond maar liefst een celstraf op van tien jaar plus een boete, tot levenslang. Orale seks mocht wel, maar enkel als voorspel als aanzet tot geslachtsgemeenschap. Onbekend is overigens hoe dat de afgelopen negen jaar gecontroleerd is.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Van Bommel: "Zo kan het niet langer"

Mark van Bommel was niet te spreken over het verlies van zijn club Bayern Müchen tegen Hannover 96 van woensdag. Volgens de middenvelder kan het zo niet langer meer. Het was dit seizoen de vierde keer dat de ploeg een wedstrijd verloor.

"Het toonde maar weer eens aan dat we dit seizoen veel problemen hebben met defensief ingestelde tegenstanders", was de verklaring van Felix Magath, trainer van Der Rekordmeister. "We hebben te weinig druk gezet. De ploeg was ook niet in topconditie. Zo waren Claudio Pizarro en Roy Makaay verzwakt door een griepvirus. Ik had pas 's middags besloten dat ze konden meespelen."

Door het verlies tegen Hannover 96 is Bayern München inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats. Werder Bremen voert de lijst in de Duitse competitie nog altijd aan. Het verschil tussen deze twee ploegen bedraagt momenteel zes punten. "Er is nog niets verloren", was het oordeel van Van Bommel. "Maar zoals het nu gaat, kan het niet langer. We moeten zo snel mogelijk gaan pieken en vier, vijf wedstrijden op rij gaan winnen. In de tweede helft misten wij wat geluk, maar buiten dat kunnen wij veel beter voetballen.'"

Mensen in de USA nu al in de rij voor de PS3

De PS3 zal op 17 november uitkomen in de USA en er zullen ongeveer 350.000 consoles aanwezig zijn. Omdat er geen centraal pre-order systeem is zoals met launch van de Xbox 360 ben je nooit 100% zeker van een PS3.

Sommige mensen willen blijkbaar heel erg graag een PS3 hebben en willen daarvoor graag twee weken voor de winkel kamperen. Voor een Best Buy (elektronica-keten in de USA) liggen namelijk al sinds afgelopen maandag een zevental mensen voor de winkel.

Het is maar te hopen voor deze mensen dat de winkels PS3-consoles binnen krijgt en wel meer dan zeven. Want twee weken voor niks in de rij staan is niet het allerleukste tijdverdrijf. Opmerkingen zoals "Is de rij voor de PS4 aan de andere kant?" krijgen de wachtenden veelvuldig naar hun hoofd.



Met dank aan Naj_Geetsrev aka Jan Versteeg voor het melden van dit nieuws in de submit

Beloning voor zelfmoordaanslag in moskee

TerrorismeDe Afghaanse politie heeft een man aangehouden die een zelfmoordaanslag zou plegen in ruil voor een forse beloning. De man zou zichzelf en zoveel mogelijk omstanders om het leven brengen in de drukste moskee van Kabul.

Daarvoor zou zijn familie bijna 17.000 dollar van de Taliban hebben gekregen. De man werd eerder deze week gehuld in een zelfmoordvest aangehouden bij een controlepost in de oosterse provincie Nangarhar. ''Hij heeft bekend dat zijn familie een miljoen roepies zou krijgen als hij de aanslag had gepleegd'', zei een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag.

Friesinger niet op 500 en 3000 meter

Anni Friesinger laat komend weekend, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, twee afstanden vallen. De Duitse schaatsster komt alleen in actie op de 1000 en 1500 meter. Dit betekent dus dat ze niet op de 500 en 3000 meter aan zich voorbij laat gaan.

"We willen haar niet overbelasten", aldus Gianni Romme, coach van Friesinger. Vorig seizoen verliep niet goed voor de schaatsster, vanwege problemen met haar rug. De schaatsster kan veel afstanden rijden, maar toch willen Duitse en haar trainer geen onnodig risico nemen. De kans is overigens aanwezig dat ze het weekend na Heerenveen wel op de 500 meter in actie komt. Dan verplaatst de strijd om de wereldbeker zich naar Berlijn.

Twaalfjarige verliest geding om behandelplek

Icoon MisdaadDe 12-jarige Haarlemmer Leo zit in een jeugdgevangenis. Hij werd eind juli uit huis geplaatst omdat hij niet meer te handhaven was. Leo heeft psychiatrische hulp nodig, maar verbleef wegens een tekort aan plaatsen in behandelinrichtingen in een jeugdgevangenis. Hij zat daar tussen overwegend delinquente jongeren. Om een psychiatrische behandeling af te dwingen, stapte de 12-jarige knul naar de rechter, waar hij vandaag nul op het rekest heeft gekregen.

De raadsman van de jongen, Jelle Klaas, betreurt dat het geding is verloren, maar wijst ook op de positieve punten. Zo heeft de rechter gezegd dat het verblijf van de hulpbehoevende Leo in een gevangenis uitermate onbevredigend en maatschappelijk ongewenst is. Het proces werd gesteund door de stichting 'Defence for Children International'. Deze organisatie vindt dat de overheid kinderen als Leo niet moet opsluiten in een gevangenis maar juist extra moet beschermen.

Ondertussen toch overgeplaatst
Enkele dagen voor de rechtszaak, op maandag, is Leo alsnog overgeplaatst naar een behandelinrichting. Justitie ontkent dat deze overplaatsing iets te maken heeft met het kort geding, maar raadsman Klaas denkt daar het zijne van.

Het kabinet beloofde vorig jaar om extra plaatsen in behandelcentra vrij te maken voor kinderen zoals Leo. Deze zomer bleek dat de capaciteit van de jeugdzorg nog steeds tekortschiet en dat het nog jaren zal duren voordat dit gebrek geheel is opgeheven.

Bush bedroefd over bloedbad Gazastrook

Israël-PalestinaDe Amerikaanse president George W. Bush is naar eigen zeggen diep bedroefd over de dood van achttien Palestijnse burgers als gevolg van de Israëlische artilleriebeschietingen op de Gazastrook van woensdagmorgen. Bush hoopte dat de Israëlische excuses voor dit bombardement worden gevolgd door maatregelen die een herhaling van deze tragische feiten voorkomen.

De Israëlische premier Ehud Olmert heeft woensdag zijn spijt betuigd over de dood van de achttien Palestijnen. Hij bood de gewonden ook humanitaire en onmiddellijke medische hulp aan.

Israël bestookt de dichtbevolkte Gazastrook al lange tijd met onder meer gevechtsvliegtuigen en -helikopters, tanks en artillerie, ook sinds het vorig jaar in beginsel zijn troepen uit de strook terugtrok. De EU protesteerde daar eerder deze maand nog fel tegen.

Begrafenis
Tienduizenden Palestijnen hebben vandaag de begrafenisstoet begeleid voor de achttien slachtoffers. De lichamen waren uit de mortuaria opgehaald voor een mars naar de moskee. Onder de Palestijnen die zich bij de begrafenisstoet hadden aangesloten, waren ook groepen militanten. Sommige militanten waren gemaskerd en schoten in de lucht.

De achttien slachtoffers zijn vervolgens begraven in Beit Hanoun in het noorden van de Gazastrook. De lichamen waren gewikkeld in gele vlaggen van de Fatah-beweging van de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

De verontwaardiging onder Palestijnen over de dood van de burgers is enorm. Onder de doden zijn zeven vrouwen en zes kinderen. Na maanden van interne verdeeldheid lijkt de bevolking eensgezind in haar afschuw.

Geen beleid
Het Israëlische leger had met de actie militante Palestijnen in Beit Hanoun willen treffen, die provisorische raketten op de Israëlische stad Ashkelon hadden afgevuurd. Ook donderdag vuurden Palestijnen weer raketten af op grensdorpen in het zuiden van Israël. De vier Qassam-raketten maakten geen slachtoffers.

Premier Ehud Olmert zei donderdag dat een technisch defect in de Israëlische artillerie de oorzaak is van de dood van de achttien burgers. Hij zei dat het beschieten van burgers niet het beleid is.

Cassano stuurt aan op breuk

Er is een kleine kans dat Antonio Cassano zich weer bij de selectie van Real Madrid kan voegen. Vorige week werd de speler door trainer Fabio Capello uit de groep gezet, omdat hij zich misdroeg. De oefenmeester heeft laten weten dat de spits zijn excuses aan moet bieden.

"Het woord 'sorry' komt niet in mijn vocabulaire voor", aldus Cassano. Hierdoor lijkt het er op dat hij zijn excuses aan Capello niet zal maken. De speler is bovendien van mening dat hij beter niet naar Spanje had kunnen vertrekken. De reden van de ruzie begon op 30 oktober. De spits van De Koninklijke heeft liep al een half uur warm, maar Capello gunde hem geen invalbeurt. Hierop schold de 24-jarige speler de oefenmeester publiekelijk uit.

Aan het begin van deze week was Capello van plan om Cassano een nieuwe kans te geven. "Hij heeft een heel erg moeilijke jeugd gehad, je moet een beetje geduld met hem hebben. De oplossing is aan hem. Hij moet aan iedereen zijn excuses aanbieden. Aan mij, aan de selectie, aan de supporters, aan iedereen."

Cassano is echter niet van plan om dit te doen. "Je excuses aanbieden en toegeven dat je een fout hebt gemaakt, zijn twee totaal verschillende dingen. Ik heb fouten gemaakt, maar sinds de dag dat ik ben geboren, heb ik nog nooit het woord sorry gebruikt. En ik zal dat volhouden tot de dag dat ik doodga", waren de woorden van de spits. "Als ik de tijd terug kon draaien, dan zou ik Roma en Rome nooit hebben verlaten voor Real Madrid."

Aaron Greenberg heeft oplossing voor ruimtegebrek 360

Sinds Microsoft aankondigde dat mensen binnenkort via Xbox Live Marketplace films en series kunnen downloaden, lopen flink wat mensen zich af te vragen waar ze die bestanden kwijt moeten op hun 20GB harde schijf; met name als het in HD-kwaliteit is, is dit namelijk erg weinig ruimte. Maar geen zorgen, Captain Obvious komt ons redden. Aaron Greenberg van Microsoft heeft hier namelijk een prachtige oplossing voor bedacht; hij merkte op dat de harde schijf los te koppelen is en er bij ruimtegebrek dus gewoon een andere op kan.

Om te zorgen dat je gamer-profile ook nog werkt, moet je wel een memorycard kopen om je gegevens daar op kwijt te kunnen. Dat dit stevig in de kosten gaat lopen is niet bij de beste man opgekomen waarschijnlijk.

You know what, I don't know. At this point we're not ready yet to roll out a bigger hard drive. I can tell you what people tell me they do to get around this. What they do is they put their Live account on a memory unit and then they have one hard drive that they put their games or related content on, and then they have another drive that they put their movies and TV on. So you know, this isn't ideal, but there's some ways to work around that today. If you download the content on one hard drive, and save your Live account on the memory unit, you can still have your hard drives hold all the content. That's not a perfect workaround, but there's some flexibility that people can do.

Aangezien de geruchten van een grotere harde schijf vrij hardnekkig zijn al een paar maanden is het misschien verstandiger om te wachten totdat die officieel wordt. Mocht je wel bereid zijn tot een investering van �140 voor een extra harde schijf en memorycard dan kun je Greenbergs oplossing natuurlijk nemen.

Flinke lading fixes in Dark Messiah patch

Dark Messiah of Might & Magic is een Action-RPG, met de nadruk op Action, gemaakt met de Source Engine, bekend van Half-Life 2. De game viel, misschien mede dankzij de hoge verwachtingen, een beetje tegen. Struikelpunten waren de tegenvallende multiplayer en een aantal bugs. Een groot deel van die bugs wordt verholpen door de 1.01 patch, die vanaf nu te downloaden is. Voor de fixlist: klik. Downloaden kan bij:

WorthPlaying
GamersHell
3DGamers

'Geen mes in graf weduwe Wittenberg'

Icoon PolitieIn de holle ruimte onder de grafsteen van de weduwe Wittenberg ligt geen mes. Dat heeft de recherche laten weten, meldt de Volkskrant donderdagmiddag op haar website.

''Het zand in het geopende graf wordt nog onderzocht met een metaaldetector'', aldus Ben Janssen, hoofd van de recherche Noord- en Oost-Gelderland.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) wilde het bericht niet bevestigen.

Het graf is eerder vanmiddag geopend door de politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dat gebeurde op verzoek van de advocaat van Ernest Louwes, die is veroordeeld voor de moord op Jacqueline Wittenberg, in 1999 in Deventer. Hij had twee weken geleden een kort geding aangespannen, nadat Justitie het graf weigerde te openen.

Aanleiding voor het verzoek van de advocaat is onderzoek van Maurice de Hond. De opiniepeiler vermoedde dat het moordwapen, een mes, in het graf was verstopt. Dat zou de 'echte dader' klusjesman Michael de J., gedaan hebben. Uit onderzoek met een metaaldetector bleek volgens De Hond dat er 'iets' in het graf zou liggen. Dat voorwerp zou De J. enkele dagen na de begrafenis in een etui onder de grafsteen hebben geschoven.

Nieuw gamestijdschrift gelanceerd

HUB Uitgevers heeft vandaag een nieuw gamestijdschrift gelanceerd: GMR. GMR is een multiplatform gamestijdschrift dat op een serieuze manier het gamen wil benaderen. GMR is vanaf vandaag overal verkrijgbaar en kost EUR 4,95. Het zal zes keer per jaar verschijnen in een oplage van 25.000 exemplaren.
"[...]
GMR verschilt van andere gamestijdschriften doordat het games op een serieuze manier benadert. Het medium is de afgelopen jaren volwassen geworden en dat geldt ook voor de steeds groter wordende groep gamers. De invloed van games is terug te vinden in Hollywoodfilms, universitaire opleidingen en de popcultuur in het algemeen. Het stigma dat gamen alleen interessant zou zijn voor een kleine doelgroep, is dan ook behoorlijk achterhaald.

Een team van ervaren gamejournalisten schrijft op een volwassen, maar toegankelijke manier over alles wat gamers interesseert. Informatieve previews, kritische reviews, boeiende interviews en interessante achtergrondartikelen, GMR is hét blad waarin dit terug te vinden is.
[...]"


GMR komt voort uit het inmiddels opgeheven tijdschrift Xbox Magazine. Opvallend is dat GMR hoofdredacteur Jos Bouman in een forumdraad op Xboxworld laat weten dat stopzetten van Xbox Magazine in de richting van teruglopende abonneeaantallen gezocht moet worden.

Het blijft in dat licht de vraag of er ruimte is in de markt voor een multiplatform 'serieus' gamestijdschrift. De concurrentie met gratis gameswebsites is immers groot. Uitgever IDG stopte eerder al met haar gamespublicaties om zich op de onlinemarkt te richten.

GMR lijkt zich bewust anders te positioneren door zich te richten op kwalitatief hoogstaande en relatief tijdsonafhankelijke content. We zijn benieuwd naar de ontwikkelingen en wensen de mannen (en vrouwen?) van GMR veel succes.

Dutch Open: Palyama wel, Pang niet door

Dicky Palyama heeft op de Dutch Open in Den Bosch in het herenenkelspel de kwartfinales bereikt. Palyama, als tweede geplaatst, was in de derde ronde met 21-9, 21-16 te sterk voor de Engelsman Toby Honey. In de kwartfinales neemt de Nederlander het nu op tegen Choong Hann Wong uit Maleisië.

De als eerste geplaatste Eric Pang is uitgeschakeld. De Nederlander ging in drie games ten onder tegen de Canadees Bobby Milroy. Pang verloor de eerste game met 17-21, maar won de tweede met 21-18. In de derde game wist Pang een matchpunt niet te verzilveren en ging uiteindelijk met 20-22 ten onder.

Coaches nemen ijskwaliteit Thialf onder vuur

In de aanloop naar de wereldbekerwedstrijden in het Heerenveense Thialf hebben diverse coaches de ijskwaliteit van de Hollandse schaatstempel flink onder vuur genomen.

Het is niet voor het eerst dat de internationale schaatstop zich op een krabbelbaan moet voorbereiden op belangrijke races. „Het is één groot drama”, aldus Jac Orie. Vanmorgen tijdens de trainingen sloeg het ijs na amper vijftien minuten al wit uit, wat betekent dat de ondergrond stroef wordt. De kwaliteit was zo matig dat een Canadese trainer zich afvroeg welke wax men onder de ijzers smeerde.

Rayman konijntjes in screenshots

Ubisoft heeft weer nieuwe screenshots van hun langverwachte Wii-game; Rayman Raving Rabbids vrijgegeven. Zoals al bekend is zal Rayman in dit nieuwste deel zijn krachten moet bundelen met anderen om van de witte konijntjes te ontsnappen en ze van aarde te verwijderen. Het spel zal naast het hoofdavontuur ook meer dan 70 mini-games bevatten die gebruik zullen maken van de Wii-controller.

Het spel wordt op 8 december in de Europese winkels verwacht.



Scan van Jump Ultimate Stars

Developer Nintendo heeft onlangs weer een nieuwe scan van hun spel Jump Ultimate Stars vrijgegeven. Het spel is een vervolg op Jump Super Stars waarbij het de bedoeling was om met zoveel mogelijk verschillende anime characters jouw vechtkunsten te laten zien. Jump Ultimate Stars is hierin niet anders. Op de nieuwste scan is te zien dat de held uit de anime-serie Hokuto No Ken ook zal verschijnen in het spel.

Het spel zal op 23 november van dit jaar in de Japanse winkels liggen. Van een EU- of US-release is nog steeds niets bekend.



World of Warcraft: the Burning Crusade release datum

De langverwachte expansion voor de grootste MMORPG (met een userbase van inmiddels 7.5 miljoen spelers wereldwijd) heeft eindelijk een releasedatum gekregen. World of Warcraft: the Burning Crusade zal vanaf 16 januari verkrijgbaar zijn in Europa en Noord-Amerika. Korea, Australia, New Zealand en Singapore zullen de game ook rond deze tijd ontvangen, de datum voor China, Taiwan, Hong Kong en Macau zal binnenkort aangekondigd worden.

In the Burning Crusade is het mogelijk het level van je character op te krikken tot level 70 in plaats van level 60, wat uiteraard veel nieuwe mogelijkheden biedt. Ook komen er twee nieuwe rassen bij, de Blood Elves en de Dranei, en is het mogelijk om the Outland, het voormalige thuisland van de Orcs, te verkennen. Hier zullen veel nieuwe quests, dungeons en monsters te vinden zijn. Naast deze features worden er nieuwe talents en abilities voor elke klasse, de nieuwe jewel crafting profession, nieuwe wapens en armour en veel verbeteringen in de Player vs. Player gevechten toegevoegd.

World of Warcraft: the Burning Crusade zal verkocht worden tegen een adviesprijs van �34,95. Er zal ook een Collecter's Edition beschikbaar zijn, deze limited edition bevat de game op CD en DVD, een Art of the Burning Crusade boek, een exclusieve in-game pet, een behind-the-scenes DVD, een World of Warcraft Trading Card Game starter deck met exclusieve kaarten, een mousepad met een kaart van Outland en een officiele soundtrack CD. De Collector's Edition zal verkocht worden voor �69,95.

Koeman wil Väyrynen niet laten gaan

Het lijkt er sterk op dat Mika Väyrynen weer mag hopen op mooie tijden bij PSV. De Finse middenvelder leek afgelopen zomer bij Celta de Vigo te tekenen, maar de overgang ging op het laatste moment niet door.

Daarom nam hij weer plaats op de reservebank bij de landskampioen. Volgens zijn trainer Ronald Koeman zit de middenvelder dicht tegen een basisplaats aan. "Als het aan mij ligt, dan gaat Mika niet meer weg. Als je hem ziet tijdens de keren dat hij speelt of bij invalbeurten, dan functioneert hij beter dan voorheen. Hij is vorig seizoen lang geblesseerd geweest en is nu fitter. Dat speelt ook een rol. Het is niet de bedoeling om van de vaste groep, waarvan we nu gebruik maken, iemand tussentijds te laten vertrekken," aldus Koeman.

Name that bitch!

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer duidelijk: welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is? Maar daarnaast is de vraag: Wie stoot Icefire1971 van de troon??

Er zijn natuurlijk nog steeds geinige prijzen te winnen

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Nederlanders vetter dan EU-gemiddelde

Nederlanders zijn een stuk vetter dan de gemiddelde Europeaan. De gemiddelde 'body mass index' van de Nederlander staat op de tiende plaats van de 28 lidstaten en kandidaatleden van de Europese Unie.

De Kroaten hebben het meeste overgewicht. Italianen zijn gemiddeld de slankste Europeanen, zo blijkt uit grootschalig onderzoek van de Europese Commissie dat donderdag is bekendgemaakt.

Nederlanders beseffen wel dat ze te zwaar zijn: 41 Procent van de ondervraagden gaf dat toe, tegen 38 procent van de gemiddelde EU-inwoner. Een oorzaak is misschien dat Nederlanders zelden een dieet volgen, vergeleken met andere EU-landen. In de voorbije twaalf maanden deed slechts 15 procent van de Nederlanders dat: Alleen in Duitsland (14 procent) is dat nog minder.

Uitslagen Duitsland speelronde 11 (Woensdag)

In de Duitse competitie werden gisteravond vijf duels gespeeld. Opvallend was het verlies van Bayern München. De koploper in Duitsland blijft Werder Bremen met 23 punten uit elf duels. Hieronder alle uitslagen, de stand en het komende programma.

Hannover 96 te sterk voor Bayern München

Opnieuw een nederlaag voor Die Roten, ditmaal was Hannover 96 te sterk. Ik de Allianz Arena wisten de gasten met een 0-1 overwinning huiswaarts te keren. De ploeg van ondermeer Roy Makaay en Mark van Bommel is afgezakt naar de vijfde plaats met zes punten achterstand op Werder Bremen.

Szabolcs Huszti was de grote man aan de kant van Hannover door het enigste doelpunt van de avond te maken. Arnold Bruggink, die bij Hannover onder contract staat, mocht al na een kwartier het veld verlaten.

Schalke 04 verslaat Borussia Mönchengladbach

Door twee doelpunten in de eerste helft wist Schalke 04 drie punten over te houden aan de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach. Zé Antonio en Gustavo Varela waren de beide schutters voor Die Königsblauen. De ploeg van trainer Mirko Slomka blijft door de overwinning in het spoor van Werder Bremen. Met drie punten achter de nummer één neemt Schalke de derde plaats in.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Arminia Bielefeld Hertha BSC2-2
Bayern MünchenHannover 960-1
VfL BochumBayer Leverkusen1-3
Bor. M'GladbachSchalke 040-2
Energie CottbusEintracht Frankfurt 0-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Werder Bremen 1172230-1323
2VfB Stuttgart1163223-1621
3Schalke 041162315-1320
4Hertha BSC1045218-1417
5Bayern München1152416-1317
6Arminia Bielefeld 1144319-1416
7Eintracht Frankfurt 1137113-1116
8VfL Wolfsburg114439-1016
9Bayer Leverkusen1143417-1515
10Borussia Dortmund1136213-1215
11Energie Cottbus1143414-1415
121.FC Nürnberg 1127213-1113
13Allemania Aachen1141617-2113
14Bor. M'Gladbach1140710-1612
15Hannover 961124510-2010
16Hamburger SV 1116410-149
17FSV Mainz 051115510-208
18VfL Bochum1122710-208


Programma

DatumThuisUit
10/11Werder Bremen Borussia Dortmund
11/11Hamburger SV Bor. M'Gladbach
11/11Hertha BSCVfL Bochum
11/11Schalke 04FSV Mainz 05
11/11VfL WolfsburgEnergie Cottbus
11/11Eintracht Frankfurt Arminia Bielefeld
11/11Bayer LeverkusenBayern München
12/11Allemania Aachen1.FC Nürnberg
12/11Hannover 96VfB Stuttgart


Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Maio GomezVfB Stuttgart7
-Marko PantelicHerta BSC7
3Roy MakaayBayern München6
4Vlad MunteanuEnergie Cottbus5
-Mike HankeWolfsburg5

[upd] CGB: uitspraak van Verdonk zorgelijk

BinnenlandsDe Commissie Gelijke Behandeling (CGB) vindt de uitspraak van minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) dat moet worden overwogen de commissie af te schaffen, zorgelijk.

De commissie gaf donderdag een verklaring uit waarin ze reageert op de uitlatingen woensdag van de nummer 2 op de kandidatenlijst van de VVD. Verdonk zei woensdagavond zich zeer te storen aan een recente uitspraak van de commissie. Die bepaalde dat een openbare school niet van een islamitische docente mag eisen dat ze mannen een hand geeft.

Verdonk noemde dat ''te gek voor woorden''. Ze vindt dat de commissie met haar uitspraak te ver is gegaan omdat die niet bevorderlijk is voor de integratie. ''De wetgever heeft ons in 1994 in het leven geroepen om toe te zien op gelijke behandeling in met name arbeid en onderwijs; de terreinen die bepalend zijn voor maatschappelijke participatie'', aldus CGB-voorziter Alex Geert Castermans in de verklaring.

''Dat onze oordelen niet altijd begrepen of opgevolgd worden, is een gegeven. Maar de opheffing van de CGB, zoals minister Verdonk die suggereert, is in strijd met internationale verplichtingen. Bovendien gaat dat voorbij aan de honderden oordelen per jaar waarin wij loonverschillen op grond van geslacht of discriminatie op grond van leeftijd of handicap onderzoeken. In 70% van de zaken waarin sprake is van discriminatie, worden onze oordelen ook daadwerkelijk opgevolgd en dat vinden wij een mooie score.''

Update 15.06 uur
CDA-leider Jan Peter Balkenende heeft evenals minister Verdonk grote moeite met de uitspraak van de CGB in de zaak van de handenweigerende islamitische docente. Maar de opvatting van Verdonk dat overwogen moet worden de commissie op te heffen, vindt de premier te ver gaan, zo liet hij vandaag weten.

D66-lijsttrekker Alexander Pechtold suggereerde vandaag om prinses Máxima vice-voorzitter van de Commissie te maken ''om te voorkomen dat deze wordt afgeschaft''. Hij roept VVD-leider Mark Rutte op om afstand te nemen van de uitspraken van Verdonk.

Canon: Willem van Oranje

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden: ontstaan uit een opstand
Zoals onderhand bekend moet zijn was Nederland niet altijd Nederland. Nederland bestond voor lane tijd uit verschillende gebiedjes die nu Nederland en Belgisch Vlaanderen omvatten. Nederland is ook niet altijd een monarchie geweest. Lange tijd geleden stond Nederland bekend als de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Dit ontstond eigenlijk uit protest tegen de Bourgondische vorsten die de Nederlanden onder één bestuur wilde hebben. Dan beginnen er roerige tijden van godsdienstoorlogen en de beeldenstorm.
De onderwerpen binnen dit thema zijn; Floris V; Karel V; De Beeldenstorm; Willem van Oranje; De Republiek; Spinoza en De Grachtengordel. Enkele van deze onderwerpen zijn reeds al behandelt. Vandaag behandelen we Willem van Oranje.

Willem van Oranje (1533-1584)
Willem van Oranje moet bij elke Nederlander toch echt wel bekend zijn. Hij wordt natuurlijk niet voor niets de “vader des vaderlands” genoemd. Nu zien we Willem van Oranje als de grondlegger van de Nederlandse staat, maar dat was niet helemaal in de planning.
Willem was een Duitse edelman en werd geboren in 1533 op slot Dillenburg in Duitsland. Hij kreeg op 11-jarige leeftijd een mooie erfenis, het prinsdom Oranje in Frankrijk. Nu was Willem plotseling een prins en waar zijn opvoeding eerst niet veel uitmaakte, eiste Karel V nu toch wel dar de prins niet meer Luthers, maar Katholiek werd opgevoed. Hij verhuisde naar het keizerlijke hof in Brussel en kreeg een Franstalige opvoeding, zoals prinsen en hoge edelen betaamde.
Nog eens 11 jaar later in 1555 was Willem een militair opperbevelhebber, lid van de Raad van State, ridder van het Orde van de Gulden Vlies en stadhouder van Holland, Zeeland en Utrecht. Niet slecht voor een 22-jarige. Na Karel V volgde zijn zoon, Filips II hem op. Het boterde echter niet tussen Filips II en Willem van Oranje en al snel werd Willem de belangrijkste woordvoerder van de adellijke oppositie, die later de Geuzen werden genoemd.
Na de Beeldenstorm vluchtte van Oranje terug naar zijn geboorte plek. Vanuit daar begon hij militaire aanvallen op de Nederlanden om een eind te maken aan het bewind van de hertog van Alva.
De Geuzen voerden een fikse strijd op en de rebellen hielden in Holland en Zeeland stand. In 1576 werd er vrede gesloten met de andere gewesten, tijdens de Pacificatie van Gent. De Nederlanden leken één te worden.


De verstandshouding tussen Filips II en Willem van Oranje was al ver onder het nulpunt gedaald, Filips zette zelfs een beloning op Willem zijn hoofd. Willem reageerde hierop met een Apologie en de Staten-Generaal van de opstandige gewesten schreven een Plakkaat van verlatinghe. Beiden zeiden hetzelde, het verzet was rechtvaardig omdat de koning een tiran was. 10 juli 1584 was het eind van Willem van Oranje. Balthasar Gerards schoot hem dood. Nu zul je misschien denken, hoe kan Willem van Oranje dan de grondlegger zijn van de nieuwe staat. Dat was hij eigenlijk niet, maar vijfentwintig jaar later ontwikkelde de opstandige provincies zich tot een ware Republiek en ze riepen Willem van Oranje uit tot grondlegger hiervan.

Commercie taboe voor Chinese olympiërs

Chinese olympische sporters mogen zich niet inlaten met sponsors of reclame. De Chinese minister van sport, Liu Peng, heeft gisteren een uitdrukkelijk verbod uitgevaardigd op het ontplooien van commerciële activiteiten.

Volgens de minister leiden die alleen maar af van de training en daarmee ook van medailles op de Olympische Spelen over twee jaar in Peking. Het verbod geldt voor alle atleten, ook voor de Chinese vedettes die miljoenencontracten hebben bij sponsors, zoals NBA-basketballer Yao Ming en olympisch kampioen hordenlopen Liu Xiang.

Vereniging van notarissen gaat witwassen tegen

Icoon BinnenlandsDe Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) gaat de eigen beroepsgroep controleren op verdachte onroerendgoedtransacties. Dat zegt voorzitter Robert Salomons donderdag in een vraaggesprek met Het Financieele Dagblad.

De KNB gaat onder meer kijken of notarissen zich houden aan hun wettelijke plicht om verdachte transacties te melden en of ze altijd vragen naar de identificatie van klanten. Salomons verwacht dat de administratie van kantoren om de drie jaar wordt gecontroleerd. Nu richten controles zich vooral nog op de financiële huishouding van notarissen.

Geen celstraf voor tongzoenen 9-jarige

Een 72-jarige inwoner van Leusden die vorig jaar november een 9-jarige meisje dwong tot een tongzoen, is door de Utrechtse rechtbank deze week veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens de rechter is een meisje van negen dwingen tot een tongzoen, een vorm van verkrachting. De rechter wilde de man echter niet naar de gevangenis sturen, omdat anders zijn asielprocedure mogelijk in gevaar komt.

De asielzoeker ontkende het slachtoffer gezoend te hebben. Getuigen verklaarden echter tijdens de zitting dat het slachtoffer in november vorig jaar hard wegrende. Ze riep ''die man heeft mij gezoend.'' Bovendien bleek de man al eerder onbekende vrouwen ongevraagd te hebben gezoend.

De rechter zei wel dat het een ernstig feit betrof. De bejaarde asielzoeker misbruikte het 9-jarige meisje op klaarlichte dag toen ze op haar fiets aan het spelen was voor de kerk. Voorts heeft het voorval maatschappelijke onrust veroorzaakt.

Duitse kinderverkrachter vlucht dak op

BuitenlandsDe Duitser Mario M., die momenteel bij onze oosterburen terechtstaat wegens het ontvoeren en honderdvoudig verkrachten van de 13-jarige Stephanie R., wist gisteren op het dak te klimmen van de gevangenis van Dresden. Tijdens het luchten ontsnapte hij aan de bewakers en klauterde omhoog. Pas om vier uur vannacht kwam hij er weer vanaf.

Naar verluidt wilde de 36-jarige M. de toezegging dat video's waarop te zien is hoe hij het meisje misbruikt, niet in de rechtszaal worden getoond.

De Duitser ontvoerde Stephanie begin in januari van dit jaar en sloot haar op in een houten kist. Zo hield hij haar 5 weken gevangen in zijn woning. In die periode verkrachtte hij het meisje meerdere malen per dag waarvan hij ook opnamen schoot.

's Nachts maakte hij wel eens een wandelingetje met haar. Stephanie wist toen ongemerkt briefjes te laten vallen waarop ze hulp zocht. Een wandelaar vond er één en ging naar de politie die het meisje niet veel later kon bevrijden.

'Klote justitie'
De vader van Stephanie ontplofte gisteren bijna bij het horen van de dakklim-actie van M.: ''We hebben zo vaak gezegd dat dit varken gevaarlijk is. Ongelooflijk dat hij mag wandelen en dan ook nog kan ontsnappen. Hij moet vastgeketend in z'n cel zitten, net zoals hij met Stephanie heeft gedaan. Dit is niet te bevatten, klote justitie.''

De rechtszaak tegen Mario M. begon maandag ook al tumultueus. Hij moest met veel geweld in bedwang worden gehouden. M. was al eerder veroordeeld voor kinderverkrachting. Wegens goed gedrag kwam hij in 2002 na ruim drie jaar vrij. Deskundigen stelden dat herhaling niet waarschijnlijk zou zijn. Een blunder van jewelste blijkt achteraf.



Mario M.

Poepinjectie helpt tegen ziekenhuisbacterie

Icoon Gezondheid Het inspuiten van poep van een gezond familielid in de dikke darm van een patient met de ziekenhuisbacterie clostridium difficile helpt. Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam heeft vier patiënten die niet reageerden op antibiotica op deze manier behandeld.

Dat meldt het vakblad Medisch Contact deze week. Volgens dr. Josbert Keller van het AMC waren drie van de vier patiënten na vier dagen van de door de bacterie veroorzaakte diarree af. Bij de vierde patiënt moest de behandeling een keer herhaald worden. Het AMC hoopt binnenkort een onderzoek te starten om de behandeling te vergelijken met de gebruikelijke behandeling met antibiotica.

Clostridium difficile is een ziekenhuisbacterie die langdurige diarree kan veroorzaken. Patiënten die geen baat bij antibiotica hebben, moeten hierdoor soms wekenlang geïsoleerd behandeld worden. Sinds april vorig jaar is de bacterie bij zeker 192 mensen in Nederland aangetroffen.

'Capello aast op Alex'

Het Spaanse dagblad AS meldt dat Fabio Capello in januari Alex wil overnemen van PSV. De Braziliaanse verdediger zou hoog op het lijstje staat van de Italiaanse trainer van Real Madrid.

De 24-jarige Alex is bezig aan zijn derde seizoen in Eindhoven. PSV huurt de international van Chelsea, die club heeft dan ook de transferrechten op Alex. Alex werd de afgelopen seizoenen ook al in verband gebracht met transfers naar de Italiaanse voetbalclubs Internazionale en AC Milan.

[upd] Graf Deventer-moordzaak moet onderzocht worden

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie moet onderzoek doen naar het graf van het slachtoffer van de zogenoemde Deventer moordzaak, de weduwe Jacqueline Wittenberg. Dat heeft de rechter in Den Haag donderdag besloten.

De 60-jarige vrouw werd 25 december 1999 dood in haar woning gevonden. Ze bleek met een mes te zijn vermoord. Fiscaal-jurist Ernest Louwes kreeg twaalf jaar cel voor dit misdrijf, maar heeft altijd ontkend. Hij probeert nog steeds zijn onschuld te bewijzen. Hij heeft daarom dit onderzoek bij de rechter geëist.

De J.
De advocaat van de fiscaal-jurist, Geert-Jan Knoops, gaf als reden dat er concrete aanwijzingen zijn dat het moordwapen mogelijk onder de grafsteen van Jacqueline Wittenberg ligt. Opiniepeiler Maurice de Hond heeft zich ook in de zaak gemengd. Volgens hem is niet Louwes de moordenaar van de rijke weduwe, maar klusjesman Michael de J.

De voormalig beheerder van de begraafplaats en een vrijwilliger die tien jaar op de begraafplaats werkt, hebben gezegd dat De J. enkele dagen na de begrafenis een etui onder de grafsteen heeft geschoven. Bovendien wijzen metingen met een detector uit dat er onder de grafsteen een metalen voorwerp van ongeveer 20 centimeter ligt, zei Knoops tijdens de behandeling van het kort geding over deze zaak.

De rechter besloot ook dat Louwes op tijd van het onderzoek op de hoogte moet worden gebracht en dat het onderzoek in aanwezigheid van een onafhankelijk deskundige moet plaatsvinden. Verder moeten de resultaten binnen 24 uur aan Louwes worden meegedeeld.

Het OM verzette zich tegen de naspeuringen bij het graf. Justitie vindt dat er een goede grond ontbreekt om de rust rond het graf van Wittenberg te verstoren. De signalen van de detector zijn mogelijk afkomstig van metaalafval, stelde justitie.

Update: 12.36 uur
Het Openbaar Ministerie (OM) laat vandaag nog onderzoek doen bij het graf van weduwe Jacqueline Wittenberg. Justitie gaat kijken of het moordwapen op de locatie van het graf ligt.

Het parket in Zwolle schrijft in een verklaring dat het direct na de uitspraak van donderdagochtend begonnen is met de voorbereidingen van het onderzoek van het graf. Het vindt plaats onder supervisie van het onderzoeksteam dat is belast met het oriënterend vooronderzoek naar de Deventer moordzaak.

Het NFI en de technische en tactische recherche van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland zullen de grafsteen lichten en het onderzoek uitvoeren. Dit korps was nog niet eerder bij het onderzoek naar de Deventer moordzaak betrokken

Trainsurfing

Ieder zijn hobby, de ene gaat lekker kantklossen de andere gaat treinsurfen, nu is treinsurfen an sich geen nieuw fenomeen, het gebeurt al een tijdje zoals hier in Soweto, maar zoals vaker is er altijd een baas boven baas, in dit geval is het een Duitser met de bij naam The Trainman en hij doet het net iets anders, hij gaat namelijk doodleuk treinsurfen op een Duitse ICE trein, je weet wel zo'n hogesnelheidsgeval.

The Trainman leeft ondertussen niet meer, niet gestorven tijdens een van zijn acties, maar aan leukemie....

Anderlecht denkt aan nieuw stadion

Anderlecht onderzoekt de mogelijkheden om te verhuizen naar een nieuw stadion. De ploeg uit Brussel wil haar huidige onderkomen, het Constant Vanden Stock-stadion, uitbreiden, maar vooralsnog weigert de gemeente daarmee akkoord te gaan.

Als dat de gemeente nee blijft zeggen, dan wil Anderlecht een nieuw stadion laten bouwen. De nieuwe voetbaltempel zou plaats moeten bieden aan 50.000 fans. Inmiddels zijn de eerste gesprekken tussen Anderlecht-preses Roger Vanden Stock en burgemeester Jacques Simonet over het nieuwe stadion gevoerd. Er is niet bekend gemaakt op welke locatie het stadion dan gebouwd zal worden.

Advocaat vraagt vrijspraak terreurverdachte

Icoon JustitieAdvocaat Robert Maanicus heeft donderdag de rechtbank gevraagd zijn cliënt, de 20-jarige Mohammed H., vrij te spreken. H. is een van de medeverdachten van Samir A. in het terreurproces dat zich afspeelt in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Het Openbaar Ministerie eiste maandag acht jaar celstraf tegen H. Volgens Maanicus stond het requisitoir van de aanklagers bol van de veronderstellingen en hebben die niet concreet kunnen maken dat H. lid is van een terroristische organisatie en betrokken is geweest bij het voorbereiden van aanslagen op politici en het AIVD-gebouw.

'OM versterkt tegenstellingen'
Maanicus verzocht de rechtbank vervroegd uitspraak te doen in de zaak van zijn cliënt. De jongeman zit sinds vorig jaar oktober in voorarrest. De raadsman verweet het OM de tegenstellingen ''in de ooit zo door ons geprezen multiculturele samenleving'' te versterken door jongens als H. voor de rechter te brengen.

Volgens Maanicus komen door dit soort rechtszaken verschillende bevolkingsgroepen steeds meer tegenover elkaar te staan. ''Juist van een Openbaar Ministerie zou je anders verwachten.''

Softwareverkopen Japan, PSP in top 10

De softwareverkopen van Japan van afgelopen week zijn weer binnen. De DS doet het zoals normaal erg goed, negen van de 10 titels uit de top 10 zijn voor Nintendo's handheld.

1. (DS, Nintendo) Hoshi no Kirby DS - 166,131 / NEW
2. (DS, Nintendo) General Knowledge Training - 159,166 / 348,866
3. (DS, Pokemon) Pokemon Diamond - 105,943 / 1,604,152
4. (DS, Konami) Wining Eleven DS - 89,275 / NEW
5. (DS, Pokemon) Pokemon Pearl - 81,604 / 1,358,416
6. (DS, Nintendo) New Super Mario Bros. - 31,307 / 3,366,560
7. (DS, Nintendo) Brain Age 2 - 27,448 / 3,387,842
8. (DS, Rocket Company) JLAA Official Kanji Kentei DS - 22,824 / 210,556
9. (DS, Nintendo) Animal Crossing: Wild World - 20,691 / 3,389,974
10. (PSP, Bandai-Namco) Ace Combat X: Skies of Deception - 17,961 / 78,545

X. (DS, Pokemon) Pokemon Diamond/Pearl - 187,547 / 2,962,568

11/ Tales of the Tempest (NDS, Namco)
12/ Yakuza - The Best (PS2, Sega)
13/ Brain Training (NDS, Nintendo)
14/ Custom Robo Arena (NDS, Nintendo)
15/ Everybody's Tennis (PS2, Sony)
16/ Dragon Ball Z Budokai Tenkaichi 2 (PS2, Bandai)
17/ English Training (NDS, Nintendo)
18/ Talking Cooking Navi (NDS, Nintendo)
19/ Mario Kart DS (NDS, Nintendo)
20/ Final Fantasy III (NDS, Square-Enix)
21/ Phoenix Wright 2 (NDS, Capcom)
22/ Pachinko Paradise 13 (PS2, Irem)
23/ Tamagotchi 2 (NDS, Bandai)
24/ Utawereru Mono (PS2, AQUAPLUS)
25/ Final Fantasy V (GBA, Square-Enix)
26/ Gallop Racer Inbreed (PS2, Tecmo)
27/ Tetris DS (NDS, Nintendo)
28/ Jojo's Bizarre Adventure Phantom Blood (PS2, Bandai)
29/ Captain Tsubasa (PS2, Bandai)
30/ Rhythm Tengoku (GBA, Nintendo)

PSP update 3.0 komt eraan

Sony komt eind november met een nieuwe firmware update voor hun handheld de PSP. De nieuwe update brengt de firmware naar 3.0 en deze versie zal vooral dienen om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen PSP en PS3 beter gaat verlopen.

Zo is het straks mogelijk om de PSP als media extender van de PS3 te gebruiken en kun je op de PSP zooi afspelen die je via de PS3 hebt gedownload.

Nederlandse toiletten steeds smeriger

Nederlandse toiletten worden steeds viezer. Dat blijkt uit een onderzoek van tijdschrift Service Management, dat donderdag is gepubliceerd. Van de 150 openbare toiletten die onder de loep zijn genomen, bleek slechts 12 procent echt schoon te zijn.

In 2005 was dat nog 17 procent. Vooral bezoekers van warenhuizen, tuincentra en bouwmarkten kunnen de toiletten beter mijden. Daar kwam geen enkel toilet als 'goed' uit de bus. Toiletbezoek in de horeca zal een hypochonder waarschijnlijk ook slapeloze nachten opleveren.

Slechts 8 procent van de wc's werd daar als 'goed' bestempeld. Het best scoorden openbare gelegenheden, zoals gemeentehuizen en bibliotheken. Daar is 15 procent van de toiletten schoon.

India zet eunuchen in bij ophalen belasting

Icoon OpmerkelijkDe Indiase autoriteiten hebben een groep eunuchen (gecastreerde mannen) voor de huizen van belastingontduikers laten zingen. De eunuchen moesten de belastingontduikers met hun liedjes het schaamrood op de kaken bezorgen, zodat die alsnog met geld over de brug zouden komen.

Volgens de donderdageditie van de krant Indian Express was de actie woensdag succesvol. De zingende eunuchen haalden in totaal omgerekend ruim 7.000 euro op in de hoodstad Patna van de oostelijke deelstaat Bihar. De autoriteiten willen de eunuchen daarom vaker inzetten.

India telt ongeveer 1 miljoen eunuchen. Velen zijn voor hun puberteit al gecastreerd. Ze leven vooral van giften die ze ontvangen tijdens feesten waar ze dansen uitvoeren.

Alarm om mogelijke gifwolk in Emmeloord

Icoon BrandDe gemeente Noordoostpolder heeft alarm geslagen over een mogelijke gifwolk. Die is donderdagmorgen mogelijk vrijgekomen bij een zeer grote brand bij het polyesterverwerkende bedrijf Deen Groep in Emmeloord.

Bewoners van de wijk de Zuidert moeten binnen blijven en ramen en deuren sluiten. Bij de brand aan de Havenstraat is een wolk ontsnapt die mogelijk giftige stoffen bevat, aldus een woordvoerster van de gemeente. De wolk drijft over de Zuidert. Diverse panden in de omgeving zijn ontruimd. Er zijn veel hulpdiensten ingeschakeld.

Kinderen willen chocola met Sint Maarten

Icoon OpmerkelijkSint-Maarten, Sint-Maarten
de koeien hebben staarten...
de meisjes hebben rokjes aan
daar komt sint-Martinus aan


Over twee dagen is het weer zover. Met in elkaar geknutselde lampions gaan kinderen van huis naar huis, om er een lied te zingen en daarvoor beloond te worden met snoep, fruit of geld. Onderzoeksbureau Multiscope heeft onderzocht wat kinderen lekker vinden, maar ook wat ze liever niet ontvangen.

Chocola blijkt het populairst; van de ondervraagde kinderen hoopt 30% dit te ontvangen. Na het ontvangen van lolly's en zakjes met snoep kan er meestal ook wel een 'dankuwel' van af. Waar je echter niet mee moet aankomen, is fruit. Daar hebben kinderen absoluut geen trek in. Desondanks zegt ruim een derde van de ouders deze gezonde traktatie uit te delen.

Schattige kinderen

Film: We Feed The World

Elke vijf seconden sterft een kind aan ondervoeding. Per jaar zijn dat er vijf miljoen. Grote delen van het Braziliaanse regenwoud worden vernietigd om soja te verbouwen. De soja wordt verscheept naar Europa om de kippen vet te mesten. De plaatselijke bevolking in de sojagebieden in Brazilië sterft van de honger. In totaal produceren we met zijn allen voedsel voor twaalf miljard mensen. Niet zo gek dat het brood dat in Oostenrijk wordt weggegooid de tweede stad van het land zou kunnen voeden.


NBA: Dallas verliest opnieuw

De Dallas Mavericks lijken hun vorm maar niet te kunnen vinden. Tegen de Los Angeles Clippers werd opnieuw verloren, 85-103. Het was voor Dallas alweer de vierde verliespartij in evenveel wedstrijden.

Dallas, dat vorig seizoen nog de verliezend finalist was, wacht nog steeds op hun eerste overwinning dit seizoen. De eerste drie wedstrijden op rij werden verloren en ook woensdagavond werd die reeks niet onderbroken. Opvallend is dat in het begin van het tweede kwart, Dallas zelfs een grote voorsprong had van 14 punten. Mede door een sterke Cuttino Mobley, die 28 punten scoorde, wonnen de Clippers de wedstrijd alsnog, waardoor de 'Mavs' nog dieper in de problemen kwamen.

Voor Phoenix geldt vrijwel hetzelfde verhaal als voor Dallas. De Suns bereikten vorig jaar nog de Conference Finals onder leiding van twee-voudig 'MVP' Steve Nash, maar dit seizoen wordt er moeizaam gewonnen. Nu waren het de San Antonio Spurs die te sterk waren. De Spurs, met Tim Duncan en onze landgenoot Fransisco Elson in de gelederen, wonnen na verlenging, 111-106. De Argentijn Fabricio Oberto speelde een opmerkelijke wedstrijd, van zijn elf schoten ging er niet één mis. In de geschiedenis van de NBA deden er maar vier spelers dit beter. Het was voor Phoenix alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.

Overige uitslagen:
Philadelphia 76'ers - Toronto Raptors 104-106
Seattle Supersonics - Orlando Magic 87-88
Utah Jazz - New Jersey Nets 89-96
Los Angeles Lakers - Portland Trailblazers 90-101
Detroit Pistons - Sacramento Kings 86-99
New York Knicks - Denver Nuggets 109-107
Houston Rockets - Milwaukee Bucks 97-93
Charlotte Bobcats - Boston Celtics 108-110 n.v.
Indiana Pacers - Washington Wizards 91-117

Van der Velden maand uit de roulatie

Nick van der Velden is voorlopig niet inzetbaar voor RKC Waalwijk. De 24-jarige middenvelder heeft al enkele weken last van een pijnlijke knie. Een kijkoperatie heeft inmiddels uitgewezen dat hij een scheurtje in zijn meniscus opgelopen heeft.


"Ik heb hier zes weken mee doorgespeeld", aldus Van der Velden in het Algemeen Dagblad. "Op een gegeven moment werd de pijn te hevig om verder te gaan. Op een mri-scan was niets te zien, bij de operatie wel. De meniscus is inmiddels gehecht".

Balkenende: homo kan CDA-leider zijn

Icoon ShockingDe huidige leider van het Christen Democratisch Appèl (CDA), Jan Peter Balkenende, vindt het prima als een homoseksueel leider wordt van het CDA. Balkenende zei dat woensdagavond in het IKON-programma van Paul Rosenmöller.

Deze U-bocht van Balkenende is opmerkelijk, aangezien hij eerder als Tweede Kamerlid tegen het homohuwelijk stemde (wat er uiteindelijk toch zou komen). Ook zei de premier dat hij het zou accepteren als zijn dochter, mocht zij lesbisch blijken te zijn, met een vrouw zou trouwen.

In het CDA geldt de huidige minister van Economische Zaken, Joop Wijn, als een potentiële partijleider. Hij komt openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uit. Daardoor lijkt een homofiele premier niet ver weg te liggen.

Met dank aan JeMoeder en Vince_Taylor voor de submit.

Thaise selectie ontbonden

De voetbalbond van Thailand heeft rigoureus ingegrepen in de nationale selectie van het Aziatische land. De complete groep van 28 man die bondscoach Virat Chanpanich twee weken geleden samenstelde, is ontbonden.

De Thaise voetbalbond vindt dat Chanpanich te veel oude spelers heeft opgeroepen. "Dit team is niet geschikt voor de komende grote toernooien", aldus de hoogste voetbalbaas, Worawi Miakudi.

Hierop heeft Chanpanich zijn ontslag als bondscoach aangekondigd. "Ik heb er genoeg van. Onder deze omstandigheden kan ik niet werken. Het is alsof iemand me in mijn gezicht heeft geschopt."

In december speelt Thailand het jaarlijkse toernooi om de King's Cup, een soort kampioenschap van Zuidoost-Azië. Het is nog onduidelijk wie er dan zullen spelen voor het nationale Thaise elftal.

Automobilist van 16 rijdt in op file

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft woensdag een 16-jarige automobilist bekeurd omdat hij op de A12 ter hoogte van Reeuwijk een ongeluk had veroorzaakt. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten donderdag laten weten. De bestuurder kreeg een bon voor het rijden zonder rijbewijs.

De jongen botste achter op een personenauto in de staart van de file. Achter dat ongeval botste nog drie personenauto's op elkaar. Er vielen geen gewonden.

De jonge automobilist had de auto van een zieke collega gepakt om naar het werk te gaan. Zijn baas was daar wel verbaasd over maar wilde geen aangifte doen voor joyriding.

Marijnissen: SP in 10 jaar de grootste

Icoon PolitiekOver tien jaar is de Socialistische Partij de grootste partij van Nederland. Partijleider en lijsttrekker Jan Marijnissen is er rotsvast van overtuigd. "Wij gaan de PvdA leegeten", zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Bij de huidige verkiezingen ziet Marijnissen een verdubbeling van de huidige negen zetels in het verschiet. "Maar misschien zit er een verdriedubbeling in."

De SP-leider denkt de winst overigens niet alleen bij de PvdA weg te halen. "Wij trekken ook CDA'ers en VVD'ers die genoeg hebben van de liberale politiek van de laatste jaren." In 2010 kunnen de andere partijen niet meer om de SP heen, denkt Marijnissen. "Over vier jaar zitten we in de regering." Zelf zal Marijnissen, die sinds 1986 leider is van de SP en sinds 1994 in de Tweede Kamer zit, voorlopig nog geen afscheid nemen van de politiek. Zeker vier jaar, 'en misschien wel twaalf jaar' blijft de Ossenaar nog in Den Haag. Het liefste als Kamerlid, 'maar als de zaak het vereist' is hij bereid minister te worden.

In 2003 stond de SP ook hoog in de peilingen, maar kwam het uiteindelijk uit op negen zetels, eenzelfde resultaat als bij de verkiezingen van 2002. "Kiezers kozen in het stemhokje toen toch voor Bos, maar zijn in hem nu zo teleurgesteld dat ze het niet weer doen. Ze noemen Bos niet voor niets 'Marijnissen light'", zo hoopt de SP-voorman.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

IND doet aangifte tegen Huub Oosterhuis

De Immigratie- en Naturalisatie Dienst doet aangifte van belediging tegen SP-lijstduwer en dichter Huub Oosterhuis. Oosterhuis vergeleek de IND in een interview in Sp!ts met "hoe de collaborerende politie in de Tweede Wereldoorlog omsprong met de joden". De IND is woedend over de uitlatingen.

"Moet je kijken wat zoiets met je personeelsleden doet, die naar eer en geweten hun werk doen. Bovendien; die mensen zitten er ook om mensen asiel te verlenen, ze bescherming te bieden", aldus de woordvoerder van justitie. De IND voegde er later in een verklaring aan toe dat "deze abjecte vergelijking elke grondslag mist".

Huub Oosterhuis
Huub Oosterhuis

Blont

Sorry, ik heb weer eens een filmpje in het Duits voor jullie, maar dit filmpje is echt te erg voor woorden, want sommige mensen doen nu eenmaal alles om hun haarkleur te bevestigen.

Neem nu deze Duitse jongedame die ehmmm hoe zal ik het zeggen, een ietwat aparte kijk op de wereld heeft, voor diegene die het Duits niet machtig zijn, het hoogtepunt of beter gezegd dieptepunt is als haar gevraagd wordt wat haar droomberoep is.

Na enig nadenken komt er eerst het antwoord: arbeitslos (werkeloos dus) en na nog iets dieper nadenken wil ze ook wel superster worden

Zaakwaarnemer: "Afellay heeft keuze gemaakt"

Ibrahim Afellay heeft een beslissing genomen over zijn internationale carriere. De zaakwaarnemer van de middenvelder van PSV, Ed van Stijn, heeft dit bekend gemaakt.

"Alleen wil hij niet voor de muziek uitgaan. Pas als hij in een definitieve selectie is opgenomen, zal Ibrahim zijn keuze bekendmaken", aldus Van Stijn."Je kunt zeggen dat hij er nu voor 99 procent uit is. De indruk die is gewekt, dat hij de keuze het liefst zo lang mogelijk voor zich uitschuift, is onjuist. Het zou vervelend zijn als Marco van Basten hem nu wel zou willen selecteren, maar het niet doet, omdat hij denkt dat Ibrahim er nog niet aan toe is om een keuze te maken."

Prijs downloadbare PSOne games bekend

Het was al bekend dat het straks mogelijk is om oude PSOne titels te downloaden om deze vervolgens te spelen op je PlayStation 3 of PSP. Het was echter nog niet bekend hoeveel dit zou kosten. In een interview met gamesite Gamasutra onthulde de nieuwe hoofd PR van Sony, Dave Karraker, de geplande verkoopprijs voor PSOne games op de PS3: deze wordt maximaal $5 per spel.


GS: And how do the emulated downloads work for PSP? Have you announced pricing?

DK: Basically you just download them to the PS3, and bounce it to your PSP, and those will all be under $5. And then there will be downloadable content from hotspots.

Ook vertelde hij dat onderzocht wordt of het mogelijk is om oude Sega Saturn spellen downloadbaar te maken, maar hier was nog geen zekerheid over.



Meer heb je niet nodig.

Ook Rangers en Hearts uit League Cup

Geen van de drie topploegen in Schotland staat in de halve finales van de League Cup. In navolging van Celtic gingen ook Glasgow Rangers en Heart of Midlothian onderuit. Falkirk, Kilmarnock, Hibernian en St. Johnstone zijn de vier overgebleven ploegen in het toernooi.

Hibernian-verdediger Rob Jones had een beslissende rol in de thuiswedstrijd tegen Hearts. Na 32 minuten scoorde de Engelsman de enige treffer van de wedstrijd. Bij St. Johnstone was Steven Milne de uitblinker, Hij scoorde twee maal in het uitduel tegen Rangers.

Volleybalvrouwen onderuit tegen Rusland

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben hun tweede wedstrijd in de tweede ronde van het WK in Japan verloren. Oranje ging onderuit tegen Rusland.

De Russische vrouwen, dit WK nog ongeslagen, waren met 3-0 (25-17 25-18 25-16) te sterk voor Oranje. Nederland, dat woensdag Duitsland met 3-2 versloeg, kan door de nederlaag een plaats in de halve finale vergeten. De strijd om de klasseringen vijf tot en met acht is nu het hoogst haalbare. Zaterdag is Azerbeidzjan de tegenstander van de vrouwen van Selinger, zondag volgt de wedstrijd tegen China.

Masters: Hingis verslaat Petrova

Martina Hingis heeft de spanning in de gele groep op het WTA Championship in Madrid weten terug te brengen. De Zwitserse tennisster won gisteravond in drie sets van Nadja Petrova: 6-4 3-6 en 6-3.

Petrova was het slottoernooi voortvarend begonnen met een zege op Amélie Mauresmo, die hierdoor haar eerste plaats op de wereldranglijst kwijtraakt. Hingis verloor dinsdag haar openingspartij van de Belgische Justine Henin-Hardenne.

Advocaat krijgt top drie in vizier

Er is nog steeds hoop voor Dick Advocaat en Zenit St. Petersburg om in de top 3 in de Russische comeptitie te eindigen. De ploeg van de oud-bondscoach van Oranje won woensdag met 2-1 van laagvlieger Torpedo, terwijl concurrent Lokomotiv met 3-1 onderuit ging bij Tom Tomsk.


Voor Zenit scoorden Andrej Arsjavin uit een penalty en Lee Ho. Pavel Mamajev scoorde het tegendoelpunt. Zenit blijft met 46 punten vierde op de ranglijst, maar de achterstand op Lokomotiv is met nog twee wedstrijden te gaan slechts één punt.

E.Koeman: "Slecht gespeeld"

Na afloop van de 3-2 bekernederlaag tegen RKC Waalwijk had Feyenoord-trainer Erwin Koeman weinig zin om de wedstrijd te analyseren.

"Dat heeft weinig zin. Ik kan alleen maar zeggen dat we superslecht hebben gespeeld," aldus Koeman, die cynisch vervolgde: "Het is onze eigen verdienste dat we eruit liggen. We begonnen veel te slap. We kwamen ook fysieke kracht te kort en maakten in balbezit verkeerde keuzes. We hebben echt veel te veel fouten gemaakt. Als we zondag bij Willem II op dezelfde manier spelen, verliezen we weer.”

Dementieva uitschakeld bij Masters

Na twee wedstrijden is Elena Dementieva uitgeschakeld op de WTA Championships in Madrid. Na eerder verlies in de eerste partij tegen Maria Sharapova verloor Dementieva woensdagavond van een andere landgenote, Svetlana Kuznetsova.

Kuznetsova was met 7-5 en 6-3 te sterk voor haar landgenote. Dementieva speelt nog tegen de Belgische Kim Clijsters.

Maria Sharapova versloeg de Belgische Kim Clijsters met tweemaal 6-4. Breekkansen kreeg Kim Clijsters wel, maar de Vlaamse wist ze aanvankelijk niet te benutten. Sharapova had daar minder problemen mee. De Russische wist op de beslissende momenten toe te slaan.

DVD: The Hunchback of the Notre Dame



Soms lijkt het alsof een verhaal tot het maximale is uitgeput in de filmwereld. Vooral qua tekenfilms is The Hunchback of the Notre Dame in meerdere varianten uitgebracht. In 1997 besloot regisseur Peter Medak om het verhaal nog maar eens te verfilmen, ditmaal niet als tekenfilm, maar met echte acteurs. Met een relatief laag budget en gemaakt voor televisie lijkt de film klaar om de vergetelheid in te duikelen. Toch is deze film nu op dvd uitgebracht, niet in het minst vanwege de bekende en aansprekende naam van Salma Hayek. Interessante verfilming of een dramatische poging om geld te verdienen?

Pang eenvoudig naar derde ronde Dutch Open

De Nederlander Eric Pang is vrij eenvoudig doorgestoten naar de derde ronde van de Dutch Open. Zijn tegenstander, de Deen Jens-Kristian Leth, gaf in de derde game op met een vingerblessure. Pang leidde op dat moment al met 10-3.

De 24-jarige Pang, die in de eerste ronde te sterk was voor de Belg Yuhan Tan, speelt donderdag voor een plek in de kwartfinale.

Ook Dicky Palyama verzekerde zich van een plek in de derde ronde. De als tweede geplaatste Nederlandse badmintonner had in de tweede ronde geen kind aan de Deen Jonas Lyduch en won met 21-8 en 21-14.

Buitenland gemengd over winst Democraten

Icoon Buitenlands Buitenlandse regeringen hebben gemengd gereageerd op de winst van de Democraten bij de Amerikaanse verkiezingen van dinsdag. Veel regeringen hopen dat de Democraten milder om zullen gaan met de strijd tegen terrorisme. Er zijn echter ook verontrustende geluiden te horen, omdat de VS door de patstelling wellicht aan kracht verliest op het wereldtoneel.

De socialistische partij van het Europees Parlement heeft de verkiezingen bestempeld als "het begin van het einde van een zes jaar durende nachtmerrie voor de wereld". Ook in Frankrijk lijken de meningen positief ten aanzien van de winst van de Democraten. "Het wordt tijd dat de Amerikaanse kiezers erachter kwamen wat de rest van de wereld allang wist", aldus de Franse docent Jean-Pierre Charpemtrat. Bush is in veel landen niet populair, mede door de oorlog in Irak en de martelkampen in Guantánamo Bay.

Vooral anti-Amerikaanse regeringen stuurden snel een persbericht rond over de nieuwe politieke situatie in de VS. "President Bush wordt wereldwijd niet meer geaccepteerd", aldus Suleiman Hadad uit Syrië. Ook de sji'itische beweging in Irak hoopt dat er verandering komt. "We hopen dat het Amerikaans buitenlands beleid verandert en dat de leefomstandigheden in Irak verbeterd worden", aldus Suheil Jabar. Sri Lanka hoopt dat de nieuwe formatie in het Huis van Afgevaardigden ervoor zorgt dat Bush zijn 'eendimensionale' buitenlands beleid moet opgeven. De oppositie in Pakistan, een land dat van Bush veel geld heeft ontvangen, hoopt op grote veranderingen. "Bush verdient het om weggehaald te worden, naar een rechtszaak gestuurd te worden en daar een Saddam-achtige doodstraf te krijgen", aldus Hafiz Hussain Ahmed.

Maar er zijn ook regeringen die bang zijn voor een besluiteloze VS. "De wereld heeft een krachtige VS nodig", aldus de Deense premier Fogh Rasmussen. Ook zijn regeringen bang dat de Democraten vrijehandelsgesprekken zullen dwarsbomen, omdat Democraten het van belang vinden om banen voor Amerikanen te behouden. China is bang dat de Democraten de groeiende Chinese economie kunnen afremmen. "De Democratische Partij zal de belangen van kleine en middelgrote Amerikaanse bedrijven nastreven. Dat kan een impact hebben op de handelsbetrekkingen tussen China en de VS", aldus Zhang Guoqing van de Chinese Academy of Social Sciences.

Ook bondgenoten die de oorlog in Irak volledig gesteund hebben, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Japan en Australië, kunnen door het nieuwe Huis in de problemen komen. De Iraakse regering is bang dat de Democraten te snel Amerikaanse troepen terug zullen trekken uit het land. Hierdoor kan Irak verder vervallen in chaos. Het is echter nog niet helemaal duidelijk wat de Democraten willen doen met de gestationeerde troepen in Irak. De Amerikaanse ambassadeur Zalmay Khalilzad heeft Irak verzekerd dat het beleid van de VS ten aanzien van het land niet drastisch zal veranderen.

Verdonk: Commissie Gelijke Behandeling afschaffen

Minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) vindt dat overwogen moet worden de Commissie Gelijke Behandeling af te schaffen. De nummer 2 op de kandidatenlijst van de VVD zei dat woensdag in het programma Nederland Kiest.

Verdonk heeft zich zeer gestoord aan een recente uitspraak van de commissie. Die bepaalde dat een VMBO-school niet van een islamitische docente mag eisen dat ze mannen een hand geeft.

Verdonk noemde dat ''te gek voor woorden''. Volgens haar is de Commissie Gelijke Behandeling opgericht om het mogelijk te maken dat niet alle conflicten tussen burgers aan de rechter voorgelegd hoeven te worden. Verdonk vindt dat de commissie met haar uitspraak over de VMBO-docente te ver is gegaan, omdat die niet bevorderlijk is voor de integratie.

Met dank aan JohR en LiamP voor de submit.

VU Ziekenhuis wil Editie NL aanklagen

Icoon Justitie Het VU Medisch Centrum in Amsterdam gaat gerechtelijke stappen onderzoeken om een uitzending van Editie NL te voorkomen. Woensdag zijn de journalisten van RTL de kinderafdeling van het ziekenhuis binnengeslopen, om te kijken of eventuele 'bottenbrekers' dat ook zouden kunnen doen.

De VU stelt dat de journalisten de reportage niet goed aangepakt hebben. Zo hebben de journalisten zich onder valse voorwendelen toegang verschaft tot de kinderafdeling en hebben zij verzwegen dat ze een camera bij zich hadden. De VU vindt dat de uitzending ten onrechte de indruk kan wekken dat de VU onveilig is voor patiënten. "Het personeel is alert en vraagt aan onbekenden wat men zoekt en wat men wil. Dat is ook in dit geval gebeurd", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Naast gerechtelijke stappen overweegt de VU aangifte te doen bij de politie. RTL zegt dat donderdag pas bepaald wordt of de opnamen gebruikt gaat worden. RTL stelt dat deze onderzoekstechniek vaker gebruikt wordt en dat patiënten nooit herkenbaar in beeld zullen komen.

Eerder werden bij twee baby's in het VU Medisch Centrum en één baby in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg botbreuken geconstateerd. Mogelijk is er sprake geweest van mishandeling door iemand van buitenaf. Ook in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam waren botbreuken bij een baby geconstateerd, maar daar ging het in ieder geval niet om mishandeling.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.