World of Warcraft: the Burning Crusade release datum

Bert (peristilius)
De langverwachte expansion voor de grootste MMORPG (met een userbase van inmiddels 7.5 miljoen spelers wereldwijd) heeft eindelijk een releasedatum gekregen. World of Warcraft: the Burning Crusade zal vanaf 16 januari verkrijgbaar zijn in Europa en Noord-Amerika. Korea, Australia, New Zealand en Singapore zullen de game ook rond deze tijd ontvangen, de datum voor China, Taiwan, Hong Kong en Macau zal binnenkort aangekondigd worden.

In the Burning Crusade is het mogelijk het level van je character op te krikken tot level 70 in plaats van level 60, wat uiteraard veel nieuwe mogelijkheden biedt. Ook komen er twee nieuwe rassen bij, de Blood Elves en de Dranei, en is het mogelijk om the Outland, het voormalige thuisland van de Orcs, te verkennen. Hier zullen veel nieuwe quests, dungeons en monsters te vinden zijn. Naast deze features worden er nieuwe talents en abilities voor elke klasse, de nieuwe jewel crafting profession, nieuwe wapens en armour en veel verbeteringen in de Player vs. Player gevechten toegevoegd.

World of Warcraft: the Burning Crusade zal verkocht worden tegen een adviesprijs van �34,95. Er zal ook een Collecter's Edition beschikbaar zijn, deze limited edition bevat de game op CD en DVD, een Art of the Burning Crusade boek, een exclusieve in-game pet, een behind-the-scenes DVD, een World of Warcraft Trading Card Game starter deck met exclusieve kaarten, een mousepad met een kaart van Outland en een officiele soundtrack CD. De Collector's Edition zal verkocht worden voor �69,95.