NHL 07

De National Hockey League bestaat al bijna negentig jaar. Gaandeweg is deze ijssport uitgegroeid tot een zeer professionele sport van dertig teams met evenveel stadions. Per stadion kunnen zo\'n twintigduizend bezoekers plaatsnemen om van hun grote helden te genieten. De NHL is big business, vooral in de Verenigde Staten en Canada. Niet vreemd dat de Canadese afdeling van Electronic Arts Sports ook dit jaar een NHL game uitbracht. Dit jaar mag ook de PSP van NHL 07 genieten.

Een standaard hockeygame duurt een uur en is onderverdeeld in drie sessies van twintig minuten. De stadions zijn voorzien van grote doorzichtige kunststof muren om het publiek te beschermen, want een goede slag kan de puck een snelheid van over de 150 kilometer per uur geven. Een kopstoot met dit 160 gram wegende projectiel verlies je geheid.

Kortom: een fanatieke sport waar de gemoederen, zowel op als naast het ijs, nogal eens hoog oplopen. Gelukkig zijn er een paar regels die het geweld proberen te beperken, maar ook de scheidsrechter ziet niet alles.

Na de bekende EA logo\'s en de keuze of we automatisch de status van de game willen opslaan komt het hoofdmenu in zicht. Ondertussen draait een lekkere soundtrack met wat opzwepende rockmuziek. Wat heeft NHL 07 ons te bieden?