Basso wil Giro en Tour winnen

Ivan Basso heeft een duidelijk doel gesteld voor het komende wielerseizoen. De Italiaan wil het namelijk voor elkaar krijgen om zowel de Giro d'Italia als de Tour de France op zijn naam te schrijven. Tijdens het ondertekenen van een tweejarig contract bij Discovery Channel PCT maakte de renner dit bekend.

"Ik overdrijf niet als ik zeg dat er een nieuw leven begint voor mij", waren de woorden van Basso. Vorig jaar schreef de Italiaan de Giro ook al op zijn naam. Voor de Ronde van Frankrijk werd hij uitgesloten, vanwege het dopingschandaal rond de Spaanse arts Fuentes. Bovendien werd hij toen door zijn voormalige werkgever CSC op non-actief gezet.

Bij zijn nieuwe werkgever krijgt Basso ook te maken met Lance Armstrong. De zevenvoudig Tourwinnaar is nog altijd nauw verbonden met het team. In Austin (Texas) hervat Basso op 3 december de training voor het nieuwe wielerseizoen. "Ik ben ongelooflijk blij. Ik krijg de volledige steun van de ploeg bij het verwezenlijken van mijn ambities", aldus Basso.