Doornbos in beeld bij Honda

Joris (RenikNL)
Robert Doornbos zou in beeld zijn bij Honda Racing F1 voor de teststoel van 2007. Het team zou zich hebben gemeld bij het management van de Rotterdammer.

Er moet wel rekening worden gehouden met een aantal concurrenten. Ook Gary Paffet en Christian Klien zijn in beeld bij het Japanse team.

"Christian was hier vorige week donderdag samen met zijn vader en Gary is ook zeker een optie. We praten met beiden en de kans is vrij groot dat er volgende week een besluit wordt genomen", aldus teambaas Nick Fry.

In 2007 mogen de teams twee coureurs aanwijzen die op vrijdag testen, zolang beide chassis het hele weekend gebruikt worden. Hiermee zal het testen buiten de races minder worden. BMW heeft onlangs naar buiten gebracht dat het van plan is haar derde coureur ook op de vrijdagen in te zetten. Honda is dit vooralsnog niet van plan. De testcoureur van Honda zal dus niet actief zijn in de raceweekenden.

"Ik hoop dat andere teams het wél doen, want dat is alleen maar goed voor ons. Onze derde coureur rijdt alleen als één van onze racecoureurs daar niet toe in staat is. We hebben ze duidelijk gemaakt dat onze racecoureurs zoveel mogelijk willen testen, en dus ook op vrijdag.", aldus Nick Fry over het inzetten van vrijdagcoureurs.

Dat BMW wel haar derde coureur wel wil gaan inzetten op vrijdag kan Fry niet begrijpen. "Dat zullen Heidfeld en Kubica niet leuk vinden. Wat BMW in feite zegt is dat er voor één van de twee in 2008 geen plek meer is. Als je geen vertrouwen in je coureurs hebt moet je ze zo snel mogelijk kwijt zien te raken. Dat is voor beide partijen beter."

Huidig Honda testcoureur Anthony Davidson lijkt helemaal niet meer in beeld te zijn bij het Japanse team. Het lijkt erop dan ook op dat Davidson zal gaan racen bij Super Aguri.