NBA: Dallas verliest opnieuw

De Dallas Mavericks lijken hun vorm maar niet te kunnen vinden. Tegen de Los Angeles Clippers werd opnieuw verloren, 85-103. Het was voor Dallas alweer de vierde verliespartij in evenveel wedstrijden.

Dallas, dat vorig seizoen nog de verliezend finalist was, wacht nog steeds op hun eerste overwinning dit seizoen. De eerste drie wedstrijden op rij werden verloren en ook woensdagavond werd die reeks niet onderbroken. Opvallend is dat in het begin van het tweede kwart, Dallas zelfs een grote voorsprong had van 14 punten. Mede door een sterke Cuttino Mobley, die 28 punten scoorde, wonnen de Clippers de wedstrijd alsnog, waardoor de 'Mavs' nog dieper in de problemen kwamen.

Voor Phoenix geldt vrijwel hetzelfde verhaal als voor Dallas. De Suns bereikten vorig jaar nog de Conference Finals onder leiding van twee-voudig 'MVP' Steve Nash, maar dit seizoen wordt er moeizaam gewonnen. Nu waren het de San Antonio Spurs die te sterk waren. De Spurs, met Tim Duncan en onze landgenoot Fransisco Elson in de gelederen, wonnen na verlenging, 111-106. De Argentijn Fabricio Oberto speelde een opmerkelijke wedstrijd, van zijn elf schoten ging er niet één mis. In de geschiedenis van de NBA deden er maar vier spelers dit beter. Het was voor Phoenix alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden.