FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 8 november 2006

25% Duitsers extreemrechts

Icoon Enquête 25 procent van de Duitsers heeft extreemrechtse opvattingen. Ook personen die zichzelf als 'links' bestempelen, zeggen niet elke extreemrechtse uitlating af te keuren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse Friedrich-Ebert-stichting onder 5000 ondervraagden.

Ruim een kwart van de Duitsers ziet wel wat in een sterke eenheidspartij die de zogenoemde Volksgemeenschap belichaamt. 18 procent van de ondervraagden vindt dat de invloed van joden te groot is. In sommige regio's ziet de helft van de Duitsers zichzelf als vijandig tegen buitenlanders.

De onderzoekers benadrukken dat extreemrechts een lastige term is, waardoor rechtsextremistische opvattingen dwars door alle bevolkingslagen aangetroffen kunnen worden. De onderzoekers pleiten voor een brede maatschappelijke aanpak om extreemrechtse opvattingen tegen te gaan. Hierbij moeten er niet alleen maatregelen genomen worden voor jongeren of economisch zwakkeren, maar voor iedereen.

Robbie Williams loopt blauwtje bij Lohan

Icoon Showbizz Robbie Williams, de man die veel vrouwenharten sneller doet kloppen, heeft onlangs een blauwtje gelopen bij de actrice Lindsay Lohan. De actrice bleek op een feestje totaal geen interesse te hebben in het popidool. Dat schrijft de Britse boulevardkrant The Sun woensdag.

De 32-jarige Williams stapte in de Hyde Club in Los Angeles af op het 20-jarige feestbeest om een praatje met haar te maken. Lohan keek vervolgens de Britse zanger aan alsof hij gek was geworden en liep vervolgens weg. Williams zou met een rood hoofd van schaamte de nachtclub uitgelopen zijn.

Er gaan geruchten dat ze sinds kort een relatie heeft met Evan, de 18-jarige zoon van Diana Ross. Deze geruchten worden alleen maar sterker door Lohan's afwijzing. Lohan staat erom bekend alle feesten in het glamourcircuit af te lopen. Ze werd door haar huisbaas haar appartement uitgezet omdat ze daar alleen maar aan het feesten was.


Lindsay Lohan
Geen interesse in Robbie

Metro grootste krant ter wereld

Metro is door Guinness World Records uitgeroepen tot grootste krant ter wereld. Zeventig edities in 93 steden in 21 landen in 19 talen maken Metro het grootste dagblad.

Woensdag overhandigde de hoofdredacteur van Guinness World Records in Londen de bijbehorende prijs aan de voorzitter van Metro International. Dagelijks lezen 18,5 miljoen mensen een Metro.

Pelle Tornberg, voorzitter van Metro International: "Het innovatieve en succesvolle bedrijfsmodel van Metro heeft voor een ware revolutie gezorgd in de media. Met grote uitbreidingsplannen in het vooruitzicht is Metro van plan dit record nog een tijdje te behouden".Metro beschikbaar in 70 edities in 19 talen

Voetbal: Uitslagen KNVB Beker (08/11)

Icoon KNVB Beker In de derde ronde van de KNVB Beker werd vandaag de tweede serie werdstrijden gespeeld. Morgen zullen de laatste tickets voor de achtste finales van het bekertoernooi verdeeld worden.

RKC wist thuis voor een grote verrassing te zorgen door van Feyenoord te winnen. De Waalwijkers stonden lange tijd op voorsprong tijdens de reguliere speeltijd, maar uiteindelijk wisten de Rotterdammers toch nog langszij te komen. In de verlenging die daarop volgde kwam RKC opnieuw op voorsprong. Lang kon de ploeg van Adrie Koster niet van die voorsprong genieten, want vlak na de 2-1 maakte Keller via een eigen doelpunt de gelijkmaker. In de tweede helft van de verlenging maakte diezelfde Keller zijn fout goed door te tekenen voor de 3-2, wat ook de eindstand zou worden.

FC Twente wist in eigen huis gemakkelijk te winnen van NEC. De eredivisieclubs Roda JC, Sparta en AZ wisten makkelijk te winnen van hun in lagere divisies spelende tegenstanders. AZ deed dit met zeer ruime cijfers.

De uitslagen op een rijtje:
Roda JC - ASWH (5-0)
FC Twente - NEC (3-1)
AZ - SC Meerssen (10-1)
Achilles'29 - Sparta (0-4)
RKC Waalwijk - Feyenoord (1-1, 3-2 na verlenging)

Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport

Uitslagen KNVB-beker 08/11/2006

Er werden vanavond een aantal wedstrijden gespeeld in de derde ronde van de KNVB-beker. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC* - ASWH 5-0
2' Bouchiba 1-0
8' Vandamme 2-0
27' De Fauw 3-0
41' Agustien 4-0
54' Cissé 5-0


FC Twente* - NEC 3-1
6' Bakkal 1-0
43' Holman 1-1
45'+1Engelaar 2-1
78' Bakircioglu 3-1


AZ* - SV Meerssen 10-1
12' Martens 1-0
17' Schaars 2-0
35' Tim de Cler 3-0
43' Cziommer 4-0
53' Andrien 4-1
64' Schaars 5-1
77' Jenner 6-1
81' Koevermans 7-1 penalty
84' Koevermans 8-1
87' Bozkurt 9-1 e.d
88' De Zeeuw 10-1


Achilles'29 - Sparta* 0-4
47' Rose 0-1
67' Rose 0-2
70' Cvetkov 0-3
84' Rose 0-4


RKC Waalwijk * - Feyenoord 3-2
58' Van Diemen 1-0
83' Lucius 1-1
96' Fuchs 2-1
101' Keller 2-2 e.d.
108' Keller 3-2

* gaan door

Federline neemt wraak op Spears

Icoon Showbizz Kevin Federline heeft gezegd nooit van de scheidingsplannen van Britney Spears gehoord te hebben en is nu van plan wraak op haar te nemen. Hij hoorde pas van de scheiding toen het onderwerp breed werd uitgemeten in de media. Spears had hem nooit ingelicht over haar besluit, zo heeft tmz.com gemeld.

Federline wil op verschillende manieren wraak nemen. Zo wil hij een groot deel van Spears' fortuin overnemen via gerechtelijke procedures. Spears' fortuin wordt geschat op zo'n 93 miljoen euro. Ondanks dat het paar in 2004 een overeenkomst heeft getekend dat hij geen aanspraak kan maken op het vermogen, wil hij dit toch gaan proberen.

Ook wil Federline een felle strijd voeren om de voogdij van zijn en Spears' kinderen te krijgen. Het voormalige koppel heeft samen twee kinderen: Sean Preston die een jaar oud is en Jayden James die twee maanden oud is. Beide kinderen moeten volgens Spears in therapie vanwege de scheiding van hun ouders.

Geruchten stellen dat Britney Spears wel degelijk contact opgenomen heeft met Kevin Federline. Ze zou hem van tevoren een sms gestuurd hebben met haar scheidingsplannen. Federline zou die sms in het midden van televisieopnamen ontvangen hebben en geschokt de set afgelopen zijn. Dat beweren Canadese media, al is het niet bekend of dit ook echt klopt.

Tenniskampioen 'Ham' Richardson overleden

Voormalig tennisser Hamilton ‘Ham” Richardson is op 73-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan was in de jaren ’50 één van de beste tennissers van de Verenigde Staten. De Amerikaan overleed aan de gevolgen van diabetes.

Al vanaf zijn achttiende behoorde Richardson tot de beste spelers van de Verenigde Staten. In 1956 won Richardson met zijn dubbelpartner Alex Olmedo, de dubbeltitel op de US Open. Daarnaast bezette hij dat jaar de nummer één positie van de Amerikaanse tennisranglijst. Ook in 1958 was hij de beste speler van de VS.

Het hoogtepunt in de carrière van Richardson waren ongetwijfeld de twee overwinningen in de Davis Cup. Met zijn land won hij in 1954 en 1958 de meest prestigieuze landenprijs in het tennis.

Man drinkt whisky leeg door handbagageregel

Icoon Opmerkelijk De nieuwe EU-regels voor het meenemen van handbagage hebben tot vreemde taferelen geleid. Zo dronk een passagier die een overstap maakte op Schiphol, voor het instappen van zijn vlucht een fles whisky in één keer helemaal leeg. De man moest afgevoerd worden naar de EHBO. Hij kwam tot zijn actie omdat hij de dure fles niet mee mocht nemen aan boord.

Passagiers die op Schiphol beginnen aan hun reis kunnen vaak de spullen nog in de bagageruimte meenemen. Maar overstappende passagiers die op Schiphol producten als shampoo, contactlenzenvloeistof en drank kopen, moeten deze voor het instappen weggooien. Een vrouw die wilde overstappen op een vlucht naar Duitsland, vond de maatregel zo belachelijk dat ze met de trein haar reis voorzette.

Schiphol houdt streng toezicht om de EU-regels na te leven. Alleen maar zeer kleine hoeveelheden vloeistof mogen meegenomen worden aan boord. Schiphol controleert dagelijks iets minder dan 100.000 mensen en heeft 600 extra werknemers aangenomen om de controles uit te kunnen voeren.Zonde om weg te gooien...

Tim Krul maand uit de roulatie

Newcastle United-doelman Tim Krul is zeker vier tot zes weken uitgeschakeld. In de warming up voor het duel tegen Watford raakte de 18-jarige Nederlander geblesseerd aan de knie. De keeper is intussen al geopereerd aan het gewricht.

Vorige week kon Krul nog profiteren van blessures. Door de absentie van eerste doelman Shay Given en tweede doelman Steve Harper, debuteerde Krul in de hoofdmacht van Newcastle United in het Uefa Cup-duel tegen Palermo. In die wedstrijd onderstreepte Krul zijn talent door enkele prachtige reddingen.

Pechtold bedreigd na kritiek op Wilders

Icoon Politiek De lijsttrekker van D66 Alexander Pechtold wordt na zijn kritiek op Geert Wilders extra beveiligd. Dat bleek toen hij woensdagmiddag verscheen bij een debat in de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij twee beveiligers om zich heen had.

Pechtold wilde weinig kwijt over de aard van de bedreigingen, maar stelt wel dat ze kwamen naar aanleiding van het Radio 1-debat vorige week zondag. In dit debat uitte Pechtold kritiek op de standpunten van Wilders. Maar Pechtold zegt dat de bedreigingen hem er niet van weerhouden om kritisch te zijn op de leider van de Groep Wilders.

"Het vergelijken van mensen met natuurrampen, zoals Wilders doet met zijn 'tsunami van islamisering', moet altijd weersproken worden. Er zijn mensen die zich door dergelijke taal op afstand voelen staan. Dat kan niet", meent Pechtold. "Als politicus moet je er in 2006 rekening mee houden dat er op een rare manier druk op de politiek wordt uitgeoefend. Ik probeer daar vooral mezelf in te blijven", aldus de D66-leider.

Alexander Pechtold
Alexander Pechtold

[update] Democraten lijken Senaat te winnen

Icoon VerkiezingenDe eerste uitslagen van de congresverkiezingen in de Verenigde Staten zijn binnengekomen. Op het moment van schrijven zijn de stembussen in het oosten van de Verenigde Staten (6 uur tijdsverschil met Nederland) alweer twee uur dicht. In het westen van de Verenigde Staten (9 uur tijdsverschil met Nederland) mag nog een uur gestemd worden.

In de staat New York is senator Hillary Clinton herkozen. In de staat Connecticut won senator Lieberman de senaatszetel. Hij deed echter niet mee als een Democraat, maar als een Onafhankelijke kandidaat. In de voorverkiezingen verloor Lieberman van een andere Democratische kandidaat en besloot na afloop toch mee te doen aan de verkiezingen zonder steun van de Democraten.

Ook in de staten Rhode Island en Maryland lijken de Democraten op winst te staan voor de senaatszetels. In de races voor een stoel in het Huis van Afgevaardigden doen de Democraten het ook goed. Om de meerderheid te behalen in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden moeten ze respectievelijk 6 en 15 zetels winnen ten opzichte van de huidige situatie.

De race is echter nog lang niet beslist. De stembussen zijn nog maar net dicht in het midden van het land, waar veel Republikeinse kandidaten volgens de peilingen op winst lijken te staan. Op het moment van schrijven echter zijn de Democraten aan de winnende hand.

Update 7.10 uur
De Democraten hebben de race om het huis van Afgevaardigden gewonnen. Dit betekent dat voor het eerst in de geschiedenis de zogenaamde 'Speaker' van het huis een vrouw zal zijn. Deze voorzitter wordt, na de president en vice-president, gezien als de meest invloedrijke persoon.

Er zouden door de Democraten ook reeds drie zetels gewonnen zijn in de senaat. Zij hebben er zes nodig om ook daar de meerderheid te halen. De Republikeinen zouden van de drie staten waarvan er nog geen uitslag is, er dus één moeten winnen om de meerderheid in de senaat te houden. De uitslag in Missouri, Montana en Virginia laat echter nog even op zich wachten. De verschillen in deze staten zouden erg klein zijn.

Update 10.20 uur
Het zal ontzettend spannend worden welke partij de meerderheid in de senaat zal behalen. Beide partijen hebben nu 49 senatoren. Alleen de uitslagen van Virginia en Montana moeten nog binnenkomen. Het gaat misschien nog weken duren voor de einduitslag bekend wordt.

In Virginia is de strijd zo spannend dat het verschil niet meer is dan enkele duizenden. Er dreigt een lang proces van hertelling en mogelijk tal van rechtszaken over de geldigheid ervan, zoals bij de presidentsverkiezingen in het jaar 2000. Een vooronderzoek van de FBI naar mogelijke intimidatie van kiezers kan ook onderwerp van een juridisch gevecht worden.

Als de Republikeinen ook de meerderheid in de senaat verliezen, dan zal het ontzettend lastig worden voor president George Bush om goed beleid uit te kunnen voeren. Nu al zullen beide partijen compromissen moeten sluiten om besluiten door te voeren. "Het is nu aan de Democraten om te komen met oplossingen voor problemen in plaats van er alleen maar over te klagen. De president heeft een volle agenda voor de komende twee jaar en daar zijn twee partijen voor nodig", aldus woordvoerder Tony Snow van Bush.

Het is niet zo dat Bush helemaal niets meer kan doen. Hij kan bijvoorbeeld zijn veto-recht gebruiken en heeft als opperbevelhebber veel macht op het gebied van defensie en buitenlandse zaken.

Update 15.45 uur
De Democraten hebben ook bij de gouverneursverkiezingen flink gewonnen. In zes staten werd de Republikeinse gouverneur vervangen door een Democraat. Grootste uitzondering is de staat Californië, waar de Republikeinse gouverneur Arnold Schwarzenegger met een flinke meerderheid zijn positie mag behouden. Voor het eerst sinds twaalf jaar zijn er nu meer Democratische gouverneurs dan Republikeinse.

De Senaatsraces in Montana en Virginia blijven vooralsnog onbeslist. In Virginia staat de Democraat James Webb voor met zo'n 7000 stemmen, en in Montana is het verschil slechts zo'n 1800 in het voordeel van de Democraat Jon Tester.

De Democraten hebben allebei de senaatszetels nodig om een meerderheid in de Senaat te verkrijgen. In beide staten is de kans groot dat er een hertelling plaats zal vinden.

Update 20.23 uur
Het lijkt er op dat de Democraten de meerderheid in de Senaat én het Huis van Afgevaardigden gaan halen. In Montana zijn de stemmen voor de Senaatverkiezingen geteld en hier hebben de Democraten gewonnen. Ook in Virginia zijn vrijwel alle stemmen geteld en staan de Democraten aan kop. Virginia blijft echter een nek-aan-nekrace.

Als de Democraten de Senaat en het Huis binnenhalen, en die kans is groot, dan zal het voor de Amerikaanse president George Bush ontzettend moeilijk worden om eigen beleid uit te voeren. Waarschijnlijk zullen er hertellingen van de stemmen aangevraagd worden, waardoor de officiële uitslagen nog een maand op zich kunnen laten wachten.Nancy Pelosi wordt de eerste vrouwelijke 'Speaker'

Daders aanslag op PCM nog spoorloos

AanslagDe politie weet nog niet wie achter de beschieting op de krantendrukkerij van uitgever PCM in Amsterdam Duivendrecht zit. Het pand werd in de nacht van dinsdag op woensdag door onbekenden aangevallen met zwaar geschut, mogelijk een granaatwerper.

Willem Woelders, commissaris van de regionale recherche van de politie Amsterdam, zei woensdag dat het nog te vroeg is over daders in een bepaalde richting te denken.

Niemand raakte bij de ontploffing gewond. Wel veroorzaakte de explosie flinke schade aan de betonnen gevelwand en binnen in het pand. Ook sneuvelden drie ramen. Volgens een medewerker van de drukkerij was de dreun tegen 00.30 uur door het hele gebouw te voelen.

RaRa
De politie onderzoekt de omgeving af naar sporen. Ze roept mensen op die iets hebben gezien of gehoord zich te melden. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe elk spoor. Het ANP ontving woensdagochtend rond 09.00 uur een e-mail waarin de aanslag werd opgeëist. De verzender zegt te spreken namens RaRa, de gewelddadige actiegroep waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren tachtig. De politie bekijkt die mail serieus.

In het gebouw aan de Van der Madeweg worden onder meer de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad gedrukt. Woelders wilde woensdag nog niets zeggen over een link met een nabijgelegen transformatorhuisje. Mogelijk zou dat een doelwit zijn geweest. De commissaris zei dat in het onderzoek niets wordt uitgesloten.

De krantenredacties speculeren vanuit welke hoek de aanslag kan komen. ''De actie kan gericht zijn tegen de hele pers'', zegt Het Parool-hoofdredacteur Erik van Gruijthuijsen. ''We zijn allemaal ongelooflijk geschokt. Mensen die dit doen, nemen het risico dat er slachtoffers vallen. Onvoorstelbaar.'' Volgens hem wordt gedacht aan extra beveiliging bij het gebouw van Het Parool.Agent bekijkt de schade

Celstraffen racistische moord op blanke scholier

Icoon MisdaadDrie Aziaten moeten minstens 22 jaar de cel in voor de racistische moord op een blanke scholier in Groot-Brittannië. Dat bepaalde een rechtbank in het Schotse Edinburgh woensdag.

De drie buitenlanders staken de 15-jarige Kriss Donald dertien keer. Daarna staken ze de nog levende jongen in brand. Na de moord in maart 2004 in Glasgow waren de mannen naar Pakistan gevlucht. Pakistan leverde het trio vorig jaar uit na een speciale overeenkomst met Londen.

Anti-Rita clowns opgepakt

Icoon OpmerkelijkNog druk op en neer springend en liedjeszingend werden vanmiddag op het Vredenburg in Utrecht anti-Rita actievoerders opgepakt. De politie was met meerdere wagens en motoren uitgerukt om de vier demonstranten op te pakken.

Een politieagente vertelt: "We hadden al een aantal keer gevraagd of ze ergens anders wilden gaan staan om zo geen winkelend publiek lastig te vallen. Als ze dat dan blijven negeren moeten we actie ondernemen."

De actievoerders leken het niet erg te vinden en gingen vrolijk door met liedjes zingen ("hup Rita hup") terwijl ze naar het bureau werden gereden.

Met dank aan poolv voor de submit.

Amerikaanse minister Rumsfeld stapt op

Icoon Politiek De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft woensdag zijn ontslag ingediend. De Amerikaanse president George Bush heeft aangegeven dat hij Robert Gates, voormalig leider van de CIA, benaderd heeft om Rumsfeld te vervangen. Dat heeft CNN gemeld.

De bewindsman lag al geruime tijd onder vuur, vanwege zijn beleid in Irak. Hij is degene die de oorlog in Irak vormgegeven heeft. Experts zeggen dat er sprake is van een burgeroorlog in dat land. Ook Bush heeft toegegeven dat de situatie begint de lijken op de oorlog in Vietnam. "De tijd is rijp voor een nieuwe leider van het Pentagon", aldus Bush. De president eert het werk van Rumsfeld in de invasie, maar vindt het ook belangrijk dat er "frisse vooruitzichten komen in deze kritieke fase van de oorlog".

De leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, had van tevoren het vertrek geëist van de omstreden bewindsman. Nu de Democraten in de verkiezingen dinsdag de meerderheid in het Huis veroverd hebben, is de druk op Rumsfeld verder toegenomen. Ook is de kans aanwezig dat de Democraten de grootste partij worden in de Senaat, waardoor het voor Rumsfeld nog moeilijker zou worden om aan te blijven. Daarom heeft Rumsfeld de eer aan zichzelf gehouden en is hij opgestapt. Uit exit-polls blijkt dat het Irakbeleid voor kiezers een belangrijk onderwerp is geweest, waardoor ze massaal voor de Democraten gekozen hebben.Exit Rumsfeld

Met dank aan Alex858 en Yi-Long voor de submit.

AMC: botbreuk baby komt door complicaties

Icoon Medisch De oorzaak van de botbreuk die bij een baby in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam is geconstateerd, heeft te maken met het broze skelet van het kindje. De ruim een half jaar oude baby ligt al sinds de geboorte in het ziekenhuis en verkeert daardoor niet in een goede conditie.

Ook heeft het kindje door onder meer medicijngebruik broze botten, aldus een woordvoerder van het hospitaal. Het ziekenhuis schakelde na de ontdekking van de breuk de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de politie in, maar begon ook een eigen onderzoek. De resultaten daarvan zijn woensdag bekend geworden. Daaruit blijkt dat de breuk niet door omstandigheden van buitenaf is ontstaan.

Afgelopen weken werden ook onverklaarbare botbreuken geconstateerd bij baby's in het VU medisch centrum en het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Daarvan is de oorzaak nog niet bekend.

Rentree Luirink aanstaande

Gijs Luirink maakt donderdag, na zes weken blessureleed, zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden. De verdediger speelt dan, in het kader van de KNVB Beker, mee met Jong AZ dat uitkomt tegen SC Genemuiden.

Luirink speelde op 17 september, tegen FC Twente (2-2), zijn laatste wedstrijd voor AZ. Op die dag brak de 23-jarige speler namelijk zijn jukbeen op twee plaatsen. Enkele dagen later onderging hij een operatie, waarna het revalidatieproces in gang kon worden gezet.

In de KNVB Beker is Jong AZ het enige beloftenelftal wat nog actief is. In de tweede ronde was de ploeg te sterk voor ONS Sneek en won met 2-0. Het eerste elftal van de Alkmaarse club speelt woensdag tegen SV Meerssen.

Sluiter door in Bratislava

Raemon Sluiter heeft zich vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales van de challenger in Bratislava. De Rotterdammer versloeg in de tweede ronde de Italiaan Simone Bolelli met tweemaal 6-2.

Sluiter, als zesde geplaatst, brak zijn opponent in de eerste set twee maal. Met een break in de eerste game van de tweede set maakte Sluiter duidelijk dat hij de betere speler was. Op 5-2 in het tweede bedrijf benutte de Nederlander zijn tweede matchpoint.

Rosenberg mag weg bij Ajax

Markus Rosenberg mag vertrekken bij Ajax. De aanvaller is bij de Amsterdamse club op een zijspoor beland. Op dit moment is de Zweed de derde aanvaller en de vierde linksbuiten in de selectie van trainer Henk ten Cate.

Vorig seizoen was Rosenberg één van de vaste basisspelers van Ajax. Vooral aan het begin van dit jaar ondervond hij weinig problemen. Deze begonnen toen Klaas-Jan Huntelaar en trainer Ten Cate werden aangetrokken. Hierdoor verloor de Zweed zijn plaats in het basisteam van de Amsterdammers.

Technisch directeur Martin van Geel heeft inmiddels bevestigd dat Rosenberg de club mag verlaten: "Clubs mogen zich melden. We vinden Markus helemaal geen vervelende jongen, maar hij heeft de pech met Huntelaar in een team te zitten." Olympique Lyon zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de Zweeds international. De ploeg speurt nog altijd naar een nieuw aanspeelpunt, aangezien John Carew weg is gevallen.

Europa Universalis III screenshots

Paradox heeft een aantal screenshots geplaatst van hun langverwachte game Europa Universalis III. Deeltje twee van deze games-serie werd goed ontvangen, maar werd geen denderend mainstream succes. Paradox wil natuurlijk graag dat deze game een wat grotere afzet heeft en probeert de game wat toegankeljiker te maken. Een van de prioriteiten van de developer was dan ook het verminderen van het micromanagement en de dieptepunten van de game te verplaatsen naar het grotere plaatje. Echter, Paradox belooft dat de gamers die graag alles tot in de puntjes willen controleren ook aan hun trekken zullen komen.

Een van de belangrijkste features van de game is het zogenaamde "Flexible Nation Building". Spelers kunnen op verschillende gebieden hun voorkeuren aangeven, zoals troepen, economie, religie, regering, etcetera. Deze hebben allemaal invloed op de natie als geheel. Ook de province improvements zullen een weidverspreider effect hebben dan alleen in de provincie waarin ze zijn gebouwd.

Europa Universalis III moet ergens begin volgend jaar klaar zijn.Yao Jie naar tweede ronde Dutch Open

Yao Jie heeft vrij eenvoudig de tweede ronde van Dutch Open bereikt. De Nederlandse badmintonster versloeg de Engelse Elizabeth Cann met tweemaal 21-12.

Na het afzeggen van de Duitse Xu Huaiwen en de Française Pi Hongyan is Jie de hoogst genoteerde speelster van de wereldranglijst op het toernooi in Den Bosch. In 2003 schreef Jie, de nummer acht van de wereld, de Dutch Open op haar naam.

Site laat kiezer kabinet formeren

Icoon VerkiezingenEr is een nieuwe site gelanceerd om je te helpen bij het maken van je keuze op 22 november. Op de site IkFormeer.nl kun je zelf kabinetten formeren, waarna getoond wordt over welke standpunten de deelnemende partijen het eens zijn.

Bezoekers kunnen heel simpel een coalitie vormen door verschillende partijen aan te klikken die op 22 november meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Drie tellertjes (van Interview NSS, Nova/peil.nl en TNS NIPO/RTL) laten zien of het gekozen kabinet volgens de huidige peilingen op een meerderheid kan rekenen.

Daarnaast toont de site over welke stellingen van de online kieshulp StemWijzer de gekozen coalitiepartijen het eens zijn. De initiatiefnemers hopen dat de site strategische stemmers kan helpen een goede keuze te maken.

Met dank aan IQM voor de submit.

Verwachte Wii shortages voor Nederland (en Europa)

Nintendo is heel trots dat ze zo'n 4 miljoen Wii apparaten kunnen leveren voor de wereldwijde launch deze en volgende maand, maar Europa (en dus Nederland) komt er maar karig vanaf. Er zijn veel winkels die geen pre-orders meer aannemen en na enig mailcontact met een webshop naar aanleiding van gedane pre-orders was dit de reactie:

Hallo,

4 miljoen is een leuk getal, en mooie woorden van Nintendo. Helaas blijkt het in de praktijk niet zo te zijn voor Europa, en sowieso Nederland. We hebben ondertussen een aardig inzicht gekregen in hoe de verdeling in Nederland is gelopen, en het blijkt dat Nintendo de Nederlandse retailers een dramatisch laag aantal Wii units gaat uitleveren. Zoals gezegd, allemaal mooie woorden, die voor ons een holle klank en nare bijsmaak hebben gekregen

Nanostray 2 vliegt door de screenshots

Het is alweer eventjes geleden dat developer Shin'en met informatie over hun nieuwste game genaamd Nanostray 2 naar buiten kwam. Echter zijn er onlangs de eerste screenshots verschenen van de oldskool top down shooter voor op de Nintendo DS. Nanostray 2 zal net als zijn voorganger draaien om een klein vliegtuigje volgeladen met wapens. Hiermee vlieg je door verscheidene levels heen en schiet je allerlei objecten kapot. Het spel zal gebruik gaan maken van een WiFi-optie.

Van een releasedatum is nog steeds niets bekend.


FA roept Wenger en Pardew op het matje

De Engelse voetbalbond is niet blij met het gedrag van Arsenal-manager Arsene Wenger en zijn collega Alan Pardew van West Ham United na afloop van het duel tussen beide clubs van afgelopen weekend.

In de slotfase van die wedstrijd kwam West Ham op een 1-0 voorsprong, waarna Pardew volledig uit zijn dak ging. Wenger kon zijn frustratie daarop niet in bedwang houden en ging verhaal halen bij Pardew, met als gevolg dat officials het duo uit elkaar moest houden.

Pardew heeft inmiddels zijn excuses al aangeboden, Wenger heeft nog niet gereageerd. Beide heren krijgen van de Engelse voetbalvond nu tot 23 november de tijd om tekst en uitleg te geven over het incident.

VVD: Stop onderhandelingen Turkije direct

Icoon Europa VVD-leider Mark Rutte vindt dat de Europese Unie de toetredingsonderhandelingen met Turkije direct moet stoppen. Dat zei hij in het RTL Nieuws naar aanleiding van een kritisch rapport van de Europese Commissie over de voortgang van benodigde hervormingen in Turkije.

Turkije heeft nog tot eind december de tijd om het EU-land Cyprus te erkennen. Het is voor de interne markt van de EU noodzakelijk dat Turkije schepen en vliegtuigen uit Cyprus toelaat tot de eigen grenzen. Turkije heeft echter aangegeven dat dit niet zal gebeuren en vindt de kwestie-Cyprus niets met EU-toetreding te maken hebben.

De Europese Commissie en het Europees Parlement willen niet direct de onderhandelingen stoppen. Als Turkije dwars blijft liggen na december, en dat lijkt te gaan gebeuren, dan zullen de onderhandelingen zeer waarschijnlijk opgeschort worden.

Geert Wilders was in 2004 juist uit de VVD gestapt, omdat de VVD toen nog voor toetreding van Turkije was. Rutte lijkt nu van die lijn af te stappen. Het lijkt echter niet tot een hereniging van beide partijen te komen.

Dutch Open: Palyama wel, Meulendijks niet door

Dicky Palyama heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van de Dutch Open. De Nederlandse badmintonner versloeg Jan Vondra in twee games met de standen 21-19 en 21-12.

In de eerste game keek Palyama al snel tegen een grote achterstand aan, maar met een aantal erg mooie punten wist hij de game alsnog naar zich toe te trekken. Daarna had Palayama geen last meer van de lange Tsjech.

Bij de vrouwens is het toernooi voor Judith Meulendijks al na één ronde voorbij. De 28-jarige badmintonster verloor woensdag in drie games van de Chinese Linling Wang, die via de kwalificaties tot het hoofdtoernooi was doorgedrongen.

Hondenneuker België niet strafbaar

Seks met dieren is niet strafbaar in België. Dat blijkt uit een arrest van het Antwerpse Hof van Beroep woensdag. Het Hof zag geen wettelijke grond om de bekende hondenverkrachter 'Freki' te veroordelen. De man kreeg alleen een boete van 500 euro voor openbare zedenschennis, omdat hij duizenden foto's van de dierenseks op internet had geplaatst.

Eerder was de man door een lagere rechtbank nog veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en 500 euro boete. Die straf was wél voor het hebben van seks met honden.

De 37-jarige man uit Genk had seks met tientallen honden tussen 1997 en 1999. Hij werkte indertijd als vrijwilliger in een dierenasiel. Onder de naam 'Freki' plaatste hij de foto's op het web. Volgens hem vroegen de honden zelf om seks en deed hij hun een pleziertje.

De Belgische dierenbescherming Gaia reageerde furieus op de uitspraak. ''De rechters geven hiermee hun zegen aan dierenverkrachters. Ze mogen vrolijk voort blijven doen, zolang ze hun fotootjes maar niet verspreiden via het internet. Een ongelooflijke schande'', vindt Michel Vandenbosch van Gaia.

-
Mocht je behoefte hebben om 'werk' van deze viezerik te zien, klik dan hier voor een door FOK! gecensureerde foto.

[upd] Justitie wil verbod op Hells Angels

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat proberen alle Nederlandse afdelingen van de Hells Angels in ons land te verbieden. Justitie vindt dat de motorclub niet in de samenleving thuishoort wegens zijn criminele activiteiten.

Het landelijk parket van het OM heeft woensdag bij zes rechtbanken in Nederland een verzoek ingediend de Angels verboden te verklaren. Ook wil het alle stichtingen en verenigingen van de motorclub laten ontbinden. Volgens justitie is het uniek in de wereld dat een land alle chapters van de Hells Angels in een land wil verbieden.

De Angels hebben in Nederland hun hoofdkwartier in Amsterdam. Verder bestaan er chapters in Haarlem, IJmuiden (Westport), Rotterdam, Kampen en Harlingen (Northcoast).

Update 16.45 uur
De president van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels reageert gelaten op de poging van Justitie om de organisatie in Nederland te verbieden. De Amsterdamse afdeling heeft woensdag een brief ontvangen van justitie waarin wordt gesproken over het verbod.

''Ze willen ons verbieden, maar het is allemaal flauwekul. Meer wil ik er niet over zeggen. Ik laat dat aan onze advocaat over'', zei Daniël Uneputty woensdag voor BNR Nieuwsradio. Alle beschuldigingen zijn volgens Uneputty onzin. ''Het is gewoon weer een trucje van justitie.''

Volgens Vincent Kraal, advocaat van het Amsterdamse chapter, ''is het nog nooit ergens gelukt om de club te verbieden, als het al geprobeerd is''.

Hij zei woensdag overigens zelf nog geen bericht van het Openbaar Ministerie te hebben ontvangen, net zomin als de club zelf. Kraal: ''De Angels zijn vooral geschokt door de bewering van justitie dat kleurlingen geen lid zouden mogen worden. Dat is een absurde bewering. Meer dan de helft van de Amsterdamse afdeling is gekleurd.''Brussel kritisch over Turkse medewerking

De Europese Commissie heeft kritisch uitgehaald naar Turkije, kandidaat voor de EU. Het land boekt maar beperkte voortgang in aanpassingen voor het EU-lidmaatschap, zo blijkt uit een rapport dat woensdag is gepresenteerd.

De militairen hebben er nog te veel invloed, de vrijheid van meningsuiting is niet gegarandeerd en de kerken worden in de praktijk nog immer gediscrimineerd vergeleken met moskeeën. Respect voor vrouwen is nog steeds een kritiek probleem, vooral in arme gebieden.

Cyprus
Turkije overtreedt ook douaneregels door geen handel toe te staan met EU-land Cyprus. Deze boycot is een groot politiek probleem. Turkije had toenmalig EU-voorzitter Jan Peter Balkenende al in 2004 toegezegd Cypriotische schepen en vliegtuigen toe te laten. Het land heeft hiervoor nog een maand de tijd.

Het kritische voortgangsrapport is de opmaat voor eventueel afremmen van de Turkse toetreding tot de EU. Regeringsleiders beslissen daar half december over. Mogelijk weigert de EU enkele onderwerpen te bespreken met Turkije, als straf voor het niet-erkennen van Cyprus.

'Goed rapport'
Joost Lagendijk (GroenLinks), covoorzitter van de Turkije-commissie in het Europees Parlement, vindt het een goed rapport. ''Eerlijk en objectief'', zegt hij. ''Het is een opdracht aan Turkije om de schouders eronder te zetten, want zo gaan de hervormingen te langzaam.''

Emine Bozkurt (PvdA), zelf van Turkse afkomst, volgt de Turkse vrouwenrechten namens het Europees Parlement. Ze meent dat Turkije haast moet maken met hervormingen en vooral de uitvoering van nieuwe wetten voor vrouwenrechten. ''Doel van de onderhandelingen is tenslotte een democratisch en hervormd Turkije.''

Bejaarde drugsdealster aangehouden

Icoon ShockingEen 67-jarige vrouw is vanmiddag aangehouden in haar woning. De vrouw uit Bovenkarspel wordt er van verdacht te handelen in softdrugs, die zij ook doorverkocht aan minderjarigen.

De omgeving had al langere tijd klachten over de vrouw. Toen de politie voor de eerste keer poolshoogte ging nemen op het adres van de vrouw, werd niets aangetroffen. Er werd echter een nieuw onderzoek gestart toen een jongen werd beroofd van zijn net gekochte drugs. Dit leidde tot aanhouding van vier minderjarigen, in de directe omgeving van de woning van de vrouw. Zij verklaarden de drugs bij de vrouw te hebben gekocht. In haar woning werden honderden grammen hasj aangetroffen en een flinke som geld. Zowel de vrouw als het geld en de drugs zijn door de politie meegenomen.

[MotoGP] Gibernau stopt er mee

Sete Gibernau gaat stoppen met zijn loopbaan als coureur in de MotoGP-klasse. Dit maakte de Spanjaard dinsdag, tijdens een persconferentie in Barcelona, bekend. De rijder van Ducati gaf aan dat hij tevreden is over zijn carriére in de motorsport.

Op 23 september 2001 debuteerde Gibernau bij Suzuki op de 500cc-motoren. Het was ook de dag waarop hij zijn eerste overwinning boekte. Dit gebeurde tijdens de Grand Prix van Valencia, welke door regen enigzins in het water viel. In zijn actieve carriére wist de Spaanse coureur acht wedstrijden te winnen. Één hiervan was de Grote Prijs van tijdens de TT in Assen. De 33-jarige Spanjaard reed tijdens zijn actieve loopbaan voor drie verschillende teams.

Behalve Suzuki en Ducati kon ook Honda een tijdje beschikken over de diensten van Gibernau. Verder wist de coureur tweemaal de tweede plaats te bereiken in het eindklassement van het wereldkampioenschap. En tot twee keer toe stond Valentino Rossi voor hem.

"Ik heb ervan genoten leider in het WK-klassement te zijn", aldus Gibernau. "En het was ook geweldig om twee maal tweede te worden in de WK-strijd. Dat waren mooie dingen."

Seriemoordenaar op aanvraag voor promotie film

Icoon FilmWie zijn of haar vrienden echt een angstig moment wil bezorgen, kan een seriemoordenaar op ze af sturen. Op de website Schrikjerot.nl kunnen de namen van potentiële slachtoffers worden ingevuld. De 'gelukkige winnaars' krijgen 17 november bezoek van de moordenaar met kettingzaag.

Doden zullen er niet vallen, maar het is wel de bedoeling dat de nietsvermoedende slachtoffers de stuipen op het lijf wordt gejaagd. De op camera vastgelegde reacties zijn te zien op de site en op Youtube.com.

De actie 'Send - A Vent Met Een Kettingzaag - To A Friend' vindt plaats in het kader van de film The Texas Chainsaw Massacre, The Beginning. Deze horrorfilm draait vanaf 16 november in de bioscoop.

Balkenende: godsdienstonderwijs op alle scholen

Icoon OnderwijsCDA-leider Jan Peter Balkenende wil dat leerlingen in het voortgezet onderwijs verplicht godsdienstles krijgen, ook op openbare scholen. Hij zegt dat in het tv-programma van Paul Rosenmöller dat de IKON woensdagavond uitzendt.

In het wekelijkse programma zijn interviews met lijsttrekkers van verschillende partijen te zien. Balkenende wijst in de uitzending op de noodzaak dat jongeren meer inzicht krijgen in religies.

''Of je nu wel of niet gelooft, godsdienstonderwijs is ontzettend belangrijk om te weten wat religie voor mensen betekent, wat verschillen en overeenkomsten zijn. Ik denk dat het noodzakelijk is, ook voor jonge mensen, om dingen in de samenleving te kunnen plaatsen en te kunnen beoordelen.''

Gattuso in 2006 niet meer op het veld

AC Milan kan dit jaar geen beroep meer doen op Gennaro Gattuso. Afgelopen zondag, in de verloren wedstrijd tegen Atalanta Bergamo (2-0), liep de middenvelder een blessure op aan zijn knie.

In eerste instantie dacht de medische staf van AC Milan dat Gattuso een maand niet kon spelen. De 28-jarige speler heeft nu ook een bezoek gebracht aan de Belgische professor Martens. Hij concludeerde dat de middenvelder zjn linkerkruisband heeft beschadigd.

Om te herstellen is geen operatie nodig, maar de herstelperiode voor Gattuso zal zeer zeker meer tijd in beslag gaan nemen. De verwachting is dan ook dat de Italiaanse international pas in 2007 zijn rentree zal maken.

Controle nieuwe handbagageregels Schiphol werkt niet

Icoon BinnenlandsSinds afgelopen maandag zijn er verscherpte handbagageregels te Schiphol. Er mogen alleen maar vloeistoffen mee in verpakkingen van maximaal 100 ml en dat in een zak met een totale inhoud van 1 liter. Verslaggevers van het Haarlems Dagblad hebben de proef op de som genomen om te kijken of deze regels in praktijk wel werken. Het bleek kinderlijk eenvoudig te zijn om een gel tube met inhoud van 150ml mee aan boord te krijgen. Daarbij was er ook nog een tube tandpasta van 75 ml. Dit alles was wel correct verpakt als afleiding.

De verslaggevers wisten met dit pakketje tot aan de gate zelf te komen. Ze zijn daarbij 2 controles gepasseerd, ook hadden ze diverse medewerkers gevraagd wat ze wel en niet mee mochten meenemen. Navraag bij een medewerker leverde het volgende antwoord op:

"Fles water mag niet mee, tandpasta wel. Maar in een zakje. En de gel? Dat zou ik niet weten. Het is allemaal nieuw. Ook voor ons. Maar het moet in de folder staan." De verslaggever vertelt dat hij het toch best zonde vindt en zegt het toch te gaan proberen "Ooh, dat kan. Best kans dat je er doorheen komt. Iedereen moet nog een beetje wennen."

Met dank aan de_dj voor de herschreven submit.

Doll weigert te stoppen

Thomas Doll is niet van plan om ontslag te nemen bij Hamburger SV. De trainer ligt, naar aanleiding van de slechte resultaten, onder vuur. Toch denkt de oefenmeester dat hij de ploeg weer wedstrijden kan gaan laten winnen.

Vorig seizoen eindigde Hamburger SV op de derde plaats in de Bundesliga. Nu staat de ploeg op een teleurstellende vijftiende plaats. Afgelopen dinsdag wist de ploeg uit Hamburg wederom niet te winnen. Deze keer was VfB Stuttgart met 2-0 te sterk voor de club waar onder andere Rafael van der Vaart en Nigel de Jong onder contract staan. Ook in de Champions League presteert Hamburger SV erg slecht. Tot nog toe verloor de ploeg alle wedstrijden.

In het Duitse sportblad Kicker zegt Doll het volgende over hoe het nu gaat: "Laat één ding duidelijk zijn: ik ben niet van plan om op te stappen. Het team staat nog honderd procent achter me, we gaan ons samen uit deze crisis knokken."

Voor de kleine trek tussendoor

''Have it your way'' is de slogan van de Burger King, en die slogan hebben ze al een tijdje, hij werd namelijk in 1974 voor het eerst gebruikt in Amerika.

Het is heel simpel, binnen redelijke grenzen is dus veel mogelijk bij deze hamburgerboer en de man uit het filmpje gaat dat eens even uittesten een besteld een Octo Stacker, dus dan krijg je: twee broodjes met daartussen acht stukken vlees, negen plakken kaas en zestien plakken bacon.

Eet smakelijk !!!

Met dank aan superheist voor de submit.

Worms HD binnenkort op Xbox Live?

Volgens Team 17 fansite Dream 17 kunnen we binnenkort een versie van Worms verwachten voor Xbox Live Arcade. Site-redacteur Ben Paddon kwam op het London Games Festival Martyn Brown van Team 17 tegen, deze vertelde Ben dat Worms HD klaar is en ze alleen nog wachten op de release door Microsoft.

Of het hier een rerelease betreft van de klassieke Worms-games als Worms World Party of een 3D-versie van de game is niet duidelijk. Waarom Microsoft het niet heeft aangekondigd is ook niet helemaal bekend. Doom werd plots uitgebracht tijdens de X06, maar Microsoft heeft geen grote evenementen meer gepland voor de rest van het jaar.


Worms 4: Mayhem

Canon: Floris V

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden: ontstaan uit een opstand
Zoals onderhand bekend moet zijn was Nederland niet altijd Nederland. Nederland bestond voor lange tijd uit verschillende gebiedjes die nu Nederland en Belgisch Vlaanderen omvatten. Nederland is ook niet altijd een monarchie geweest. Lange tijd geleden stond Nederland bekend als de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Dit ontstond eigenlijk uit protest tegen de Bourgondische vorsten die de Nederlanden onder één bestuur wilde hebben. Dan beginnen er roerige tijden van godsdienstoorlogen en de beeldenstorm.
De onderwerpen binnen dit thema zijn; Floris V; Karel V; De Beeldenstorm; Willem van Oranje; De Republiek; Spinoza en De Grachtengordel. Enkele van deze onderwerpen zijn reeds al behandelt. Vandaag behandelen we Floris V.

Floris V (1245-1296)
Floris V lijkt misschien een beetje een vreemde eend in het bijt binnen dit thema, maar het draait hier natuurlijk om het Binnenhof, waar al eeuwen politiek wordt bedreven.
Floris werd in 1245 geboren als toekomstig graaf. Des Graven Haghe werd toen net gebouwd, door de vader van Floris, graaf Willem II. Willem II kwam in 1256 op een nogal brute manier om het leven. Tijdens een expeditie tegen de Friezen, zakte hij met paard en al door het ijs om vervolgens zijn schedel ingeslagen te krijgen door een stel Friezen. Floris V was op twee-jarige leeftijd al graaf, maar zijn oom nam het voorlopig nog voor hem waar. Toen hij aan de macht kwam wilde Floris zijn vaders dood wreken, dit was echter geen groot succes.
Floris concentreerde zich vervolgens weer op het machtsgebied van de Hollandse graven en pikte het Amstelgebied en Woerden in. Wat later veroverde hij West-Friesland.


In 1280 was het Haagse slot eindelijk gereed. De ridderzaal was het middelpunt van dit alles. Floris had de smaak te pakken gekregen en liet ook het Muiderslot bouwen. Ironisch genoeg werd hij in 1296 daar gevangen gezet door opstandige vazallen. De boeren eisten echter dat hij vrijgelaten zou worden. Toen Floris wilde ontsnappen belandde hij in de sloot. Hij kon geen kant op omdat zijn benen onder het paard vastgebonden waren en hij werd door zwaarden gedood.

Braga stuurt trainer de laan uit

De Portugese voetbalclub Braga heeft trainer Carlos Carvalhal vandaag ontslagen. Het ontslag volgt na de 0-3 nederlaag afgelopen maandag van Braga tegen Sporting in de Portugese competitie.

Carvalhal was aan zijn eerste seizoen bezig. In de groepsfase van de UEFA-beker verloren de Portugezen met 3-0 van AZ. In de Portugese comtitie staat Braga achtste, op acht punten van koploper Porto.

Federer opent Masters tegen Nalbandian

De loting voor de Tennis Masters Cup in Shanghai vandaag heeft een aantal mooie partijen opgeleverd. Roger Federer, de nummer één van de wereld, moet het in de rode groep opnemen tegen titelhouder David Nalbandian, voormalig nummer één van de wereld Andy Roddick en de Kroaat Ivan Ljubicic.

Rafael Nadal zit in de blauwe groep en moet zien af te rekenen met de Rus Nikolaj Davydenko, de Spanjaard Tommy Robredo en de Amerikaan James.

De Masters Cup begint aankomende zondag met de partij tussen Federer en Nalbandian, een herhaling van de finale van vorig jaar.

Nakajima nieuwe testrijder Williams

Williams F1 heeft Kazuki Nakajima gecontracteerd als nieuwe testcoureur. Kazuki is de zoon van de Japanse voormalig Formule 1-coureur Satoru Nakajima.

De 21-jarige Nakajima rijdt momenteel in de Formule 3 Euroseries voor het team van Manor Motorsport. Nakajima komt uit het rijdersprogramma van Toyota, de nieuwe motorleverancier van Williams.

Teambaas Frank Williams over de overeenkomst: "Kazuki heeft in de karts en de lagere Formule 1-series consistent laten zien dat hij veel potentie heeft. We denken dat hij over de nodige ingedriëntenbeschikt om te kunnen promoveren tot testrijder in de Formule 1."

Nakajima zelf was natuurlijk ook blij met de overeenkomst. "De Formule 1 is het ultieme doel, dus ik ben erg blij dat Williams, een grote naam in de autosport, mij deze kans geeft. Ik hoop het team zoveel mogelijk te kunnen helpen bij de overstap naar de Toyota-motoren"

De vader van Kazuki, Satoru Nakajima, reed van 1987 tot 1989 voor Lotus en was in 1990 en 1991 actief bij Tyrell.

Verboden Hells Angels

Verbieden die bende! Het is immers absurd dat de Nederlander zichzelf nog aan zoiets bloot kan stellen aan een organisatie als de "Hells Angels". Nietsvermoedend over straat lopen en opeens zonder dat je het door hebt heb je een koevoet in je nek liggen. Je zag het helemaal niet aankomen. Er liepen helemaal geen bierbuiken om je heen en het trillende geluid van een Harley Davidson had je ook nog niet herkend.

Gewoon zomaar die koevoet, je zag niet de bebaarde mannen om je heen en je zag ook niet duidelijk de grote kolonie motors over de weg gaan. De Hells Angels had je helemaal niet herkend.

Verbied vooral hetgeen dat de gekken bij elkaar verzameld. Verbied vooral de makkelijke herkenningspunten voor de niets vermoedend burger.
Straks gaan we ook de supportersverenigingen van de voetbalclubs verbieden. Nog een mooi herkenningspunt van intellectueel uitdagende personen die je van een kilometer afstand al wil herkennen.

Basso naar Discovery Channel

Ivan Basso maakt de overstap van CSC naar de Discovery Channel wielerploeg. De 28-jarig wielrenner heeft bij het Amerikaanse team een contract getekend voor drie jaar, en zal per jaar 1,5 miljoen euro verdienen.

Basso was het afgelopen jaar voornamelijk in het nieuws vanwege vermeend gebruik van doping. De Italiaanse wielrenner zou betrokken zijn geweest in de dopingzaak rond de Spaanse arts Fuentes. Twee weken geleden werd de Italiaan echter vrijgesproken van alle betrokkenheid in de zaak.

Zijn schorsing is inmiddels opgeheven. Door de affaire miste Basso, winnaar van de Giro dit jaar, de Tour de France.

Wereldrecord Kiplagat officieel erkend

Het wereldrecord van Lornah Kiplagat op de twintig kilometer is vandaag officieel erkend door de internationale atletiekfederatie IAAF.

Tijdens het wereldkampioenschap vorige maand in Hongarije werd de Nederlandse wereldkampioene op de twintig kilometer in een recordtijd van 1:03:21. Met haar eindtijd verbeterde Kiplagat het oude wereldrecord van de Britse Paula Radcliffe met vijf seconden. Radcliffe liep in oktober 2001 in het Engelse Bristol een tijd van 1:03:26.

Standen NHL per 7 november

Oud-aanvoerder Al MacInnis werd benoemd tot vice-president van de St. Louis Blues. Het speelschema van de NHL verandert voorlopig niet, en de Pittsburgh Penguins mochten voor het eerst in jaren even bovenaan hun divisie staan.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGA
New Jersey Devils1485 1173540
Pittsburgh Penguins1274 1154133
New York Rangers1476 1155051
New York Islanders1466 2143845
Philadelphia Flyers14310 172957
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Buffalo Sabres14121 1256339
Toronto Maple Leafs1795 3215857
Montréal Canadiens1483 3194639
Ottawa Senators1357 1114034
Boston Bruins1246 2103248
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGA
Atlanta Thrashers17113 3256247
Carolina Hurricanes1676 3175056
Washington Capitals1464 4164748
Tampa Bay Lightning1577 1155044
Florida Panthers1567 2144149
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGA
Nashville Predators1393 1194739
Detroit Red Wings1494 1193831
St. Louis Blues1346 3113444
Columbus Blue Jackets1247 192839
Chicago Blackhawks1349 083547
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGA
Minnesota Wild14104 0204230
Vancouver Canucks1687 1174038
Colorado Avalanche1576 2165149
Edmonton Oilers1476 1154039
Calgary Flames1457 2123740
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGA
Anaheim Ducks15110 4265335
Dallas Stars15114 0224429
San Jose Sharks16115 0224935
Los Angeles Kings1759 3134253
Phoenix Coyotes14410 083663

Pang naar tweede ronde Dutch Open

Eric Pang heeft woensdag in Den Bosch de tweede ronde van de Dutch Open bereikt. De Nederlandse badmintonner versloeg de Belg Yuhan Tan in drie games.

Pang kwam moeizaam op gang in de eerste game. Tan liep snel uit naar een voorsprong van 11-1, vooral door een aantal missers van Pang. De Nederlander verloor de eerste game met 11-21, maar hij wist zich te herstellen en pakte met 21-8 en 21-14 de volgende games en dus ook de wedstrijd.

Pang, die als eerste is geplaatst, moet het in de volgende ronde opnemen tegen de Deen Jens-Kristian Leth.

PS3-online service gebruikt centrale log-in

Nadat er een tijdje geleden het bericht kwam dat Resistance een eigen online-systeem zou gaan gebruiken heeft Sony nu iets meer uitleg gegeven over het PS3 online-systeem. Elke game zal een centrale log-in gebruiken waarbij de user overal dezelfde naam gebruikt.

Dit systeem werkt ongeveer hetzelfde als op de PS2 en je zal dus niet voor elke game een nieuwe account moeten maken. Er zal ook een centrale buddy-lijst en berichten-service komen voor de PS3, maar een game is niet verplicht om daar gebruik van te maken. Om deze reden heeft Resistance dus een eigen buddy-lijst.

Harrison: "Sony overschatte Blu-Ray productie voor PS3"

Phil Harrison heeft aangegeven dat Sony zichzelf heeft overschat door Blu-Ray op te nemen in de PS3. Hierbij heeft hij het over het uitstellen van de PS3 vanwege productie-problemen met de Blu-Ray-speler voor in de console.

Maar volgens Harrison is dat de prijs die je moet betalen om cutting-edge technologie te leveren. Sony zal deze problemen oplossen en de productie-problemen zijn er alleen in het begin, het is dus geen design-fout. De belofte om in maart 2007 zes miljoen consoles geleverd te hebben staat namelijk nog steeds. Uiteindelijk is iedereen het moeilijke begin vergeten.

"Today, it looks like a very difficult situation - but in the weeks, months and years to come, this will pale into zero."

Hij had het ook heel kort over de beslissing om HDMI ook op te nemen in de 20 GB-versie. De achterliggende gedachte hiervoor was het feit dat er steeds meer TV's met HDMI worden geproduceerd.

'Samir A. moet hoe dan ook hangen'

A.Samir A., verdacht van onder meer het voorbereiden van terroristische aanslagen, moet koste wat kost voor lange tijd in de cel verdwijnen. De publieke opinie heeft hem al veroordeeld, evenals de politie, die zich geschokt en verontwaardigd toonde toen A. in een een eerdere zaak werd vrijgesproken.

Dit betoogden Samir A.'s advocaten Britta Böhler en Viktor Koppe woensdag in hun pleidooi voor de rechtbank. Maandag eiste het Openbaar Ministerie 15 jaar gevangenisstraf tegen A. Volgens het OM wilden Samir A. en de zijnen aanslagen plegen op politici en op het gebouw van de inlichtingendienst AIVD.

FC Twente volgt Granqvist

FC Twente heeft interesse in de Zweed Andreas Granqvist. De 21-jarige verdediger moet Peter Niemeyer opvolgen, die na dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid terugkeert naar Duitsland.

Granqvist maakte in januari van dit jaar zijn debuut voor het nationale Zweedse elftal en heeft momenteel nog een doorlopend contract bij zijn club Helsingborg. Mocht FC Twente Granqvist inderdaad aantrekken dan zal het dus veel geld op tafel moeten leggen.

Wat is Dit: Opgave 60 - Uitslag

Voor deze opgave was het ook weer zo dat jullie er twee ronden voor nodig hadden. Zoals zoveel opgaves dit kwartaal. Deze keer was het Dope-E die als eerste het goede antwoord gaf. De lifters op dit antwoord zijn: ABC-tje, Charrel, cw2cu, Frankvbr, G-lock, lolz, MoHaa, nsgopfok, Rossdale, en Skorpija. Zij krijgen drie punten. Degene die als eerste het antwoord 'handdoek' gaf krijgt 2 punten met zijn dichtbij-antwoord, dit is plakkert-.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand staat JtS nog steeds aan de leiding en staat nu op 69 punten. In de kwartaalstand zijn er drie koplopers, namelijk cw2cu, Dope-E en FOKKER007 die op 12 punten staan.

De prijzen
Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Badlaken

Tot WiD.

Zedenverdachte Johan S. verliest kort geding

JustitieDe Staat hoeft niet binnen 24 uur mensen naar Brazilië te sturen om daar de onmiddellijke uitlevering van de 25-jarige Johan Frederik S. te regelen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.

S. zit vast in Brazilië en het bevalt hem daar allerminst. Daarom wil hij zo snel mogelijk naar Nederland. Om dat te bewerkstelligen had hij een kort geding aangespannen tegen de Staat. Justitie in Nederland verdenkt S. van zware zedendelicten, waaronder vier verkrachtingen.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de naam en foto van de verdachte op 11 april openbaar omdat men hem zocht voor diverse ernstige zedenmisdrijven.

De zeer uitzonderlijke stap om de personalia van S. te openbaren - hiervoor is toestemming nodig van het College van Procureurs-Generaal - werd genomen omdat het OM het opsporingsbelang zwaarder vond wegen dan de privacy van de verdachte. Het OM vreesde namelijk dat S. zich opnieuw aan zware zedenmisdrijven schuldig zou maken. Hij ontmoette zijn slachtoffers in het uitgaanscircuit.

De nieuwe werknemer hoeft geen carrière

Icoon EconomieZe zijn niet materialistisch ingesteld, maar willen wel minimaal een Audi A4 rijden. Een vaste baan hoeft niet zo nodig. De nieuwe werknemer zoekt liever nieuwe uitdagingen in tijdelijke projecten.

Carrière maken is niet het hoogste doel, plezier in het werk wel. Dit beeld komt naar voren uit een onderzoek onder twintigers van uitzendconcern Manpower.

Voor de huidige generatie twintigers moet hun baan goed aansluiten bij de manier waarop zij willen leven. Dit betekent dat zij hun vrijheid kunnen nemen door in deeltijd te werken. Slechts een kwart van de 1700 ondervraagden in het onderzoek denkt dat het absoluut noodzakelijk is elke week veertig uur te draaien om carrière te kunnen maken.

De nieuwe werknemers gaan er eenvoudigweg vanuit dat het salaris gewoon goed is. De status die zij aan hun werk ontlenen, is voor twintigers minder belangrijk geworden. Werken bij een grote multinational is daarom niet meteen het doel. Zeker aan het begin van hun loopbaan vinden zij leuke collega's belangrijker.

Cocu niet tegen Vitesse

Phillip Cocu zal donderdag in het bekerduel tegen Vitesse rust krijgen van Ronald Koeman. Sinds het competitieduel tegen NAC Breda heeft de aanvoerder van PSV lichte kuitklachten.

Naast Cocu zullen ook Diego Tardelli en Manuel da Costa niet meespelen in Arnhem. De van Valencia overgekomen Patrick Kluivert zal ook niet meespelen. De aanvaller is nog steeds niet wedstrijdfit, maar traint wel weer volledig mee.

CDA fors boven PvdA in peiling

Icoon VerkiezingenEr is geen sprake meer van een nek-aan-nek race tussen het CDA en de PvdA. Dat stelt Maurice de Hond aan de hand van zijn laatste peiling. Het CDA blijft in vergelijking met vorige week op 44 zetels staan, terwijl de PvdA twee zetels verliest en op 38 komt.

Ook de VVD verliest twee zetels en komt uit op 21. De winnaars van dit verlies zijn de SP en de Partij van de Vrijheid van Geert Wilders. De SP staat zelfs op evenveel zetels als de VVD.

Door het toegenomen verschil tussen CDA en PvdA wordt strategisch stemmen steeds minder interessant. Dit kan de komende tijd zorgen voor een verdere verschuiving van de PvdA naar de SP.

De Partij van de Arbeid had juist gehoopt dat de rechtstreekse confrontatie tussen Wouter Bos en Jan-Peter Balkenende betere peilingen zou opleveren. Ondanks dat de kijkers van dat debat op RTL 4 Wouter Bos nipt de winnaar noemde, blijkt van zetelwinst geen sprake te zijn. Maurice de Hond stelde afgelopen weekend al dat die winst vooral kwam omdat er ook meer PvdA-aanhangers naar het debat keken.

Met dank aan Hi_flyer voor de submit.

Dat zie je ook niet elke dag

Ik ben iemand die kan genieten van de kleinste dingen, een biddende roofvogel, een spin in een mooi web.

Dus kun je zeggen dat ik het geluk heb dat ik mijn voordeur maar achter me dicht hoeft te slaan, 50 meter moet lopen en dan sta ik in het bos, en in het bos zit van alles, maar op de een of andere manier lijken er vooral eekhoorns te wonen, die zie je niet alleen in het bos maar in de hele buurt.

En ik dacht dat ik een geluksvogel was dat allemaal te mogen zien, maar zoals vaker in het leven is er altijd een baas boven baas, stel je bent een stukje aan het wandelen en je komt zomaar wat wilde hertjes tegen, daar kan ik natuurlijk niet tegen op met mijn eekhoorns....

En voor degene die verwachten dat er iets spectaculairs gebeurt, helaas, deze keer niet.

Hyypiä voor zesde keer voetballer van het jaar

Voor de zesde maal in acht jaar is Sami Hyypiä gekozen tot Fins voetballer van het jaar. Hij kreeg het leeuwendeel van de stemmen. Alleen Jari Litmanen heeft de trofee vaker gewonnen. De voormalig speler van Ajax werd negen keer gekozen tot Finlands beste.

Hyypiä, voormalig speler van Willem II, speelt sinds 1999 bij Liverpool. Met die club won hij de Champions League, de UEFA Cup, Europese Supercup (2x), FA Cup (2x), League Cup (2x) en Charity Shield (2x). Tot nu toe speelde hij 75 interlands voor het Finse nationale team.

PvdA-senator Van Thijn: wel genocide op Armeniërs

PvdA-senator Ed van Thijn noemt de massamoord op de Armeniërs, gepleegd door Turken in 1915 ten tijde van het Ottomaanse Rijk, wel degelijk een genocide. Dat zegt hij deze week in een vraaggesprek met weekblad Vrij Nederland. De prominente PvdA'er gaat hiermee lijnrecht in tegen de nieuwe koers van Wouter Bos. Die wil dat de PvdA vanaf nu het woord 'genocide' mijdt. Bos spreekt liever van de 'Armeense kwestie'.

Deze week zei Bos op een persconferentie tegen de Turkse media dat het woord 'genocide' in Nederland te ''gemakkelijk'' gebruikt wordt. Bos stelt dat er internationaalrechtelijk een discussie is over het onderwerp: ''Wij blijven de moord veroordelen, maar we moeten zorgvuldig zijn met het begrip genocide.''

Senator Van Thijn zegt echter dat het begrip 'genocide' zeker van toepassing is op de volkerenmoord in Armenië. ''Volgens de huidige definities is het uitroeien van een volk of het doden van leden van een bepaalde gemeenschap omdat ze leden van die gemeenschap zijn genocide. Dat heeft zich op grote schaal voltrokken, daar heb ik geen enkele twijfel over.''

Toch bepleit Van Thijn in Vrij Nederland dat er een nieuw, gemeenschappelijk onderzoek naar de gebeurtenissen moet komen door een gemengde Turks/Armeense commissie: ''Als dat een methode is om gezamenlijk de feiten onder ogen te zien, dan vind ik dat de Armeniërs daar positiever op kunnen reageren. Want we moeten een keer met elkaar in het reine komen. Je kunt toch niet voortleven op een vulkaan uit 1915?''

Erdinç Saçan
De PvdA haalde zich in september de woede van een groot deel van de Turkse gemeenschap op de hals, toen kandidaat-Kamerlid Erdinç Saçan van de lijst werd gehaald omdat die het oneens was met het standpunt van zijn partij over de Armeense kwestie.

Omroep Brabant meldde gisteren echter dat de nieuwe wijze waarop Bos de kwestie tegemoet treedt, niet inhoudt dat Saçan gerehabiliteerd wordt. Volgens Bos moeten politici op zijn lijst namelijk de massamoord in 1915 erkennen en bestond daarover bij Saçan te veel twijfel. Hij is dus volgens de lijsttrekker terecht van de lijst gehaald.

Helft parkeergarages hanteert direct uurtarief

Icoon File Bij ruim de helft van de parkeergarages moeten klanten vanaf minuut één het uurtarief betalen. Eén uur en één minuut parkeren betekent toch twee uur betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Detailhandel Nederland.

De winkeliersorganisatie, die voor haar 'Nationale Parkeertest 2006' ruim honderd parkeergelegenheden in het hele land onderzocht, noemt de gang van zaken onacceptabel. "We gaan overleggen met gemeenten en parkeerbedrijven om aan deze onrechtvaardige situatie een einde te maken. Het is pure geldklopperij", zei secretaris Rogier Brinkhof woensdag.

De organisatie valt ook over de tarieven. Doorgevoerde verhogingen zijn vaak buitensporig, een veelvoud van de inflatie. De vier grootste steden zijn het duurst. Daar is het uurtarief al gauw 2,20 euro.

Deze keer bekeek het platform ook het straatparkeren bij winkelgebieden in 44 steden. De tarieven in Amsterdam zijn met 4,40 euro per uur excessief, meent de organisatie. Tweede op de lijst is Utrecht, waar nu nog 2,67 euro per uur moet worden betaald. De Utrechtse tarieven gaan per 1 januari 2007 omhoog naar 3,85 euro.

Hoge parkeertarieven en parkeergelegenheden die onveilig en slecht bereikbaar zijn, jagen de consument de binnenstad uit. Winkeliers lopen zo miljoenen aan omzet mis, aldus Platform Detailhandel Nederland.

Van Gaal geeft spelers rust


AZ zal vanavond niet in haar sterkst mogelijke opstelling aantreden in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van SV Meerssen.

De trainer van de Alkmaarders, Louis van Gaal, heeft aangekondigd dat hij spelers als Shota Arveladze, Kew Jaliens, Demy de Zeeuw en David Mendes da Silva rust zal geven in het bekerduel. Een aantal spelers die de laatste weken minder aan spelen toe komen, zullen vanavond van Van Gaal de mogelijkheid krijgen om zich te bewijzen.

Neuken, zo werkt het

Neuken, zo het grote woord is eruit, dit blogje gaat over neuken, piemels, tepels en kutjes.

En gelijk een domper voor de bezoekers die de broek al op de knieen hadden hangen, het is geen porno in de zeg maar geilste zin van het woord, maar meer een wetenschappelijke benadering, een neukend koppeltje werd voorzien met een aantal cameras bij de tepel van de vrouw, aan de lul van de man en in de vagina van de vrouw en dat levert beelden op die ik nog nooit gezien heb, zoals de penetratie, an sich best wel bijzonder om te zien

Met dank aan Spooky4u voor de submit.

DVD: Ong-Bak (S.E.)

Velen van jullie zullen net als bovengetekende opgegroeid zijn met de actiefilms van Jean Claude Van Damme, Chuck Norris en Steven Seagal. Wie zat er nu niet elke dag voor de tv om te genieten van uitspraken als "I ain't getting on no plane, fool!" en rondvliegende kogels die nooit iemand raakten. Ook ik weet nu dat de actiefilms uit Hollywood alles behalve van hoog niveau waren, maar de liefde voor martial arts is altijd gebleven. De Chinese producties van de laatste tijd waren prachtig en als 'film' stukken beter, maar echte rauwe actiefilms werden niet meer gemaakt.


Wii wint nu al award

De Nintendo Wii ligt nog niet in de winkels, maar heeft nu al een award gewonnen voor 'Best of What's New in 2006':

De tekst die bij het artikel hoort is erg lovend:

Remember when videogames were fun? When the controllers had only a couple buttons and you didn’t have to spend an hour learning the seven-step finger dance for “walk?” Nintendo does, so it took a step back, looked at its superpowered competitors, and took a totally different path with its new console, Wii (pronounced “we”).

Nintendo’s processor is 75 percent slower than an Xbox 360’s. The company decided that gamers didn’t need to pay extra for photo-realistic renderings of its iconic talking mushrooms. Instead it reimagined the controller, introducing a three-axis accelerometer that transforms your hand motions into in-game action, so you really play the games.

In Wii Tennis, for example, swing your hand just as you would a racket. In Excite Truck, hold both ends of the controller as if it were a steering wheel. And look out for that tree, because, photo-real or not, these games will draw you in.

School weigert handweigerende docente terug te nemen

Het Utrechtse Vader Rijn College is niet van plan om docente economie Samira Dahri weer voor de klas te laten staan. De school werd gisteren op de vingers getikt door de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) die vond dat de lerares onterecht was geschorst omdat ze geen handen wil schudden van mannelijke collega's. Een uitspraak van de CGB is echter alleen een dringend advies en heeft geen wettelijke betekenis.

De uit Marokko afkomstige docente liet in augustus weten dat ze uit geloofsoverwegingen mannen geen hand meer wenst te geven. Daarop schorste de openbare vmbo-school haar.

Volgens CGB-voorzitter Alex Geert Castermans weegt de godsdienstvrijheid in Nederland zwaarder dan de omgangsvormen en normen die een school zelf stelt.

Gek
Directeur Bart Engbers van de school vindt de uitspraak van het CGB onbegrijpelijk. ''Ben ik nou de enige gek in Nederland? Ik kan het er gewoon niet mee eens zijn dat die godsdienstvrijheid zwaarder weegt! We zijn nota bene een openbare school. Bovendien heeft de vrouw een voorbeeldfunctie naar haar andere leerlingen toe'', aldus Engbers vandaag in De Telegraaf.

Dat het een openbare school betreft doet volgens de CGB-voorzitter echter niet ter zake. ''Openbaar betekent niet neutraal. Openbaar betekent juist dat iedereen zijn of haar geloof zou moeten kunnen belijden. En door de vrouw te dwingen iemand een hand te geven, is men niet respectvol bezig.''

Engbers baalt als een stekker van de uitspraak. ''Ik voel me in de steek gelaten door de commissie. Dit doet geen recht aan onze situatie. Juist wij houden hier de gelijke behandeling overeind.'' De school gaat overleggen wat haar te doen staat. De kans is groot dat het op een rechtzaak uitdraait. Engbers zegt de gang naar de rechter niet te schuwen.

Manchester United vernederd in League Cup


Afgelopen maandag was Sir Alex Ferguson twintig jaar in dienst van Manchester United. De oefenmeester beleefde echter weinig plezier aan zijn twintigjarig jubileum. In de achtste finales van de League Cup verloor zijn ploeg met 1-0 van tweedeklasser Southend United.

De grote held van Southend was Freddy Eastwood, halverwege de eerste helft schoot hij een vrije trap in de kruising. De 1-0 voorsprong zou niet meer weg worden gegeven door de thuisploeg. Southend bezet de 24e en laatste plaats in de tweede divisie van Engeland.

Bij Manchester ontbraken diverse basisspelers, waaronder Edwin van der Sar. Zij kregen van Sir Alex rust, wel speelden Rooney en Ronaldo. De twee aanvallers konden een verlies van The Mancunians evenwel niet voorkomen.

Harde kern FC Dordrecht is jonge hooligans beu

Icoon OpmerkelijkDe harde kern van de FC Dordrecht-supporters heeft de jonge garde gewaarschuwd om tijdens thuiswedstrijden geen geweld te gebruiken tegen supporters van de tegenstanders. De goede resultaten van de voetbalclub hebben dit seizoen geleid tot een spectaculaire groei van het aantal bezoekers. Onder hen ook veel pubers die zich willen 'bewijzen'. Tientallen knapen van rond de 15 jaar doen al weken verwoede pogingen om voor en na thuiswedstrijden supporters van bezoekende clubs aan te vallen.

De harde kern van de Dordtse club is het gedrag van de jonge fans spuugzat en waarschuwt hen ''onze naam niet langer door het slijk te halen''. FC Dordrecht staat momenteel nummer twee in de Jupiler League. Vrijdagavond speelt de club thuis tegen VVV Venlo.

-
Sportnieuws vind je op FOK!sport.

Beckenbauer: "Minder buitenlanders per club"

Franz Beckenbauer heeft weer eens van zich laten horen. Beckenbauer pleit voor een beperking van het aantal buitenlanders per ploeg. Steeds meer ploegen hebben steeds meer buitenlanders in de selectie en dat is volgens de Bayern München-preses geen goede zaak.

Als het aan Der Kaiser ligt, mogen er maximaal vijf buitenlandse spelers per ploeg op het veld staan. "Een groot aantal buitenlanders in een elftal gaat ten koste van het voetbal. De nationale, karakteristieke sfeer verdwijnt, omdat buitenlanders het voetbal op een andere manier beleven. Niet alleen het voetbal zelf, maar ook de sfeer in de kleedkamer is volledig anders", aldus Beckenbauer.

De wereldkampioen van 1974 en 1990 vindt Hamburger SV een goed voorbeeld: "Iedereen kan zien wat er nu in Hamburg gebeurt. Er zijn te veel buitenlanders, de supporters kunnen zich niet meer identificeren met het elftal. Dat is een slechte zaak. Echte clubliefde zie je nog maar zelden en dat is natuurlijk erg jammer."

Felix Magath, de hoofdcoach van Bayern München, ziet het plan niet zitten "Ik ben tegen dit soort reglementen, concurrentie is juist goed voor de sport", aldus de oefenmeester.

Politie gaat verder met ontruiming Fort Pannerden

Icoon PolitieDe politie heeft woensdagochtend rond 08.30 uur de ontruiming van het gekraakte Fort Pannerden in Doornenburg (gemeente Lingewaard) hervat. Een stuk of tien krakers zit nog steeds stevig verschanst in het oude verdedigingswerk.

De politie begon dinsdag in samenwerking met het leger met ontruimen en was daar de hele dag mee bezig. De ME haalde dertien krakers uit het pand en arresteerde hen. Ook buiten het fort hielden agenten twee actievoerders aan. Omdat de door krakers opgeworpen barricades erg groot en uitgebreid zijn, moest de politie de actie 's avonds staken. Het fort is de hele nacht bewaakt om te voorkomen dat zich meer actievoerders verzamelden.

Krakers bezetten het fort in 2000 na tientallen jaren leegstand. Eigenaar Staatsbosbeheer wil het bouwwerk een bestemming als museum geven.Fort Pannerden

Film: Thank You for Smoking

Thank You for Smoking is de eerste feature film van de jonge Jason Reitman. Het kan zijn dat de naam Reitman je bekend in de oren klinkt. Jason is namelijk de zoon van Ivan Reitman, de regisseur van onder andere Ghostbusters en het recente My Super Ex-Girlfriend. Na een aantal korte films vond Jason de tijd rijp om zich te wagen aan een echte feature film. Een film die hem in één keer uit de schaduw van zijn beroemde vader haalt.

Amsterdam doet te weinig tegen eerwraak

Amsterdam moet snel een aparte eenheid oprichten voor eerwraak, met agenten die speciaal voor dit werk worden opgeleid. Voor slachtoffers moet er gespecialiseerde opvang komen, inclusief speciale opvangprogramma's voor meisjes van twaalf tot 23 jaar die op de vlucht zijn voor hun familie. Dat vindt het Amsterdamse PvdA-raadslid Karina Schaapman die later deze week een rapport zal presenteren over eerwraak.

Volgens Schaapman komt eerwraak meer voor dan gedacht. Ze onderzocht het fenomeen en kwam tot de conclusie dat meisjes onder de 18 jaar die slachtoffer zijn, vaak nergens naar toe te kunnen. Vooral Afghaanse, Pakistaanse en Hindoestaanse meisjes zijn slachtoffer. Ze komen in blijf-van-mijn-lijfhuizen, maar die zijn voor volwassenen en ze bieden alleen tijdelijke hulp. Daarna komen de meisjes op straat te staan.

Zelfdoding
Schaapman bepleit in het rapport nader onderzoek naar de achtergronden van het hoge aantal pogingen tot zelfdoding onder jonge Hindoestaanse en Turkse vrouwen. Leerkrachten moeten extra bijscholing krijgen, opdat zij sneller de signalen kunnen herkennen.

In Den Haag en Rotterdam wordt meer gedaan tegen eerwraak. 'In Rotterdam wisselen instellingen kennis uit en maken ze gebruik van elkaars expertise. De gemeente voert er speciaal beleid als het gaat om eergerelateerd geweld. De politie in Den Haag is het enige korps dat - een jaar geleden - onderzoek heeft gedaan naar eergerelateerd geweld. Alleen al in Den Haag en omgeving bleken in één jaar 119 mensen slachtoffer te zijn geworden van geweld door hun eigen familie. In Nederland overlijdt elke maand iemand aan de gevolgen van eerwraak, vermoedt de Haagse politie.

Karina Schaapman is buiten raadslid ook PvdA-kandidaat voor de Tweede kamerverkiezingen. Ze staat op plaats 52.


Met dank aan FOKwa voor de submit.

Volleybalsters verslaan Duitsland op WK

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben bij het wereldkampioenschap in Japan hun eerste wedstrijd in de tweede ronde winnend weten af te sluiten. De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg Duitsland met 3-2 (23-25 25-21 25-23 23-25 16-14).

Nederland blijft door de overwinning zicht houden op een goede eindklassering bij het WK. Donderdag moeten de Nederlandse vrouwen het opnemen tegen Rusland.

Tientallen doden onder Palestijnen

Israël/PalestinaDe Israëlische strijdkrachten hebben woensdagmorgen vroeg in het noorden van de Westelijke Jordaanoever en in het noorden van de Gazastrook meer dan twintig Palestijnen gedood.

In Beit Hanoun kostte een beschieting door de Israëlische landmacht zeker achttien Palestijnse burgers en verwondden er veertig, berichtten hulpverleners. Onder de doden in de stad in het noorden van de Gaza-strook zijn vier vrouwen en zeven kinderen.

Zeven huizen
In Beit Hanoun werden zeker zeven huizen geraakt. ''We zagen benen, we zagen hoofden, we zagen handen verspreid over de straat'', aldus een 22-jarige ooggetuige. In de straten lagen plassen bloed en kindersandaaltjes.

Op de bezette Jordaanoever werden vier gewapende Palestijnen gedood. Bij de actie in de buurt van de plaats Jenin werd ook een Palestijnse burger gedood. Dit berichtten medische hulpdiensten in Jenin.

Aardbodem
Een woordvoerder van de door de Hamas geleide Palestijnse regering zei na de beschieting dat Israël ''van de aardbodem geveegd moet worden''. De zegsman, Ghazi Hamad, deed zijn uitspraken nadat een Israëlische luchtaanval op de Gaza-strook vroeg op de dag achttien Palestijnen het leven had gekost.

Nizar Rayan, een voorman van de radicale tak van de islamitische beweging, riep Hamas-strijders op bomaanslagen te voeren in ''Jaffa, in Haifa, in Ashdod - elke plaats in ons thuisland''.

Israël betreurt doden
De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Livni, heeft gezegd dat Israël de ''tragedie'' in Beit Hanoun betreurt.

Het Israëlische leger bevestigde dat de artillerie granaten had afgevuurd in reactie op Palestijns raketvuur. De beschieting was echter gericht op een plek ver van de plaats waar de burgers omkwamen, aldus een woordvoerster. Zij zei dat het leger de berichten onderzoekt dat onschuldige burgers zijn omgekomen.

Sharapova start sterk bij Masters

Maria Sharapova is sterk begonnen aan de Masters in Madrid. Sharapova was in haar eerste wedstrijd in de Rode groep met 6-1 en 6-4 te sterk voor haar landgenote Elena Dementieva.

Sharapova, de nummer twee van de wereld, was een maatje te groot voor Dementieva. De 25-jarige Dementieva grossierde in onnodige fouten en daarnaast was haar service erg zwak. In dezelfde groep komen vandaag Kim Clijsters en Svetlana Koeznetsova voor het eerst in actie.

Duivels gespuis in nieuwe Hellgate: London screenshots

Eeuwen geleden werden de Templar opgericht. Hun taak was om een broeiend gevaar voor de mensheid in de gaten te houden en wanneer nodig met het nodige geweld de kop in te drukken.
In de niet zo verre toekomst breekt de hel letterlijk los. De mensheid wordt gedecimeerd en het enige wat tussen uitroeiing en de demons in staat zijn de Templar. In Hellgate: London zul jij de rol van één van deze Templar op je nemen, en met het nodige high-tech wapentuig demonen terug naar het vagevuur sturen.
Hellgate: London belooft een kruising tussen FPS en RPG te worden volgens de makers. Die eerder overigens bij Blizzard verantwoordelijk waren voor Diablo.
Een releasedatum is nog altijd niet bekend, maar voorlopig kun je je vermaken met onderstaande screenshots.

Trust terug in Formule 1

Het Nederlandse bedrijf Trust heeft zich voor een jaar verbonden aan het team van Spyker. Trust was eerder actief in de formule 1 als sponsor van Jos Verstappen.

Het bedrijf van directeur Michel Perridon werkte ook al eerder met Christijan Albers gewerkt. In 2004 was het bedrijf sponsor van het Mercedes-AMG team waarmee Albers successen boekte in de DTM. "Toen Albers in september door het nieuwe Nederlandse Spyker Team werd aangetrokken, was de keuze voor ons eenvoudig. We hebben Nederlandse rijders in de formule 1 altijd ondersteund en blijven dat doen", aldus Perridon.

Celtic uitgeschakeld in League Cup

Celtic is gisteren in de Schotse League Cup uitgeschakeld. De koploper van de Schotse competitie verloor op eigen veld van Falkirk na het nemen van strafschoppen. Celtic-speler Evander Sno miste de beslissende strafschop.

Beide formaties wisten in de reguliere speeltijd niet tot scoren te komen. In de verlenging scoorde zowel Celtic als Falkirk waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin was Falkirk iets beter, waardoor zij zich wisten te plaatsen voor de halve finale.

FC Utrecht volgt Thompson

In de zoektocht naar een nieuwe linksback is FC Utrecht gestuit op Kenneth Thompson. De 21-jarige verdediger van AA Gent moet de opvolger worden van Edson Braafheid, die zijn aflopende contract bij de club uit de Domstad niet wil velengen.

"Onze situatie is bekend", aldus trainer Foeke Booy. "Braafheid vertrekt aan het eind van het seizoen, mogelijk zelfs al tijdens de komende winterstop. In eerste instantie proberen we de vacature intern op te vangen. Erik Pieters en Etienne Shew-Atjon zijn potentiële kandidaten, maar intussen speuren we ook rond in het buitenland. Afgelopen weekeinde is chef-scout Nol de Ruiter weer op pad geweest. We volgen verschillende spelers".

Masters: Petrova te sterk voor Mauresmo

Amélie Mauresmo is slecht begonnen aan de Masters Cup in Madrid. De titelverdedigster ging tegen de Russin Nadia Petrova kansloos met tweemaal 6-2 ten onder. Mauresmo, die terugkeerde van een schouderblessure, kwam duidelijk ritme tekort om het Petrova lastig te maken.


Al vroeg in de eerste set werd Mauresmo gebroken en ze liep daarna constant achter de feiten aan. In de tweede set nam Petrova, de nummer vijf van de wereld, binnen een mum van tijd een 5-1 voorsprong. Mauresmo wist daarna drie matchpoints weg te en brak vervolgens de opslag van de Russin. In de achtste game kwam Maursemo op 40-0, maar door het slordig spelen van haar moest ze alsnog de game en dus ook de set en de wedstrijd aan Petrova laten.

In de andere wedstrijd in de gele groep versloeg Justine Henin-Hardenne Martina Hingis met 6-2, 6-7(5) en 6-1.

Levenslang voor Russische voetbaltrainer

De Russische Voetbaltrainer Stanislav Bernikov zal op zoek moeten gaan naar een ander beroep. De Russische voetbalbond legde hem een levenslange schorsing op omdat hij enkele spelers van zijn ploeg liet aftuigen.

Bernikov ergerde zich zo erg aan de tegenvallende prestaties van zijn club derdeklasser Metallurg Lipetsk dat hij enkele misdadigers inhuurde. Die schoten een kogel in de arm van de aanvoerder en braken tevens zijn neus. Daarnaast werd de doelman van de club door vijf man in elkaar geslagen, waardoor hij ook in het ziekenhuis belandde.

Roef en Marian nemen FOK! over

Schokkend nieuws, we zijn overgenomen, niet door een of ander groot uitgevers concern wat wel brood in FOK! zag, nee door twee kandidaten van XFactor.

En het gaat zoals het wel vaker gaat met grote overnames, het personeel hoort het via de media, het probleem is alleen dat onze nieuwe bazen helaas niet de meest snuggere groep Nederlanders behoren.

Maar goed, we worden wel met naam en toenaam genoemd in een van de best bekeken programma's van Nederland.

Dus hierbij een hartelijk welkom aan onze nieuwe bazen Roef en Marian, ik vraag me alleen af of we nu ook allemaal met dat heerlijk knauwerige accent motten gaa'n type'n....

Aanslag op PCM-drukkerij Amsterdam

AanslagKrantendrukkerij PCM in Amsterdam is vannacht rond 00.30 uur met een explosief beschoten. Het projectiel ontplofte tegen de gevel van het gebouw. Er vielen geen gewonden maar er was wel veel schade. Zo ontstond door de ontploffing een klein gat in de muur.

In het gebouw, gelegen aan de Van der Madeweg, worden onder meer Trouw, De Volkskrant en NRC Handelsblad gedrukt. Medewerkers zeggen dat de klap in het hele gebouw was te voelen. Vermoedelijk is met een granaatwerper een projectiel afgeschoten, zo zegt de politie.

In de wijde omtrek van de PCM-drukkerij zijn bomexperts op zoek naar sporen. Over de achtergrond van de aanslag is nog niets bekend.

De Amsterdamse politie meldt dat vlak voor het incident er in de buurt van de drukkerij een schietpartij plaatsvond in Amsterdam-West. Daarbij zouden twee mensen zijn neergeschoten. Of het schietincident verband houdt met de aanslag, is niet duidelijk. Volgens een politiewoordvoerder zal er komende ochtend een persbericht verschijnen over het gebeuren. De kranten komen morgen wel gewoon uit, zo is de verwachting.Agent bekijkt de schade

Roef en Marian: Gekkenhuis na X-Factor

Icoon TelevisieRoef en Marian, het zangduo dat zaterdag niet doorging naar de volgende ronde van het talentenprogramma X-Factor, maakt drukke tijden door. Na hun optreden in het programma staat de telefoon niet stil.

De frustraties van de mislukte audities zijn vergeven en vergeten, aldus Marian Douwes (34). Douwes en haar zangpartner Roelof Glaasker (36), sinds juli een duo, zijn door een vriendin opgegeven voor X-factor. De driekoppige jury was onverbiddelijk en sprak van een dramatische auditie. Het filmpje ervan op de site van het programma is inmiddels al een miljoen keer gedownload, aldus een RTL-woordvoerder.

Dinsdagavond waren Roef en Marian te gast in de talkshow van Robert Jensen. Daarin zeiden ze blij vereerd te zijn met een heus 'eigen forum' op internet. Op de vraag van Jensen welk forum het betrof zeiden ze: FOK!forum. Het duo doelde daarmee op een aantal topics in het X-Factor forum van FOK!.Geen X-factor bij Roef en Marian

Xbox 360 enquete met bijbehorende geruchten

Er is onder een selecte groep Xbox Live gebruikers een enquete rondgestuurd waarin gevraagd werd naar de mening van deze gamers over een bepaald aantal onderwerpen.

Een voorbeeld van wat er zoal gevraagd werd is: Zou je geinteresseerd zijn in een vernieuwde 360 controller als deze een andere kleur had en een verbeterde D-Pad?

Dit betekent natuurlijk nog niets, maar het zou dus goed kunnen zijn dat Microsoft bezig is met het ontwerpen van een nieuwe controller. Andere vragen zijn bijvoorbeeld:

How interested would you be in buying an Xbox 360 branded mini-keyboard plug-in device for your controller to make text messaging and chat easier, assuming it would cost between $19-$29?
Paying per song (~$0.99/song) to download music to your Xbox 360 hard drive from a music service. You would be able to use this service while playing a game.
Paying a subscription per month (~$14.99/mo) to stream any and all music to your Xbox360 from a library of over 2 Million songs. You would be able to use this service while playing a game.
Paying per video (~$19.99/movie, $1.99/TV show) to download standard definition full movies and TV shows to your Xbox360 hard drive
Renting movies (~$3.99/movie) that are downloaded in standard definition to your Xbox 360 until you watch them and then are deleted
Paying a subscription per month (~$5.99/mo) to access 10-20 internet radio stations streamed to your Xbox 360. You would be able to use this service while playing a game.
How interested would you be in using an integrated Xbox 360 Web browser that would allow you to access and browse the Internet over your Xbox Live connection?
How interested would you be in participating in beta tests for upcoming games if they cost an additional incremental fee?


40 jaar cel voor Britse moslim

TerrorismeEen Britse man die plannen had uitgewerkt voor aanslagen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, is door een Britse rechtbank veroordeeld tot veertig jaar celstraf. De 34-jarige Dhiren Barot wilde onder meer het hoofdkwartier van het IMF en de aandelenbeurs in New York opblazen. Ook plande hij aanslagen op de metro in Londen.

Barot, die zich als volwassene tot de islam bekeerde, werd in 2004 opgepakt. Hij zou gelieerd zijn aan het terroristische netwerk al-Qaeda en onder meer op de Filipijnen trainingen voor het plegen van terreurdaden hebben gevolgd. Barot gaf tijdens het proces toe dat hij van plan was een zogenoemde 'vuile bom', explosieven vermengd met radioactief materiaal, in te zetten.

Bloedbaden
De rechter zei dat Barot eerst bloedbaden wilde veroorzaken in Washington, New York en Newark in de Verenigde Staten en daarna in Groot-Brittannië op een ''kolossale en ongekende schaal''. De rechter stelde dat als Barot in zijn opzet was geslaagd, dit duizenden mensen direct zou hebben geraakt.

Aanklager Edmund Lawson zei dat Barot nauwgezet plannen voor een reeks aanslagen in Groot-Brittannië had uitgewerkt. Die terreuracties zouden tegelijkertijd moeten worden uitgevoerd. Uit onderzoek van computerbestanden blijkt onder meer dat Barot met gascilinders gevulde limousines tot ontploffing wilde brengen.

Barot werkte al aan plannen voor aanslagen in de Verenigde Staten voor de aanslagen van 11 september 2001. Tot februari 2004 bleef hij die terreuracties voorbereiden, aldus Lawson.

Bos: linkse coalitie fantastische mogelijkheid

PvdA-leider Wouter Bos noemt een linkse coalitie met de SP en GroenLinks ''een fantastische mogelijkheid'' als zijn partij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november wint. Dat doet hij in een interview met het magazine van vakbond FNV Bondgenoten dat deze week verschijnt.

''We denken dat we kunnen winnen. En dan zou een linkse coalitie met de SP en GroenLinks een fantastische mogelijkheid zijn. De samenwerking ter linkerzijde is sterk verbeterd. Bij de vorige formatie was het regeren met het CDA of niet. Nu zullen we meer keuzes hebben. Maar laten we eerst winnen'', aldus de PvdA-leider.

Teleurgesteld
Bos kijkt met teleurstelling terug op de mislukte formatie van een kabinet CDA-PvdA in 2003. ''Als de PvdA had geregeerd, waren de lasten eerlijker verdeeld. Nu hebben de laagste inkomens het zwaarst te lijden gehad onder de economische crisis.''

Volgens de PvdA-leider wordt solidariteit sinds vier jaar Balkenende gezien als een kostenpost. ''Het wordt geassocieerd met gratis geld weggeven aan zielige mensen.''

Bos zijn doel is angst en onzekerheid in de samenleving weghalen. ''Samen de schouders eronder zetten. Want een samenleving die werkelijk samen leeft, is tot heel veel in staat.'' Hij zegt niet te geloven ''in het kweken van een angstcultuur, zoals de drie kabinetten Balkenende hebben gedaan''.

Zorgen
Balkenende toonde zich dinsdagavond in het tv-programma Het Elfde Uur verrast over de opstelling van Bos. Het perspectief van een links kabinet baart hem zorgen. Volgens de premier zal zo'n regering de veerkracht van Nederland aantasten.

Balkenende waarschuwde overigens de VVD dat met het CDA niet te praten valt over een aantasting van de vrijheid van onderwijs. Lijsttrekker André Rouvoet van de ChristenUnie deed dat dinsdag ook, naar aanleiding van uitspraken van VVD-minister Verdonk over het tegengaan van zwarte scholen.

Met dank aan Manchester voor de submit.

Hulk keert terug op witte doek

FilmDe stripheld The Incredible Hulk keert terug op het witte doek. Dat heeft het showbizzblad Variety dinsdag op zijn website gemeld. Stripuitgever Marvel wil de film in de zomer van 2008 uitbrengen.

Volgens Variety wil Marvel zich met de nieuwe film distantiëren van een rolprent uit 2003 van Ang Lee, waarin de Australiër Eric Bana de hoofdrol speelde. Die verfilming was onder de liefhebbers geen succes.

In het verhaal van de Hulk staat de wetenschapper Bruce Banner centraal. Banner kan door een ongeluk in een laboratorium veranderen in een groen monster dat alles kapot maakt wat op zijn pad ligt. In een in de jaren tachtig populaire televisieserie werd Bruce Banner gespeeld door de acteur Bill Bixby, zijn alterego Hulk door Lou Ferrigno.Australië dicht bij klonen menselijke stamcellen

MedischDe Australische Senaat heeft dinsdag ingestemd met het klonen van menselijke stamcellen voor medisch-wetenschappelijk onderzoek. In het hogerhuis van het parlement stemden 34 senatoren voor de opheffing van het huidige verbod en 32 senatoren stemden tegen.

Het lagerhuis stemt binnenkort waarschijnlijk ook voor legalisering.

Premier John Howard heeft de volksvertegenwoordigers opgeroepen om naar eigen geweten te stemmen over de maatschappelijk gevoelige kwestie en niet binnen partijlijnen. Stamcellen kunnen volgens de medische wetenschap een belangrijke rol spelen in de strijd tegen ziektes als Alzheimer. Tegenstanders zien het als een ontoelaatbare vernietiging van het menselijk leven.
Laatste reviews en specials
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
©FOK.nl e.a.