FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 april 2006

'Vrouw weet net zoveel van voetbal als man'

Icoon WK 2006Uit onderzoek van NRp Dagbladen is gebleken dat mannen als vrouwen ongeveer evenveel van voetbal weten. Het gaat hier dan om de kennis van de spelregels. Uit het onderzoek, dat is gehouden in verband met het aankomende WK voetbal in Duitsland, blijkt verder dat een kwart van de mannen niet weet wat buitenspel is. "Het verschil tussen de seksen is dus veel minder groot dan altijd is aangenomen", zegt Gerda Bastet van NRp Dagbladen.

Maar de traditionele rolverdeling blijft onveranderd: volgens de ondervraagden maakt de vrouw in de rust nog steeds de hapjes klaar. 83 procent van de Nederlanders gaat het WK in huiselijke kring volgen, slechts 4 procent is van plan om naar het café te gaan. Ruim een kwart van de voetballiefhebbers haalt extra frituur- en borrelhappen in huis en ook het aantal kant-en-klaarmaaltijden zal volgens de ruim 70.000 ondervraagden flink gaan stijgen.

Opnieuw twee teams voor 2008 bekend

Nadat eerder al bekend werd dat Paul Stoddart, Eddie Jordan en Prodrive zich inschreven voor 2008, is het nu de beurt aan twee andere teams. De twee Spaanse GP2-teams BCN Competicion en Racing Engineering hebben zich namelijk ook ingeschreven.

De teambaas van BCN Competicion, Enrique Scalabroni, is geen onbekende op de F1-paddock. Zijn laatste project was Asiatech, een motor waar onder meer Arrows gebruik van maakte. Het project stierf een vroege dood, door een gebrek aan financiële middelen. In 2002 kwam Scalabroni in de F3000, met het door hem gekochte Nordic Racing, dat hij omdoopte in BCN Competicion.

Het doel van Scalabroni is altijd een terugkeer naar de F1 geweest. "Ik kan bevestigen dat we deze kans genomen hebben en ons hebben ingeschreven voor het kampioenschap in 2008", aldus de Argentijn.

"Ik denk dat we een goede kans hebben", vervolgde hij. "We zitten in de buurt van het circuit van Barcelona en ik heb een lange geschiedenis in de F1. Ik heb gewerkt voor Lotus, Williams, Ferrari en ben ook bij andere teams betrokken geweest. Maar het is de FIA die de beslissing neemt."

Naast het Scalabroni's team zou Racing Engineering klaar staan om de F1 in te gaan. Het team, dat is opgericht door Alfonso Orleans-Borbon, begon eind jaren negentig in de F3. Vorig jaar kwam het team uit in de GP2, met de steun van Red Bull.

Gelijk prijzengeld op Roland Garros

Dit jaar zal voor het eerst het prijzengeld voor de winnaar van Roland Garros bij zowel de mannen als bij de vrouwen gelijk zijn. De winnaar of winnares zal bij winst van deze Grand Slam 944.000 euro ontvangen.

Tot nu toe zal het gelijke prijzengeld alleen gelden voor de winnaars, omdat volgens een official het niveau bij de top van de heren een stuk hoger ligt dan bij de dames. Met deze maatregel volgt Roland Garros de trend op, die ingezet is bij de Australian Open en de US Open. Alleen Wimbledon, het traditioneelste Grand Slam-toernooi, kent nog hogere beloningen voor de mannen.

Chávez: 'Kamp is pion van de VS'

Icoon PolitiekHugo Chávez, president van Venuzuela, heeft in zijn wekelijkse TV-programma reactie gegeven op de uitspraken van minister Kamp van Defensie eerder deze week. Kamp had eerder deze week gezegd dat Chávez misschien de Nederlandse Antillen en Aruba wil veroveren.

Volgens Chávez zou Kamp dit onder invloed van de Verenigde Staten hebben gezegd. Ook zei hij dat Venezuela en de Nederlandse Antillen net goede buren zijn. Ook zegt hij te vermoeden dat Kamp "een man van de extreem rechtervleugel is", en dat de Verenigde Staten de gebieden net als militaire basis willen gebruiken. Chávez is zijn leger aan het uitbreiden voor als het Nederlandse leger binnen zou vallen, hij is dan ook niet bang terug te vechten.


Met dank aan ThE_ED en PietjeDuck voor de submit.

Jonge moslims positief, kritisch en verschillend

Icoon BinnenlandsTurkse en Marokkaanse jongeren bezien de Nederlandse samenleving met kritische ogen. Zo zijn ze het zat dat ze steeds aangesproken worden op hun religie en dat ze zich moeten verantwoorden over hun afkomst. Tegelijkertijd hebben ze het wel zo naar hun zin dat ze vrijwel allemaal in Nederland willen blijven. Dit is één van de conclusies die getrokken kunnen worden uit het onderzoek 'Van Allah tot Prada', over de identiteit, de leefstijl en de omgang met het geloof van Turkse en Marokkaanse jongeren tussen de 14 en de 29 jaar in Amsterdam en Leiden, dat vandaag aan burgemeester Cohen van Amsterdam aangeboden is.

Grote verschillen
Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn tussen moslimjongeren. Dé moslimjongere blijkt dus niet te bestaan. Niet alleen verschillen Turken en Marokkanen enorm van elkaar, ook blijken er minder overeenkomsten binnen de verschillende groepen te zijn dan gedacht. Veel resultaten uit het onderzoek komen daarentegen wel overeen met wat bij autochtone jongeren te zien is: lageropgeleiden zijn bijvoorbeeld onzekerder over hun toekomst dan hoogopgeleiden en jongeren zijn onzekerder dan ouderen. Ook zijn er veel verschillen tussen autochtonen en moslimjongeren, zoals de zorg over de maagdelijkheid bij moslima's, de invloed van familie op de partnerkeuze en de loyaliteit naar de ouders.

Geloof
Bij bijna alle moslimjongeren speelt het geloof een belangrijke rol voor de identiteit. De moskee maakt hier meestal geen deel van uit. Jongens gaan vaker naar de moskee dan meisjes, maar meestal is dat alleen voor de gezelligheid. Problemen worden besproken met vrienden, niet met de imam. De onderzoekers betwijfelen of jongeren überhaupt nog naar de moskee zouden gaan als de preek niet in het Nederlands maar in het Arabisch zou zijn.

Het Internet speelt een grote rol in het leven van jonge moslims en dan niet om op zoek te gaan naar radicale teksten, maar gewoon voor sociale contacten. Met name meisjes gebruiken het Internet vaak om contact te leggen met jongens, iets wat op andere manieren veel moeilijker is.

Eigen leven
De algehele conclusie van het onderzoek luidt vooral dat moslimjongeren graag gewoon met rust gelaten worden, zodat ze het leven kunnen leiden dat ze willen leiden. Woorden als 'allochtoon' zijn de meeste spuugzat, net als bijvoorbeeld klachten over integratie. Ze willen gewoon hun eigen leven leiden, net als andere Nederlanders. Zelf vinden ze zich meestal tolerant jegens autochtonen, de moslims met een gemengde vriendenkring meer dan de moslims die op een islamitische school zitten en alleen met andere moslims in aanraking komen. Ze trekken wel het liefste met andere moslimjongeren op, ook als ze ook veel autochtonen kennen.

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van Forum, het instituut voor multiculturele ontwikkeling. Voor het onderzoek zijn niet de jongeren zelf ondervraagd, maar 19 sleutelfiguren die van binnenuit inzicht hebben in 21 jongerennetwerken in Amsterdam en Leiden. Het Forum wil het onderzoek nog verder uitbreiden.

Slam!FM gooit het roer om met nieuwe programmering

Icoon RadioSlam!FM is vandaag helemaal op de schop gegaan. Het radiostation heeft filnk wat nieuwe dj's aangetrokken en heeft een compleet nieuw format. Ook de programmering is helemaal anders. Was de zender eerst helemaal dance met dj's als Rob Spijker en Mental Theo, nu ligt de nadruk meer op nieuwe muziek. "Slam!FM moet zich aan een aantal regels houden om het frequentiepakket te mogen houden. Ik mag dus maar drie minuten per uur praten zonder muziek eronder en voor de rest moeten we een muziekzender zijn", zo zei dj Mark Labrand vanavond in FOK!radio. De dj is van Yorin FM overgekomen naar Slam!FM. "Wij zijn ook geen hitradio-station. Wij draaien daarom veel nieuwe muziek."

"Ik ben echt kapot. Ik was nerveus en je staat voor een mengpaneel dat je nog helemaal niet kent." Vandaag begon de dj voor het eerst met zijn uitzending 'Markplein' tussen 16:00 en 19:00 uur op de nieuwe zender. Een moeilijk tijdstip, aangezien dan ook bijvoorbeeld Ruud de Wild op Radio 538 en Wouter van der Goes op 3FM zit. "Wij zijn het eerste jongeren station met meer muziek en wat minder gelul. Daarbij richten wij ons maximaal op een doelgroep tot 25 jaar. Daarin proberen we ons te onderscheiden."

Slam!FM heette eerst ID&T Radio en daarvoor nog New Dance Radio. "Dat tijdperk heb ik niet echt meegemaakt, maar wat de overeenkomst toch wel is dat we nog steeds veel dance-muziek draaien. Daarin proberen we ons te onderscheiden van de rest." Tegenwoordig zwaait radio-rot Lex Harding de scepter bij Slam!FM. "Dat merk je doordat echt over elke poep en scheet wordt nagedacht achter de schermen", zo zegt Mark Labrand. "Het zal over twee weken ook wel weer wat anders klinken. We werken er nog enorm aan".

Veel dj's willen nog weleens berichtjes van de FOK!frontpage halen en dan voorlezen. Doet Mark Labrand dat ook? "Nee. Ik kijk wel ieder uur op de site, maar ik lees niks letterlijk voor. Ik krijg daar sowieso pukkels van: dat mensen dingen letterlijk voorlezen. Maar ik hou de site wel in de gaten!"

Met dank aan Nolius voor de submit.

Eerste update Oblivion voor 360

Voor de prijs van 200 ($2.50) Microsoft points is vanaf nu horse armour voor The Elder Scrolls IV: Oblivion te koop. De armour geeft je paard een andere look en beschermt hem. Echter, de update is (nog?) niet in Nederland beschikbaar. Om hem te downloaden zul je een Silver account uit een van de volgende landen uit de kast moeten halen: Amerika, Canada, Engeland, Hong Kong, Korea, Taiwan, Australie of Nieuw Zeeland.


Wellicht kan je dit nu voorkomen

Punten derde ronde

Gisteren is een spectaculaire Grand Prix van Australië verreden en de punten zijn weer uitgedeeld. We hadden vanaf deze ronde een iets gewijzigde puntentelling, met een tijdstraf achteraf die niet tien, maar vijf strafpunten opleverde. Ironisch genoeg is deze straf dit weekend ook direct uitgedeeld door de FIA.

Er waren dit keer vier rondewinnaars: Distortion, MR-Kriek, ToBe en Vossie86 scoorden allemaal 343 punten. Een gedeelde vijfde plaats we er voor -Schorpioen- en Puka, met ieder 341 punten.

De koppositie in het algemeen puntenklassement wordt nog maar door twee mensen gedeeld: Arhan en Grooviee17 staan bovenaan met 709 punten. eddieharris staat op de derde plaats met 707 punten en de vierde plaats is voor Tee_F1 en Ultra2D met ieder 700 punten.

Bij de subleagues zijn er twee rondewinnaars: zowel Zwolle en Dodo club verzamelden 266 punten. Wb kwam op de derde plaats, met 259 punten.

In het totaalklassement van de subleagues wordt de eerste plaats bezet door Twijzel boppe en R.I.P. Ferrari, met elk 631 punten. Cold Feet zakt naar de derde plaats met 611 punten.

De volgende ronde is de Grand Prix van San Marino. Wisselen voor deze race kan tot 22 april 00:01 uur.

PvdA: Weg met ministerie van Landbouw

Icoon PolitiekVolgens de Partij van de Arbeid (PvdA) heeft het ministerie van Landbouw geen toekomst meer. De PvdA wil daarmee niet suggereren dat de landbouw geen toekomst meer heeft in Nederland. Volgens de partij kunnen de taken van het departement beter ondergebracht worden bij de ministeries van Economische Zaken en VROM.

PvdA-kamerlid Waalkens zei vandaag in de Tweede Kamer dat "door het huidige gebrek aan de sturing door de minister het beeld wordt bevestigd dat het ministerie van LNV niet noodzakelijk is". Minister Veerman (Landbouw) zal met de Kamerleden in debat gaan over zijn visie op de toekomst voor de landbouw in Nederland onder het motto 'Kiezen voor Landbouw'.

Ook de Kamerfractie van D66 heeft te kennen gegeven dat ze niet veel waarde hechten aan een apart landbouwministerie. "We willen de landbouw hiermee niet bagatelliseren. Het is een belangrijke economische kracht", aldus D66-woordvoerder Van der Ham. Bij de volgende kabinetsformatie wil zijn fractie een beperkt aantal 'kernministeries' vormen. Landbouw past dan volgens hem goed bij kernministerie Economische Zaken of VROM.

Minister Veerman stelt echter dat de landbouwportefeuille een serieus beleidsveld is, die ook een eigen departement en minister nodig maakt. Al was het volgens hem alleen maar om de Nederlandse landbouwbelangen in Europa goed te kunnen behartigen. "Een staatssecretaris van Landbouw wordt daar niet begrepen en zal worden uitgebuit", aldus de minister.

Nudist gewond door spinnenangst

Icoon OpmerkelijkEen nudist uit Australië heeft zware brandwonden opgelopen door zijn angst voor spinnen. De 56-jarige man was op een naaktstrand in Sydney, toen hij daar een spin aantrof die volgens hem levensgevaarlijk was. De man gooide daarom benzine in de buurt van de spin en stak deze in brand, hierbij ontstond echter een steekvlam.

De man werd met ernstige brandwonden aan benen en onderlichaam vervoerd naar het brandwondencentrum in Sydney. De spin bleek volkomen ongevaarlijk te zijn.

Spin
Potentiële dader


Met dank aan piepster voor de submit.

Krajicek verliest van Safarova

Michaëlla Krajicek heeft de eerste ronde van het WTA-toernooi in Amelia Island niet overleefd. Onze landgenote verloor van Lucie Safarova: 5-7, 7-6 (2), 4-6.

Krajicek en Safarova waren aan elkaar gewaagd. In het eerste bedrijf verzuimde Krajicek haar kansen te benutten, waarna de twee jaar oudere Tsjechische wél toesloeg. Dankzij een sterke tiebreak sleepte Krajicek een derde set uit het vuur. Daarin kwam de Nederlandse al snel een break achter, om die niet meer goed te maken.

Afgelopen week in Miami trok Krajicek nog aan het langste eind tegen Safarova, in twee sets zelfs. Wellicht was de andere ondergrond (Amelia Island wordt gespeeld op gravel) debet aan het resultaat.

Willem II contracteert Imschoot

Willem II heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Kristof Imschoot. De Belg komt over van Lierse SK en tekent voor twee jaar bij de club uit Tilburg.

"Het is een leuke club, met ook zo'n familaal karakter als Lierse," zegt Imschoot op de site van Lierse SK. "Ik heb ook met Lokeren en Standard gesproken, maar die gesprekken bleven maar aanslepen, en mondden niet uit in een concrete overeenkomst. Willem II kwam eigenlijk pas zeer recent op de proppen, maar met hen kwam ik wel heel snel tot een akkoord. Ik heb bij Lierse mooie jaren beleefd, maar het werd tijd voor een andere uitdaging."

Imschoot begon zijn voetbalcarriére bij Beveren. Later stapte hij over naar zijn huidige werkgever waar hij na dit seizoen transfervrij mag vertrekken. Het is voor de middenvelder zijn eerste buitenlandse avontuur.

Bij Beveren kwam Imschoot 35 keer in actie en bij Lierse SK speelde hij tot nu toe 104 wedstrijden. In het lopende seizoen wist hij al drie maal te scoren. Bovendien kwam hij in het verleden ook uit voor Jong België. De middenvelder droeg vijf keer het shirt van De Rode Duivels.

30 mnd eis tegen brandstichter moskee R'dam

JustitieTegen de 31-jarige Ben van der K. is vandaag 30 maanden celstraf geëist wegens brandstichting van de Djama Masjid Shaan-e-Islam moskee in Rotterdam.

Op 15 juni 2005 ging er van de Surinaamse moskee aan de Aleidisstraat (gevestigd in een soort pakhuis) een gebedsruimte in vlammen op. Enkele weken later arresteerde de politie Van der K., een bekende in extreem-rechts politieke kringen: de Antifascistische Onderzoeksgroep Kafka heeft al jaren een pagina aan hem gewijd. Van der K. zou onder de naam Ben Militant zelf in een forum van de Nationale Alliantie (NA) hebben meegediscussieerd over de brand in de moskee.

De verdachte heeft nooit een bekentenis afgelegd. In de rechtszaal zei hij alleen dat alles op speculatie berust; verder beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Van der K. werd indertijd opgepakt nadat kijkers hem in Opsporing Verzocht hadden herkend op beelden die in die nacht van de brand zijn gemaakt door een bewakingscamera. Daarop was een fietser te zien met op de bagagedrager vermoedelijk een jerrycan.


Verdachte man op fiets

Volgens het OM staat vast dat Van der K. de fietser op de beelden is. Enkele bekenden herkenden bovendien zijn handschrift in de leuzen die op de muur van de uitgebrande moskee waren gekalkt. Daar stond 'Theo R.I.P.', 'Lonsdale' en 'Geen moskees op zuid'. Enkele dagen voor de brand demonstreerde Van der K. samen met nog ruim veertig anderen, onder wie veel leden van de extreem-rechtse Nationale Alliantie, tegen de voorgenomen verhuizing van het gebedshuis naar Rotterdam-Zuid.

De raadsman van Van der K., de bekende advocaat Peter Plasman, zei dat er geen enkel bewijs was en pleitte voor vrijspraak. Uitspraak is op donderdag 13 april.

Winning Eleven 10 Collector's Edition

Konami heeft vandaag aangekondigd dat ze, naast de standaard release, ook een collector's edition gaan uitbrengen van Winning Eleven 10. Mensen die de game pre-orderen via Konami krijgen een Winning Eleven voetbal shirt en een sleutelhanger. De Europese versie, Pro Evolution Soccer 6, zal geen van deze extra's bevatten, het is namelijk ter ere van het 10e deel. De Japanse versie zal 27-4 verkrijgbaar zijn.

Docent beschuldigd van mishandeling

Icoon BinnenlandsEen tweetal leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde heeft bij de politie aangifte gedaan tegen een docent van de betreffende school. De twee meisjes uit de vmbo-klassen 3 en 4 zouden naar eigen zeggen afgelopen donderdag door de leerkracht zijn mishandeld en één van hen zou, tegen haar zin, in een klaslokaal zijn vastgehouden.

De docent is door de politie aangehouden maar na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Wel heeft de schoolleiding de docent voorlopig geschorst. Rector N. Benders van de school vertelt dat "het incident plaatsvond tijdens een lesuur in het bijzijn van de hele klas". Verder kan Benders nog geen mededelingen doen in verband met het lopende onderzoek. De school heeft alle ouders en de overige leerlingen van klassen 3 en 4 middels een brief op de hoogte gesteld.

Freire trekt de interesse van Saunier Duval

Oscar Freire heeft een aanbieding gekregen van Saunier Duval. Het contract bij de Rabobank loopt eind dit jaar af voor de Spanjaard.

Saunier Duval is er vroeg bij met het willen contracteren van Oscar Freire. Komende jaren wil de Spaanse ploeg meer een rol van betekenis spelen in klassiekers en dat denken zij te bereiken door het aantrekken van Freire. Hij won al eens Milaan-San Remo en was dit jaar voor de tweede maal winnaar in de Brabantse Pijl. Het commentaar van de ploegleider Joxean Fernandez van Saunier Duval was als volgt: "Oscar en ik zijn al heel lang goede vrienden. De interesse is wederzijds maar voor een definitieve beslissing is het nog te vroeg."

Age of Empires III-spelers krijgen ban

De ontwikkelaar van Age of Empires III, Ensemble Studios, heeft een aantal spelers geband in verband met het gebruiken van cheats, hacks en het maken van racistische opmerkingen in chatkanalen. Om hoeveel mensen het gaat is niet bekend, maar omdat het op de community website van de ontwikkelaar als nieuwsbericht is geplaatst, zal het betekenen dat het er meer dan een handjevol zijn die niet meer online kunnen gamen.
"[...]
"Today we have banned a batch of players from ESO for a variety of cheats, including hacked decks, point trading, as well as for racist chat channels and comments. If you have found that your ESO account has been disabled and would like to appeal your ban, please e-mail age3.abuse@ensemblestudios.com. We'd like to thank the players who have e-mailed in to report abusive or cheating players. Please do include screenshots or recorded games with your e-mails to help us track these issues."
[...]"


Tien jaar eis voor inrijden op motoragent

JustitieDe 20-jarige Dennis M., de jongeman die vorig jaar oktober een Rotterdamse motoragent bewust aanreed op de A15, heeft vandaag 10 jaar celstraf tegen zich horen eisen. Volgens het Openbaar Ministerie is M. schuldig aan poging tot moord.

M., een beruchte jeugdcrimineel, reed rond in een gestolen Honda Accord die door motoragent Jeanson werd opgemerkt. Hij weigerde echter te stoppen en reed de agent van de weg. De politieman raakte hierbij levensgevaarlijk gewond en lag tijden in coma. Zijn linker onderbeen moest worden geamputeerd en hij heeft mogelijk blijvend hersenletsel opgelopen.

De Rotterdamse rechtbank zal over twee weken uitspraak doen.

Zie ook: 'Dader aanslag motoragent jeugdcrimineel'.

Puntaftrek PSG en Olympique Marseille

De Franse voetbalbond FFF heeft Paris St.-Germain en Olympique Marseille een punt in mindering gebracht. De commissie voor ethiek achtte het gedrag van de clubs rond hun onderlinge ontmoeting in Parijs op 5 maart ongepast.

De aanleiding voor het ongepaste gedrag was een meningsverschil over de toekenning van kaarten voor de bezoekende ploeg. Uit protest liet Marseille geen fans naar de Franse hoofdstad afreizen en werd een team van tweederangs reservespelers de mat op gestuurd. De wedstrijd eindigde in 0-0.

"De manier waarop de clubs zich in deze zaak gedroegen heeft serieuze schade aan het imago van het voetbal toegebracht. Ze respecteerden de regels, de normen en de ethiek niet," aldus het vonnis van de commissie. Naast het punt in mindering voor beide ploegen zijn ook clubvoorzitters Pierre Blayau en Pape Diouf drie maanden geschorst. Ondanks de sancties blijven l'OM en PSG nog wel respectievelijk zevende en achtste op de ranglijst, maar staat Olympique aan punten niet langer gelijk met Auxerre en Lens.

Rankings: Federer, Mauresmo leiden

Roger Federer en Amelie Mauresmo zijn ook na het toernooi van Miami de mondiale nummers één in het tennis.

Roger Federer wint zo’n beetje elk toernooi wat er te winnen valt en leidt dus soeverein. Zondag won hij het vijfde Grand Slam in Miami. De Zwitser breidt zijn voorsprong op Rafael Nadal daardoor uit; de Spanjaard moest al in de tweede ronde het veld ruimen. In de top tien deden James Blake en Ivan Ljubicic andermaal goede zaken. Beide spelers stegen één plaatsje en staan nu respectievelijk achtste en vijfde. Andre Agassi duikelde uit de top tien en wisselde stuivertje met David Ferrer.

De ranglijst bij de vrouwen is nagenoeg een blauwdruk van die vóór Miami. Amelie Mauresmo is dus nog steeds primus. Miami-winnares Svetlana Kuznetsova stijgt van veertien naar tien. De Nederlanders kenden een goede week. Michaëlla Krajicek gaat van 56 naar 55, Peter Wessels van 185 en 167 en Melle van Gemerden van 136 naar 125.


Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI6935
2R. NadalSPA4545
3D. NalbandianARG2750
4A. RoddickUSA2655
5I. LjubicicKRO2570
6N. DavydenkoRUS2490
7G. CoriaARG2025
8J. BlakeUSA1985
9G. GaudioARG1915
10D. FerrerSPA1700
98R. SluiterNED423
125M. van GemerdenNED346
167P. WesselsNED241


Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1A. MauresmoFRA3511
2K. ClijstersBEL2941
3J. Henin-HardenneBEL2858
4M. SharapovaRUS2753
5L. DavenportUSA2524
6M. PierceFRA2436
7N. PetrovaRUS2198
8E. Dementieva RUS2086
9P. SchnyderZWI1906
10S. KuznetsovaRUS1416
55M. KrajicekNED439,25
141E. TamaelaNED194,50

Hamberg als assistent naar WK

Het Nederlandse contingent coaches op het WK is uitgebreid met Piet Hamberg. De voormalige prof van onder meer Ajax zal Togo-bondscoach Otto Pfister assisteren in Duitsland.

Hamberg is momenteel werkzaam als hoofd opleidingen bij het Zwitserse Grasshoppers. Pfister kende Hamberg van hun gezamenlijke periode in Saoedi-Arabië, waar Hamberg jeugdselecties trainde en Pfister verantwoordelijk was voor het eerste team.

Op 15 mei zal Hamberg worden toegevoegd aan de technische staf van Togo, dat met Frankrijk, Zuid-Korea en Zwitserland een lastige poule heeft geloot.

Schikkingsvoorstel vier wedstrijden voor Juanfrán

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Juanfran van Ajax een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing gedaan.

De Spaanse speler werd in staat van beschuldiging gesteld wegens het trappen van een tegenstander in de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen Roda JC. Voor die actie werd hij tijdens het duel met rood van het veld gestuurd.

Aanvaller Tininho van NEC kreeg een voorstel van vier duels schorsing waarvan één voorwaardelijk. Hij deelde op 18 maart in de competitiewedstrijd tegen PSV een elleboogstoot uit. Seip van SC Heerenveen kreeg een voorstel van één wedstrijd schorsing. Hij haalde dit weekeinde een speler van NEC in scoringspositie onderuit.

Kankerdag op planeet Hersenscheet

In samenwerking met de KWF Kankerbestrijding staat Hersenscheet vandaag de hele dag in het teken van kanker. Dit is geen louter toeval. Elke trouwe bezoeker zal weten dat über Hersenscheter Cortex net het gevecht tegen lymfeklierkanker heeft gewonnen. Tijd dus om wat moois terug te doen en daarom willen wij vandaag geld inzamelen voor de KWF Kankerbestrijding. En jij kan al helpen door simpelweg Hersenscheet te bezoeken! Daarnaast kan ook een Hersenscheet shirt kopen waarvan 10 euro naar het KWF gaat en ook is het mogelijk om gewoon een donatie aan het KWF te maken.

Zie Hersenscheet voor alle details.

Boakye langer bij Ajax

Emmanuel Boakye (21) heeft zijn contract bij Ajax met twee seizoenen verlengd tot medio 2008. De centrale verdediger maakte deze jaargang zijn debuut in de hoofdmacht.

Boakye is een telg uit de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Op 24 september 2005 vierde hij zijn Eredivisiedebuut tijdens het duel met Roda JC (4-1). Destijds loste hij tien minuten voor tijd Nigel de Jong af. Boakye zal komend seizoen officieel deel uitmaken van het eerste elftal van Ajax.

Valverde wint eerste etappe in Baskenland

Alejandro Valverde heeft de eerste etappe in de Ronde van Baskenland op zijn naam geschreven. In een sprint van een groep van circa vijftig man eindigde de Spanjaard net voor Oscar Freire.

De Ronde van Baskenland kan omschreven worden als een lastige meerdaagse koers, waar veel bergen overwonnen moet worden. Bij de eerste etappe rond Irun was het al meteen raak met vijf beklimmingen, waaronder de beruchte Jaizkibel.

De rit begon met een vlucht van Unai Etxebarria, Pierrick Fedrigo en Alessandro Vanotti. Zij kregen een voorsprong van ruim zes minuten, maar deze liep snel terug op de Erlaitz. Vanotti moest als eerste lossen en zou later terugvallen in het peleton. Ook die groep dunde flink uit tijdens deze voorlaatste beklimming dat een gemiddeld stijgingspercentage van boven de elf procent kent.

Op de Jaizkibel probeerden Gomez Marchante en Bertagnolli te ontsnappen uit het pak, maar veel ruimte werd hen niet gegund. De voorsprong van de koploper Etxebarria en Fedrigo werd wederom kleiner door toedoen van het peloton, dat nog steeds een hoog tempo er op na hield. Niet veel later werden de koplopers opgeslokt door hen in de afdaling van de Jaizkibel. Samuel Sanchez probeerde nog een ontsnapping te forceren door gedurfd af te dalen. Het gaatje wat de Bask creëerde was niet groot genoeg, zodat men zich opmaakte voor een massasprint.

Hier bleek Alejandro Valverde net iets sneller dan Oscar Freire, waardoor hij morgen als leider van de koers van start zal gaan. Valverde kwam in de laatste meters net voorbij Freire, die eerst als winnaar werd aangezien. Beelden vanuit de helikopter moesten er aan te pas komen om de winnaar van de eerste etappe te bepalen. Michael Boogerd en Thomas Dekker eindigden in de eerste groep en zijn hiermee de best geklasseerde Nederlanders.

Uitslag eerste etappe Irun - Irun (130 km)

#CoureurTijd
1.Alejandro Valverde (Spa)3:22.27
2.Oscar Freire (Spa)z.t.
3.Davide Rebellin (Ita)z.t.
4.Miguel Perdiguero (Ita)z.t.
5.Franck Schleck (Lux)z.t.

Actrice Frédérique Huydts (38) overleden

Actrice Frédérique Huydts is vandaag op 38-jarige leeftijd overleden. Ze werd eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen wegens nierproblemen. Bij Huydts werd in 2004 darmkanker geconstateerd, maar daarvan leek ze genezen. "Toen ik hoorde dat ik darmkanker had, dacht ik dat ik in een verkeerde film beland was", vertelde ze vorig jaar nog in het tv-programma Felderhof.

Haar manager vertelde na de nieuwe ziekenhuisopname vorige week: "De nieren functioneren niet goed waardoor Frédérique een opgezwollen buik heeft vol vocht en lucht. De artsen zijn daarvoor een oplossing aan het zoeken."

De actrice is momenteel te zien in het AVRO-programma 'Wie is de Mol'. Op verzoek van Huydts zal de rest van de serie gewoon worden uitgezonden. In het verleden speelde ze onder meer mee in de televisieseries 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en 'Meiden van De Wit'. Op NET5 presenteerde ze sinds kort het reisprogramma Dreamtravel.

Update 22:10 uur
Vanavond om 22.50 uur zal er een herhaling van het programma Villa Felderhof met Frédérique Huydts te zien zijn op Nederland 1.


Frédérique Huydts, 1967 - 2006


Met dank aan halvarine en diverse andere users voor de submit.

School start met spijbel-sms'jes

Icoon OnderwijsAlle ouders van leerlingen van scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg die spijbelen, krijgen een sms. Een proef daarmee in de eerste klas van het vmbo is een succes. De school gaat het systeem nu dan ook invoeren voor iedereen.

De school kan met één klik een sms sturen naar de mobiele telefoon van ouders waarvan een kind ongeoorloofd afwezig is. De kans dat ouders dan niet weten dat hun kind spijbelt wordt daarmee verkleind. Daarbij is het systeem goedkoper en sneller.

Ook andere scholen van De Rooi Pannen worden voorzien van het sms-systeem.

Met dank aan voor de submit.

Column: Over ploffen, punten en penalties

Het was een mooie blow-up. Ik heb Tom er niet over gehoord, maar ik gok op een 9,0 op de schaal van Coronel. Alleen de rondvliegende tandwielen ontbraken om er een perfecte 10,0 van te maken.

Vanaf het moment dat het vuur achter uit de Honda sloeg, werd duidelijk dat Button de Renault van Fisichella niet achter zich ging houden, ernstig illegale blokbewegingen voorbehouden. Met alleen wat rook en het geluid van een motor die zichzelf opvreet zou de sprint naar de finish misschien nog niet verloren zijn geweest, maar de steekvlammen gaven duidelijk aan dat die hoop ijdel was. Maar zolang de versnellingsbak niet vast zou slaan, was uitrollen tot over de lijn zeker mogelijk. Het is een vlak recht stuk, en met ontkoppelde motor en een uitgangssnelheid uit de laatste bocht van dik boven de honderd kilometer per uur, moet een paar honderd meter uitrollen geen probleem zijn.

Maar het was wel een probleem. Terwijl de achterste startposities al onder de Honda door gleden, parkeerde Button zijn bolide in het gras. Even zie je nostalgisch Mansell die uit zijn wagen springt, en na driehonderd kilometer racen nog even zijn auto richting de streep gaat duwen, heuvel op. Maar die tijden zijn lang voorbij, en zelfs als het niet door de FIA verboden zou zijn, zie ik Button - ondanks zijn reputatie als de erfgenaam van Mansell - niet als een doorzetter van dat niveau. Nog geen honderd meter scheidt Button van drie waardevolle punten.

Het drama is echter minder groot dan in eerste instantie op de TV te zien is. Het is namelijk niet het noodlot dat Button van drie punten berooft, maar een opdracht van zijn race engineer Andrew Shovlin. Laat me voorop stellen dat ik de beslissing op zich best begrijp. Slechts enkele seconden had Andrew om de situatie te beoordelen. Met de stapel straffen die de FIA in Maleisië uitdeelde voor illegale motorwissels nog vers in het geheugen, net als de beelden van Coulthard die zijn motor na de finish in Bahrein sloopte, kan ik me best voorstellen dat zijn eerste reactie was om Button op te dragen niet over de streep te rijden.

Zou Andrew in dat korte moment hebben beseft dat het niet alleen om de finish, maar ook om drie punten ging? Met de drie punten zou Button nu op een gedeelde tweede plaats in het kampioenschap staan, in plaats van vijfde. En zo ja, hoe beoordeel je op zo'n korte termijn dat een verse motor in San Marino meer waard is dan drie zekere punten in je hand? Ik neem Andrew niets kwalijk; onder druk nam hij een beslissing die ik zelf niet had genomen.

Wat mij vooral bevreemdt is de volhardendheid van diverse mensen bij Honda dat het de juiste beslissing was. Punten scoren is het allerbelangrijkste deel van Formule 1, zeker als je zoals het team van Honda aspiraties richting het kampioenschap hebt. En Honda heeft hier drie zekere punten laten liggen, en stelt daar de belofte van een nieuwe motor tegenover. Alleen al om er niet op achteruit te gaan, moet Button minstens zesde worden in San Marino, wat al moeilijk genoeg lijkt met twee Renaults, twee McLarens, twee Williamsen, twee Ferrari's en misschien zelfs wel wat Toyota's die allemaal ongeveer op hetzelfde niveau van Honda zitten, of er zelfs boven.

Natuurlijk, Imola is berucht om hoe moeilijk het er is om in te halen. Starten van achter in het veld met een nieuwe motor en een goede strategie is absoluut geen garantie dat er ook maar een enkel punt gescoord gaat worden. Maar vorig jaar konden we wel zien hoe Schumacher bijna wist te winnen vanaf de dertiende startplaats. En dat was zeker niet Ferrari's beste jaar. Aan de andere kant: in de top tien kwalificeren met een nieuwe motor is ook geen garantie op punten. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren, daar hoef je niet verder voor te kijken dan hoe Räikkönen in Maleisië door Klien uit de race werd getikt.

Maar Honda is er blijkbaar vast van overtuigd dat Button zonder penalty minstens drie punten meer kan scoren dan vanaf de midden- tot achterhoede. Als we er van uitgaan dat hij van praktisch achteraan zou starten (opzettelijk niet in de top tien gekwalificeerd en dan nog tien plekken terug), dat er altijd wel wat uitvallers zijn en dat Button daar niet bij gaat horen, zou een punt of twee, misschien zelfs wel drie, mogelijk zijn geweest. Om het verlies van drie vrijwel zekere punten in Australië te rechtvaardigen, moet Button dus vijf of zelfs zes punten pakken, wat overeenkomt met plaats vier of drie. Ik zal hem in de gaten houden, en wens hem in ieder geval alle sterkte. Hij zal het nodig hebben.

Geheel dameselftal na vechtpartij opgepakt

Icoon Voetbal Na de wedstrijd tussen M1 van het Rotterdamse Noorderkwartier en M1 van de Vlaardingse Zwaluwen, is het gehele Rotterdamse team aangehouden voor mishandeling en door de politie meegenomen voor verhoor.

De wedstrijd zelf werd al gestaakt nadat de scheidsrechter werd bedreigd. Een handsbal, waardoor de Zwaluwen met 2-1 voor kwamen te staan, was voor de grensrechter afkomstig van Noorderkwartier onverteerbaar. Volgens een ooggetuige liep deze woedend het veld op en voorspelde dat de arbiter 'klappen zou krijgen'. De man werd direct van het veld gestuurd maar bleef de scheidsrechter bedreigen waarna de wedstrijd voortijdig werd beëindigd.

Een ooggetuige, zelf een speelster bij een ander Vlaardings dameselftal, vertelde dat de tegenstanders geen lieverdjes waren: 'Of Zwaluwen of Noorderkwartier wordt dit jaar kampioen, dat speelt ook mee. En dan kan één doelpunt immers het verschil uitmaken. Deze ploeg is erg berucht. Ik heb verhalen gehoord van een ander toernooi, waarbij ze hun eigen bestuur hebben aangevallen, toen ze het ergens niet mee eens waren.'

Later werd de kantine van de Vlaardingse club gebruikt als arena. De Rotterdamse dames hielden hun grensrechter tegen, maar kwamen zelf wel verhaal halen. Een Zwaluwse die ze dat wilde beletten, kreeg direct een mep in haar gezicht. De 55-jarige gastheer van de Zwaluwen probeerde de verhitte bokster nog te bedaren door even een arm om haar heen te slaan, maar werd daarop direct door de rest van het Rotterdamse team aangevallen. Hij viel en trok een van de meiden mee. Als dank kreeg hij van de meiden een paar flinke trappen met de kicksen nog aan. Daarop konden de Zwaluwse dames de handjes ook niet thuis houden. De leiding wist de kemphanen te scheiden en de ondertussen gealarmeerde politie nam het hele team mee voor verhoor.

De man heeft aangifte gedaan wegens zware mishandeling en zit in de ziektewet met een kapotte knie. Volgens de penningmeester van de club beweert het meegesleurde meisje een poging tot doodslag: Haar keel zou zijn dichtgeknepen. Het is aan de KNVB om te beslissen of Noorderkwartier uit de competitie wordt gezet.

M1 VV Zwaluwen
M1 van VV Zwaluwen, de tegenspeelsters van het Noorderkwartierse team

BREIN beticht van oneigenlijk gebruik 0909-nummer

Logo BREINStichting BREIN handelt mogelijk in stijd met de telecomwet. Op de website van BREIN wordt geadverteerd met een 0909-informatienummer. Volgens het nummerplan van de telecomwaakhond OPTA zijn 0909-informatienummers uitsluitend bedoeld voor (informatie)diensten met een amusementskarakter. Een Nederlandse hostingprovider diende bij de OPTA een formele klacht in over het oneigenlijk gebruik van het 0909-nummer. De klachtbrief aan de OPTA is hier te vinden.

"We vinden het stuitend dat een partij als Stichting BREIN het niet nodig acht zich aan de regels te houden wanneer het hen niet uitkomt. Het beoogde naamnummer 0900-PIRATERIJ is toegekend aan een ander bedrijf, dus hebben ze voor 0909-PIRATERIJ gekozen. Dit is echter géén amusementsdienst. Wij zijn van mening dat BREIN handelt in strijd met de wet, en willen dat de OPTA hierop aktie onderneemt".

Het is niet de eerste keer dat er een klacht ingediend wordt tegen BREIN. Zo diende de Amsterdammer Peter van Dijk onlangs een klacht in bij de Reclame Code Commissie. De klager vond dat een reclame van Filmdiefstal.nl, een initiatief van een aantal organisaties waaronder BREIN, ten onrechte de indruk wekte dat downloaden verboden is. De uiting is volgens hem te algemeen waardoor niet duidelijk zou zijn wat nu precies mag (downloaden) en wat niet mag (uploaden). De Reclame Code Commissie verwierp de klacht echter. "De regels ontduiken om een mooi nummer te vangen is natuurlijk niet zo'n nette actie.", aldus Peter van Dijk, in reactie op deze zaak.

FOK!radio: SLAM!FM-dj Mark Labrand live

FOK!RadioSinds vandaag heeft Nederland er een nieuw radiostation bij. Althans, een nieuw oud radiostation. SLAM!FM is per vandaag helemaal omgegooid. Wat ooit een dance-station was, is nu helemaal vernieuwd tot... ja, tot wat eigenlijk? Dat gaan we vragen aan een van de belangrijkste dj's van het radiostation. Mark Labrand hebben we live in ons uitzending. Van hem willen we natuurlijk weten wat het nieuwe SLAM!FM nu eigenlijk is, wat het voor meerwaarde heeft naast de bestaande radiozenders en hoe zijn eerste dag was bij zijn nieuwe werkgever. Hij is namelijk zelf pas om 19:00 uur klaar met zijn eigen programma. FOK!radio begint natuurlijk als vanouds om 20:00 uur.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Nolius is er vanavond niet bij, maar hij wordt natuurlijk weer vervangen. DIG-mod Marty26 is live in de studio om samen met Martijn de uitzending te presenteren.

En we gaan natuurlijk weer met Yvonne babbelen. Ze gaat namelijk weer met ons roddelen. Blinky legt weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Ook bellen we met Nikky, de FA die met ons haar week op het forum doorneemt.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor Gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761! Dan laten wij het weer in de uitzending horen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

GP op Monza nog niet veiliggesteld

Het is nog steeds niet zeker dat de Italiaanse Grand Prix op Monza dit jaar georganiseerd mag worden. In november verbood de magistraat van Milaan het circuit al om races te organiseren.

De uitspraak van de Milanese magistraat zou zich beperken tot de Formule 1, de GP2, de Le Mans Endurance Series (LMES) en historische evenementen. Afgelopen weekend werd de eerste race in het World Touring Car Championship op Monza wel gewoon verreden. De 1000-kilometerrace in september in de LMES-klasse is al wel geannuleerd.

De enige redding voor de Italiaanse Grand Prix ligt nu bij de regering van de regio Lombardije. Die buigt zich op 11 april aanstaande over een wetsvoorstel, waarin het circuitpark kan worden vrijgesproken van het verbod op basis van het sociale belang dat Monza vertegenwoordigt.

Club Brugge ontslaat trainer Ceulemans


Club Brugge heeft trainer Jan Ceulemans ontslagen De leiding van de Belgische voetbalclub verwijt Ceulemans de tegenvallende prestaties. Het afgelopen weekeinde ging Club nog met 4-1 ten onder tegen Gent.

Tegelijkertijd met het nieuws van het ontslag van de 49-jarige Ceulemans, die als speler bij Club een grote reputatie genoot, werd zijn opvolger ook al bekend gemaakt. Dat is Emilio Ferrera, die een half jaar geleden werd ontslagen bij La Louvière. Ferrera, die per direct is benoemd, tekende een verbintenis tot medio 2007.

In de competitie staat Club Brugge momenteel op de derde plaats. Het verschil met Anderlecht en Standard Luik is respectievelijk acht en zeven punten.

Top 10 muziekclips uit de 80s

De meeste bezoekers die op de weblog komen zullen maar weinig muziek uit de jaren 80 kennen. En de videoclips die bij deze muziek hoort, daar zullen ze er ook maar weinig van kennen.

Maar er zijn gelukkig een paar mensen geweest die de 10 beste videoclips hebben gezocht en deze voor ons beschikbaar hebben gesteld. Bekijk deze top 10 in twee delen. Als eerste de nummers 10 tot en met 6 en daarna de nummers 5 tot en met 1.

Sneijder en Heitinga bijna weer terug


Zowel Johnny Heitinga als Wesley Sneijder hopen binnenkort hun rentree bij Ajax weer te kunnen maken.

Heitinga liep in het 2-2 gelijkspel tegen Internazionale in de Champions League een nierkneuzing op en hij kan waarschijnlijk aankomend weekend tegen AZ weer in actie komen.

Sneijder kampt al geruime tijd met klachten aan zijn hamstring en zijn rentree zal waarschijnlijk een week later zijn. Door blessures kwam de middenvelder dit seizoen maar in achttien competitiewedstrijden in actie waarin hij vijf maal wist te scoren. Heitinga speelde tot nu toe dit seizoen zestien competitiewedstrijden voor de Amsterdammers.

Drie screenshots van Ice Age 2: The Meltdown

Ice Age 2: The Meltdown gaat deze week in première, maar de game ligt sinds vrijdag al in de winkel. We hadden nog niet zoveel beeldmateriaal van deze filmgame, dus krijgen jullie drie screenshots cadeau.

Je moet in deze game met Scrat (het eekhoorntje) je veel grotere vrienden helpen en ondertussen natuurlijk eikeltjes verzamelen. Je zult niet beperken tot alleen platform actie, maar er zitten ook een hele hoop minigames in het spel.

'Jordan schrijft in voor 2008'

Eddie Jordan zou een team hebben ingeschreven voor het Formule 1-wereldkampioenschap van 2008. De voormalige technisch directeur van Jordan Grand Prix, Gary Anderson, maakte dat bekend.

Anderson zei in een interview dat Eddie Jordan de afgelopen weken met plannen rondliep om zich in te schrijven en hij is ervan overtuigd dat de voormalig teambaas dat ook daadwerkelijk heeft gedaan. Belangrijkste reden om terug te keren in de koningsklasse zou voor Jordan het kostenbesparende beleid zijn geweest, dat de FIA vanaf 2008 gaat voeren.

Het raceteam van Eddie Jordan werd in 1980 opgericht en reed sinds 1991 mee in de Formule 1, voordat het begin 2005 werd overgenomen door Midland F1. Het team won in totaal vier races en eindigde in 1999 op een derde plaats in het contructeurskampioenschap.

Onder de tweeëntwintig inschrijvingen bevinden zich niet alleen de huidige elf teams en Eddie Jordan, maar ook onder andere Prodrive en European Minardi. De laatste acht inschrijvingen zijn nog niet bekend gemaakt, wellicht gebeurt dat volgende week, als alle tweeëntwintig gegadigden op bezoek gaan bij de FIA.

Pomme en Kelly winnen Google Idol

Pomme en KellyDe Nederlandse meisjes Pomme en Kelly hebben afgelopen zaterdag de eerste editie van Google Idol gewonnen. Van de tweehonderdduizend uitgebrachte stemmen waren er ruim een kwart voor Pomme en Kelly.

De 15-jarige meisjes speelden voor de webcam het nummer 'Respect' van Aretha Franklin na. De meiden versloegen in de finale de Chinese tieners die een imitatie van de Backstreet Boys deden. Met hun zege wonnen Pomme en Kelly 250 dollar (zo'n 208 euro), die ze naar vrij inzicht mogen besteden aan een goed doel.

Pomme en Kelly plaatsten begin dit jaar hun filmpje op internet. De Australiër Ben Petro ontdekte het filmpje en zette het op zijn website Googleidol.com. Google Idol is een internet-talentenjacht waarbij deelnemers hun eigen filmpjes kunnen insturen. Google Idol is trouwens geen initiatief van Google, maar vele imitatiefilmpjes worden op Google Video geplaatst.

Nominatie Hill voor BRDC-president

Damon Hill, wereldkampioen Formule 1 in 1996, is genomineerd voor het presidentschap van de British Racing Drivers' Club (BRDC). De huidige president, Jackie Stewart, heeft ervoor gekozen zijn termijn niet te verlengen. Stewart treedt op 28 april a.s. af.

De BRDC is een exclusieve club voor succesvolle Britse coureurs, die tevens mede-organisator is van de Britse Grand Prix op Silverstone. Als Hill wordt gekozen als president zal hij pas de tweede wereldkampioen zijn die president van de BRDC wordt sinds de oprichting in 1928.

Mogelijk 1.200 banen weg bij NedCar

Icoon BinnenlandsDe eigenaar van het Limburgse autobedrijf NedCar, Mitsubishi, is van plan een van de twee productieploegen te schrappen. Dit houdt in dat er 1.200 banen verloren zouden gaan. De vakbonden vinden het plan onacceptabel en dreigen met een acties als Mitsubishi het plan voor 11 april niet van tafel veegt.

Volgens Mitsubishi moet een ploeg het veld ruimen omdat DaimlerChrysler stopt met de productie van de Smart ForFour in Born. Door het schrappen van die productielijn wordt er straks in Limburg alleen nog de Mitsubishi Colt gemaakt.

Mitsubishi heeft geen enkele toezegging gedaan over nieuwe modellen die mogelijk in Born zouden kunnen worden gemaakt. Bij NedCar zijn nu nog 3000 mensen in dienst. Vanmorgen is een wilde staking uitgebroken.

Ubisoft aangeklaagd wegens gebruik Starforce

Christopher Spence heeft Ubisoft voor het mooie sommetje van 5 miljoen dollar aangeklaagd omdat het bedrijf Starforce kopieerbeveiliging levert bij zijn spellen. Volgens Spence kan Starforce je Windows-installatie zo infecteren dat spyware of virussen je computer over kunnen nemen. Bovendien verdwijnt Starforce niet bij het verwijderen van het spel. Mocht Spence de zaak winnen kan iedereen die ooit Starforce binnen heeft gekregen via Ubisoft bij het bedrijf komen incasseren. Eerdere berichten spraken ook al niet zo lovend over de rare dingen die Starforce volgens sommige mensen met je systeem doet.

Met dank aan netto_m en FistelDistel voor het submitten

Milan rekent op terugkeer Stam

Jaap Stam is waarschijnlijk net op tijd fit om mee te spelen in de return dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League van AC Milan tegen Olympique Lyon.

De toekomstig speler van Ajax was een aantal weken uitgeschakeld wegens een blessure aan zijn kuit. Inmiddels heeft Stam de training weer hervat en lijkt klaar om zijn plaats rechts in de Italiaanse defensie weer in te nemen.

Vorige week eindigde het in Lyon in een 0-0 gelijkspel. Milan-trainer Ancelotti heeft zijn hoop gevestigd op het vermaarde spitsenduo Sjevtsjenko/Inzaghi. Het tweetal is goed voor liefst 106 treffers op Europees niveau.

'President Bush van Zweedse afkomst'

President George Bush Volgens een Zweeds onderzoek heeft de Amerikaanse president George Bush Zweedse voorouders. Bush stamt af van Mans Andersson, een Zweed die in 1639 de reis naar de Verenigde Staten maakte. Andersson vertrok uit de stad Göteborg. Van daaruit maakte hij een reis van enkele maanden naar de Zweedse kolonie Nya Sverige, wat Nieuw Zweden betekent. Dit gebied ligt in het noordoosten van de huidige VS, tussen New Jersey en Pennsylvania.

"Bush en zijn familie zijn zeer geïnteresseerd in hun Europese afkomst", zo laat één van de onderzoekers het Zweedse dagblad Svenska Dagbladet weten. Ongeveer twintig miljoen Amerikanen hebben voorouders uit Zweden.

SA en MF1 protesteren tegen V10

Midland F1 heeft samen met Super Aguri protest aangetekend tegen Scuderia Toro Rosso vanwege het gebruik van een gelimiteerde V10-motor in plaats van de, voor de andere teams verplichte, V8-motor.

Het gebruik van een gelimiteerde V10 is vorig jaar toegestaan aan het team van Minardi omdat deze niet genoeg budget zou hebben om de ontwikkeling van een V8 te betalen. Het Minardi F1-team, en dus ook de uitzonderingsregel, is echter overgenomen door Red Bull Racing waarmee het budget van het team flink is gestegen. De FIA heeft altijd beloofd bij een oneerlijk voordeel alsnog in te grijpen. Nu afgelopen zondag in Australië Scuderia Torro Rosso-coureur Scott Speed één punt in het constructeurskampioenschap leek te halen is er door Midland F1 en Super Aguri toch protest aangetekend.

“We denken dat het een oneerlijke situatie is sinds Red Bull Minardi heeft overgenomen. De uitzonderingsregels waren bij mijn weten gemaakt om te voorkomen dat Paul Stoddart de sport moest verlaten met zijn team. Nu hoort het team echter bij Red Bull. Zij kunnen niet alleen een V8 kopen, maar ook heel Cosworth als ze willen.” aldus Daniele Audetto, teammanager bij Super Aguri.

Audetto denkt dat de V10-motor vooral voordeel zal hebben op langzamere circuits doordat de V10 meer trekkracht genereert bij het accelereren. Hierbij moet vooral gedacht worden aan de circuits van Monaco en Hongarije. “Daar kunnen ze voor andere teams punten wegkapen. Daarom denk ik dat het beter is dat de FIA bij de constructeurs geen punten uitdeelt aan Toro Rosso. Wat mij betreft mogen ze punten bij het coureurskampioenschap houden.” aldus de teammanager van Super Aguri.

Dat het alleen gaat om punten in het constructeurskampioenschap is niet verwonderlijk. Van de elf teams zullen de tien met de meeste punten aan het einde van het seizoen een bijdrage uit de inkomsten van de tv-rechten krijgen.

Koeman spaart voor playoffs

Door de overwinning die Feyenoord gisteren boekte op FC Twente (4-2) hoeft de club zich geen zorgen meer te maken. Ze zijn namelijk verzekerd van deelname aan de playoffs, omdat het laagst haalbare voor de Rotterdammers een derde plaats is.

Het gat met de huidige nummer vier, FC Utrecht, bedraagt momenteel elf punten. Met nog drie wedstrijden te gaan is dit een onoverbrugbaar aantal voor de ploeg uit de Domstad. In theorie is er nog een kans dat Feyenoord tweede wordt, maar dan zijn ze afhankelijk van de resultaten die AZ boekt. Deze club staat nu namelijk op de tweede plaats.

Dankzij de nieuwe competitieopzet kan Feyenoord-coach Erwin Koeman zich helemaal gaan richten op het spelen van playoff-wedstrijden. Dit betekent dat, als alles zo blijft, Feyenoord tegen FC Utrecht uit zal komen. De winnaar van dit duel zal dan uitkomen tegen de winnaar van de confrontatie tussen de clubs die de tweede en vijfde plaats bezetten. Op dit moment zijn dit AZ en Ajax. De club die ook deze laatste wedstrijd in winst om weet te zetten komt uit in de voorrondes van de Champions League.

"We hebben ons geplaatst," aldus een nuchtere Koeman. Aan het einde van het duel met de club uit Enschede werden Romeo Castelen en Nicky Hofs naar de kant gehaald. "Mede om ze alvast te sparen voor de playoffs." zei de oefenmeester.

Uitslag Streets of St. Petersburg

Helio Castroneves heeft de race in St. Petersburg, Florida gewonnen. In een race met slechts twee neutralisaties pakte hij slechts ronden voor de finish de leiding over van Scott Dixon, die als tweede eindigde. Tony Kanaan finishte op de derde plaats.

Dario Franchitti had in de kwalificaties de pole position behaald en bleef bij de start van de race aan de leiding. Lang zou dat echter niet duren, al na vijftien ronden moest hij de pits in met stuurproblemen en viel uit.

Tijdens een gele vlag-situatie maakte Dan Wheldon een grote fout door achter de pacecar zijn voorganger in te halen. Hij ging te snel terug naar de racelijn en raakte Sam Hornish, jr. Hij moest de strijd staken met een gebroken achterwielophanging. Hornish kon zijn weg vervolgen en finishte op een achtste plaats.

Slechts vier ronden voor het einde kwamen Tomas Scheckter en Buddy Rice elkaar tegen. Scheckter probeerde Rice buitenom in te halen in een haakse bocht, maar de twee wagens raakten elkaar en Scheckter spinde de bandenstapels in. Rice kon nog naar de pits komen, maar de schade aan zijn wagen was te groot om de race uit te kunnen rijden.

Het ongeluk tussen Scheckter en Rice zorgde ervoor dat de race achter de pacecar finishte. Helio Castroneves won de race op pitstopstrategie en had geluk dat leider Scott Dixon enkele ronden voor de finish nog moest bijtanken. De gele vlag voor het incident tussen Scheckter en Rice zorgde ervoor dat Castroneves de leiding kon behouden. De Braziliaan gaat door zijn overwinning aan de leiding van het IRL-kampioenschap.


Castroneves wint de race achter de pacecar

Uitslag Streets of St. Petersburg

poscoureurwagenaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Helio Castroneves Dallara 100
2Scott Dixon Panoz 100 + 0,1386 sec
3Tony Kanaan Dallara 100 + 0,6284
4Bryan Herta Dallara 100 + 0,7813
5Vitor Meira Dallara 100 + 2,5995
6Danica Patrick Panoz 100 + 3,0433
7Kosuke Matsuura Dallara 100 + 52,7172
8Sam Hornish Jr Dallara 99 + 1 ronde
9Felipe Giaffone Dallara 99 + 1 ronde
10Scott Sharp Panoz 99 + 1 ronde
11Eddie Cheever Jr Dallara 99 + 1 ronde
12Tomas Scheckter Dallara 96 crash
13Buddy Rice Panoz 96 crash
14Buddy Lazier Dallara 59 crash
15Marco Andretti Dallara 58 mechanisch
16Dan Wheldon Panoz 57 crash
17PJ Chesson Dallara 55 handling
18Roberto Moreno Dallara 32 handling
19Dario Franchitti Dallara 15 handling

Puntenklassement

poscoureurpunten
1 Helio Castroneves 93
2 Scott Dixon 70
3 Dan Wheldon 64
4 Sam Hornish Jr. 62
5 Kosuke Matsuura 54
6 Tony Kanaan 54
7 Bryan Herta 49
8 Scott Sharp 46
9 Felipe Giaffone 46
10 Vitor Meira 44
11 Dario Franchitti 44
12 Tomas Scheckter 40
13 Eddie Cheever Jr. 39
14 Danica Patrick 35
15 Buddy Lazier 32
16 P.J. Chesson 31
17 Marco Andretti 30
18 Buddy Rice 23
19 Roberto Moreno 12
20 Paul Dana 6
21 Ed Carpenter 6

Charisteas haalt uit naar Ajax

Angelos Charisteas heeft uitgehaald naar zijn huidige werkgever Ajax. Hij zou zich verraden voelen door de Amsterdamse club. Klaas-Jan Huntelaar zou namelijk wel vertrouwen krijgen van de club, maar de Griek kreeg alleen kritiek. Dit zegt hij in Het Parool.

"Met Huntelaar is men hier heel anders omgegaan dan met mij. De eerste vier, vijf wedstrijden had hij ook moeite zich aan te passen. Maar de trainer liet hem staan, gaf hem vertrouwen en toen ging hij scoren." aldus een ontevreden Charisteas.

Bovendien lag het volgens de Griek niet alleen aan Ajax-coach Danny Blind. Iedereen bij de Amsterdamse club zou hem geen vertrouwen geven. "Mij heeft de club nooit dat vertrouwen gegeven. Ze geloven niet in me. De trainer niet en ook de mensen achter de schermen niet." Begin dit jaar liet de club ook al weten dat Charisteas aan het einde van dit seizoen uit mag kijken naar een andere club.

Uitslag DirecTV 500

Tony Stewart heeft in de DirecTV 500 op de baan van Martinsville zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Stewart, die in Martinsville pas één keer eerder won, bleef Jeff Gordon en Jimmie Johnson voor.

Martinsville is een van de oudste en kleinste circuits op de kalender voor de Nextel Cup en het is niet de favoriete baan van Tony Stewart. In het verleden is hij wel eens zo gefrustreerd geweest over het circuit, dat hij zich liet ontvallen dat er beter een visvijver van gemaakt kon worden. Nadat de baan opnieuw was geasfalteerd, stelde hij zijn mening bij: "Ze mogen de baan nog steeds vullen met water, als wij er maar twee keer per jaar Cupraces kunnen houden."

Stewart was vanaf de derde plaats gestart en leidde 288 van de 500 ronden in de race. De Chevroletrijder was de hele race in gevecht met Jimmie Johnson en de race leek dertig ronden voor de finish neer te komen op een grote finale tussen de twee, toen de twee voor de leiding gingen bij een herstart. De wagen van Johnson leek echter opeens aan snelheid te verliezen en Stewart werd niet bedreigd.

Met nog acht ronden te gaan was er opnieuw een herstart na een korte neutralisatie en Stewart had opeens zijn handen vol aan Jeff Gordon, die altijd erg sterk is in Martinsville. Gordon leek op weg om de leiding over te nemen van Stewart, maar een crash van Matt Kenseth gooide roet in het eten. De race werd gestopt door de ravage op de baan en toen de wedstrijd opnieuw van start ging, kon Stewart zijn koppositie behouden.

Door de derde plaats van Jimmie Johnson, staat deze weer bovenaan het puntenklassement. Tony Stewart klimt een plaatsje, naar positie acht. Door zijn winst sleept Stewart 220.786 dollar aan prijzengeld binnen.


Tony Stewart beklimt de hekken na zijn overwinning

Uitslag DirecTV 500

posstartcoureurwagenpuntenronden
13Tony Stewart Chevrolet180 + 10500
28Jeff Gordon Chevrolet170500
31Jimmie Johnson Chevrolet165 + 5500
429Dale Earnhardt Jr. Chevrolet160500
517Kyle Busch Chevrolet155500
67Elliott Sadler Ford150500
726Kevin Harvick Chevrolet146500
824Brian Vickers Chevrolet142500
92Jamie McMurray Ford138 + 5500
1011Scott Riggs Dodge134500
119Kurt Busch Dodge130500
1225Reed Sorenson (R)Dodge127500
1330Mark Martin Ford124500
146Sterling Marlin Chevrolet121 + 5500
1528Dale Jarrett Ford118 + 5500
1615Carl Edwards Ford115500
1714Dave Blaney Dodge112499
184Ryan Newman Dodge109498
1921Martin Truex Jr. (R)Chevrolet106498
2018J.J. Yeley (R)Chevrolet103 + 5497
2112Tony Raines Chevrolet100497
2242Clint Bowyer (R)Chevrolet97496
2322Joe Nemechek Chevrolet94495
DNF16Matt Kenseth Ford91493
2534Jeff Green Chevrolet88491
DNF23Jeremy Mayfield Dodge85462
2732Casey Mears Dodge82456
2836Scott Wimmer Chevrolet79451
2933Michael Waltrip Dodge76445
3037Kyle Petty Dodge73439
3110Greg Biffle Ford70436
3213Bobby Labonte Dodge67429
3320Jeff Burton Chevrolet64426
3440Travis Kvapil Chevrolet61403
DNF5Kasey Kahne Dodge58374
3631Chad Chaffin Chevrolet55345
DNF41Denny Hamlin (R)Chevrolet52307
DNF38David Stremme (R)Dodge49299
DNF35Stanton Barrett Chevrolet46280
DNF19Ken Schrader Ford43164
DNF39Mike Garvey Chevrolet4093
DNF43Chad Blount Dodge3792
DNF27Robby Gordon Chevrolet347

Top 10 puntenklassement

posvorige weekcoureurpuntenachterstandracespoleswins
13Jimmie Johnson933 612
24Mark Martin874-59600
31Matt Kenseth873-60601
42Kasey Kahne832-101611
55Kyle Busch832-101600
66Dale Earnhardt Jr.824-109600
77Jeff Gordon814-119600
89Tony Stewart791-142601
911Elliott Sadler735-198600
108Casey Mears724-209600

Appèl tegen hard debat autoch-allochtoon

PolitiekDe Nederlandse samenleving dreigt verscheurd te raken, zo vrezen zeven bekende -voornamelijk oud- politici van verschillende partijen. Ze hebben elkaar gevonden om te waarschuwen voor de in hun ogen veel te harde toon, in het maatschappelijke debat over de verhouding tussen autochtonen en allochtonen in Nederland.

De groep politici bestaat oud-VVD-leider Hans Dijkstal, minister van staat Jos van Kemenade (PvdA), oud-D66-minister Jan Terlouw, voormalig GroenLinks-lijsttrekker Mohammed Rabbae, Bas de Gaay Fortman (oud Kamerlid PPR), Tineke Lodders (oud CDA-Kamerlid) en Anja Meulenbelt (SP-senator). Morgen presenteren ze in Den Haag het manifest 'Eén land, één samenleving', waarin gepleit wordt voor een nieuw elan, met bevolkingsgroepen die weer bij elkaar komen. Het wordt aangeboden aan de voorzitters van de jongerenafdelingen van de politieke partijen (Perspectief/Christen Unie, ROOD/SP, Jonge Socialisten/PvdA, JOVD/VVD, Jonge Democraten/D66 en Dwars/GroenLinks).

Mohammed RabbaeNamens de zeven laat Mohammed Rabbae weten dat de krachten moeten worden gebundeld. Vooral de 'dreigende emotionele verwijdering' tussen autochtonen en moslims in Nederland baart de initiatiefnemers grote zorgen. ''Doen we niks dan dreigen grote conflicten en botsingen. In mijn contacten met moslims merk ik steeds hoe groot de afstand sinds de aanslagen van 2001 in de Verenigde Staten is. Nederland was altijd het land van tolerantie en vrijheid, maar we worden stilaan de paria van Europa'', aldus Rabbae.

Angelina Jolie

De beauty Angelina Jolie werd geboren in L.A. in 1975 als dochter van Oscarwinnaar Jon Voight. Haar ouders scheidden toen Angelina nog heel klein was en ze bleef bij haar moeder in Los Angeles. Angelina zegt ook altijd dat ze haar liefde voor acteren helemaal niet aan haar vader te danken heeft maar veel meer aan haar moeder die Angelina altijd meenam naar toneelstukken.

Angelina werd eerst model en ging later acteerlessen nemen bij het beroemde Lee Strasberg Theatre Institute. Ze maakte van haar tweede naam haar achternaam zodat niet iedereen haar meteen met Jon Voight zou verbinden. De eerste grote rol die Angelina speelde was in 'Hackers'. Ze werd verliefd op Jonny Lee Miller en trouwde vrij snel met hem. Dit huwelijk van haar hield echter geen stand. Na 'Hackers' bleef ze kleine rollen aannemen en ze speelde onder andere in 'Playing God'. Geen enkel project werd een groot succes, totdat Jolie rollen aangeboden kreeg in televisiefilms. De eerste was 'George Wallace' in 1997 en met deze film verdiende ze meteen een Golden Globe Award. Een jaar later speelde ze in 'Gia' de sterren van de hemel. Jolie keerde terug op het witte doek in 'Playing by Heart'. Daarna kwam 'The Bone Collector' dat ervoor zorgde dat heel Amerika aan haar voeten lag. Met 'Lara Croft: Tomb Raider' toont ze aan over werkelijk acteertalent te beschikken. Zij draagt de film zoals niemand anders had kunnen doen. En ook het vervolg hier op 'Lara Croft: Tomb Raider: The cradle of Life' was een groot succes voor haar.

Op het persoonlijke vlak verliep het allemaal wat minder voorspoedig. Angelina trouwde in 2000 met de acteur Billy Bob Thornton. Samen adopteerden ze het Cambodjaanse weesje Maddox, maar al snel werd ze door haar tweede man verlaten. Jolie heeft het echter te druk om lang in de put te blijven zitten. Bijvoorbeeld vanwege haar werk als ambassadeur voor ontwikkelingssamenwerking van de Verenigde Naties. In 2004 ontleent ze haar stem aan typetje Lola, een zwoele vis in de animatiefilm 'Shark Tale'. In datzelfde jaar is ze ook te zien in 'Sky Captain and The World of Tomorrow'. Kort daarna volgt 'Alexander'. Op de set van 'Mr. and Mrs. Smith' klikt het zo goed met tegenspeler Brad Pitt, dat hij zijn geliefde Jennifer Aniston voor Angelina verlaat. Het koppel ontkent lange tijd dat ze iets hebben, maar eind 2005 wordt dan toch officieel bekend dat Angelina zwanger is van Brad en ook gaat het gerucht dat ze ondertussen getrouwd zijn, de derde keer voor Angelina Jolie dus. Dit jaar moet ook nog haar meest recente film in de bioscoop gaan draaien, namelijk 'Beowulf' waarin ze de stem vertolkt van de Qeeun of Darkness.

Oost-Nederland op kop in innovatie

Icoon Wetenschap Oost-Nederland gaat op kop op het gebied van innovatie. De projecten zoals die zijn opgericht in Gelderland en Overijssel, zijn een landelijk voorbeeld voor succesvolle economische vernieuwing.

Minister-president Balkenende en minister Brinkhorst van Economische Zaken hebben dat laten weten tijdens een bespreking van het Nationaal Innovatieplatform in de vaste kamercommissies Economische Zaken. De grote investeringen van de afgelopen jaren in een aantal innovatienetwerken hebben duidelijk effect gehad, tot volle tevredenheid onder de gedeputeerden van Gelderland en Overijssel.

Door deze twee provincies zijn drie zogenaamde Valleys opgericht. Rondom Enschede het Innovatieplatform Twente, wat zich voornamelijk bezig houdt met mechatronica, technologie & gezondheid en technologie & veiligheid. De Food Valley in de regio Wageningen kan zich verheugen op internationale aandacht vanwege het onderzoek naar veilige en gezonde voeding en duurzame productieprocessen. In de Health Valley in de streek rond Nijmegen staat sport & gezondheid, medische technologie en voeding centraal.

De Overijsselse gedeputeerde Abbenhues geeft als voorbeeld de wijze waarop fundamenteel onderzoek in de nanotechnologie voor het MKB toepasbaar wordt gemaakt. 'Zoals microdruppels voor het maken van vetarme zuivel en betere inhaleerbare medicijnen. Andere projecten zijn "Innovaties in koelvers", rond milde conserveringsmethoden voor versproducten, en MIDAC, gericht op het ontwikkelen van biomedische sensoren die in het lichaam kunnen worden geplaatst om bijvoorbeeld hartfalen vroegtijdig te ontdekken.'

Vassell zet WK niet uit zijn hoofd

Aanvaller Darius Vassell van Manchester City wil komende zomer met het Engelse nationale team naar het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Als bondscoach Sven-Göran Eriksson een beroep op hem doet is de aanvaller zelfs bereid een herniaoperatie uit te stellen.

"Ik heb de hoop om opnieuw voor Engeland uit te komen nog niet verloren. Als ik word opgeroepen voor Duitsland, zeg ik de operatie af", aldus Vassell. "Maar zoals het er nu uitziet kom ik niet in de plannen van de bondscoach voor." Sinds de verloren kwartfinale tijdens het Europees kampioenschap in 2004 kwam Vassell niet meer uit voor Engeland. Hij miste toen één van de penalty's in de strafschopserie.

Florida Marlins mogelijk naar San Antonio

De Florida Marlins zouden in de toekomst naar San Antonio kunnen verhuizen. Eigenaar Jeffrey Loria ziet de toekomst voor de honkbalploeg uit Miami somber in, terwijl in San Antonio werk wordt gemaakt van plannen voor een nieuw honkbalstadion, iets wat in zuid-Florida maar niet wil lukken.

De lage opkomst voor wedstrijden van de Marlins, drie seizoenen geleden nog kampioen van de Major League Baseball, is een van de redenen voor Loria. De andere is dat er geen vooruitgang is in de onderhandelingen over de bouw van een honkbal-specifiek stadion. Momenteel spelen de Marlins in het Dolphins Stadium van de Miami Dolphins uit de NFL. Loria heeft al aangegeven dat de Marlins na 2010 in ieder geval niet meer in dat stadion zullen spelen.

In San Antonio liggen er ondertussen plannen op tafel voor de financiering van een nieuw stadion. Begroot op 300 miljoen dollar zou twee derde daarvan afkomstig zijn uit een verhoging van de belasting op hotelkamers en autoverhuur, voor de duur van twintig tot dertig jaar. De overige 100 miljoen zou van de Marlins zelf moeten komen. Al in november zou er over die financieringsplannen kunnen worden gestemd.

San Antonio is een van de steden die al langer probeert om professionele sportploegen te trekken. De Spurs uit de NBA spelen er al, een nieuwe ploeg voor de Major League Soccer ging nipt aan de Texaanse neuzen voorbij en na orkaan Katrina probeerde de stad de ontheemde New Orleans Saints te lijmen. Mochten de Marlins naar San Antonio verhuizen zou dat betekenen dat Texas na California de tweede staat wordt met drie teams in de Major League Baseball. De overige twee teams zijn de Astros uit Houston en de Texas Rangers, die uit de Dallas-Fort Worth agglomeratie komen.

FOK! Prijswinnaars week 13

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! drie keer een Divx Multimedia Speler MV-5000U weg! De winnaars zijn geworden:

HoansCage
GrandiJoos
HephaistosOok gaven we vijf keer een een DVD weg van 'Speer & Hitler' De winnaars zijn:

mathijsie
hydex
teckeltje
Kretzzzer
TToTheTopOok gaven we een drietal leuke prijzen weg van herinneringenoplinnen.nl De hoofdprijs, een linnen doek met je eigen foto met de afmetingen 60x90 centimeter, is gewonnen door:

Sticker


De twee andere prijzen, wederom een linnen doek met je eigen foto, maar dit maal 40x60 centimeter, zijn gewonnen door:


Le_Bloc
SuperJERK


Tot slot gaven we ook nog eens drie keer een prijzenpakket van The White Masai weg. Dit pakket is anders dan in eerste instantie is weergegeven bij de prijsvraag i.v.m. een wijziging bij de sponsor. Het pakket bestaat nu uit twee kaartjes en een boek van The Merchant of Venice. De winnaars zijn:

stalensnuitje.nl
Visitor.Q
Whizzkith


Daarnaast mogen we nog eens een extra paar kaarten weggeven voor The White Masai. De volgende twee winnaars krijgen elk twee kaartjes voor de film:

ArnhemCasual
mhr-zip


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

Balkenende voor streng immigratiebeleid

PolitiekIn het kader van zijn bezoek aan Australië heeft minister-president Jan Peter Balkenende vandaag een bezoek gebracht aan het Immigration Museum in Melbourne. Australië voert een zeer streng immigratiebeleid, waarbij economisch nut, kennis van de Engelse taal en gezondheid de boventoon voeren. Volgens de premier moet Nederland daar een voorbeeld aan nemen.

Balkenende omschreef het huidige Nederlandse beleid als eerlijk maar niet streng. ''We hebben in Nederland te lang naast elkaar geleefd. Een emigrant moet voordat hij vertrekt, eerst de les van het nieuwe land leren. Hij moet zich eerst afvragen wat hij kan bijdragen, wat hij kan verwachten en wat de voorwaarden zijn om te slagen. En hij moet respect hebben voor het recht en de taal spreken'', aldus de premier. Volgens hem moet bij jongere generaties emigranten met name op het punt van arbeidsparticipatie meer de nadruk worden gelegd.

'Holleeder kocht politie en justitie om'

Icoon MisdaadTopcrimineel Willem Holleeder heeft verscheidene ambtenaren van politie en justitie omgekocht. Holleeder betaalde honderdduizenden euro's voor geheime informatie van de politie. Door het vergaren van die informatie wist hij wat politie en justitie van hem wisten en wat ze van plan waren. Dit staat in verklaringen die Willem Endstra voor zijn liquidatie in mei 2004 bij de politie heeft afgelegd, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Holleeder zou onder meer de beschikking hebben gehad over geheime rapporten van de Criminele Inlichtingen Eenheden. Ook zou hij weten welke criminelen in het geheim voor de politie werkten. Dit kan volgens het AD alleen bekend zijn bij een kleine groep Amsterdamse rechercheurs en de opsporingstop.

Holleeder zou tevens op de hoogte zijn geweest van de gesprekken die Willem Endstra met de politie voerde, omdat hij Endstra zou hebben afgeperst. Holleeder zou tegen Endstra hebben gezegd 'dat vluchten geen zin had', omdat hij met zijn 'politiecontacten' binnen een dag zou weten waar Endstra zich bevond. Endstra, op zijn beurt, had volgens de krant ook voordeel van de contacten van Holleeder. Voordat de politie afluisterapparatuur kon installeren in het kantoor van Endstra, zou hij getipt zijn door Holleeder.

Doden door molotov-cocktail in bus Istanbul

Icoon AanslagIn de Turkse stad Istanbul zijn gisteravond drie mensen overleden nadat Koerdische demonstranten een molotov-cocktail in een bus hadden gegooid. Dit wordt gemeld door de nieuwszender CNN Türk.

Twee mensen kwamen om toen de buschauffeur, in een poging het projectiel te ontwijken, frontaal op een vrachtwagen botste. Een vrouw die in paniek uit de brandende bus sprong, werd geschept door een passerende auto en overleed later in een ziekenhuis.

Na het incident met de molotov-cocktail in de Istanbulse buitenwijk Bagcilar verzamelden honderden mensen zich rond het uitgebrande wrak. Ze scandeerden nationalistische en anti-Koerdische leuzen. Ook namen sommige inwoners van Istanbul het recht in eigen hand en gingen ze Koerdische demonstranten te lijf.

Het incident in Istanbul lijkt verband te houden met ongeregeldheden tussen Koerden en de politie die in Oost-Turkije nu al bijna een week aan de gang zijn. In Istanbul gingen gisteren honderden Koerden de straat op, daarbij zoekende naar een confrontatie met de oproerpolitie. Er werd met molotov-cocktails, stenen en flessen gegooid. De politie vuurde rubberkogels op de demonstranten af en zette traangas in. Tientallen mensen zijn opgepakt.

Bus Istanbul
De uitgebrande bus


Met dank aan IronMikey voor de submit.

Dekker aan start Gent-Wevelgem

Erik Dekker zal woensdag aan de start verschijnen van Gent-Wevelgem. Aanvankelijk maakte de Nederlander geen deel uit van de selectie waaruit de leiding van Rabobank een ploeg zou samenstellen voor de Belgische semi-klassieker.

"Dekker is een meerwaarde voor de ploeg in zo'n wedstrijd", aldus ploegleider Frans Maassen. Na afloop van de Ronde van Vlaanderen, waarin Dekker als 22e eindigde, werd hij gevraagd voor Gent-Wevelgem. "Ervoor wilden we hem er niet mee lastig vallen, maar duidelijk is dat Erik de ploeg meer "body" geeft. Hij kan bovendien Flecha goed sturen".

Rabobank zal met dezelfde ploeg woensdag gaan starten als gisteren. Dat is opmerkelijk omdat, behalve Dekker, ook Jan Boven, Marc Wauters en Joost Posthuma niet in de voorlopige selectie stonden. "Het probleem is dat jongens als Marc de Maar en Niels Scheuneman door omstandigheden op dit moment niet het gewenste niveau halen voor deze wedstrijd", aldus Maassen.

Oscar Freire zal woensdag ook niet in actie komen. De Spanjaard reed de Ronde van Vlaanderen niet omdat hij bang is dat de problemen aan het zitvlak terugkeren door het rijden op de kasseien. Gerben Löwik kampt met eenzelfde kwetsuur. Thorwald Veneberg is herstellende van breuken in zijn sleutel- en schaambeen, en Jukka Vastaranta brak enkele vingers in de Brabantse Pijl.

Wat is Dit oefenopgave 2e Kwartaal

Het doel van dit spel is om te raden wat er op een foto staat. Lijkt simpel en op zich is het dat ook, alleen hebben we het iets moeilijker gemaakt. In de eerste ronde is er een klein stukje van het item op de foto zichtbaar en per ronde wordt het stukje dat zichtbaar is steeds iets groter In het totaal zijn er maximaal vier ronden waarin geraden kan worden wat er op een foto staat.

De regels
Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen, of binnen 15 minuten veranderen!
Je kan 6 punten per goed antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 3 punten voor!
Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 2 punten verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan ben je uitgesloten van deelname voor dit kwartaal.

De opgave

N.B.
Aangezien dit een oefenopgave is, zijn er natuurlijk nog geen punten te verdienen.

Nieuwe shots Bullet Witch

Op Jeux France vinden we een groot aantal nieuwe shots van de Japanse actietitel Bullet Witch, welke ontwikkeld wordt door Cavia voor de Xbox 360. Bullet Witch speelt zich af in het jaar 2013. In deze nabije toekomst zijn demonen uit de onderwereld tevoorschijn gekomen en zijn ze druk bezig met het uitroeien van de mensheid. De heldin Alicia moet met vuurwapens en magie nu de wereld weer vrijwaren van de hordes demonen.

De game verschijnt 29 juni in Japan, of hij ook naar ons toe komt is nog niet bekend.

De rest van de screenshots vind je hier.

Turkse moskee mooiste R'damse bouwwerk

AlgemeenDe Rotterdamse bevolking heeft in een publieksverkiezing de Turkse Mevlana Moskee aan het mevlanaplein verkozen tot 'Mooiste gebouw van Rotterdam'. Het City Informatiecentrum maakte de uitslag zaterdag 1 april al bekend. De reguliere media (De Telegraaf en Algemeen Dagblad) doen er vandaag verslag van, zodat aangenomen mag worden dat het geen aprilgrap betreft.

Als motivatie voor kun keuze gaven Rotterdammers onder meer aan, de moskee 'een tijdloos gebouw' te vinden. ''Met zijn sierlijke vormen tekent het mooi af tegen de strakke stadse architectuur'', aldus een kiezer. Ook gaf men aan het gebouw te zien als een symbool van warmte en genegenheid. De moskee werd in 2001 gebouwd naar een ontwerp van Bert Tootmaan. Het bestaat uit pastel geverfde beton prefab elementen. De minaretten, de koepel en het interieur zijn in Turks-Ottomaanse stijl vervaardigd.

De moskee won overigens met een miniem verschil van nummer twee, de Erasmusbrug. De hele top 4 zat erg dicht op elkaar wat betreft aantal uitgebrachte stemmen.

Uitslag:

1. Mevlana Moskee
2. Erasmusbrug
3. Witte Huis
4. Stadhuis
5. De Kuip
6. De Witte Keizer
7. Het Kasteel
8. Van Nelle
9. Hotel New York
10. World Trade Center

De verkiezing werd gehouden in het kader van de Themamaand Wonen, die het City Informatiecentrum Rotterdam deze maand organiseert.


Net iets mooier dan de Erasmusbrug

Uitslagen Spanje speelronde 31

In Spanje waren er voor dit weekend nog acht wedstrijden te spelen. Barcelona heeft veruit de beste papieren, vooral als het de klassieker ook nog zou winnen tegen Real Madrid.

In Nou Camp werd de tweede Clásico van het seizoen gespeeld. Bij winst zou FC Barcelona vrijwel zeker kampioen zijn. De eerste twintig minuten gingen voorbij zonder enig gevaar. Toen kwam Mark van Bommel vrij en ging tegen de grond in het strafschopgebied zonder geraakt te zijn. Arbiter Cantalejo dacht daar anders over en schonk Barcelona de penalty. Real-back Roberto Carlos beklaagde zich bij Cantalejo en kreeg de gele kaart. Sterspeler Ronaldinho stuurde Iker Casillas de verkeerde hoek in en maakte de openingstreffer vanaf de stip. Drie minuten later klaagde Roberto Carlos weer over een beslissing van de scheidsrechter, die duidelijk schoon genoeg had van de acties van de Braziliaan. De Spaanse arbiter trok direct een rode kaart en de linksback mocht een uur lang toekijken vanaf de bank.

De man-meer situatie werd niet benut door Barcelona, beide teams bleven in evenwicht. Na iets meer dan een half uur gaf Julio Baptista een prachtige dieptepass aan Ronaldo, die op zijn beurt met gemak Barca-verdediger Thiago Motta eruit rende. De spits rondde het geweldig af met een stift over Victor Valdés. In de tweede helft was Barcelona licht beter, maar doelman Iker Casillas wist te voorkomen dat Barça twee keer in een jaar de klassieker weet te winnen.

Nummer drie Osasuna kreeg Getafe op bezoek. Door het gelijkspel van Real kon Osasuna qua punten gelijk komen bij winst. Het was echter alleen Getafe dat de kloksloeg. Voor rust scoorden de bezoekers snel via Vejlko Paunovic en Vivar Dorado. Het bleef daar niet bij, in de tweede helft kreeg de revelatie nog een veel harder pak slaag. Met opnieuw Paunovic en Mariano Pernía als doelpuntenmakers werd de eindstand op 0-4 bepaald.

Hierdoor kon Valencia de derde plek weer overnemen van Osasuna als het won van Cádiz. In het eigen Mestalla kreeg het publiek zeker waar voor hun geld, ze kregen acht doelpunten te verwerken. David Villa scoorde eindelijk weer, en deed dat direct tweemaal. Miguel Angulo (2x) en David Navarro waren de overige doelpuntenmakers voor Valencia. Voor Cádiz, dat nimmer echt gevaarlijk was, scoorden Enrique en González (tevens tweemaal).

In Sevilla werd de stadsderby tussen Real Betis Balompié en Sevilla gespeeld. Betis won al tweemaal achtereen en klimt uit de degradatiezone. Sevilla is nog altijd in de race voor Champions League-voetbal. Na een kwartier werd PSV-huurling Robert onderuit gehaald en scoorde een strafschop. De Braziliaan zorgde er ook zelf voor de bal achter de doelman verdween. Na een halfuur was het opnieuw raak via een huurling. Javier Saviola, die onder contract staat bij Barcelona, scoorde de gelijkmaker nadat de bal terugkwam van de lat. Nog voor rust stond de eindstand op het scordebord. Fernando Varela bezorgde Betis de derde overwinning op rij.

Atlético Madrid kreeg ook hard op hun broek in het Vicente Calderón. Celta de Vigo scoorde drie keer, via Lequi, Baiano en Daniël de Ridder, die zijn eerste doelpunt voor Celta maakte. Villarreal won onverdiend uit bij Zaragoza met 0-1. Sociedad pakte in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten tegen de hekkensluiter Málaga: 3-0.

Uitslagen:

Real Sociedad - Málaga 3-0
Real Zaragoza - Villarreal 0-1
Barcelona - Real Madrid 1-1
Deportivo Alavés - Athletic de Bilbao 0-0
Deportivo la Coruña - Real Racing 2-0
Real Mallorca - Espanyol 0-0
Osasuna - Getafe 0-4
Valencia - Cádiz 5-3
Atlético Madrid - Celta de Vigo 0-3
Real Betis - Sevilla 2-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Barcelona316970 - 27
2.Real Madrid315856 - 28
3.Valencia315644 - 28
4.Osasuna315541 - 37
5.Sevilla315139 - 32
6.Celta de Vigo315134 - 29
7.Deportivo la Coruña314942 - 37
8.Villarreal314841 - 30
9.Atlético Madrid314340 - 32
10. Getafe314344 - 40
11.Real Zaragoza314139 - 39
12.Real Betis313629 - 41
13.Athletic de Bilbao313432 - 38
14.Real Racing313326 - 35
15.Espanyol313330 - 46
16.Deportivo Alavés313231 - 45
17.Real Mallorca313229 - 45
18.Real Sociedad313139 - 57
19.Cádiz312724 - 43
20.Málaga312330 - 51

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Samuel Eto'oBarcelona22
2.David VillaValencia18
3.RonaldinhoBarcelona15
4.Diego MilitoReal Zaragoza14
5.RonaldoReal Madrid13
6.Fernando TorresAtlético Madrid12
7.EwerthonReal Zaragoza11
=.Fernando BaianoCelta de Vigo11
=.Juan Roman RiquelmeVillarreal11
10. Diego TristánDeportivo la Coruña10

Huntelaar en Kuyt in exclusief rijtje

Met zijn treffer zondag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC heeft spits Klaas-Jan Huntelaar zich in een exclusief rijtje gevoegd.

Na Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy is Huntelaar de derde Nederlander die in de afgelopen twintig jaar dertig of meer doelpunten maakte in één seizoen Eredivisie. Coen Dillen (PSV, 1956/1957) is met 43 goals binnen één seizoen nog steeds recordhouder.

Dirk Kuyt maakte voor het vierde seizoen op rij twintig of meer goals. In de wedstrijd tegen FC Twente scoorde de spits van Feyenoord zijn 20ste en 21ste doelpunt. Kuyt is hiermee de elfde speler in de geschiedenis van de Eredivisie die dat lukte. Willy van der Kuijlen (PSV) deed dat van 1965 tot en met 1977 zelfs acht maal op rij.

80 kilometer zones zorgen voor meer files

Icoon Vervoer De filedruk op de Nederlandse snelwegen nam het eerste kwartaal van dit jaar flink toe. Waar 100 kilometer zones een verbetering lijken op te leveren, zorgen de 80 kilometerzones zoals op de A20 juist voor meer opstoppingen. Deze werden juist ingevoerd om de doorstroming te verbeteren.

Het grootste knelpunt was bij Zoeterwoude-Rijndijk op de A4 in de richting van Delft. Dit werd volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) veroorzaakt door een wegversmalling gecombineerd met invoegend verkeer. Het beruchte Kleinpolderplein zakte van de toppositie in de fileleed top tien naar de derde plek, waarschijnlijk door het daar ingevoerde maximum van 100 kilometer per uur.

De situatie rond de 80 kilometer zones lijkt zelfs nog te verslechteren, zo blijkt uit cijfers van de VID. In de eerste zes weken van dit jaar was de extra filedruk, de lengte van de files maal de duur, op die trajecten slechts 5 procent hoger. Na een drukke maand maart, waarin de totale filedruk bijna een derde hoger lag dan normaal, was de druk op de 80 kilometerzones zelfs een tiende hoger.

De A20 Rotterdam richting Gouda en de A12 Utrecht richting Den Haag vallen negatief op. Daar steeg de filedruk met 33,7 en 38,2 procent. De situatie op de A12 Voorburg richting Den Haag verslechterde echter het sterkste, de ellende vervijfvoudigde daar zelfs. De VID noemt buiten de snelheidmaatregelen als mogelijke oorzaken de invoering van spitsstroken rond het Clausplein, met als gevolg meer verkeer en moeilijkere voegbewegingen, en de overbelaste afrit Voorburg. De ring van Amsterdam is het enige lichtpuntje, op de A10-west is een kleine verbetering opgetreden na de invoering van de 80 kilometerzone.

Op het FOK!forum loopt uiteraard ook een discussie over de 80 kilometer zones.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Massale sterfte koraal in Caribische Zee

Icoon WetenschapHoge watertemperaturen en het uitbreken van een ziekte hebben er voor gezorgd dat minstens 35% van al het koraal in de Caribische Zee is afgestorven. In natuurbeschermingskringen wordt gesproken van een "onderwater Holocaust". Wetenschappers van over de hele wereld zijn naar het gebied toegekomen om uit te zoeken hoe groot de schade precies is.

Bioloog Jeff Miller noemt de gebeurtenissen "een slagveld zoals we dat niet eerder hebben gezien". "Het meeste koraal dat is afgestorven, is van een soort dat zeer langzaam aangroeit en essentieel is voor het vormen van koraalriffen. Deze riffen waren er al toen Columbus hier langskwam", aldus Miller. Volgens hem zal een groot deel van het koraal ook niet meer aangroeien en zal het ecosysteem in dit gebied "nooit meer hetzelfde zijn".

Koraal van levensbelang

De koraalriffen in het Caribisch gebied vormen de basis voor een toeristenindustrie die essentieel is voor de economieën van landen als Puerto Rico. Niet alleen duikers, maar ook sportvissers komen massaal naar het gebied. Het koraal wordt namelijk door veel bijzondere vissoorten gebruikt als schuilplaats.

Ook bij natuurrampen heeft het koraal al meerdere malen zijn nut bewezen. Door de aanwezigheid van de uitgestrekte riffen wordt de schade die orkanen en vloedgolven teweeg brengen sterk beperkt. Wetenschappers zijn bang dat deze beschermende functie weg zal vallen nu grote delen van het koraal zijn afgestorven.

Broeikaseffect en de "white plague"

De hoofdoorzaak van de massale sterfte ligt in de extreem hoge temperaturen die het gebied afgelopen jaar kende. Door de hitte sterven de algen, waar het koraal zich mee voedt, af. Daarnaast zorgt de felle zon ervoor dat het koraal gebleekt wordt en langzaam afsterft. In veel gebieden was dan ook zeker 60% van het koraal aangetast tegen de tijd dat de temperaturen eindelijk lager begonnen te worden.

Terwijl het koraal zich begon te herstellen brak er echter een zeer gevaarlijke ziekte, de "white plague", uit. Dit betekende het einde voor grote delen van de koraalriffen. Wetenschappers wijten de opwarming van het water, waardoor ook de ziekte zich makkelijker kon verspreiden, grotendeels aan het broeikaseffect. Naar de precieze oorzaak wordt echter nog onderzoek gedaan.


Dit koraal is voor zeker 90% afgestorven door de "white plague"

Uitslag White Sox vs. Indians

In tegenstelling tot de mooie dag waarmee het afgelopen seizoen werd beëindigd werd de seizoensopener van dit jaar onderbroken door de regen. Na de eerste helft van de vierde inning werd de wedstrijd voor bijna drie uur stilgelegd wegens de regen. Na deze pauze wisten de White Sox hun 3-0 voorsprong uit te bouwen tot een 10-4 overwinning.

In de bodem van de vierde inning kwamen de Chicago tot drie runs waardoor ze op een voorsprong kwamen van 6-0, iets waar de Cleveland Indians geen antwoord op hadden. Startend werper C.C. Sabathia viel in de derde inning uit bij de Indians met een verrekte buikspier. Zin vervanger Danny Graves werd na de regen vervangen door Francisco Cabrera die moeite had de ballen goed over de thuisplaat te brengen. De eerste twee slagmannen kregen een vrije loop terwijl Scott Podsednik hen een honk verder sloeg. Tadahito Iguchi offerde zichzelf hierna op waardoor één run gescoord werd.

De grote klap voor de Indians moest nog komen, op de volgende pitch sloeg Jim Thome een 132,28 meter homerun waardoor ook Brian Anderson over de thuisplaat kwam. Dit was de eerste homerun van Thome voor de White Sox en zijn eerste sinds 23 juni van afgelopen seizoen. Tevens was het de 35ste verste homerun ooit, die plek deelt hij met Cal Ripken jr.

Voor Brian Anderson begon het seizoen goed met twee goede slagen, twee runs gescoord en één gestolen honk.

De White Sox openden de score met Uribe in de bodem van de derde inning terwijl ook Anderson en Iguchi in die inning over de thuisplaat kwamen. In de top van de vierde inning kwamen de Indians terug na en score van Hafner en een homerun van Perez waardoor ook Martinez over de thuisplaat kwam.

In de vierde inning scoorde Uribe na een opofferingsslag van Iguchi en sloeg Thome zichzelf en B. Anderson over de thuisplaat. De vijfde inning was ook weer voor de White Sox toen Dye scoorde na een honkslag van Pierzynski. Pierzynski en Crede scoorden even later na een honkslag van Anderson. In de zesde inning scoorde Iguchi nog een run na een honkslag van Dye en de Indians deden in de achtste inning nog iets terug met een run van Blake na een opofferingsslag van Peralta.

'Hogere straffen dierenbeulen'

Icoon PolitiekTweede Kamerleden Aleid Wolfsen (PvdA) en Joost Eerdmans (LPF) dienen vandaag een wetsvoorstel in, waarmee de rechter meer mogelijkheden moet krijgen om op te treden tegen dierenmishandeling. De maximale gevangenisstraf voor dierenmishandeling wordt in dit wetsvoorstel verhoogd van twee tot drie jaar. Ook moet het straks mogelijk worden om notoire dierenbeulen tien jaar lang het recht te ontzeggen om dieren te houden.

Nu is het nog zo dat mishandeling van andermans dieren maximaal twee jaar cel op kan leveren, terwijl op mishandeling van je eigen dieren wel maximaal drie jaar staat. Dit verschil wordt in het wetsvoorstel opgeheven. Omdat dierenbeulen vaak recidivisten blijken te zijn, vinden Wolfsen en Eerdmans het belangrijk om iemand voortaan tien jaar lang het houden van dieren te verbieden. Mocht de dierenbescherming dan toch dieren bij iemand aantreffen, dan kan die persoon een boete en eventueel zelfs gevangenisstraf krijgen, ook als die dieren wel goed verzorgd zijn.

Met dank aan Esposa voor de submit.

'Britse massagraven bij vogelgriepuitbraak'

Icoon EpidemieDe Britse regering zit met de handen in het haar over hoe alle slachtoffers van een eventuele vogelgrieppandemie begraven moeten worden. Een vertrouwelijk rapport van het Britse ministerie van binnelandse zaken schrijft dat mogelijk 320.000 Britten aan de vogelgriep zullen overlijden, wanneer de H5N1-variant van de ziekte van mens tot mens overdraagbaar wordt. Met normale begrafenissen en crematies zou dit kunnen leiden tot wachttijden van zeventien weken.

Om alle doden snel te kunnen begraven, denkt de regering nu aan maatregelen om begrafenissen in massagraven af te kunnen dwingen. Burgers hoeven niet bang te zijn voor Middeleeuwse taferelen met grote kuilen vol lijken met ongebluste kalk; de bedoeling is dat alle doden gewoon in kisten zullen liggen.

Vanenburg niet naar Excelsior

Excelsior zal verder moeten zoeken naar een nieuwe trainer omdat Gerald Vanenburg geen interesse heeft. Al eerder haakte Ruud Brood af als mogelijk nieuwe trainer van de kampioen van de Gouden Gids divisie, hij tekende bij Heracles.

Vanenburg was in gesprek met de de Rotterdamse club. Maar de voormalig speler van onder meer PSV zegt dat er verschillende clubs interesse in hem hebben en dat hij nog geen keuze heeft gemaakt. "Ik ga niet voor volgende week een beslissing nemen en misschien wacht ik daar ook nog wel langer mee. Excelsior hoeft in elk geval niet op mij te wachten. Ik vond dat ik ze dat nu wel moest laten weten, want ze hebben mij fantastisch behandeld. Ik weet ook dat ik hiermee een risico neem, maar dat doe ik bewust."

Screenshots Okami

Capcom heeft weer een aantal screenshots vrijgegeven van Okami voor de PlayStation 2. Je speelt in de game een god in het lichaam van een wolf die het legendarische monster Orochi moet verslaan. De game heeft een grafische stijl waardoor het lijkt of alles is afgedrukt op een oude scroll met een soort calligrafie. Je moet als speler ook praten met mensen in je omgeving om hun vertrouwen te winnen en zo al het kwaad de wereld uit te verdrijven. Op 20 april verschijnt Okami in Japan, daarna volgt Amerika op 2 mei. De Europese releasedate is nog niet bekend.


Amerikaanse vrouw krijgt twee tweelingen

Icoon OpmerkelijkDe Amerikaanse Tasha Riddle zal binnenkort, na eerst elf miskramen te hebben gehad, eindelijk moeder worden. Nog sterker: de vrouw wordt moeder van twee tweelingen tegelijk. Ze is namelijk niet alleen zelf in blijde verwachting van een tweeling, haar beste vriendin is ook nog eens draagmoeder van twee baby's.

Nadat artsen Riddle na de elfde miskraam hadden verteld dat ze waarschijnlijk geen kinderen meer kon krijgen, bood haar vriendin aan draagmoeder te zijn. Riddle accepteerde dit aanbod en probeerde tegelijkertijd met een IVF-behandeling nog één keer zelf zwanger te worden. Haar vriendin onderging dezelfde behandeling, die effectiever bleek dan verwacht.

Met een beetje "geluk" worden alle verjaardagen voortaan ook nog eens op dezelfde dag gevierd: de beide vrouwen zijn op dezelfde dag uitgerekend.


De twee vrouwen met hun echtgenoten

Ten Cate naar PSV ?

Het Algemeen Dagblad meldt maandag het bericht dat de assistent trainer van FC Barcelona, Henk ten Cate, de belangrijkste kandidaat is om Guus Hiddink op te volgen als trainer van PSV.

De krant zegt dat er een aantal belangrijke argumenten zijn, waarom de Eindhovenaren de voorkeur zouden geven aan Ten Cate, Ten Cate spreekt naast Engels ook Spaans en is gewend is om met vedettes om te gaan. Daarnaast heeft hij ook een goede verhouding met Philip Cocu, die nog altijd twijfelt of hij volgend seizoen bij PSV wil blijven

De voorzitter van PSV, Westerhof, ontkende zondagavond in het programma Studio Voetbal dat hij contact heeft gehad met Ten Cate. President-commissaris Timmer wilde bevestigen nog ontkennen en hield het bij "geen commentaar".

Reuser naar RKC Waalwijk

De 31-jarige Martijn Reuser vertrekt bij Willem II. De aanvaller blijft echter wel in Brabant, Reuser heeft een akkoord bereikt met RKC Waalwijk over een contract voor twee jaar met een optie voor nog een derde seizoen.

Reuser vertrekt transfervrij uit Tilburg. Hij speelde eerder voor Ajax, Vitesse en het Engelse Ipswich Town. In totaal speelde hij 237 competitiewedstrijden waarin hij 47 maal wist te scoren.

Hitman: Blood Money verschijnt ook op de 360

Het was al bekend dat het nieuwe deel uit de Hitman-reek; Hitman: Blood Money in mei verschijnt op de PC, PS2 en Xbox. Volgens IGN zal Eidos nu ook een Xbox360-versie van deze game publiceren.

Het spel zal dezelfde content en verhaallijn bevatten als de game voor de huidige generatie consoles, maar voor de 360 zullen de graphics flink opgepoetst worden. Iets soortgelijks heeft Eidos overigens ook gedaan voor Tomb Raider: Legend.Nog bloediger op de 360?

DVD: Ice Princess

Ice Princess Cover


Na het redelijk grote succes van The Princess Diaries, een aantal jaren geleden, werd maar weer eens duidelijk hoe groot de markt is voor films voor tienermeisjes. Disney zou Disney niet zijn als ze het concept voor dergelijke films dan ook niet volledig zou gebruiken. Niet alleen staat er op de cover 'from the studio that brought you The Princess Diaries', ook de titel verwijst duidelijk naar het voorgaande succes. Ice Princess is sinds kort te koop op DVD. Een herhaling van zetten of is het verhaal origineel en leuk genoeg om los een succes te vormen?

Uitslagen Frankrijk Speelronde 33

In de Franse competitie maakte Olympique Lyon, tussen de twee Europese ontmoetingen tegen AC Milan, geen fout en won de uitwedstrijd tegen Troyes. Het subtopduel tussen Lille en AJ Auxerre eindigde onbeslist in een 1-1 gelijkspel.

Doelman Grégory Coupet speelde, net als tegen Milan, een uitstekende wedstrijd. Lyon hield de nul door zijn goede keeperswerk en een doelpunt van Tiago was genoeg voor de winst. De Portugees scoorde de einge treffer van de wedstrijd na een corner van Juninho Pernambucano.

Lille en Auxerre hielden elkaar in evenwicht, het werd 1-1. Peter Odemwingie hielp Lille aan een 1-0 voorsprong. Zes minuten later was het al weer gelijk door een goal van Pegguy Luyindula. Door het gelijkspel kunnen Stade Rennes, RC Lens en Olympique Marseille zich weer gaan mengen in de strijd om de derde Champions Leagueplaats.

Pedro Pauleta produceerde een loepzuivere hattrick voor Paris Saint-Germain in de wedstrijd tegen zijn oude club Girondins Bordeaux. Door de 3-1 winst houdt PSG uitzicht op Europees voetbal, Bordeaux blijft tweede, maar ziet de achterstand op opzichte koploper Olympique Lyon oplopen tot twaalf punten.

Uitslagen

FC Metz - RC Lens 0-1
Lille - AJ Auxerre 1-1
Saint-Etienne - AS Monaco 1-1
Troyes - Olympique Lyon 0-1
Olympique Nice - RC Strasbourg 3-1
FC Nantes - Olympique Marseille 1-3
C Sochaux - AC Ajaccio 3-1
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 3-1
Toulouse - Stade Rennes 0-1
Le Mans - AS Nancy 0-0

Stand na 33 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon327257 - 23
2Bordeaux326034 - 19
3Lille335445 - 23
4Rennes335342 - 43
5RC Lens335240 - 28
6AJ Auxerre335240 - 33
7Ol. Marseille335233 - 30
8PSG335040 - 30
9Le Mans334830 - 26
10Olympique Nice334626 - 26
11Nancy334329 - 25
12AS Monaco324233 - 29
13St. Etienne334226 - 32
14FC Nantes333831 - 34
15Toulouse FC333729 - 38
16Sochaux323628 - 39
17Troyes332925 - 41
18Strassbourg332729 - 45
19FC Metz332622 - 50
20Ajaccio AC332419 - 44

Uitslagen Portugal Speelronde 29

De Portugese topclubs hebben opnieuw geen fout gemaakt. Daardoor blijft de strijd om de titel zeer spannend.

FC Porto behoudt, met nog vijf speelronden, haar voorsprong van twee punten op Sporting Lissabon. Co Adriaanse zag zijn ploeg met 3-0 winnen van Gil Vicente. Marek Cech, Ricardo Quaresma en Ibson maakten de doelpunten. Gil Vicente speelde in de slotfase met negen spelers, na twee uitsluitingen. Sporting Lissabon blijft de druk opvoeren, dankzij een 0-1 overwinning bij Vitória Guimarães. Liedson ontpopte zich negen minuten voor tijd tot matchwinnaar. Komende week is in José Alvalade dé topper tussen Sporting Lissabon en FC Porto.

Benfica wendt de steven nog steeds naar de derde plaats, die recht geeft op voorronde Champions League. De landskampioen moest al vroeg een achterstand incasseren bij Belenenses, maar treffers van Miccoli en Karagounis zorgden voor de ommekeer. Tegenvaller voor trainer Ronald Koeman was de blessure die Nuno Gomes opliep. De aanvalsleider verdraaide zijn linkerknie en zal drie weken moeten rusten. Daardoor mist hij het returnduel met FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League.

Onderin viel het doek voor Penafiel. De equipe is met vijf speeldagen voor de boeg al gedegradeerd. Een 1-1 tegen União Leiria bleek niet afdoende om aan het eind van de rit een plaats bij de onderste drie te ontlopen. Penafiel kwam in de eerste minuut nog aan de leiding via Diallo. Dankzij Lourenco voorkwam Leiria een blamage.

Uitslagen 29e speelronde:
Sporting Braga – Nacional 1-0
Vitória Guimarães – Sporting Lissabon 0-1
Naval – Paços Ferreira 1-0
Belenenses – Benfica 1-2
FC Porto – Gil Vicente 3-0
Boavista – Marítimo Funchal 1-1
Penafiel – União Leiria 1-1
Estrela Amadora – Academica 3-2
Rio Ave – Vitória Setúbal - maandag

Stand na 29 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 FC Porto296647-14
2 Sporting Lissabon296445-23
3 Benfica295944-23
4 Sporting Braga295432-16
5 Boavista294735-24
6 Nacional294433-28
7 Vitória Setúbal284225-26
8 União Leiria293735-38
9 Estrela Amadora293627-31
10 Marítimo Funchal293530-32
11 Belenenses293436-35
12 Naval293431-40
13 Academica293329-40
14 Rio Ave283128-38
15 Paços Ferreira293128-43
16 Vitória Guimarães293023-34
17 Gil Vicente292929-39
18 Penafiel**291420-55

** = gedegradeerd

Mevrouw de President

Ondergetekende is een nakomertje uit een familiegeneratie waarvan een groot deel de tweede feministische golf heeft doorstaan. Moeders in de menopauze die zogenaamd klagend onder hun stigma van 'sexobject' gebukt gingen, dochters die al jong op het hart gedrukt kregen nog harder rond te neuken dan al die ranzige mannen die toch niet konden weten wat echte liefde was. Neem die sexistische klootzakken nooit in vertrouwen, genetisch zijn het allemaal latente verkrachters. "a Woman needs a man like a fish needs a bicycle". "When God created men she was only joking". "Alle vrouwen zijn lesbisch behalve diegenen die het nog niet weten".

Boek: Stephen King - Mobiel

Mobiel is een typisch King verhaal, vlot geschreven, uiterst leesbaar en erg spannend bij vlagen. Het eind maakt echter een boel kapot en laat veel te wensen over. Aan het begin dacht ik makkelijk vier sterren uit te kunnen delen, maar zo'n 360 pagina's later moet ik toegeven dat drie sterren meer dan genoeg zijn. Een gemiste kans dus. Nu maar hopen dat King niet achter mijn mobiel nummer komt...


[upd] Voorzitter GroenLinks stapt op

Icoon PolitiekAls gevolg van het ongedaan maken van het royement van senator Sam Pormes, heeft de voorzitter van GroenLinks, Herman Meijer, besloten zijn functie neer te leggen. Dit werd bekend na het spoedberaad dat de partijtop van GroenLinksvandaag in Utrecht had.

Met 30 van de 56 stemmen maakte de partijraad afgelopen zaterdag het royement ongedaan. Meijer zegt dit te zien als een motie van wantrouwen. Hoewel het besluit van de partijraad door het voltallige partijbestuur wordt betreurd, heeft de rest van het bestuur op verzoek van Meijer besloten om aan te blijven. Femke Halsema, de partijleider van GroenLinks, heeft aangegeven Meijers besluit "te betreuren, maar te respecteren." Ook voor het aanblijven van de rest van het bestuur zei ze veel respect te hebben.

Overigens heeft de Eerste Kamerfractie van GroenLinks aangegeven niet meer met Pormes te willen samenwerken. De fractie kan Pormes niet tot opstappen dwingen, maar hoopt dat hij zijn zetel ter beschikking zal stellen. Pormes heeft laten weten hierover na te zullen denken.

Update 0:01
Later op zondag is bekend geworden dat Pormes niet van plan is zijn zetel in de Eerste Kamer op te geven.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
©FOK.nl e.a.