Angelina Jolie

Dave (RealBizkit666)
De beauty Angelina Jolie werd geboren in L.A. in 1975 als dochter van Oscarwinnaar Jon Voight. Haar ouders scheidden toen Angelina nog heel klein was en ze bleef bij haar moeder in Los Angeles. Angelina zegt ook altijd dat ze haar liefde voor acteren helemaal niet aan haar vader te danken heeft maar veel meer aan haar moeder die Angelina altijd meenam naar toneelstukken.

Angelina werd eerst model en ging later acteerlessen nemen bij het beroemde Lee Strasberg Theatre Institute. Ze maakte van haar tweede naam haar achternaam zodat niet iedereen haar meteen met Jon Voight zou verbinden. De eerste grote rol die Angelina speelde was in 'Hackers'. Ze werd verliefd op Jonny Lee Miller en trouwde vrij snel met hem. Dit huwelijk van haar hield echter geen stand. Na 'Hackers' bleef ze kleine rollen aannemen en ze speelde onder andere in 'Playing God'. Geen enkel project werd een groot succes, totdat Jolie rollen aangeboden kreeg in televisiefilms. De eerste was 'George Wallace' in 1997 en met deze film verdiende ze meteen een Golden Globe Award. Een jaar later speelde ze in 'Gia' de sterren van de hemel. Jolie keerde terug op het witte doek in 'Playing by Heart'. Daarna kwam 'The Bone Collector' dat ervoor zorgde dat heel Amerika aan haar voeten lag. Met 'Lara Croft: Tomb Raider' toont ze aan over werkelijk acteertalent te beschikken. Zij draagt de film zoals niemand anders had kunnen doen. En ook het vervolg hier op 'Lara Croft: Tomb Raider: The cradle of Life' was een groot succes voor haar.

Op het persoonlijke vlak verliep het allemaal wat minder voorspoedig. Angelina trouwde in 2000 met de acteur Billy Bob Thornton. Samen adopteerden ze het Cambodjaanse weesje Maddox, maar al snel werd ze door haar tweede man verlaten. Jolie heeft het echter te druk om lang in de put te blijven zitten. Bijvoorbeeld vanwege haar werk als ambassadeur voor ontwikkelingssamenwerking van de Verenigde Naties. In 2004 ontleent ze haar stem aan typetje Lola, een zwoele vis in de animatiefilm 'Shark Tale'. In datzelfde jaar is ze ook te zien in 'Sky Captain and The World of Tomorrow'. Kort daarna volgt 'Alexander'. Op de set van 'Mr. and Mrs. Smith' klikt het zo goed met tegenspeler Brad Pitt, dat hij zijn geliefde Jennifer Aniston voor Angelina verlaat. Het koppel ontkent lange tijd dat ze iets hebben, maar eind 2005 wordt dan toch officieel bekend dat Angelina zwanger is van Brad en ook gaat het gerucht dat ze ondertussen getrouwd zijn, de derde keer voor Angelina Jolie dus. Dit jaar moet ook nog haar meest recente film in de bioscoop gaan draaien, namelijk 'Beowulf' waarin ze de stem vertolkt van de Qeeun of Darkness.