Geheel dameselftal na vechtpartij opgepakt

Icoon Voetbal Na de wedstrijd tussen M1 van het Rotterdamse Noorderkwartier en M1 van de Vlaardingse Zwaluwen, is het gehele Rotterdamse team aangehouden voor mishandeling en door de politie meegenomen voor verhoor.

De wedstrijd zelf werd al gestaakt nadat de scheidsrechter werd bedreigd. Een handsbal, waardoor de Zwaluwen met 2-1 voor kwamen te staan, was voor de grensrechter afkomstig van Noorderkwartier onverteerbaar. Volgens een ooggetuige liep deze woedend het veld op en voorspelde dat de arbiter 'klappen zou krijgen'. De man werd direct van het veld gestuurd maar bleef de scheidsrechter bedreigen waarna de wedstrijd voortijdig werd beëindigd.

Een ooggetuige, zelf een speelster bij een ander Vlaardings dameselftal, vertelde dat de tegenstanders geen lieverdjes waren: 'Of Zwaluwen of Noorderkwartier wordt dit jaar kampioen, dat speelt ook mee. En dan kan één doelpunt immers het verschil uitmaken. Deze ploeg is erg berucht. Ik heb verhalen gehoord van een ander toernooi, waarbij ze hun eigen bestuur hebben aangevallen, toen ze het ergens niet mee eens waren.'

Later werd de kantine van de Vlaardingse club gebruikt als arena. De Rotterdamse dames hielden hun grensrechter tegen, maar kwamen zelf wel verhaal halen. Een Zwaluwse die ze dat wilde beletten, kreeg direct een mep in haar gezicht. De 55-jarige gastheer van de Zwaluwen probeerde de verhitte bokster nog te bedaren door even een arm om haar heen te slaan, maar werd daarop direct door de rest van het Rotterdamse team aangevallen. Hij viel en trok een van de meiden mee. Als dank kreeg hij van de meiden een paar flinke trappen met de kicksen nog aan. Daarop konden de Zwaluwse dames de handjes ook niet thuis houden. De leiding wist de kemphanen te scheiden en de ondertussen gealarmeerde politie nam het hele team mee voor verhoor.

De man heeft aangifte gedaan wegens zware mishandeling en zit in de ziektewet met een kapotte knie. Volgens de penningmeester van de club beweert het meegesleurde meisje een poging tot doodslag: Haar keel zou zijn dichtgeknepen. Het is aan de KNVB om te beslissen of Noorderkwartier uit de competitie wordt gezet.

M1 VV Zwaluwen
M1 van VV Zwaluwen, de tegenspeelsters van het Noorderkwartierse team