'Jordan schrijft in voor 2008'

Wouter (ziggyziggyziggy)
Eddie Jordan zou een team hebben ingeschreven voor het Formule 1-wereldkampioenschap van 2008. De voormalige technisch directeur van Jordan Grand Prix, Gary Anderson, maakte dat bekend.

Anderson zei in een interview dat Eddie Jordan de afgelopen weken met plannen rondliep om zich in te schrijven en hij is ervan overtuigd dat de voormalig teambaas dat ook daadwerkelijk heeft gedaan. Belangrijkste reden om terug te keren in de koningsklasse zou voor Jordan het kostenbesparende beleid zijn geweest, dat de FIA vanaf 2008 gaat voeren.

Het raceteam van Eddie Jordan werd in 1980 opgericht en reed sinds 1991 mee in de Formule 1, voordat het begin 2005 werd overgenomen door Midland F1. Het team won in totaal vier races en eindigde in 1999 op een derde plaats in het contructeurskampioenschap.

Onder de tweeëntwintig inschrijvingen bevinden zich niet alleen de huidige elf teams en Eddie Jordan, maar ook onder andere Prodrive en European Minardi. De laatste acht inschrijvingen zijn nog niet bekend gemaakt, wellicht gebeurt dat volgende week, als alle tweeëntwintig gegadigden op bezoek gaan bij de FIA.