Puntaftrek PSG en Olympique Marseille

Corné (Curchulain)
De Franse voetbalbond FFF heeft Paris St.-Germain en Olympique Marseille een punt in mindering gebracht. De commissie voor ethiek achtte het gedrag van de clubs rond hun onderlinge ontmoeting in Parijs op 5 maart ongepast.

De aanleiding voor het ongepaste gedrag was een meningsverschil over de toekenning van kaarten voor de bezoekende ploeg. Uit protest liet Marseille geen fans naar de Franse hoofdstad afreizen en werd een team van tweederangs reservespelers de mat op gestuurd. De wedstrijd eindigde in 0-0.

"De manier waarop de clubs zich in deze zaak gedroegen heeft serieuze schade aan het imago van het voetbal toegebracht. Ze respecteerden de regels, de normen en de ethiek niet," aldus het vonnis van de commissie. Naast het punt in mindering voor beide ploegen zijn ook clubvoorzitters Pierre Blayau en Pape Diouf drie maanden geschorst. Ondanks de sancties blijven l'OM en PSG nog wel respectievelijk zevende en achtste op de ranglijst, maar staat Olympique aan punten niet langer gelijk met Auxerre en Lens.