Dekker aan start Gent-Wevelgem

Erik Dekker zal woensdag aan de start verschijnen van Gent-Wevelgem. Aanvankelijk maakte de Nederlander geen deel uit van de selectie waaruit de leiding van Rabobank een ploeg zou samenstellen voor de Belgische semi-klassieker.

"Dekker is een meerwaarde voor de ploeg in zo'n wedstrijd", aldus ploegleider Frans Maassen. Na afloop van de Ronde van Vlaanderen, waarin Dekker als 22e eindigde, werd hij gevraagd voor Gent-Wevelgem. "Ervoor wilden we hem er niet mee lastig vallen, maar duidelijk is dat Erik de ploeg meer "body" geeft. Hij kan bovendien Flecha goed sturen".

Rabobank zal met dezelfde ploeg woensdag gaan starten als gisteren. Dat is opmerkelijk omdat, behalve Dekker, ook Jan Boven, Marc Wauters en Joost Posthuma niet in de voorlopige selectie stonden. "Het probleem is dat jongens als Marc de Maar en Niels Scheuneman door omstandigheden op dit moment niet het gewenste niveau halen voor deze wedstrijd", aldus Maassen.

Oscar Freire zal woensdag ook niet in actie komen. De Spanjaard reed de Ronde van Vlaanderen niet omdat hij bang is dat de problemen aan het zitvlak terugkeren door het rijden op de kasseien. Gerben Löwik kampt met eenzelfde kwetsuur. Thorwald Veneberg is herstellende van breuken in zijn sleutel- en schaambeen, en Jukka Vastaranta brak enkele vingers in de Brabantse Pijl.