Opnieuw twee teams voor 2008 bekend

Dennis (dennistd)
Nadat eerder al bekend werd dat Paul Stoddart, Eddie Jordan en Prodrive zich inschreven voor 2008, is het nu de beurt aan twee andere teams. De twee Spaanse GP2-teams BCN Competicion en Racing Engineering hebben zich namelijk ook ingeschreven.

De teambaas van BCN Competicion, Enrique Scalabroni, is geen onbekende op de F1-paddock. Zijn laatste project was Asiatech, een motor waar onder meer Arrows gebruik van maakte. Het project stierf een vroege dood, door een gebrek aan financiële middelen. In 2002 kwam Scalabroni in de F3000, met het door hem gekochte Nordic Racing, dat hij omdoopte in BCN Competicion.

Het doel van Scalabroni is altijd een terugkeer naar de F1 geweest. "Ik kan bevestigen dat we deze kans genomen hebben en ons hebben ingeschreven voor het kampioenschap in 2008", aldus de Argentijn.

"Ik denk dat we een goede kans hebben", vervolgde hij. "We zitten in de buurt van het circuit van Barcelona en ik heb een lange geschiedenis in de F1. Ik heb gewerkt voor Lotus, Williams, Ferrari en ben ook bij andere teams betrokken geweest. Maar het is de FIA die de beslissing neemt."

Naast het Scalabroni's team zou Racing Engineering klaar staan om de F1 in te gaan. Het team, dat is opgericht door Alfonso Orleans-Borbon, begon eind jaren negentig in de F3. Vorig jaar kwam het team uit in de GP2, met de steun van Red Bull.