Florida Marlins mogelijk naar San Antonio

Corné (Curchulain)
De Florida Marlins zouden in de toekomst naar San Antonio kunnen verhuizen. Eigenaar Jeffrey Loria ziet de toekomst voor de honkbalploeg uit Miami somber in, terwijl in San Antonio werk wordt gemaakt van plannen voor een nieuw honkbalstadion, iets wat in zuid-Florida maar niet wil lukken.

De lage opkomst voor wedstrijden van de Marlins, drie seizoenen geleden nog kampioen van de Major League Baseball, is een van de redenen voor Loria. De andere is dat er geen vooruitgang is in de onderhandelingen over de bouw van een honkbal-specifiek stadion. Momenteel spelen de Marlins in het Dolphins Stadium van de Miami Dolphins uit de NFL. Loria heeft al aangegeven dat de Marlins na 2010 in ieder geval niet meer in dat stadion zullen spelen.

In San Antonio liggen er ondertussen plannen op tafel voor de financiering van een nieuw stadion. Begroot op 300 miljoen dollar zou twee derde daarvan afkomstig zijn uit een verhoging van de belasting op hotelkamers en autoverhuur, voor de duur van twintig tot dertig jaar. De overige 100 miljoen zou van de Marlins zelf moeten komen. Al in november zou er over die financieringsplannen kunnen worden gestemd.

San Antonio is een van de steden die al langer probeert om professionele sportploegen te trekken. De Spurs uit de NBA spelen er al, een nieuwe ploeg voor de Major League Soccer ging nipt aan de Texaanse neuzen voorbij en na orkaan Katrina probeerde de stad de ontheemde New Orleans Saints te lijmen. Mochten de Marlins naar San Antonio verhuizen zou dat betekenen dat Texas na California de tweede staat wordt met drie teams in de Major League Baseball. De overige twee teams zijn de Astros uit Houston en de Texas Rangers, die uit de Dallas-Fort Worth agglomeratie komen.