Uitslagen Spanje speelronde 31

In Spanje waren er voor dit weekend nog acht wedstrijden te spelen. Barcelona heeft veruit de beste papieren, vooral als het de klassieker ook nog zou winnen tegen Real Madrid.

In Nou Camp werd de tweede Clásico van het seizoen gespeeld. Bij winst zou FC Barcelona vrijwel zeker kampioen zijn. De eerste twintig minuten gingen voorbij zonder enig gevaar. Toen kwam Mark van Bommel vrij en ging tegen de grond in het strafschopgebied zonder geraakt te zijn. Arbiter Cantalejo dacht daar anders over en schonk Barcelona de penalty. Real-back Roberto Carlos beklaagde zich bij Cantalejo en kreeg de gele kaart. Sterspeler Ronaldinho stuurde Iker Casillas de verkeerde hoek in en maakte de openingstreffer vanaf de stip. Drie minuten later klaagde Roberto Carlos weer over een beslissing van de scheidsrechter, die duidelijk schoon genoeg had van de acties van de Braziliaan. De Spaanse arbiter trok direct een rode kaart en de linksback mocht een uur lang toekijken vanaf de bank.

De man-meer situatie werd niet benut door Barcelona, beide teams bleven in evenwicht. Na iets meer dan een half uur gaf Julio Baptista een prachtige dieptepass aan Ronaldo, die op zijn beurt met gemak Barca-verdediger Thiago Motta eruit rende. De spits rondde het geweldig af met een stift over Victor Valdés. In de tweede helft was Barcelona licht beter, maar doelman Iker Casillas wist te voorkomen dat Barça twee keer in een jaar de klassieker weet te winnen.

Nummer drie Osasuna kreeg Getafe op bezoek. Door het gelijkspel van Real kon Osasuna qua punten gelijk komen bij winst. Het was echter alleen Getafe dat de kloksloeg. Voor rust scoorden de bezoekers snel via Vejlko Paunovic en Vivar Dorado. Het bleef daar niet bij, in de tweede helft kreeg de revelatie nog een veel harder pak slaag. Met opnieuw Paunovic en Mariano Pernía als doelpuntenmakers werd de eindstand op 0-4 bepaald.

Hierdoor kon Valencia de derde plek weer overnemen van Osasuna als het won van Cádiz. In het eigen Mestalla kreeg het publiek zeker waar voor hun geld, ze kregen acht doelpunten te verwerken. David Villa scoorde eindelijk weer, en deed dat direct tweemaal. Miguel Angulo (2x) en David Navarro waren de overige doelpuntenmakers voor Valencia. Voor Cádiz, dat nimmer echt gevaarlijk was, scoorden Enrique en González (tevens tweemaal).

In Sevilla werd de stadsderby tussen Real Betis Balompié en Sevilla gespeeld. Betis won al tweemaal achtereen en klimt uit de degradatiezone. Sevilla is nog altijd in de race voor Champions League-voetbal. Na een kwartier werd PSV-huurling Robert onderuit gehaald en scoorde een strafschop. De Braziliaan zorgde er ook zelf voor de bal achter de doelman verdween. Na een halfuur was het opnieuw raak via een huurling. Javier Saviola, die onder contract staat bij Barcelona, scoorde de gelijkmaker nadat de bal terugkwam van de lat. Nog voor rust stond de eindstand op het scordebord. Fernando Varela bezorgde Betis de derde overwinning op rij.

Atlético Madrid kreeg ook hard op hun broek in het Vicente Calderón. Celta de Vigo scoorde drie keer, via Lequi, Baiano en Daniël de Ridder, die zijn eerste doelpunt voor Celta maakte. Villarreal won onverdiend uit bij Zaragoza met 0-1. Sociedad pakte in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten tegen de hekkensluiter Málaga: 3-0.