Vijf gametips voor de maand februari

6. Control: Ultimate Edition

Control kwam in augustus 2019 uit. De third-person shooter van Remedy Entertainment (bekend van o.a. Max Payne) maakte indruk dankzij goede mechanieken en het horror-sfeertje dat al snel onder je huid weet te kruipen. Je speelt als Jesse Faden, een vrouw die het geheime Federal Bureau of Control infiltreert. Dit agentschap, die paranormale gebeurtenissen en objecten onderzoekt, is alleen op dat moment in complete chaos. Mysterieuze vijanden hebben de boel overgenomen en Jesse besluit om te helpen.

Control kon ondanks veel positieve recensies geen groot publiek bereiken. De game krijgt met deze Ultimate Edition hopelijk een tweede kans. Het grootste minpunt van Control was de performance op consoles. Op Xbox One en PS4 kon de framerate ver onder de 30fps duiken. Verder waren er lange laadtijden en gingen dingen zoals menu's een beetje stroef. De Ultimate Edition komt met een next-gen patch voor PS5 en Xbox Series X. Je kunt dan kiezen voor stabiele 30fps + raytracing, maar ik zou lekker voor 60fps gaan.

Control: Ultimate Edition voor PS5 en Xbox Series X is sinds 2 februari beschikbaar. De game is tevens deze maand gratis voor PlayStation Plus abonnees.