De vijf slechtste games van 2021

Is het gemeen om de slechtste spelen van 2021 specifiek uit te lichten? Je zou kunnen zeggen dat er al genoeg negativiteit is in het leven en zeker  ook op het internet. Toch kon ik het niet laten om mijn slechtste ervaringen met games uit 2021 met jullie te delen. Ik heb vorig jaar meer dan veertig nieuwe games gespeeld en helaas zaten daar ook een paar mindere goden bij. De onderstaande lijst is overigens niet de mening van de hele redactie, maar enkel van de schrijvende redacteur.

Wil je liever weten wat de beste games van 2021 waren? Later vandaag deel ik ook mijn vijf favoriete spellen van vorig jaar. Maar eerst gaan we lekker intiem samen kijken wat voor shit ik heb gespeeld. Let wel, dit alles is natuurlijk erg subjectief. Sorry als jouw favoriete game hier tussen staat.

#5 – Scarlet Nexus
Eerlijk gezegd is Scarlet Nexus niet eens zo slecht. Sterker nog, waarschijnlijk vinden veel mensen het een (hele) goede game. De flitsende anime-personages en de cyberpunk-esthetiek maken in ieder geval een sterke eerste indruk. Het verhaal toont aanvankelijk ook potentie, want in deze post-apocalyptische wereld moet je monsters tegenhouden die het brein van mensen eten. De eerste twists in het spel zijn spannend en beloven veel goeds.

Het probleem met Scarlet Nexus is dat het een lange game is die ook steeds minder wordt naarmate je verder komt. Dit is een actie-RPG waar je psychokinetische krachten gebruikt om je tegenstanders aan te vallen. Dit alles wordt prachtig in beeld gebracht, maar uiteindelijk blijkt het vechtsysteem geen enkele diepgang te hebben. Je hebt eigenlijk maar één basiscombo die je onophoudelijk moet uitvoeren. In tegenstelling tot andere actie-games zoals Devil May Cry is er amper ruimte om creatief te spelen. Bovendien vecht je tegen een heel beperkt groepje vijanden, waardoor je ook niet van variatie op dat gebied mag spreken.

Helaas stort het verhaal ook volledig in. De boel wordt uiteindelijk voorspelbaar en onsamenhangend. Tijdens de laatste hoofdstukken zat ik eigenlijk te smeken om de aftiteling. Wat mij betreft slaat Bandai Namco met Scarlet Nexus dus een flater, maar wellicht dat er nog genoeg potentie in de IP schuilt om het in een sequel beter te doen.