Vijf gametips voor de maand februari

3. Little Nightmares II

Drie jaar geleden maakte wij kennis met Six, het kleine meisje met haar gele regenjas. De Zweedse ontwikkelaar Tarsier Studios zette toen een dijk van een platform horrorgame neer. Behalve dat het een prachtige game was door slim gebruik te maken van een combinatie van belichting, focus en blur was het geluid ook top. En de game smaakte naar meer, ondanks dat het ging over een nachtmerrie van een klein kind…

Toen verleden jaar de game werd aangekondigd, zagen we niet één, maar twee hoofdrolspelers in beeld. De game leek een focus te krijgen naar een duo rollenspel waarbij je elkaar moest helpen. In Little Nightmares II speel je met Mono, en met behulp van Six moet je ontsnappen uit de wereld en zijn enge bewoners Hunter en Teacher. In de demo die je nu op elk mogelijk platform kan spelen komt het rollenspel goed naar voren. Je moet de demo alleen niet ’s avonds spelen, want dan schijt je zo je hele onderbroek vol.

In de demo komt alles terug wat deel één zo goed maakte en hoe de samenwerking tussen Mono en Six zal zijn, moet de tijd uitwijzen, maar ik heb na het spelen van de demo er allen vertrouwen in dat het goed komt. Little Nightmares II verschijnt op 11 februari 2021 voor 4, One, Switch en pc, en komt later in 2021 ook naar 5 en Series X via een gratis upgrade voor iedereen die reeds de 4- of One-versie in huis heeft.