De inspiratie van The Evil Within 2

Het is bijna vrijdag de dertiende, dus ook The Evil Within 2 komt bijna uit. Bethesda laat enkele bijzondere vijanden zien en geven aan welke films inspiratie vormden voor deze horror-survivalgame.


Het kwaad neemt vele vormen aan in dit spel. In de straten van het stadje Union komt hoofdrolspeler Sebastian ook bizarre vijanden tegen. We nemen er enkele onder de loep. Op de volgende pagina lees je welke films als inspiratie dienden voor The Evil Within 2. Wil je meer lezen over de gameplay en onze eerste ervaringen met de game? Dan hebben we hier een eerste indruk.


Stefano Valentini

Stefano is voormalig fotograaf die vooral in oorlogsgebieden werkte. Hij is een oog verloren, maar heeft volgens hem zelf de schoonheid van de dood gevonden. In de wereld van STEM kan hij nog meer lugubere kunst maken door die wereld te manipuleren. STEM is een systeem dat de mogelijkheid biedt om meerdere 'bewustzijnen' samen te brengen of het bewustzijn van een ander te kunnen ervaren.

The Evil Within 2 - Stefano (Foto: Bethesda)

The Evil Within 2 - Stefano (Foto: Bethesda)

Obscura

Een monster dat lijkt op een driebenige ballerina met een oude camera als gezicht. Dat het gecreeerd is door Stefano's obsessie naar dood als kunst is geen verrassing.

The Evil Within 2 - Obscura (Foto: Bethesda)

The Evil Within 2 - Obscura (Foto: Bethesda)

Theodore Wallace

Theodore is een spirituele dromer die zijn volgers op het pad van gerechtigheid leidt, op zoek naar een nieuwe, betere wereld. Maar dan wel op een rare manier.

The Evil Within 2 - Theodore Wallace (Foto: Bethesda)

The Evil Within 2 -  Theodore Wallace (Foto: Bethesda)

Harbinger

Hij helpt Theodore nogal vurig met zijn kruistocht om de wereld van STEM te reinigen van zonden.

The Evil Within 2 - Harbinger (Foto: Bethesda)

Natuurlijk zijn er veel meer wezens, demonen, ondoden en bizarre gebeurtenissen in de game. Alleen al de Guardian met een kettingzaag als arm laat indruk achter. Tijdens het spelen merk je dan ook vaak zat, Stefano is compleet doorgedraaid, want de wereld van STEM is ontstaan uit het onderbewuste van de mens. In dit geval weet hij er gebruik van te maken.